Dodaj do ulubionych

Kolejne zmiany w komunikacji. Znikną 2 linie po...

IP: *.aster.pl 12.01.12, 19:15
Szczam na zbiorkom. Najpierw niech wyplenią przechowywanie w tzw. środkach komunikacji zapijaczonych, śmierdzących lumpów. No chyba, że to metoda p. Ruty na zmniejszenie ścisku.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaron Przecież to były 2 najszybsze linie na TŁ IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 19:55
      Argumentacja ZTM co do zamiany 515 i 415 w 143 jest groteskowa. Te linie mają na TŁ mniej przystanków niż na przykład najczęściej jeżdżące tam 520, a mimo to nikt nie mówi o zamianie tej ostatniej na linię zwykłą, chociaż z pewnością jeździ wolniej niż obecne 515. W mojej opinii należało zlikwidować 415, a 515 puścić co 10 minut, bez zabawy w zamianę na linię zwykłą.
      • Gość: antykłam Re: Przecież to były 2 najszybsze linie na TŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 20:32
        Zgadzam się.
        Nie twierdzę, że teraz na pewno będzie gorzej - zobaczymy. Natomiast wkurza mnie, że ZTM ciągle ściemnia. Tu mamy przykład z liczbą przystanków, na których się zatrzymują 515 i 415, jak likwidowali bilety 7-dniowe to pisali, że nie ma zainteresowania - a ja przepytuję kioskarzy, którzy mówią co innego. Itepe itede
        • Gość: sada 345 IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.01.12, 21:25
          Co to za dziwoląg? Linia wygibasem jadąca naokoło z Gocławia do Rembertowa. Kto z Gocławia ma interesy na Rembertowie? A jeśli nawet są tacy (w co wątpię), to dlaczego mają wlec się Chełmżyńską i Strażacką i grzęznąć w korkach przed wiecznie zakorkowanym przejazdem kolejowym? Puszczą jakiś muchowóz raz na godzinę, a potem zlikwidują. Ale zanim to się stanie jakiś popier.dolony palant zgarnie premię za innowacyjność.

Ps. 415 i 515 to były faktycznie najszybsze autobusy na TŁ. Bardziej debilnego argumentu nie dało się już wymyśleć?
          • Gość: Krzysztof Re: 345 IP: *.aster.pl 12.01.12, 23:15
            Ja jestem z Gocławia i mam "interesy" w Rembertowie.

Linią 345 jednak rzeczywiście jeździł nie będę. Przede wszystkim ze względu na częstotliwość (co pół godziny to autobusy ze wsi do "powiatu" jeździć powinny a nie autobus łączący dwie dzielnice) a po drugie, oczywiście, ze względu na trasę.

Trasę chyba obmyślono specjalnie dla emerytów szukających groszowych promocji w marketach: od pętli na Gocławiu powinien jednak jechać Jugosłowiańską żeby "zahaczyć" o dawną Savię na Kwiatkowskiego (dziś Tesco), a potem już po kolei jedno Tesco, drugie Tesco, "nie dla idiotów", Promenada, Leroy i Real. Potem już wszyscy wysiadają na węźle Marsa, bo nikogo jeszcze nie poiebało, żeby przez Chełmżyńską i przejazd kolejowy telepać się na Mokry Ług.

Jeśli już musi być przez Chełmżyńską, niech choć dotrze tam z pętli Trasą Siekierkowską!

No i wreszcie jak teraz będzie wyglądał dojazd od stacji kolejowej i ratusza w Rembridge do AON-u? Zamiast kursującego co pół godziny 515 (w rzeczywistości częściej, bo były "wtyczki") i co 15 min. 168 będzie kursujące co 10 lub co 15 minut 145, więc faktycznie liczba pojazdów obsługujących ten odcinek jeszcze się zmniejszy. Niech jakakolwiek matka z wózkiem czy starsza osoba, która liczyła na poprawę na tym odcinku zapomni, że w ogóle uda jej się wbić do środka!

Nie korzystałem oczywiście z każdej linii w Warszawie, ale dla mnie to 345 to najgorszy gniot stołecznej komunikacji.
            • michal0510 Re: 345 13.01.12, 09:02
              Dopóki nie uporządkuje się ruchu na skrzyżowaniu Strażacka/Chełmżyńska (na początek rondo, a docelowo wiadukt nad torami) puszczanie jakiejkolwiek linii trasą Strażacka - Chełmżyńska jest bez sensu.
    • Gość: cech Dzień bez IP: *.acn.waw.pl 12.01.12, 21:04
      spie...nia czegoś w komunikacji dniem straconym dla Ruty i jego bandy.
      • Gość: Paweł Re: Dzień bez IP: *.com 13.01.12, 02:34
        Nie ufajcie Rucie. Ten człowiek ciągnie 16 tysięcy na miesiąc, dorobił się z żoną już co najmniej drugiego samochodu - zobaczcie jak wzrosły jego oszczędności odkąd pracuje w ZTM:
        bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotowe/oswiadczenia_majatkowe/r/6197_ruta_leszek/OswiadczenieMajatkowe_4.htm
        Tagi: Leszek Ruta ZTM zarobki. Jakie są jego kompetencje jestem ciekaw? Teraz poczytajcie jak ten człowiek naobiecywał cudów na patyku na Żoliborzu, a w praktyce nadal ludzie stoją i modlą się o 122 co 20 minut poza szczytem aby doznać łaski przesiadki do metra:
        forum.gazeta.pl/forum/w,484,131316851,131316851,Szef_ZTM_nie_spelnia_obietnic.html
        Nieładnie Panie Leszku oj nie ładnie. A na Przasnyskiej i Elbląskiej wciąż nie powstały przystanki pod linię lokalną do Marymontu. Jedyne słowa jakie się cisną - oszustwo, nielojalność, brak motywacji do płacenia podatków w Warszawie.
        Należy piętnować skandaliczne niekompetencje, okłamywanie ludzi i zmuszanie do biegania przez całe osiedle na autobusy, jak ma to miejsce na Przasnyskiej i Elbląskiej. Precz z nierobami i ludźmi nie potrafiącymi rozwiązywać prostych problemów.
        • Gość: Pyza Re: Dzień bez IP: 173.208.211.* 13.01.12, 18:11
          Rety...ten człowiek zarabia chyba tyle co HGW albo i więcej! Masakra. No to już wiadomo, po co te podwyżki cen biletów.
    • Gość: aaw Kolejne zmiany w komunikacji. Znikną 2 linie po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 21:22
      Zacznijmy protestować! Miasto "stawia" na komunikację, ale ta jest tylko gorsza i gorsza. Dokąd to zmierza?
      • Gość: os Re: Kolejne zmiany w komunikacji. Znikną 2 linie IP: *.play-internet.pl 12.01.12, 22:12
        i pewnie nowe 143 będzie wlokło się jak 168 po Siekierkowskim. Pamiętam jeszcze, jak 515 jeździło do huty i zawsze podróżowali nim pasażerowie.
    • Gość: abc Re: Kolejne zmiany w komunikacji. Znikną 2 linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 00:17
      > Do Rembertowa przestanie także dojeżdżać linia 168, która na długiej trasie utyka w korkach.
      Ponieważ wiele linii utyka w korkach należy się spodziewać likwidacji kolejnych linii. I w końcu doczekamy czasów, kiedy nie będzie już żadnych problemów z komunikacją miejską, bo jej po prostu nie będzie. I tak trzymać!
      • wiesia.and.company Re: Kolejne zmiany w komunikacji. Znikną 2 linie 13.01.12, 00:45
        Do Krzysztofa: piszesz - Linią 345 jednak rzeczywiście jeździł nie będę. Przede wszystkim ze względu na częstotliwość (co pół godziny to autobusy ze wsi do "powiatu" jeździć powinny a nie autobus łączący dwie dzielnice) a po drugie, oczywiście, ze względu na trasę. A jest, jest taka linia 210, która łączy Centrum i Ursynów Płd. jadąc Puławską (jedna z głównych ulic Warszawy). Nie dość, że znika tuż za Pl.Unii, skrzętnie omijając mokotowską Puławską, pojawiając się na Puławskiej tylko w jednym punkcie, potem opłotkami, opłotkami w kierunku Ursynowa, to kursuje co 30 minut! W dzień powszedni, takoż i święta. I na Puławskiej na odcinku 110 numerów nie ma żadnego autobusu który łączyłby tę ulicę z Centrum. W przypadku awarii tramwajów (a mają miejsce) to taki autobus co 30 minut i jadący objazdami małymi uliczkami jest beznadziejnym rozwiązaniem.
        W ogóle tych zmian od czasu "panowania" Ruty to jest już chyba kilkaset. W "trosce" o mieszkańców wielkiego miasta. A rozwiązania ZTM są satysfakcjonujące dla gminy skupiającej malutkie wioseczki. Nie sprawdzają się w Warszawie o liczbie zameldowanych mieszkańców 1 720 398 (dane z grudna 2010 r), a teraz to zapewne już ponad 2 000 000 mieszkających.
    • swanilda Kolejne zmiany w komunikacji. Znikną 2 linie po... 13.01.12, 09:56
      Może w Rembertowie 515 stawało na każdym przystanku, ale na najbardziej popularnym odcinku TŁ było najszybsze. Odnoszę wrażenie, że ZTM po prostu małymi kroczkami zlikwidował tę linię, na co miał ochotę od lat. Pamiętam sprzed paru lat pomysł przerzucenia 515 z TŁ na Trasę Siekierkowską. Protestowałam, inni najwyraźniej też protestowali, bo pomysł upadł. Ale trasę 515 skracano stopniowo na odcinku lewobrzeżnym (od dość dawna nie mam już bezpośredniego autobusu z Placu Bankowego, co utrudnia np. korzystanie z kultury wysokiej na pobliskim placu Teatralnym), a częstotliwość kursów rozrzedzano. Aż do likwidacji.
      Na koniec pozwolę sobie na gorzką ironię: Dziekuję, panie Ruta, za Pana zrozumienie potrzeb komunikacyjnych mieszkańców Warszawy... I choć bardzo tego nie chcę, chyba w końcu zdecyduję się na kupno samochodu. Tak dobrze promuje Pan komunikację publiczną.
      • Gość: gosc Re: Kolejne zmiany w komunikacji. Znikną 2 linie IP: 212.160.172.* 13.01.12, 10:34
        A przecież 515 kiedyś jeździło na Hutę, a teraz nie będzie jeździć wcale. Proponuję rzucić okiem na czas jaki włg rozkładu 515 ma na pokonanie odcinka. A w jakim czasie będzie pokonywać go 143. Chyba zbyt dużą popularnością cieszą się bilety czasowe a że likwidując je mógłby być duży szum, to lepiej wycofywać po kolei linie czerwone i zastępować czarnymi.
        Skrócenie 168 też jest sprytne. Kto chce jechać na Mokotów nie kupi biletu jednorazowego tylko kupi 2 bilety jednorazowe.
        No i czas przejazdu
        515 - linia przyspieszona
        kierunek » Rembertów-Kolonia
        GUS 07 15:09 0
        Rembertów-Kolonia 01 15:48 39
        Zobaczymy ile wydłużą czas przejazdu :)
        • Gość: track Re: Kolejne zmiany w komunikacji. Znikną 2 linie IP: *.89.67.98.static.crowley.pl 13.01.12, 16:14
          Wg. ZTM czas jazdy wydłuży się do 47 minut. To niby nie tak wiele, ale większość z tego "dodatku" linia załapie na TŁ, czyli tam gdzie miała być "za wolna".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka