florety Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieciach? 12.08.11, 20:52 Troszkę Pani "wybieliła" właścicieli psów, którego pewnie sama posiada. Nie wierzę, że w dzielnicy, w której połowa mieszkańców ma wyższe wykształcenie "sra dzieckiem" pod Pani oknem. Niestety smutna prawda jest taka że przez psie kupy to dzieci nie mają się gdzie bawić. W Europie w dużych miastach jest zakaz posiada psów i moim zdaniem to świetne rozwiązanie- zwierzęta nie męczą się się w mieszkaniach a ludzie mogą korzystać z zielenia nie omijać szerokim łukiem. ZAKAZ PSÓW W MIEŚCIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościoffka Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci IP: *.home.aster.pl 12.08.11, 21:02 Sama byłam zdziwiona skalą zjawiska .. dla mnie to była nowość, niestety coraz częściej widzę że załatwiające się dzieci w okolicach Pól Mokotowskich to standard. Co ciekawe matulom dzieci nie przeszkadzają tabliczki 'nie wyprowadzać psów' teraz trzeba jak krowie na rowie dopisać .. i dzieci też. :) Toż to będzie bajeczny widok taka tabliczka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suka Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 22:03 Troszkę Pani "wybieliła" właścicieli dzieci, które pewnie sama posiada. Nie wie > rzę, że w dzielnicy, w której połowa mieszkańców ma wyższe wykształcenie "sra > dzieckiem" pod Pani oknem. Niestety smutna prawda jest taka że przez dzieckie kupy > to psy nie mają się gdzie bawić. W Europie w dużych miastach jest zakaz posi > ada dzieci i moim zdaniem to świetne rozwiązanie- dzieci nie męczą się się w m > ieszkaniach a ludzie mogą korzystać z zielenia nie omijać szerokim łukiem. ZAKA > Z DZIECI W MIEŚCIE!!!!!! I jak to brzmi? Naucz się pisać po polsku niedouku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 01:06 I co kur.wo, zadowolona jesteś? Zamieniłaś w wypowiedzi słowo "psy" na "dzieci" i takaś mądra debilko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godna kupa Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieciach? IP: 94.75.112.* 12.08.11, 21:13 Warszawa to wieś. Publiczne toalety zamieniono na restauracje to i ludzie srają w krzakach. Bo gdzie mają sr...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 23:01 Porównywanie defekacji dziecięcej do psiej jest niestosowne mimo że współczuje bardzo osobom które psa traktują jako sustytut dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościoffka Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci IP: *.home.aster.pl 13.08.11, 08:58 Bardzo współczujemy dziecku matki (bądź ojca) która nawet w gó...e dopatruje się tak wielkich różnic- ale to pewnie można leczyć! Krótko mówiąc pociecha twa ma przefajdane po całości .. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci IP: *.net.autocom.pl 16.08.11, 22:22 No tak - to znaczna różnica. Czy wejdziesz w psie, czy w ludzkie g... na łące. Tak, w dziecięce/pijaka/bezdomnego - to co - czysta przyjemność. Gratuluję myślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Po psach sprzątają? IP: *.e-plan.pl 12.08.11, 23:07 Nie przyjmował bym tego za pewnik. Sprzatają niektórzy, czasami. Co do drugiej kwestii to moim zdaniem jest to wymyślony problem, fakt medialny. Stosunek pisich kup do dziecięcych na mieście szacuję na 1000:1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci IP: *.zone2.bethere.co.uk 12.08.11, 23:10 To skad te dzieci na ten placyk przyjezdzaja? Jak nie sa w stanie wytrzymac na trasie plac zabaw-dom, to moze powinny jeszcze w pieluchach chodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci 20.09.11, 16:10 Masz dzieci? Wiesz cokolwiek o odpieluchowaniu? Wiesz ile dziecko 2-3 letnie może trzymać siku, ile kupę? Czy wiesz, że w czasie zabawy zapomina, aż do oststniej chwili, o potrzebach fizjologicznych? Nie wiesz nic i dlatego bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycu Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieciach? IP: *.181.11.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.08.11, 23:25 Czytając te wszystkie posty zachciało mi się sr.... Skoczę więc na chwilę do parku i postawię klocka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomeq Toi Toi IP: *.abi24.pl 13.08.11, 00:40 postawic toi toia i każdy będzie mógł sobie ulzc, zrobic miejsce w głowie na sensowne rozwiązania a nie na obrzucanie innej społeczności (babcie, psiarze, dzieciakowie) Generalnie to urzędasy coś zaspali bo wzoram innych placy (Telekiego, i tego z Dinozałrami przy Metrze Ursynów) powinni zadbac o "wychodki" ps. będąc małym dzieckiem pewnie każdy (za przeproszeniem - taki to temat) zesrał się w gacie Pozdrawim wszystkich pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Toi Toi IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 01:15 "z Dinozałrami" Gimnazjaliście gratulujemy nauczycielki polskiego i chęci do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Toi Toi 31.10.11, 15:05 No to jeszcze zmuś moją córkę, żeby weszła do śmierdzącego ToiToia i zrobiła tam co ma do zrobienia. Jedyne co by zrobiła to rzuciła tam pawia. Latem do ToiToia można trafić z zamkniętymi oczami na węch. Smród jest nieziemski. Kiedyś szalet to był szalet, a nie jakaś plastikowa buda, która nie dość, że pasuje najwyżej na plac budowy, to jeszcze śmierdzi na kilometr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieciach? IP: *.147.237.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.08.11, 12:00 ja mieszkam w centrum Warszawy i do najbliższego parku (ujazdowski lub pola mokotowskie) mam 10 -15 minut drogi, jak juz przyjde do parku to szlag mnie trafia, że musze sie martwic co zrobic , jak mi sie zachce siku o ile na polach mam stacje benzynową, to w parku ujazdowskim toaleta nie działa juz 3 lata, wpradzie byla płatna ale bardzo fajna bo mamy mogły do niej wjechac z wózkami, sam toi toi tez jest problemem bo z małym dzieckiem do toi toia wejsc sie nie da generalnie jeśli chodzi o place zabaw przy blokach to rozumiem ze toalet moze nie byc bo jak ma sie 2 minuty do domu to mozna iść, ale w parkach poza blokowiskiem ktos mogłby ten problem rozwiązać Odpowiedz Link Zgłoś
passionplace2 Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci 14.08.11, 23:30 No ja widziałem, jak małe dzieci na placu zabaw się załatwiają... tzn. to mniejsze no ale też sam fakt :// Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci 15.08.11, 14:56 przy placu zabaw z dinozaurami jest toi toi, co jest i tak wielkim sukcesem, natomiast korzystanie z niego wymaga przytępionych zmysłów :-( moje dziecko na szczęście nie jest tak wrażliwe i korzysta. ale o umyciu rąk można tylko pomarzyć. to samo było na Dniach Ursynowa - rząd toitoiów za Kopą, ale woda? po co to komu, na imprezie gdzie mnóstwo ludzi przychodzi na parę godzin m.in. jeść? ciekawa jestem czy za 50, czy za 100 lat doczekamy się standardu Szwecji, gdzie przy każdym publicznym placu zabaw, w każdym publicznym miejscu jak np brzeg morza w Malmo, stoi murowana, CZYSTA toaleta z bieżącą wodą i papierem a na zawnątrz kranik z wodą pitną... a co do psów to jeszcze daleko do stwierdzenia że ich właściciele sprzątają ale faktycznie częściej się to widuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka 3-dzieci Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieciach? IP: 89.76.17.* 19.09.11, 09:46 zapraszam na Kopę Cwila - to najbardziej obsrane przez psy miejsce na Ursynowie, gdzie właściciele nie sprzątają po swoich psach (może co 30 sprząta) - zapraszam rano na spacer, a na pewno nie zobaczycie tam nikogo z woreczkiem ani straży miejskiej - która twierdzi, że gówna się nikomu nie udowodni. Zrobiłam zdjęcie gdzie na każde 10cm2 przypada jedna kupa. Rekord. Mam trójkę dzieci i jeszcze nigdy nie zdarzyło się, aby moje dziecko zrobiło kupę na trawnik, ale może powinniśmy wszyscy razem z psami sr... na trawnik - wszystko się wyrówna. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci 19.09.11, 10:07 Jeżeli jest tak jak piszesz, to jesteś zapewne jedną na 300 (3000?) matek które sprzątają odchody swoich podopiecznych albo potrafią się kulturalnie zachowywać i panować nad swoimi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci 20.09.11, 16:17 Taaa, bo nad fizjologia 3-latka da się zapanować :) Jestem za sprzątaniem. Jestem za kiblami gdzie tylko się da. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci 31.10.11, 14:53 > albo potrafią się kulturalnie zachowywać i panować nad swoimi dziećmi. Możesz mi wyjaśnić jak można zapanować nad fizjologią dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Re: Po psach sprzątają, a kto posprząta po dzieci IP: *.aster.pl 31.10.11, 13:27 Nie, WSZYSCY powinniśmy sprzątać. Bardzo proste, tylko jakoś nie bardzo chcemy się stosować. Sprzątać po psach i po dzieciach. Tylko tyle i aż. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Jak można porównywać kundla do dziecka? 31.10.11, 14:58 Niektórym się we łbach poprzestawiało i traktują kundla, kota czy innego sierściucha jak swoje dziecko, ale niech nie zapominają, że jednak to dziecko ma większe prawa niż kundel. Miejsce psów jest w służbach ratowniczych, albo na wsi. No i nie wydaje mnie się żeby rodzice wyprowadzali dzieci 3 razy dziennie na siku i kupkę na trawnik przed blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś