Dodaj do ulubionych

Pierwsza dzielnica pokaże radnych na żywo w int...

20.04.11, 07:48
Myślę, że pretorianie HGW zaczną zaraz szukać haka z tego tytułu na pana Guziała.
Obserwuj wątek
    • Gość: maniek lansik w necie IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 08:27
      - Wywiązujemy się w ten sposób z obietnic wyborczych. Obiecywaliśmy mieszkańcom pełną przejrzystość władzy lokalnej - mówi Piotr Guział, burmistrz Ursynowa.

...troszkę inaczej postrzegam tą przejrzystość, szkoda kasy na to, lepiej inaczej ją spożytkować.
      • Gość: tia Re: lansik w necie IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 07:13
        Sesje Rady Warszawy od wielu lat są w necie a i tak ogląda je tylko po kilkaset osób, z tego większość to pewnie urzędnicy miejscy
      • Gość: tia Re: lansik w necie IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 07:13
        Sesje Rady Warszawy od wielu lat są w necie a i tak ogląda je tylko po kilkaset osób, z tego większość to pewnie urzędnicy miejscy
    • khaed Ktoś coś usłyszał i tak napisał nie sprawdzając 20.04.11, 09:02
      wilanow.pl/news,aktualnosci,883,,.html
      Pierwsza transmitowana sesja rady odbyła się na początku kwietnia w dzielnicy Wilanów.
    • Gość: xmen Pierwsza dzielnica pokaże radnych na żywo w int... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 10:22
      2 000 zl za jedna transmisje? Ale za co? Nie wiem jak z jakoscia, ale wydaje mi sie ze wystarczy kupic dwie dobre kamery internetowe, rozdzielic mikrofon i jednorazowo zalatwic firme, czy informatyka zeby spial to w jednym programie. Nawet jesli program trzeba zakupic, a przypomne ze administracja publiczna ma obowiazek w pierwszej kolejnosci siegac po darmowe rozwiazania jesli takie sa, to wydawalo mi sie ze za 2-4 tys. mozna zrobic to raz i potem tylko naciskac przycisk START. No chyba ze to taka odpowiedzialna funkcja, ze jest warta 2000 zl. Serwer przeciez tez maja.
      • jpelczar Nawet mniej 20.04.11, 15:54
        Postawienie takiej transmisji to jednorazowy zakup kamerki internetowej oraz co najwyżej laptopa (chociaż na pewno jakiś nieużywany komp się znajdzie, a do tego nie trzeba jakiś mega sprzętów). Serwer ? Po co ? Można spokojnie skorzystać z serwisów jak ustream czy qik.
    • Gość: Kabe Pierwsza dzielnica pokaże radnych na żywo w int... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 10:26
      Informacja jest częściowo błędna. Transmisja odbędzie się dzisiaj 20.04 od godz. 17:30
    • Gość: GOŚĆ - URSYNÓW Pierwsza dzielnica pokaże radnych na żywo w int... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 20:11
      Właśnie oglądam. Fajna sprawa, dobra jakość. Oglądamy radnych w akcji, to zupełnie inna informacja o nich niż to co nam sprzedają w ulotkach.
      Guział ma plusa za nie zlekceważenie pytania o psie kupy. Wg mnie to nie jest błahy problem a politycy to olewają i pewnie myslą, że to nie jest ważne. A dla mnie jest. Więc dobrze ze pytanie traktuje poważnie.
      Radna PO zwrociła im uwagę (NU), aby nie chwalili się, że ugasili ognisko na budowie Nowoursynowskiej. Fakt, jak to przeczytałem w newsleterze Urzedu Ursynów, to miałem wrażenie ze to news z filmu Barei. Radny po godzinach pracy był na budowie i ugasił ognisko ;-)
      A pomysł transmisji w sieci super!
    • Gość: sylwia Pierwsza dzielnica pokaże radnych na żywo w int... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 22:39
      Wspaniala sprawa. W koncu Nasz Ursynow to zrobil.
    • Gość: warszafka Doskonały pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 07:26
      ...chce takiego "big bradera" !!!
    • Gość: za Pierwsza dzielnica pokaże radnych na żywo w int... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 08:25
      Takie transmisje powinny być być dostępne z każdego posiedzenia wszystkich rad dzielnic. Potrzebna jest społeczeństwu edukacja polityczna. Tak ....polityczna, bo to są spotkania polityczne. Mieszkańcy będą mieli okazję poznać swoich radnych w bezpośrednim działaniu, ocenić ich kompetencje i skuteczność działania. Będą też mieli okazję zobaczyć jak władza robi ich w konia i wygaduje głupoty, byle coś powiedzieć. Najlepiej gładko i "uczenie" a bez sensu. Te transmisje są warte wydanych na nie pieniędzy. Trzeba wszelkim sposobami zwiększać zaangażowanie mieszkańców i wiedzę mieszkańców. Przecież mamy uczestniczyć w rządzeniu miastem. To mieszkańcy są suwerenem. Warto, żeby suweren miał dostęp do informacji. Teraz dostęp jest taki, że na dwa dni przed sesją umieszcza się na stronie urzędu dzielnicy informacje o terminie sesji. Z projektami uchwał nie sposób się zapoznać, bo strona nie jest aktywna itd, itp. Trzeba i na to zwrócić uwagę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka