Dodaj do ulubionych

Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach

IP: *.aster.pl 05.09.11, 08:16
Buhahaha, najlepsza jest pointa o staniu w korku :-D
Obserwuj wątek
    • nessuno Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach 05.09.11, 08:19
      Brawo,brawo,brawo. Urzędasy bufetu po raz kolejny chcą nam udowodnić,że są temu miastu potrzebni. Za kilka tygodni, a może wcześniej okaże się, że ten odcinek ulicy wymaga ponownego remontu. Kasiorka na nagrody już poszła, bufet dumnie pręży pierś a mieszkańcy Warszawy po raz kolejni zostali zrobieni w ch*ja.
      A ja się was pytam urzędasy: gdzie wasza solidność i minimum chociaż przyzwoitości k*rwa żesz wasza mać?
      • dzikowy Re: Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach 05.09.11, 08:31
        Czegoś nie rozumiem. Co stało na przeszkodzie, żeby ten plan zagospodarowania zmienić?
        • Gość: WSW Re: Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.11, 08:39
          Tego planu miejscowego nie ma
          • Gość: DNA Re: Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach IP: 193.57.67.* 05.09.11, 10:29
            Od kiedy to w euro normie sa jakies pofalowania? Tej pani sie chyba mozg pofalowal.
            • Gość: kixx Re: Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach IP: *.acn.waw.pl 05.09.11, 16:47
              raczej ta nawierzchnia to namiastka bruzd na mozgu...
            • Gość: desire Re: Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach IP: *.static.dimenoc.com 05.09.11, 18:10
              > Od kiedy to w euro normie sa jakies pofalowania? Tej pani sie chyba mozg pofalowal.

Oby!
    • wswxxx Jaki znowu plan miejscowy? 05.09.11, 08:42
      Plan stadionu jest ciągle w opracowaniu, nie został jeszcze uchwalony, nie obowiazuje!

Od kiedy to ZMID nagle przejmuje się planami miejscowymi? Przecież oni gdy tylko mogą, olewają plany. A olewają, bo zezwala na to specustawa drogowa. Teraz znaleźli jeden plan, który to niby uszanowali? Bzdura!
    • heimo A co z Zientarem? 05.09.11, 08:44
      Jak będzie znowu przejedzie ferrari po tych hopkach?
      • wswxxx Re: A co z Zientarem? 05.09.11, 08:46
        Jeśli ferrari przejedzie z przepisową prędkością, to nic mu się nie stanie...
        • warzaw_bike_killerz Re: A co z Zientarem? 05.09.11, 11:54
          A jak nie przejedzie przepisowo, to zabije kobiete z dzieckiem na przejsciu dla pieszych i bedziesz zadowolony krzyczal - przywrocic kare smierci dla piratow drogowych?
    • Gość: wiecej_korkow_chce Tyyyyylkooo w Waarszaawieee IP: *.home.aster.pl 05.09.11, 08:44
    • Gość: olgi Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach IP: 195.245.213.* 05.09.11, 08:49
      To w ramach atrakcji i urozmaicenia a także by żylo się lepiej.
    • carcharodon.carcharias Co za łachy !! 05.09.11, 08:51
      Coś takiego to tylko kolesie Grabarczyka mogą POwiedzieć !!
      Gniota za społeczne pieniądze zrobili i jeszcze pyskują że ... 'hołota ma sie cieszyć' :))
      • Gość: bsb oPISdziały matole IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.11, 09:08
        Co ma do ZMID Grabarczyk?Jemiole bez szkoły.
        • Gość: filut z Pragi Panie Tusk, pan sie tak nie denerwuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 18:37
          w koncu po 4 latach powinien byc pan juz ustawiony a moze i Panu jakis Bufet dadza w Brukseli w podziekowaniu za dobra robote
    • Gość: Obserwator polacy sa czysci i wychowani IP: *.net.stream.pl 05.09.11, 08:51
      w kalinnigradzie mieszka chyba mniej ruskich niz w stolicy ruskiego ukladu warszawskiego
    • pis_to_pic Zwolnienia i kary... 05.09.11, 09:14
      Rzeczniczka za teksty o korkach właśnie powinna pakować pudełko ze swoimi rzeczami...
      Biuro projektowe, jak i osoba zatwierdzająca projekt i wykonanie ze swoich pieniędzy powinna sfinansować remont zgodnie ze standardem. Oczywiście biuro projektowe na 2 lata zostaje wykluczone z udziału w jakichkolwiek projektów finansowanych z podatków, osoba/y zatwierdzające projekt i odbiór techniczny również się pakują i nie wracają.
      Ale mieszkamy w Polsce zostanie po staremu, bo przecież rzeczniczka to znajoma Władka, a Władek to szwagier dyrektora... itd.
    • Gość: raf4 Wywalic ich wszytskich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 05.09.11, 09:38
      moze Zientarski znow wyjedzie Ferrari i sie okaze ze jednak da sie w 2 dni usunac falki..... za takei odpowiedzi powinny byc dymisje w ZDM....poprostu tekst w stylu "nie mamy Pana plaszcza i co nam zrobisz..."...tutja jest w stylu "robimy pofalowane drogi i co nam zrobicie!"

zgroza!!!!!

a na skrzyzowaniu Mrowczej ze Zwolenska kilka dni po wypadku /zginelo dwojka dzieci/ bardzo szybko zrobiona znak stop razem z swietlan iluminacja....dziwne ze wczesneij czekali na "plany i pozwolenia" ....a tu wypadek i 2 dni sa "plany i pozowolenia"......jak takie zachowanie sie nazywa????
    • Gość: dejzy Tak sie teraz będą urzędasy tłumaczyć? IP: *.acn.waw.pl 05.09.11, 09:38
      "Dziury są,bo tak było w planach".
      "Wiadukt opóźniony,dlatego że ponieważ".
      "Tramwaju nie będzie gdyż albowiem z punktu mając na uwadze".
      Wesoło się robi w Warszawie...
    • askazbielan Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach 05.09.11, 09:51
      buhahahahaha!!!
      GW powinna dawać przy takich artykułach jakieś ostrzeżenie, żeby kawę na bok!
      :-)
      dawno się tak nie ubawiłam, normalnie MIŚ 2011 :-)
    • Gość: Bolo Ja wiem, że ta pani pracy za fachowość nie dostała IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.11, 09:51
      Sama może być idiotką, ale nie lubię jak obraża się moją inteligencję. Nie można było zrobić jezdni na całej długości te 20 cm wyżej, na rózni z odcinkami nad rurami, bo plan zabrania? A w tych odninkach gdzie sa rury to plan nie zabrania, parking przy stadionie i schody nie przeszkadzają ?
    • Gość: miecio Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.11, 10:01
      Jakie inżyniery i magistry takie projekty i wypowiedzi
      jaki poziom uczelni taki poziom absolwentów- potem mamy takie kwiatki w postaci projektów czy wypowiedzi że korek to i tak stoją. ale nie ma co się przejmować uczelni po sto złoty za semestr jest coraz więcej więc i "specjalistów" będzie przybywać i za parę lat będzie to normą
    • Gość: ad Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.09.11, 10:05
      Nie mam pojęcia o budowie dróg, ale falującej drogi nie przełknę. Zastanawiam się, kto spieprzył sprawę i kogo teraz kryją. Kogo i dlaczego?

Chociaż jak na to spojrzeć z drugiej strony, falująca droga na Wybrzeżu Szczecińskim - to brzmi rozsądnie, wszak falująca droga nie pasuje do ulicy Pustynnej. Hmm, dobrze, że to nie jest ulica Górska.
      Czasami rano trudno mi uwierzyć, że już się obudziłem, kiedy czytam takie wiadomości.
    • warzaw_bike_killerz Dopoki na hopce nie zabije sie jakis dziennikarz, 05.09.11, 10:12
      To wszystko jest zgodnie z planem. Nikt nie poniesie odpowiedzialnosci oprocz sprawcy wypadku, ktory bedzie mial amnezje.
      Jak zginie jakis dziennikarz, to na szybko wyprostuje sie, aby juz nikt sie nie czepial.

To celowe dzialanie w celu zwiekszania wypadkow na drogach.
      • wswxxx Re: Dopoki na hopce nie zabije sie jakis dziennik 05.09.11, 11:41
        > To celowe dzialanie w celu zwiekszania wypadkow na drogach.

Nikt jadący z przepisowa prędkością nie spowoduje na takiej hopie wypadku. Jak ktoś chce tam grzać 250 kmh, to lepiej będzie dla wszystkich jak się zabije na miejscu.
        • warzaw_bike_killerz Re: Dopoki na hopce nie zabije sie jakis dziennik 05.09.11, 11:53
          Ja nie spowoduje, ale nie wierze w Twoje umiejetnosci jazdy po hopkach i obawiam sie, ze Ty mnie mozesz zabic. Co mi z karania Ciebie, jak ja bede sie w grobie przewracal, przez celowe dzialanie urzedasow w celu pogarszania bezpieczenstwa drogowego?
          Kto mnie uchroni przed grzacymi na Hondach CBR 1000 po 250 km/h? I tak ja bede winny, jakby co. Urzedas ma myslec za tych, co jada nieprzepisowo, a nie usprawiedliwiac swoje czynnosci jadacymi przepisowo.
        • Gość: kixx Re: Dopoki na hopce nie zabije sie jakis dziennik IP: *.acn.waw.pl 05.09.11, 16:52
          o,ta pani powinna cie wziac za asystenta
          znam przypadek,ze jadacego wolno,ok 20 km/h,goscia wybilo na jezdni pokrytej swiezym mokrym sniegiem,w miejscu,gdzie byla zapadnieta o ok 3 cm studzienka
          zrobil oberka i zjechal na dol do wykopu torowiska tramwajowego,a potem wrocil po torowisku na Rondo Starzynskiego.

ps.nie zmyslam,tym gosciem bylem ja sam
    • mlisk Proponuję ustanowić nagrodę - np. MIŚ2011, albo 05.09.11, 10:31
      Bareja 2011 dla tego typu wypowiedzi. Dla mnie bomba!

Nie ma to jak dobry żarcik z rana. Szkoda tylko, że to się dzieje naprawdę.
      Mogli by jeszcze dodać, że to wszystko... WINA KIBOLA!
    • Gość: Warszawiak Najsmutniejsze, że dzisiaj nie jest 1 kwietnia IP: *.warszawa.mm.pl 05.09.11, 10:50
      I potrafimy projektować i budować jakiekolwiek drogi?
    • Gość: dd_heretyk Zupełnie jak za PRLu. Nic się nie zmieniło. IP: 96.31.65.* 05.09.11, 11:04
      Czy kiedykolwiek w tym kraju będzie NORMALNIE?! Jak długo będziemy tolerować tych niekompetentnych idiotów na stołkach?!
      Doły dostajemy GRATIS! Takiej paranoi to ja dawno nie widziałem!
    • Gość: Radek A najlepsze na tym odcinku są... światła!!! IP: 212.160.91.* 05.09.11, 12:44
      Jadąc od strony Wawra pod mostem Poniatowskiego zrobili (przerobili) światła. Sęk w tym, że są umiejscowione stanowczo za wysoko, bo ... zasłania je most!
      Co z tego wychodzi? Otóż jak ktoś nie zna okolicy i jest tam przejazdem - ma wielką szansę wpakować się na skrzyżowanie na czerwonym świetle. Jeżdżę tamtędy codziennie i już niejednego biedaka widziałem jak się na to złapał - szczególnie wieczorem.

Dlaczego światła są do kitu?
      Otóż dlatego, że jadąc lewym pasem z oddali widzimy światło zielone... tylko że jest ono tylko dla skrętu w prawo - czyli do wjazdu na most! Dopiero jakieś 10m przed światłami i to TYLKO JEŚLI PATRZYMY AKURAT W GÓRĘ (a kto patrzy w górę wjeżdżając na skrzyżowanie!??!?!?!) mamy szanse zobaczyć, że jednak dla lewego pasa jest światło czerowne...
      Super. Ja o tym wiem i uważam, czekam tylko na informację o wypadku na tym skrzyżowaniu. Może wtedy to poprawią...oby tylko nikt przy okazji nie zginął.

Redakcji proponuje zapytać również o te światła. Ciekawe czy uda się udzielić jeszcze bardziej bezczelnej, bezsensownej i głupiej odpowiedzi niż w sprawie pofalowanej drogi.
      Może powiedzą, że światła są tak wysoko po to, żeby jednocześnie oświetlać pieszym chodnik na moście ze względów na oszczędność prądu?!??!?
    • Gość: Rad Rewelacja! Remont za X milionów dostosowali do... IP: 212.160.91.* 05.09.11, 12:52
      ...schodów nad Wisłą, które są w takim stanie, że lepiej w ogóle o nich nie wspominać.
      Pozarastane krzakami, popękane, pozapadane w grząski grunt. W niektórych miejscach są takie dziury, że dorosły człowiek mógłby schodząc o krok z chodnika zapaść się po pas.
      I do tej ruiny dostosowano remont reprezentacyjnej ulicy przy Stadionie Narodowym?

Chyba ktoś tu o jeden raz za dużo upadł na głowę.

• Gość: filut z Pragi Bufetowa inzynieria - partyjni kacykowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 12:56
      spod Bufetu z niecierpliwoscia czekaja na sute premie od Bufetowej za ta sztandarowa budowe bufeciarni

i doczekaja sie na 100% bo taka jest polityka Bufetowej ze za szczegolnie spier.dolenie sprawy nalezy sie najwyzsza premia bo to pokazuje warszawiakom kto rzadzi w Warszawie

pierdzistolek z kantorka zdmu ktory nie byl w stanie pomyslec o polaczeniu dwoch projektow dostaje 80 kafli rocznej premii za ta innowacje a Bufetowy "kordynator" inwestycji to ma chyba duza banke niewyjeta
    • Gość: DirtyDog Warszawa: Doły w ulicy są i będą, bo tak było w... IP: *.ip.netia.com.pl 05.09.11, 12:58
      HAHAHAHAHAHA
      • warzaw_bike_killerz Re: Warszawa: Doły w ulicy są i będą, bo tak było 05.09.11, 14:47
        Dziury sa potrzebne, bo to konstrukcyjny element drenazu, zeby woda odplywala.
    • Gość: lusser Tak ma być w państwie PO IP: *.oswiecim.vectranet.pl 05.09.11, 18:21
      W państwie PO nikt za nic nie odpowiada- ludzie i tak na nich zagłosują.
    • Gość: zbanowany Doły w ulicy są i będą, bo tak było w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 18:24
      A co wy qrwa myslicie ze wyrownanie tych "dolkow" to tylko kilka wywrotek piasku? trzeba by to jeszcze "zagescic" utwardzic itp. koszty jak cholera a cena za robote taka sama. To chyba lepiej "oszczednosciami" sie podzielic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka