Dodaj do ulubionych

"Zamalowanie muru to draństwo. To była wolna ga...

IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.03.11, 10:25
Zamalujcie reklamami okna temu kto o tym zdecydował.
Obserwuj wątek
    • Gość: wa-wa Re: "Zamalowanie muru to draństwo. To była wolna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.11, 10:38
      Panie Radaktorze
      Dla Pana grafiti jest sztuka przynoszaca miastu splendor? To po co miastu MPO i inne firmy sprzatajace? Zostawmy syf, malujmy gdzie sie da, przeciez grafiti to piekno. Jakos nikt nie napisal co chcial zrobic Adidas. Trzeba bylo przeczytac o tym pomysle w newsie pare dni temu. Tez chcieli zrobic grafiti tylko nie tak chaotyczne jak ten badziew ktory od lat straszyl na Sluzewcu. Jak rozumiem planowano to co juz przetestowano - byl mural o Powstaniu Warszawskim, mural przed PKiN w rocznice urodzin Chopina. I tak mniemam mieli to malowac graficiarze bo chyba nie pan Zdzisiek ze szwagrem. Wiec o co chodzi? Jak zwykle chodzi o podzialy srodowiska czy bardziej prawdopodobnie o podzial kasy w tym srodowisku za malowanie murala?
      Jak juz ktos chwyta za pioro to moze warto byloby zbadac sprawe? Bo nic nie wiemy i od razu po naszemu kopiemy inicjatywe. Jak zwykle ze strachu przed nowym.
      • jartam Re: "Zamalowanie muru to draństwo. To była wolna 28.03.11, 13:47
        To nie stach przed nowym tylko przed "sztuką kontrolowaną", którą graffiti z definicji nie są.
        I brakiem zdolności rozumienia róznicy między wandalizmem a sztuka uliczną.
        Oraz nadania jej prawa istnienia niezaleznie od naszych osobistych gustów i upodobań.
        Ten mur i inne wytyczone miejsca - jak to jest już praktykowane w wielu miastach na świecie, mogą być próbą pozwalającą rozgraniczyć w naszej świadomości czysty wandalizm od potrzeby ekspresji, ktorej ograniczyć się nie da.
        Na szczęście....
    • Gość: Drevniak A gucio!!! IP: 212.160.172.* 28.03.11, 11:00
      A ja (i pewnie nie tylko ja) pamiętam cykli publikacji sprzed kliku lat w GW. Dziennikarze tego dziennika zrzymali się nad plagą bohomazów na warszawskich murach. I jako jeden z przykładów "dewastacji" podawali Mur Służewiecki:-) Jeden z redaktorów pisał wręcz, ża Mur Służewiewcki robi przygnębiające wrażenie na cudzoziemcach, którzy jakoby mięli pytać czy to getto jakieś, czy obóz internowania dla drobnych przestępców.... A teraz siup, wolta i zmiana poglądów o 180 stopni. Nie mam nic przeciwko muralom na Murze Służewieckim - są wartościowe. Nie podoba mi się tylko postawa dziennikarzy GW, którzy nie chcą się zdystansować od swoich wcześniejszych publikacji:-/
    • Gość: freeman Gadka szmatka IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 15:10
      I tak sami graficiarze zamalowywali dzieła poprzedników i malowali swoje. Dlaczego niby kolejne coś namalowanego mialo być lepsze bądź gorsze. I tak zaraz zostanie zamalowane...phi o co ten raban?
    • Gość: filut z Pragi Redaktorku - w Alejach Niepodleglosci pelna takich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 17:01
      wolnych galerii w ktorych produkuja sie dziesiatki debili w rodzaju kraca

Bufeciarni zalezy zeby duza czesc miasta wygladala jak murzynowo - latwiej im sie szarpie nieruchomosci pod plaszczykiem rewitalizacji i kreci lody kiedy miasto wyglada jak slamsy Harlemu

Tam juz jest tak otwarta i wolna galeria ze jedne bazgroly zaslaniaja inne i mlodzi tworcy cierpia z tego powodu

Ale redaktorku - jest jeszcze sciana kibucu na Czerskiej - moze ta by otworzyc na wolna galerie gdzie postepowi grafyciarze by robili wrzuty ?

trzeba tylko przekonac Sewka niech ten namowi Adama i bedzie znowu pieknie i lewicowo w naszym miescie.
    • heil_eris "Zamalowanie muru to draństwo. To była wolna ga... 28.03.11, 18:18
      Thanks Captain Obvious. Trzeba mieć talent, żeby napisać artykuł, w którym nie ma ani jednej odkrywczej myśli tylko same truizmy.
      • Gość: . Re: "Zamalowanie muru to draństwo. To była wolna IP: *.polskieradio.pl 29.03.11, 13:18
        ostatni akapit nie wydaje mi się banałem. o tym wciąż się za mało mówi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka