lukasz.1978 18.03.11, 10:04 Promocji zbiorkomu ciąg dalszy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amigo na linii 186 permanentnie kierowcy pala IP: 212.160.172.* 18.03.11, 10:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwo Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierowcy... IP: *.jmdi.pl 18.03.11, 10:08 jakis czas temu sam spotkalem sie z taka sytuacja - kierowca autobusu l 509 na petli nowodwory siedzial w kabinie i bezczelnie palil. na moj sprzeciw odpowiedzial ze moze palic kiedy jautobus nie jedzie (a stal na petli). zadzwonilem ztm i do its michalczewski - zlozylem pisemna skarge (mailowo) - trzeba podac swoje dane adresowe, kierowca ma zostac ukarany finanasowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goś Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 10:29 i co Ci potym, ze go ukarali? boli Cie to ze on pali ? Co za kraj. banda durni pogania bande durni. niech sobie pala twoje zdrowie niszczy czy swoje. myslec. poza tym pali w szoferce zamknietej czyli sobie smrodzi czyli ja problemu nie widze. jestes durniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 11:00 Może wreszcie Twój przepalony syfem z papierochów mózg zrozumie, że śmierdziele ze szlugiem w gębie trują nie tylko siebie ale i innych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbull Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.murator.com.pl 18.03.11, 11:19 No przecież on palił w zamkniętej kabinie i nikogo tam nie wciągał!!! Ludzie czyście poszaleli z tym zamordyzmem???!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariki Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 11:29 Masz oczywiście rację, bo kabina kierowcy jest hermetyczna. A jak pasażer kupuje bilet to kierowca podaje mu go przez okno zewnętrzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbull Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.murator.com.pl 18.03.11, 11:53 Masz oczywiście rację, te kilka sekund otwarcia okienka lub nieszczelności kabiny doprowadzają do totalnego skażenia całego autobusu śmiercionośnym dymem. Pasażerowie padają po tym jak muchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiks Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: 192.193.245.* 18.03.11, 15:24 Klika sekund trucia innych przez każdego takiego debila palacza jak ty i można się raka płuc nabawić. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow 18.03.11, 16:18 Gość portalu: Kiks napisał(a): > Klika sekund trucia innych przez każdego takiego debila palacza jak ty i można > się raka płuc nabawić. prędzej nabawisz się astmy przez źle konserwowaną klimatyzację niż dostaniesz w kilka sekund raka od dymu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiks Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: 192.193.245.* 18.03.11, 16:25 Jakby każdy mnie truł przez kilka sekund to sobie sam domów dalej... czytać ludzie czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariki Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 11:18 Goś, Ty chyba na lekcje fizyki w szkole nie chodziłeś. Elementarna zdolność kojarzenia faktów też jest Ci obca. Ewentualnie Twój mózg jest ciężko niedotleniony, pewnie z powodu palenia. Oświecę Cię więc, że dym papierosowy rozchodzi się w powietrzu. Efekt z tego taki, że pół autobusu czuje smród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbull Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.murator.com.pl 18.03.11, 11:20 Za pare miesięcy ten problem sam się rozwiąże. Własny smród pasażerów zabije zapach dymu. Wtedy będziesz mógł walczyć o hygienne osobistą narodu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szosza Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 15:53 Ośli łbie, zajmij się lepiej swoją robotą w "Muratorze", zamiast kompromitować się kolejnymi wpisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idioto z Muratora Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.acn.waw.pl 18.03.11, 15:56 A w Muratorze wiedzą, że ich niewolnik zamiast zapie...ć, klepie idiotyzmy na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbull Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.murator.com.pl 18.03.11, 11:16 Jesteś bohaterem, idolem muocieży. Tak dzielnie zareagowałeś. Pewnie duma cie rozpier....a. A w wolnych chwilach pewnie skrobiesz donosiki na sąsiadów i znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariki Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 11:34 Syndrom oblężonej twierdzy? Prawo złe, wszyscy źli, trzeba sobie jakoś radzić i broń boże nie donosić bo to "wielkie zło"? A jak sąsiad będzie bił sąsiadkę, gwałcił dzieci i rzucał butelkami w przechodniów to też nie "doniesiesz"? A może jednak nie potrzebujemy w społeczeństwie bydła, nie respektującego podstawowych praw innych ludzi, takich jak prawo do czystego powietrza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbull Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.murator.com.pl 18.03.11, 11:57 Nędzna demagogia i tyle. Co ty porównujesz!!!!! Społecznikom najłatwiej wyżywac się na najmniej szkodliwych jednostkach, bo nie oddadzą..... Mógłbyś temu palącemu kierowcy darować. Wielka krzywda od tej odrobiny dymu nikomu się nie dzieje. Kiedyś wszędzie się paliło. Całe pokolenia wychowały się w dymie i żyją do dziś. I mają lepszą kondycję fizyczną od młodych-sterylnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow 18.03.11, 12:00 > Całe pokolenia wychowały się w > dymie i żyją do dziś. I mają lepszą kondycję fizyczną od młodych-sterylnych. Bo reszta wymarla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbull Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.murator.com.pl 18.03.11, 12:02 Ty też wymrzesz:))) I ja i wszyscy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiks Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: 192.193.245.* 18.03.11, 15:28 Gość portalu: pitbull napisał(a): > Nędzna demagogia i tyle. Co ty porównujesz!!!!! Społecznikom najłatwiej wyżywac > się na najmniej szkodliwych jednostkach, bo nie oddadzą..... > Mógłbyś temu palącemu kierowcy darować. Wielka krzywda od tej odrobiny dymu nik > omu się nie dzieje. Kiedyś wszędzie się paliło. Całe pokolenia wychowały się w > dymie i żyją do dziś. I mają lepszą kondycję fizyczną od młodych-sterylnych. Tak i teraz w szpitalach pełno chorych na raka, bo wszyscy wszędzie palili, a ja nie mam zamiaru umierać na raka bo jakiś c.w.e.l chciał sobie zapalić w mojej obecności Odpowiedz Link Zgłoś
nathan_brazil Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierowcy... 18.03.11, 10:27 Przykład z dzisiaj: autobus linii 302, nr boczny A402, brudny jak nieszczęście, błoto i piasek na podłodze, bazgroły na plastikach w środku, siedzenia wytarte i tłuste, pełno śmieci. Podobno wszystkie autobusy raz na miesiąc sprzątają, ale ja w to nie wierzę, widząc ten konkretny pojazd. ZTM, nie idźcie tą drogą!! Odpowiedz Link Zgłoś
nowymm Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierowcy... 18.03.11, 10:37 ja czekam na prawdziwą wiosnę i przerzucam się na rower... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierowcy... IP: 91.85.181.* 18.03.11, 10:39 brawo! w koncu ktos podjal ten temat. to co sie dzieje w warszawskich autobusach to gleboki prl. gdzie szkolenia, gdzie edukacja? zostaje tylko zglaszanie skargi do ztm mailowo. ja to robie ciagle. ze zrobieniem zdjecie nie mam wiekszego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbull Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.murator.com.pl 18.03.11, 11:22 Bosz. Czego to ludzie nie robią, żeby sie wykazać..... Szkoda, że nie ma juz ORMO, bo mogłabyś się zapisać. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow 18.03.11, 11:52 > Bosz. Czego to ludzie nie robią, żeby sie wykazać..... Szkoda, że nie ma juz OR > MO, bo mogłabyś się zapisać. Tobie nie przeszkadza ze w autobusie jest chlew albo smierdzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbull Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.murator.com.pl 18.03.11, 12:01 Gdyby na prawdę tak bardzo śmierdziało, to by przeszkadzało. Bardziej śmierdzą pasażerowie lub ich wydzieliny - to czuć zawsze. Dymu nie czułem nigdy, w żadnym autobusie ani tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja pie... Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 17:16 > zostaje tylko zglaszanie skargi do ztm mailowo. ja to robie ciagle. ze zrobieni > em zdjecie nie mam wiekszego problemu. skąd się biorą takie $#% jak ty??? Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia skarżypyty 18.03.11, 10:52 brakuje jeszcze donosików - ma kochankę, nie umył zębów, a papierosy pewnie z przemytu. Taka nasza polska bezinteresowna zawiść - kierowca na pętli PALIŁ PAPIEROSA! Ale to jeszcze nic! Miał czelność napyskować PANU PASAŻEROWI! Temu, który ma święte prawo do nauczania i pouczania wszystkich dookoła. I co? Lepiej na duszy jak się trochę jadu upuściło? Bo na rozstrzelanie kierowcy raczej liczyć nie należy. Może mu po premii pojadą, ale tobie skarżypyto od tego nie przybędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: skarżypyty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 11:03 Pojmij dorasiu, że autobus to nie prywatny folwark kierowcy...Jak mu polecą po premii to następnym razem ruszy dupsko i na fajkę wylezie z szoferki. Nawet w ulewę. A jak nie to won - do innej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbull Re: skarżypyty IP: *.murator.com.pl 18.03.11, 11:24 Strasznie groźny jesteś. Już widzę jak zareagujesz, gdy do autobusu wtoczą się kibole i wszyscy zapala papierosy:)))) Na pewno ruszysz do ataku, bojowniku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: skarżypyty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 11:57 A gdzie ja napisałem, że ruszę do ataku ???? O jakiejkolwiek przemocy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: skarżypyty 18.03.11, 11:59 Moze <pitbull> patrzy po sobie ? To by tlumaczylo jego niechec do innych, ktorzy chca egzekwowac swoje prawa w sposob cywilizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbull Re: skarżypyty IP: *.murator.com.pl 18.03.11, 12:04 Nie myl egzekwowania prawa ze zwyczajnym pieniactwem narodowym i upierdliwością. W dogryzaniu sobie nawzajem i utrudnianiu życia to nam gorliwości nie brak. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: skarżypyty 18.03.11, 12:24 To tez prawda. Ale skoro na tabliczce w autobusie napisane jest "Zakaz palenia" (wlasciwie od niepamietnych czasow) to chyba dotyczy to wszystkich ? Inna sprawa, ze rzeczywiscie, na petli, bez pasazerow, powinien moc sobie w spokoju wypalic, ale potem wywietrzyc pojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbull Re: skarżypyty IP: *.murator.com.pl 18.03.11, 13:41 I tu się w 100% zgadzam. Zresztą palenie podczas jazdy jest niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . idiota z Muratora IP: *.acn.waw.pl 18.03.11, 15:58 Wyrobniku MUratora, cały dzień straciłeś klepiąc bzdury na forum. Uważaj, bo na kopachz roboty wylecisz... Palenie najwyraźniej uszkadza resztki szarych komórek. Z trzech które miałeś, dwie i pół już zaczadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Re: skarżypyty 18.03.11, 12:22 no wyobraź sobie, że pojmuję. Tak samo jak to, że część pasażerów poruszających się komunikacją miejską mając blade pojęcie na temat kultury traktuje komunikację jak swój prywatny folwark. Bardzo jestem ciekawa ilu z tych oburzonych na kierowcę wsiadając do autobusu, tramwaju, metra zdejmuję plecak z garba. Albo jadąc do Kabat wsiada (też z plecaczkiem "na żółwika") do metra na stacji np. Ratusz, staje przy drzwiach w pozycji "Rambo gotów do ataku" i jest oburzony, gdy wysiadający na następnej stacji Świętokrzyska brzydko o nim mówią. O ustępowaniu miejsca nie wspomnę, bo to temat na rozprawę naukową. Ciekawe, że nikomu z tych oburzonych paleniem papierosa nie przeszkadza wszędobylski ogólnowarszawski cap tramwajowo-autobusowo-metrowy. Podróżując komunikacją miejską zdecydowanie częściej spotykam nieumytych (niedomytych, niedopranych) pasażerów niż palących kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
stanczykowo Re: skarżypyty 18.03.11, 11:03 Nożyce w stół? Czy tylko zwyczajnie lubisz jeździć w syfie i smrodzie, bo czujesz sie wtedy jak w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Re: skarżypyty 18.03.11, 12:26 stanczykowo napisała: > Nożyce w stół? Czy tylko zwyczajnie lubisz jeździć w syfie i smrodzie, bo czuje > sz sie wtedy jak w domu? Nie wiem jak śmierdzi w domu, bo u ciebie nie byłam, ale smród w komunikacji mi przeszkadza. Szczególnie niedomytych współpasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
stanczykowo Re: skarżypyty 18.03.11, 13:09 Mam na myśli raczej Twój dom, bo ja mam sprzątaczkę od tego by było czysto. Rozumiem, że smród Ci przeszkadza, ale w Twoim pojęciu smród papierosów jest wspaniałym aromatem. Otóż nie dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Re: skarżypyty 18.03.11, 13:25 stanczykowo napisała: > Mam na myśli raczej Twój dom, bo ja mam sprzątaczkę od tego by było czysto. > Rozumiem, że smród Ci przeszkadza, ale w Twoim pojęciu smród papierosów jest ws > paniałym aromatem. Otóż nie dla wszystkich. Różnica między nami jest taka, że ja zatrudniam panią do pomocy przy sprzątaniu. W związku z tym mam czysto. W domach osóbek "mających sprzątaczki" różnie to bywa.. Palę i nie robię z siebie świętszej niż jestem. Czasem smród dymu papierosowego jak aromatem w porównaniu z aurą bijącą od współpasażera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takitam Re: skarżypyty IP: *.bb.online.no 18.03.11, 11:05 Tu nie chodzi o jad koleżanko tylko o to, że pozwalamy traktować się jak ostatnie zwierzęta (mówię tutaj też o kierowcach). Wszystkim nam przydało by się trochę więcej kultury i pogody ducha, a żyło by się lżej. Pozdrawiam i miłego dnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal0510 Re: skarżypyty 18.03.11, 11:50 Prosty mechanizm, najłatwiej jest wykazać się ochrzaniając i kapując zwykłego, szarego człowieka za byle głupstwo, w tym przypadku palenie papierosa w czasie przerwy w pracy. A jak dwóch gnojków sztyletuje człowieka na przystanku to wszyscy odwracają głowy i żaden ORMO-wiec z powołania się wtedy nie wychyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takitam Chamstwo w złomach!!! IP: *.bb.online.no 18.03.11, 11:02 Dodajcie do tego sposób w jaki zachowują się ci ludzie. Są chamscy, jeżdżą jak wariaci, zamykają drzwi przed nosem, a stan techniczny większości autobusów i tramwajów pozostawia wiele do życzenia (tramwaje pamiętają chyba jeszcze wojnę a przegubowe ikarusy...) SZKODA GADAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elokwenciak Re: Chamstwo w złomach!!! 18.03.11, 11:17 Nie generalizuj, nie wszyscy są chamsy, nie wszysycy jeżdżą jak wariaci, nie wszysycy zamykają drzwi przed nosem a stan techniczny autobusów to nie wina kierowców. Ja generalnie palę, ale uważam, że jeśli nie powinni palić w szoferce, bo iwadomo, że to idzie na zewnątrz to głupotą jest, że to robią prowokując tych ludzi, którzy zgłoszą to im przełożonym. A jak ktoś jest głupi to się jego nie żałuje. Przy czym chciałbym zauważyć, że na pewno są tacy, którzy pala i potrafią wyjść, tak samo jak potrafią poczekać na człowieka jak biegnie do autobusu. A "cham będzie chamem..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goś Re: Chamstwo w złomach!!! IP: 78.133.200.* 18.03.11, 13:53 ano zgadzam się, wcale nie jest tak, źle z tymi kierowcami. I zgadzam się też opinią, że palenie przez kierowcę w kabinie to głupota. Nie wolno palić w środkach transportu i dotyczy to wszystkich, więc taki kierowca może i przez chwilę czuje się ponad prawem jak sobie w kabinie zapali :D że niby jemu wolno a innym nie (ludzie to dziwne istoty i takie rzeczy bardzo często z nich wychodzą) ale przecież zawsze może się znaleźć jakiś pasażer który skargę napisze (bp jak ktoś się obnosi z nieformalnymi przywilejami to się zawsze znajdzie ktoś komu to przeszkadza), i wtedy trzeba się tłumaczyć skąd te skargi, a jeszcze premię potną. No po co to komu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariki Re: Chamstwo w złomach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 11:23 Najstarszy jeżdżący tabor tramwajowy ma ok. 40 lat, i na tyle lat był projektowany. Podejrzewam więc że raczej chodziło Ci o stan wojenny a nie II wojnę. :-) W ciągu najbliższego roku-półtora ostatnie składy 13N zostaną wycofane, dzięki dostawom 186 szt. nowych tramwajów 120Na (Swing). A Ikarusy o których piszesz pochodzą z lat 90, i od niedawna jeżdżą już tylko w szczycie i jako uzupełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
stanczykowo Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierowcy... 18.03.11, 11:18 Kiedyś w Karlsruhe zdarzyło mi się jechać tramwajem, który był starszy od jakiegokolwiek tramwaju w Warszawie (miał drewniane ławki - u nas byłby zabytkiem), ale był czysty i pachnący. Ostatnio w Warszawie zdarzyło mi się jechać tramwajem, który cuchnął jak zaniedbany szalet miejski, a wszystko było porośniete obrzydliwym brudem. Bo u nas to tak mamy, że nawet umiemy kupić/zbudować coś nowego, ale potem zapominamy, że samo się nie posprząta. Co wyraźnie widać na przykładzie Dworca Centralnego, który dostąpił zaszczytu generalnego posprzątania po raz pierwszy od nowości. Co widać też w nowych pojazdach ZTM. Sprzątanie raz na miesiąc? W domu sprząta się częściej, a nie bywają aż takie tłumy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
intransigent Co powie na to (niedo)rzecznik Krajnow? 18.03.11, 12:33 Pewnie, że rozmowa z motorniczym podczas jazdy jest zabroniona i pasażer powinien się wstydzić, bo swoim zwracaniem uwagi mógł spowodować niebezpieczną sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 13:15 a kierowcy to gumę żują,wodę piją,radia słuchają i brzydkie umundurowanie mają a pasażerowie po sikaniu rąk nie myją i później łapy po bilet wyciągają i się nie kąpią-śmierdzi tak samo jak dym papierosowy i o ile idzie jeszcze od papierosów dym wytrzymać to od nie mytych ludzi na wymioty się zbiera i jeszcze rozmawiają z kierowcą głupota licytacji może być bez dna pytanie czy mądra mądrzy inaczej radzą narzekającym/strajkujacym zmienić zawód więc niech teraz ci co narzekają zmienią sobie środki transportu jak sami mówili "jak się nie podoba to won" no to won z autobusu/tramwaju/kolejki nikt ich na siłę tam nie wpycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiks Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: 192.193.245.* 18.03.11, 15:45 Gość portalu: aga napisał(a): > > mądrzy inaczej radzą narzekającym/strajkujacym zmienić zawód > więc niech teraz ci co narzekają zmienią sobie środki transportu > jak sami mówili "jak się nie podoba to won" > no to won z autobusu/tramwaju/kolejki > nikt ich na siłę tam nie wpycha Z tym że na komunikację miejską idą nasze podatki tzn. wszystkich mieszkańców i skoro ja łożę na to, to także wymagam, i nikt mnie nie będzie wyganiał a pozatym skoro płacę za bilet to chcę jechać w kulturalnych warunkach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierow IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 16:33 Gość portalu: Kiks napisał(a): > Gość portalu: aga napisał(a): > > > > > mądrzy inaczej radzą narzekającym/strajkujacym zmienić zawód > > więc niech teraz ci co narzekają zmienią sobie środki transportu > > jak sami mówili "jak się nie podoba to won" > > no to won z autobusu/tramwaju/kolejki > > nikt ich na siłę tam nie wpycha > > Z tym że na komunikację miejską idą nasze podatki tzn. wszystkich mieszkańców i > skoro ja łożę na to, to także wymagam, i nikt mnie nie będzie wyganiał a pozat > ym skoro płacę za bilet to chcę jechać w kulturalnych warunkach.. na służbę zdrowia i nauczycieli też idą nasze podatki punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ok, pasażer ma prawo i wymaga od kierowcy kultury/nie palenia/itp itd ale to działa w obie strony jeśli czegoś wymagasz to sam to z siebie dawaj bo jeśli pasażer ma prawo do awantury to i kierowca powinien móc np. takiego pieniacza z autobusu wywalić -w innych instytucjach po prostu ochrona takiego krzykacza wywaliłaby za drzwi ale nie,kierowcy można przywalić,bo on nic zrobić nie może do biura nikt za przeproszeniem w zas.ranych ubłodonych butach nie wejdzie, ale do autobusu już tak i jeszcze ma pretencję,że po nim nie sprzątają on z autobusu wysiądzie ale to kierowca będzie przez kolejne godziny wdychał aromaty pasażera kierowca w czasie jazdy pić i palić nie może ale pasażer już tak ba,nawet bzyknąć się może na tylnych siedzeniach bo Polak ma taką dziwną przypadłość -nie przywalić temu kto jest winny tylko temu kto się pod rękę nawinie tak samo w urzędach(że niby urzędnicy prawo ustanowili)w MZA(taaa,bo kierowcy robią rozkłady,ustalają wysokość cen biletów,sprzątaja autobusy) w szpitalach/przychodniach(wina pielęgniarek,że limity małe i na wizytę czeka się miesiącami) supermarketach (bo kasjerka winna,że kodu z ceną nie ma albo cena na kasie inna jak na półce) itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zonda Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierowcy... IP: 193.111.166.* 18.03.11, 13:44 Oj małe zakompleksione osoby, które mają tyle władzy co poskarżą. Odpowiedz Link Zgłoś
yotanka1 to prawada, bardzo czesto pala ja robie zdjecie.. 18.03.11, 14:02 lub film i wysylam do ztm ( oczywiscie jak po mojej prosbie nie zgasi papierosa). Poblazanie nic nie da trzeba ostro to tepic. to prl nic wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierowcy... 18.03.11, 14:24 Palenie jest szczegolnie wkurzające bo przecież taki motorniczy dziesięc minut wcześniej ruszył z pętli i za 15 będzie na następnej! Ale nie, on jest panisko w swoim bolidzie i będzie palił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierowcy... IP: 192.193.245.* 18.03.11, 15:21 A ja widziałem jak kierowca autobusu nocnego podczas jazdy walił gruchę, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierowcy... IP: 93.159.54.* 18.03.11, 15:36 Naprawdę, chciałbym to zobaczyć, jak motorniczy zatrzymuje tramwaj gdzieś na trasie i wychodzi na dymka. A za nim ustawia się korek. Ciekawe, jak długo potem byłby jeszcze motorniczym. Panie Piotrze, kiedy następnym razem usłyszy Pan taką propozycję od motorniczego, należy się szeroko uśmiechnąć i wskazać mu, gdzie są drzwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Nie tylko brudno w autobusach. Do tego kierowcy... 18.03.11, 16:32 Prawda... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Bez przesady nie jets tak brudno IP: 89.174.254.* 18.03.11, 16:55 Na codzien korzystam z komunikacji a samochodzik zostawiam w garazu na weekendy... i musze powiedziec, ze jetsem ogolnie zadowolony z czystosic komunkacji szczegolnie w metrze ale i w nowych autobusach, a to ze czasem jest jakis zafahdany to najszczesciej wina bydla, ktora nim jezdzi jak jacys debile bazgrzacy autobusy, czy menele albo smierdzacy bezdomi, ktorych nalezy usuwac z autobusu mozna byc biednym i bezdomnym ale zero tolerancji dla smrodu zarowno biednych i bogatych! Odpowiedz Link Zgłoś