Dodaj do ulubionych

Uwaga na WWF

06.06.11, 12:02
piszę w sprawie bardzo przykrej. wczoraj była u mnie dwójka ludków którzy podawali się za fundację WWF - mieli plakietki i ubranka 'firmowe'.
przyszli około 17 - jeden wyszczekany i drugi niemowa. ten drugi gapił się cały czas na tego pierwszego. jakby się czegoś od niego uczył. niestety nie zapamiętałam nazwisk :(
ochrona zwierzaków i pytanie w stylu - czy 30 złotych to dużo czy mało?
niestety dla nich nie dołączyłam do Klubu, ale podprowadzili mi z mieszkania drobiazg - ramkę ze zdjęciem rodzinnym. nic wartościowego (chyba 50 złotych kosztowała), ale zawsze coś!
MÓJ DOM, MOJA TWIERDZA - nie dla złodziei

niestety nie zdążyłam ich złapać, bo wyszli już z klatki nim się zorientowałam co zginęło. w domu byłam sama, a ramka stała od dłuższego czasu i nikt inny nie mógł jej zabrać. cieszę się, że nie podpisałam zgody na ściąganie pieniędzy z konta - może to wcale nie fundacja lecz jakaś mafia, a 30 złotych to większa sumka de facto...

byli głośni i dzwonili do wszystkich sąsiadów...
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Uwaga na WWF 06.06.11, 13:55
      No to masz nauczkę na przyszłość. Do mieszkania nie wpuszcza się nikogo nieznajomego, choćby nawet miał na głowie kapelusz kardynalski.

A smarkacze już od wielu lat w ten sposób zapewniają sobie kasę; czasem rzeczywiście są ustawieni przez dorosłych, którzy pobierają od nich haracz. Eleganckie plakietki mogły być trudne do zrobienia 40 lat temu, ale w czasach drukarek komputerowych nie ma problemów z ich wykonaniem i wyglądają nieraz bardzo "oficjalnie".
      • Gość: kefir Re: Uwaga na WWF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 15:07
        u mnie też byli. nie dzieciaki, ale dorosłe osoby w wieku ok. 22-25 lat. wyszkoleni akwizytorzy, te sztuczki wydały mi się znajome...
        nic nie dałem, żadnego papieru - zostawili ulotki (1% od PITa) i poszli. mieli wiele rodzajów tych materiałów promocyjnych
        • Gość: marco to pewnie ta sama akcja, WWF wynajmuje akwizytorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 17:34
          forum.gazeta.pl/forum/w,23,72606740,121770343,Re_MT_Marketing_Bialystok_jazda_.html
          • Gość: edux znowu jakaś sekta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 01:24
            jw.
    • Gość: elektra212 Re: Uwaga na WWF IP: *.ip.netia.com.pl 06.06.11, 15:11
      U mnie taki chłopak zostawił szalik- czyli jest 1:1 :)
    • jan-w Re: Uwaga na WWF 06.06.11, 17:04
      Żadna wiarygodna organizacja nie zbiera datków chodząc po mieszkaniach. Wszystkim zbierającym na chore dzieci itp. daję 5 minut na opuszczenie terenu informując że po tym czasie zatrzyma ich ochrona i przekaże policji. Posiadacze nawet najpiękniejszych identyfikatorów błyskawicznie znikają. WWF także w ten sposób nie zbiera.
      • bardu Re: Uwaga na WWF 07.06.11, 01:36
        > Żadna wiarygodna organizacja nie zbiera datków chodząc po mieszkaniach.
        WWF nie zbiera datków po mieszkaniach, tylko proponują podpisanie umowy na comiesięczne wpłaty. Kto nie chce nie podpisuje.
        • Gość: alicja Re: Uwaga na WWF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 19:12
          bardu napisała:

> > Żadna wiarygodna organizacja nie zbiera datków chodząc po mieszkaniach.
          > WWF nie zbiera datków po mieszkaniach, tylko proponują podpisanie umowy na comi
          > esięczne wpłaty. Kto nie chce nie podpisuje.

przecież to jedno i to samo. jaka różnica czy im dam od razu, czy sobie wezmą z konta? moją kasę będą mieli
        • jan-w Re: Uwaga na WWF 29.07.11, 20:53
          Nikt nie podpisuje żadnych umów zobowiązujących go do comiesięcznych wpłat. Można wpłacać stałym zleceniem dowolną sumę bez żadnych zobowiązań. Podobnie jak na inne charytatywne, wiarygodne instytucje jak Zakład dla ociemniałych w Laskach, Fundację Chleb Życia Małgorzaty Chmielewskiej itd. Jedni ludzie wolą podzielić się swymi pieniędzmi z potrzebującymi ludźmi lub zwierzętami, inni są jeszcze na etapie zagarniania wszystkiego do siebie.
          • fedorczyk4 Re: Uwaga na WWF 29.07.11, 21:52
            Dokładnie tak. Dostajesz numer konta, sam (sama) w banku składasz polecenie stałej wpłaty. Można też jednorazowo. Natomiast przyznaję, że jest mi trudno traktować mój dom jak moją twierdzę. Może powinnam, bo np. dostawcy mebli rąbneli mi świetny (dawno to było) przenośny odtwarzacz. Nie jestem pierwsza naiwną i dość bezbłędnie jak dotąd wykrywam oszustów, niemniej nie potrafię patrzeć ludziom np. listonoszowi, dostawcy, hydraulikowi... na ręce. Idiotycznie, może, ale zakladam jednak ludzką uczciwość.
    • maxym74 Re: Uwaga na WWF 06.06.11, 17:28
      Jedyne na co mogą liczyć przedstawiciele największej siatki pedofilskiej świata czy ich przeciwnicy - jehowcy - to mocny kop w zad i spadek z 4 piętra. Jak ktoś jest tak pusty, że wpuszcza jakichś wwf-ów, owsiakowców i innych żebraków lub oszustów jest sam sobie winien.
      Ale ludzie są durni, że dają nawet rumunom i innym mendom społecznym, których miejsce jest w przytułku, a nie na chodniku, schodach w przejściu podziemnym, przystanku czy pod cudzym domem.
      • Gość: ???? Re: Uwaga na WWF IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.11, 17:38
        WWF powinien sie wstydzic
        cobragrouppl.blogspot.com/
        • jan-w Re: Uwaga na WWF 02.09.11, 23:17
          Czego?
    • Gość: Malka Re: Uwaga na WWF IP: *.toya.net.pl 13.10.11, 18:44
      Post osoby o pseudonimie "analterford" to ściema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! osoba, posługująca się takim nickiem musiała pracować dla oczernianej przez siebie organizacji skoro wie kto to jest A. Terford. Kolejna sfrustrowana osoba, której nie wyszło, więc wini wszystkich wokół, tylko nie siebie. Nie wszyscy są stworzeni do pracy dla WWFu, może i dobrze.
    • passionati a kto to otwiera obcym i wpuszcza do mieszkania??? 13.10.11, 19:11
      żenada!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka