Gość: kub IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 10:16 Ha! Mi na Lindleya policzyli 300 pln i to ze trzy lata temu. Widać kryzys odbija się także na "usługach" medycznych :] Dobrać się gipsiarzom do tyłka. Obsługa marna, a jeszcze okradają z kasy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Taaa Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsiar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 10:29 Ten sam ortopeda może skierować na założenie lekkiego gipsu. W tym samym gabinecie, cennik na parapecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmk Skandal! IP: *.fbx.proxad.net 31.08.11, 10:44 Zlodzieje i oszusci zeruja na polamanych ludziach, a dyrekcja szpitala oraz Ministerstwo Zzdrowia UTRZYMYWANE ZA NASZE PIENIADZE patrza na to spokojnie i maja w d.... pacjentow! Wiecej wolnosci na rynku zdrowia, ludzie beda umierac na schodach szpitali jak im zabraknie na leczenie. Kto rzadzi tym chorym krajem? Dlaczego cos takiego jest niemozliwe w Niemczech a nawet w Czechach, a w Polsce wladze toleruja takich "pracownikow"????! Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kub Re: Skandal! IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 10:49 A na jakiej podstawie mówisz, że to nie byłoby możliwe w Czechach czy w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmk Re: Skandal! IP: *.fbx.proxad.net 31.08.11, 11:51 Moge wymienic jeszcze inne, ktore znam, a gdzie sie to nie miesci w glowie: Szwecja, Dania, Francja, Belgia, Holandia, Luksemburg, Austria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm skandal IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 31.08.11, 13:44 'gips założono mu prywatnie, w ramach działalności gospodarczej.' no to skoro to działaność prywatna, to tym bardziej trzeba dać fakturę. czyli to jest nie tylko naciąganie pacjentów, ale i oszukiwanie skarbu państwa! kiedy kontrola skarbówki?! 'Dr Włodzimierz Wiśniewski, zastępca dyrektora ds. lecznictwa szpitala przy Lindleya, wie, że gipsiarze proponują gips za pieniądze. - Pacjent może też sam gips kupić w sklepie lub aptece, przynieść i wtedy też go założymy - zapewnia. - W gipsowni czasami mają lekki gips i mogą go odstąpić, ale to są sprawy między gipsiarzem a pacjentem. Nas to nie interesuje.' słucham? pana dyrektora nie interesuje co dzieje się w jego szpitalu? co na to minister zdrowia? a NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghjkl Re: skandal IP: *.toya.net.pl 31.08.11, 15:49 > słucham? pana dyrektora nie interesuje co dzieje się w jego szpitalu? co na to > minister zdrowia? a NFZ? Jak to - co?! Ich to nie interesuje! Cieszcie się, że w ogóle gips macie, bo jak się pan gipsiarz obrazi, to wam szmatę zawiąże i zaleje cementem. Za darmo. A podatki, jak wiemy, sa dla frajerów, czyli dla was. Cha, cha! Gipsiarze nie płacom, bo nie muszom. I możecie im skoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: skandal IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 16:09 pod latarnią najciemniej. skarbówka po drugiej stronie ulicy. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 14:09 Szpital na SOLCU: Byłam na kontroli po złamaniu ręki. Powiedziałam lekarzowi, że rano jak się budzę mam sine i spuchnięte palce oraz że bardzo piecze i ciście mnie gips - na to lekarz zaczął sobie ze mnie żartować żebym sobie dmuchała. Jak poprosiłam o zmianę gipsu na lekki (który kupiłam sama, razem z podkładem - bo to też może być dla nich jakiś koszt) otrzymałam informację że nie mogę zmienić na swój tyko kupić u nich i zapłacić 150 - oczywiście bez faktury :/ Spróbowałam w innych szpitalach: otrzymałam informację od pani w recepcji, że limit na ten uraz został już wyczerpany w innym szpitalu, a po za tym żaden lekarz nie podejmie się przejęcia pacjenta po innym lekarzu. i co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczony Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsiar... IP: *.home.aster.pl 31.08.11, 10:30 Jakiś tydzień temu słyszałem w autobusie tego pana Jarosława, który rozmawiał przez komórkę w tej sprawie. Myślałem, że z tym telefonem do Wyborczej to są jaja, a jednak nie... Facet jednak nie wyglądał na takiego, którego nie byłoby stać na płatne usługi...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWE Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.ip.netia.com.pl 31.08.11, 10:38 a czy to wazne jak wygladal? placisz skladki i nfz ma psi obowiazek zapewnic pacjentom nalezyta opieke, tak samo jak wyciagane sa pieniadze przy porodach, za znieczulenie, tak samo gipsiarze wyludzaja na czarno kase, trzeba to tępic. bo to zwyczajne okradanie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 13:05 No to masz za swoje składki adekwatną opiekę - gips mineralny - to się nazywa w UK "plaster of Paris", jeśli nie miałeś okazji. Unieruchomienia syntetycznego 3M na NHS (National Haelth Service - brytyjski odpowiednik NFZ) nikt ci nie zaproponuje, ewentualnie miękki stabilizator zewnętrzny - jeśli są wskazania. Na takie bajery musisz mieć osobną polisę lub płacisz. Tam NHS mówi twardo - chcesz mieć wyższy standard opieki - płacisz za usługi ponadstandardowe i jest to normalne, u nas niedorzecznik chorej kasy pani Pawłowicz, nota bene za okrągłą sumkę miesięcznie plus abonament - ubezpieczenie zdrowotne w Medicover ( a jakże!, za nasze składki, jak pozostali przownicy NFZ) opowiada bajeczki. Tym łatwiej jej to przychodzi, że od lat nie mozemy się doczekać określenia tzw. koszyka gwarantowanych świadczeń. Próbował to zrobić śp. profesor Religa, minister w PiSdzielczym rządzie, ale nawet Jemu to nie wyszło (zgadnij dla czego, Koteczku...) Wiadomo, w mętnej wodzie ryby najlepiej biorą. Zbulwersowany Pan Jaroslaw (sic!) powinien domagać się od NFZ na piśmie zakresu przysługujących mu świadczeń w jego przypadłości. Może kiedyś je otrzyma i będzie mógł dochodzić swych praw. Obawiam się, że dowie się tego, co ja wiem, że przysługuje mu wszystko, pod warunkiem: 1. będzie dziewicą; 2. zdarzenie będzie miało miejsce pomiędzy 13:00 a 13:05 dnia 30 lutego; 3. istnieć będzie bezpośredni zwiazek przyczynowo-skutkowy pomiędy jego schorzeniem a spadającą cegłą oderwaną od sklepienia drewnianego kościoła wybudowanego w XIV wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi 31.08.11, 14:58 Zero przesady. Taka jest brutalna prawda. Niestety większość Narodu łyknęła piękną i nieprawdziwą wizję, że lecznictwo to zaszczytna służba ratowania zdrowia i życia wykonywana przez pełen poświęcenia bezinteresowny personel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martishia7 Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 15:16 Dokładnie tak jak piszesz. A sytuacja powoduje u mnie opad rąk już od jakiegoś czasu. Zaczęło się od tego, że NIK doczepił się do płatnego znieczulenia do porodu. No to w takim razie nie ma znieczulenia dla nikogo, nawet za pieniądze, a w standardzie to można zapomnieć. Potem doczepili się do plombowania zębów. W gabinetach, które miały kontrakt z NFZ wystarczyło tylko dopłacić różnicę między plombą amalgamatową a białą, koszt do wartości amalgamatu pokrywał NFZ. Nie, też źle, nielegalnie. Albo wszyscy dostaną takie same w standardzie, albo za białe muszą sobie zapłacić 100%. Teraz to. Wciskają shitową usługę, żeby ludzie nie chcieli zn iej korzystać i zamiast tego poszli trybem prywatnym (nie obciążając NFZ). "Przyjazne państwo" w mordę jeża. Nie mam nic przeciwko temu, żeby dopłacić ponad minimum, które mi się należy, ale niechaj będzie taka normalna, legalna usługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 15:48 tylko pytanie: dlaczego kosztuje 400 lub czasem nawet 500 procent więcej niż w sklepie? ok, usługa - z tego co mi wiadomo za usługę płaci NFZ, a pacjent dopłaca jedynie różnicę za lepszy gips. Dalej, czym się różni założenie gipsu syntetycznego od zwykłego, że aż tyle więcej trzeba zapłacić - w sklepie rehabilitacyjnym lub aptece taki gips kosztuje ok 30 zł, podkład 4 zł - W prywatnej klinice założenie kosztuje 150, a w państwowej nawet 300. W prywatnej dostanę rachunek, a w państwowej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 11:27 Czy to ważne, że wyglądał na zamożnego? Zgodnie ze zdrowym odruchem chciał facet pokwitowanie, żeby pieniądze trafiły do kasy szpitala a nie kieszeni gipsiarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pel Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsiar... IP: *.ip.netia.com.pl 31.08.11, 10:41 Dla mnie jest to chora sytuacja, która zwyczajni wymaga unormowania. Wiadomo, że są produkty lepsze i gorsze, więc nie widzę potrzeby by każdy równał w dół i nie miał żadnego wyboru. Chyba normalne, że za extra produkt (zakładam, że gips lepkki jest droższy) mogę dopłacić. Płacę składki (jak każdy) i nie wymagam najlepszych produktów, ale usługi szpitalnej. W szpitalu Bródnowskim miałam zakładany gips i też kupiłam lepszy (i to nie u pana ale w ww sklepiku). Kule też sobie kupiłam - dla mnie to dość normalne a wydatek smutny, ale do przyjęcia. Po prostu każdy uczciwy szpital powinien mieć wersję STANDARD oraz np. PREMIUM z dopłatą. Są też pacjenci normalnie zarabiający i którzy poradzą sobie z tym kosztem. W yciu też są tanie parówki i droższe wędliny i jakoś wszyscy się już z tym pogodzili. A tort zwany NFZ nie jest z gumy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 10:57 Czytaj ze zrozumieniem! Nikt nie twierdzi, że dodatkowe usługi nie mogły by być płatne w obecnej sytuacji służby zdrowia. Chodzi o to, że za te dodatkowe usługi nie dostaje się pokwitowania, a spore pieniądze lądują u personelu w kieszeni. I potem nic dziwnego, że nie ma wówczas pieniędzy na potrzebne rzeczy w szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pel Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.ip.netia.com.pl 31.08.11, 11:32 to raczej ty czytaj ze zrozumieniem - odpowiadzialam na to w pierwzym zdaniu "sytuacja, która zwyczajnie wymaga unormowania." No wszyscy wiedza, ze dzieje sie to łapa w łapę pod stołem BO NIE MOŻNA LEGALNIE. I tyle. No jasne, że zamiast "nie powinno tak być" jestem za tym, żeby był LEGALNY cennik i podatki do budzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsiar... IP: 195.184.68.* 31.08.11, 10:43 aj waj. toż wystarczy skarbówke zawiadomić, że prowadzona jest nielegalna działaność gospodarcza. Jak się kontrola zacznie to tylko wióry będą lecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoen Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 11:19 Gość portalu: v napisał(a): > aj waj. toż wystarczy skarbówke zawiadomić, że prowadzona jest nielegalna dział > aność gospodarcza. Jak się kontrola zacznie to tylko wióry będą lecieć. A dwa urzędy skarbowe o kilka kroków obok, tylko dokuśtykać trzeba (z gipsem lub bez). Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Polska pelna jest oszustow .... 31.08.11, 10:54 ... i tutaj chyba ameryki nie odkryłem. Na stałę mieszkam w UK. Tego roku przyjechałem do polski na miesiąc. Fajny czas z rodziną. Pod koniec pobytu pomyślałem że dobrze byłoby mieć stały kontakt telefoniczny z dziećmi. Słyszałem o ofercie T-Mobile - można kupić tzw Booster do TakTaka. 150zł za 7 mies i mogą dzwonić do mnie do UK na T-Mobile ile chcą! Tak, zatem poszedłem do przedstawiciela T-Mobile w Brodnicy, w supermarkecie Kaufland (tak, niech maja wstyd! T-Mobile Baltimpex Telecom, Kaufland). Po wysłuchaniu mnie, gdy wyjaśniłem całą historię, pani zaproponowała mi ten booster do TakTaka z 7-miesiecznym doładowaniem. Poszedłem po gotówke, bo nie przyjmowali kart (?!) Kiedy wróciłem, telefon czekał na mnie zapakowany (tak, kupiłem nowy telefin!). Zapytałem sie czy 'booster' jest już załadowany? Tak, wszystko jest gotowe. Zapłaciłem 700zl. Poszliśmy lecz potem zauważyłem że nie mam rachunku za telefon ani za booster w reklamówce. Niczego jednak nie podejżewając dzieci dzwoniły do mnie przez tydzień a potem nagle informacja że doładowanie sie skończyło! Jak to? Ano tak, pani włożyła sobie moje 150zł do kieszeni! Wiedziała że upominać sie nie bede z UK. Teraz musze znowu kupić doładowanie na 7 miesięcy żeby mieć kontakt z dziećmi! Co za hamstwo! Polska to złodziejski naród! Sami o sobie taką opinie wydajemy! Odpowiedz Link Zgłoś
internex Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsiar... 31.08.11, 11:14 Na Barskiej 50zł zapłaciłem ze dwa lata temu. Szkoda tylko, że dowiedziałem się o opcji lekkiego gipsu od rodziny (w ostatniej chwili), a nie od lekarzy. Nawet jakbym miał za niego zapłacić 300zł to i tak bym zapłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poema Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.sferia.net 31.08.11, 11:32 na Barskiej Lekki gips kosztuje 160 pln - informacja sprzed 3 tygodni ;-) mnie lekarz wspomniła iż moge złoać lekki gips ale jest on dodatkowo płatny Pan w Gipsowni zreszta bardziej uprzejmy od Pan pielęgniarek Poinformowal mnie iż moge miec taki gipsa ale za dodatkowa oplatą 160 pln bo .....NIESTETY NFZ tego nie refunduje szpitalowi i Pacjętowi ....wiec niech NFZ nie truje iż nie mogą pobierac dodatkowych opłat. Sprawa pobierania oplaty powinna być regulowana przez szpital z pracownikiem bo napewno dyrekcja wie iż taki gips jest proponawonuy pacjętowi, Wnosze nie małe skladki do NFZ i uważam iż powinnam miec wybór co chce nosić przez 3 tygodnie ,a NFZ powinien pokryć ten koszt z mojej nie małej skladki , lub z mojego ubezpiecznia gdyby NFZ został zlikwidowany . Miłam 3 tygodnie normalny gips ... zdjęty tydzien temu ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 12:31 Chętnie dopłacę za lepszą czy też nierefundowaną przez NFZ opcję. Chciałabym tylko żeby były jasne reguły i jasna informacja. na NFZ należy się to, a tot lepsze może pani mieć za x pln. Tak samo jak w przypadku jednoosobowych pokoi. Jeśli uznam, że potrzeba mi więcej niż NFZ uwzględnił, to dopłacę. Ale chciałabym żeby to było jasne i przejrzyste. Odpowiedz Link Zgłoś
maryshaa Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi 31.08.11, 12:41 Płacę co miesiąc złodziejskie składki, do lekarzy chodzę prywatnie, bo jak chodziłam państwowo to mnie szlag trafiał na każdym kroku. Czyli NFZ ma na mnie czysty zysk. Ale domyślam się, że jak będe zmuszona pójść państwowo to i tak za każde piardnięcie lekarza będe musiała dopłacić dodatkowo i jeszcze poczekac kilka miesięcy w kolejce na wizytę... Pamiętam jak mój tata leżał poparzony w szpitalu po wypadku w pracy...sam musiał sobie kupowac antybiotyk, bo mu powiedzieli, że bez tego antybiotyku wda się zakażenie, ale szpital mu nie pokryje kosztów tego leku... to było pierwsze zwolnienie lekarskie mojego taty, pierwszy pobyt w szpitalu, bo to typ zdrowego byka... i pomimo lat tyrania i składek podczas pobytu w szpitalu musiał sobie sam kupować antybiotyki i maści. BRAWO DLA TEGO KRAJU ZŁODZIEI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ded Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.171.82.234.static.crowley.pl 31.08.11, 16:19 no cóż, najwyraźniej u ciebie w domu się PIARDZI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cukier w kostkach Granda to zakładanie gipsu na skęconą kostkę, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 12:40 a nie sprzedawanie lekkiego gipsu w gipsowni. Odpowiedz Link Zgłoś
maxixxx Re: Granda to zakładanie gipsu na skęconą kostkę, 31.08.11, 12:54 Zgadzam się. Odrzucając mądrości ludowe dotyczące unieruchomienia bandażem i moczenia takiej stopy rozmaitych roztworach pierwszym wyborem przy takich urazach powinna być szyna gipsowa Niestety wiem jak to wygląda i stale się dziwię i nawet kiedyś chciałem sprawdzić jak wygląda to jeśli chodzi o koszty bo nie chce mi się wierzyć, że ciągle główną odpowiedzią ortopedów w Polsce na niektóre urazy jest zaklejanie ludzi gipsem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Granda to zakładanie gipsu na skęconą kostkę, IP: *.171.82.234.static.crowley.pl 31.08.11, 16:20 na podstawie jakich książek, badań i analiz zgadzasz się, że na skręcenie trzeba zakładać gips? Kolejny internetowy mędrzec..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anal lityk Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsiar... IP: *.pool.mediaWays.net 31.08.11, 13:09 Zwykle zlodziejstwo i zerowanie na ludzkim nieszczesciu-jak to zwykle w Polsce. Czy jest tu jakis specjalista, ktory napisze o roznicy cen w hurcie miedzy zwyklym gipsem a tym lekkim??? Potem policzymy ile wychodzi na noge , bo praca chyba ta sama. Pan gipsiarz-to brzmi dumnie he..he..he... Oni chyba juz tak tradycyjnie, bo dawniej za pare zlotych zrobil to przyzwoicie a bez bakszyszu to cie uziemnil... Odpowiedz Link Zgłoś
znow_ja nic nie stoi na przeszkodzie 31.08.11, 17:34 Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś: - otworzył firmę, zakładającą lekkie gipsy - kupił hurtowo te gipsy (cena będzie na pewno niska) - zatrudnił u siebie panów gipsiarzy - zawarł umowę ze szpitalem na wynajem pomieszczeń. - a potem spiewał nam takie ceny, jakie sobie tylko zażyczysz. Pomysł poddaję ci bezplatnie :) Nie popieram w żadnym stopniu naciągających gipsiarzy, ale wkurza mnie narzekanie, jakie to są ceny z sufitu. Nie chcesz - nie używasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsiar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 13:20 W szpitalu w Choszcznie, zachodniopomorskie też biorą ok 200 zł za lekki gips. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaala Mi założono lekki gips za darmo.. IP: *.aster.pl 31.08.11, 13:50 niestety, radość była niewielka, bo lekarz założył go źle, opatrunek był za ciasny, wyrządzając ogromne szkody. Po kilku dniach opatrunek rozcięto (zamiast zdjąć i wymienić na inny), zakładając na to drugą warstwę gipsu ciężkiego. Cienki gips dalej wbity w moją dłoń skutecznie ją rzeźbił. Dziś walczę o sprawność ręki, a pan "dochtór" nawet nie przeprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsiar... IP: *.landtech.com.pl 31.08.11, 14:20 a to cena gipsu syntetycznego w sklepie internetowym www.medyczno-zielarski.pl/index.php?products=product&prod_id=1030 potrzebna ilość na łamaną rękę 1 szt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi IP: *.home.aster.pl 01.09.11, 22:59 witam akurat ten gips to chiny i tani, a inne firmy np.3m sa drozsze Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Szpital przy Dzierżyńskiego za darmo robił to samo 31.08.11, 15:58 Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsiar... 31.08.11, 16:00 Ja zapłaciłem 250 i cieszyłem się, że nie muszę że złamaną nogą szukać lekkiego gipsu nie wiadomo gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac Re: Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsi 31.08.11, 16:27 Moze US ma cos do powiedzenia w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anal lityk Chcesz lekki gips w szpitalu? To zapłać gipsiar... IP: *.pool.mediaWays.net 31.08.11, 22:31 Czyli opakowanie lekkiego gipsu kosztoje 29 albo 39 NPl. Ciekawe, gdyby ktos przyszedl z tym gipsem czy by Pan Gipsiarz mu go zalozyl..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaala Czyli noś lekki gips ze sobą, na wszelki wypadek IP: *.aster.pl 01.09.11, 11:04 ... a nuż się właśnie zdarzy;))?!! To jest podejście do życia;)! Lekki gips nie uchroni jednak przed błędami czy wręcz niedbalstwem jakiegoś "dochtora". Może więc nie prowokować losu i zamiast gipsu w kieszeni czy torbie nosić parasol...Wykrakanie deszczu przyjemniejsze niż złamana kończyna;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anal lityk Re: Czyli noś lekki gips ze sobą, na wszelki wypa IP: *.pool.mediaWays.net 02.09.11, 00:40 Interesowal mnie tylko mechanizm tego zlodziejstwa. Otoz praktycznie wymusza sie ("dla twojego dobra byloby najlepiej..".) duza kwote pieniedzy za rzecz, ktora szpital powinien miec na stanie i sprzedawac powiedzmy z 100% przebiciem. Tymczasem jest to niby taki uboczny dochod Pana Gipsiarza, ktory sprzedaje to z 1000% przebiciem-na pewno musi sie ale komus tam oplacic. Taki normalny zjadacz chleba to na 200 NPL musi niekiedy dwa dni pracowac-Pan Gipsiarz ma to tak calkiem na boczku za godzine, nikt nie patrzy, nikt nie kontroluje... Gdzie my jestesmy ??? W Warszawie albo w najczarniejszej Afryce..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaala Re: Czyli noś lekki gips ze sobą, na wszelki wypa IP: *.aster.pl 02.09.11, 08:45 Te boczki są w pewnym sensie schedą po socjalizmie. Kradło się na potęgę, bo państwowe, znaczy nasze-wspólne .... dziś kradnie się dorabiając teorię, że trzeba uszczknąć zaborczym kapitalistom... Złodziej zawsze znajdzie dla siebie furtkę i okazję. Jak w poście wyżej - za darmo założono mi lekki gips. Lekarz zrobił to bardzo nieudolnie szkodząc mojej kończynie. Lekki gips jest wygodny, ale może być niebezpiecznym. Łatwo można go rozbić, albo swoją głowę podczas snu.. Gwoli prawdzie w wielu szpitalach zakładany jest lekki gips za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś