Dodaj do ulubionych

Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ...

• Gość: gość Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 12:41
      a mnie się podoba, nie jest wclae zły, pokazano ładne widoki, stadion, energię młodych warszawiaków, Warszawiacy jako młodzi, wysportowani ludzie,

• Gość: Piotr Szczepkowski Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... IP: *.171.82.180.static.crowley.pl 07.12.11, 12:48
      Cokolwiek się u nas nie zrobi, zawsze źle. Brzydkie maskotki na Euro, brzydkie logo, kiepski film...
      Ludzie, puknijcie się w czoło i zastanówcie się na ile jesteśmy obiektywni, a na ile z góry oceniliśmy pewne rzeczy za nim jeszcze w ogóle powstały.

Film jest ok. Pewnie można było zrobić parę rzeczy lepiej, ale w skali od 1 do 5 stawiam 4+. I dajcie spokój z tą falą krytyki...
    • redos Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... 07.12.11, 12:52
      "Wczoraj jeden z tabloidów uwagę koncentrował na wypukłości dresu biegacza, sugerując, że to oznaka wpływu hormonów na widok blondynki." - piękne zdanie :)
    • Gość: Luszek Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.11, 12:56
      Przekrętem jest fakt powstania tego filmu - jaka jest potrzeba reklamowania Warszawy w kontekscie Euro 2012 - co kibice nie przyjadą?
      A wypowiedzi Ivo Zaniewskiego są śmieszne - jego spoty Kujawskiego też nie wszystkim się podobają.
      Mam wraźenie że nie może przeżyć faktu że to nie on "wziął za udział".
    • polsz może nie taki straszny 07.12.11, 13:00
      w sumie skopiowano pomysł z Londynu: dziewczyna biegnie przez miiasto co jest pretekstem do jego pokazania. Ale dodano do tego "pomysły własne" i nimi sp..lono całość. Skoki z mostu i latanie to czysty matrix a film ma promować miasto a nie tworzyć coś nieistniejącego. Parkurowe wyczyny nijak się mają do fabuły. Biegnący za laską facet niech sobie biegnie.
      Ktoś tu pisze o dynamice. Film nie jest dynamiczny. Jeśli chcecie zobaczyć dynamiczny film pokazujący polskie miasto w sposób nietuzinkowy to polecam choćby filmiki Poznania czy Gdańska
    • Gość: TOM USA Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si IP: *.neo.res.rr.com 07.12.11, 13:04
      what is your problem, excellent piece full of energy.
    • Gość: tc2 Maruderzy IP: 153.19.94.* 07.12.11, 13:26
      napisałem im na agorzany adres to mogę wklepać i tu:

"Choć film jest oczywistym plagiatem filmu o Londynie, nie jest wcale taki okropny jak mówią, mi się podoba.

Nasza polska "posępnica postklimakteryczna" zawsze skłania nas do zrzędzenia i marudzenia, nasz sukces jest zawsze zdeptany. Gdyby jak w filmie o Londynie, pokazano naszych znanych i rozpoznawalnych na świecie aktorów, celebrytów, ludziska zrzędzili by, że oni niesłusznie zarobili. Gdyby jak w filmie o Londynie końcowa scena była skokiem do formy betoniarskiej o tyczce, zrzędzili by, że pokazujemy niszczenie już nie zabytków, ale liche budownictwo, niski etos polskiej pracy. Jak by pokazali wielorasowość, wielokulturowość, biedę, to... lepiej nie skończę, strach się bać, a "łysi patrioci" też czytają internet! Huk o (genialny!) hymn Edyty Górniak, lub aktualniejszy o (nienajbrzydsze) "orzełko-piłki Laty" pokazuje jak łatwo słoma wychodzi nam z butów całymi wiechciami.

Aktorka i aktor ładni, sceny są pełne cytatów z filmów dobrze kojarzących się światowemu widzowi, a że jest motyw pogoni pana za panią? Cóż, my w Polsce nawet znak drogowy "Uwaga Szkoła!" kpiarsko przechrzciliśmy na "Uwaga Pedofil!". Fala zrzędzenia minie, film dalej będzie ładny, można go śmiało pokazywać wszędzie. Proszę o podobny o MOIM Gdańsku.
      • dd_heretyk Re: Maruderzy 07.12.11, 13:36
        Jeszcze napisz, że nic z tym "dziełem" nie masz wspólnego. Napewno ci uwierzę...

Żenada i bezguście!
        • Gość: tc2 Re: Maruderzy IP: *.play-internet.pl 07.12.11, 22:34
          dd_heretyk napisał:
          > Jeszcze napisz, że nic z tym "dziełem" nie masz wspólnego. Napewno ci uwierzę..
          DD heretyku, jestem lekarzem, pracuję (mam dużo pracy) i mieszkam w Gdańsku. Jaki mogę mieć związek z filmem o Warszawie? A to, co sobą reprezentuje twój komentarz, twoja niewiara, że komuś nieuwikłanemu ma prawo się ten filmik podobać, "w mojej bajce" nazywa się "nastawieniem odnoszącym", jest typowe dla osobowości paranoidalnej. Sam chciałeś, me/ sorry.
    • Gość: ymcio Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.12.11, 13:35
      Tragedia,Spot jak cała Warszawa, zamiast beznadziejnych efektow specjalnych ktore sa beznadziejen i od poczatku skazane na kleske ze wzgledu na budzet mogli by przekazac naturalizm, cos w stylu spotu londyjskiego, bez zbednych efektow bylo by to o wiele lepeij odebrane. Spot zrobiony bez wyobrazni,kreatywnosci i wyzszych aspiracji
      • ju-li1 Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si 07.12.11, 14:31
        ymcio, Twoj post jest bez wyobraźni, kreatywności i wyższych asporacji. Dlaczego mielibyśmy naśladować kogokolwiek, nawet londyńczyków???
        Film jest fajny, ciekawy, szybki, pokazuje nowoczesną Warszawę i sympatycznych, wysportowanych młodych ludzi. Dobrze promuje stolicę.
        • dd_heretyk Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si 07.12.11, 14:35
          Ten post jest dowodem, że twórcy owego "dzieła" udzielają się na tym forum, rozpaczliwie próbując zatrzeć smród, jaki się roztoczył po wypuszczeniu tego gniota. Jednak nic nie zatrze tego!

ju-li1 napisała:

> ymcio, Twoj post jest bez wyobraźni, kreatywności i wyższych asporacji. Dlaczeg
          > o mielibyśmy naśladować kogokolwiek, nawet londyńczyków???
          > Film jest fajny, ciekawy, szybki, pokazuje nowoczesną Warszawę i sympatycznych,
          > wysportowanych młodych ludzi. Dobrze promuje stolicę.
          Już gdzieś, w jakimś poście to czytałem.
        • Gość: true Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si IP: *.man.poznan.pl 07.12.11, 15:07
          a ty co kolejny który pracował nad filmem.. próbujesz na siłe przekonać do swojej nieprawdy, film jest bezgusciem i promuje sterczace fiuty
    • asiazlasu forsa 07.12.11, 14:16
      podane ceny sa smiesznie niskie ! w jakim swiecie zyjecie, ludzie !!!???
      Niestety zle sie ten facet latajacy za dziewczyna kojrzy, nie mogli latac razem ?
    • Gość: adamski Facet z erekcją goni po mieście blondynę IP: *.as13285.net 07.12.11, 14:25
      która nawet nie wie że do joggingu spina się włosy! Nie mogę :)))
    • ju-li1 Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... 07.12.11, 14:25
      Mnie się ten film podoba.
      Sympatyczne postacie, wartka akcja, piękna Warszawa i nieoczekiwana pointa.
      Zupełnie nie kojarzy się z ucieczką przed zboczeńcem, jest to raczej oryginalne zawarcie znajomości. Widać wyraźnie, że dziewczynie chłopak się podoba, ucieka przed nim dla zabawy, bo chce, żeby ją gonił, taki rodzaj flirtu. Przystają, uśmiechają się do siebie i biegną dalej. Właściwie razem, choć jedno za drugim.
      Trzeba dużo złej woli i złośliwego krytykanctwa, żeby widzieć w tym spocie gniot.
      • dd_heretyk Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si 07.12.11, 14:38
        Trzeba nie mieć gustu, by coś takiego się w ogóle spodobało (pomijając wątki seksualne, których się nie dopatruję, ale wątki seksistowskie to już coś innego). Tak więc gratuluję i tobie i pozostałym twórcom i zleceniodawcom tego "dzieła" bezguścia! Pytam się tylko, dlaczego zrobiono to za moje pieniądze?
        • Gość: Koko Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si IP: *.acn.waw.pl 07.12.11, 15:09
          bez przesady. film sam w sobie może się podobać. jest sympatyczny rzeczywiście, seksistowski też xD mi osobiście się nie podoba, bo, tak jak pisałam wcześniej, jest nie na temat i ten matrix był kompletnie niepotrzebny, bo tylko psuje odbiór. ale żeby od razu na ludzi gusta naskakiwać. ogarnijcie się trochę, każdemu może podobać się co innego.

ps. "Nie wierze,ze jego wytworcy pochodza choc w czesci z Warszawy skoro wydaje im sie ze mozna biegac w gaciach ze starczacym fiutem po Grobie Nieznanego Zolnierza." this made my day XD
          • dd_heretyk Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si 07.12.11, 16:48
            Dodam jeszcze, że ta muzyka też jest "nietrafiona"... :/
        • Gość: adamski Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si IP: *.as13285.net 07.12.11, 15:19
          dd_heretyk napisał:

> Pytam się tylko, dlaczego zrobiono to za moje pieniądze?

Zdziwiłbyś się jakie rzeczy robi się za twoje pieniądze. Masz płacić a nie pytać.

• Gość: true Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si IP: *.man.poznan.pl 07.12.11, 15:09
        i co w ten sposób przekonaliście krawaciarzy by kupili ten badziew za 0,5 mln pln???
    • wrd6611 Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... 07.12.11, 15:15
      Ale kaszana.
      • Gość: adamski Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si IP: *.as13285.net 07.12.11, 15:20
        Matrix 4
        • dd_heretyk Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si 07.12.11, 16:17
          Gość portalu: adamski napisał(a):

> Matrix 4

"Deratyzacja"? ;)
    • ellamp Nic dziwnego... 07.12.11, 15:21
      jakie miasto taka promocja, widac klase i kulture Londynu w kazdej sekundzie spotu Londyn olympics 2012, natomiast o spocie Wawy lepiej sie nie wypowiadac. Trzeba jednak przyznac i tu opieram sie o wlasne doswiadczenia, znajomych Polakow obcokrajowcow ze Wawa jest po prostu sztampowa i nudna. Sorry.
      • Gość: sky_fifi Re: Nic dziwnego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 23:05
        No pewnie, Londyn to Londyn, uau, zajebiste miasto, bo to Londyn.
        A Warszawa? Jako Warszawa jest z automatu do bani, bo to przecież Warszawa.
        • ellamp Re: Nic dziwnego... 08.12.11, 11:16
          Nie, po prostu Wawa jest nudna, szara, ciezkawa architektura i co najwazniejsze...ludzie, ta "slynna" WarszaFka i ci so pretenduja do tego srodowiska. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda.
    • Gość: Koko Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... IP: *.acn.waw.pl 07.12.11, 15:21
      02:07
      myśli dziewczyny: "mmm" <zerka w dół> "jeszcze nie opadł? to co? biegniemy dalej" :D
      • dd_heretyk Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si 07.12.11, 16:18
        Gość portalu: Koko napisał(a):

> 02:07
        > myśli dziewczyny: "mmm" <zerka w dół> "jeszcze nie opadł? to co? biegni
        > emy dalej" :D

Ehh Koko... O czym Ty dziewczyno myślisz...? ;)
        • Gość: Koko Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 18:56
          o tym co pani na filmie :D
    • kadykianus Okropne i za długie. Męczarnia to oglądać. 07.12.11, 16:01
      W połowie miałem dosyć oglądania. Dlaczego to jest takie długie?
      Okropne
    • n30n Jest ratunek! 07.12.11, 17:16
      Jesli czyta to ktos kompetentny to moze skorzysta z moich rad.

Klip mozna uratowac. Nalezy go inaczej zmontowac, zmienic troche muzyke, wyciac nierealistyczne sceny kaskderskie i troszke skrucic.

Moze uda sie jeszcze odzyskac stracona kasiorke.
    • Gość: Mariusz Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 18:54
      Bardzo dobry clip. Jest wszystko co powinno się być ujęte w 20 sekundach. Wprawdzie ma
      trochę korporacyjny charakter, ale mimo to jest dobry.
    • piotrpsp nedza 07.12.11, 19:34
      Moim skromnym zdaniem zarzuty o zboczencu stawiane temu filmikowi sa po prostu chamskie i idotyczne. Ci dwoje zwyczajnie flirtuja ze soba w nieco staroswiecki sposob: "Gesi za woda, kaczki za woda, uciekaj dziewczyno, bo cie poboda". Czesc tych zarzutow ma zrodlo w zlej woli nedzy emocjonalnej.
    • raff81 Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... 07.12.11, 19:46
      Bardzo fajny klip. Jest dynamiczny i pokazuje ciekawe miejsca w Warszawie, a poza tym jest bardzo prawdziwy. Do Wwy ludzie przyjeżdżają do pracy i zostają na całe życie, bo spotkali swoją "drugą połówkę". Super!
      • Gość: Maxim Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz sie IP: 173.233.203.* 07.12.11, 22:44
        "Bardzo fajny klip. Jest dynamiczny"

Oto juz chyba 12, a moze nawet 15-ty (pogubilem sie nieco)
        internauta piszacy, ze ow klip reklamowy "jest dynamiczny".
        Czy wszyscy piszecie pod dyktando jednego szefa???

P.S. Tworcy owego "dziela" zbyt duzo naogladali sie filmow
        (chinskich) w rodzaju "Dom latających sztyletów"...
    • Gość: raaaners Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... IP: *.147.246.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.12.11, 20:19
      Pewnie najwięcej krytyki filmiku wyszło z kompów konkurencji. Generalnie to chyba trafia to do młodego, aktywnego odbiorcy, który lubi aktywnie spędzać wolny czas i oglądać filmy typu Matrix czy wyczyny Jeta Li. ktoś komu rywalizacja i zabawa dwojga biegaczy kojarzy się z pogonią zboczńca pewnie nigdy nie ruszył dupy z zapierdzianego fotela. Na każdej imprezie typu maraton gdzie biegnie parę tyś ludzi spotkamy setki takich przypadków rywalizujących dwójek- bo są na podobnym poziomie i łatwiej im walkczyć. generalnie ok
    • Gość: nowotka1 Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 20:27
      Całkiem fajny film! Mnie się podoba – Warszawa w nim jest znacznie mniej syfiasta niż w rzeczywistości. Bohaterowie się ganiają jak w bajce z Hongkongu, ale cóż w tym nadzwyczajnego? Naprawdę nie ma się co czepiać.
    • Gość: POdatnik Kibice kopanej to(zwykle!)ludzie b.prości,dla nich IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 20:40
      powinno być coś prostego i łopatologicznego, a nie filmy o zboczeńcach z erekcją...;-)
    • ex.czytelnik.wyborczej lemingoza zdziwiona? 07.12.11, 22:31
      Hej tam, wyznawcy Platformy, bufetowej, zielonej wyspy i Donaldinho?
      Tani klip wam się nie podoba? Że poszło w błoto pół bańki? Że Londyn ma o niebo lepszy klip?
      W Londynie mieszka taki ludek, co nazywa się Ingliszami. Są nieźle zorganizowani, efektywnie pracują, w biznesie liczą się umiejętności, biurokracja jest umiarkowanie uciążliwa, politycy są profesjonalni, ostatni na serio zaczęli nawet reformy finansowe.
      Głosowaliście na tego rudego oszusta, którego celem jest manie więcej władzy na dłużej, który konserwuje nad Wisłą nieuczciwość i korupcje jako zasady biznesu, partyjno-spółdzielniano-rodzinne układy rządzące tym kto pracę dostanie i za ile.
      Efektem jest taki klip. Dokładnie efektem tego. Dyletanci z klucza partyjnego decydują komu zlecone zostanie nakręcenie klipu, a potem kręcą go inni dyletanci i miernoty.
      Tak że macie to czego chcieliście.
    • Gość: jeremiasz Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... IP: *.ptim.net.pl 08.12.11, 00:04
      Klip jest ani dobry ani zły - można było go zrobić lepiej (jak wszystko) ale cała ta nagonka mnie śmieszy, szczególnie te podteksty erotyczne. Ciekawe, że w naszym katolickim kraju wszystkim wszystko się kojarzy z seksem - nawet jogging czy teletubisie.
    • Gość: ewa Burza po filmie promującym stolicę: ratusz się ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 00:41
      Niestety film przedstawiający Warszawę, jako gospodarza Euro 2012 niczego- poza bezsensowną pogonią- nie pokazuje niczego konkretnego. Nie zachęca do przyjazdu tych, którzy jeszcze tam nie byli, nie budzi sentymentu u tych, którzy już znają Warszawę no i prawdopodobnie nie zadowala większości mieszkańców... Ponadto czy w ogóle jasno nawiązuje do tego, czego gospodarzem ma być Warszawa...?
      • Gość: Koko Re: Burza po filmie promującym stolicę: ratusz si IP: *.acn.waw.pl 08.12.11, 11:55
        dokładnie. zgadzam się. spot jest, ale nie o tym o czym powinien.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka