Dodaj do ulubionych

Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem zam...

IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.06.11, 08:40
Brawo! Warszawa nowoczesnym, tolerancyjnym miastem ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaro z Bemowa Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.spray.net.pl 11.06.11, 08:46
      Zamknieta Swietokrzyska a przez centrum przechodzi pochód sodomitów.
      Nie da się żyć w tym mieście.
      • Gość: korek to sie wyprowadz do siebie na wieś potrzebny tu IP: *.home.aster.pl 11.06.11, 12:06
        jesteś strasznie
        • Gość: Kuki ja tylko mam nadzieję że po ich przejściu ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 14:23
          zostaną zdezynfekowane!!!
          • bumcykcyk76 Re: ja tylko mam nadzieję że po ich przejściu uli 11.06.11, 22:52
            A co? Klocka postawili?
          • nikodem123 Re: ja tylko mam nadzieję że po ich przejściu uli 11.06.11, 22:55
            Jeśli tam byłeś, to zostaną zdezynfekowane. Jeśli tam będziesz to nastąpi również dezatyracja.
            • Gość: w-wiak Ale w jakim celu ta parada??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 23:06
              Bo jeśli w kwestii nietolerancji to chyba nie ten kraj.
              • nikodem123 Re: Ale w jakim celu ta parada??? 11.06.11, 23:25
                Tak to jest ten kraj, bo osób innych niż heteroseksualne się nie toleruje. Jest ustawa o związkach partnerskich, czy jej nie ma?
                • Gość: w-wiak Re: Ale w jakim celu ta parada??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 08:45
                  Ustawa??? I co będzie ktoś z niej korzystał??? Znajoma która mieszka we Francji mówiła jak wprowadzno tam głównie z myślą o parach homoseksualnych urzędową legalizację związków na zasadzie wspólnego prowadzenia życia w pełni praw za wyjatkiem dziedziczenia majatku. I co, wiekszość osób którzy z tego korzystaja to heteroseksualni.

A co do polskiej nietoleracji to obejrzyj brytyjskie program TV. W takim Top Gear wielokrotnie od prowadzących padały różne teksty pod względem homoseksualistów i jakoś nik z tego paniki nie robi. Parę lat temu był w naszej telewizji brytyjski program rozrywkowy. Też leciały tam niezłe teksty.
                  • cowgirl_ride Re: Ale w jakim celu ta parada??? 12.06.11, 11:42
                    prowadzenia życia w pełni praw za wyja
                    > tkiem dziedziczenia majatku.

Uściślę, że PACS we Francji, nie daje AUTOMATYCZNEGO prawa do dziedziczenia tylko testamentowe.
                    Faktem jest, że korzystają z niego (z PACS, znaczy), w przeważającej ilości, osoby heteroseksualne.
                    Faktem jest również, że Polska niczym szczególnym się nie wyróżnia na tle innych krajów europejskich jeśli chodzi o niezbyt przyjazny stosunek do osób o odmiennej orientacji seksualnej. Podobnie jak i gdzie indziej, głównie w stosunku do homoseksualnych mężczyzn.
                    Dodam także, że Polska była jednym z nielicznych krajów na świecie, które nie karały homoseksualizmu. Na podstawie prawa magdeburskiego karano (zazwyczaj śmiercią) sodomię czyli akty seksu analnego a nie homoseksualizm, tyle, że nie dotyczyło to szlachty. Prawo magdeburskie obowiązywało w Polsce do rozbiorów, za czasów których, stosowano kodeksy państw zaborczych a po odzyskaniu niepodległości, znów zaniechano penalizowania powyższych zachowań. Mówienie, zatem, o nietolerancji wobec homoseksualistów w Polsce jest grubą przesadą. Nie istnieje w polskim prawie ŻADEN przepis dyskryminujący homoseksualistów (zaróno kobiety jak i mężczyzn) tak więc nawoływanie do równości jest nadużyciem.
                  • koloratura1 Re: Ale w jakim celu ta parada??? 12.06.11, 15:35
                    Gość portalu: w-wiak napisał(a):

> Ustawa??? I co będzie ktoś z niej korzystał???

Przypuszczam, że będzie. I to wielu, zarówno homo- jak i hetero-.
          • koloratura1 Re:ja tylko mam nadzieję że po ich przejściu ulice 12.06.11, 15:31
            Gość portalu: Kuki napisał(a):

> zostaną zdezynfekowane!!!

Chyba będziesz musiał to zrobić we własnym zakresie...
        • Gość: Wars Re: to sie wyprowadz do siebie na wieś potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 23:30
          Ze wsi to pewnie Ty żeś tu przyjechał albo Twoja rodzina.
      • Gość: aaa [...] IP: *.formlessnetworking.net 11.06.11, 14:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: aAaA Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.pl 12.06.11, 10:43
          to nie ma sensu, poprawne jest, że każdy pederasta to pedał ( i pedofil zarazem) jednak nie każdy pedał to pederasta ani nie pedofil. Słownik dość jasno to definiuje więc nawet ty powinieneś zrozumieć
          • cowgirl_ride Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 12.06.11, 11:05
            Ehmmmm...Pedofil to nie pederasta, to nie sa pojęcia tożsame. Pedofilia to pociąg do DZIECI a pedofilia to pociąg do dorastających chłopcówi i młodych mężczyzn, generalnie przed pojawieniem sie owłosienia na ciele. W polskim prawie granica wiekowa rozpoczyna się od ukończenia 15 roku życia.
            • cowgirl_ride Errata 12.06.11, 11:13
              powinno być:
              pederastia to pociąg do dorastających chłopców
              zamiast
              pedofilia to pociąg do dorastających chłopców
              Przepraszam, jeszcze się nie obudziłam do końca...
          • koloratura1 Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 12.06.11, 15:41
            Gość portalu: aAaA napisał(a):

> Słownik dość jasno to definiuje więc nawet ty powinieneś zrozumieć

Ja bym nie była taka pewna...
      • koloratura1 Re: Dziś przez miasto idzie parada. 12.06.11, 15:29
        Gość portalu: Jaro z Bemowa napisał(a):

> Zamknieta Swietokrzyska a przez centrum przechodzi pochód sodomitów.
        > Nie da się żyć w tym mieście.

A musisz?
        Przecież jesteś wolnym człowiekiem i możesz żyć gdziekolwiek.
    • Gość: zig zag No to zaproście jeszcze górników z Solidarności IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 08:54
      i wtedy miasto kompletnie się zatka.
    • pieniadzezrobsam Ciekawe, ile nas to będzie kosztować 11.06.11, 09:06
      Z jednej strony staną homoekstremiści, z drugiej naziole a podatnik zapłaci za rozdzielanie dwóch wrogich pochodów

..............
      pieniadzezrobsam.blogspot.com/
    • Gość: Wolak Za promowanie zboczeń jak zawsze zapłacą wszyscy IP: *.aster.pl 11.06.11, 09:11
      POdatnicy
      • Gość: edi Re: Za promowanie zboczeń jak zawsze zapłacą wszy IP: *.nycmny.fios.verizon.net 11.06.11, 14:14
        Za zboczonych katabasow z sekty KK placimy juz 2000 lat i jakos ci to nie przeszkadza a kradna ,sieja niezgode i judza jednych na drugich ,ze nie wspomne o ich stalym i drogim utrzymaniu.
        • Gość: joj Re: Za promowanie zboczeń jak zawsze zapłacą wszy IP: *.aster.pl 11.06.11, 14:58
          To ile zapłaciłeś?
          • nikodem123 Re: Za promowanie zboczeń jak zawsze zapłacą wszy 11.06.11, 22:49
            Fundusz Kościelny to powyżej 100mln Pln co roku. Z moich podatków.

Fryzjer musi zapłacić co miesiąc ok 800PLN na ZUS i NFZ.

Pan trudniący się odprawianiem guseł, który ma stałe dochody z tacy, nie musi zapłacić nic.
          • bumcykcyk76 Re: Za promowanie zboczeń jak zawsze zapłacą wszy 11.06.11, 22:51
            Przecież wszyscy płacimy za utrzymanie kleru - katolicy, innowiercy, ateiści itp.
            Nie rozumiem czemu politycy tak się boją zerwać konkordat. A co im krk może zrobić?
            Ekskomunika? To zakręcą kurek i koniec. Nie wpuszczą do Nieba? Kler nie decyduje kto wejdzie, a kto nie.
      • koloratura1 Gratuluję! 12.06.11, 15:45
        Gość portalu: Wolak napisał(a):

> Za promowanie zboczeń jak zawsze zapłacą wszyscy POdatnicy

Udał Ci się nick jak rzadko.
    • Gość: Zenek Uwaga AIDS! IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 09:12
      Dziękuję za ostrzeżenie.

Uważajcie na swoje dzieci!

• sektoriusz Re: Uwaga AIDS! 11.06.11, 10:50
        jest tak płytki że aż szkoda słów
        • Gość: rama Re: Uwaga AIDS! IP: *.hsd1.il.comcast.net 11.06.11, 17:35
          sektoriusz napisał:

> jest tak płytki że aż szkoda słów

rozumiemy, wolisz glebokich...
      • Gość: koko Re: Uwaga AIDS! IP: *.home.aster.pl 11.06.11, 12:04
        no ja będę uważał zeby takiego debila jak ty nie spotkały
        • Gość: Zenek Re: Uwaga AIDS! IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 14:38
          koko przetrzepać futerko?
    • yogikim1 Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem zam... 11.06.11, 09:17
      niech sobie chodzą, każdy ma prawo do pokojowego wyrażania swoich przekonań, heterykom pewnym swojej seksualności nic od tego nie ubędzie :) fajnie będzie gdy ludzie w Warszawie będą żyć ze sobą w pokojowej koegzystencji. Polsce potrzeba więcej tolerancji i otwartości nie możemy pielęgnować naszych lęków i fobii, społeczeństwa otwarte rozwijają się lepiej, ludziom żyje się w nich dobrze i są szczęśliwi. Fajny pomysł z tym pałacem to miły gest ze strony miasta szkoda, że nie ze strony HGW. Miłego dnia wam życzę.
      • Gość: sebpl Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 09:32
        Coś Ci się pomyliło. Sodomici na początku lat 80 - wołali "nie zaglądajcie nam pod kołdry", a teraz robią parady, aby pokazać z kim idą pod tę kołdrę. Tu masz dopiero obłudę. Ja nie mam nic do homoseksualistów, dopóki się tym nie chwalą i ze swojej orientacji nie robią karty przetargowej w życiu społecznym (parytet homoseksualistów w spółkach państwowych, czy na listach wyborczych in spe). Jakoś heteroseksualni kochający analnie lub w pozycji 69, nie robią wokół siebie takiego szumu, nie widzą okazji doi blokowania miasta, czy zmieniania ustaw wokół ich orientacji.
        Tak więc rozróżniaj tolerancję, od chamskiej promocji na nierównych zasadach, a będziesz wiedział na co patrzysz. Brak tolerancji łatwo komuś zarzuć, trudniej się przyznać do wywierania nacisku z pseudo wypracowanej pozycji poszkodowanego homoseksualisty (ile ostatnio było rozbojów na sodomitach?). Nie daj się zwariować i obejrzyj sobie, na poprawę humoru, francuski film "Plotka".
        • yogikim1 Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 11.06.11, 09:55
          Plotkę widziałem :) nie sprowadzajmy sprawy do absurdu od razu parytety itp. mam propozycję na razie siedź spokojnie zacznij protestować jak wystąpią o te parytety w spółkach ok? Jak o to wystąpią też będą przeciw.
          brak tolerancji w Polsce jest faktem i nie tylko dla gejów Polacy są jak wrony ganiające za papugą żeby ją zadziobać nie lubimy inności jaka by ona nie była
          • Gość: k Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.11, 16:04
            Brak tolerancji nie jest nienawiścią wyłącznie do inności.
            Ludzie sami siebie nienawidzą, bo każdy jest inny. Przejawia się to w pracy, na ulicy, na drodze między pieszym, a rowerzystą i kierowcą blachosmrodu, szefem i podwładnym, właściwie wszędzie
            W tym roku nie mogłem być, ale w tamtym wybrałem się na paradę z całą rodziną mimo piekielnie dokuczliwego upału, bo jak wspomniałem wcześniej, nie chodzi tu o tolerancję wyłącznie wobec homoseksualistów.
            Przez zrozumienia innego człowieka, empatii nie potrafimy współpracować, robimy fochy, a skutkiem jest bieda.
            Bieda to nie tylko brak środków do życia, bo nędzarzem można być mimo bogactwa materialnego...
            Większość ludzi tego nie rozumie, nie potrafią zaakceptować inności sąsiada, bo nie zdają sobie sprawy jakie są tego skutki. Zostaje edukacja i jeszcze raz edukacja.
            Na koniec ja jako człowiek kompletnie nie mający skłonności do homoseksualizmu, homofobów uważam w 99 % za ukrytych homoseksualistów, którzy w ten sposób się kryją, a ten ostatni procent za debili. Wiec zgodnie z tym, co dziś przeczytałem w jakiś tam postach ten, co skacze ten pedał, bo ja też chodzę na parady równości.
          • Gość: sebpl Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 02:43
            > Plotkę widziałem :) nie sprowadzajmy sprawy do absurdu od razu parytety itp. ma
            > m propozycję na razie siedź spokojnie zacznij protestować jak wystąpią o te par
            > ytety w spółkach ok?

Ja sprowadzam??? Sodomici sprowadzają! Nie będę siedział spokojnie. Słyszę skrobanie przy zamku, to nie czekam, aż mi się włamią do domu!
            • koloratura1 Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 12.06.11, 16:04
              Gość portalu: sebpl napisał(a):

> Ja sprowadzam??? Sodomici sprowadzają! Nie będę siedział spokojnie. Słyszę skrobanie
              > przy zamku, to nie czekam, aż mi się włamią do domu!

A słyszysz?

Czy może - tak na wszelki wypadek - latasz z bejsbolem i lejesz nim na prawo i lewo (o ile tylko nikt nie widzi i Ci nie przeszkadza)?
        • Gość: kopua Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.ar.wroc.pl 11.06.11, 19:39
          Jakoś heteroseksualni kochający analnie lub w pozycji 69, nie robią wokół siebie takiego szumu, nie widzą okazji doi blokowania miasta, czy zmieniania ustaw wokół ich orientacji.

A teraz wyobraź sobie, że idziesz ze swoją dziewczyną ulicą, a ktoś obcy rzuca do was np. "ej, stary, w którą dziurkę lubisz ją posuwać?"
          Albo w gronie nowo poznanych osób mówisz, że masz dziewczynę, a ktoś od razu wyskakuje z "o,fajnie, a jak wy to robicie???????"
          zdarzyło ci się coś takiego?

właśnie tym najbardziej "normalnym" seks od razu w głowie, niczego innego nie widzą.
          • shigella Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 11.06.11, 22:07
            Gość portalu: kopua napisał(a):

> Jakoś heteroseksualni kochający analnie lub w pozycji 69, nie robią wokół siebi
            > e takiego szumu, nie widzą okazji doi blokowania miasta, czy zmieniania ustaw w
            > okół ich orientacji.
            Jak to, a marsze w obronie rodziny?
            Dni Matki, Dziecka, Babci, Dziadka?
            > A teraz wyobraź sobie, że idziesz ze swoją dziewczyną ulicą, a ktoś obcy rzuca
            > do was np. "ej, stary, w którą dziurkę lubisz ją posuwać?"
            > Albo w gronie nowo poznanych osób mówisz, że masz dziewczynę, a ktoś od razu wy
            > skakuje z "o,fajnie, a jak wy to robicie???????"
            > zdarzyło ci się coś takiego?
            Znam pare lesbijek i paru gejow i jedyne o czym wiem, to jakiej plci sa ich partnerzy.
            Zadne z nich, mimo iz jestesmy w dobrej komitywie, nie opowiada mi co robi w lozku z partnerem.
            Nie okazuja sobie nawet nadmiernej czulosci, co parom hetero zdarza sie nagminnie. Para wylizujaca sobie gardla w hipermarkecie byla ewidentnie hetero.
            Jedyne osoby, ktore rozmawiaja namietnie o odbytach w kontekscie mesko-meskim to heteroseksualni koledzy z pracy i ludzie z Frondy.
            • Gość: sebpl Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 02:38
              Jak to, a marsze w obronie rodziny?
              Dni Matki, Dziecka, Babci, Dziadka?

A czy ja powiedziałem, że to popieram?
            • koloratura1 Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 12.06.11, 16:15
              shigella napisała:

> Jedyne osoby, ktore rozmawiaja namietnie o odbytach w kontekscie mesko-meskim
              > to heteroseksualni koledzy z pracy i ludzie z Frondy.

Może to właśnie znak szczególny ukrytych homoseksualistów, usiłujących w ten sposób zagłuszyć własną, niefajną (w ich pojęciu) skłonność?
          • Gość: sebpl Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 02:47
            Może jakbym był inny, to bym się zastanawiał, jaki tekst usłyszę na ulicy. Nie jestem. Pewnie dlatego nie robię parad. Zdziwiony?
        • koloratura1 Niemożliwe! Pewien jesteś? 12.06.11, 15:54
          Gość portalu: sebpl napisał(a):

> Sodomici na początku lat 80 - wołali "nie zaglądajcie nam
          > pod kołdry", a teraz robią parady, aby pokazać z kim idą pod tę kołdrę. Tu masz
          > dopiero obłudę.

Pokazują jednych, a idą całkiem z kimś innym? - Strrraszne!

• the_dzidka Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 11.06.11, 09:58
        No wreszcie jakaś sympatyczna odpowiedź :)
    • yogikim1 Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem zam... 11.06.11, 09:23
      oczywiście już "młoteczki" zaczynają pisać "uważajcie na dzieci" "ile to będzie kosztować" itp.
      czemu niby mam uważać na dzieci ? jeden racjonalny argument ?
      co do kosztów - mniej niż pilnowanie babek pod pałacem zresztą geje i tak pewnie płacą większe podatki od babek i trzeba ich mniej pilnować bo się tak nie wściekają jak PIS babki :)
      ruszcie ludzie głową co wam to przeszkadza, że dorośli ludzie mają paradę dajcie żyć innym nikt wam nie każe paradować jedzcie do lasu może odpocząć popatrzeć na zielone dobrze wam to zrobi ...
      • w.i.l [...] 11.06.11, 09:48
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: arek Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 10:12
        Bravo Warszawa! tak dla nowoczesnej Polski!!!!!!!!!!
      • w.i.l Nam przeszkadza molestowanie seksualne przez 11.06.11, 15:21
        homoseksualistów.

Biedroń:"Zapraszamy osoby heteroseksualne, te, których ciekawi nasz
        świat, i te, które są być może znudzone swoim światem i chcą
        poeksperymentować. "

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,9074810,Homo_walentynki_po_raz_pierwszy_z_dotacja_ratusza_.html
        Twój syn, twój brat jest zapraszany do udziału w pochodzie, w "imprezie", do wejści w krąg homoseksualistów.
        A ponieważ ta impreza ma charakter seksualny - dalej nie muszę wyjaśniać o co chodzi.
        • rlnd Re: Nam przeszkadza molestowanie seksualne przez 11.06.11, 17:21
          O, w.i.l - zostales zmolestowany ?
          To zglos to na policje ...
          Moze jeszcze ktos cie namowil, zebys marihuany sprobowal ?
          Nie, ty chyba wolisz cpac wodke ...
        • koloratura1 A to ciekawe! 12.06.11, 16:34
          w.i.l napisał:

> Nam przeszkadza molestowanie seksualne przez homoseksualistów.

A możesz coś więcej o tym molestowaniu Was przez homoseksualistów?
          Na czym ono polega?

> Twój syn, twój brat jest zapraszany do udziału w pochodzie, w "imprezie", do
          > wejści w krąg homoseksualistów.

Aha, to jest to molestowanie!
          Daj Boże, żeby - jeśli już - to każdy molestowany, był molestowany tylko w taki sposób!

> A ponieważ ta impreza ma charakter seksualny - dalej nie muszę wyjaśniać o co chodzi.

Oczywiście, że nie musisz (niczego nie musisz), ale byłoby wskazane, żebyś wyjaśnił o co Ci chodzi...
          • bumcykcyk76 Re: A to ciekawe! 12.06.11, 23:24
            Jemu chodzi o to, o co mu szło - czyli diabli wiedzą co... :)
            Bo to krypto-gej.
    • Gość: satyron czy was boli dupa... IP: *.play-internet.pl 11.06.11, 09:27
      jak dwoch homoseksualistow sie sodomizuje? i jak robia to z milosci? NIEEEE . Jestem w pelni usatysfakcjonowanym hetero ale denerwuje mnie typowo katolickie podejscie do tej sprawy. Ktos napisal ze strach wyjsc z dziecmi na ulice ...to samo moze spotkac dzieci na lekcjach religii ! Nie wsadzajmy wszystkich do jednego koszyka a zacznijmy do tej problematyki podchodzic w sposb bardziej zcywilizowany
      • Gość: KosKos Re: czy was boli dupa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 10:18
        Tak, boli mnie dupa, gdy homoseksualiści masowo chodzą w swoich fatałaszkach po ulicach. Tak samo, jak gdy hetero się gżdżą gdzie popadnie.

Jest to bardzo zdrowe podejście do sprawy.
        • koloratura1 Re: czy was boli dupa... 12.06.11, 16:41
          Gość portalu: KosKos napisał(a):

> Tak, boli mnie dupa, gdy homoseksualiści masowo chodzą w swoich fatałaszkach po
          > ulicach. Tak samo, jak gdy hetero się gżdżą gdzie popadnie.

Zazdrościsz?
          Którym bardziej?

• koloratura1 Istnieją dowody: 12.06.11, 16:40
        Gość portalu: satyron napisał(a):

> Ktos napisal ze strach wyjsc z dziecmi na ulice ...to
        > samo moze spotkac dzieci na lekcjach religii !

Chyba prędzej, niż na ulicznej paradzie...
    • w.i.l Zaczerpnięte z sieci: 11.06.11, 09:40
      "Sukces środowisk pedomentalnych w walce o tak zwaną tolerancję wobec
      najohydnieszych dewiacji może być osiągnięty jedynie przez ewolucyjną, ale
      konsekwentną zamianę człowieka i całego społeczeństwa w istotę
      obojętną na własne długoterminowe, dobrze rozumiane interesy. Na tej
      samej zasadzie na jakiej wzrost tolerancji dla smrodu zawsze oznacza
      pacyfikowanie i zastraszanie zwolenników świeżego powietrza.
      Dzieje się tak gdyż natura uzależniła intensywność doznań
      emocjonalnych wobec konkretnych zdarzeń w zależności od stopnia
      zagrożenia jakie wywołują.

Jeżeli więc to, co powinno wzbudzać uczucie radykalnej niechęci i
      odrzucenia wzbudza jedynie obojętność, albo co gorsza jest źródłem
      zadowolenia i satysfakcji to jest to objaw chorobliwego zwyrodnienia
      sfery emocjonalnej, które polega na nieumiejętności właściwego
      rozpoznania zagrożeń i właściwej orientacji w świecie.

Stąd właśnie tolerancja wobec zagrożeń, które sygnalizują swoją
      obecność dzięki wyzwoleniu odruchów ohydy, odrazy, wstrętu i
      obrzydzenia, nie może przekroczyć progu, poza którym nie są one w ten
      sposób rozpoznawane.

Bo zagrożenie, które nie jest rozpoznane jako źródło powyższych
      odruchów, przestaje być interpretowane jako owo zagrożenie i zostaje
      zasymilowane, zaakceptowane, zostaje przyjęte w obszar możliwego
      użytku i w ten sposób staje się integralną częścią organizmu stanowiąc
      o jego degeneracji.

Stąd też cały arsenał środków służących niwelacji wyżej
      wymienionych naturalnych postaw, w imię rzekomej tolerancji a także
      tak zwanego postępu, wolności i równości wyczerpuje istotę pedoterroru
      i pedopropagandy, dzięki której wymusza się postępujące, zwyrodnienie
      emocjonalności społeczeństw.

Warto zauważyć, że owa kastracja emocjonalna dokonuje się już prawie
      na 100% "dojrzałej" populacji Europy, gdyż w takim właśnie procencie,
      wykazuje ono niewrażliwość, tolerancję, lub akceptację, tak wobec
      ohydy pederastii jak i wobec plugastwa i obscenizmu kobiet.

Charakterystyczną cechą pedeterroru i pedecywilizacji jest jak widać
      absolutna pogarda oligarchii rządzących dla najistotniejszych
      predyspozycji płci, dzięki którym darzą się one wzajemnym szacunkiem i
      są w stanie współistnieć na zasadzie symbiozy.
      W przypadku mężczyzn pogarda ta objawia się w dyskredytowaniu i
      degradowaniu ich predyspozycji fizycznych, psychicznych i
      materialnych, co realizuje się za sprawą ich inkryminalizacji,
      zastępowania instytucjami państwa, upokarzaniu oraz pasożytniczej
      eksploatacji. W przypadku kobiet pogarda ta wyraża się w promowaniu i
      utrwalaniu ich plugastwa, obscenizmu, rozwiązłości i pasożytnictwa."
      • bumcykcyk76 Re: Zaczerpnięte z sieci: 11.06.11, 09:46
        A kto jest autorem tego tekstu? Mógłbyś podać?
        • w.i.l Autorem jest internauta podobny do 11.06.11, 09:52
          ciebie lub mnie.
          Ma wyraźnie zacięcie analityczne.
          Nie znam go osobiście, jak i innych internautów, ale tekst uznałem za wartościowy w celu rozpowszechnienia.
          • bumcykcyk76 Re: Autorem jest internauta podobny do 11.06.11, 22:51
            Ok, dzięki za info.
            • nikodem123 Re: Autorem jest internauta podobny do 11.06.11, 23:23
              Fajny tekst, ale czy mógłby ktoś to przetłumaczyć na polski?

" zostaje przyjęte w obszar możliwego
              użytku i w ten sposób staje się integralną częścią organizmu stanowiąc
              o jego degeneracji. "

"tolerancja wobec zagrożeń, które sygnalizują swoją
              obecność dzięki wyzwoleniu odruchów ohydy, odrazy, wstrętu i
              obrzydzenia, nie może przekroczyć progu, poza którym nie są one w ten
              sposób rozpoznawane. "
      • Gość: hfgwegwe geje - banda camów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 11:12
        www.youtube.com/watch?v=qy_YPy4bLbE&feature=related
    • Gość: Anna Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem zam... IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 09:57
      Parada nie jest manifestem seksualności a rozpaczliwym wołaniem o należne prawa, kiedy człowiek żyje z drugim człowiekiem parę lat w miłości i zrozumieniu to chyba zrozumiałe, że chciałby ten związek sformalizować. Jednak w naszym kraju to podstawowe prawo nie jest im dane więc zamiast straszyć wszystkich dookoła homoseksualną propagandą spróbowalibyście ich zrozumieć.
      • Gość: Smok Naiwna jesteś Anno i gejostwo znasz tylko IP: *.unknown.vectranet.pl 11.06.11, 10:08
        z opowiadań. Chcesz być nowoczesna więc opowiadasz na forum coś co zostało już powiedziane milion razy.
        • pedro1984 Re: Naiwna jesteś Anno i gejostwo znasz tylko 11.06.11, 14:21
          ty pewnie znasz z opowiadań ksiedza proboszcza? bo nie z autopsji. a o odrobinę empatii też cię nie podejrzewam.
      • redix68 wyjaśnij co to są "należne prawa" 11.06.11, 12:32
        Czy każdy związek jak np. przyjaźń trzeba koniecznie legalizować? Nie od tego jest prawo. Kompletna paranoja, dawniej ludzie mieli zalegalizowane związki, w których nie mieli żadnych praw (głównie kobiety, w przypadku Śląska w dziedziczeniu mężczyźni, z uwagi na wysoką śmiertelność, byli pokrzywdzeni). Problemem były związki z przymusu. Dzisiaj chcą legalizować. Nawet nie wiesz, czego żądasz. Czy taka umowa związowa będzie obejmować wykluczenie zdrad? Weź pod uwagę, że osoby homoseksualne mają średnio 30-40 partnerów w ciągu życia. Trzeba teraz obmyśleć formułę "rozwodu", delegalizacji? Skoro zawrze taka osoba związek partnerski, a będzie żyła z innymi, to ja sobie rozstrzygnięcia sprawy dziedziczenia nie wyobrażam, bo tamciw nieskończoność będą zaskarżać decyzje sądu. Teraz sobie wyobraź sobie ile powstanie dramatów, bo się im odmieni po roku a tamten partner nie da im "rozwodu" skuszony spadkiem w przyszłości. Rozwieść na siłę się nie da, a jeśli już to u nas trwa to całe lata. Jeszcze wracając do spadków. Ja mogę śmiało twierdzić, że z wieloma ludźmi jestem bliżej związany niż większość tych partnerów byłaby ze sobą. Jednak i ja nie mam żadnych praw spadkowych. Może i to uregulować?
        • alfvin Re: wyjaśnij co to są "należne prawa" 11.06.11, 14:28
          Piszesz bzdury! I zakładasz skrajną nieodpowiedzialność społeczną. Przyjaźni nie da się legalizować. Ale jeśli ktoś ma świadomość tego co chce zrobić, w tym wypadku "legalizować" to musi ponosić odpowiedzialność za swój czyn. Homoseksualiści będący w nieformalnym związku są tak samo emocjonalnie ze sobą związani jak hetero. To jak kto często zmienia partnerów nie ma znaczenia, bo nie z każdym partnerem/partnerką osoby homo tak jak i hetero - wchodzą czy będą wchodzić w zalegalizowany związek.
          • redix68 Skoro przyjaźni nie da si 11.06.11, 19:43
            ę zalegalizować (niby czemu, wszystko można), to ja jestem za związkami partnerskimi, pod warunkiem, że małżonkowie też takie mogą zakładać, równolegle. Oczywiście jeśli małżonka wyraża zgodę. Przecież można mieć żonę i partnerkę lub partnera, z którą (z którym) się pomieszkuje. Każdy ma prawo realizować się i nie być dyskryminowany w swoich związkach.
            • nikodem123 Re: Skoro przyjaźni nie da si 11.06.11, 23:07
              Problem polega na tym, że jeśli masz babeczkę, która formalnie jest Twoją żoną... I ta Twoja żona jest materialnie uzależniona od Ciebie... To Twoja żona zgodzi się na legalizację Twojego układu z Twoją kochanką. Bo jest materialnie uzależniona od Ciebie.
              • redix68 daj sobie spokój. Weź się lepiej za lekcje 12.06.11, 13:17
                Nie wiesz stary o czym piszesz, a styl pisania masz okropny. Nie ma czegoś takiego jak zależność finansowa żony od męża w XXI wieku. Jeśli już to odwrotnie, szczególnie w sytuacji, gdy są dzieci. Bo po rozwodzie facet dostaje taki cios finansowy w sądzie, że trzeba nieźle zarabiać. Wielu dlatego się nie rozwodzi
        • Gość: k Re: wyjaśnij co to są "należne prawa" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.11, 16:14
          redix68 napisał:

A ile partnerów mają heteroseksualiści?
          30 - 40 to nie jest jakaś wygórowana liczba. Takie same problemy jak opisałeś dotyczą ludzi heteroseksualnych, a odpowiedzialność, wierność wyłącznie spoczywa na barkach partnerów.
        • Gość: Alf/red/ Re: wyjaśnij co to są "należne prawa" IP: *.waw.pl 11.06.11, 17:45
          > mają średnio 30-40

Albo średnio, albo od do. A w ogóle skąd zaczerpnąłeś te liczby?
          • redix68 może być kilka średnich, przecież badania robi się 11.06.11, 19:50
            co jakiś czas. Poszukaj w sieci. Ja darmowych lekcji nie daję. Podpowiem tylko: szukaj po angiesku. Ponadto miałem kolegów. Więc wiem jak się te kółka kręcą. Ich największym problemem jest rozproszenie w tłumie, a wszystkie tego typu zadymy pomagają im integrować środowisko i zawierać kontakty. Inni to wykorzytsują, widząc w sprawie narzędzie do przemodelowania społeczeństwa. Bo o to w tym wszystkim idzie. Podobnie było po wojnie, komuniści robiili różne eksperymenty, żeby powstała "nowa świecka tradycja". W paru krajach im się udało. Zobacz jak tam wyglądają te zreformowane społeczeństwa
        • koloratura1 Po co w ogóle cokolwiek legalizować?! 12.06.11, 16:58
          redix68 napisał:

> dawniej ludzie mieli zalegalizowane związki, w
          > których nie mieli żadnych praw (głównie kobiety,

Fajnie było! Prawda, proszę panów?

> Nawet nie wiesz, czego żądasz
          > Czy taka umowa związowa będzie obejmować wykluczenie zdrad?

Czy regularne, nawet kościelne małżeństwo, wyklucza zdrady? Chyba nie.
          To może i taki związek należy zlikwidować, jako nieskuteczny? ;)
      • Gość: Normalny Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.11, 12:37
        W milosci? Chyba Ci sie kobieto cos pokrecilo... homoseksualizm to choroba genetyczna, a nie prawo do tworzenia rodziny i zwiazku. To trzeba leczyc nie propagowac
        • cowgirl_ride Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 11.06.11, 14:54
          Homoseksualizm to zaburzenie orientacji psychoseksualnej. Skąd się bierze, wciąż nie wiadomo. Teoria o mutacji genetycznej i o wpływie czynników hormonalnych we wczesnym okresie życia płodowego jest, jak na razie, najlepszym wytłumaczeniem zjawiska.
          Leczyć? Jak leczyć coś co nie zagraża zdrowiu i w dodatku nie wiadomo jaka jest przyczyna. Więcej logiki, mniej zajadłości...
          • w.i.l Zdrowie to również zdolność do podjęcia prokreacji 11.06.11, 15:25
            Dlatego nie można powiedzieć, że homoseksualiści są zdrowi.
            A poza tym wielu z ich zachowuje się jak kobiety w sensie ubioru, noszenia ozdób, makijażu, sposobu mówienia, wysokosci głosu.
            To nie jest normalne.
            • cowgirl_ride Re: Zdrowie to również zdolność do podjęcia prokr 11.06.11, 15:38
              Oznaką zdrowia jest za to obnoszenie się z brzuchem wystającym spod przepoconego podkoszulka, plucie przez zęby, bicie żony, czkanie i upijanie sie do nieprzytomności, w męskim ale heteroseksualnym towarzystwie...To jest normalne?
              Po za tym, czy komuś to przeszkadza, że ktoś inny wygląda inaczej? Facet może chodzić w kiecce, to jest legalne. Nie łamie prawa, to o co chodzi?
              • w.i.l A skąd pomysł, że pederaści nie mają tłustych 11.06.11, 16:41
                brzuchów i nie biją swych "żon"?
                To jakiś absurd czy idealizacja?
            • Gość: k Re: Zdrowie to również zdolność do podjęcia prokr IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.11, 16:22
              w.i.l napisał:

Moja diagnoza w twoim przypadku to brak seksu, zazdrościsz im.
              Nikt ci nie broni ubrać sukienkę i się umalować. Może znajdziesz w końcu jakiegoś partnera, wyżyjesz się seksualnie i przestaniesz pluć na forach, co robisz od kilku lat.
            • wyobcowany Re: Zdrowie to również zdolność do podjęcia prokr 11.06.11, 17:13
              Leczyć księży i zakonników! Zawsze wydawali mi się podejrzani, a teraz wiem już dlaczego. Leczyć ich, zabronić święceń i zdelegalizować klasztory!
        • Gość: k Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.11, 16:18
          Gość portalu: Normalny napisał(a):

Najpierw wylecz swój mózg, potem udzielaj się na forum.
          Chyba Ci sie człowieku cos pokrecilo... twój debilizm to choroba genetyczna, a nie prawo do tworzenia rodziny i zwiazku. To trzeba leczyc nie propagowac
          Chcesz żeby cię jutro w pracy tak potraktowano?
      • Gość: Kandyd tylko czekac kiedy na ulice wyjdą zoofile. wtedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 14:35
        też będziesz mówić że walczą o należne im prawa? bo niby dlaczego zoofil nie może poślubić jakiejś miłej owieczki?

Prawdopodobnie mam takie samo podejście do mniejszości seksualnych jak większość Polaków - czyli generalnie mówiąc czyjaś orientacja seksualna interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. Niestety, z każdym rokiem nachalna propaganda i natrętne afiszowanie się swoją seksualnością przez tego typu grupy robi więcej złego niż dobrego. I zapewne coraz więcej ludzi dotąd całkowicie neutralnych, podchodzi do nich z coraz większą niechęcią.
        • Gość: k Re: tylko czekac kiedy na ulice wyjdą zoofile. wt IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.11, 16:23
          Nie widzisz jaka jest różnica między człowiekiem, a owieczką?
          • Gość: Rumburak uważasz że owca nie potrafi odwzajemnić miłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 17:26
            -czy ty owieczko Dolly bierzesz sobie tego oto Zdzisława za męża?
            -"beeeeeeee"

I po sprawie! W Indiach to normalne - dlaczego u nas nie może tak być??
            Nawet dzieci pozwoliłbym takiej parze adoptować!

RÓWNOŚĆ DLA ZOOFILI!!!
        • bumcykcyk76 Re: tylko czekac kiedy na ulice wyjdą zoofile. wt 11.06.11, 22:58
          Pewnie dlatego, że zoofilia jest ścigana przez prawo, bycie gejem czy lesbijką jest zgodne z prawem.
      • Gość: ech Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 16:15
        jakim rozpaczliwym wołaniem? przecież sam tytuł mówi że się dobrze bawili
      • Gość: pal666 Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.11, 22:23
        jestem zwolennikiem spójności pomiędzy formą, treścią i kontekstem. Myślę, że tak samo myśli
        p. Nergal, który do sądu przyszedł w garniturze, a nie w stroju służbowo - koncertowym.

Jeżeli celem tej parady było zwrócenie uwagi na istotne dla tego środowiska sprawy społeczne, to piórko w d...ie nie jest środkiem wyrazu adekwatnym do takiego przesłania. Ten rozdźwięk nie przekonuje, nie wzbudza zaufania.

Tak samo nie może budzić pozytywnych konotacji nazwa: "Kampania Przeciw Homofobii", bo ci, którzy są przeciw nie są z definicji nastawieni na dialog ale na konfrontację.
        Wszystko to daje do myślenia i komunikuje duuużo, duuuuużo więcej niż wszystkie medialne oświadczenia i wystąpienia Naczelnego Pedersty p. Biedronia.
    • Gość: Baflo Mimo że jestem gejem jakoś nie widzę związku tych IP: *.unknown.vectranet.pl 11.06.11, 10:05
      wszystkich wydarzeń ze mną. Zupełnie. To są jacyś oni. Będą paradować poprzebierani w śmieszne łaszki, wykonując śmieszne ruchy i pozy. I będzie im się wydawało że to wszystko jest czegoś warte. Ciekawe ilu gejów dziś w Warszawie zostanie zdradzonych, psychicznie sponiewieranych i poniżonych przez mniej lub bardziej przypadkowo poznanych "wspólbraci". Ale o tym na paradzie nie będzie.
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Mimo że jestem gejem jakoś nie widzę związku 11.06.11, 17:24
        Tu chodzi o obniżenie progu tolerancji, zniknięcie tabu społecznego wśród młodych ciał, łakomych kąsków dla pederastów. Przecież to kwestia odpowiedniej kultury, wychowania,propagandy aby wszyscy mężczyźni zaczęli uprawiać homoseksualizm, tak jak to się odbywa w niektórych kulturach.
        .Kultura, media, wychowanie moze tak to wypromować że praktyki homoseksualne będą powszechnie obowiązującą normą.. Kultura, obyczaje potrafią zdziałać że 100% populacji będzie uprawiać pedarastię. Dowód:
        . Warto tutaj zwrócić uwagę na skomplikowany charakter związku między dwoma mężczyznami. Już w wieku kilku lat chłopcy z plemienia Asmat dobierali się w pary, razem chodzili na polowania, na ryby i do dżungli. Razem też uprawiali seks – traktowany w tym wypadku jako naturalny sposób zapewnienia równowagi. W związku panowała pełna symetria – nie było strony dominującej i biernej.
        www.focus.pl/cywilizacja/zobacz/publikacje/zycie-erotyczne-dzikich/nc/1/do-druku/1/
        W plemieniu Sambia, też z Nowej Gwinei, jest praktykowane fellatio w kontaktach między mężczyznami, a żonaci mężczyźni mają homoseksualnych kochanków.
        portalwiedzy.onet.pl/21360,,,,homoseksualizm,haslo.html
        To samo zaczyna się dziać w kulturze zachodu.
        www.wykop.pl/link/630551/heteroelastycznosc-nowa-moda/
    • yogikim1 Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem zam... 11.06.11, 10:15
      mam pytanie kto z was z po zobaczeniu parady stał się gejem, geje porwali mu dziecko, zarazili HIV, stał się gejem bo zobaczył 2 gejów jak się całują, no kto ?
      te argumenty są po prostu debilne świadczą o niskim poziomie stereotypach szkoda gadać
      zdrowy rozsądek: są sprawy które dla tego środowiska trzeba uregulować bo dochodzi do dramatów w imię poprawności politycznej
      wyobraźcie sobie że umiera wam żona i od waszego wspólnego mieszkania jeśli kupiliście je wspólnie i macie testament (młodzi ludzie w PL raczej ich nie piszą ) macie zapłacić 2800 zł + 20 % ponad 20 tyś.
      jak nie mieliście testamentu to pojawia się rodzina i chce sprzedać połowę
      nie macie prawa jej pochować
      nie mieliście prawa odwiedzać jej w szpitalu dostać dokumentacji medycznej
      geje tak właśnie mają
      żyją razem tak jak wy kochają się mają plany tylko w niektórych sprawach zaczynają być traktowani inaczej i to trzeba zmienić i od takiej zmiany nikomu nic się nie stanie
      jakim trzeba być człowiekiem by nie dostrzegać ludzkiego dramatu potrzebujecie by taka sytuacja spotkała was kogoś z rodziny syna czy macie na tyle wyobraźni by to sobie uzmysłowić ja nie chcę dawać nikomu przywilejów ale konieczne minimum wypadało by uregulować
      • Gość: Baflo Najpierw kolego trzeba tego partnera znaleźć IP: *.unknown.vectranet.pl 11.06.11, 10:25
        a potem myśleć o spadkach. Ja osobiście nie znam żadnej pary gejowskiej, która byłaby odpowiednikiem małżeństwa w tradycyjnym rozumieniu (1+1, miłość i wierność), są za to same kompromisy, sex-układy, trójkąciki a tak na ogół to nawet najatrakcyjniejsi geje nie mają nawet z kim pojechać na wakacje, szukają swojego sposobu na życie . Nie każdemu odpowiada chodzenie na parady i buszowanie po darkroomach.
        • Gość: Para Re: Najpierw kolego trzeba tego partnera znaleźć IP: *.acn.waw.pl 11.06.11, 11:00
          Ja już znalazłem swojego partnera, za kilka dni mija nasza kolejna rocznica. Nasz związek to żaden sex-układ ani trójkąt.
          Miesiąc temu wróciliśmy z 2-tygodniowych kolejnych już wakacji.
          Właśnie szykujemy się na paradę.
          Takich jak my jest dużo, gdyby takich jak my nie było nikt by o związki nie walczył bo nikomu nie byłyby potrzebne.
        • Gość: adrian Re: Najpierw kolego trzeba tego partnera znaleźć IP: *.wincor-nixdorf.com 11.06.11, 11:02
          a w tradycyjnych związkach jest wierność i układ 1/1:D? W obu przypadkach się takie rzeczy dzieją. haha osmieszasz się takimi stwierdzeniami :>
          • Gość: Smok W tradycyjnych tak. Z natury rzeczy. Czytaj ze IP: *.unknown.vectranet.pl 11.06.11, 11:15
            zrozumieniem
        • Gość: edi Re: Najpierw kolego trzeba tego partnera znaleźć IP: *.nycmny.fios.verizon.net 11.06.11, 14:36
          Ja znam pare gejow z 12 letnim stazem. Mieszkaja na tym samym korytarzu i wierz mi zyja zupelnie normalnie . Na poczatku fakt,troche mnie smieszyli ale widze ,ze dziela sie obowiazkami/jednego spotykam czesto w pralni/ i oboje pracuja . Grzeczni,zyczliwi,spokojni.
          Mieszkam w Nowym Jorku i nikogo tutaj nie interesuje kto z kim spi i dlaczego tak jak nie interesuje nikogo jakiej wiary jestes wyznawca .Szkoda czasu i zycia .Jest krotkie i moze byc piekne jezeli sie postaramy.
        • Gość: Paweł Święta prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 21:12
          Święta prawda. Znalezienie partnera w Wawie należy do rodzaju ciężkiej orki. Kiedyś czułem się jak na konkursie piękności. Najważniejsza była uroda, a nie to co siedzi w głowie. Teraz - nie szukam, znalazłem.
      • cowgirl_ride Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 11.06.11, 11:00
        wyobraźcie sobie że umiera wam żona i od waszego wspólnego mieszkania jeśli kupiliście je wspólnie i macie testament (młodzi ludzie w PL raczej ich nie piszą ) macie zapłacić 2800 zł + 20 % ponad 20 tyś.
        jak nie mieliście testamentu to pojawia się rodzina i chce sprzedać połowę
        nie macie prawa jej pochować
        nie mieliście prawa odwiedzać jej w szpitalu dostać dokumentacji medycznej
        geje tak właśnie mają

To lekka demagogia. Radzę się zapoznać z obowiązującym prawem. To, że młodzi ludzie nie mają zwyczaju spisywania testamentów ni eoznacza, automtycznie, że prawodawca ma za nich myśleć o ich własnej przyszłości. Z jednej strony żądania totalnej wolności a z drugiej żądania aby państwo wszystkim i wszystko zabezpieczało ustawowo. "Albo rybki albo zegarek".
        O ile ustawa o związkach partnerskich dojrzała do debaty publicznej, bo poszerzyła się przestrzeń społeczna i polityczna (gorzej z ekonomiczną) to postulowane zmiany w kk są krokiem w złym kierunku, idacym w niepotrzebną kazuistykę. Na podstawie obowiązujących zapisów kodeksu cywilnego mozna dochodzić (i co pokazuje praktyka - skutecznie) swoich praw.

• yogikim1 Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 11.06.11, 15:47
          pisze kolega bzdury. tak się składa, że jestem prawnikiem i to co napisałem wynika z mojego doświadczenia zawodowego samo spisanie testamentu nic nie załatwia bo jest gigantyczny podatek od 2 połowy mieszkania, testamenty są też bardzo często podważane przez rodziny które widząc spadek przypominają sobie o dziecku, nie mów mi, że jest to uregulowane bo nie jest takie przykłady można mnożyć analogicznie sprawa wygląda ze związkami hetero rozstanie się konkubentów to dramat pod względem finansowym i to też trzeba uregulować akurat projekt SLD dotyczy wszystkich rodzajów konkubinatów. podaj mi może przykłady regulacji związku osób tej samej płci co to ma być spółka cywilna ? jak według ciebie jest to rozwiązane w Polsce może jakieś przykłady przepisów kodeksu cywilnego masz na myśli .... ? czekam
          • cowgirl_ride Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 12.06.11, 01:06
            Jeśli Ty jesteś prawnikiem to się tym nie chwal, bo jak rozumiem o zapisie windykacyjnym nie słyszałeś. Czytanie cudzów postów też Ci przychodzi z trudnością.
      • Gość: Alf/red/ Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.waw.pl 11.06.11, 17:50
        > geje tak właśnie mają

Oj tam od razu geje. Wszyscy tak mają, jeśli żyją "na kocią łapę" vel "na kartę rowerową".
      • Gość: rozsądny Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.bater.net.pl 11.06.11, 23:31
        Z tego co wiem to prawo żadnemu gejowi nie zabrania "posiadania" żony, co oznacza że w przypadku jej śmierci będzie mógł po niej dziedziczyć tak samo jak heteroseksualny Kowalski.
        Inna rzecz czy gej zechce poślubić kobietę - geja wybór.
        Może czas powiedzieć że nie każdy może mieć żonę, tak samo jak nie każdy może wykonywać dowolny zawód, nie każdy może legalnie kupić broń, nie każdy może kupić dowolną substancję chemiczną...
    • ergo12 Proszę szczególną uwagę zwrócić na trolla W.I.L 11.06.11, 10:53
      ten molestowany w dzieciństwie przez księdza troll,wkleja z uporem maniaka te same teksty o "molestowaniu jego dzieci"a oto opinia psychologa na jego temat."niestabilny emocjonalnie ukryty homoseualista"
    • Gość: Darek Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.lukman.pl 11.06.11, 11:05
      Europejczyk jest homoseksualistą i dlatego tak się pieni. Narobił piany, lecz ostatecznie nic z tego nie wynika. Nowoczesny Europejczyk najgłośniej krzyczał, pouczał zacofany ciemnogród. Cóż - nieszczęśliwy człowieku, dostrzegłeś, że większość osób nie ma problemu takiego jak Ty biedaczyno. Homoseksualizm jest chorobą, czy tego chcesz, czy nie. Owszem, Został skreślony z listy chorób. Odbyło się to w 1973 r. pod silnym naporem homoseksualnego lobby. Prezydium American Psychiatrii Society w swoim oficjalnym poradniku diagnostycznym zastąpiło definicję homoseksualizmu z zaburzenia na termin "stan". Dzięki temu Światowa Organizacja Zdrowia skreśliła homoseksualizm z listy chorób psychicznych. Nie oznacza to, że homoseksualizm jest stanem normalnym. Fakt wcześniejszego wpisania tego zjawiska na listę chorób, udawadnia, że jest to jednak odchylenie, niezależnie, czy za chorobę zostaje uznane, czy nie. Normą jest ogół, a nie margines. W Polsce istnieją Ośrodki leczenia homoseksualizmu, więc należy podjąć leczenie i dać sobie szansę na normalne życie. Pokochać kobietę, założyć rodzinę, i wieść ludzkie, a nie pieskie życie. Istnieje tylko jedna orientacja, reszta to dezorientacja. Słusznie tu ktoś zauważył, że jest ich garstka, ale zagłuszają, krzyczą, domagają się - ale czego? A tego, by dotychczas normalnie funkcjonujący człowiek stwierdził, że jest homofobem. By uznał, że zaczęła swe panowanie sekta o nazwie "GEJE". I by to co dotychczas myślał, sądził, to czego go matka z ojcem nauczyli, środowisko, w którym się wychował, społeczność, w której wyrastał - by to wszystko odrzucił. A dlaczego? Bo rozpoczęła swe rządy nowomoda z nowomową. Rozpoczęła się era panowania gejów. Dlaczego oni mają pracować nad sobą? No po co mają się wysilać? Przecież należy wmówić zdecydowanej większości, że jest zacofana, nietolerancyjna, nienowoczesna, śedniowieczna, homofobiczna. Ale po co? - zapyta ktoś? A po to, by czerpać z tego faktu należne przywileje i profity. By usprawiedliwić swoje zezwierzęcenie. Ostatecznie macie się moi drodzy homofoby czuć winni. Powinniście klękać przed panami gejami, tak niemiłośiernie prześladowanymi, wykluczanymi, poniżanymi. Macie sie zdrowe, czerstwe chłopy wstydzić, że podobają wam się dziewczyny, że się żenicie, macie dzieci, rodziców, dziadków itd. Macie się faceci wstydzić, że jesteście zdrowi. Nie wspomnę, co u zdrowego człowieka wywołuje akt seksualny osobników homoseksualnych, bez analizowania i zagłębiania się w temat. I co najważniejsze panowie - geje nie czują się z tego powodu zażenowani, wręcz przeciwnie, krzyczą, że to my społeczeństwo jesteśmu wypaczeni, bo ich nie tolerujemy. Ale co tu tolerować? Fakt, iż wśród homoseksualistów jest największy odsetek pedofili i zakażonych wirusem hiv, chorych na aids? Drodzy panowie - to jest ta właśnie nowoczesna Europa, którą tak niemiłosiernie wciskają nam Europejczycy. PS Na koniec taka smutna refleksja: Syn kolegi orzekł najbliższym, że jest gejem. Wyprowadził się, zapomniał, nie utrzymuje z rodzicami, z bratem, z dziadkiem, z nikim żadnych kontaktów od kilku lat. Znalazł sobie gejowską rodzinę. Cóż - resztę dopowiedzcie sobie sami.
      • ergo12 do "Darek" 11.06.11, 11:20
        "Syn kolegi orzekł najbliższym, że jest gejem. Wyprowadził się, zapomniał, nie utrzymuje z rodzicami, z bratem, z dziadkiem, z nikim żadnych kontaktów od kilku lat. Znalazł sobie gejowską rodzinę. Cóż - resztę dopowiedzcie sobie sami. "
        Dopowiadam sobie,opuścił, bo został przez rodzinę "wyklęty" reakcje rodzin na więć o homoseksualiżmie bliskich są często dramatyczne, od awantury do pobicia włącznie!!!Symptomatyczne jest to, że tak reagują często ludzie wykształceni, utytułowani .Czytałem że ojciec geja z tytulem prof. wyrzucił syna z domu a na "dowidzienia"było, pedale!! Swiadczy to fatalnie o ogólnym wyrobieniu polskiego spoleczeństwa,Polacy nie dorobili się jeszcze elit,wiekszosć to przecież chłoporobotnicy,arystokracja i inteligencja ta prawdziwa zostala wymordowana!!!!Darku daruj sobie ten Twój tekst, bo to radiomaryjne wypociny!
      • cowgirl_ride Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 11.06.11, 11:59
        Macie się faceci wstydzić, że jesteście zdrowi.
        Homoseksualizm nie jest chorobą.
        Nie wspomnę, co u zdrowego człowieka wywołuje akt seksualny osobników homoseksualnych, bez analizowania i zagłębiania się w temat.
        Też jestem człowiekiem i nie wiem co wywołuje powyższy akt. A może, jako kobieta, nie jestem zaliczana do ludzi (dla wyjaśnienie - ludzie - liczba mnoga od :człowiek)?
        I co najważniejsze panowie - geje nie czują się z tego powodu zażenowani, wręcz przeciwnie, krzyczą, że to my społeczeństwo jesteśmu wypaczeni, bo ich nie tolerujemy.
        A co z "paniami gejami"?
        Ale co tu tolerować? Fakt, iż wśród homoseksualistów jest największy odsetek pedofili i zakażonych wirusem hiv, chorych na aids
        Radzę się najpierw zapoznać z danymi WHO na ten ilości i preferencji seksualnych osób zarażonych, ze szczególnym uwzględnieniem ilości kobiet.
        Bardzo chętnie zapoznam się z materiałami, które NIEZBICIE dowodzą, że pedofilia najcześciej występuje wśród homoseksualistów. Chętnie z podparciem statystyk przestępstw seksualnych z wykorzystaniem nieletnich.
      • Gość: dublin28+- Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: 79.97.167.* 11.06.11, 14:39
        "Przecież należy wmówić zdecydowanej większości, że jest zacofana, nietolerancyjna, nienowoczesna, śedniowieczna, homofobiczna. Ale po co? - zapyta ktoś? A po to, by czerpać z tego faktu należne przywileje i profity. By usprawiedliwić swoje zezwierzęcenie. Ostatecznie macie się moi drodzy homofoby czuć winni. Powinniście klękać przed panami gejami, tak niemiłośiernie prześladowanymi, wykluczanymi, poniżanymi. Macie sie zdrowe, czerstwe chłopy wstydzić, że podobają wam się dziewczyny, że się żenicie, macie dzieci, rodziców, dziadków itd. Macie się faceci wstydzić, że jesteście zdrowi."

Brawo ! swietny komentarz.
        • cowgirl_ride Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 11.06.11, 14:58
          By usprawiedliwić swoje zezwierzęcenie
          Miło by było zauważyć, że wśród zwierzą taki rodzaj orientacji nie występuje, choć zdarzają zachowania seksualne pomiędzy dwoma samcami lub dwoma samicami. Tyle, że mają zdecydowanie inne podłoże.
          A, podobno, myślenie nie boli...
      • Gość: OH Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.06.11, 22:00
        Nie ma zboczeń ani odchyłów od normalności, gdyż normalnośc rozumiana jako konieczność jest czyms z gruntu złym i nalezy to odrzucić.

Poza tym, skąd ja mam wiedzieć, ze moi rodzice/większośc społeczeństwa nie jest zła? Nie zawsze ogół myśli dobrze.

Mózg jest po to właśnie, aby kwestionować WSZYSTKO po to, aby zdobyć zdanie. A nie powielać gówna powtarzane przez rodziców " bo to rodzice wiec mają rację". Gówno - mozliwe, że NIE MAJA racji, a Ty tylko pogłębisz gnojówkę, w której siedzisz.
      • Gość: pal666 Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.11, 22:35
        Dodam tylko, że skreślenie homoseksualizmu z listy chorób odbyło się w wyniku głosowania.
        No comments.
    • Gość: hahahha homosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 11:11
      www.youtube.com/watch?v=f7h9BtE8kFs&feature=grec_index
    • Gość: dr Zaraza Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem zam... IP: *.static.espol.com.pl 11.06.11, 11:58
      PRECZ Z LOBBYSTAMI ZBOCZENCÓW I ZBOKOTERROREM!
      • bun01 Re: Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem z 11.06.11, 12:04
        Co się księży czepiasz?!?
    • Gość: normalny Homoterroryści zastraszają miasto IP: 89.174.214.* 11.06.11, 12:14
      Trzeba się schować w domach. Oni teraz, niczym kiedyś siepacze Hitlera, ruszają w miasto straszyć normalną część społeczeństwa.
    • ksiadz_gazeta wolność, równość, zwieracz 11.06.11, 12:22
      projectqatlanta.com/images/uploads/knomie_moore_headshot_2.jpg
    • Gość: kangurzyca Dziś przez miasto idzie parada. A wieczorem zam... IP: 121.219.230.* 11.06.11, 12:24
      Czegos tutaj nie rozumie???mieszkam w Au ponad i jeszcze wiecej!!Dlaczego srodowiska gejowskie chca na sile dopasowac swiat do siebie???Czy nie wystarczy sypialnia???Odpisz geju prosze...czekam...kangurzyca
    • Gość: Normalny Czyz masa krytyczna nie jest w piatki? IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.11, 12:30
      Czas zabronic tych parad, bo rownosc rozumiem, ale homoseksualizm to nie problem rownosci ale genow. To jest choroba, a nie jakis nowy twor spoleczny ktory chca podciagnac pod rodzine. W przyrodzie tylko samiec i samica sa podstawa kazdej komorki, a odchylenia to juz uszkodzone geny. Skonczymy mowic jakcy to oni biedni, homoseksualizm to choroba i trzeba ja leczyc.
      • Gość: Normalny Re: Czyz masa krytyczna nie jest w piatki? IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.11, 12:31
        Masa krytyczna w sensie rowerow... dzis jest masa krytyczna ale pewnych czesci od rowerow.
      • bumcykcyk76 Re: Czyz masa krytyczna nie jest w piatki? 11.06.11, 23:11
        Na jakiej podstawie chcesz zabronić takich parad?
        Kaczyński już próbował, ale okazało się to niezgodne z Konstytucją RP. Być może takie parady są nieetyczne, ale nie są nielegalne.
    • redix68 pomijając przeszkody prawne w tym czy innym 11.06.11, 12:41
      przypadku (dwoje ułomnych), trzeba sobie jasno powiedzieć, że
      małżeństwo jest m.in. związkiem dwojga ludzi, a każdy taki związek nie rozwiązuje problemów, przeciwnie tworzy nowe. I o tym często się nie wie podejmując decyzje w młodym wieku. Już widzę jak oni wszyscy lecą do sądu legalizować te swoje związki. Wszystkie te ich argumenty o dyskryminacji dotyczą każdego związku, który nie jest małżeńśtwem a niekoniecznie dotyczy bzykania się. Mogę mieć przyjaciółkę czy przyjaciela. Jesteśmy zżyci, z różnych względów nie możemy się pobrać i na gruncie prawa też jesteśmy w wielu sprawach "dyskryminowani". Jeśli można legalizować tego typu związki partnerskie, to może osoby w małżeństwie też mogłyby mieć zalegalizowanych dodatkowych partnerów? No skoro są uczucia, to czemu mamy być dyskryminowani? Wolno tylko 1 osobę kochać?

• Gość: Zenek Był dzień cipki, to teraz jest dzień odbytu! IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 14:40
    • Gość: hetero1 Ciekawe ilu złapie HIVa w ten weekend!? IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 14:51
    • Gość: ๑۩ ๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑ IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 15:03
      ๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑ AIDS! ๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑๑۩۞۩๑
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka