wta Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać r... 26.03.12, 11:26 Pamiętacie film "Gagsterzy i filantropi"? Tam też złodzieje zaplanowali ucieczkę nowo otwatą z wielką pompą trasą w Warszawie. Ale podczas ucieczki natknęli się na zapory bo jeszcze trwała robota. Ale to były czasy głębokiej komuny. A teraz od 20 lat z uporem walczymy z trudnościami. Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek42 dramat... po A4 i A2 oraz po księżycu 26.03.12, 11:27 też się nie da przejechać rowerem... najlepiej zastrzelcie sie od razu albo skoczcie z mostu w ramach protestu.....cholerna wiocha zasiedlona w Warszawie...a tatulo krowy umył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka Re: dramat... po A4 i A2 oraz po księżycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 11:32 chopie, widać żeś się w Bangladeszu wykluł. Dzyndzlaste laczki też masz? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Ale ty durny jesteś, że świeczki w oczach stają! 26.03.12, 12:06 Żeby się nabijać z tego, że mieszkańcy europejskiej stolicy w XXI wieku pytają, dlaczego nie zrobiono ścieżek rowerowych... kogo ty o krowy pytasz, siebie spytaj i swojej familii, buraku pastewny! Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: Ale ty durny jesteś, że świeczki w oczach sta 26.03.12, 12:15 Przecież mają być ścieżki tylko później. Wg twojego rozumowania należałoby otworzyć dopiero razem ze ścieżkami mimo, że dla aut można wcześniej. To dopiero rozumowanie buraka pastewnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Ale ty durny jesteś, że świeczki w oczach sta IP: *.centertel.pl 26.03.12, 12:17 Problem w tym, że oni o nic nie pytają. Oni żądają, żeby najpierw oddano do użytku ten most rowerowo-tramwajowy, a dopiero potem oba samochodowe! Nie obchodzi ich, że samochodami i autobusami będzie jeździć wielokrotnie więcej ludzi - oni mają dostać najpierw i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ale ty durny jesteś, że świeczki w oczach sta IP: *.164.metrointernet.pl 26.03.12, 13:56 Tak? Dowiedź, że samochodami jeździ więcej osób niż tramwajem :D. Matematyka się kłania, ale co tam burak może, jak dla nich rower=pijany tato w rowie. Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: Ale ty durny jesteś, że świeczki w oczach sta 26.03.12, 14:39 Idiota. Jeżeli domagasz się dowodów to wpierw ty je przedstaw. Po za tym kolega wyżej pisał o samochodach i (UWAGA) autobusach. A problem leży w tym, że można było oddać do użytku ten most teraz ale bez jeszcze gotowej infrastruktury tramwajowej i DDR lub wcale. Ty mam rozumieć wolałbyś to drugie rozwiązanie? Pies ogrodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
enfitta Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać r... 26.03.12, 11:28 Cieszcie się, że macie most. Sam jestem rowerzystą i nie miałbym nic przeciw poczekaniu - byleby kiedyś w końcu zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać r... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 11:31 A jest tam zakaz wjazdu dla rowerów? Jak nie, to jazda ulicą Odpowiedz Link Zgłoś
bikogt To w stolicy też takie numery ... 26.03.12, 11:32 To pewnie w czerwcu będzie szykowane kolejna feta, tym razem z okazji otwarcia reszty mostu. Ale to paranoja. Wykonuje się poważną inwestycję na raty. A czemu nie mogli tego zrobić razem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acototak Ależ mogli, tylko wtedy całość byłaby oddana IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 14:56 w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek42 jak rolnicy zaczną płacić podatki 26.03.12, 11:33 i ZUS jak każdy uczciwy obywatel to będzie na kilometry ścieżek przez Wisłę jeszcze zanim puszczą samochody... a może rowerzyści cali we łazach zgłoszą sie do pomocy budowlańcom i sami sobie ścieżkę dokończą..najłatwiej to narzekać i krytykować... a ile złotych podatku zapłaciliście za rok 2011? Odpowiedz Link Zgłoś
aronpierwszy Re: Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać 26.03.12, 11:33 No włąśnie rowerzyści płacą takie same podatki jak kierowcy - proporcjonalne do zuzycia paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michi Re: Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać IP: *.farmacol.com.pl 26.03.12, 11:44 I proporcjonalnie do tegoż zużycia płacą na budowę i utrzymanie dróg i chodników, więc o co się spinają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość kraj przestaje pracować na swoją stolicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 11:34 a tu tyle się wydaje na prawo i lewo, że na dróżkę dla rowerów już brakuje... rozumu też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi jak Bufet przytulil 1 mld wiecej niz w oryginalnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 11:42 kosztorysie to nic dziwnego ze na rowerzystow i inne dodatki juz nie starczylo na krecenie lodow i premie dla Bufeciarzy zawsze musi starczyc a reszta do wora Odpowiedz Link Zgłoś
paseo kolega durnia z Wyborczej ??? 26.03.12, 11:49 przeciez sciezki sa w trakcie,tak samo jak tramwaj,zamiast sie cieszyc ,ze urzednicy mysla wreszcie i oddaja od razu co gotowe,ciemna masa znowu szczeka Odpowiedz Link Zgłoś
grabcio76 Re: Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać 26.03.12, 11:47 rowerzyści jaki i matki z wózkami dziecięcymi też nie płaca podatku w paliwie to nie mają prawa przejechać Kolego bredzisz jak potłuczony Most powstał z pieniędzy podatników ale nie tylko z podatku drogowego podatki płacą wszyscy mieszkańcy stolicy więc i rowerzyści także Odpowiedz Link Zgłoś
paseo Tylko idiota z gazety moze napisac cos takiego 26.03.12, 11:48 Co lepsze: puscic juz tysiace samochodow prywatnych i firmowych,czy blokowac wszystkoi do czasu uruchomienia sciezki rowerowej??? Gdyby czekali z otwarciem dla sciezki,ten sam****napisal by ze to granda,ze caly most blokuja dla rowerow. Gazeta coraz bardziej skreca w kierunku szmatlawych brukowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Ach i och... IP: *.esag.de 26.03.12, 12:01 A moze milosnicy swiezego powietrza powinni zamieszkac tam gdzie ono wystepuje ( w lesie) Miasta nie sa od produkowania swiezego powietrza. W miastach skupia sie przemysl, krzyzuja szlaki komunikacyjne. Jak ktos pragnie tlenu ciszy i spokoju, to podpowiadam, ze sa w Polsce miejsca mniej zatloczone, zanieczysczone i spokojniejsze niz Warszawa... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Ach i och... 26.03.12, 22:26 i właśnie dlatego uciekłeś do niemiec, gdzie powietrze jest czyste również w miastach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avicus Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać r... IP: 80.54.0.* 26.03.12, 12:05 Nie było mostu - źle! Władza nie dba o obywateli. Jest most, choć nie całkiem dokończony - źle! Nie ma ścieżki rowerowej ! Ludzie - opanujcie się.. Zresztą, cokolwiek by nie zbudować w tym kraju - komuś da to pretekst do krytyki. To już się robi nie do zniesienia. W dodatku toru dla wrotkarzy też nie zrobili :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać r... IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 12:27 Myślałem że otwarcie części mostu, jest optymalne w sensie Pareto, ale jednak nie. Dla rowerzystów to źle że otworzono część mostu wcześniej. Skoro 2 wiadukty z 3 są skończone a 1 jeszcze nie, to czemu nie otworzyć tych 2 wcześniej? Jaki byłby tego sens, żeby stały gotowe i zamknięte? Ten trzeci wiadukt i tak zostanie otworzony w ciągu kilku miesięcy, więc o co ten płacz? Tyle lat jeździliście do Grota czy Gdańskiego, a teraz płaczecie że nie ma ścieżki - spokojnie niedługo będzie! Sam czasem jeżdżę rowerem, chociaż najczęściej poruszam się autem, ale takich żali zapalonych rowerzystów nie rozumiem. Po drugie co to za tłumaczenie że nie można przejechać rowerem? Polecam zapoznać się z kodeksem drogowym, jeżeli nie ma zakazów wjazdu rowerami (a nie ma) to można spokojnie jechać jezdnią, poza tym jadąc np. przez most Gdański z Tarchomina/Białołęki do Centrum, odległość będzie praktycznie taka sama w porównaniu do jazdy nowym mostem. A po trzecie od początku wszystkie media podawały iż teraz otwierają jedynie wiadukty drogowe, a ścieżka rowerowa i chodnik będą otwarte później, więc tym bardziej nie rozumiem waszych żali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać r... IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 12:29 Helooou nie czytasz ze zrozumieniem! W czerwcu otwarcie przeprawy pieszo-rowerowej i będzie cacy. Po co ten tekst?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać r... IP: 217.33.154.* 26.03.12, 13:00 Są tylko dwa mosty w Warszawie gdzie można bezpiecznie jechać na rodzinną wycieczkę, ale z dziećmi trochę daleko Jeszcze Siekierkowski... Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Podziekowac Masie Krytycznej. 26.03.12, 13:01 Wcale sie nie dziwie, ze nikt nie mysli o rowerzystach w inny sposob niz o pieniaczach blokujacych co miesiac miasto. Gdyby nie bylo masy, to pewnie jeden z drugim by zauwazyl rodzine z dzieckiem chcacych sie przedostac z Bialoleki na Mlociny. Na haslo rower, wiekszosc widzi squatersow blokujacych jednie z kazdy ostatni dzien miesiaca. Wielki sukces MK. Brak sciezki rowerowej na obwodnicy miasta :) Szczere gratulacje. Wasze protesty od 10 lat odniosly sukces. Prawdziwy sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysłoik Re: Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać IP: *.nds.ruhr-uni-bochum.de 26.03.12, 14:02 Ja dałem na ten most niemało, od zawsze płacę podatki w Warszawie i to skandal że otwiera się hucznie niedokończony most, po którym nie mogę przejść pieszo, a rowerem muszę przejeżdżać po wielopasmówce z prędkością dopuszczalną 80km/h. Za to Ty pewnie płacisz podatki w swoich Klewkach słoiku, a tutaj próbujesz zgrywać wielkiego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać 26.03.12, 14:20 właśnie widzę jak dajesz. Pewnie w kopercie przez TV Polonia przysyłasz Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-miasta Co ty pierniczysz!? 26.03.12, 14:21 Nie masz pojecia o finansowaniu inwestycji drogowych. Most finansowało miasto + U. E. Nie ma tam grosza z "podatku drogowego". Jeżeli jeszcze nie rozumiesz to tłumaczę: każdy kto rozlicza podatek w warszawie lub ma zarejstowaną w W-wie firmę, ma jest współinwestorem mostu. Również roweżyści! Zrozumiał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r47 A co z Dżwigową , co z Dźwigową pytam ? IP: *.scansafe.net 26.03.12, 14:54 Czy dzisiajszy korek na Prymasa był dłuższy dzięki otwarciu Mostu Pn ? A poważnie to zamówienie mostu z torami tramwajowymi bez sieci trakcyjnej to nie głupota - to sabotaż ! I czy tak trudno było tymczasowo wydzielić po 1 pasie dla rowerów ? Przeciez przepustowośc mostu nie ma znaczenia bo i tak sa korki na zjazdach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maz-da Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać r... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 17:16 "Brak ścieżki rowerowej to porażka, wielka porażka... Brak słów!!" Skoro porażka już odtrąbiona to proponuję jej nie robić. Będzie taniej . Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać r... 26.03.12, 18:38 Roszczeniowosc tych dzikusow na rowerach przechodzi juz wszelkie granice. Jak wam sie nie podobaja samochody to wracajcie do siebie na wies. Nie moze byc tak, zeby 1% obywateli terroryzowal cala reszte normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fffuuuu-tang Re: Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać IP: *.noisetor.net 26.03.12, 20:55 Ty to chyba seryjnie na łeb upadłeś, jak tak czytam te posty co piszesz... A podatki to chociaż tu płacisz, czy wywozisz w słoiku do Klewek? Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Re: Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać 26.03.12, 21:01 Oczywiscie, ze je tutaj place. Gdybym nie byl stad to nie smialbym nawet swojej opinii glosic. Natomiast wiekszosc z tych terrorystow rowerowych wlasnie nie placi tu podatkow, na czele z organizatorami masy kretynicznej a do powiedzenia chce miec jak najwiecej. Nawet w gazecie byl wywiad z glownym hersztem roweroli i sie okazalo,ze nie jest wogole z Warszawy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffffuuu-tang Re: Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać IP: *.torservers.net 26.03.12, 22:35 Mnie tam masa koło ch lata, ale jak widzę że otwierają pół roku po terminie niedokończony obiekt to mnie krew zalewa. Rowerem jeździ mi się po tym mieście lepiej niż samochodem (uprzedzając twoje pytanie: mam samochód) i to jest skandal że za moje podatki (uprzedzając kolejne twoje pytanie: odkąd pracuje, płacę podatki w Warszawie) robi się TAKIE niedoróby w TAK KOSZMARNYM tempie. Dołożyć do tego kilku takich jak ty frustratów za fajerą i mamy piękny komplet podnoszący ciśnienie. I jak tu nie kochać tego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Re: Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać 27.03.12, 19:48 To ze most jest oddany kilka lat za pozno to prawda. Natomiast jesli chodzi o frustratow, to najbardziej zawsze frustruja sie rowerole, a to ze sciezka nie taka, a to ze sciezka w zlym miejscu, a to ze sciezki brak itp itp. Jednak jako ze placisz tu podatki to mimo ze masz odmienne zdanie od mojego, to je szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Po co to całe otwarcie? Nie da się przejechać IP: *.plock.mm.pl 26.03.12, 22:50 Widzę, że tu w Warszawie jest gorsza wioska niż u mnie w Płocku. Wieśniaki z wiosek tylko potrafią narzekać na rowerzystów. Ja jeżdżę rowerem, samochodem i czasem ścigaczem. Rowerzyści chcą tylko spokojnie dojechać z punktu A do B itp., a to kierowcy samochodów zachowują się skandalicznie w stosunku do rowerzystów. Ja swoją szosówką jeżdżę dla sportu, przyjemności. Większość trąbiących na mnie kierowców samochodów jedzie w pojeździe kilka razy tańszym od mojego roweru a uważają się za panów, władców na drodze. Nie rozumieją, że na rower głównie wsiada się, aby czerpać z tego przyjemność, że rowerem jedzie też kierowca samochodu, który chce się przejechać, zrelaksować, albo po prostu szybciej dotrzeć na miejsce. Ropa powoli się kończy, później lepiej będzie wsiąść na rower niż stać na stacji i ładować samochód z gniazdka :D Jestem ciekaw czy wtedy ci zatwardziali jajogłowi uniosą się honorem i nie przesiądą się na rower... Odpowiedz Link Zgłoś