Dodaj do ulubionych

Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszkania

IP: 178.73.48.* 13.02.12, 10:25
Czy nie za dużo osób chce żyć kosztem innych? Przecież te mieszkania komunalne i socjalne finansowane są z naszych podatków. Za 3300 zł miesięcznie na 2 osoby można wynająć niewielkie mieszkanie i pozostaje na skromne utrzymanie. Moimi sąsiadami są młodzi ludzie, których zarobki nie są większe, a wynajmują 40 metrowe mieszkanie (umeblowane) i jakoś nie starają się o pomoc, bo nie mają roszczeniowego podejścia.
Z drugiej strony ewenementem chyba na skalę światową jest przyznawanie mieszkań socjalnych i komunalnych "na zawsze", a zupełne kuriozum to prawo ich dziedziczenia!
W ten sposób reszta społeczeństwa, która sama ciężko pracuje na zapewnienie rodzinie bytu, współfinansuje mieszkania osób nie zawsze ubogich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wander Re: Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszka IP: *.play-internet.pl 13.02.12, 10:45
      Szlag mnie trafia, kiedy czytam takie wypowiedzi, a dlaczego nikt się nie odzywa jak przyznają mieszkania urzędnikom i ich rodzinom, a ci co wynajmują to przeważnie przyjezdni, to ich szlag trafia, ze w Warszawie nie mogą starać się o lokal komunalny.
      • Gość: komu Re: Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszka IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.12, 16:59
        Czytając wasze podejście jestem w szoku, są osoby które naciągają ale są takie jak Ja która samotnie wychowuje dzieci a sytuacja życiowa nie pozwala na kupienie mieszkania po to są te mieszkania ale nie zależy mi na naciąganiu tylko na własnym i bezpiecznym kącie, więc jeśli jesteście tak ograniczeni to chociaż nie wypisujcie takich bzdur.

• Gość: Billu z Brzeskiej weź się kobito do roboty, dzieciaków IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.12, 07:05
          masę natłuc to nie sztuka, sztuka na nie zarobić
          • Gość: komku [...] IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.12, 12:38
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • saguar_bro jeśli znasz takie przypadki 24.05.12, 10:59
        to zgłoś je do CBA, jeżeli tylko ssiesz z brudnego palucha - to lepiej zamilcz
    • Gość: admar Re: Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.12, 11:03
      Nie sa finansowane z podatkow Komunalni placa wiecej niz wlasciciele i miasto na tym zarabia Ja nie wiesz to nie pisz
      • Gość: waw Re: Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszka IP: 178.73.48.* 13.02.12, 14:11
        Wydatki na utrzymanie mieszkań komunalnych w Warszawie wielokrotnie przekraczają dochody z ich najmu. Codziennie KAŻDY Warszawiak płaci za to złotówkę (informacja z GW). A to tylko koszty bieżącego utrzymania. Przecież wybudowanie tych mieszkań też kosztowało!
        • Gość: xxxx Re: Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszka IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.12, 13:19
          Dziwne że martwisz są o swoją złotówkę, a nie umiesz pojąć że to jedyna szansa dla tych kobiet i innych osób, one nie proszą abyście im kupili mieszkanie domagają się tego co każdej osobie w trudnej sytuacji się należy od Państwa ( lepiej jak Gmina oddaje mieszkania, znajomym) macie świetne podejście Gratulacje.
          • jhbsk Re: Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszka 02.05.12, 07:38
            Należy się?
        • Gość: diabolo_menthe Re: Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.13, 00:55
          Właściciele mieszkania identycznego jak moje, ponoszą miesięcznie koszty utrzymania lokalu (łącznie z funduszem remontowym) w wysokości 450 zł, ja za komunalne, piętro niżej płacę 700 zł. Skoro wspólnota potrafi utrzymać budynek za 2/3 tego co bierze urząd miasta od lokatora komunalnego, to chyba urzędowi też powinno wystarczyć. Wspólnoty potrafią z tych mniejszych środków wygospodarować pieniądze na remonty i modernizację budynków, na spłatę kredytów zaciągniętych na inwestycje w budynku. A do komunalnych, na utrzymanie których lokatorzy płacą dużo więcej, miasto dopłaca? To ci ciekawostka! Może trzeba mniej urzędnikom dawać nagród i premii?
          A jeśli chodzi o koszty wybudowania mieszkań komunalnych, to gros tych domów odbudowali po wojnie , partycypując także w kosztach (tak jak mój ojciec) ich dzisiejsi mieszakńcy lub ich rodzice, a dziś jest to majątek miasta.
    • Gość: wars Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszkania IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 13.02.12, 11:08
      a co z ta kolezanka burmistrza Bemowa, cwaniaka Dabrowskiego?

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,9337183,Burmistrz_dal_przyjaciolce_prace__A_jej_mamie_mieszkanie.html
    • Gość: zuk Re: Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszka IP: *.acn.waw.pl 13.02.12, 11:42
      Ja sama znam rodzinę, która kupiła pod Warszawą mieszkanie trzypokojowe (na córkę), ma dom i posiadłość pod Łodzią (na ojca), gdzie mieszkają i trzypokojowe mieszkanie komunalne w okolicach Łazienek, które od kilku lat stoi puste. Zasłaniają się tym, że im się należy, bo są rodziną zastępczą dla dziesięcioletniej wnuczki. Nic nie mają na siebie, to im nikt nie odbierze mieszkania. Mieszkania komunalne co 5 lat powinny być sprawdzane, co do zasadność ich zajmowania i co kilka lat powinno przerzucać lokatorów z jednego do drugiego - wtedy nie byłoby, że jest ono najemców i nie mieliby komfortowej sytuacji, która sprzyja nicnierobieniu.
    • Gość: ConanLibertarianin Komunałki to relikt PRL-u, kosztują IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.12, 17:03
      miliardy złocznie (dokładane do nich pieniądze) rocznie w skali Kraju. W tym 25% przejadają urzędnicy i obsługa tego reliktu.
    • Gość: w obronie mieszkan Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.12, 13:07
      Czytając opinie , widać jak wielka znieczulica jest wśród tych osób, na miejscu takich mądrali wolałbym się nie wypowiadać, ale z ich wypowiedzi widać że nigdy nie zabrakło im chleba a chyba powinni choć raz w życiu być w skórze tych osób i nie tylko.
      Jako mieszkańcowi Bemowa, oraz osobie która ma to szczęście i ma mieszkanie żal mi osób które nie mają takiego szczęścia jak ja i Ci oschli internauci. Przepraszam w imieniu osób których nie stać na odrobinę ludzkich uczuć.
      Najgorsze jest to że nikogo nie razi wydawanie mieszkań znajomym lecz wypowiadają się negatywnie o osobach które naprawdę tego potrzebują.
      A tak dla wyjaśnienia mieszkania komunalne nie są dawane w prezencie tylko się za nie płaci, wiadomo że nie 100% wartości ale mimo to jest to koszt który każdy musi ponieść i nikomu z was z portfela nie ubywa, zanim zaczniecie udawać znawców wnikliwie poczytajcie warunki przyznawania i różnice między mieszkaniem komunalnym a socjalnym.
      • Gość: ConanLibertarianin Socjal czy komunal - dokładają ciężko pracujący IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.12, 07:14
        podatnicy, którzy i tak utrzymują dodatkowo ok. 540 tys. urzędasów itd.
    • apodemus Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszkania 15.02.12, 10:13
      Rozumiem, że 50 złotych przekroczenia to niewiele, ale gdzieś trzeba postawić granicę. I zawsze znajdzie się ktoś, kto przekroczy próg o 50 zł albo i mniej. Zresztą, moim zdaniem i tak próg jest dość wysoko i o dochodach, które mimo wszystko "załapują się" wielu normalnie pracujących (i samodzielnie zarabiających na własne "M") może pomarzyć. Oczywiście, wsparcie mieszkaniowe jest w wielu przypadkach konieczne, ale powszechne rozdawnictwo budzi mój sprzeciw. Jest zachętą dla tych, którzy potrafią jedynie wyciągać rękę i wołać "daj", zapominając o tym, że wartość, którą otrzymają, ktoś inny musiał wypracować.
      • Gość: ConanLibertarianin W Polsce "daj, daj z pub. pieniędzy" to hasło IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 07:15
        połowy społeczeńtwa i to jest nasza klęska jako narodu.
        • Gość: bemowianka3 Re: W Polsce "daj, daj z pub. pieniędzy" to hasło IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 20:03
          Szukajcie na prywatnym forum bemowianka2 ciekawy wpis o tym co dzieje się w urzędzie na Bemowie kolejna kochanka szaleje z mieszkaniami nie jest to niestety śmieszne a tragiczne do czego PO tam doprowadziła
    • Gość: mmmmmmmmmmm Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszkania IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 17:23
      i co z tego skoro maja na gdzieś do tej pory nikt nie zrobił nic aby pomuc, jedyne co wszędzie słyszę daj Burmistrzowi kase albo napraw mu samochód za frajer to dostaniesz mieszkanie, gdybym miała kase to bym kupiła mieszkaniew ale nie mam a na naprawie aut się nie znam sorry
      • Gość: aron Re: Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszka IP: *.paradowski.pl 02.05.12, 05:06
        a po co w ogóle w Warszawie najbogatszym mieście w Polsce komunalne mieszkania?
        • Gość: skreśtona Re: Zarabiała 50 zł za dużo. Nie dostanie mieszka IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.12, 13:18
          Po to ( tu sie urodziłam tu urodziłam synów i tu jeden chodzi do szkoły a drugi do przedszkola) więc nie rozumiem takich pytań a gdzie jak nie w miejscu gdzie od 33 lat żyje to chyba logiczne.
        • saguar_bro właściwe pytanie to 24.05.12, 11:07
          po co mieszkania komunalne na Nowym Świecie, al. Ujazdowskich, Krakowskim Przedmieściu czy al. Na Skarpie? doprawdy bogate mamy miasto skoro stać je na utrzymywanie i dopłacanie do setek lokali komunalnych na najdroższych działkach w Polsce! przecież w każdym normalnym mieście lokale komunalne znajdują sie na peryferiach! wyobraźcie sobie lokale komunalne na monachijskiej Maximilienstesse, berlińskim Unter den Linden czy londyńskiej Oxford Street! a taka sytuacja ma miejsce w Warszawie - setki lokali komunalnych na Trakcie Królewskim, przecież to zbrodnicza patologia! dzięki Bogu za reprywatyzację, tylko ona może przeciąć ten chory wrzód patologii!
          • Gość: skreślona Re: właściwe pytanie to IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 13:22
            mieszkania komunalne nie są wydawane tak jak socjalne czyli tak zwanej przez Ciebie patologi ja czekałam na komunalne mam prace na dwa etaty moje problemy nie wzieły się z patologi lecz nie mam bogatych rodziców ani bogatego męża niestety już nie mam go wcale więc proszę zanim nazwiesz patologią ludzi mieszkających w mieszkaniach komunalnych zastanów się głęboko, oceń sam siebie zanim zaczniesz od ludzi których nawet nie widziałęś na oczy i nie znasz jest to przykre że kiedyś były tylko mieszkania dawane przez państwo a teraz nazywsz to patologią więc nasi rodzice wszyscy nie tylko teraz ale bez wyjątku pochodzą z patologi twoi również Gratulacje
          • aankaa Re: właściwe pytanie to 24.05.12, 14:09
            część z nich to przejęte po wojnie kamienice, inne komunalne w centrum i jego bliskim sąsiedztwie to po prostu odbudowa powojenna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka