Dodaj do ulubionych

Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł...

• sadul Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... 08.03.12, 19:19
      Bardzo, bardzo mi smutno. :((((((((((((
    • jhbsk Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... 08.03.12, 19:21
      Żałuję, że tak się stało. Mam nadzieję, że dowcipnisie dadzą sobie spokój.
      • kerkopithekion Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 19:22
        ech niestety "dowcipnisie" właśnie w natarciu...

a Poli bardzo żal :(
      • Gość: ... Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: 62.121.73.* 09.03.12, 09:10
        a ty nic nie masz do roboty ze siedzisz i komentujesz te artykuliki na okrągło? do pracy mądralo!
    • Gość: eve Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.play-internet.pl 08.03.12, 19:23
      Fajnie, że ci młodzi ludzie pomogli jej w tych ostatnich dniach, nie przeszli obojętnie, zrobili wszystko by ratować (jej) życie.
      • samanta1 Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 19:28
        Na co dzien zajmuje sie opieka nad bezpanskimi zwierzetami. Im dluzej mam z nimi kontakt tym coraz bardziej sie przekonuje, ze sa bardziej " ludzkie" od niejednego czlowieka. W kontakcie ze zwierzakiem tzw. czlowiek przegrywa. Zwierzeta sa bezinteresowne, potrafia na swoj sposob okazywac wdziecznosc za opieke, witaja zawsze radosnie opiekuna a przede wszystkie sa zawsze szczere .
        • kerkopithekion Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 19:45
          "Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta" George Bernard Shaw

coś w tym jest niestety

bardzo mi imponuje twoja praca z bezpańskimi zwierzakami - ja dbam o zwierzęta w znacznie mniejszej skali, wszystkie moje kolejne psy to byli pensjonariusze schronisk albo znajdy
        • Gość: pawel.ccc Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 23:53
          Ostatni sygnał byś zakończyła "opiekę" nad zwierzętami. Zaczynasz mylić rozum z instynktem. Tylko gatunek sapiens ma rozum, pozostałe istoty mają instynkt i odruchy bezwarunkowe i warunkowe. Jeżeli przestajesz to rozumieć to będziesz miała poważne zaburzenia osobowości. Człowiek umiera a zwierzę zdycha, taki jest już porządek świata i nie próbuj go zmieniać bo zwariujesz.
    • Gość: pat21 Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.ip.telfort.nl 08.03.12, 19:29
      Pałe i walić gdzie się da tych co źle mówią o zwierzętach i niech oni wtedy zdychają ,mi ich szkoda nie będzie !!!
    • Gość: ausukosti Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.sydskane.nu 08.03.12, 19:33
      "Stawia tamy w bobrzym niebie". Pięknie powiedziane. I tak pewnie jest.
      A tak ku uwadze, bobry to nie szkodniki, to wielcy sprzymierzeńcy przyrody, tz. także człowieka.
    • Gość: asser Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.03.12, 19:35
      zwierze zdechlo albo padlo, umiera to czlowiek.

jest chyba jakas roznica, co?
      • ewa.krajewska Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 21:22

a co czujesz się lepszy?
        to nie Bóg to gó...any papież tak postanowił...kij mu w ...tyłek
    • Gość: Tirinti A to pech! Bóbr zdechł! IP: *.acn.waw.pl 08.03.12, 19:37
      Jednego szkodnika mniej.
    • Gość: M No i się posr***im IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 19:40
      Zdechła, nie zmarła. Nie pierwsza i nie ostatnia. Skończcie z tym cyrkiem. Zwierzę trzeba było dobić od razu - sparaliżowane było.
      • samanta1 Re: No i się posr***im 08.03.12, 19:46
        Bezpanskie kotki oraz takich osobnikow jak Trinti i M powinno sie sterylizowac...nie powinni sie rozmanazac bo na kogo wychowaja potmostwo? Na dresiarzy albo innych glupkow.
        • Gość: rakarz Re: No i się posr***im IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 20:53
          a tobie POwinni macicę zaszyć, koszerna sięga dna, jakieś bydle jest bardziej żałowane niż człowiek
    • Gość: kshak Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.03.12, 19:41
      ;( ależ smutna informacja:( szkoda zwierzaka:( żegnaj Polu....
    • sportif Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... 08.03.12, 19:42
      szkoda, naprawdę szkoda. Myślałem, że da radę. Tyle ludzi trzymało za nią kciuki.
      • Gość: pyta2012 Pomnik na Krakowskim! IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 19:47
        I jakieś rondo im. Poli!
        • akjawah Re: Pomnik na Krakowskim! 08.03.12, 19:49
          > I jakieś rondo im. Poli!
          jakie rondo! Most Północny przemianować na "Most im. Bobrzycy Poli Co w Ciszy Odeszła w Południe"
          • Gość: Miro&Co Re: Pomnik na Krakowskim! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 19:59
            Ale żeś mi czlowieku humor poprawił :) Widze ze zdrowy rozsądek w narodzie nie wyginął
    • Gość: 4g63 Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.play-internet.pl 08.03.12, 19:45
      czy gwno i jej inteligentni inaczej czytelnicy mogliby obchodzic czyjas smierc w ciszy i szacunku? czy jak sepy bedziecie sie nad kazdą smiercią pastwić?
    • zuuuraw Żeby choć trochę tak współczuć zabijanym dzieciom 08.03.12, 19:53
      Doprawdy zadziwiające,
      większą litość mamy dla chorego zwierzęcia niż dla bezbronnych, nienarodzonych dzieci, wyrywanych i miażdżonych obcęgami w łonach matek, wyrzucanych później do klozetu.
      Gdy patrzę na te stada feminazistek od Szczuki wykrzykujących "ja i mój brzuch!", nawołujących do zalegalizowania mordowania nienarodzonych dzieci dałabym sobie rękę uciąć że większość z tych kobiet uroniłaby niejedną łzę nad losem tego zwierzaczka.
      • Gość: Grażyna Re: Żeby choć trochę tak współczuć zabijanym dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 19:59
        a do głowy ci nie przychodzi, że można współczuć i dzieciom, i zwierzetom, i każdemu, komu dzieje się krzywda? Mnie tego współczucia starcza dla wszystkich, którzy go potrzebują, więc nie siej zamętu!
      • Gość: Trujka Re: Żeby choć trochę tak współczuć zabijanym dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 20:20
        precz z bachorami, smierdzace wyjace przesladujące matke do konca życia
      • Gość: eM Re: Żeby choć trochę tak współczuć zabijanym dzie IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 21:12
        >zuuuraw napisała:
        > dzieci, wyrywanych i miażdżonych obcęgami w łonach matek, wyrzucanych później d
        > o klozetu.

słuchajcie zuuuraw! w końcu pisze o sobie
      • Gość: olek [...] IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 07:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: nati Re: Żeby choć trochę tak współczuć zabijanym dzie IP: 78.9.31.* 09.03.12, 11:18
        A ja rozumiem jak najbardziej. To bardzo proste - zwierzęta żyją sobie nie wadząc nikomu, zabijają tylko po to, żeby jeść, chcą tylko żyć, a nawet to w sąsiedztwie człowieka jest bardzo trudne - są mordowane przez myśliwych dla zabawy, skór, mięsa, torturowane przez dzieciaki, przejeżdżane przez samochody itp. Zaś człowiek jest właśnie taki - zabija dla rozrywki, torturuje, bo uważa że zwierzę nie jest potrzebne, może zdychać w męczarniach. Ludzie są okrutni, potrafią mordować, gwałcić, znęcać się, zniszczyć drugiemu życie itp. bo tak im się chce i już. Dlatego ludzi tak nie żal jak bezbronnych istot, jakimi są zwierzęta. One nie są nikomu winne. A z ludzi wielokrotnie wyrastają potwory, zwłaszcza w patologicznych rodzinach (w których to najczęściej dochodzi do aborcji) - więc może lepiej żeby taki zarodek nie żył niż potem zabił kogoś, przejechał autem, zniszczył życie itp.
    • Gość: gość Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.knc.pl 08.03.12, 19:59
      Czy cała czwórka była zakrwawiona?
    • domino.97 Straszna wiadomosc! Nie zasne dzisiaj z wrazenia 08.03.12, 20:01
      nasuwa mi sie na mysl te niesmiertelne motto: "Spieszmy sie kochac bobry, tak szybko odchodzą" hehe
    • Gość: Fradista Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 20:06
      Cała Warszawa. Pan Gienek z Żytniej, Renata z KEN i Piotruś z Tarchomina. Od tygodnia w biurze o niczym innym nie rozprawialiśmy, a szef dał nam wczoraj wolne.

To jakieś bajkopisarstwo? W co drugim tekście i programie TV: kibicowała mu cała Warszawa albo kciuki trzyma cała Polska. Gryzipiórki, wysilcie się choć trochę.
      • domino.97 Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 20:07
        zaraz sie dowiesz ze jestes smiec i szmata i powinienes zostac utopiony w rynsztoku i ze w ogole nie jesteś nawet czlowiekiem, bo nie placzesz po bobrze
        • kerkopithekion pytanie 08.03.12, 20:12
          '97 to rok urodzenia... to wiele tłumaczy
          lekcje odrobione...?
          • domino.97 Re: pytanie 08.03.12, 20:18
            nie twoj interes
            • rlnd Re: pytanie 08.03.12, 21:07
              Alez moj, moj. Jak wszyscy pracujacy, placimy podatki za twoja edukacje. A ja nie lubie patrzec jak sie moje pieniadze marnuja.
              No chyba ze do prywatnego gimnazjum uczeszczasz.

PS. czy twoi rodzice wiedza jak sie zwracasz do starszych od siebie osob?
              • domino.97 Re: pytanie 08.03.12, 21:15
                niewazne gdzie uczeszczam. nie wyraziłem sie niegrzecznie.
                • rlnd Re: pytanie 08.03.12, 21:42
                  "Nie twoj interes" - czy tak odpowiadasz na pytanie rodzicom, gdy spytaja o odrobione przez ciebie lekcje ? Albo nauczycielowi ?

Co do uczeszczania - nie pytam gdzie, ale czy do prywatnego gimnazjum. Z tajemniczej odpowiedzi wnioskuje, ze jednak korzystasz ze szkoly publicznej. A wiec oplacanej przez placacych podatki obywateli, ktorzy zywo sa zainteresowani tym czy ich pieniadze nie sa marnowane.
                  Mam nadzieje zatem, ze odrobiles lekcje, a nie zmarnowales pieniadze, ktore moglyby pojsc na biednych ludzi ?
                  • domino.97 Re: pytanie 08.03.12, 21:52
                    moi rodzice placa czesne, ale nie wszyscy w tej szkole je placa. ci biedniejsi nie placa. to szkola katolicka. lekcje mam zawsze odrobione jak cie to tak strasznie interesuje
                  • bechira Re: pytanie 08.03.12, 21:59
                    Jak możesz pisać takie bzdety? Przecież temu młodemu człowiekowi do pięt nie dorastasz. I w jednym ma rację: nie twój zasmarkany interes!
                    • rlnd Re: pytanie 08.03.12, 22:48
                      > Jak możesz pisać takie bzdety?

Przepraszam, a Ty uwazasz ze skoro edukacja publiczna jest darmowa, to juz nikt za nia nie placi ?
                      Co do marnowania pieniedzy, to nie ja poruszylem problem marnowania na bobra zamiast na biednych ludzi. Pokazuje wiec, ze nie odrobienie lekcji tez moze byc takim marnowaniem pieniedzy.
                      Akurat nie w przypadku domino.97, bo rodzice placa czesne w spolecznej/prywatnej szkole i rzeczywiscie, w tym przypadku nie jest to moj interes pytac o odrobienie lekcji.
                      Swoja droga w kwestii marnowania (lub nie) pieniedzy dogadalismy sie juz z domino.97, w innym watku.

• wj_2000 Re: pytanie 10.03.12, 19:52
                        rlnd napisał:
                        > Akurat nie w przypadku domino.97, bo rodzice placa czesne w spolecznej/prywatne
                        > j szkole i rzeczywiscie, w tym przypadku nie jest to moj interes pytac o odrobi
                        > enie lekcji.

Za łatwo ustępujesz ze swoich racji. W szkołach niepublicznych, owszem, rodzice płącą czesne, ale to TYLKO CZĘŚĆ kosztów. Szkoły prywatne dostają TEŻ dotację od samorządu (tak czy inaczej ze środków publicznych) tyle, że w wysokości 50% tego co szkoła publiczna.
    • ubiquitousghost88 A miejsce z Dziwiszem dogadane?... 08.03.12, 20:14
      ...
    • Gość: Bobrożerca Za moich czasów zwierzęta zdychały IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 20:16
      Teraz bóbr umiera i płacz wielki . Chyba że autorowi o innego bobra, nie przejmuj się, idzie wiosna znajdziesz sobie innego.
    • demax87 Trofeum 08.03.12, 20:24
      Wypchać ją i na ścianę jako trofeum! Chętnie wezmę udział w licytacji tego dorodnego okazu!
      • ewa.krajewska Re: Trofeum 08.03.12, 21:19
        sam się wypchaj :/
    • piotrm74 Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... 08.03.12, 20:24
      Gdzie teraz spocznie? Wasze propozycje.
      • mysz1978 Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p 08.03.12, 20:58
        piotrm74 napisał:

> Gdzie teraz spocznie? Wasze propozycje.

Jak to gdzie???????????????? Na Wawelu...

zal zwierzecia, ale kurcze... malo to dramatow na swiecie???? :-/
    • ubiquitousghost88 Dobrzeżenieżubrzeabobrzeprzybrzeguwydobrzę... 08.03.12, 20:25
      ...
    • slo.n.ko Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... 08.03.12, 20:31
      Nie jem mięsa, nie noszę skór- mogę zatem spokojnie napisać, że mi strasznie przykro, że się Poli nie udało....
      Tak- kibicowałam jej od początku do końca.
      Tak- dla mnie zwierzęta "umierają" a nie "zdychają". Zdychać nacechowane jest takim pejoratywnym wydźwiękiem, że nie życzę tego nawet podłym ludziom. Chociaż czasami jak czytam komentarze takie jak pod tym artykułem to zastanawiam się czy jednak słusznie......

[*] Pola
    • reymont666 Co to ku... jest!? 08.03.12, 20:31
      Co to ku... jest!?
      • Gość: remus Re: Co to ku... jest!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 20:54
        jak to co????? szkodnik zdechł a koszer płacze :-) bo życie zafajdanego bobra jest ważniejsze niż życie człowieka
        • Gość: Tomo Re: Co to ku... jest!? IP: *.merinet.pl 08.03.12, 21:26
          Bo niejeden człowiek nie zasługuje na to by po nim płakać...
    • olchawo44 Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... 08.03.12, 20:33
      Ktoś kiedyś napisał :"bez serc,bez ducha-to szkieletów ludy "..Nieważne,w jakim kontekście,ale jakże pasuje to do tych,co mają gdzieś naszych "braci mniejszych".
    • Gość: niepis Re: Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w p IP: *.183.149.74.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.03.12, 20:41
      jest mi bardzo przykro
    • sasasasanka Ranna bobrzyca Pola nie żyje. Zmarła dziś w poł... 08.03.12, 20:43
      skąd w was tyle nienawiści i podłości. dla niektórych (w tym dla mnie) bobrzyca umarła. i tak, trzymałam za nią kciuki. jest mi strasznie szkoda zwierzęcia. po co to ironizowanie, głupie komentarze? to było żywe stworzenie, które czuło. dlaczego nie może mi byc go szkoda? dlaczego obrażacie wszystkich sympatyków zwierząt? dajcie temu spokój. osoby pełne nienawiści, to osoby którym w życiu coś nie wychodzi- to fakt. proszę, nie zadręczajcie swoimi problemami innych- spróbujcie je jakoś rozwiązac. siedzenie w internecie i wylewanie żółci do niczego nie prowadzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka