Dodaj do ulubionych

TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie?

01.09.11, 16:09
Gdzie moge zaszalec wsrod nietuzinkowych ludzi?

Jak na razie (a jestem nowa w Wawie) oczarowala mnie restauracja St. Antonio, w Ogrodzie Saskim.

A nocne kluby? No i jakies inne, piekne klimatyczne restauracje, knajpy?

No a fitness? Wygooglowalam, ze maja w Galerii Mokotow, Hiltonie i Hyatt, ale nie wiem, czy tam warto. Zalezy mi na duzym komforcie, ale i atmosferze, a tego tu jakos nie czuje.

Poleccie mi cos, zanim oszaleje. Jestem nowa w Warszawie, i wariuje widzac brzydkie ulice, korki, szarosc miasta. Dokad uciec???
Obserwuj wątek
    • maitresse.d.un.francais Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? 01.09.11, 16:16
      eee w klubie fitness są nietuzinkowi ludzie?

polemizowałabym

to znaczy, owszem, są jak i wszędzie, ale żeby sami tacy...?
      • maiasa Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? 01.09.11, 16:31
        Oj dobra, nie ide na fitness by poznawac ludzi, ale sa kluby i kluby..
        Nie mam frajdy przebywania ramie w ramie z gorylo-podobnymi tworami, szpanerami i miesniakami.
        Duzo milej sie cwiczy obok eleganckich spokojnych babek, chudych panow w okularkach. O, takie osoby cos a la Kuba Wojewodzki. Artysci, pracownicy naukowi, spokojne malzenstwa, ludzie biznesu, rencisci nawet moga byc.

Ze starszymi zawsze mi milej. Jest spokojniej, kulturalniej..

Doradzcie prosze! Ja naprawde mieszkam tu od niedawna, i wariuje po woli! Nie umiem sie przystosowac! Musze znalezc w tym miescie jakas moja przystan!!!
        • maitresse.d.un.francais Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? 01.09.11, 16:43
          O, takie osoby cos a la Kuba Wojewodzki.

aha, dla ciebie nietuzinkowi to ludzie a la Kuba Wojewódzki...

nie mam więcej pytań
          • maiasa Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? 01.09.11, 16:59
            Tak.. Pan Kuba wojewodzki jest zdecydowanie wyjatkowy.
            Inaczej by nie byl, tam gdzie jest.
            Jest tez zbyt madry i wrazliwy, by sie otwierac przed kwadratami.
            To wielki esteta, w nim siedzi i piszczy wielki glod harmonii, czystosci i piekna.
            I ja czuje podobnie.
            A inni pewnie nie maja czasu, zeby wogole sie wczuc.

Jestescie tacy kwadratowi, az do bolu.

Wspolczuje wam, a przede wszystkim sobie, ze czytam te posty. Posty pozbawione odrobiny sympatii, wrazliwosci i piekna.

Jakim trzeba byc w srodku brudnym szarym czlowiekiem, zeby gadac, gdy sie nie ma nic do powiedzenia, i rzucac jadem na lewo i prawo. Kurcze, nie rozumiem..

Brzydcy jestescie, naprawde. Higieny ciala i ducha zycze, i piekna przede wszystkim.
            • maitresse.d.un.francais Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? 01.09.11, 17:02
              maiasa napisała:

> Tak.. Pan Kuba wojewodzki jest zdecydowanie wyjatkowy.
              > Inaczej by nie byl, tam gdzie jest.
              > Jest tez zbyt madry i wrazliwy, by sie otwierac przed kwadratami.
              > To wielki esteta, w nim siedzi i piszczy wielki glod harmonii, czystosci i piek
              > na.
              > I ja czuje podobnie.
              > A inni pewnie nie maja czasu, zeby wogole sie wczuc.
              >
              > Jestescie tacy kwadratowi, az do bolu.

Dowodem niekwadratowości jest praca w TVN, jak rozumiem? I poza sferami aktualnej society?
            • maitresse.d.un.francais Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? 01.09.11, 17:05
              .
              > Jakim trzeba byc w srodku brudnym szarym czlowiekiem

Za to ty i Kuba jesteście w środku z kararyjskiego marmuru.

Ach, my zagonione kwadraty (co to jest???), niezdolne wczuć się w Kubę!
        • Gość: ok Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? IP: *.opera-mini.net 05.09.11, 00:25
          "....niedawna, i wariuje po woli!
          Nie umiem sie przystosowac!
          Musze znalezc w tym
          miescie"

Najsampierw to ja bym jednak proponował przekroczyć tak mniej więcej południk 20 a później dopiero poszukać tego miasta.... :/
    • Gość: kixx jako kibic Polonii moge polecic stadion Legii IP: *.acn.waw.pl 01.09.11, 16:24
      tam sa sami nietuzinkowi
      z kolei na pewno na Polonii nie masz czego szukac-tam sa sami normalni-zanudzisz sie
      • Gość: ja hrabinia ze wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 16:41
        Maiasa, to już ci się dyskoteka w stodole w twej rodzinnej wsi znudziła ?
        • maiasa Re: hrabinia ze wsi 01.09.11, 16:53
          ???
          Skad w was tyle jakiegos jadu i cynizmu???

:)

Ja nie z Polski przyjechalam. A Warszawe dopiero poznaje. Tzn bylam tu kiedys turystycznie, ale teraz jest mi trudno. Jest szaro, brudno, ludzie nerwowi, zestresowani, kierowcy zniecierpliwieni, niekulturalni. Wszyscy o biznesach, karierze, pieniadzach.
          A ja chce pieknie zyc. To wszystko. I jestem typem samotnika. Dobrze sie czuje w pieknym miejscu, w swoim wlasnym towarzystwie.

Nic mnie nie rozumiecie Forumowicze!
          • maitresse.d.un.francais Re: hrabinia ze wsi 01.09.11, 17:03
            maiasa napisała:

> Dobrze sie czuje
            > w pieknym miejscu, w swoim wlasnym towarzystwie.

To po co ci Kuba Wojewódzki?
            >
            > Nic mnie nie rozumiecie Forumowicze!

Nic a nic. Tępi jesteśmy jak nóż z papieru. Tylko Kuba cię zrozumie!
          • Gość: corgan dlaczego u nas musi być tak jak na Zachodzie? IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.11, 23:20
            > Ja nie z Polski przyjechalam.

A to dobrze czy źle, bo nie wiem....

> A Warszawe dopiero poznaje.

Poprzez poznanie siłowni znaczy fitnessu w Hyacie czy innym Mariocie?
            A byłaś kiedyś na Bazarze Szembeka albo na starym Żoliborzu, a?

> Jest szaro, brudno, ludzie nerwowi, zestresowani, kierowcy zniecierpliwieni, niekulturalni.

Taka karma.

Może np. takich Angoli albo Amerykańców męczy ciągły banan na twarzy i to ciągłe "hał ar ju? Ajm fajn" i u nas mogą od tego odpocząć, mogą być pochmurni, mogą nie mieć humoru i mogą być wqrwieni na cały świat. Może dzięki temu u nas nie ma tylu psychopatów i morderców co w USA. Nie pomyślałaś o tym? :)))

A jak potrzebujesz kolorów to przyjedź na Służew - tutaj większość bloków jest już ostyropianowana i pomalowana na różne pstrokate kolory - znajdziesz i pomarańczowy i zielony i różowy i żółty... do wyboru do koloru. Dawno nie byłem na Bemowie ale tam też podobno już kolorowo jest.

> A ja chce pieknie zyc. To wszystko. I jestem typem samotnika. Dobrze sie czuje
            > w pieknym miejscu, w swoim wlasnym towarzystwie.

Odnośnie Kuby Wojewódzkiego - Ty go osobiście znasz czy do osoby na którą się kreuje w tej telewizorni dopisałaś sobie jakieś wyobrażenie o nim? :)))

> Nic mnie nie rozumiecie Forumowicze!

To jest bardzo możliwe. Ja np. nie rozumiem bejsbolu i nie wiem co Amerykanie w tym sporcie widzą...
    • ritzy Moja rada 01.09.11, 16:53

Postaraj sie nie uzywac takich słów jak: "topowe", "klimatyczne". To buraczanki tak mowia.

Fitnesem w Hyatt'cie mozesz szpanowac w swojej słoikowni, podczas wizyt okołoświątecznych.

A Wojewódzki to qtas.

Jak sobie wezmiesz moje rady do serca, to na pewno znajdziesz cos zajebistego.
      • maitresse.d.un.francais Re: Moja rada 01.09.11, 17:04
        ritzy napisał:

>
        > Postaraj sie nie uzywac takich słów jak: "topowe", "klimatyczne". To buraczanki
        > tak mowia.

Ćśśśś ritzy nienawiść i kwadratowość przez ciebie przemawia! :-P
    • hrabia_piotr Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? 01.09.11, 17:14
      Topowym i klimatycznym miejscem jest taras widokowy na XXX piętrze Pałacu Kultury.
      Bywam tam codziennie.

A na serio - Musisz sama sobie odkryć takie swoje miejsca. Te polecone przez kogoś innego nie przypadną ci do gustu. Możesz spróbować szukać tu i tu.
      • maiasa MAM!! :) 02.09.11, 13:43
        Wlasnie znalazlam cudne miejsce!
        Wlasnie wypilam kawe i zjadlam przekaske na Starym Miescie (chociaz tu chyba sie zaraz nowe zaczyna, nie jestem pewna).
        Kawiarnia Belle Epoque.
        Zakochalam sie!!!
        Jej, ja tam bede brac ksiazke i tam siedziec, po prostu tam byc.

Przechodzilam tez obok kawiarni "Czytadlo", i tez bym chciala tam zajrzec wkrotce.

• Gość: tiptop Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? IP: *.opera-mini.net 03.09.11, 09:04
      Warszawa cała jest wTOPowa a nawet regularnie poTOPem zalewana, aż nie wiadomo od czego zacząć...
      • Gość: W Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? IP: *.formlessnetworking.net 03.09.11, 09:49
        dworzec warszawa stadion

barwy dźwiek i zapach
    • Gość: stefani forester Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 15:17
      zacznij od podziemi dworca w-wa śródmieście a jak ujdziesz z życiem polecam ul. Stalową po zmierzchu. Owszem szaro ale wrażenia gwarantowane. No i ci nietuzinkowi ziomale...
      • Gość: spacerniak Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? IP: *.opera-mini.net 04.09.11, 10:43
        następnie nad zalatującą fekaliami wisłę gdzie niegdzie o głębokości dokolan z zalegającą treścią defekacyjną.
        • maitresse.d.un.francais Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? 04.09.11, 16:32
          Gość portalu: spacerniak napisał(a):

gdzieniegdzie

do kolan

no i nie ma czegoś takiego jak treść defekacyjna
          • Gość: ok Re: TOPowe miejsca w Wawie. Co polecacie? IP: *.opera-mini.net 04.09.11, 22:52
            Przyznaję Ci rację kolego, problem tkwi w tym że te g...a dalej jednak śmierdzą i dalej nic nie robią sobie z MAWET zasad pisowni!
          • beata_ Ty, to masz pecha Metresse... 04.09.11, 23:09

... znów trafia się ktoś, kto "pci" nie odróżnia :-))
            • Gość: ok Re: Ty, to masz pecha Metresse... IP: *.opera-mini.net 05.09.11, 00:16
              jak by nie kombinować śmierdzi dalej... :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka