05.04.11, 09:35
Jeden z naszych lokalnych polityków z Gminy Bemowo stworzył stowarzyszenie www.ocalmybemowo.pl. W kilku miejscach naszego osiedla są plakaty. Problem trasy S-7 prędzej czy później i nas dotknie, gdyż w planach jest, że trasa będzie przebiegała wzdłuż naszego bloku. Dlatego jeżeli jest ktoś chętny to proszę się zapisać, dla naszego wspólnego dobra. Im będzie nas więcej może coś zdziałamy.
Obserwuj wątek
    • duke_piotr Re: Trasa S-7 05.04.11, 10:22
      Co do trasy to miała ona faktycznie przebiegać wzdłuż naszego bloku. Ostatnie plany jednakże wskazują na to iż będzie się ona łączyła tylko z Konotopa i będziemy mieli tylko obwodnicę Warszawy (bez tras przebiegających wzdłuż).

Dodajmy do tego iż ostatnio ucięto wszystkie fundusze na drogi to wychodzi na to - że nie ma się o co martwić :)
      • pafciu2 Re: Trasa S-7 06.04.11, 23:48
        Szczerze powiedziawszy w planach nadal jest informacja, że trasa ma przebiegać wzdłuż naszego bloku. Nie wiem skąd masz te informacje? Co do funduszy to może się to odwlec w czasie, ale jest to typowo polskie myślenie ...
        • duke_piotr Re: Trasa S-7 07.04.11, 09:18
          SISKOM + TVN Warszawa. Ostatnio wszystkie budowy zostały odłożone. Do tego zanikł ostatnio wariant trasy przez Warszawę a pozostał projekt samej Obwodnicy. Owszem S7 ma wpadać na Bemowo (chyba gdzieś koło Carefour ma byc drążony tunel) ale łączyć się z istniejącym fragmentem obwodnicy.

I co ma do tego 'polskie myślenie' to nie wiem....
          • duke_piotr Re: Trasa S-7 07.04.11, 09:27
            Będąc bardziej dokładnym trzeba szukać Trasy NS w Warszawie. Na stronie był termin realizacji 2010-2012 :)
    • nitro_1 Re: Trasa S-7 09.04.11, 22:11
      Bez urazy do autora ale ...
      Najpierw kupujemy mieszkanie w pobliżu planowanej trasy (chyba wszyscy o tym wiedzieli kupując tu lokal a jak nie to gratulacje ;)) a później chcemy powstrzymać budowę tej trasy. Gdzie w tym sens??? Kupujesz mieszkanie w Wawie to przyjmij do wiadomości, że nie będziesz miał lasu przed oknem. Tak to tylko w erze ;). Trzeba się z tym liczyć a jeśli komuś nie odpowiada, że w mieście buduje się drogi to może powinien wybrać inną lokalizację miejsca zamieszkania. Co następne? Może ktoś wpadnie na pomysł oprotestowania budowy metra na Bemowo bo za duże utrudnienia w ruchu będą?
      • duke_piotr Re: Trasa S-7 11.04.11, 08:59
        Jedna ze stacji to "Wola Park" wiec hałas będzie nie do zniesienia. STOP Metro na Bemowo :)
      • grazka_21_63 Re: Trasa S-7 11.04.11, 09:54
        ...jak by tu powiedzieć: popieram w całej rozciągłości wypowiedź autora:) mój znajomy mawia: jak chcesz mieć pewność, że ci nic przed oknem nie postawią to kup sobie mieszkanie z widokiem na cmentarz:))))
        mieszkamy w mieście, które na szczęście się rozwija i szybko żyje, więc nie ma co się wściekać, że hałas za oknem:):)
        • viki1976 Re: Trasa S-7 13.04.11, 12:48
          Tak, to prawda, słychać z balkonów i samochody z Górczewskiej i z trasy i jeszcze pociągi i latające samoloty, ale i tak jesteśmy odizolowani trochę jak na końcu świata więc nie jest tak źle :-) pozdrawiam
          • adamczyk.bemowo Re: Trasa S-7 15.04.11, 10:56
            Szanowni Mieszkańcy!
            W dniu 21 kwietnia 2011 r. o godz. 17.00, odbędzie się sesja Rady Dzielnicy Bemowo m.st. Warszawy. W ramach porządku obrad przedstawiona zostanie informacja na temat przebiegu trasy S-7 przez Bemowo. Udział w sesji potwierdzili przedstawiciele Warszawskiego Oddziału GDDKiA i Kierownik Warszawskiego Węzła Drogowego.
            Zapraszam Państwa serdecznie do udziału w sesji i zadawania pytań.
            Pozdrawiam
            Małgorzata Adamczyk
            Radna Dzielnicy Bemowo
            m.st.Warszawy
            • fos.ia Re: Trasa S-7 15.04.11, 12:40
              ja nie moge isc :( ktos z Was sie wybiera?
            • pafciu2 Re: Trasa S-7 18.04.11, 09:22
              Niestety ja też nie będę mógł uczestniczyć. Mam jednak gorącą prośbę aby po sesji przekazała nam Pani najważniejsze informacje dotyczące przebiegu trasy, tj. jakie są plany dalszego przebiegu trasy, czy będzie dalej biegła w kierunku ul. Górczewskiej, jakie są obecne terminy realizacji w związku z brakiem środków w budżecie itp.
              • duke_piotr Re: Trasa S-7 18.04.11, 14:02
                W ostanim wydaniu gazety bemowskiej jest wzmianka o trasie S7 i protestach. Są to jednak protesty dotyczące tunelu i nie ma nadal nic o trasie NS.
                • adamczyk.bemowo Re: Trasa S-7 19.04.11, 08:39
                  Witam ponownie,
                  przekażcie mi swoje pytania i wątpliwości, a ja je przedstawię na sesji w Waszym imieniu.
                  W ciągu 30 dni chętnym mogę dostarczyć protokół i stenogram z posiedzenia.
                  Pozdrawiam
                  Małgorzata Adamczyk
                  • fos.ia Re: Trasa S-7 19.04.11, 11:54
                    Moje jedyne pytania dotyczą trasy NS na wysokości wola parku - czy juz wiadomo cos na temat tego odcinka?
                  • pafciu2 Re: Trasa S-7 20.04.11, 09:47
                    Jaki jest obecnie termin realizacji trasy S-7 na odcinku od Czosnowa do trasy S-8. Czy w planach jest jej dalsze przedłużenie w kierunku ulicy Górczewskiej?
                    • duke_piotr Re: Trasa S-7 20.04.11, 14:04
                      www.drogi.waw.pl/index.php?p=trasa&nr=46
                      • adamczyk.bemowo Re: Trasa S-7 22.04.11, 15:12
                        Budowa trasy S-7 odłożona została do 2013 r. i w związku z tym straciła moc decyzja o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację tego zadania. Chodzi oczywiście o odcinek od Węzła "Maczka" do Węzła "NS". Realizacja inwestycji od Węzła "NS" w kierunku Górczewskiej - to wielka niewiadoma, nie ma nawet przybliżonego terminu. Możecie spać spokojnie.
                        Życzę zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych.
                        Pozdrawiam
                        Małgorzata Adamczyk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka