Dodaj do ulubionych

STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania

30.07.11, 15:54
To uwaga dla wszystkich przyjednych; kierowców i pieszych!
Uczcijcie rocznicę Powstania Warszawskiego przystajac na minutę o godz 17-tej
Obserwuj wątek
    • passionati Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 30.07.11, 15:58
      To piękny gest warty kontynuacji.
      Aż mnie ściska w dołku, jak słyszę wycie syren.
      Zawsze staję choć niekiedy za mną klaksony przyjezdnych wyja.
      Nie są obeznani z tym naszym zwyczajem.
      • Gość: nopassionati Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 23:46
        passionati napisał:

> To piękny gest warty kontynuacji.
        > Aż mnie ściska w dołku, jak słyszę wycie syren.
        > Zawsze staję choć niekiedy za mną klaksony przyjezdnych wyja.
        > Nie są obeznani z tym naszym zwyczajem.

Faktycznie piękny gest i warty kontynuacji, bo widocznie 200 000 trupów, cywilów to dla ciebie błażnie za mało.
        To dobrze, że za tobą klaksony wyją, bo ci kierowcy są obeznani z waszymi zwyczajami. Nie chcą więcej bezmyślnych bandytów, którzy dla politycznych fanaberii z góry skazanych na klęskę godzą się na wymordowanie ludności Warszawy i zburzenie miasta.
        To miasto znowu istnieje, znowu żyje , bo zostało odbudowane przez cały Naród i znowu są w nim durnie a jak już zostało odbudowane to "bohaterscy przywódcy" jak szczury wrócili na "odremontowany okręt" i odznaczają się teraz i urządzają fety, robiąc ludziom wodę z mózgu przekonując o konieczności i bohaterstwie.
        • jan-w Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 30.07.11, 23:55
          Gość portalu: nopassionati vel pamietajacy napisał(a):
          > To dobrze, że za tobą klaksony wyją, bo ci kierowcy są obeznani z waszymi zwycz
          > ajami.

Tak oto niechcący żałosny słoik przyznał się kim jest i dlaczego nienawidzi Warszawy i jej tradycji. Tutaj zarabia pieniądze, ale nie potrafi się zaadaptować.

Pisząc "słoik" mam oczywiście na myśli osobę znakomicie zdefiniowaną przez Spm: forum.gazeta.pl/forum/w,51,127095245,127250197,Sloik_to_nie_naplyw_.html?wv.x=2
          • Gość: Adam Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania IP: *.centertel.pl 31.07.11, 08:35
            często nie zgadzam się Janie z Twoimi postami, ale w tym przypadku masz moje pełne poparcie.

nie chce mi się wdawać w dyskusje o słuszności Powstania, nie żyłem w tamtych czasach, więc nie mnie oceniać słuszność tej decyzji.

Mając obecną wiedzę historyczną łatwo jest wydawać wyroki, a najczęściej wydają je Ci dla których, dowódcy AK to zbrodniarze, a Jaruzelski to bohater narodowy i wielki patriota, szkoda gadać.

I najśmieszniejsze - chcesz uczcić Powstanie - jesteś prawicowym oszołomem, pisowcem, niedoukiem ciemnogrodem, polaczkiem, zaściankiem i wiele innych podobnych epitetów.

Mam to w nosie, na moim domu wisi już flaga, jutro w godzinie W zatrzymam się i niech sobie trąbią, patrzą z politowaniem i pukają się w czoło, Powstańcom i ludności Warszawy należy się hołd, choćby w takiej formie.

• fedorczyk4 Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 31.07.11, 10:04
              A ja Adamie w pełni zgadzam się z Twoim postem. Napisałeś dokładnie to co chciałam sama napisać. Też stanę jutro, też mam przygotowana flagę. W mojej rodzinie ofiary były po stronie walczących w AK i wśród ludnoście cywilnej. Im wszystkim należy sie upamiętnienie. A co zrobią inni, to juz ich sprawa, zawsze znajdą się ludzie którzy tanim kosztem będą chcieli zwrócić na siebie uwagę.
              • 0ffka Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 31.07.11, 17:09
                Dokładnie...
                Chwała Poległym Bohaterom Warszawy Powstańczej!
            • Gość: wawiak Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania IP: *.147.88.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.08.11, 11:55
              Mając obecną wiedzę historyczną łatwo jest wydawać wyroki, a najczęściej wydają je Ci dla których, dowódcy AK to zbrodniarze, a Jaruzelski to bohater narodowy i wielki patriota, szkoda gadać.

Jaruzelski zasługuje na dobrą pamięć.
              ON, potrafił uchronić Polskę od hekatomby niepotrzebnych ofiar.
              Ale taki 3,14Sdzielec jak ty, tego nigdy nie zrozumie...
              • fedorczyk4 Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 01.08.11, 15:24
                Gość portalu: wawiak napisał(a):
                > Jaruzelski zasługuje na dobrą pamięć.
                > ON, potrafił uchronić Polskę od hekatomby niepotrzebnych ofiar.
                > Ale taki 3,14Sdzielec jak ty, tego nigdy nie zrozumie...

Nie zasługuje na dobrą pamięć, w każdym razie nie na moją mojej rodziny i przyjaciół. Natomisat jeśli chcesz żeby tacy jak my "Sdzielcy" zrozumieli to nam to udowodnij. Jak na razie ze strony przeciwników Jaruzelskiego są zabici, internowani, zmuszeni do emigracji, pozbawieni możliwości wykonywania zawodu, oraz fakty, a po stronie św. "rawie pamięci generała" jedynie nieujawnione i nieujawnialne hipotezy sowieckie które zmieniaja się równie szybko jak im wieje wiatr polityczny. Jako i generałowi wiewał:-(
              • Gość: Adam Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania IP: *.atman.pl 01.08.11, 16:02
                Masz rację żaden Sdzielec tego nie zrozumie, dokładnie jak ty nie zrozumiesz szacunku dla Powstania i Powstańców
        • Gość: 3xnie Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania IP: *.aster.pl 31.07.11, 09:04
          Oho, nie wiedziałem, że jeszcze żyją i jątrzą potomkowie Bieruta, Moczara i Światły, tacy jak nopassionati. Szacunek towarzyszu, życzę kariery na polu i w zagrodzie, z ubeckim pozdrowieniem. No passaran?
          • passionati Re: STAŃ ! 31.07.11, 11:07
            Gość portalu: 3xnie napisał(a):

> Oho, nie wiedziałem, że jeszcze żyją i jątrzą potomkowie Bieruta, Moczara i Świ
            > atły, tacy jak nopassionati. Szacunek towarzyszu, życzę kariery na polu i w zag
            > rodzie, z ubeckim pozdrowieniem. No passaran?

Nie jestem potomkiem ubeckiego Bieruta, za młoda jestem,
            mój pra dziedek zamordowany w Katyniu. Jestem po prostu rodowitą warszawianką i IM oddaję cześć, to tylko mogę zrobic by zachować pamięć i szacunek dla potomnych. Nie mnie oceniać słyszność Sprawy.
            • imponeross A nie mozna jakos normalniej? 01.08.11, 23:44
              passionati napisał:

> Gość portalu: 3xnie napisał(a):
              >
              > > Oho, nie wiedziałem, że jeszcze żyją i jątrzą potomkowie Bieruta, Moczara
              > i Świ
              > > atły, tacy jak nopassionati. Szacunek towarzyszu, życzę kariery na polu i
              > w zag
              > > rodzie, z ubeckim pozdrowieniem. No passaran?
              >
              > Nie jestem potomkiem ubeckiego Bieruta, za młoda jestem,
              > mój pra dziedek zamordowany w Katyniu. Jestem po prostu rodowitą warszawianką i
              > IM oddaję cześć, to tylko mogę zrobic by zachować pamięć i szacunek dla potomn
              > ych. Nie mnie oceniać słyszność Sprawy.

A nie mozna jakos normalniej? Bez stwarzania zagrozenia ruchu na drodze? Czy Warszawa sie kiedykolwiek ucywilizuje?
    • Gość: niezatrzymującysię Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania IP: *.acn.waw.pl 30.07.11, 16:15
      Stań i pomyśl chwilę, że stara Warszawa mogła istnieć wraz z kilkuset tysiącami ludzi. Oni mogli żyć i stare kamienice przetrwać, gdyby nie zabawa w heroizm i odwieczne parcie Polakom, żeby pokazać Niemcom siłę oporu. Gdybym wtedy żył, ręki bym nie przyłożył do tej karczemnej lekkomyślności. Podobnież z Powstaniem Styczniowym, Listopadowym, które nic Polsce i Polakom nie przyniosły poza nasileniem zamordyzmu i cierpienia.
      • jan-w Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 30.07.11, 16:32
        Gość portalu: niezatrzymującysię napisał(a):

> Stań i pomyśl chwilę, że stara Warszawa mogła istnieć wraz z kilkuset tysiącami
        > ludzi. Oni mogli żyć i stare kamienice przetrwać, gdyby nie zabawa w heroizm i
        > odwieczne parcie Polakom, żeby pokazać Niemcom siłę oporu. Gdybym wtedy żył, r
        > ęki bym nie przyłożył do tej karczemnej lekkomyślności. Podobnież z Powstaniem
        > Styczniowym, Listopadowym, które nic Polsce i Polakom nie przyniosły poza nasil
        > eniem zamordyzmu i cierpienia.

W zasadzie jestem przeciwny dzieleniu ludzi na przyjezdnych i miejscowych. Ale kiedy czyta się takie wypowiedzi, ogarnia człowieka odraza wobec typa którego z Warszawą łączy tylko chęć zarobienia pieniędzy. Chociaż czytając końcówkę wypowiedzi widać że jest to człowiek wynarodowiony i ciężko sfrustrowany. Naprawdę godny (?) współczucia.
      • Gość: kixx nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie IP: *.acn.waw.pl 30.07.11, 16:40
        ale wies z czlowieka nigdy
        • sjs2011 Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie 30.07.11, 18:35
          nie znasz historii Powstania
          do Powstania szli i chłopi i to z daleka bo z kieleckiego, z pod Łaskarzewa, od Bugu
          część zagarnęli sowieci ale część doszła
          nie taki jest podział na tych co opluwają Powstanie i tych którzy pamietają
          komuna to jednak przede wszystkim miasto
          • Gość: kixx Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie IP: *.acn.waw.pl 30.07.11, 18:57
            nie rozumiesz znaczenia przyslowia o wsi w czlowieku,ale to juz nie moje zmartwienie
            • Gość: mietek z marienszt Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie IP: *.opera-mini.net 30.07.11, 23:56
              Heh, odezwał się miastowy z wiochy Warszowy.
              • jan-w Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie 31.07.11, 00:10
                Pod iloma nickami byś nie pisał, widać że jesteś zwykłą pacynką nadającą z telefonu komórkowego. No cóż jest weekend a w chałupie nie ma internetu.
                • Gość: yhym Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie IP: *.opera-mini.net 31.07.11, 00:14
                  Internet z kompa jest dla chałupników co tam holideja spędzają :)
                • Gość: nopassionate Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 00:18
                  No cóż, nie każdy kradnie i może kupić sobie computer, mieszkanie i samochód, ale żeby przekazać informacje wystarczy komórka. To też spowoduje, że się zapienisz.
                  • Gość: yhym Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie IP: *.opera-mini.net 31.07.11, 00:26
                    Heh, głodnemu chleb na myśli i swoimi kanonami kombinuje :)
              • Gość: nopassionati Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 00:13
                Gość portalu: mietek z marienszt napisał(a):

> Heh, odezwał się miastowy z wiochy Warszowy.

I jeszcze zachowuje się jakby prosił, żeby ktoś, tak po warszawsku nakładł mu po ryju. Osobiście myślę, że to byłoby najlepsze antidotum na głupotę przekazaną mu w genach. Pies nawet jak nie wszystko rozumie to kij pamięta i podobnego błędu nie czyni. W jego przypadku o wyleczeniu już mowy nie ma, bo to skażony prawicowy przygłup, ale wystarczy jednak, żeby dalej nie szkodził.
                • Gość: yhym Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie IP: *.opera-mini.net 31.07.11, 00:20
                  po warszawsku to jak to będzie, kosą czy widłami? :)
                • Gość: kixx Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie IP: *.acn.waw.pl 31.07.11, 09:49
                  prawicowy przyglup vs lewicowy smiec
                  zdecydowanie wygrales-wyznawcy twojej wizji swiata zabili zdecydowanie wiecej ludzi
                  • Gość: nopassionat Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 15:54
                    Gość portalu: kixx napisał(a):

> zdecydowanie wygrales-wyznawcy twojej wizji swiata zabili zdecydowanie wiecej l
                    > udzi

Jak zwykle piszesz bzdury, bo inaczej nie potrafisz zaistnieć. Jeżeli już to nie zabili, tylko wyeliminowali ze społeczeństwa destrukcyjne i szkodliwe jednostki o bandyckich, prawicowych genach, które nie potrafiły, bądż nie chciały się przystosować społecznie, siały ferment, destrukcję i przeszkadzały w normalnym funkcjonowaniu Państwa i Narodu. Oczywiście i ja mam do nich pretensje za brak staranności w wykonywaniu tej potrzebnej misji, bo sito stosowali ze zbyt duzymi oczkami, przeleciałeś. W sumie jednak, chwała wyznawcom mojej wizji.
                    • Gość: kixx Re: nie zatrzymuj sie,czlowiek ze wsi wyjdzie IP: *.acn.waw.pl 31.07.11, 19:58
                      genialne
                      Twoj idol to Dzierzynski,Hitler,Mao czy Pol Pot?
      • sjs2011 Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 30.07.11, 18:29
        Głupiś
        Nie znasz historii i nawet ci nie jest z tego powodu wstyd
        Wpisz więc ile procent zabudowy w Warszawie zostało zniszczone:
        - we wrześniu 1939 i nawet nie będę oczekiwał abyś wiedział co i ile zniszczono do 17 września a ile po,
        - podczas bombardowań sowieckich od 1941 roku do 1944,
        - podczas Powstania w Gettcie i po tym Powstaniu - dla przypomnienia powstańcy zabili 17 żołnierzy niemieckich przez cały czas powstania,
        - podczas Powstania Warszawskiego - zabito około 20 tys żołnierzy w służbie niemieckiej
        - po upadku powstania do czasu wejścia wojsk ze wschodu
        - ile niepotrzebnie wyburzono budynków nadających sie do remontu za czasów komuny

mam nadzieję że nie stchórzysz i wpiszesz te powszechnie znane procenty zniszczeń
        Zapraszam też na spacer po Pradze - Powstanie tam trwało trzy dni - zniszczeń nie było tylko 45 lat komuny
        na początek polecam Targowa 14
        www.youtube.com/watch?v=MemPp4QZwdo
        a później Szmulki
        picasaweb.google.com/stefan.siudalski/Szmulki?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJKZ2_WyqIyMgAE&feat=directlink
        jak widac te budynki nie były remontowane od 1939 -44 roku
        i ty śmiesz zabierac tu głos?
        • jan-w Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 30.07.11, 21:56

> Głupiś
          > Nie znasz historii i nawet ci nie jest z tego powodu wstyd
          > Wpisz więc ile procent zabudowy w Warszawie zostało zniszczone: itd itd

Najlepiej od razu napisz o ile bardziej opłacało się być volksdeutschem niż patriotą, a później donosicielem UB niż byłym AK-owcem. Jaka strategia marketingowa była najlepsza przy ukrywaniu Żydów. Można było wydusić od nich dużo pieniędzy, ale też stracić życie.
          Pewnie nie wiesz, ale nie wszyscy wszystko przeliczają na pieniądze. Są ludzie dla których ważniejsze są ideały, honor i godność. Gdyby nie oni, nie siedziałbyś teraz przy komputerze, ale wbijał zęby w pustą miskę w Autonomicznej Polskiej Rebublice Radzieckiej.
          • jan-w Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 30.07.11, 21:59
            Dopiero teraz widzę z układu drzewka że ta odpowiedź była do "niezatrzymującegosię" i ma w tej sytuacji zupełnie inny wydźwięk. Przepraszam. W tej sytuacji mój poprzedni post jest skierowany do niego.
            • Gość: jkl Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania IP: *.opera-mini.net 30.07.11, 23:31
              Banialuki o polskiej SRR są tak idiotyczne jak o czeskiej SRR, węgierskiej SRR itd. albo jak o kosmitach w Klewkach.
              • Gość: jkl Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania IP: *.opera-mini.net 30.07.11, 23:38
                A jak zaszła potrzeba to przyszli, sprawili łomot tak jak w 1956 czy 1968 i na wsi znów był spokój - pełna kontrola.
      • sjs2011 bombardowania sowieckie Warszawy 30.07.11, 21:43
        Tu jest artykuł o stratach w ludziach i domach
        www.focus.pl/historia/artykuly/zobacz/publikacje/sokoly-stalina-nad-warszawa/nc/1/
      • penible4 I jeśli zatrzymuję się kiedy wyją syreny, 31.07.11, 10:48
        to z tego powodu, o którym piszesz.
      • inguszetia_2006 Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 01.08.11, 20:50
        Gość portalu: niezatrzymującysię napisał(a):
        stara Warszawa mogła istnieć wraz z kilkuset tysiącami ludzi [...], gdyby nie zabawa w heroizm i odwieczne parcie Polakom, żeby pokazać Niemcom siłę oporu.
        Witam,
        No ba! Polacy powinni sami (na ochotnika!) zgłosić się do obozów i nikomu by włos z głowy nie spadł podczas wojny;-P ROTFL. Dobrze prawił Józef Beck:" Pokój jest rzeczą cenną i pożądaną. Nasza generacja, skrwawiona w wojnach, na pewno na pokój zasługuje. Ale pokój, jak prawie wszystkie sprawy tego świata ma swoją cenę, wysoką, ale wymierną. My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."
        Bez odbioru,
        Inguszetia

• 0ffka Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 30.07.11, 18:56
      Ja będę stała tak samo jak moja rodzina!
      • sjs2011 Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 30.07.11, 18:59
        Tak jak i my
    • Gość: nieleming Re: Powstanie to idiotyczny pomysł przygłupów IP: *.opera-mini.net 30.07.11, 23:18
      ... z Londynu, którzy mieli za nic ludzkie istnienia i cierpienia o zniszczeniach nie wspominając. Nic ich nie kosztowało podburzanie do absurdalnej konfrontacji z armią niemiecką i kłamstwa o pomocy aliantów kiedy było po ptakach już w Jałcie. Ci ludzie, którzy poszli z motyką na słońce mając pełną wiedzę nie poszli by aby zginąć bez sensu bo to nie żadni samobójcy tylko normalni chcący żyć tak jak my dziś.
      • jan-w Plebs potrzebuje tylko chleba i igrzysk. 30.07.11, 23:47
        Niestety jak widać działania niemieckie w czasie II w.św. a później rosyjskich okupantów doprowadziły do wynarodowienia pewnej części mieszkańców Polski. Propaganda komunistyczna zamula mózgi niektórych ludzi do dzisiaj. Zresztą brak patriotyzmu zawsze był cechą plebsu, co widać tu po używanym języku.
    • Gość: Pamiętający Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 23:33
      Może bardziej przyzwoite byłoby uczcić chwilą ciszy 200 000 pomordowanych przez fanaberie "najlepszych synów Narodu" sterowanych przez tchórzy z Londynu, zwanych teraz uchodżcami niż ich bezmyślne i zbrodnicze czyny?.
      • Gość: jkl Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania IP: *.opera-mini.net 30.07.11, 23:43
        Tamci z Londynu chcąc uniknąć słonej oceny wychwalali pod niebiosa swój pomysł odwracjąc uwagę i robiąc wodę z mózgu ludziom jeszcze za komuny co częściowo im się udało.
    • balcerek_jozef Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 31.07.11, 19:31
      Ja będę stał a wieś będzie spacerować
      • Gość: rok kilku niezłych debili wpisało, skad oni są ? IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.11, 19:44
        płatni czy upośledzeni
        • Gość: yt Powstanie w Gettcie tez miało podobne skutki IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.11, 20:53
          i nie boli was , eeech
          • fedorczyk4 Re: Powstanie w Gettcie tez miało podobne skutki 31.07.11, 21:07
            Miało też inne przyczyny i inny przebieg, zresztą było skutkiem a nie przyczyną wymordowania ludności w Gettcie. I akurat mnie boli tak samo, bo niby dlaczego miałoby nie boleć. Zgineli ludzie.
            • balcerek_jozef Re: Powstanie w Gettcie tez miało podobne skutki 31.07.11, 21:11
              Abstrahując od znaczenia czy miało sens czy nie, należy się hołd poległ warszawiakom-mieszkańcom i żołnierzom AK
              • Gość: wawiak Re: Powstanie w Gettcie tez miało podobne skutki IP: *.147.17.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.08.11, 11:35
                hołd poległym warszawiakom i powstańcom - jak najbardziej.
                przywódcom - kulka w łeb po sprawiedliwym procesie.
                • Gość: Duch Re: Powstanie w Gettcie tez miało podobne skutki IP: 91.216.239.* 01.08.11, 12:15
                  Nie wiem, czy masz świadomość, bo może jako członek Palikota tego nei wiesz, ale to powstanie miało miejsce ponad 60 lat temu. Przywódcy już dawno nie żyją.
    • Gość: Duch Stańmy na tak długo jak możemy! IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 21:20
      Ja wspólnie z kolegami z naszej drużyny oraz z druhem drużynowym zobiąwazaliśmy się do stania nie przez jedną, nie przez sześćdziesiąt trzy, ale równo przez 1944 minuty dokładnie w tym miejscu, w którym będziemy 1 sierpani o godz. 17.

Czuwaj!
      • ritzy To doskonaly wynik 31.07.11, 21:59
        Ja tak dlugo w jednym miejscu nigdy nie stalem. Raz, za komuny, po karpia tez dlugo stalem, ale to chyba bylo mniej minut.

A czy bedziecie, Duchu, odzywiac sie w czasie tego postoju? I co z potrzebami naturalnymi (nie mam tu na mysli bynajmniej zaspakajanie popedu plciowego)?
        • Gość: cipcia Re: To doskonaly wynik IP: 109.206.210.* 31.07.11, 22:31
          a pan to tylko o jednym...
          • ritzy Re: To doskonaly wynik 01.08.11, 00:03
            To prawda, Cipciu. Ale mam nadzieje, ze mi tego nie bierzesz za zle. To wlasnie moja postawa, zainteresowania i aktywność przyczyniaja sie do utrzymania gatunku ludzkiego.

Przeciez gdybym byl takim, powiedzmy, Sib'em, albo jakims innym Janem-postempakiem-politycznym-fedorczykiem, to za kilkanascie lat kula ziemska by sie wyludnila.

A czy Ty masz podobne zainteresowania i czujesz wolę Bożą? Jeslibys potrzebowala poszerzyc swa wiedze na ten temat, to jestem gotow wygospodarowac troche czasu (choc jestem strasznie zajety). Wiesz gdzie mnie szukac.
            • jan-w Re: To doskonaly wynik 01.08.11, 00:10
              Z mieszkańców kruchty, jedyni którzy się rozmnażają to jej zarządcy.
        • Gość: Praktyk Re: To doskonaly wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 01:34
          "Bohaterowie" z tamtych czasów (jeszcze żyjący) i ich pogrobowcy, bedą chłopców stojących karmić przez rurkę i tak samo przez rurkę oprożniać. Dzięki temu, stojący chłopcy będą mogli pobić rekord Ginesa w staniu na czas. Trzymajcie się chłopcy, będę Was wspierał duchowo i modlił się za Was za ten patriotyczny czyn.
          • Gość: chętny Re: To doskonaly wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 01:39
            Inni, chcący zamanifestować poparcie obchodów rocznicowych, zamiast stania na baczność mogą podjąć inne wyzwania., np. pielgrzymkę w tej intencji do Częstochowy i z powrotem na wrotkach. Każda inicjatywa jest dobra i napewno lepsza niż żadna.
    • nnike Kłóćcie się, jak w wielu wątkach na każdym forum.. 01.08.11, 01:55
      ale czy ktokolwiek z Was posłałby własne (czy też cudze) dziecko pod kule? Po przewidywalną śmierć?! Może choć tutaj będziecie mieli wspólne zdanie...
      • jan-w Re: Kłóćcie się, jak w wielu wątkach na każdym fo 01.08.11, 05:26
        Oczywiście że tak. Nikt zresztą nie wysyła z założeniem że zginą. Kiedy moja mama i jej siostra stawiły się na swoich punktach 1 sierpnia, moja babcia a ich mama po prostu poszukała sobie odpowiedniego przydziału. Miała potem okazję jako pracownik szpitala pielęgnować moją mamę postrzeloną przez gołębiarza. Uważam to za naturalną postawę i zrobiłbym tak samo.
        BTW: Nikt nikogo do walki nie "posyłał". Sami uciekali. A rodzice z reguły zdawali sobie sprawę że osoby podejmujące taką decyzję nawet jeśli formalnie niepełnoletnie mają prawo decydować w tak ważnej sprawie samodzielnie.
        Właściwa odpowiedź brzmi: Nie próbowałbym powstrzymywać moich synów przed wzięciem udziału w walce do której zobowiązywałby ich honor.
        • Gość: Adam Re: Kłóćcie się, jak w wielu wątkach na każdym fo IP: *.centertel.pl 01.08.11, 06:05
          jan-w napisał:
          Właściwa odpowiedź brzmi: Nie próbowałbym powstrzymywać moich synów przed wzięciem udziału w walce do której zobowiązywałby ich honor.

użyłeś słowa dla wielu niezrozumiałego, wyświechtanego, archaicznego.
          Honor, patriotyzm, to prawicowe fanaberie,
          • jan-w Re: Kłóćcie się, jak w wielu wątkach na każdym fo 01.08.11, 06:19
            Zgadza się. Dlatego tak ważne jest odpowiednie wychowanie i tradycje rodzinne. Dlatego ludzie w młodym wieku, wyjeżdżający za chlebem, oderwani od swoich korzeni są w pewnym sensie inwalidami co obserwujemy w tym i innych wątkach. I nie ma to nic wspólnego z poglądami politycznymi.
    • Gość: alarm Re: Warszawa = Hiroszima IP: *.opera-mini.net 01.08.11, 10:09
      bez sensu i na własne życzenie.
      • Gość: Duch Nagasaki = Ułan Bator IP: 91.216.239.* 01.08.11, 10:22
        O, super, kolejny gimnazjalista błyszczy na forum.

To teraz wytłumacz mądrzejszym dlaczego uważasz, że Hiroszima została zbombardowana na własne życzenie. Bo odpowiedzi na pytanie, dlaczego użycie bomby atomowej nie było jednak bez sensu, to już od Ciebie nie wymagam.
        • Gość: alarm Re: Warszawa = Hiroszima IP: *.opera-mini.net 01.08.11, 11:35
          Tu nie ma co tłumaczyć dzieciaku tylko wystarczy spojrzeć na skutki i wyciągnąć wnioski że pierw się myśli potem działa a nie odwrotnie.
        • jan-w PIS uczcił Kaczyńskiego. Bartoszewski wygwizdany. 01.08.11, 21:15
          Niestety nie tylko gimnazjalista nadający z telefonu jest pozbawiony elementarnej przyzwoitości. Także stare PISiory i skrajna prawica. Znów nie chcieli uczcić pamięci powstańców. Zasypywali ich obelgami a oklaskiwali... Kaczyńskiego! Hańba oszołomom. Warszawa powinna im pokazać co o nich myśli w nadchodzących wyborach.
          warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10045950,Gwizdy_i_wyzwiska_pod_Gloria_Victis__Mimo_prosb.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Warszawa

Niedaleko bramy cmentarza z wieńcem podpisanym "Prawo i Sprawiedliwość" stał Mariusz Kamiński, otoczony "obrońcami krzyża".
          Gdy tuż przed 17 na uroczystość szedł Donald Tusk panowała cisza. Oklaski zerwały kiedy przyszedł senator PIS Zbigniew Romaszewski. Wejściu Jarosława Kaczyńskiego towarzyszył prawdziwy aplauz.
          • Gość: Adam Re: PIS uczcił Kaczyńskiego. Bartoszewski wygwizd IP: *.centertel.pl 01.08.11, 22:16
            cóż ...
            bez komentarza :(
          • ritzy Ty to Janwie, jednakze 01.08.11, 23:56
            smieszny jestes.

Czaem masz wpisy sensowne, ale czasem pieprzysz bez sensu.

No bo jesli minister Tuska (Radek) cos bluzga na Powstanie, to czemu sie dziwisz (i oburzasz, jak typowy salonowiec), ze powstancy tegoz Tuska wybuczeli? Co to juz buczec na Platforme nie wolno? I to we wlasnej obronie? Wyslij ABW do tych, co buczeli...
            • jan-w Chcesz wysyłać tajną policję przeciw głuptakom? 02.08.11, 00:24
              Zawsze będziesz bronił PiSiorów niezależnie od tego jak się skompromitują? Jeżeli nie rozumiesz niewłaściwości buczenia i gwizdania podczas obchodów rocznicy PW i składania hołdu wyłącznie Macierewiczowi i fuehrerowi Kaczyńskiemu zamiast powstańcom, to obawiam się że nie jestem w stanie ci pomóc.
              > Wyslij ABW do tych, co buczeli...
              Wysyłanie różnej maści agentów to przecież specjalność IV RP którą Kaczyński, Ziobro itp usiłowali zniewolić Polaków. Człowiek który nie przeszedł pisowskiego prania mózgu, nie wpadłby na pomysł wysyłania agentów przeciw biednym, ogłupionym frustratom.
              • ritzy Re: Chcesz wysyłać tajną policję przeciw głuptako 02.08.11, 00:38
                "i składania hołdu wyłącznie Macierewiczowi i fuehrerowi Kaczyńskiemu zamiast powstańcom, "

To Tusek juz i powstancem tez zostal? Pewnie przeczytal w jakims sondazu, ze powstancy teraz popularni i postanowil byc powstancem.

Wiesz doskonale, ze mi sie podkladasz jesli chodzi o niewysylanie agentow do zwyczajnych ludzi przez PO. To po co to robisz?
                • jan-w Re: Chcesz wysyłać tajną policję przeciw głuptako 02.08.11, 05:30
                  ritzy napisał:
                  > To Tusek juz i powstancem tez zostal? Pewnie przeczytal w jakims sondazu, ze po
                  > wstancy teraz popularni i postanowil byc powstancem.
                  >
                  Jak już pisałem niejednokrotnie, złośliwe przekręcanie nicka lub nazwiska jest zabiegiem niegodnym, świadczącym o tym że polemiście świadomemu braku argumentacji merytorycznej na obronę swojego stanowiska pozostały tylko złosliwości.
                  Nie chodzi o Tuska, ale o opisywaną kobietę z AK, Władysława Bartoszewskiego i ogólnie o wszystkich poległych powstańców, uroczystość ku czci których przerywali i sabotowali wyznawcy Kaczyńskiego.

> Wiesz doskonale, ze mi sie podkladasz jesli chodzi o niewysylanie agentow do zw
                  > yczajnych ludzi przez PO. To po co to robisz?
                  Nie wiem o co ci chodzi. Doskonale wiesz że CBA, Kamiński, Ziobro i agenci to zgodnie z zapowiedziami Kaczyńskiego był arsenał planowanej dyktatury IV RP. Piszę prawdę, nie to co chciałbyś przeczytać.
              • 0ffka nomen omen 02.08.11, 00:42
                Janie obudzi się!
                Nie widzisz, że Polska to Disneyland, gdzie rządzi Kaczor Donald ;)
                • jan-w Re: nomen omen 02.08.11, 05:44
                  Czyżby?
                  przegladse.pl/szef-nato-szczegolna-rola-polski/
                  eastbook.eu/2011/06/country/opinie-polska-dojrzala-i-pewna-siebie-jest-szansa-dla-partnerstwa-wschodniego/
                  I wiele, wiele innych.
            • jan-w Chyba nawet Ritzy nie będzie ich bronił. 02.08.11, 00:32
              Wtedy przyszedł spóźniony Antoni Macierewicz (PiS). Oklaski dla niego zakłóciły chwilę, gdy nad cmentarzem rozbrzmiewały dźwięki żołnierskiej trąbki.

Przestańcie, to niegodne - płakała starsza pani z biało-czerwoną opaską na rękawie i napisem AK. Młodsi o dobre dwadzieścia lat sześćdziesięciolatkowie wyzwali ją od komunistek.

- Byście państwo chociaż na cmentarzu nie gwizdali, ja tu ojca straciłam - kręciła głową pani w białej bluzce.

Więcej... wyborcza.pl/1,75248,10045958,Wyzwiska_przy_Gloria_Victis.html
              • ritzy Re: Chyba nawet Ritzy nie będzie ich bronił. 02.08.11, 00:40
                Moze tak bylo, a moze nie. To w koncu Wybiórcza, gazetoid.
                • jan-w Re: Chyba nawet Ritzy nie będzie ich bronił. 02.08.11, 05:32
                  ritzy napisał:

> Moze tak bylo, a moze nie. To w koncu Wybiórcza, gazetoid.

Cieszę się że moja w sumie pozytywna ocena twojej postawy (pomijając odmienności ideologiczne) jest słuszna. Jak w temacie.
    • Gość: hannes_k Jestem Ślązakiem..... IP: *.unknown.vectranet.pl 01.08.11, 17:24
      Parę chwil temu na dźwięk syren zatrzymałem się na rogu alei KEN starając sobie wyobrazić,co czuli młodzi mieszkańcy tego miasta kilkadziesiąt lat temu sięgając po broń i stając do nierównej walki.
      Kabaty (gdzie większość podobnie jak i ja to przyjezdni) jak gdyby nigdy nic obojętnie przepływały obok mnie, nie słysząc syren, albo udając, że nie wiedzą, dlaczego to właśnie dzisiaj o siedemnastej....
      I zrobiło mi się jakoś tak dziwnie. Z tego zamyślenia wyrwał mnie dopiero klucz przelatujących nade mną odrzutowców.

Mieszkam w Warszawie od dziewięciu lat.
      Jestem Ślązakiem z niemieckimi korzeniami
      • jan-w Re: Jestem Ślązakiem..... 01.08.11, 18:29
        Czyli jesteś ukrytą opcją antypolską ;-)
        Przywracasz wiarę w to że słuszne jest przekonanie że osoby przyjeżdżające do jakiegoś miasta, wzbogacają je, a nie "zabierają miejscowym pracę". Ci którzy tak twierdzą wcale nie mają zresztą ochoty pracować.
        • maitresse.d.un.francais Re: Jestem Ślązakiem..... 01.08.11, 18:38
          jan-w napisał:

> Czyli jesteś ukrytą opcją antypolską ;-)

Tzw. kryptoantyPolak. ;-)

• askazbielan Wnioski? 01.08.11, 18:57
        To nie ważne. Niektórzy się zatrzymali, inni nie. To nie ma znaczenia.
        Każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów, nie ma jednej racji.

Ważne, żebyśmy nie stali w miejscu, ani zbytnio nie rozpamiętywali tego, co było - bo to już nie wróci. Debatowanie nad słusznością Powstania Warszawskiego ma taki sam sens, jak debata nad tym, która bitwa była ważniejsza: ta pod Grunwaldem, czy ta pod Koronowem.

Nauczmy się wreszcie jako naród patrzeć w przyszłość, co robić, aby nie popełniać błędów naszych przodków i wyciągać wnioski . To, jak na razie wychodzi nam najsłabiej.
        Zrywy wychodzą nam doskonale, gorzej z czerpaniem z nich korzyści i kontynuacją przemian i reform.

Kurier nie zdążył z informacją o wstrzymaniu Powstania. Za późno. Zginęły tysiące ludzi. Potrzebnie, czy nie - nie nam oceniać. Skoro walczyli, to wierzyli, że ich walka da rezultat - wolność. I wara nam od ich ideałów.
      • Gość: Adam Re: Jestem Ślązakiem..... IP: *.centertel.pl 01.08.11, 20:00
        I właśnie dlatego, ja warszawiak od wielu pokoleń, nie szufladkuję ludzi na warszawiaków i przyjezdnych.
        Zresztą znam kilku przyjezdnych, którzy znajomością topografii i historii tego miasta zawstydziliby niejednego "warszawiaków"

Jakież było zdziwienie w mojej pracy, kiedy o 17 stanąłem przy biurku, a chwilę potem zawyły syreny
    • 0ffka Godzina W 01.08.11, 19:08
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,10044346,Godzina_W__67__rocznica_Powstania_Warszawskiego.html
    • Gość: 0108 Re: 1 sierpnia to tylko początek IP: *.opera-mini.net 01.08.11, 23:38
      Wybuczeni syrenami i odstaliście swoje i co dalej było ok 70 lat wstecz... Wszyscy poszli sobie ładnie do domu? Powinniście teraz zobaczyć 200 ludzkich trupów, a obok ich najbliźsi wtedy może czegoś byście się nauczyli i wyciągnęli WŁAŚCIWE wnioski na przyszłość...
      • Gość: 0108 Re: 1 sierpnia to tylko początek IP: *.opera-mini.net 01.08.11, 23:41
        200 000* ludzkich trupów
        • ritzy Re: 1 sierpnia to tylko początek 01.08.11, 23:50
          czy bylbys tak uprzejmy w koncu wyp...ć z tego Forum? Przenies sie na Forum Reszowa, czy Gliwic. Tam moze lubia wielonickowych kretynow.
          • balcerek_jozef 0108 to własowski śmieć z Gorzowa Wielkopolskiego 02.08.11, 00:03
            tu już dał swój "popi":
            forum.gazeta.pl/forum/w,752,127546968,127550363,Dzien_lubieznego_tarzania_sie.html
    • sammler Re: STAŃ- 1 sierpnia -uczcijmy rocznicę powstania 01.08.11, 23:58
      Ja siedziałem. Ale słyszałem, że staliście 3 minuty. W przyszłym, jak rozumiem, już 5 albo 9 (postęp arytmetyczny czy geometryczny?)...

Zadanie dla bardziej ambitnych: w którym roku braknie doby na uroczyste obchody na stojąco?

S.
      • ritzy Brawo Sammler 02.08.11, 00:11

Jestes bardzo zabawny i dowcipny. Widze przed Toba kariere w Szkle Kontaktowym. Ale poki co, napisz cos do NIE. Najlepiej jakis wierszyk, a w nim takie slowa jak: cipka, dupa etc. Na pewno wydrukuja.

A potem, z takim CV, bedziesz mogl zadzwonic do Szkla Kontaktowego i przedstawic swoja opinie na Powstanie, albo na PiS. Tylko pamietaj zeby, ku..., bylo smiesznie!
        • Gość: lol Re: Brawo Sammler IP: 109.206.210.* 02.08.11, 00:24
          było:
          kurwo
          czy
          kurwa
          ?
          • ritzy Re: Brawo Sammler 02.08.11, 00:33
            Bylo "a". Ale "o" tez by dobrze pasowalo.

Kupuje ten trick od Ciebie. Teraz bede mogl mu od kurew nawrzucac i automat nic mi nie zrobi.
        • sammler Re: Brawo Sammler 02.08.11, 01:01
          Wiem, ty stałeś dłużej po karpia...

S.

PS Napij się melisy, ok?
    • walhala PW-Narodowa Katastrofa 03.08.11, 04:11
      wreszcie ktos z wysokich urzednikow panstwowych odwazyl sie powiedziec prawde o tym szalenstwie powstanczym,zal staruszkow ale powinni sie w mysich dziurach chowac ze wstydu za taka kleske i glupote a nie piersi po medale wystawiac!!co za idiotyzm swietowac rocznice kleski i katastrofy,pulkowincy rzucili mlodziez na barykady przeciw Niemcom,za to powinni stanac przed sadem!!tak to byl szczyt polskiej glupoty i jak najbardziej zasluguje na miano katasrofy.
      • Gość: Adam Re: PW-Narodowa Katastrofa IP: *.centertel.pl 03.08.11, 06:24
        Sikorski, niech zamilknie, pod sąd to się nadają jego działania, kolejny polski żołnierz zginął w Afganistanie, a my dalej okupujemy ten kraj.

Kolejny leming, który powtarza jak mantrę opinię komunistycznych historyków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka