Dodaj do ulubionych

Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam dość"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 18:13
Popieram całkowicie... dość gwałcenia przestrzeni publicznej reklamami.
Niech reklamiarze sami staną się powierzchnią reklamową! Na czole sobie przykleją reklamę albo innych częściach ciała/garderoby.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ogi Ta reklama nie jest "nikomu niepotrzebna" IP: *.acn.waw.pl 03.05.12, 18:32
      Ona jest potrzebna urzędasowi,który wydał zgode na jej ustawienie i wziął za to kase pod stołem.Oczywiście,mógł zgody nie wydać.Ale wtedy by nie zarobil,a żyć trzeba,bo kryzys.
    • sweetago Re: Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam 03.05.12, 18:32
      popieram wątek, Warszawa to nie jest reklamowe wysypisko w marnym guście. niech sobie u prezesa w ogródku postawią taką szkaradę.
    • Gość: Onix Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam dość" IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 18:37
      Dziw bierze jak bardzo pasywną postawę wobec sprzeciwu mieszkańców przyjmują władze Warszawy. Tyle się pisze ostatnio o dewastacji przestrzeni publicznej przez agencje reklamowe a tu takie coś. Wydaje się, że urzędnikom pasuje taka postać rzeczy. Przy ul. Puławskiej Orange okleił kolejny budynek (tym razem mieszkalny) swoja mega reklamą.
      • Gość: wobo1704 Re: Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam IP: *.warszawa.mm.pl 03.05.12, 18:40
        Czy jesteście pewni, że ten sprzeciw mieszkańców jest taki powszechny?
        • jhbsk Re: Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam 03.05.12, 20:06
          Osobiście nie znam nikogo komu te paskudztwa by się podobały.
          • Gość: Jol Re: Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam IP: *.aster.pl 03.05.12, 20:46
            Ja też nie znam, ale także nie znam nikogo, kto by się temu czynnie sprzeciwiał. Pisanie komentarzy pod artykułami, to marny sprzeciw... choć dobre i to :(
    • warzaw_bike_killerz Miejsca parkingowe w centrum to tez teren wspolny. 03.05.12, 19:19
      a jednak poparcie dla platnej strefy parkowania jest olbrzymie, ktorego nikt z nikim nie konsultowal.
      Jestem za udostepnianiem zieleni miejskiej pod reklamy.
      Nigdy nie bedzie tak zle, zeby nie moglo byc gorzej.

Kiedys mnie razily reklamy w centrum jak na kairskim przedmiesciu, ale po kilku latach czytania, ile ludziom przeszkadza i jak sie ciesza, gdy innym sie dokopuje, ja bede kopal wszedzie tam gdzie sie da. Dla zasady rownosci kopania.

Przeszkadzaja reklamy, samochody, brak klimatyzacji w autobusach, palacze, grille w parkach, psy wyprowadzane na trawniki, sprzedawcy sznurowek, halas samolotow.... doprawdy dziwie sie, ze to spoleczenstwo jest w stanie funkcjonowac.
      • Gość: bastek Re: Miejsca parkingowe w centrum to tez teren wsp IP: *.home.aster.pl 03.05.12, 20:03
        porąbało Cię człowieku!
        zwykły troll chyba z Ciebie, albo totalne bezguście, jak nie widzisz, jak reklamy zaśmiecają polską rzeczywistość!
        Polecam przejechać się trochę na zachód i zobaczyć, jak miasta mogą być piękne, tylko i wyłącznie dlatego, że nie mają tylu szmat, słupów, metalowych tablic i kolorowych szyldów.

jest mi fatalnie z tym, że jest tego coraz więcej!

tylko pomagać i wspierać takich odważnych ludzi w walce z tym nieustannym niszczeniem publicznych krajobrazów!
        basta dla bezmyślnych urzędników i cwaniackich firm outdoorowych!

• Gość: mm Re: Miejsca parkingowe w centrum to tez teren wsp IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 20:33
          nie dyskutuj z nim to troll i straszny frajer
        • warzaw_bike_killerz Picadilly, Time Square jest bez reklam??? 03.05.12, 22:07
          Miasto moze zarabiac i ma prawo do tego. Moge pokazac kazda metropolie, gdzie sa reklamy.
          Do tego w przypadku Time Square, czy Picadilly to atrakcja turystyczna.

Moge jedynie sie zgodzic, ze miasto powinno brac zaporowe czynsze - w tym przypadku popyt jest dosyc sztywny, wiec cena mozna maksymalizowac zyski.

Reklamy sa ladne i informuja spoleczenstwo co nalezy kupowac. Bez nich trudno byloby sie zdecydowac na odpowiedniego operatora komorkowego. Ja zawsze wybieram operatorow majacych ladniejsze i wieksze reklamy - wiadomo, zalezy im na klientach.
          • zlawiadomosc2 Re: Picadilly, Time Square jest bez reklam??? 04.05.12, 09:58
            Piccadilly Circus to mniej więcej jedna stumiliardowa część centralnego Londynu. Jest tam z 10 oczojebnych migających neonów. Absolutnie nic nie ma to wspólnego z wieszaniem gdzie popadnie w polskich miastach szmat reklamowych, banerów, szyldów, plakatów itd.
            • warzaw_bike_killerz Re: Picadilly, Time Square jest bez reklam??? 04.05.12, 14:19
              Co za bzdury pleciesz:
              dailybillboard.blogspot.com/2011/02/london-day-skys-mad-hatter-movie.html
              gulfnews.com/business/features/brands-must-shed-concept-that-consumption-is-goal-of-society-1.629195
              www.wallpaper.com/gallery/fashion/comme-des-garcons-black-label/17051179/2238
              www.ifimages.com/public/image/761953/view.html
              Moge tak sypac setkami tysiecy przykladow z Londynu.
              Akurat Londyn jest zasmiecony w rownym stopniu. Szczegolnie suburbie.
              Nie znam miasta bez reklam.
              Moze po prostu po wyjezdzie z Polski nagle rodacy slepna?
              • bene_gesserit Re: Picadilly, Time Square jest bez reklam??? 04.05.12, 16:03
                Powiśle i Piccadilly Circus - istotnie, widzę tu poważne podobieństwa. Bardzo trafnie ujęte.
    • Gość: filut z Pragi Bufet ma dzialke a warszawiakow w anusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 19:23
      i koniec dysksuji - pieski Bufetowej meldowac sie przy urnach za pare lat. A jak nie dopiszecie to koledzy ze WSI dorzuca tyle glosow ile trzeba zeby wypadl dobrze uformowany Bufet
      • robert_wwa Re: Bufet ma dzialke a warszawiakow w anusie 03.05.12, 20:07
        Niech opozycja zacznie być konstruktywna. Bo największą siłą słabych rządzących jest to, że nie ma absolutnie nikogo kto naciskałby na nich. Czy to w rządzie czy u nas. Bielecki i jego koszmar budynek TVP? To jest alternatywa dla bezguścia w mieście?
    • Gość: yurek Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam dość" IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 19:32
      Na trawniku nie, na bloku nie, na hotelu nie, w telewizji niet, w skrzynce pocztowej niet.

Najlepiej jakby w ogóle nie było reklam. Tacy z was przeciwnicy reklam, a jakby faktycznie je zlikwidowali to w hipermarkecie byście nic nie kupili, bo byście nie wiedzieli co jest teraz na topie, hahah. Jesteście sterowanymi kukłami, a reklama jest jedną z tych linek, tych bez których nie jesteście w stanie normalnie funkcjonować kukiełki.
      • Gość: chłop Re: Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam IP: *.neanet.pl 03.05.12, 19:45
        A ja sobie nie życzę aby gwałcono moje poczucie estetyki i przyzwoitości.a także robienie wycieczek w szkole z odwiedzaniem MacDonalda.W TV mogą puszczać reklamy w określonym bloku z informacją o której się zaczyna i kończy, a nigdy z przerwami w trakcie filmu, lub przeciąga się reklamy gdy czekam na informację o pogodzie.Reklamami nie róbcie ze mnie idioty.Dlatego nie płacę abonamentu.
      • robert_wwa Re: Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam 03.05.12, 20:17
        Mogę Ci tylko współczuć, że tak funkcjonujesz. I bez informacji co na topie nie potrafisz podjąć żadnej decyzji.
        • Gość: yurek Re: Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 21:37
          Zauważ, że mówiłem m.in o tobie.
          • robert_wwa Re: Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam 03.05.12, 22:02
            A konkretnie na podstawie czego, że akurat o mnie? Bo ty rozumiem z doświadczenia wiesz bo tak dokładnie napisałeś. A ja? Na podstawie czego mnie oceniasz?
    • Gość: jerry Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam dość" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 19:33
      też uważam,ze w Warszawie powinno sie wywalić wiele bilboardów bo szpecą miasto, prosze zobaczyć okolice ul.Czerniakowskiej, firmy reklamowe powinny mieć narzucone pewne standarty przez miasto, a miasto nie powinno zgadzać sie na wszystko, w mieście także ważna jest estetyka, dlaczego Berlin czy Amsterdam nie jest obwieszony brzydkimi reklamami jak Warszawa? bo tam nikt na coś takiego nie pozwala!!! Niech ktoś w tym kraju zacznie dbać o estetykę przestrzeni, a nie tylko własną kieszeń!!!
    • Gość: sam Warszawa to szambo swinskich reklam IP: *.dc.dc.cox.net 03.05.12, 19:38
      Tak jakby celowo bufetowa chciala osmieszyc Polske podczas Euro.
    • jhbsk Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam dość" 03.05.12, 20:05
      Mam serdecznie dość syfu reklamowego atakującego z wszystkich stron. Miasto zmienia się w slums.
    • robert_wwa Re: Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam 03.05.12, 20:10
      A miasto jak zawsze głowa nisko nie ma problemu bo po co komentować czy starać się to zwalczyć?
      A druga sprawa na patelni też nie wiedzą czy teren tu tak samo nie wiadomo czy teren.
    • Gość: reklama Niech Agora da dobry przykład... IP: *.dynamic.mm.pl 03.05.12, 20:23
      Skoro redaktorzy gazety.pl narzekają, że w tym miejscu jest za dużo reklam, to może... warto zwrócić kolegom z korporacji, by usunęli z tego miejsca co najmniej 2 nośniki firmy AMS (które widać na zdjęciach zamieszczonych przez redakcję, trzeciego nośnika nie mogę rozpoznać). AMS, jak i gazeta.pl należą do Agory S.A. W tym momencie gazeta.pl NIEUCZCIWIE walczy z konkurencją!!!
      Tak, jak inni czytelnicy, nie popieram stawiania kolejnych reklam. Ale dotyczy to wszystkich dostawców - a wiec i AMS. Powtarzam, może niech redaktorzy zachęcą kolegów z AMS do usunięcia jednego z nośników, a dopiero potem oczekują, by ich konkurencja rezygnowała z zarobku.
    • Gość: agorahipokrytów Naszczęście reklamy Agory są super IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 20:26
      Agoro Zacznijcie od siebie!!!
      zlikwidujcie swoje obleśne bilbordy zaśmiecające miasto (AMS grupa Agora),
      usuńcie reklamę z wagoników metra (telewizorki CityInfo - grupa Agory, tabliczki nad poręczami AMS), przestańcie robić slajdy z artykułów (artykuł pocięty na 10 slajdów= 10 razy więcej reklam), jeżeli chodzi o obleśną reklamę jesteście mistrzami!
      • robert_wwa Re: Naszczęście reklamy Agory są super 03.05.12, 20:43
        Akurat reklama w wagonikach jest jedną z tych form która mało komu przeszkadza. Jakaś reklama w normalnej formie musi być. Na przystankach np, czy właśnie taka na ekranach. Więc nie popadajmy w paranoję.

A newsy slajdowe. Fakt idiotyzm ale zazwyczaj to też informacje dla idiotów bo tam praktycznie nie ma treści. A poza tym w odróżnieniu od przestrzeni publicznej nikt nie każe ci wchodzić na dany portal. Nawet jakby mieli każde zdanie na innej stronie to akurat jest ich prawo.
        • Gość: Tirinti Re: Naszczęście reklamy Agory są super IP: *.acn.waw.pl 03.05.12, 23:40
          Tu można obejżeć przykłądy bilboardó Agory
          www.ams.com.pl/oferta_billboard18.html
          A tu autobusy zaklejone reklamami przez Agorę
          www.ams.com.pl/oferta_outdoor_mobilny.html
          www.ams.com.pl/oferta_multiformaty.html
          • robert_wwa Re: Naszczęście reklamy Agory są super 03.05.12, 23:48
            A czy ja bronie AMS? Nie. Tylko jednej formy bo do całego zaśmiecania dodałeś m.in. screeny w metrze które akurat są dobrym przykładem reklamy.
    • Gość: Jaro z Bemowa R.o.z.p.i.e.r.d.o.l.i.ć dechę w drzazgi IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.05.12, 20:38
      R.o.z.p.i.e.r.d.o.l.i.ć dechę w drzazgi - to jest działanie godne obywateli miasta/dzielnicy/osiedla zaśmiecanego takim szajsem przez bufetową poczwarę.
      wczorajsze gwizdy na podzamczu powinny dać tej babie do myslenia.
    • three-gun-max Bufetowa kocha pieniądze 03.05.12, 20:54
      Podniesie czynsze każdemu i wyda zgodę na każdy billboard.
      • Gość: warszawianka Wczoraj ją wygwizdano, mści się stawiając reklamy IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.12, 21:57
        Wczoraj wygwizdano panią prezydent, więc od dzisiaj będzie się mściła stawiając wielkie reklamy. Trzeba było wybrać kogoś innego na prezydenta, to może byłby porządek w stolicy.
        A tak mamy ohydne billboardy, reklamy i inne ogłoszenia. Walczmy z tym!!!!!!!!!!!!
        • robert_wwa Re: Wczoraj ją wygwizdano, mści się stawiając rek 03.05.12, 22:04
          Kogo? JKM chciał zlikwidować komunikację miejską, a pan Bielecki ma takie poczucie estetyki, że postawił budynek TVP w takiej formie jakiej jest. Niestety Warszawa ma pecha ale przede wszystkim do słabości kandydatów a nie tylko pani rządzącej. Opozycja powinna naciskać ale nie robi nic to i mamy co mamy.

Co oczywiście nie usprawiedliwia pani prezydent. Ale to nie było tak, że był wybór.
    • Gość: Tirinti Niech Agora da przykład IP: *.acn.waw.pl 03.05.12, 23:29
      Niech Agora da przykład i zlikwiduje bilboardy należącego do niej AMS.
    • Gość: Ghtdvxdddd Te bilbordy należą do AMS czuli grupy AGORY, IP: 206.128.209.* 04.05.12, 04:44
      Wstydz się gazeto ze stawiasz takie reklamy po lasach .Te bilbordy należą do AMS czuli grupy AGORY,
    • Gość: ams to Agora Te bilbordy należą do AMS czuli grupy AGORY, IP: 206.128.209.* 04.05.12, 04:45
      Te bilbordy należą do AMS czuli grupy AGORY, Wstyd
    • Gość: kuba Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam dość" IP: *.pansa.pl 04.05.12, 09:14
      A co sądzicie o akcji Orange w Centrum? Czy branża reklamowa w Polsce nie ma już żadnych granic?
      • bene_gesserit Re: Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam 04.05.12, 16:05
        Oklejone Forum, pomaranczowe smętne pudełko na 'patelni' i reklamowe ławki w 'nowoczesnym' pasażu Wiecha? Plus rzeczniczka firmy, która tłumaczy, że nie chodzi o wzrost sprzedaży, ale o wspólne dzielenie się emocjami i radością, blablabla.

Jak dla mnie - trafione w punkcik. W szczycik hipokryzji i postawy 'klient jak swinia - wszystko łyknie'.
    • bene_gesserit Kolejna reklama na patyku. Mieszkaniec: "Mam dość" 04.05.12, 15:59
      Czekaj czekaj. Za niedługo nieznani sprawcy obetną czubki drzew w poblizu tej tablicy - tak, żeby była lepiej widoczna. A firma, która będzie jej właścicielem oczywiście nie będzie wiedziała, o co chodzi. Tak zrobili u mnie na osiedlu - oberżneli połowę 30-letniego dębu, który tego nie wytrzymał i usechł. Drzewa już nie ma, tablica stoi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka