Dodaj do ulubionych

Co paraliżuje Pragę? Czarne punkty: odpowiadamy

IP: 178.73.49.* 20.10.11, 18:12
Ja widzę jeszcze dwa słabe punkty. Jeden to Galas, drugi to Ruta. Niestety nieda sie ichroziązać
Obserwuj wątek
    • Gość: gosth Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy na ... IP: 178.73.49.* 20.10.11, 18:25
      Odpowiedzi tego kogoś świadczą o tym, że nie ma on pojęcia o komunikacji. Problemem Wybrzeża nie jest brak pasów i ich złe poprowadzenie. Przeniesiono tylko korki. Kto by się pchał do centrum wybrzeżem jak Świętokrzyski prowadzi donikąd, a Poniatowski zakorkowany. Jechać na okrągło trasą Ł? Bez sensu. Problem jest taki, że zmniejszono przepustowość skrzyżowania Wybrzeże Kłopotowskiego likwidując 2 pasy ruchu na południe. To powoduje blokowanie skrzyżowania z Ratuszową. Było lepiej jak było, choć oczywiście 3 pasy od Ratuszowej do Starzyniaka to dobry pomysł. Sam się zawsze zastanawiałem czemu tam nie zrobią jednego pasa więcej.
      • gwisniew Re: Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy n 20.10.11, 20:13
        "Poszerzając ulicę o trzeci pas, ratusz planował, że wzorem wielu miast w Europie w ciągu dnia kierunek ruchu będzie się na nim zmieniał - rano miały być dwa pasy do centrum, a po południu dwa w stronę Żerania. Urzędnicy jednak wycofali się z tego projektu. Według Tomasza Kunerta nie należy zachęcać kierowców, by wjeżdżali tędy do centrum"

Czy ten Tomasz Kunert w ogóle wie o czym mówi? Tamtędy praktycznie nie da się dojechać do centrum: most Śląsko-Dąbrowski - zamknięty, most Świętokrzyski - ślepy. Dopiero na most Poniatowskiego można wjechać, ale z 1 pasem dla osobówek to rano nie ma bardzo sensu.

Natomiast wybrzeże Helskie jest obecnie jednym z niewielu połączeń północ-południe na Pradze.
        • Gość: Kruder76 Re: Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy n IP: 91.210.239.* 20.10.11, 20:41
          gwisniew napisał:

> "Poszerzając ulicę o trzeci pas, ratusz planował, że wzorem wielu miast w Europ
          > ie w ciągu dnia kierunek ruchu będzie się na nim zmieniał - rano miały być dwa
          > pasy do centrum, a po południu dwa w stronę Żerania. Urzędnicy jednak wycofali
          > się z tego projektu. Według Tomasza Kunerta nie należy zachęcać kierowców, by w
          > jeżdżali tędy do centrum"
          >
          > Czy ten Tomasz Kunert w ogóle wie o czym mówi? Tamtędy praktycznie nie da się d
          > ojechać do centrum: most Śląsko-Dąbrowski - zamknięty, most Świętokrzyski - śle
          > py. Dopiero na most Poniatowskiego można wjechać, ale z 1 pasem dla osobówek to
          > rano nie ma bardzo sensu.
          >
          > Natomiast wybrzeże Helskie jest obecnie jednym z niewielu połączeń północ-połud
          > nie na Pradze.

Dokładnie. Codziennie tam jeżdżę do pracy na Ostrobramską i obgryzam paznokcie patrząc na ten nowy chodnik po stronie Zoo z tysiącem słupków i na szeroki chodnik i krzaczory po stronie Wisły. Jest miejsce na dodatkowy pas, co zlikwidowałoby korki.

Brak drugiego pasa na Helskim na wysokości Ratuszowej to już w ogóle zbrodnia przeciwko ludzkości. Gdyby istniał, auta na Helskim w ogóle nie musiałby się zatrzymywać.
      • Gość: Alf/red/ Re: Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy n IP: *.waw.pl 21.10.11, 08:15
        > Skrzyżowanie Szwedzka/„Solidarności”: przerwana ścieżka rowerowa
        Odpowiedź nie na temat - nie o kilkaset metrów ścieżki chodzi, ale o samo skrzyżowanie. Rowery (już pominę, że muszą być pchane) czekają dwa razy na bardzo długich światłach, na wąskim chodniczku. A mogłyby raz na znośnych, na szerokim.
        Drugi Krajnow, choroba...
    • Gość: jarek Re: Co paraliżuje Pragę? Czarne punkty: odpowiada IP: *.play-internet.pl 20.10.11, 18:30
      "ZTM zapowiada pomiary w autobusach i nie wyklucza, że w najbardziej obciążonych porach doda jeden lub dwa autobusy. Wicedyrektor Franków proponuje, by z Targówka jeździć jakimkolwiek autobusem do ul. Jagiellońskiej i tu przesiąść do tramwaju jadącego w stronę pl. Bankowego."

Jasne, świetna rada, pojechać do okoła, to już szybciej będzie od razu pojechać do m. gdański - tylko jeden problem - do tramwajów rano jadących z bródna też nie da się wsiąść (nie mówiąc o tym, że przez odcinek r. żaba - dw. gdański tramwaj strasznie się wlecze)

Co z niego za idiota? Wszystkie jego odpowiedzi są tak samo "mądre"
    • konichiwabitches Na zamieszczonym zdjecu, widac dokladnie, ze 20.10.11, 18:46
      autobusy to urzadzenia stadne i w stadzie czuja sie wybornie.... podobnie jak tramwaje:-)
    • nessuno Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy na ... 20.10.11, 20:21
      "Odpowiedź: Do końca tygodnia ma powstać analiza ruchu, która wskaże, czy można przeprogramować światła w tym rejonie."

Oczywiście że tak,ale pod jednym warunkiem.Niech tego nie robi nasz światły inzynier ruchu,niejaki galas.Ten to wszystko sp ierdolić potrafi,nawet stalową kulkę.
      • Gość: ~Defetysta Re: Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 23:17
        "Naszym celem nie było zwiększenie przepustowości ronda ale poprawa bezpieczeństwa" - inż Galas o zmianie organizacji ruchu na rondzie Stażynskiego (zrobienie turbiny z dwoma zamiast pierwotnych trzech pasami ruchu) na tydzień przed skierowaniem tam objazdu z zamkniętego mostu Śląsko-Dąbrowskiego. Rondo w ciągu tygodnia zyskało miano ronda im. "inżyniera" Galasa. Podobno wniosek formalny na jego zmianę do władz miasta jest w drodze.
    • Gość: filut z Pragi pierdzistolek Frankow obiecuje ze bedzie mierzyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 20:41
      no to sie chyba z Ruta na lby pozamieniali jak przy takiej zmianie nie zaplanowal mierzenia oblozenia i przeplywu pojazdow od pierwszej minuty po zamknieciu skrzyzowania

widac w legionowskich podstawowkach wykuwaja sprawdzone kadry dla kantorka ztm - wierni pretorianie pod-cezara Ruty ktoremu Bufet powierzyl ten odpowiedzialny odcinek do pokazania warszawiakom kto rzadzi w miescie i gdzie ma mieszkancow
      • nessuno Re: pierdzistolek Frankow obiecuje ze bedzie mier 20.10.11, 22:11
        filut,Ty jak zwykle celnie i za przeproszeniem "z jajem" ;-)
    • Gość: Buka Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy na ... IP: 31.62.111.* 20.10.11, 20:53
      Ciekawa jestem, ile razy jeszcze przeczytam "światłą radę" dla mieszkańców Szmulek - "dostac się do Dworca Wschodniego". W jaki sposób? Chyba jedynie pieszo...
      Biorąc pod uwagę fakt, że przemieszczam się nie sama, ale z 7-letnim dzieckiem i jego ciężkim plecakiem, ta wielce zabawna rada już dawno przestała mnie śmieszyc.
      Tak samo jak wypowiedzi Dyr. Ruty stwierdzajace, że "w rejonie Szmulek nic się nie da zrobic".
      Taaak oczywiście.
      Jak ponad tydzień temu rozmawiałam z szacownymi pracownikami ZTM i mówiłam, że Szmulki zostaną odcięte od świata, to słyszałam tylko, że musimy się poświęcic, bo przecież łaskawie budują metro.
      Nie budują, tylko ogrodzili najważniejsze skrzyżowanie dzielnicy i podziwiają Czterech Śpiących...
      Ale co tam, z wyżyn Ratusza Szmulek nie widac...
      • Gość: m Re: Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.11, 23:57
        Ze Szmulek do Dw. Wschodniego jeździ tramwaj co 5 minut.
        • Gość: Buka Re: Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy n IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.11, 10:11
          To zależy w jakim punkcie Szmulek mieszkasz. Tramwaj jeżdzi tylko i wyłącznie Kawęczyńską
    • Gość: JAK Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy na ... IP: *.acn.waw.pl 20.10.11, 22:24
      Ludzie!!!!
      Chciałbym zostać inzynierem ruchu w Wa-wie. Mam tylko kilka problemów: mam dobre studia, utrzymuję się z mojej własnej, stworzonej przeze mnie działalnosci gospodarczej...
      Ale mogę schować dyplomy. Kupię świadectwo szkoły specjalnej i będę w sam raz nadwać się na specjalistę od organizacji ruchu a nawet za kilka lat mogę monitorowć i obliczać ruch autobusów w tunelu metra. Taka fucha ....
    • Gość: franek wujo dobra rada.... IP: 178.73.44.* 21.10.11, 01:09
      >• Brak bezpośredniego autobusu lub tramwaju ze Szmulek do centrum.

Odpowiedź: Na początku grudnia po zakończeniu remontu torów w al. Zielenieckiej na Szmulki mają powrócić tramwaje linii 7. Teraz najlepiej dostać się do Dworca Wschodniego, skąd do Śródmieścia w siedem-osiem minut docierają pociągi SKM i Kolei Mazowieckich.<

BUHAHAHAHAHAA!!ALE BEŁKOT!!jasne,najlepiej wszyscy na Pradze będziemy chodzic na wschodni by przejechac na drugą stronę rzeki pociągiem lub skm'ką.a może wpław?
      • joseph.007 Re: wujo dobra rada.... 21.10.11, 06:37
        Gość portalu: franek napisał(a):

> BUHAHAHAHAHAA!!ALE BEŁKOT!!jasne,najlepiej wszyscy na Pradze będziemy chodzic
        > na wschodni by przejechac na drugą stronę rzeki pociągiem lub skm'ką.a może wpł
        > aw?

Hmmm, ale o co chodzi? Masz alergię na pociągi (albo na myślenie)?
        • Gość: franek Re: wujo dobra rada.... IP: 178.73.44.* 21.10.11, 12:53
          joseph.007 napisał:

> Hmmm, ale o co chodzi? Masz alergię na pociągi (albo na myślenie)?

to chyba ty masz problem z mysleniem!będziesz dymał ze szmulek na zapyziały,rozklekotany wschodni by przejechac most?!człowieku-chyba nie znasz reali,tam trzeba dojsc a jak ktoś się spieszy do pracy to......,a właściwie po co ja to piszę?pewnie jesteś głąbem z ztm'u czy innego ratusza.
      • Gość: kika Re: wujo dobra rada.... IP: *.merinet.pl 21.10.11, 19:56
        zgadzam się - to idiotyzm
        po 1 -ile czasu zajmie dojazd - bo trzeba praktycznie ode mnie to sie cofnać do wschodniego
        a jeszcze -czy ten radzący skm - to widział jak wygląda wschodni ?
        i ile czasu zajmują wędrówki od autobusu do SKM - które to mają swje perony od Lubelskiej a nie od Kijowskiej - gdzie 90% autobusów ma pętlę
        Moze by wreszcie ktoś wpadł w ztm na pomysł i cześć linii skierował na drugą stronę ?
        Zwłaszcza ze od niedawna tam również ma swój dworzec PKS
        Ostatnio - tka w ramach sprawdzenia ile czasu zajmuje przejazd przez pragę - od Waszyngtona do kijowskiej - spędziłam ze 40 minut w tramwaju jadącym przez wiatraka
        potem 15 min czekania na 169 - które w ogóle nie pryjechało , wiec wsiadłam w cokolwiek -w sumie w domu byłam po godzinie !!
        GRATULACJE DLA PANA RUTY - GORZEJ TO JUZ CHYBA NIE MOZNA BYŁO ZAŁATWIC PRAGI !!
    • Gość: adam Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy na ... IP: 168.168.43.* 21.10.11, 08:31
      ej ludzie naprawde wezcie sie troche opanujcie - jestem w tak zwanym oku cykonu bo jezdze z oklic wilniaka na ochote wiec wiem co tem sie wyprawia ale sory - zeby chyba sam JEZUS CHRYSTU byl inzynierme ruchu to nie ma sily w wielikch miastach dla wszytkich miesja nie bedzie zeby sobie jezdzili swobodnie samochodami bez korkow na luzie - no chyba ze zaasfaltujemy cale miasto - mozeci sie wkurzac ale taka jest prawda - cena za to ze mieszkamy w miescie czyli mamy wszytk "w miare" pod reka jest to ze jedynym rozwiazaniem "przyszlsciowym" kjest komunikacja miejsca - no sory wiem ze to nie luksus ale no co - zrownac z miemia pol warszwy zeby vylo miejsce dla smochodow - prawda jest taka ze teraz jest syf przez wilenski ale nawet jak nie wilenski i tak za 2-3 lata TO CALA OKOLICA STANIE - jak bedzie to metro to chodzic w pare minut pojedzie sie do centrum metrem. I rozumiem ludzi z dziecmi i tych co musza kaorzysta z samochodu i niepelnosprawnych - ale naprawde no kurde badzie na rany boskie raz sczerzy - jakby ci tylko byli na ulicach to byloby jak w niedziele - ja pracuje w duzej firmie na ochocie i 99% ludzi dojezdzajacych nie jest neipelnosprawna nie korzysta z austo "w pracy" nie wozi dzieci tylko "nie bedzie sie tlukla w tloku" - no to ok macie pelne prawo ale liczcie sie z tym ze nie ma FIZYCZNEJ MOZLIWOSCI NA JEDYM KAWALKU MIASTA UPCHNAC TYCH WSZYTKICH AUT - chyba ze wyburzymy pol miasta - i zreszta niestey pojrzcie na inne stolice bo akurat mieszkalem w doch Berlin i Londyn i tam tez jest problem z ruchem ulicznym - i tez dazy sie to rozwiniecie transportu publicznego ( bo obwodnice nie sa po to byscie dojechali do centrum do pracy ) - wiec naprawde wiedze ze wiekszosc tu wylewajacych zale to kudzie z aut - ok ja rozumiem ze jest ciezko ale wy nie stoicie w korku - WY JESTESCIE KORIEM i mzoecie sie wkuzrac ale tak jest no to jest cena zycia w duzym miescie
    • Gość: z TGK 162 niech zjeżdża ze Śląsko-Dąbrowskiego na IP: 194.181.0.* 21.10.11, 10:58
      Wybrzeże Gdyńskie a potem jedzie Kościuszkowskim, dalej w Karową i Dobrą, podobna trasa jak kiedyś kiedyś, w czasach gdy jeździł dodatkowo 362. Będzie i na Powiślu, a nie utknie na Jagiellońskiej i dalszych ul Pragi.
      • Gość: mike_wwa Re: 162 niech zjeżdża ze Śląsko-Dąbrowskiego na IP: *.play-internet.pl 21.10.11, 12:13
        Tu chodzi o to jak ma jechać w drugą stronę - jak dojedzie do końca Dobrą to się nie złamie żeby zawinąć na most. A innej drogi nie ma
    • Gość: kika Czarne punkty paraliżują Pragę: odpowiadamy na ... IP: *.merinet.pl 21.10.11, 19:47
      piszecie ze od grudnia ruszy zieleniecka - a co przez ten miesiąc ?
      mamy fruwać ? poza tym dostać siez Nowej Pragi do Wschodniego tez nie jest tak prosto - bo jest jedna linia autobusowa 169 - która punktualnością nie grzeszy - zwłaszcza przy tych objazdach
      co komu szkodziła 4 ka ? musieli ją nam zabrac ? - Z targówka i tak pasażerwoie mają sporo linii a stąd - z Nowej Pragi żadnego połączenia bezpośredniego do centrum
      Ja np pracuję aż pod ursusem - a stamtąd większość linii jedzie przez centrum - i szczerze jestem skazana na jazdę z co najmniej dwiema lub 3 ema przesiadkami
      A w tej chwili to i nawet wiecej
      proponuję - wydłużenie trasy linii 160 do dworca zachodniego ( bo od Metra to juz praktycznie pusta jeżdzi do Dw.Centralnego ) i zrobienie dodatkowej linii z - od wileńskiego do centrum albo chociaż do Ronda Waszyngtona ( na czas remontu torów ) tak by dało się przejechac poprzez Pragę
      albo niech wróci 517 - co 8-10 minut - bo ten autobus to na prawdę jest oblężony
      przez całą swoją trasę
      Proszenie radzić pasażerom przejazdu koleją - czy liczył ktoś czas potrzebny na przesiadkę - ja owszem - nie opłaca sie
      a metro - tez słabo sie kalkuje - jesli potem trzeba znowu się przesiadać i traci sie na czekaniu na cokolwiek z 10 minut ,poza tym w godzinach porannego szczytu na stacji Ratusz jest taki tłok - że czasem wejść do kolejki nie sposób i uciekają kolejne cenne minuty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka