Dodaj do ulubionych

Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka

IP: 195.8.220.* 29.03.12, 07:42
zaraz się zacznie jazda leszczyków, co nigdy na Elbie nie byli
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: 195.74.79.* 29.03.12, 07:46
      To jakieś złomowisko.
      • Gość: World Re: Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.lpp.com.pl 29.03.12, 08:45
        Wygląda jak zwykłe gniazdo wykolejonych ludzi. I tu już nie ma jakiejkolwiek ideologii i propagandy. Zdjęcia ukazują całą prawdę :)
        • Gość: xxx wygląda jak jaskinia neandertali IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 10:58
          syf, gnój, brud i smród

to widać. że jedyna ambicja tych zwierząt to przyjebać w żyłe i walić jabole

posprzątaliby ten śmietnik
    • Gość: Gościoffka Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.home.aster.pl 29.03.12, 07:57
      Gdyby mi się ktoś na dziko w domu zamelinował i nie chciał opuścić mojej własności kiedy bym o to poprosiła to za kudły bym wytargała i wszystkie bambetle w sekunde znalazłyby się na bruku. Niestety dla tych złomiarzy, ale własność jest świętością !!
    • Gość: doggy dog Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 08:28
      Cudownie.
      Chciałbym żeby moje dwie córki zostały skłoterkami.
      Jak się można tam zapisać?
      • Gość: tomek Na czerskiej jest punkt werbunkowy IP: 91.198.145.* 29.03.12, 09:02
        • asperamanka Re: Na czerskiej jest punkt werbunkowy 29.03.12, 09:49
          Najwyraźniej Gazeta ma nową linię propagandową. Od tygodnia propagujemy "skłoty" jako metodę na rozwiązanie problemów mieszkaniowych. Widać trzeba coś zaproponować "młodym, wykształconym" czytelnikom, kiedy skończyła się dostępność kredytów mieszkaniowych z "małą ratką". Najwyraźniej na takie właśnie mieszkanie stać redaktorów na stażu w "Stołecznej".

Z sąsiedniego artykułu dowiadujemy się, że w Brazylii to się nazyjwa "favela" i jest bardzo be, a u nas to jest postępowy i alternatywnokulturalny "skłot".

Samopoczucie poprawiamy dragami zamawianymi w internecie, wczoraj były pierwsze instruktaże informujące, jak to robić.

Ciekawe kiedy artykuł o zdrowym wyżywieniu jedzeniem wyciąganym ze śmietnika? ;-)
          • Gość: czytacz Re: Na czerskiej jest punkt werbunkowy IP: 81.26.13.* 29.03.12, 11:29
            artykuł o odzysku pełnowartościowego jedzenia ze śmietników był już dawno :)
          • alpakalipsa Re: Na czerskiej jest punkt werbunkowy 17.12.12, 11:13
            nie badz smieszna. cos stoi puste, pewnie od ladnych paru lat, przychodza tam ludzie i zaczynaja przystosowywac to miejsce do swoich potrzeb, wkladajac w to jak widze sporo pracy i pewnie swietnie sie przy tym bawia. jak cos ma nie sluzyc do niczego, albo sluzyc komus do zabawy, to druga opcja chyba jest fajnejsza, nie? chociaz zauwazylem, ze sa ludzie, ktorzy ani nie rozumieja zabawy, ani nie maja zamiaru uznac prawa do zabawy innych ludzi. chore.
            • Gość: gggggggggggggg Re: Na czerskiej jest punkt werbunkowy IP: *.sta.asta-net.com.pl 29.01.13, 17:38
              Baw sie w swoim i za swoje...
              • alpakalipsa Re: Na czerskiej jest punkt werbunkowy 29.01.13, 18:11
                tak wlasnie robie. a przy tym nie mam w zwyczaju odmawiac komus zabawy czyms czego akurat nie uzywam. chociaz rozumiem twoje zlodziejskie myslenie, paru takich ludzi widzialem. trzeba zbierac, zanim wezmie ktos inny, zmuszac innych do myslenia tak jak ja, bo jeszcze moje myslenie okaze sie gorsze. jakby tak was wszystkich zutylizowac, swiat moglby byc naprawde przyjemnym miejscem.

i zanim przejdziemy do pieniedzy i nierobstwa, zarabiam prawdopodobnie duzo wiecej niz ty i pracuje ciezko.
    • Gość: sawa Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.aster.pl 29.03.12, 08:29
      Jak widać na obrazkach, syf, malaria i korniki. No i wyższa kultura alternatywna.
    • Gość: filut z Pragi syf malaria - zoltaczka i HIV niewyjety po pobycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 08:44
      w tym centrum "kultury"

widac tez haldy zajumanego dobra z miasta jak w jakies paserskiej skladnicy
      • Gość: sasza nomieszczańskie guściki IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.03.12, 09:08
        Racja wszystko musi być jak w makdonaldzie plastykowe kwiatki i ceratki. Albo z ikeji drobnomieszczańskie guściki i kołtuńska mentalność!
        • przechrztaimason Re: nomieszczańskie guściki 29.03.12, 09:11
          Jasne, jak widać dorabianie ideologii do śmietnika to wyłącznie kilka frazesów.
          • Gość: wolak Re: nomieszczańskie guściki IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.04.12, 23:11
            Dorabianie idełologii do śmietnika, hahaha, dobrze gadasz! :D
      • asperamanka Re: syf malaria - zoltaczka i HIV niewyjety po po 29.03.12, 09:11
        He he, zapomniałeś o chlamydii, rzeżączce, no i zwykłym syfilisie. Ale dobrze że to pokazano, na pierwszy rzut oka widać, że ta "kultura alternatywna" się jednak rzeczywiście różni od "mainstreamu". Na Pigalaku można dostać to samo za rozsądną cenę, w kulturalnym otoczeniu, i od bardziej umytej kobiety ;-)
        • Gość: Punk Re: syf malaria - zoltaczka i HIV niewyjety po po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 14:01
          Moja droga, stanowczo za dużo czasu poświęcasz na pisanie komentarzy, żebyś jeszcze napisała cos mądrego i konstruktywnego a tak tylko opluwasz ludzi i miejsca, których nawet nie znasz. Chyba nigdy nie byłaś za granica skoro nie wiesz, ze skłoty są praktycznie na całym świecie i mieszkają tam bardzo różni ludzie - od pijaków i narkomanów poprzez freaków po działaczy i aktywistów. Ekipa z Elby to akurat porzadni ludzie a to, ze skłotują czyjś budynek to sprawa kontrowersyjna ale nie do tego stopnia, żeby kogoś glanowac, pałowac czy nasyłac policję. Elba istnieje od 2004 roku, odbyly sie tam setki koncertów wielu zespołów z calego świata, które graly za zwroty kosztów, jedzenie lub za male wynagrodzenie. Jest to coś o czym w "normalnym" spoleczeństwie nie ma mowy. No ale co Ty mozesz o tym wiedzieć. Życze miłego nadchodzacego weekendu.
    • Gość: wzgrt mieszkańcy zakratowanych osiedli z pętlą kredytową IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.03.12, 09:18
      Widzę na forum jak zwykle sami eksperci. Zakompleksieni mieszkańcy zakratowanych osiedli z pętlą kredytową na szyi!
      • Gość: gizmo Re: mieszkańcy zakratowanych osiedli z pętlą kred IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 09:26
        Co prawda nie mam kompleksów, krat i kredytu, ale faktycznie ten skłot nie wygląda najlepiej. Czy przypadkiem ci skłotersi nie są masochistami?
      • Gość: wolak Re: mieszkańcy zakratowanych osiedli z pętlą kred IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.04.12, 23:19
        Kredyt się spłaci, a kraty zdejmie jak się menelstwo wyprowadzi za miasto.
        Ciekawe gdzie ci skłotersi zamieszkają na starość? :) A może będą domagać się od miasta mieszkań socjalnych ze składek zakompleksionych mieszkańców spłaconych mieszkań bez krat?
        • Gość: aron Re: mieszkańcy zakratowanych osiedli z pętlą kred IP: *.paradowski.pl 03.04.12, 06:35
          czy skłotersi nie mogą tworzyć kultury w Hrubieszowie? Tam mieszkania po 2 tys zł za m2, na pewno ich bedzie stać.
    • Gość: franekrock lemingi do dzieła! plujcie jadem jak tam brzydko IP: 178.73.44.* 29.03.12, 09:25
      • jasiek111 Re: lemingi do dzieła! plujcie jadem jak tam brzy 29.03.12, 09:32
        O gustach się nie dyskutuje. Dla mnie nie ładnie, dla Ciebie ładnie. Tak samo jak moje mieszkanie mi się podoba, Tobie może się nie podobać. Nie za bardzo tylko pojmuję to o czym ogólnie jest mowa - jak można zrobić taki syf w czyimś budynku? Uważam, że opuścić to jedno ale mieszkańcy powinni też swoje klamoty zabrać. Albo za wywóz zapłacić. I kolejna sprawa - kto podpisał umowę na media (prąd, woda, śmieci) i kto płaci? Kto zapłacił podatek od nieruchomości?

pozdrawiam - jasiek
    • Gość: noe07 Re: Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: 94.42.84.* 29.03.12, 09:26
      W życiu bym tam nie zamieszkał, nie ma opcji. Jak można żyć w takim syfie? Jak pijacka melina.

Najbardziej mnie irytuje, że kasa z podatków, które płacę, idzie na takie coś.
      • Gość: dsfh Re: Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.umcs.lublin.pl 29.03.12, 12:47
        Jak a kasa, przecież o ile wiem to stało sobie i niszczało
        • Gość: noe07 Re: Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: 94.42.84.* 30.03.12, 10:00
          A Ty myślisz, że kasowo ogranicza się to tylko do czynszu za wynajem?
          Pomyśl szerzej.
      • Gość: drygu zastanawiasz się jak ktoś może IP: *.free.aero2.net.pl 29.03.12, 14:34
        chcieć mieszkać na rampie sk8 albo w sali koncertowej. albo w bufecie. myśl dalej :)))
        • Gość: noe07 Re: zastanawiasz się jak ktoś może IP: 94.42.84.* 30.03.12, 09:58
          Sądząc po tych zdjęciach domyśłam się jak wyglada reszta.
    • Gość: Radiochem Syf jak na Radiowie IP: *.108.154.66.wlantech.pl 29.03.12, 09:37
      Ostatnio podobny syf to widziałem przejeżdżając obok górki na Radiowie, ale tam jest wysypisko a tu centrum kultury alternatywnej. Pewnie ze srania w kubeł skłociarze też robią happening.
    • warzaw_bike_killerz Ale artystyczny nielad. 29.03.12, 09:48
      Bardzo podoba mi sie ekspresyjna ekspozycja butelek powrzucanych na dachy. Tam w rogu ten olbrzymi sklad butelek skupia uwage nad nasza nieekologiczna egzystencja i jest w pewnym sensie przypominaczem o recyclingu.
      Bardzo mi sie podoba ten kuchenny nielad i powykrecany penis namalowany na scianie skierowany w gore w nadlatujace swastyki. Zwrocilem tez uwage na popielniczke pelna niedopalkow. Doprawdy wlasnie te niedopalki symbolizuja ulotne zycie ludzkie i syndrom wypalenia wewnetrznego.
      Zostawilbym tam ten rezerwuar sztuki. Ku potomnym i na dekadenckie plany filmowe.
      Widze tam Prawdziwa Sztuke stworzona przez Prawdziwych Artystow.
    • Gość: ochrona Złodzieje prądu. IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 09:58
      A dlaczego autor nie opublikował zdjęć nielegalnego przyłącza energetycznego, za posrednictwem, którego "niezależni tfórcy" kradli prąd ?
      • Gość: dryg bo tam się stosuje generator. gdyby go nie było, IP: *.free.aero2.net.pl 29.03.12, 14:37
        nie możnaby nagłaśniać imprez podczas gdy policja z energetykami stoją za płotem i próbują wyłączyć prąd i przerwać transmisję live viedo z ich szturmu :))
        • eizoo Re: bo tam się stosuje generator. gdyby go nie by 29.03.12, 14:44
          Gość portalu: dryg napisał(a):

> nie możnaby nagłaśniać imprez podczas gdy policja z energetykami stoją za płot
          > em i próbują wyłączyć prąd i przerwać transmisję live viedo z ich szturmu :))
          A to jednak mieli prąd a generator (ewentualny) włączali kiedy im RWE czy inna energetyka odcinała kabelek nielegalnego przyłącza.

Czyli jednak kradli prąd.
    • kan_1 Miasto Boga 29.03.12, 10:03
      Mnie najbardziej podobała się ta kupa na środku. Toż to sama kwintesencja skłotu.
    • Gość: były czytelnik GW Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 10:08
      Ciekawe ile razy na alternatywnych kulturalnych imprezach byli tam Żakowski, Holland i Nowak, etc., że tak bronią tego miejsca?
      • Gość: Kosmo Re: Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: 195.8.220.* 29.03.12, 10:12
        Ciekawe dlaczego squotu bronią ludzie wykształceni i obyci, których wymieniłeś, a drze się przeciw prostactwo i chamstwo, które nie odróżnia socjologii od socjalizmu.
        • Gość: Zyzio Pytanie z tezą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 10:38
          Pytanie z tezą, hę... pamiętam jeszcze inne: "Kogo byś wymienił jako swojego bohatera i dlaczego Lenina?"
        • Gość: wst Re: Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.acn.waw.pl 29.03.12, 11:02
          > ludzie wykształceni i obyci

Takie wyrażenie połączone z nazwiskiem Żakowskiego brzmi jest przecież antytezą :D
        • rlnd Re: Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka 29.03.12, 21:11
          > a drze się przeciw prostactwo i chamstwo

"Bo kto inaczej mysli niz my, ten ch..j" ?

Ja mysle, ze linia podzialu przebiega w ten sposob - z jednej strony sa broniacy squotu skladajacy sie z tych co sie wlamali i squot zalozyli/w nim przebywaja i ktorzy nie chca zlotowki wylozyc na wynajem oraz "ludzi wyksztalconych i obytych", ktorzy tez nie chca zlotowki wylozyc na wynajem.

Z drugiej strony masz "prostactwo i chamstwo", ktore placi podatki, placi za wynajem i nazywa rzeczy po imieniu czyli cos co jest wlamaniem i zajeciem cudzej wlasnosci nazywa wlamaniem i zajeciem cudzej wlasnosci.

PS. Nikt mi jakos nie jest w stanie odpowiedziec na pytanie - czy jakby taka dzialalnosc tworcza byla prowadzona w wynajetej pracowni to tworzona bylaby gorsza sztuka ?
      • Gość: rafi Re: Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.mech.pw.edu.pl 29.03.12, 18:39
        żakowskiego akurat tam spotkałem. część z "broniących" też pewnie była.
    • Gość: kathy Skad czerpią energie elektryczną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 10:26
      Skoro organizują seanse filmowe, gotują, żyją to skąd maja prąd i czy za niego płacą?
      • Gość: rapist Re: Skad czerpią energie elektryczną? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 17:16
        z agregatu prądotwórczego na benzynę. benzyna kupiona z benefitowej kasy. O RANY nie ma się do czego przyczepić, no jak to?!
        • Gość: 2012 Re: Skad czerpią energie elektryczną? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 21:18
          A gdzie, za przeproszeniem s.ają i sikają oni i ich goście?
    • Gość: Zyzio Słownik włamywacza: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 10:31
      banda, grupa włamywaczy – kolektyw,
      chuligan z bębenkiem – artysta alternatywny,
      czyjaś własność – pustostan, marnotrawione dobro
      dziki lokator - squater,
      haracz – zadośćuczynienie za wyniesienie się,
      koczowisko, melina – squat,
      Mekka nieprzystosowanych – Elba,
      obywatel – niewolnik systemu,
      prasowa „papuga” – Dubrowska, Karpieszczuk,
      umowa społeczna, prawo – system
      włam – inicjatywa kolektywu,
      wyrok sądowy – represja
      zadyma – obywatelski protest.

Podsłuchał, zanotował Zyzio
      • Gość: Ggg Re: Słownik włamywacza: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 12:15
        W godzinach pracy wymyślasz te pierdoły?
        • Gość: Zyzio Re: Słownik włamywacza: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 12:51
          Zabolało...?
          • Gość: Ggg Re: Słownik włamywacza: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 13:52
            Raczej zażenowało. Zajmij się lepiej robotą bo nie spłacisz kredytu.
            • Gość: Zyzio Re: Słownik włamywacza: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 14:48
              Oj zabolało, zabolało. W mojej firmie ja wydaję polecenia i niech tak zostanie. Zajmij się lepiej Dubrowską i Karpieszczukiem, którzy w godzinach pracy piszą pierdoły.
              • ppo To wydawaj polecienia swoim popychlom 06.07.12, 10:05
                a od innych ludzi się ojeb, szefuniu!
    • Gość: warszawianka Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 10:41

Obrzydliwe miejsce, brrr
      Ciekawa jestem, dokąd trafiały śmieci z tego miejsca i ścieki.... A przecież sporo tego produkowali przez tyle lat, współczuję okolicznym mieszkańcom
    • Gość: normalny ale syf...może by brudaski posprzątali... IP: *.tktelekom.pl 29.03.12, 10:59
      tych złodziei prądu i przestępców nielegalnie zajmujących cudzy teren GW z lubością promuje...dlaczego nie przyjmą ich u siebie ?
    • Gość: Mr Bąk Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 11:05
      Widzę ,że palą też ogniska.
      A na terenie miasta Warszawy jest to zabronione "Regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie miasta stołecznego Warszawy" Uchwała Nr LXXVII/2427/2006.
      A obecnie jakośc powietrza w Warszawie jest fatalna o czym informują www.zm.org.pl/?a=sylwester-pl_konstytucji-123

Palenie ognisk na pewno nie obniża stężenia pyłu zawieszonego PM10-już nie lubię sguatersów...
    • Gość: gizmo Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 11:13
      Tak po prawdzie to jest coś takiego jak generator prądu, ale na zdjęciach go nie widziałem.
      • eizoo Re: Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka 29.03.12, 11:58
        Nie ma co się łudzić że ta lodówa i żarówki były zasilane napędzanymi benzyną generatorami - to sciema.
        Nawet szpitale mają generatory wytrzymujące 24 godz. pracy.
        Ile by trzeba magazynować benzyny żeby te generatory pracowały na okrągło tyle lat?
    • mrarm Re: Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka 29.03.12, 11:54
      No nie wiem, na Kolonii Artystów w Gdańsku wyglądało "trochę" lepiej :D To jakieś menele a nie artyści, więc nie bardzo dobrze to wygląda. BTW: Słabo, ze zlikwidowano Kolonię Artystów (PGR ART) w tamtym miejscu gdzie była, takiego czegoś w Gdańsku nie było i nie będzie.
    • potomar Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka 29.03.12, 12:07
      jw.
    • potomar Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka 29.03.12, 12:08
      Pisze się SKŁAD a nie squat.
    • Gość: Great Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 12:14
      Nie ma to jak sie powyzywac w necie. Wystarczy napisac artykul o sklotersach i już zaczyna się festiwal nienawiści w komentarzach. Szef w pracy wkurzył, żona ma ciche dni, dziecko dostalo dwóję - powyżywam sie w necie a co mi tam. Poszukam gorszych i głupszych od siebie w moim mniemaniu i im dolozę ile wlezie, a co...

Polska dulszczyzna ma sie dobrze
      • rlnd Re: Jak naprawdę wygląda squat? Zobacz od środka 29.03.12, 21:21
        Mowisz o tym: "zaraz się zacznie jazda leszczyków, co nigdy na Elbie nie byli " ?

> Poszuk
        > am gorszych i głupszych od siebie w moim mniemaniu i im dolozę ile wlezie, a co
        > ...

Ja osobiscie uwazam, ze sa lepsi, tj. cwansi. Nie dosc ze sie wlamuja, zajmuja cudzy teren to jeszcze jak wlasciciel chce sie pozbyc z terenu nieproszonych gosci, to podnosza krzyk i to na tyle skutecznie, ze miasto rozwaza oddanie im jakis pomieszczen ...
        W zyciu bym na to nie wpadl zeby wyciagac reke po cudze, rzeczywiscie chyba jestem za glupi.
    • Gość: freeman ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 12:49
      No syf jak syf podobnie jak u bezdomnych... tyle że grafiti jest reszta to zbiór śmieci i tyle. Nie ma po czym płakać raczej.
      • lokis_jarl Re: ? 29.03.12, 12:57
        nie ma, ulitowałem się kiedyś nad takim pacjentem, dałem prace, mieszkanie, wynik= zdemolowane mieszkanie, nie połacone rachunki + postawa roszczeniowa, że on tutaj musi mieszkać
        na widok takich gości teraz, to nie nóz ale batalion policji mi się otwiera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka