Dodaj do ulubionych

sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbiorkom

IP: *.centertel.pl 05.07.11, 14:03
bo ja zrezygnowałem ze zbiorkomu po 20 latach korzystania ponieważ nie mam zamiaru oddychać jakąkolwiek klimatyzacją a tymbardziej śmierdzącą i zagrzybioną. mam auto bez klimy dzięki czemu nie mam problemów ze zdrowiem.
Obserwuj wątek
    • ola Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi 05.07.11, 16:57

Przesiadki.
      Od kiedy mam dwoje małych dzieci i psa, dwie-trzy przesiadki by dotrzeć do celu to dla mnie ogromny problem. Dwa razy wnosić dzieciaka i wózek po wąskich schodach jeszcze bym mogła, ale robić to w nerwach sześć razy to już za dużo. Do tego ganianie między przystankami, czasem 300 metrów przez pasy, światła, tłum ludzi... Wolę pojechać samochodem
      • Gość: Paweł Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi IP: *.com 19.10.11, 19:38
        Od kiedy zniknął ostatni autobus z Elbląskiej i nie ma komunikacji miejskiej.
        • klemenko Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi 20.10.11, 13:36
          Bo rowerem szybciej i wygodniej.
        • pawel.777 Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi 20.10.11, 16:53
          A jakiej linii był ten autobus co zniknął z Elbląskiej?
          • Gość: Paweł Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi IP: *.com 20.10.11, 21:37
            103, ale ty za tych czasów nie pracowałeś jeszcze w ZTM-ie.
            • pawel.777 Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi 21.10.11, 09:03
              No faktycznie, 103 jeździło Elbląską w latach 1959-62. Tylko, że ówczesna Elbląska miała inny przebieg niż obecna Elbląska, jak i przez 50 lat zupełnie zmieniła się okolica. Gratuluję porównania sytuacji. Może teraz zacznij się domagać kursowania 22 co 5 minut po Powązkowskiej?
    • Gość: A. Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 17:12
      Przesiadki
      Ciągłe zmiany rozkładów i tras
      Likwidowanie połączeń - w moim przypadku i tych bezpośrednich i tych z przesiadką
      Próba zmuszenia do posiadania jedynej właściwej karty miejskiej imiennej (przez planowanie od sierpnia wycofanie biletów z których korzystam)

Na razie jeżdżę rowerem lub jako pasażer samochodem.
      Na jesieni zdecyduję co dalej
    • wutang4eva Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi 05.07.11, 18:48
      1) Zbyt dlugi czas jazdy ( autem 2 razy szybciej niz tramwaj + metro)
      2) Za duzo przesiadek
      3) Za dlugo czekania w czasie przesiadki
      4) Olbrzymi tlok za kazdym razem w godzinach szczytu
      5) Czeste problemy z wejsciem do tramwaju czy metra zwiazane z punktem 4
      6) Zbyt rzadkie kursy poza godzinami szczytu
      7) Duzy tlok poza godzinami szczytu co wiaze sie z punktem 6
      8) Brak dogodnych polaczen
      9) Brak wygody w srodkach komunikacji miejskiej
      10) Brak klimatyzacji lub otwieranych okien jak w Ikarusach
      11) Brak checi obcowania z innymi osobami czasami smierdzacymi lub zbyt glosnymi
      12) Niechec do zbiorkomunistycznej propagandy ZTMo-owsko-ratuszowej
      13) NAJWAZNIEJSZE : mozliwosc zaoszczedzenia ok. 12 GODZIN TYGODNIOWO
    • askazbielan Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi 05.07.11, 19:21
      forum.gazeta.pl/forum/w,484,121616777,121830993,Re_Sonda_dlaczego_nie_jezdze_zbiorkomem_.html
      Podobny temat był przeze mnie poruszany w lutym.
      Ale zawsze warto odświeżyć :-)
    • Gość: twtwtw Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi IP: *.derby.waw.pl 05.07.11, 21:53
      Pracuję w zbiorkomie a nie ma obowiązku korzystania z niego, więc nie korzystam.
    • lukasz.1978 Mam samochód, mam rower 05.07.11, 22:08
      Mam samochód, mam rower, jednym i drugim dojadę gdzie chcę szybciej, niż zbiorkomem, nie jestem uzależniony od rozkładów jazdy i "dogodnych" przesiadek, nie muszę się też tłoczyć jako ta sardynka. Więc nie widzę jakichkolwiek powodów, dla których miałbym jeździć zbiorkomem. Wybieram samochód lub rower w zależności od potrzeb, bo każdy z tych pojazdów ma swoje zalety i wady, ale każdy z nich, właściwie zastosowany, bije zbiorkom na głowę.
    • Gość: anna Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi IP: *.netline-sj.pl 06.07.11, 08:30
      ja zrezygnowałam gdyż nie chce czekać na przesiadkę 30 minut podczas gdy wg rozkładu autobus powinien jeździć co 10 minut
      • Gość: zimny l. Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 09:25
        Mimo całkiem dobrego połączenia autobusowego, jeżdżę autem, bo zajmuje mi to 2x mniej czasu.
      • Gość: arka3 Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi IP: *.ip.netia.com.pl 06.07.11, 09:27
        Zrezygnowałem ponieważ :
        1. Oszczędność czasu, samochodem podróż z Wesołej na Okęcie trwa 40-50min, autobusami 1h10 -20min
        2. Uciążliwe przesiadki
        3. Tłok w autobusach
        4. W przypadku zatoru na drodze mam możliwość zmiany trasy lub objazdu, w autobusie jestem uwięziony.
        5. Do najbliższego przystanku mam 700m
        6. Mam darmowe miejsce parkingowe pod drzwiami do pracy.
        7. Jak jest ładna pogoda jadę skuterem lub rowerem.
    • szaser Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi 07.07.11, 07:46
      Warunki podróżowania są poniżające dla człowieka. Siedzenia malutki, towarzystwo chamskie, tłok, blokowanie drzwi przez stojących, ogólny syf w bydłowozach!
    • Gość: zdruzgotana Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 22:50
      Odkąd w moim rejonie (Modzelewskiego/Domaniewska) zaczęto robić eksperymenty. Zaczęło się od 186, potem z 505, 210, 218, 107, a skończyło na 218. Co 2-3 miesiące mamy zmianę. 174 jeździ prawie z częstotliwością zlikwidowanego 505.
      Od kiedy wyszłam na przystanek 218 i okazało się, że przystanku już nie ma, i spóźniłam się do pracy - jeżdżę samochodem. Drugi raz to samo - podobnie było ze 107 (ale przynajmniej jakiś autobus był LOL).
      Dopóki nie zmieni się kierownictwo ZTM i ZTM zacznie myśleć o ludziach którym ma służyć, a nie własnych ambicjach i kasie. Mam nadzieję, że już wkrótce.
    • Gość: bietka Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi IP: *.multimo.pl 20.10.11, 17:22
      1.Alergia - głównie na nikotynę ale i na niektóre zapachy tak uznawane (różnie w bukiecie i intensywność wonie perfum i dezodorantów) jak o nieuznawane, powodujące ataki duszności!!
      2.Brak możliwości dojazdu bezpośredniego - najczęściej 2, lub więcej przesiadki.
      3.Konieczność dojścia do najbliższego zbiorkomu -ok.1,5 km co zimą lub w czasie deszczu bywa upierdliwe.
      4. Niemożność w godzinach szczytu wepchnięcia się do autobusu !!

Mieszkam w Warszawie a nie na zadupiu , od zawsze niedaleko CENTRUM!!
      Jeszcze 10 lat temu dojazd do Emilii Plater zajmował mi ok.35 min.

• todeskult Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi 20.10.11, 18:40
      Ja też zrezygnowałem z powodu zatęchłej klimatyzacji (jub jej braku), śmierdzących dziadów z tobołami, tabunów żebrzących cyganiątek z matulami oraz babiszonów które tratują pędząc na miejsce siedzące, ew. ładujących się do pojazdu zanim ludzie wysiądą...
    • 0ffka Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi 20.10.11, 20:58
      1. niezliczone przesiadki
      2. wysokie koszty biletu nieadekwatne do komfortu jazdy
      3. stan zdezelowanych, niebezpiecznych pojazdów ZTM (samozapalające się autobusy)
      4. uciążliwość klimatyzacji, lub jej brak (lato-lodówka, zima-sauna)
      5. potworny brud i smród w pojazdach ZTM
      • Gość: bemka Re: sonda:piszcie dlaczego zrezygnowaliście z zbi IP: *.unknown.vectranet.pl 20.10.11, 21:05
        Ciasnota autobusów. Mam długie nogi, za długie:( nie mieszczą mi się, gdy chcę skorzystać z miejsca siedzącego. Nie chcę być potrącana, upychana, spocona lub zmarznięta, gdy autobus zbyt grzeje, albo nie ma ogrzewania...szkoda gadać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka