Dodaj do ulubionych

uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!!

13.10.11, 11:42
Uwaga dla wszystkich kupujących mieszkanie na starym żoliborzu!!!!
moja ciotka kupiła małe mieszkanie na zoliborzu Pieknie odszykowane, a za miesiąc okazało się zupełna ruiną!!!
pod nową glazurą rury niczym sito , pod tapetą grzyb, a włączając odkurzacz razem z pralką wywaliło korki w całym pionie na klatce!
Najgorsze w tym wszystkim , ze cena za m2 wynosiła aż 9tys,-zł!!!! A mówiłam jej żeby kupiła nowe za 6tys m2 np na Rydygiera w apartamentowcu , bo co nowe to nowe!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: j. Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.11, 11:50
      Co inwestycja się nie sprzedaje? Nie stać na reklamę?
      Żenada
      • passionati Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! 13.10.11, 12:01
        Ona kupiła to mieszkanie z rynku wtórnego w starym domu, chyba przedwojenny i szlag mnie trafia jak mogła się tak dać wkopać , a teraz ten remont rur i instalacji elektrycznej na dodatek!!!
        Zawsze twierdzę że co nowe to nowe i nie chodzi o konkretnie wymieniona ulicę, bo nowych apartamentowców jest więcej np na Elbląskiej , Potockiej czy Wrzeciono
        Jak można być tak głupim by dawać za stare mieszkanie zurzyte i wyeksploatowane aż 9tys,-zł za m2 !!! a inni jeszcze chcą więcej nawet 10-12 tys za m2 (np.ul Wieniawskiego) to chore!!!!
        • laura988 Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! 13.10.11, 12:35
          chcieć to sobie mogą nawet i 20 tys., jednak coraz mniej jest osób chetnych, by płacic tak chore ceny
          • mdnext Uwaga troll!! 14.10.11, 02:26
            OLEJCIE TROLLA. Taki sam post wpisano w wątku, że na spokojnym, zielonym Żoliborzu (konkretnie na Popiełuszki, Przasnyskiej) spółdzielnia chce dostawiać piętra w 4-piętrowych blokach - TA SAMA OSOBA wypisuje tam bzdury o złym stanie lokali i zachwala deweloperkę z Rydygiera. Tani PR, bardzo tani.
        • radiomis Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! 13.10.11, 12:37
          Apartamentowiec przy ulicy zrobionej z trelinek. To brzmi dumnie. 6 tysiecy za metr kw apartamentowca - az zacheca.
          Skoro Ciocia kupila bez sprawdzania u administratora budynku, kiedy byle czego remonty przeprowadzane to nie masz sie co z Cioci wysmiewac.
          • passionati Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! 13.10.11, 14:11
            radiomis napisał:

> Skoro Ciocia kupila bez sprawdzania u administratora budynku, kiedy byle czego
            > remonty przeprowadzane to nie masz sie co z Cioci wysmiewac.

Nie wyśmiewam się z cioci jest dla mnie jak matka ale na mnie teraz spada cała ta rozprawa z fachowcami....
            U administratora dowiedziała się to, że piony od wody i kanalizacji były wymieniane jakieś 2-3 lata temu ale!... co do rur w mieszkaniach to juz tylko i wyłącznie w kwestii lokatora
            i tu szkopół bo każdy poprzedni robił sobie jak mu się podobało np pociągnięcia kabla jako nowego gniazdka gdzie mu pasowało, nie zawsze zgodnie z zachowaniem bezpieczeństwa np na kablu od anteny TV a nie na kablu elektrycznym , łatanie też kilka razy... szkoda słów
            dodam jeszcze:
            Obstając przy nowym budownictwie - To nie są domy niczyje czyli ani państwowe ani spółdzielcze lecz dobro konkretnych właścicieli. Nowe budynki coraz częściej mają windy nawet, gdy są tam tylko trzy lub cztery piętra. Nowe lokale nie mają ciemnych kuchni, zmory gospodyń domowych z lat 60, bo już – nie wolno budować ciemnych kuchni.
            Kupując lokal we wspólnocie, czy spółdzielni, gdzie wiele osób o skromnych dochodach wykupiło lokale z niewielkie pieniądze, lub w ogóle otrzymało je – za darmo to ci mieszkańcy nie są na ogół skłonni do wykładania pieniędzy na remonty, będą blokować inicjatywy rewitalizacji czy odnowy budynku kierując się wyłącznie minimalizacją kosztów utrzymania mieszkania. Często trafimy na skłócone społeczności wspólnotowe – i co niemal pewne – skłócone środowiska spółdzielcze.
            • maitresse.d.un.francais Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! 13.10.11, 19:02
              w kwestii lokatora

w GESTII
              i tu szkopół

szkopuł
              • Gość: BUC Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! IP: 78.133.191.* 14.10.11, 20:03
                ... co po raz kolejny potwierdza teze ze przyjezdni kupuja co popadnie
        • Gość: jim Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! IP: *.ip.netia.com.pl 13.10.11, 13:07
          Na Wieniawskiego to są piekne domy w stylu dworkowym, a nie bloki. Nic dziwnego więc, że metr kwadratowy kosztuje tyle.
          • passionati stare i brudne droższe od nowego ! 13.10.11, 14:32
            Gość portalu: jim napisał(a):

> Na Wieniawskiego to są piekne domy w stylu dworkowym, a nie bloki. Nic dziwnego
            > więc, że metr kwadratowy kosztuje tyle.

Co by nie pisać to są stare domy nawet bardzo stare!!! Ale kto decyduje się lub raczej jest zmuszony na solidny remont starego lokalu musi mieć świadomość, że będzie to remont dużo kosztowniejszy i znacznie trudniejszy niż wykończenie nowego lokalu w stanie deweloperskim w nowym budynku.
            W nowym budynku instaluje się bowiem nowe urządzenia, w starym często trzeba skuwać, demontować co zwiększa koszty i ….. bałagan. Hałas i kurz towarzyszące remontom przeszkadza sąsiadom a w trakcie prac mogą ujawnić się (i ujawniają !) kolejne mankamenty lokalu. Ale to nie powód by żądać ceny z kosmosu kiedy można nowe i czyściutkie kupić dużo taniej
            W nowych osiedlach kupowanych za wieloletnie kredyty ludzie na ogół bardziej dbają o czystość niż na starych
            Nowe mieszkanie jest zbudowane wg nowoczesnych technologii, sprzedawane jest z miejscem postojowym lub garażem. Bardzo często nowy lokal jest na strzeżonym osiedlu. To są wysoko cenione atuty !

• Gość: jim Re: stare i brudne droższe od nowego ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.10.11, 16:37
              Ale czemu się tak unosisz tym co piszesz? Niech każdy kupuje mieszkanie jakie mu się podoba. Naprawdę, uwierz, że są ludzie, którzy wolą mieszkać, w jednorodzinym domu, na cichej, spokojnej uliczce, takiej jak Wieniawskiego, Brodzińskiego itp. niż w wielkich zamkniętych osiedlach, gdzie w jednym bloku mieszka 100 rodzin. A poza tym warto pamiętać, że często w starych mieszkaniach są o wiele niższe czynsze, pewnie nie wiesz, że przy al. Wojska Polskiego są domy, w których czynsz za mieszkanie 70-cio metrowe wynosi 400 zł.
              • passionati Re: stare i brudne droższe od nowego ! 13.10.11, 18:37
                Masz rację z tym czynszem i kameralnością, ale czy to ma byc wykładnia do tak zawyżonej ceny jaką zapłaciła ciotka? i teraz muszę jej pomóc ....
      • Gość: buahahahaha Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! IP: 109.206.210.* 13.10.11, 18:55
        Gość portalu: j. napisał(a):

> Co inwestycja się nie sprzedaje? Nie stać na reklamę?
        > Żenada

oj prawda, prawda :)
    • Gość: kixx Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! IP: *.acn.waw.pl 13.10.11, 13:56
      o ile tapeta byla polozona po to,zeby ukryc grzyba moze wystapic do sadu o uniewaznienie umowy ,ewentualnie odszkodowanie.Jest cos takiego,jak kodeksowa rejkomia za wady sprzedazy
      kodeks-cywilny.org/III-zobowiazania/sprzedaz/rekojmia-za-wady
      dobrze by bylo,zeby w umowie byl zapis.iz sprzedajacy oznamia o braku wad ukrytych.Sprawa do wygrania,ale moze troche kosztowac ciocie
    • sibeliuss Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! 13.10.11, 14:26
      forum.gazeta.pl/forum/f,296,Zoliborz_Bielany.html
    • pawel.777 Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! 13.10.11, 14:38
      passionati napisał:

> Najgorsze w tym wszystkim , ze cena za m2 wynosiła aż 9tys,-zł!!!! A mó
      > wiłam jej żeby kupiła nowe za 6tys m2 np na Rydygiera w apartamentowcu , bo co
      > nowe to nowe!!!
      >
      To na Rydygiera są mieszkania po 6 tys. za m2? Tanio chyba dlatego, że żaden autobus tam nie dojeżdża :)
      • passionati np na Słowackiego masz autobus ale.... !!! 13.10.11, 15:10
        pawel.777 napisał:

> To na Rydygiera są mieszkania po 6 tys. za m2? Tanio chyba dlatego, że żaden au
        > tobus tam nie dojeżdża :)

Co z tego że np na Słowackiego i Mickiewicza masz metro, autobus i tramwaj skoro od świtu do póżnych godz nocnych wieczny churgot za oknem i pękające ściany.
        Wczoraj stał samochód z Politechniki i badał natężenie drgań, bo spółdzielnie zgłaszają pękanie ścian, płytek na ścianach w kuchni łazience i podestów na klatkach schodowych...
        Mi chodzi o ceny mieszkań , rozbierzność od 6 nowe - a stare 10tys,- za m2!
        jak mozna chcieć za takie do remontu więcej niżli za nowiutkie !!!
        Jakby mało było kłopotów to jeszcze okazało się że na klatce mieszka pijaczek co sika i robi kupę!!!!!!!!!
        • Gość: kixx Re: np na Słowackiego masz autobus ale.... !!! IP: *.acn.waw.pl 13.10.11, 16:00
          ?
          a ty nie sikasz i nie robisz kupy?
    • Gość: pp Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.11, 16:31
      Czy tylko mi się wydaje, że cała dyskusja jest nieudolną próbą kryptoreklamy developerskiego badziewia na Rydygiera? Po prostu wstyd i żenada, marketoidowy kretynku/o.
      Nie sprzedają się kartonklity?
      • passionati ludzie nabijają się na ceny z kosmosu! 13.10.11, 18:06
        Nie po to jest to forum by wyzywać od kretynów ! Mnie chodzi cały czas o to, że ciotka przepłaciła za to mieszkanie, a Rydygier to tylko przykład ,bo często tam przechodzę i zwyczajnie mi sie nasunęło jak i apatramantowiec na Elbląskiej czy Stawki...
        Po prostu nie mogę zrozumieć jak ludzie (własna ciotka) dają się nabijać na te ceny z kosmosu płacąc za stare, więcej jak za nowe, OT CO!!! Jest przecież różnica między 6 a 10tys,-zł za m2 A na Białołęce są nawet po 5tys,-m2
        Jeśli tak lubisz stare, to kup sobie rzęcha , co to charcze i prycha zamiast nowego autka co błyszczy i śmiga na drodze.
        • Gość: pp Re: ludzie nabijają się na ceny z kosmosu! IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.11, 18:19
          Dziwne. O problemie ciotki z uporem maniaka jęczysz na forum w kilku wątkach. I w każdym niby przypadkiem napomykasz o apartamętach na Rydygiera. Naprawdę dziwne.

A ciotka (o ile wogóle istnieje) jeżeli przed zakupem mieszkania, sama nie będąc osobą kompetentną, nie sprowadziła nikogo kto by rzucił fachowym okiem na ściany, instalacje... to sama jest winna własnej głupocie. I nie ma co się litować.
          Jak również fakt, że zapłaciła taką cenę za metr. Trzeba mieć naprawdę nie po kolei, zwłaszcza w czasach gdy mieszkanie na np. Bemowie można znaleźć za 6700/m2 - w bloku z lat 90, 32 metry. Piszę z własnego doświadczenia.
          • passionati Re: ludzie nabijają się na ceny z kosmosu! 13.10.11, 18:28
            Właśnie cały czas mi o to chodzi, że można taniej i w lepszym stanie ,jak i milszej okolicy, bo kto powiedział że na Żoliborzu najlepiej?
          • passionati Re: ludzie nabijają się na ceny z kosmosu! 13.10.11, 18:32
            Gość portalu: pp napisał(a):

> O problemie ciotki z uporem maniaka jęczysz na forum w kilku wątkach.

Ciekawe czy ciebie by nie wzięła cholera , jakbyś był jedynym , co teraz musi jej pomagać wyjść z tego bagna !
    • Gość: Sense Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! IP: 178.73.48.* 13.10.11, 19:28
      Szkoda ze ta "UWAGA" tak pozno do mnie trafiła.
      Sam zakupiłem mieszkanie z drugiej reki w powojennej kamienicy.
      Były i oględziny,stukanie po rurach.Jednak i tak sie nie ustrzegłem przed zakamuflowanymi usterkami.Szkoda ze wyszły one po remoncie.Ale cóż....
      Madry polak po szkodzie.
      Ceny powinny byc nizsze ...jakby nie było!!!
      To nie są stare samochody ferrari albo jajeczka fabergee.
      Tylko z czasem coraz bardziej sypiące sie budynki...
      Powinno sie wiecej mówic na ten temat...
      Gruuuu
    • protogenes Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! 13.10.11, 19:31
      Ja chętnie wyprowadzam sie z Wawy, a na Słowackiego faktycznie w ciągu dnia nie da sie wysiedzieć przy otwartym oknie taki tam chałas
      • lepus42 Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! 13.10.11, 22:25
        Tak chwalą niektórzy ten "apartamentowiec" Robygu na Rydygiera a tam w ofercie NIE MA ani jednego mieszkania z widną kuchnią.
        www.robyg.pl/city-apartments/
        Wszystkie mają kuchnie w kącie "salonu dziennego"
        Może jeszcze nie wszyscy wiedzą,że za 7tys/m mają stan deweloperski tj bez podłóg,drzwi wewnętrznych,armatury itp
        • agulha Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! 13.10.11, 22:41
          Właśnie. Sytuacja opisana przez autora (jeśli prawdziwa), z koniecznością skuwania ścian itp. - to skrajność. Natomiast przeważnie kupienie mieszkania z rynku wtórnego (na przykład w bloku z lat '70 czy '80) oznacza nienajgorszą lokalizację/komunikację/infrastrukturę/zieleń i możliwość zamieszkania "z marszu": jak się nie dysponuje dużymi pieniędzmi, można po prostu odmalować, ew. wycyklinować, wnieść swoje bety i zamieszkać. W miarę porastania w piórka - wymieniać sobie meble (np. kuchenne czy pawlacze), zmienić wannę, umywalkę, armatury, kupić nową kuchenkę i takie tam. Albo nabyć inne mieszkanie - większe czy nowsze czy tp. Nowe mieszkanie to nowa technologia - to prawda - lepsze windy, wyżej sufit (w porównaniu do bloków, bo nie do mieszkań sprzed lat '60), miejsca garażowe; osiedle strzeżone to teraz taki szpan, ale nie każdy chce latać dookoła płota do furtki i gości poddawać egzaminowaniu przez ochronę. Natomiast na wykończenie mieszkania ze stanu deweloperskiego trzeba mieć spore środki i dopóki się ich nie wyłoży, nie sposób w tym czymś zamieszkać. Nie ma podłóg, ściany betonowe, kibelka nie ma, umywalki nie ma, drzwi wewnętrznych nie ma, jedna rozpacz.
          Obie sytuacje znam z autopsji :-). Nowe mieszkanie jest dla osób zamożniejszych - z dużymi oszczędnościami albo przynajmniej z dużą zdolnością kredytową. Dużą i niewyżyłowaną na sam zakup lokalu!
    • mdnext Uwaga na trolla! 14.10.11, 02:27
      OLEJCIE TROLLA. Taki sam post wpisano w wątku, że na spokojnym, zielonym Żoliborzu (konkretnie na Popiełuszki, Przasnyskiej) spółdzielnia chce dostawiać piętra w 4-piętrowych blokach - TA SAMA OSOBA wypisuje tam bzdury o złym stanie lokali i zachwala deweloperkę z Rydygiera. Tani PR, bardzo tani.
      • passionati sam jesteś troll skoro 14.10.11, 15:13
        nie sprawdziłeś iż za cene 10tys,-zł ludzie czasem wciskają taką ruderę, że aż strach!
        Wiem że Żoliborz zawsze był dzielnicą lukratywną, priorytetową, ludzi kultury i wszelakiej inteligencji ...
        Ja cały czas mam pytanie czemu ceny tak różne i tak wysokie od innych dzielnic???

• Gość: BUC Re: sam jesteś troll skoro IP: 78.133.191.* 14.10.11, 20:04
          rany ile halasu z powodu jednej biednej ciotki
    • vega2000 Pilnie Kupię pokój z kuchnią na żoliborzu 14.10.11, 15:30
      Pilnie kupie pokój z kuchnią na żoliborzu , chętnie do remontu ale cena ok 7000tys zł za M2
      • Gość: kixx Re: Pilnie Kupię pokój z kuchnią na żoliborzu IP: *.acn.waw.pl 14.10.11, 15:35
        Ja moge sprzedac nawet po ok 2000tys
        a potem bede w dodatku Cie calowal po nogach
        • vega2000 Re: Pilnie Kupię pokój z kuchnią na żoliborzu 14.10.11, 15:49
          haha... ale ja na serio szukam mieszkanka tylko zaniepokoił mnie wątek bo faktycznie tam na ul Słowackiego pękają podesty na klatkach i co raz można zobaczyć jak mierzą natężenie drgań czyli coś jest nie tak? Tak jak z tym grzybem na ścianach, co sięga od piwnicy aż do 1piętra , ale za to juz sie wzięła tamtejsza WSM
          • warzaw_bike_killerz Re: Pilnie Kupię pokój z kuchnią na żoliborzu 14.10.11, 15:54
            Tak samo bedzie z apartmentowcami. Dokladnie chwile po gwarancji, tak aby rekojmia nie obowiazywala.
            • vega2000 Re: Pilnie Kupię pokój z kuchnią na żoliborzu 14.10.11, 16:02
              chętnie i apartmą bym kupiła, ale tam chyba nie ma w pobliżu ,
              ten na Czaki juz cały wykupiony , ale tam z kolei nie da się wytrzymać od chałasu
              Stoi na samym skrzyżowaniu ruchliwych ulic - zdecydowanie odpada!
              Coś musi być nie tak, bo nawet ten budowany na przeciwko stoi od lat w wodzie... i gnije!
    • Gość: Max Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.11, 16:10
      Co to za idiotyczna nagonka... Mieszkam na os. Żoliborz IV i tu bloki są w wyśmienitym stanie technicznym. Niskie, 4-piętrowe, dookoła jak w parku, każdy blok ma swój ogród... prawie jak w Raju i za nic się stąd nie wyprowadzę. Jest parę mieszkań na sprzedaż w okolicy bo wiszą płachty z numerami telefonów na balkonach... ale sądzę, że te na Przasnyskiej w małych blokach i te nowsze na Saperskiej muszą sporo koszotować, bo wiszą i wiszą a chętnych brak. Nie polecam tylko molochów przy samej Broniewskiego/Elbląskiej - ciasno i prawie jak w zwykłym mrówkowcu plus hałas od Broniewskiego/trasy Toruńskiej.
      • Gość: żoliborzanka Re:uwaga zagrzybione nieruchomości na żoliborzu!!! IP: 178.73.48.* 14.10.11, 16:58
        ja 10 lat temu mieszkałam na kol V w WSM było ciemne i strasznie zagrzybione choc to 1p, to co dopiero ci z parteru mają powiedzieć? Chodzę czasem i odwiedzam byłych sąsiadów i widzę jak jest, istny koszmar!
    • Gość: ona Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! IP: 178.73.48.* 15.10.11, 17:43
      Przede wszsytkim jak się kupuje taką nieruchomość, to należy powołać rzeczoznawcę w celu dokonania jej wyceny ...
    • Gość: ona rynek wtórny - rzeczoznawca IP: 178.73.48.* 15.10.11, 17:45
      Przy zakupie nieruchomości na rynku wtórnym, niezbędnym jest powołanie rzeczoznawcy, najlepiej niech to będzie biegły sądowy ...
      • Gość: żoliborzanka Re: rynek wtórny - rzeczoznawca-Akurat ! IP: 178.73.48.* 16.10.11, 10:38
        To juz cena nie będzie 10 , ale dojdzie do 15 000 za m2 TO CHORE!!!
    • Gość: Tomo Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! IP: *.merinet.pl 15.10.11, 20:42
      Lecz się człowieku. Najlepiej na nogi, bo na łeb jest już za późno.
      Jeżeli ktoś kupuje mieszkanie w starej kamienicy i jest zdziwiony jego stanem technicznym to powinien zostać ubezwłasnowolniony, bo jest niebezpieczny dla otoczenia.
      • Gość: Czerski Re: uwaga na nieruchomości na żoliborzu!!! IP: *.local 12.02.12, 15:01
        Dopiero co naganiałaś na mieszkania na Słowackiego? Teraz piszesz, że ruderę kupiła ciotka? Chce sprzedać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka