Dodaj do ulubionych

Bank przeprosi 85-latka bo nie wpuścił go do to...

IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 17:13
Nie rozumiem zachowania Pekao SA, sprawa dotyczy kilku tysiecy złotych, nie milionów a smród na żubrze pozostanie na długo, czy tam nie ma nikogo kto odpowiada za wizerunek tego banku ? Ja wiem że oni są już na dnie ale bez przesady ... stać ich i na toaletę i na szacunek do starszego człowieka ... a może nie stać ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Eternit Przeczyściło go po świętokrzyskiej paście IP: *.pl.netia.com.pl 21.02.12, 17:33
      Co za beszczelny koleś.
      • Gość: obszymurek Re: Przeczyściło go po świętokrzyskiej paście IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 17:59
        No nie?
        Chamidło jakieś!
        Jak śmiał poprosić o możliwość skorzystanie z toalety.
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Sam jesteś bezczelny koleś. IP: *.jmdi.pl 21.02.12, 19:21
        Chciałbym, żebyś zdechł. Może jutro wpadniesz pod tramwaj? Super by było!
        • Gość: Eternit Re: Sam jesteś bezczelny koleś. IP: *.acn.waw.pl 22.02.12, 00:23
          Super, byle tramwaj był z klopem co bym mógł się wypróżnić, bo po rozjechaniu do toitoia mogę się niedowlec.
          • fedorczyk4 Chora sytuacja, 22.02.12, 01:10
            z obu, a może nawet z trzech stron. Durnota ze strony pracowników, roszczeniowość ze strony starszego pana i cwana "córcia" która ugrała sobie trochę kasy. Oczywiście, że są sytuacje "podbramkowe" ale czy w takim razie muszą byś wszędzie ogólnodostępne i darmowe toalety? Jak o mnie chodzi to proszę bardzo, ale nie za moje pieniądze. Kategorycznie nie zgadzam się zeby jakikolwiek bank doliczał mi choć miniumum procenta przeznaczonego na publiczny sraczyk. Jeśli ci którzy uważają że temu panu należy się odszkodowanie chcą sie na nie zrzucić to ich sprawa. Ja nie mam zamiaru płacić.
            • rydzyk_fizyk Re: Chora sytuacja, 22.02.12, 07:55
              "Kategorycznie nie zgadzam się zeby jakikolwiek bank doliczał mi choć miniumum procenta przeznaczonego na publiczny sraczyk."

A kto mówi o publicznym?
              Przecież bohaterem artykułu jest klient banku.
    • Gość: Robert Ch. Bank przeprosi 85-latka bo nie wpuścił go do to... IP: *.centertel.pl 21.02.12, 17:36
      To jest typowa korporacyjna mentalność pracowników, niepotrafiących zachować się w sytuacjach niestandardowych nieprzewidzianych wewnętrznymi regulaminami. Nikt ich nie uczy, że praca będzie polegała również na zachowaniach wymagających zdroworozsądkowego myślenia i zwykłego szacunku do drugiego człowieka. Pracując w obsłudze klienta wielokrotnie przekonałem się, że dla firmy liczą się jedynie wymierne wyniki pracy a nie długoterminowy zysk wynikający z przyzwoitego zachowania.
      • rydzyk_fizyk Re: Bank przeprosi 85-latka bo nie wpuścił go do 21.02.12, 20:53
        Racja.
        Pozostaje mieć nadzieję, że taka sytuacja jest możliwa do utrzymania jedynie na krótką metę i będzie się mścić - jeśli nie w postaci wpływu na wizerunek i domaganie się lepszych usług to właśnie poprzez reagowanie na takie incydenty w formie procesowej.
    • mela-blonda Re: Bank przeprosi 85-latka bo nie wpuścił go do 21.02.12, 17:40
      Jeszcze 8 lat temu była tam toaleta, żadnych ''narkomanów'' tam nie widziałam. Komu zatem przeszkadzała.
      • Gość: Port Gościalu jak to komu? IP: 195.212.199.* 21.02.12, 17:55
        "Bankier" miałby sprzątać w kiblu????
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Trzeba było wydawać kasę na sprzątanie. IP: *.jmdi.pl 21.02.12, 19:20
        5 minut dłużej pracy sprzątaczki, środki czystości itp. to za dużo dla biednego banku! PKO BP powinno hołubić tych staruszków, bo jak oni wymrą to nikt nie będzie korzystał z tego złodziejskiego banku!
        • rydzyk_fizyk Re: Trzeba było wydawać kasę na sprzątanie. 21.02.12, 20:51
          Akurat PKO BP w tej sprawie poszedł po rozum do głowy - przeprosił i zawarł ugodę - chociaż pewnie głównie przez niestosowną korespondecję skierowaną do klienta.
    • anusza48 Bank przeprosi 85-latka, bo nie wpuścił go do t... 21.02.12, 17:50
      "Żubr" w czasie kolejnych remontów systematycznie likwidował dostępne dla klientów toalety,zatem to nie żaden błąd czy nieumiejętność pracownika - szeregowego - tylko praktyka całej instytucji.Pogorszenie nastąpiło - niestety - po przejęciu banku przez Włochów.
    • Gość: kasia Re: Bank przeprosi 85-latka bo nie wpuścił go do IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.12, 17:54
      oj to u nich norma..ja w 8 miesiącu ciąży też nie mogłam skorzystać tam z toalety. szok...potem sprzątali .bo mój pęcherz puścił......jestem ich klientką:(
      • Gość: łororjorjroror Re: Bank przeprosi 85-latka bo nie wpuścił go do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.12, 10:51
        A fe. Blebleble
        Nie chciałam tego wiedzieć. Nie obchodzi mnie, że posikałaś się w majty i nieważne czy byłaś w ósmym czy też pierwszym miesiącu ciąży.
        bleh
    • Gość: Mokotów Bank przeprosi 85-latka, bo nie wpuścił go do t... IP: *.cable.net-inotel.pl 21.02.12, 18:02
      Olobolo i Robert Ch. mają rację. Z jednej strony pogubienie się pracowników korporacji w tej banalnej sytuacji z drugiej sprawa toalet. Dlaczego nie ma ogólnodostępnych dla klientów w tak wielkim budynku ? Bardzo możliwe, że gdyby wpuścili tego starszego człowieka do pracowniczej to dostaliby po łbie od swojego kierownika, który zapewne od niedawna w Warszawie i uważa, że nie ma takiego obowiązku bo jemu z kolei nikt o tym nie powiedział. To właśnie nowe pokolenie, które "nie czuje" zupełnie pewnych spraw. Krótko mówiąc ograniczenie i brak taktu. Zawsze mnie zresztą śmieszą te zamknięte toalety np. w przychodni zdrowia z napisem, że klucz jest w recepcji. Co to zmienia ? Czy każdy kto wszedłby do niej bo byłaby otwarta to by nabrudził ? A każdy kto pójdzie po klucz, otworzy sobie drzwi, załatwi co trzeba, zamknie i odniesie do recepcji to na pewno zostawi to miejsce w czystości. Przecież nikt po każdym użytkowniku toalety nie sprawdza czy jest tan czysto.
      Na marginesie, w Rzymie mieście niewątpliwie turystycznym toalety w każdej kawiarni, holu hotelowym, restauracji, pubie itp. jest ogólnodostępna dla każdego. Nawet niekoniecznie dla klienta danego lokalu. Wchodzisz i już. Przez to nie widzi się ludzi załatwiających to w krzakach.
      Jeśli więc ktoś zastanawia się co to jest prowincja, to odpowiadam : min. napis na drzwiach toalety w restauracji, że jest tylko dla klientów tejże.
      • Gość: me Re: Bank przeprosi 85-latka, bo nie wpuścił go do IP: *.me.uk 21.02.12, 21:38
        > Na marginesie, w Rzymie mieście niewątpliwie turystycznym toalety w każdej
        > kawiarni, holu hotelowym, restauracji, pubie itp. jest ogólnodostępna dla
        > każdego. Nawet niekoniecznie dla klienta danego lokalu. Wchodzisz i już.
        > Przez to nie widzi się ludzi załatwiających to w krzakach.
        > Jeśli więc ktoś zastanawia się co to jest prowincja, to odpowiadam : min. napis
        > na drzwiach toalety w restauracji, że jest tylko dla klientów tejże.

Nie każdy ma ochotę użerać się z fiskusem i płacić podatek od darowizny za nieodpłatne udostępnienie sanitariatu...
    • Gość: marnypoziomgazety Bank przeprosi 85-latka, bo nie wpuścił go do t... IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.02.12, 18:02
      nie ma takiego banku jak PKO S.A. -z poziomem artykulow na gazecie.pl jest coraz gorzej. czy ktos w ogole sprawdza te teksty ???
    • Gość: a Re: Bank przeprosi 85-latka bo nie wpuścił go do IP: *.warszawa.mm.pl 21.02.12, 18:07
      Ten pan to pieniacz, taka starcza dolegliwość
      • Gość: Mokotów Re: Bank przeprosi 85-latka bo nie wpuścił go do IP: *.cable.net-inotel.pl 21.02.12, 18:10
        Nie sądzę, żeby był pieniaczem. Przecież nie przyszedł do nich z ulicy, tylko załatwiał u nich sprawy bankowe przez jakiś czas. Jest ich klientem.
      • Gość: olobolo słoma z butów im w żubrze wystaje IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 18:22
        Gość portalu: a napisał(a):
        > Ten pan to pieniacz, taka starcza dolegliwość

Poszukaj sobie w necie co chamy z tego banku odpisały 84-letniemu człowiekowi w odpowiedzi na jego skargę o brak toalety dla klientów.

Ja się nie dziwię że poszedł do sądu. Dość tego, najwyższa pora nauczyć menadżerów w wyświechtanych koszulach ze słomą wystającą z rozchodzonych butów po bracie że pewne zasady obowiązują niezależnie czy wymagają tego przepisy czy nie. Osobie starszej, kobiecie w ciąży itp należy udostępnić toaletę nawet jak jest ona przewidziana dla dumnego i nadętego pracownika korporacji przez małe "k" !
      • Gość: Zuza nie życzę Ci źle, ale... IP: *.securex.cc 21.02.12, 19:02
        wystarczy uruchomić wyobraźnię i miec odrobinę serca, by zrozumiec sytuacje starszej, schorowanej osoby. Mówiąc takie rzeczy pokazujesz, że nie masz serca, smarkaczu

• nessuno Re: Bank przeprosi 85-latka bo nie wpuścił go do 21.02.12, 22:31
        Gość portalu: a napisał(a):

> Ten pan to pieniacz, taka starcza dolegliwość
        Nie powiedziałbym,że pieniacz. Starszy schorowany człowiek ma pewne ograniczenia, więc te korporacyjne ćwoki w bankach powinny wykazać się większą życzliwością,o ile w ogóle znają to pojęcie. Natomiast córcia tego pana to jakaś popieprzona mitomanka albo zwolenniczka PiSdzielców.
        "Kiedy wreszcie udostępniono mu sanitariat, okazało się, że nie ma w nim światła. Jak mówiła, ojciec musiałby skorzystać z toalety po omacku lub przy otwartych drzwiach. Według córki po tym wydarzeniu ojciec zaczął mieć kłopoty ze snem, a ciemna toaleta przywołała przeżycia z powstania, gdy był przysypany pod gruzami."
    • Gość: 32LATEK Ja bym wyjął i odlał sie na ladę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 18:08
      I JESZCZE BYm przesowi wsadził pysk w siki i klapsa w tyłek
    • Gość: LuriTuri Bank przeprosi 85-latka, bo nie wpuścił go do t... IP: *.aster.pl 21.02.12, 18:16
      Niestety to typowe polskie chamstwo i brak zwykłej międzyludzkiej życzliwości. W tym pięknym, szczęśliwym katolickim kraju, gdzie prawie wszyscy są niezwykle świętojebliwi i kultywują - a jakże - "wartości", większość utopiłaby bliźnich w łyżce wody.
    • Gość: Alien0 O jaki bank chodzi, pekao sa, czy pko bp ? IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 18:21
      Różnica zasadnicza.
      • Gość: olobolo OBA IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 18:27
        Czytaj ze zrozumieniem - oba z tym że w jednym z nich ktoś się zastanowił nad zaistniałym faktem i naprawił szkodę, w drugim nadal mają wszystkich w czterech literach i będą wycierać sądowe ławy a potem jakiś młody adept zawodu j urbana wytłumaczy że to było inaczej niż sąd zasądził.
        • Gość: napływ z Grójca Re: OBA IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 18:37
          Nie porównuj ćwierćinteligentnych pismaków do Urbana - ten gość akurat zna sie na robocie, cokolwiek sobie o nim myslisz.
    • Gość: felicja Bank przeprosi 85-latka, bo nie wpuścił go do t... IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 18:24
      Niezależnie od tego, że w banku powinna być ogólnodostępna toaleta, nie potrafię zrozumieć pracowników, którzy starszemu człowiekowi nie umożliwili skorzystania z WC. Co za bezduszność. Pracowałam swego czasu w urzędzie, gdzie mieliśmy toaletę dla pracowników na klucz. Kilkukrotnie zdarzyło mi się, że ktoś prosił, żeby mu ją otworzyć - nie przyszłoby mi do głowy odmówić. Np. panią z małym dzieckiem odsyłać z 4 piętra na parter, gdzie było WC dla klientów? A nuż mały zdąży się posiusiać? Poza tym byłoby to po prostu nieuprzejme i nieżyczliwe.
    • Gość: alek Re: Bank przeprosi 85-latka bo nie wpuścił go do IP: *.187.244.26.ip.abpl.pl 21.02.12, 18:25
      jak widać do tej pory bank nie potrafi się zachować. Widać, że żubrowi wszystko jedno gdzie nasra.
    • Gość: M Bank przeprosi 85-latka, bo nie wpuścił go do t... IP: *.sukcesnet.pl 21.02.12, 18:31
      Z jednej strony - 85-letni klient banku nie stworzy zagrożenia napadem itp. Jednak w wielu bankach jedyna toaleta( dla pracowników) wymagałaby wpuszczenia klienta do pomieszczeń niedostępnych dla nie-pracowników. Ciężkie do rozstrzygnięcia - z jednej strony normalne, zdrowe procedury bezpieczeństwa w przypadku takich placówek, a z drugiej - stary, chorowity dziadek.
    • Gość: hj zaskoczony nie jestem, tych banków nikt nie poleca IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 18:50
      czasem wsrod znajomych poruszany jest temat, gdzie zalozyc dodatkowy rachunek bankowy. Padają różne firmy, ale nigdy PKO. Widać te firmy całościowo są słabe.
    • Gość: zuza Draństwo - niech płacą za upokorzenie ... IP: *.securex.cc 21.02.12, 18:59
      starszego pana...
    • sselrats Bank bez toalety publicznej - tylko w Polsce. 21.02.12, 19:05
      Kolejna atrakcja Euro 2012.
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Polacy w ogóle uważają kibel za niepotrzebny IP: *.jmdi.pl 21.02.12, 19:28
        luksus. Przed wojną niejaki Sławoj Składkowski próbował namówić chłopstwo do korzystania z wychodków, nazwanych na jego cześć sławojkami. Po trzech pokoleniach efekt nadal marny. Chłopstwo (także to w krawatach) traktuje konieczność zamontowania kibla jako przymus ze strony władzy.
    • gangut Bez przesady z tymi toaletami w bankach 21.02.12, 19:06
      Sytuacja kiedy klient dostanie sraczki akurat w oddziale jest równie prawdopodobna jak ta że dostanie jej w kolekturze totolotka, na poczcie, w warzywniaku czy w autobusie.
      Personel zachował się po chamsku, powinni bez dyskusji wpuścić dziadka do służbowej toalety i po krzyku. Stąd usprawiedliwione odszkodowanie (a bank niepotrzebnie szedł w zaparte i narobił sobie, nomen omen, smrodu).
      Ale z tego NIE WYNIKA że w każdym oddziale trzeba robić toalety dla klientów. Niby dlaczego klienci mają płacić za sytuacje z definicji wyjątkowe?
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Ty idziesz do kibla tylko jak masz sraczkę? IP: *.jmdi.pl 21.02.12, 19:24
        Pęcherza nie masz, debilu? Czy lejesz gdzie popadnie i uważasz to za normalne, bo tak było u ciebie na wsi?
        • sportif Re: Ty idziesz do kibla tylko jak masz sraczkę? 21.02.12, 19:28
          nie tylko pęcherza, ale i rozumu.
    • Gość: kris Bank przeprosi 85-latka, bo nie wpuścił go do t... IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.02.12, 19:08
      Może następnym razem będą mądrzejsi i nie zaryzykują kolejnego odszkodowania albo trafienia na kogoś kto im się odleje do okienka...
    • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10% debili nie ma pęcherza. IP: *.jmdi.pl 21.02.12, 19:15
      Kibel płatny, kibel tylko dla personelu, kibel nieczynny itp. to typowo polski folklor, stworzony przez ludzi nauczonych załatwiać się za stodołą (w bramie).
    • Gość: kol Łamanie procedur może skończyć się tragedią... IP: *.play-internet.pl 21.02.12, 19:21
      Jeżeli w tych oddziałach są toalety dostępne bezpośrednio z sali obsługi to pracownicy zachowali się mało elegancko nie udostępniając ich potrzebującemu. Ale jeżeli dostęp do toalet jest wyłącznie z zaplecza to wpuszczenie tam osoby postronnej byłoby ciężkim naruszeniem obowiązków pracowniczych i głupotą. Już raz załamanie zasad skończyło się ogromną tragedią (jeśli ktoś nie pamięta: policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,103617,9192260,Najkrwawszy_napad_na_bank_w_historii_Polski.html). Przestrzeganie procedur w takim miejscu jak bank to konieczność i nie ma o czym dyskutować.

Odrębny problem to brak toalet w miejscach publicznych jako takich - to jest temat do debaty i działania.
    • Gość: PKO SA ? PKO SA - Czy to jakoś nowy bank ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.12, 19:31
      Cóż to za wynalazek ten "PKO SA"
      • sselrats Może jakoś tak 21.02.12, 20:02
        ...
    • r_mol Słusznie go nie wpuścili, sędziowie dali ciała 21.02.12, 19:31
      Nie chciałbym trzymać pieniędzy, a tym bardziej pracować w banku, w którym do pomieszczeń służbowych (i nie o kibel tu chodzi, tylko o całe zaplecze) może wejść każdy na zasadzie że zachciało mu się siusiu.
    • r_mol Słusznie go nie wpuścili, sędziowie dali ciała. 21.02.12, 19:33
      Nie chciałbym trzymać pieniędzy, a tym bardziej pracować w banku, w którym do pomieszczeń służbowych (i nie o kibel tu chodzi, tylko o całe zaplecze) może wejść każdy na zasadzie że zachciało mu się siusiu.
      • Gość: OLO Re: Słusznie go nie wpuścili, sędziowie dali ciał IP: *.181.32.135.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.02.12, 20:13
        Bredzisz. Wejscie : na zaplecze" w dobrym banku niczemu nie zagrażą. A dostep do toalety to minimum cywilizacyjne -ale chyba mie w Warszawie.
      • rydzyk_fizyk Re: Słusznie go nie wpuścili, sędziowie dali ciał 21.02.12, 21:01
        Przecież tu nie chodzi nawet o bank ale o cały Błękitny Wieżowiec.
        Nikt nie musi mieć tej toalety na wyłączność - wystarczy, że zapewni możliwość korzystania z niej.
      • Gość: shevariell Re: Słusznie go nie wpuścili, sędziowie dali ciał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 10:01
        Jak sędziowie dali ciała skoro bank dobrowolnie zawarł z nim ugodę? Wyroku przecież jeszcze nie było...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka