Dodaj do ulubionych

Szef ZTM nie spełnia obietnic

IP: *.1and1.pl 06.12.11, 15:13
Jeszcze w lutym szef ZTM obiecywał puszczenie linii mikrobusowych z północnego wyjścia przy Dworcu Gdańskim. Miały kursować po otwarciu pobliskiego wiaduktu. Do dziś taka linia nie powstała, mieszkańcy Włościańskiej nie mają autobusu do metra, a jednocześnie po skończonym remoncie wiaduktu nie przywrócono na dawne trasy linii 122, 170 czy 406.
www.gazeta.tv/plej/0,100864.html#kanal=Plej,typ=szukaj,film=84172_9107430,slowo=ruta,leszek,ztm,manipulacje,obietnice,strona=1,sortuj=data
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Szef ZTM nie spełnia obietnic 06.12.11, 15:38
      Myślisz, że to dobra metoda? Idź na ulicę i krzycz.
      • Gość: GC Re: Szef ZTM nie spełnia obietnic IP: *.1and1.pl 06.12.11, 15:44
        O jakiej metodzie mówisz? Informuję was o niedotrzymanych obietnicach. Wkrótce poznacie jeszcze ciekawsze cytaty z Ruty, Frankowa i innych Krajnowów/Filipczaków - ile są warte puste słowa. Pasażerowie powinni ich rozliczać z niespełnionych deklaracji, a HGW wyciągać konsekwencje wobec podległej instytucji.
        • tomjani Re: Szef ZTM nie spełnia obietnic 09.01.12, 23:12
          Gość portalu: GC napisał(a):

> HGW wyciągać konsekwencje wobec podległej instytucji.

HGW??? Wobec kogo? Wobec PORuty? Bufetowa wszak też jest z PO, i konsekwencji wobec POdległej instytucji nie wyciągnie, chyba że sam Thusk zażąda czystek. A może sama kiedyś padnie ich ofiarą?
          • Gość: Paweł Re: Szef ZTM nie spełnia obietnic IP: *.com 20.01.12, 23:02
            Bufeciara nie ma pojęcia o komunikacji miejskiej. Inaczej dawno by wyrzuciła z roboty kolejarza i jego zastępców rozwalających transport publiczny w mieście.
    • Gość: Paweł Re: Szef ZTM nie spełnia obietnic IP: *.com 06.12.11, 16:14
      Uuuu...nieładnie panie Ruta. Trzeba to teraz będzie podesłać pani prezydent, aby wiedziała o niespełnionych obietnicach Zarządu wobec pasażerów i nie szastała premiami. Na dodatek obejrzycie końcówkę wypowiedzi - unikanie konkretów, szef Zarządu nie jest w stanie podać, gdzie rzekomo miałaby taka linia lokalna po otwarciu wiaduktu w ogóle jeździć. Bardzo, bardzo nieładnie.
      • Gość: GC ZTM = obłuda i fałsz IP: *.1and1.pl 13.12.11, 21:53
        Do przewoźników dotarły nowe Solbusy - oczywiście jeżdżą na 192, jak zakładano, nic to, że 192 jeździ pusto i dobrze robi jednemu urzędasowi.
        • Gość: Grzesiek Re: ZTM = obłuda i fałsz IP: 173.208.211.* 09.01.12, 18:51
          Codziennie widzę te nowe solbusy na 192 na Wilanowskiej - każdy wiezie góra 1-2 pasażerów. Muchowozy. Napisałem do ZTM prośbę o umotywowanie takiego marnotrastwa, ciekawe co odpiszą.
          • tomjani Re: ZTM = obłuda i fałsz 09.01.12, 23:15
            Jakie lemingi zamieszkały w gargamelach Wilanowa - taka frekwencja w muchowozach. Nie po to się kredycik kosztem przyszłych pokoleń zaciągało na apartament 34mkw oraz wymarzone rodzinne autko, aby teraz jeździć z przepoconym śmierdzącym plebsem ze Stegien i Sadyby :->
          • pawel.777 Re: ZTM = obłuda i fałsz 10.01.12, 08:40
            A ja codziennie widzę muchowóz 122 odjeżdżający na pusto z pętli Gwiaździsta. Do likwidacji :)
            • Gość: Paweł Re: ZTM = obłuda i fałsz IP: *.com 11.01.12, 04:17
              Oczywiście, że 122 wozi muchy z Gwiaździstej! Niekompetentny baran, który przyklepał kasację 122 z Krakowskiego powinien beknąć stanowiskiem! 122 powinno być częstą linią - z Chomiczówki przez Krasińskiego, Wilsona do Krakowskiego! Ktoś bardzo ważny musi mieszkać na Gwiaździstej, że kierują tam tyle muchowozów. 185 też z Wilsona powinno jechać Krasińskiego na Powązki a nie na to zadupie na Gwiaździstej, gdzie jeździ puste, bo autobus odbija się od autobusu. Tak niekompetentnych ludzi w ZTM dawno nie było, należy ich wykopać i zatrudnić fachowców. To skandal, że z Przasnyskiej i Elbląskiej nic nie jeździ do Marymontu (w szczycie powinien być częsty busik co 10 minut co najmniej na jednokierunkowej linii Marymont-Wilsona-Krasińskiego-Przasnyska-Elbląska-Włościańska-Marymont), ale żaden kretyn się tym nie zajmie, bo zajmuje się tylko planowaniem kolejnych kasacji jak z E-2! Skandal, zatrudnić fachowców w ZTM, nie takie miernoty co psują i szkodzą transportowi publicznemu w Warszawie.
              • pawel.777 Re: ZTM = obłuda i fałsz 11.01.12, 08:17
                Na popatrz, a ja myślałem, że na Gwiaździstej jest duże osiedle mieszkaniowe, w przeciwieństwie do Powązek, gdzie są innego rodzaju kwatery...
                • Gość: Paweł Re: ZTM = obłuda i fałsz IP: *.com 11.01.12, 16:08
                  Szczekaczko Kadlofa i Ruty, przymknij się wreszcie. Czy nie dociera do ciebie, że na Powązkowskiej nie ma cmentarza z każdej strony? Wyobraź sobie, że na Elbląskiej też stoją wieżowce, ale jesteś zbyt głupi ograniczony by to odkryć. Zgroza, że takie przygłupy jak ty projektują trasy w Warszawie. Jakie są tego efekty - widać, opłakane, sądzisz, że trupy z Powązek pchają się na Przasnyskiej do 122? Puknij się w swój pusty łeb, zrobisz wreszcie coś pożytecznego trollu karmiony za nasze pieniądze.
                  • mroczny.tramwajarz Re: ZTM = obłuda i fałsz 14.01.12, 14:50
                    Cóż to w ogóle za metoda "dyskusji"? Chamstwo niezwykłe, pfu.
                    • Gość: franek firanka Re: ZTM = obłuda i fałsz IP: 173.208.197.* 16.01.12, 02:32
                      Twoje posty kolego - jak wejść w twoje archiwum - są też bardzo "merytoryczne" i wcale nie chamskie...
                      • mroczny.tramwajarz Re: ZTM = obłuda i fałsz 19.01.12, 07:58
                        Po pierwsze, nie "kolego", wypraszam sobie tego typu poufałość.

Po drugie - osobiście poziom merytoryczny moich postów oceniam jako jednak wyższy, niż tego wpisu, który spowodował moją reakcję. A język mam cięty i dosadny, ale do chamstwa się nie przyznaję.

Po trzecie - to argumentacja typu "a u was to murzynów biją". Ja nikogo niczyją szczekaczką raczej nie nazywam i nie strzelam przypadkowo usłyszanymi nazwiskami na lewo i prawo, spamując każde możliwe forum swoim prywatnym problemem.
                        • Gość: Paweł Re: ZTM = obłuda i fałsz IP: *.com 20.01.12, 04:12
                          Tobie sugeruję się przyciszyć w tematach o których nie masz bladego pojęcia. Wystarczy twoich bredni na innych forach.
          • Gość: Nat Re: ZTM = obłuda i fałsz IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.02.12, 19:36
            > Codziennie widzę te nowe solbusy na 192 na Wilanowskiej - każdy wiezie góra 1-2
            > pasażerów. Muchowozy. Napisałem do ZTM prośbę o umotywowanie takiego marnotras
            > twa, ciekawe co odpiszą.

A jechałeś całą trasą? Na odc. Metro Wilanowska - al. Lotników to mało kto korzysta z tej linii, ale na samym Ursynowie zainteresowanie jest spore. Wiem, bo jeżdżę.
            Na marginesie: te nowe autobusy są tragiczne - szarpią, otwieraniu i zamykaniu drzwi towarzyszy pisk nie do zniesienia, w dodatku musi upłynąć kilka sekund, nim się otworzą...
            • Gość: Paweł Re: ZTM = obłuda i fałsz IP: *.com 18.03.12, 18:11
              W takim razie sytuacja staje się klarowna - skrócić 192 na Ursynowie, a odzyskane wozy dać na nowe linie żoliborskie m.in. Pl.Wilsona-Krasińskiego-Przasnyska-Elbląska-Włościańska-Marymont-Pl.Wilsona.
    • jurek_dzbonie Ty wiesz to najlepiej Grażynka :) 10.01.12, 10:13
      • Gość: Paweł Re: Ty wiesz to najlepiej Grażynka :) IP: *.com 27.01.12, 04:45
        Jureczku jak tam, podnieciłeś się wczorajszą awarią na Broniewskiego? Pewnie latałeś jak piesek wokół tramwajów i obszczekiwałeś radośnie, że Żoliborz znów odcięto od świata i żaden ptasi móżdżek wciąż nie zgodzi się na puszczenie choćby jednej linii autobusowej z Sadów do Grunwaldzkiego i Radosława na wypadek kolejnych, niezliczonych już takich awarii?
        • pawel.777 Re: Ty wiesz to najlepiej Grażynka :) 27.01.12, 09:38
          Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Jureczku jak tam, podnieciłeś się wczorajszą awarią na Broniewskiego?

Sam się podnieciłeś jeszcze bardziej przyklejając swoje wypociny po paru wątkach.
          • Gość: GC Re: Ty wiesz to najlepiej Grażynka :) IP: *.1and1.pl 06.02.12, 01:44
            Wypociny to masz pod pachami. Tak jak spocone ciągłą krytyką skompromitowane kierownictwo ZTM - nie mają dość? Nie znają się na komunikacji - niech oszczędzą wstydu...
            • pawel.777 Re: Ty wiesz to najlepiej Grażynka :) 06.02.12, 12:39
              Gość portalu: GC napisał(a):

> Wypociny to masz pod pachami. Tak jak spocone ciągłą krytyką skompromitowane ki
              > erownictwo ZTM - nie mają dość? Nie znają się na komunikacji - niech oszczędzą
              > wstydu...

Nie sądzę, aby ktoś się pocił z powodu bezsensownych testów wypisywanych o 2-giej w nocy na forach przez "znawcę komunikacji".
              • Gość: Paweł Re: Ty wiesz to najlepiej Grażynka :) IP: *.com 07.03.12, 21:51
                Naprawdę uważasz się za znawcę komunikacji? Nie rozśmieszaj mnie.
        • qnegunda Re: Ty wiesz to najlepiej Grażynka :) 06.02.12, 12:55
          > żaden ptasi móżdżek wciąż nie zgodzi się na puszczenie choćby jednej linii autobusowej z
          > Sadów do Grunwaldzkiego i Radosława na wypadek kolejnych, niezliczonych już takich awarii?

Przeca autobusy zastępcze jeździły.

Ale z innej beki - właśnie poszedł do niszczarki projekt zmian w kwardacie Broniewskiego - Przasnyska - Powązkowska - Duracza. Nikt nie będzie troli dotował.
          • Gość: Paweł Re: Ty wiesz to najlepiej Grażynka :) IP: *.com 22.02.12, 16:49
            Podziel się z nami, skąd masz takie informacje, bo ja mam zupełnie przeciwne, trollu.
            • Gość: Rychu Re: Ty wiesz to najlepiej Grażynka :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.03.12, 23:37
              > Podziel się z nami, skąd masz takie informacje, bo ja mam zupełnie przeciwne, trollu.

Wyzywaj dalej i się nie dziw, że wszyscy ciebie olewają z góry.
              • Gość: Paweł Re: Ty wiesz to najlepiej Grażynka :) IP: *.com 30.03.12, 18:25
                Jeśli ktoś kogoś olewa, to my ciebie. Co podrzędny szofer może wiedzieć o potrzebach komunikacyjnych dzieci ze szkoły na Przasnyskiej? Nie wypowiadaj się w tego typu tematach, o których nie masz bladego pojęcia.
    • Gość: Paweł Re: Szef ZTM nie spełnia obietnic IP: *.com 23.03.12, 13:11
      Chyba najwyższa pora podziękować panu Rucie za zasługi na rzecz komunikacji w Warszawie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka