Dodaj do ulubionych

Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co p...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 08:46
Polacy sami sobie wystawiacie laurkę. Czy słowo polak = świnia?
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co p... IP: *.89.77.228.static.crowley.pl 04.11.11, 08:47
      czyli kurcze nadal "europa" ... okładka sie błyszczy a gó... na torach lezy... i my tak chcemy witac tysiące ludzi z całego świata na euro 2012. żenada..
    • Gość: gordon Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 08:49
      No tak bo my tu w Polsce robimy prosto na tory, wiecie wschodnie ludy koczownicze... itd. Dla świata tu jest Rosja i tak nie rozróżniają.
    • Gość: dotacjusz zatkac dupy pasazerom korkiem i zaplombowac IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.11, 08:51
      przy wsiadaniu

przy wysiadaniu SOK sprawdzi czy plomba nie jest zerwana
      jak zerwana to 10 000 kary

a sranie tylko co 200 km na wyznaczonych odcinkach

taki mam pomysł
      myśle, ze spółki kolejowe powinno ując to w zgrabny projekt i ubiegac sie o dotacje z UE na wdrożenie tego "zintegrowanego systemu poprawy warunkow aerosanitarnych"
      • Gość: osram emergency sranie IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.11, 08:59
        Chyba lepiej się zesr... na tory, niż w gacie albo na ławkę w przedziale
      • Gość: gosc Re: zatkac dupy pasazerom korkiem i zaplombowac IP: *.tktelekom.pl 04.11.11, 17:47
        zaplombowane to powinny być kible zeby nigdzie nie leciało na tory
    • heyjoe Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co 04.11.11, 09:02
      Wystarczy poinstalować w kabinach zamki np na elektromagnes, i blokawc kiedy pociąg jeszcze stoi na wschodnim i otwierac dopiero gdy wyjedzie z zachodniego.
      A wszystko jednym przyciskiem.
      Mogliby rozpisać przetarg, chętnie bym wystartował ;)
      • Gość: Dzień dobry Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co IP: *.lublin.mm.pl 04.11.11, 10:00
        A co jak drzwi zostaną zamknięte gdy ktoś jest w środku?
        • Gość: a kuku Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co IP: 199.67.203.* 04.11.11, 10:45
          Tego kolega 'elektromagnes' juz nie przewidzial....
        • Gość: xxx Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co IP: *.wincor-nixdorf.com 04.11.11, 10:45
          To będzie kiblować :) W końcu je mówione, by nie korzystać podczas wjazdu na stację i postoju.
        • Gość: wjaz Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.11, 10:46
          > A co jak drzwi zostaną zamknięte gdy ktoś jest w środku?

To wysiądzie w Płocku, a co tam...
          • Gość: ichi51e Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co IP: *.home.aster.pl 04.11.11, 11:09
            wlasnie swietnie jak kogos zatrzasnie- konduktor powinnien wtedy chodzic, wypuszczac i przy okazji dowalac kare za brak kultury i naruszanie przepisow pkp
            • Gość: pasażer Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co IP: *.zanet.pl 04.11.11, 16:59
              Chyba nie jeździsz na tej trasie. Odcinek Warszawa Wschodnia-Centralna-Zachodnia to jest parę minut jazdy między tymi stacjami a Centralnym. Przecież ktoś może wejść do toalety zanim automatycznie zamkną się drzwi. Nie pomyślałeś o tym? XXI wiek, a mamy pociągi z dziurą w środku a nie z WC. Co to za WC jak sie leje na tory? Czesi się z nas słusznie śmieją, że u nas nie ma pendolino, u nas jest drewnolino...
        • Gość: Fasy Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co IP: *.warszawa.mm.pl 06.12.11, 00:22
          Jak są zamknięte to się drugi raz nie zamkną. Wyjdzie, zamknie drzwi i wtedy zadziała elektromages z automatu. Od środka zawsze można drzwi otworzyć - to chyba oczywiste?
    • robot_humano Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co p... 04.11.11, 09:05
      Cyt:
      "na nowoczesne składy ze szczelnymi ubikacjami trzeba jeszcze poczekać."
      bo na nowoczesne społeczeństwo nie mamy szans

"Na razie udało się zlikwidować jedno ich źródło - bary z kebabami w podziemiach"
      kebab nie śmierdzi i nie śmierdział, śmierdziały "kanapkownie" z wiecznie przypalającym się serem. Pod Rotundą nie ma ani jednego kebaba i śmierdzi, że w oczy szczypie.
    • Gość: freeman Ok rozumiem ale... IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.11, 09:07
      Co ma zrobić pasażer jeśli ma naprawdę pilną potrzebę a jest akurat w starym wagonie w obrębie Warszawy...robić pod siebie? Fakt jest to paskudne ale myślę że w każdym składnie powinien się znaleźć choć jeden wagon z toaletami z zamkniętym obiegiem właśnie dla pasażerów z pilną (naprawdę pilną np. dzieci) potrzebą. Resztę trzeba zamykać i tyle...
      • Gość: DNA Re: Ok rozumiem ale... IP: 193.57.67.* 04.11.11, 09:31
        Tak...a w tloku na pewno przejdziesz ludziom na rekach z ostatniego wagonu do tego z WC...
        Po prostu PKP musi przeskoczyc kolejny etap ewolucji i zainstalowac toalety chemiczne w starych skladach. Oczywiscie gdyby ludzie mieli kulture to nie byloby klockow na stacjach ale sami dobrze wiemy ze wielu polakow uwaza za punkt honoru postawic sie przepisom i zakazom.
        I sie rozbijaja samoloty, samochody, pelno psich klocow na chodnikach i ludzkich klocow na stacjach.

Bo ktos wie lepiej niz przepisy.
        • Gość: maruti Re: Ok rozumiem ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 09:44
          Tak. Wytłumacz 3-latkowi, że teraz nie może, bo stoimy na stacji. Może chwilę wytrzyma, ale żaden rodzic nie będzie ryzykował załatwienia się dziecko w majtki.
          • Gość: orient Re: Ok rozumiem ale... IP: *.ichf.edu.pl 04.11.11, 09:54
            Skoro nie możesz wytłumaczyć, to bierz nocnik ze sobą. A najlepiej się wysterylizuj i nie powielaj niepełnowartościowych genów.
            • Gość: mefiu Re: Ok rozumiem ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.11, 10:01
              Jesteś idiotą.
              • Gość: ichi51e Re: Ok rozumiem ale... IP: *.home.aster.pl 04.11.11, 11:11
                ja tam jakos swietnie pamietam ze mnie matka pytaa czy mi sie siku nie chce bo zaraz bedzie miasto i nie bedzie dostepnego kibla - chciec to moc
          • Gość: freiman Re: Ok rozumiem ale... IP: *.elwico.pl 05.11.11, 00:05
            chodząc po mieście z twoim trzylatkiem , jak mu się zachce to wysadza klocka na chodniku?
            no bo jak mu wytłumaczyć że nie można?
      • Gość: Fasy Re: Ok rozumiem ale... IP: *.warszawa.mm.pl 06.12.11, 00:43
        W każdym składzie powinien być jeden wagon z obiegiem zamkniętym. Oczywiście wprowadzenie takiego wagonu kosztuje i powinien on się "spłacać", więc korzystanie z niego było by odpłatne (np. 9 zł). I wilk syty i owca czysta...tzn cała :-)
    • Gość: Prezes No co Wy?Porzundek ma być! IP: *.acn.waw.pl 04.11.11, 09:18
      I ta,no...hierarchia ważności musi być zachowana.160 spólek i spółeczek na kolei.Wiecie ilu to prezesów,dyrektorów,kierowników,managerów,zastepców i sekretarek?Ile kasy trzeba na pensje i nagrody?Ile na PR?to jest majątek,ludzie!To-a nie jakieś kible w wagonach.Porzundek ma być.Niech nie srajo,to nie będzie śmierdziało.Niech nie jeżdżo,to nie będzie tłoku.Kolej sie sama wyżywi.Jak nie będzie dotacji to będzie strajk.
    • albacor Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co p... 04.11.11, 09:38
      2 ocynkowane wiadra na każdy wagon, he he.
    • old.european Na przyzwoitosc w tym kraju liczyc nie mozna 04.11.11, 09:40

• Gość: maruti Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 09:41
      A ja powiem o innej sprawie:
      Jesteśmy z 2,5-letnim dzieckiem na dworcu Warszawa-Śródmieście. Nagle dziecko woła siusiu. Biegniemy zatem do ubikacji najbliższej na środkowym peronie - ZAMKNIĘTY. Biegniemy na peron pierwszy do najbliższej toalety - ZAMKNIĘTY. Biegniemy do drugiej toalety na tym samym peronie - ZAMKNIĘTY. Biegniemy na trzeci peron, gdzie też są toalety, ale dziecko mi mówi, że musi siusiu teraz. Nie dyskutuję już z dzieckiem i pozwalamy mu zrobić siusiu na peronie. I jak tu być higienicznym Polakiem?
    • Gość: iz Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co p... IP: 178.73.49.* 04.11.11, 09:42
      Chyba w takim razie powinni sprzątać tory CODZIENNIE, a nie raz na pół roku...!!!
    • Gość: karo Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co p... IP: *.static.chello.pl 04.11.11, 10:07
      bylem ostatnio na dworcu, smierdzi strasznie, zenujace
    • Gość: wawek Stop na Zachodnim/Wschodnim dla złomu IP: *.airclub.pl 04.11.11, 10:30
      Zrobić dojazd tylko do Zachodniego czy Wschodniego dla starego złomu, a przez Centralny dopuścić tylko pociągi z wagonami z zamkniętym obiegiem toalet. Reszta STOP!
      Strasznie długo myślałem nad tym rozwiązaniem, stąd dopiero teraz mój komentarz....
    • Gość: pasażer Wyremontują i pryśnie czar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 10:30
      przestanie walić.
      Jak żyć?
    • bronimir Wystarczy wprowadzić kary. 04.11.11, 10:40
      Przez cała komunę za odprowadzanie zanieczyszczeń w porcie i do zatoki Gdańskiej była grzywna w wysokości 500 zł, teraz jest to 500.000 Euro. O ile przedtem był to problem nie do rozwiązania, teraz nikt się nie warzy, chyba ze ma awarię.
      Wystarczy po odejściu pociągu udokumentować "ślady" na torach i nałożyć na właściciela pociągu grzywnę. Myślę że 100.000 Euro wystarczy. Problem zniknie jak ręką odjął.
      • Gość: albert jak jest w Berlinie IP: *.acn.waw.pl 04.11.11, 10:49
        W Berlinie na nowy dworzec HBF są wpuszczane tylko pociągi z zamknietym obiegiem WC. Inne pociągi (m.in. nocny z Warszawy) są kierowne na inne dworce np. nocny z Wwy na Gesungrunnen.
        • Gość: to ja Re: jak jest w Berlinie IP: 194.181.224.* 04.11.11, 11:15
          Od wielu lat zapowiadano też podobne ograniczenie na Centralnym, ale wymiana wagonów nie następuje słabo też idzie z modernizacjami. Trudno u nas nie wpuścić większości pociągów, ale wprowadzenie wysokiej opłaty za każdy wagon bez zamkniętego obiegu było by jak najbardziej na miejscu. Zresztą nawet w składach EIC ciągle jeżdzą wagony z otwartym kiblem - i to jest żałosne...
          • Gość: cvb Re: jak jest w Berlinie IP: *.rzeszow.mm.pl 04.11.11, 22:25
            nie postępuje bo nie ma bata. jakby był bat i to mocny to i modernizacja by przyspieszyła w tempie TGV. Jak polakowi nie założy się na pysk homonta i nie potraktuje batem to nic sam z siebie nie zrobi. taka mentalność.
      • Gość: Fasy Re: Wystarczy wprowadzić kary. IP: *.warszawa.mm.pl 06.12.11, 00:33
        Wysokie kary finansowe nie mają sensu (i tak nikt nie zapłaci 100 000 ojro), ale np. 50 godzin prac publicznych? Na przykład sprzątanie psich odchodów itp z trawników? Za recydywę rok prac publicznych pod nadzorem, wystarczy po 2 godziny dziennie... i po problemie.
    • reexpert Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co 04.11.11, 11:15
      "Firmy sprzątające zbierają tam nocami głównie papierki. Jeszcze nie wiem, jak usuwać nieczystości wypadające z wagonów. Może co pół roku będzie tam jakieś generalne czyszczenie torowiska - zastanawia się Anna Rosiek ze spółki Dworzec Polski."

Rozumiem, że okupciany domowy kibelek też czyści Pani raz na pół roku ?
      Proponuję raz na rok, będzie łatwo pamiętać - tak jak np raz do roku jest Boże Narodzenie, Wielkanoc czy inne - tak będzie można ustalić nowe święto - dzień odkupciania dworca...

Raz na tydzień to pewnie zbyt wielkie oczekiwania od pasażerów ?
    • Gość: Ada Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 14:51
      Czyli nadal wagony są oblepione rozbryzganym o tory gównem . Azja !!
    • Gość: osobowy przyspiesz Centralny: Polski ! IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.11, 15:56
      Osobiscie opowiadam sie za polskimi nazwami pociagow Polskich Kolei Panstwowych: osobowy, pospieszny, ekspresowy ( OSOB, POSP, Ex ).
    • Gość: pimo Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co p... IP: *.adsl.wanadoo.nl 04.11.11, 16:51
      na wiejskiej jest tez nasrane i co ... nikt tego nie sprzata
    • Gość: pepe powołać spółke WC PKP i oni sie tym zajmą IP: 178.73.49.* 04.11.11, 17:45
    • Gość: pepe nie narzekać bo was Henia Krzywonos oplerdoIi IP: 178.73.49.* 04.11.11, 17:48
      buduje sie przeciez
    • Gość: rk Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co p... IP: 83.1.92.* 04.11.11, 18:12
      Jak wy chcecie euro na w tym dzikim kraju robic, z czym do ludzi?

Bedzie wieksza kompromitacji niz jakby euro Polsce odebrano. dziw ze w ogole dano organizacje, patrzac na to zacofane, ksenofobiczne i rasistowskie spoleczenstwo.
      • Gość: nieprawda Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.11, 23:46
        Nie będzie, jeżeli w pociągu nie będzie Niektórych Polaków, tylko obcokrajowcy. Niemcy rozumieją słowo "tak się nie robi". Niektórzy Polacy rozumieją je odwrotnie.
    • Gość: JareX Re: Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co IP: *.mia.bellsouth.net 05.11.11, 07:11
      Mysle, ze TAK!!!
    • vega01 Centralny: fekalia nadal na tory. Sprzątną co p... 05.11.11, 07:29
      Troszkę z innej beczki ja mam to szczęscie że na zanieczyszczone tory jeszcze nie trafiłem ale po kolei. W Krakowie dworzec główny jest czysty w Warszawie też wiele razy gościłem i jakoś ten problem nie rzucił mi się w oczy. Natomiast Włochy kraj rozwinięty ale to co spotkałem na tamtejszych lokalnych dworcach budzi strach przez torowisko wręcz nie dało się przejść aby nie "wdepnąć" do tego temperatura sprawiała że nie dało się wręcz oddychać. Może u nas jest kiepsko w tej materii ale jeśli ktoś ma doświadczenie ze skrajnymi przypadkami może tego nie zauważać co nie znaczy że problemu nie ma bo składy z obiegiem zamkniętym to konieczność tak samo jak składy w których człowiek normalnie komfortowo usiądzie otworzy okno nie przegrzeje się ani nie zaziębi tak samo jak składy których po prostu będzie odpowiednia ilość na każdej trasie aby przewozić ludzi a nie bydło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka