Dodaj do ulubionych

Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak można

IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.12, 13:38
A co z resztą ohydztw w centrum Warszawy? Kiedy doczekam się ścian budynków bez płacht, bez billboardów czy tablic? Ja chcę patrzeć na piękne budynki Warszawy, a nie na reklamy. Te "reklamy" wzbudzają we mnie taką odrazę, że nie kupuję rzeczy na nich reklamowanych. Nie chcę agresywnych reklam. Dobry produkt nie potrzebuje reklamy. Warszawa potrzebuje odnowienia, ale nie kosztem jakichś tam paskudztw przyklejanych do ścian. Czy prezydent Warszawy nie może się tym zająć? Nie chcę widzieć tablic reklamowych z okien mojego budynku. Chcę patrzeć na drzewa i krzewy, a nie na ohydną tablicę, na której co jakiś czas zmienia się reklama. Czy jest we władzach Warszawy jakiś esteta?
Obserwuj wątek
    • sarabacki Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak 30.05.12, 14:12
      Co za głupie gadanie. Może jak "krowie na rowie" Ci to wytłumaczę: gdybyś miała działkę w samym centrum stolicy kraju a urzędasy zabranialiby Ci jej zabudować, to co byś zrobiła? Może chciałabyś ją sprzedać? A kto by ją kupił skoro nic z nią nie można zrobić? A może chciałabyś zeby miasto ją wykupiło skoro nie pozwala Ci w żaden sposób korzystać z Twojej własności? A po co miasto miałoby ja wykupywać skoro może tą działką i tak rządzic wydając zakazy i nakazy? Reklama na takiej budowli to jedyne rozwiązanie żeby korzystać z tego co krwawicą zdobyli rodzice, dziadkowie. Widzisz już jak durnie napisałaś? Ty w ogóle jesteś z Warszawy????
      • jestem-z-miasta Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak 30.05.12, 15:01
        Nie jest to takie proste. Przed wojną działka była zabudowana, teraz jest tu park. Własność własnością ale nie kosztem przestrzeni publicznej. Plan miejsowy jest obowiązującym prawem, które musi uwzględniać interesy wielu podmiotów.
        • sarabacki Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak 30.05.12, 15:25
          Moim zdaniem, to super proste. Tam jest park tylko dlatego, że państwo zabrało własność (grunty i kamienice) prywatnym właścicielom. Albo niech państwo pozwoli mi teraz robić na moim terenie na co mam ochotę, albo niech wykupi teren ode mnie za godziwą cenę.
          • dorsai68 Toś błysnął 30.05.12, 16:04
            Trzeba było negocjować kwotę odszkodowania, a nie upierać się, że bierzesz ojcowiznę.
            Koss wiedział, że komuna zabrała działkę z domem, a odzyska działkę z parkiem. Wiedział też że nic na niej nie postawi, a mimo to uparł się na zwrot i do Gronkiewicz z kwiatami ganiał, gdy zwrot otrzymał.
            Dziś rżnie skrzywdzonego, któremu "nikt nic nie pozwala".
            • sarabacki Re: Toś błysnął 30.05.12, 16:38
              He he! Co za podręcznkowy wręcz - zawistno-wściekły - komentarz Polaka! Sam nic nie masz, sfrustrowany jesteś i swój jad w Internecie rozlewasz! A z podatków za te reklamy korzystasz Ty lub/i inni zazdrośni. A może też kwiatów zazdrościsz Gronkiewiczowej?
              Państwo ma obowiązek chronić własność obywateli. Uniemożliwianie przez władze czerpania zysków z własności to bezprawie.
              • dorsai68 O i wyszło szydło z worka. 30.05.12, 16:50
                "Przedstawiciel handlowy" operatora płachty na działce Kossa.
                W tym miesiącu nie będzie prowizji? A tak dobrze to działało, co?

Miałeś chamie złoty róg.... a teraz idź się powieś na tym co zostało.
                • vader2010 jemu przynajmniej coś zostało 30.05.12, 18:27
                  a tobie zapewne nic gołodupcu poza szczekaniem na forum
                  • dorsai68 Adwokat? 30.05.12, 21:03
                    A nie.. następny "specjalista ds. sprzedaży reklam". :D
                • sarabacki Re: O i wyszło szydło z worka. 30.05.12, 20:58
                  Ręce mi już dawno opadły na głupotę, zawiść, złośliwość, zajadłości Polaków. Głupota niektórych nie nadaje się nawet do przedszkola.
                  Że niby zazdrościsz przedstawicielowi handlowemu że pracę ma? Że podatki płaci? Że oszczędza państwu płacenia mu zasiłku dla bezrobotnych? Że ma na chleb więc dzięki niemu i piekarz zarobi, zapłaci podatki etc?
                  A może sam nie nadajesz się na przedstawiciela handlowego? Ale winnych oczywiście szukasz w innych a nie w sobie! Żal mi Cię.
                  • dorsai68 LOL 30.05.12, 21:06
                    nakręcaj się dalej. chłopie. Twoje podświadome projekcje swoich lęków i frustracji robią się coraz ciekawsze.
        • pi_rez Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak 30.05.12, 17:27
          dziwnym przypadkiem w nowym planie zagospodarowania przestrzennego połowe parku usunięto. Niestety dotyczy to tylko działek, które należą do miasta. Te prywatne nadal są parkiem. Miejska cześć parku okazała się niepotrzebna i powstaną na niej drapacze chmur.
      • Gość: Buncol Chore i biedne te nasze społeczeństwo IP: 79.133.195.* 30.05.12, 15:13
        Tylko co ma ten jeden konkretny przypadke z totalnym zasyfieniem miasta poprzez reklamy? Przecież to juz dawno przekroczyło granice dobrego smaku. Nasza stolica pokazuje tylko jakim narodem jesteśmy a mianowicie wieśniackim nie przywiązanym to estetyki i dobrego samaku. Skoro nikt nie wytoczuł prawdziwej wojny tym reklamiarzom to tylko dlatego ze jest na to ogóle przyzwolenie chorego społeczeńtwa.
        Wystraczy wprowadzić miejski podatek od reklamy wielkoformatowej. Każda reklama powyżej 5m2 kosztowac będzie właściciela 1000 zł dziennie od metra. I dziękuje sprawa reklam rozwiązana w jeden tydzień
      • Gość: Rychu Odpowiem ci bardzo prosto. IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.06.12, 00:51
        Z działki można korzystać i zarabiać na niej krocie zgodnie z prawem. Ale pan Koss wybrał cwaniactwo - cóż - daleko nie pojedzie na tym.
    • zewszad_i_znikad Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak 30.05.12, 14:38
      Polska jest już tak zastawiona reklamami, że chyba nie byłby zbyt surowy jeden prosty krok: zamienić tryb zgłaszania na tryb obowiązku uzyskania zgody na umieszczenie nośnika reklamowego. Nakazy rozbiórki to późny etap procedury, ale te reklamy w większości nigdy by nie stanęły, gdyby nie to, że urzędnicy nie mają nawet możliwości wyrazić sprzeciwu. Powszechnie znana sprawa: reklamiarze wysyłają zgłoszenia nie tam, gdzie trzeba, żeby urzędy straciły czas na przesyłanie sobie pism i nie zdążyły wydać decyzji, zanim reklama sama się zalegalizuje.
      Stanowczo potrzebna jest ustawa o estetyce przestrzeni publicznej - mówi się o tym od lat, ale póki co nic z tego nie wyszło. Kilka spraw wymaga bardzo pilnego załatwienia: płachty na budynkach mieszkalnych, tablice świetlne przy drogach (niebezpieczne dla pojazdów), dmuchańce podtrzymywane przez linki (niebezpieczne dla osób niewidomych; na szczęście raczej się ich już nie spotyka na chodnikach)... Taka ustawa mogłaby zresztą załatwiać nie tylko problem reklam, ale i inne kwestie, np. mebli miejskich... niektóre bywają szkaradne (blaszane donice na rondzie niegodnego patrona pod Rotundą), a innych brakuje - niedobór koszy na śmieci.
      • Gość: sigurd Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak IP: *.acn.waw.pl 30.05.12, 15:10
        ha ha ha ustawa o estetyce stosowana przez urzędników bufetu - przednie ! :D

prawdę mówił Cz. Bielecki że Warszawa jest bezpańska :(
        • Gość: kazik Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak IP: 10.202.56.* 30.05.12, 17:40
          prawdę mówił Cz. Bielecki że Warszawa jest bezpańska :(

powiedzial i rozwalil zabytek w centrum miasta
      • Gość: franz Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak IP: 10.202.56.* 30.05.12, 17:39
        kazdy przystanek inny - nawet na euro nie wymienili na al. jerozolimskich. tylko stoja najgorsze w samym centrum. pacholki kazdy inny - nawet walaja sie, niepotrzebne. nikt tego nie sprzatnie, uporzadkuje. a ludzie obojetnie przechodza i tym samym akceptuja ulotki na slupach! skandal!
    • Gość: rtg Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.12, 15:11
      "Ja chcę patrzeć na piękne budynki Warszawy" - a ja chcę 1mln zł. Serio. No i co z tego? Płacisz za to, że "patrzysz"? Czy z podatków jest opłacane w jakikolwiek sposób utrzymanie tych budynków? Na jedno i drugie odpowiedź brzmi NIE. Tylko nie piszcie bzdur w stylu: przestrzeń publiczna, centrum miasta itd. Czy to, że jakaś "paskuda" idzie przez to samo centrum uprawnia do zwrócenia jej uwagi, że powinna lepiej się ubierać, wyglądać, pachnieć itd. bo ludzie na nią "patrzą"? To dlaczego ktoś inny ma ponosić koszty bo zupełnie obcym ludziom nie podoba się ich budynek? Jak nie remontowany to źle, jak remontowany za pieniądze z reklam to jeszcze gorzej, a jak remontowany za pieniądze estetów to już w ogóle nie. Trochę logicznego myślenia - płachty be, ale Novotel na pomarańczowo już może być. Nie da się tego zatrzymać, nie dając nic w zamian, a w Polsce nikt nawet o tym nie myśli.
      • Gość: Buncol Byłeś kiedys w normlanym kraju? IP: 79.133.195.* 30.05.12, 15:19
        Tam nikt nie daje nic w zamian, porpostu nie ma przyzwolenia na zasyfianie przestrzeni miejskiej i tyle. Zobacz jak wyglądają drogi w Polsce, a jak w sąsiednich Czechach. U nas nieraz już znaków nie widac między tymi reklamami. W kazdym normlanym kraju jest zakaz umieszczania takich reklam nawet jesli tam nie mieszkają ludzie, tylko u nas kombinatorzy z firm outdorowych jeszcze śmią mieć czelność domagać się czegoś w zamian.
        Mineło niewiele ponad dwa lata od wspólnych ustaleń z branaż ą reklamowa na temat ustanowienia zasad reklamowania się. I co? Reklam jest wiecej niż było. Z nimi nie mozna negocjować to potrzeba jest ostra i bezwzględna reakcja bo ci ludzie każdy kruczek wykorzystają żeby dalej robić syf w naszym miescie
    • Gość: 'obrażony' Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak można IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.12, 15:18
      I właśnie zobaczyliśmy jak działa "skur....two" urzednicze w stosunku do obywatela. A gdzie Kostytucja RP?
      Ochrona świętej własności?
      Urżedasy z "partyjnego" nadania robią co chcą i prawo mają w "du..ie"
      Może prokurator - a jest to jego obowiązek przyjży się tym działaniom?
      W naszym kraju urzędnicy znów sa górą - z totalnym ominjaniem prawa.
      • jestem_z_kobry Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak 30.05.12, 16:26
        > Ochrona świętej własności?

Nie ma czegoś takiego jak "święte prawo własności" ani zapisanego w aktach prawnych, ani wynikającego z jakiejkolwiek tradycji. I nie tylko w Polsce, ale i w całym cywilizowanym świecie.
        • Gość: Miro&Co Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 17:21
          O to ciekawe co piszesz ? Zapraszam do UK, USA, Francji, Kanady, Niemiec....
          • jestem_z_kobry Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak 30.05.12, 23:26
            Dziękuję za zaproszenie. Byłem nie tak dawno w USA w Santa Fe. Tam każdy na swojej ziemi może postawić dom w jakimkolwiek stylu, pod warunkiem, że będzie to styl pueblo. Może też go pomalować na dowolny kolor, pod warunkiem, że będzie to kolor piasku. To tyle, jeżeli chodzi o święte prawo własności w "ojczyźnie wolności".
        • Gość: 'obrazony' Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.12, 17:43
          Wróć chłopie do szkoły - przeczytaj konstytucje a zwłaszcza art 64 cytuję
          " 1.Każdy ma prawo do własności, innych praw majątkowych oraz prawo dziedziczenia.

2.Własność, inne prawa majątkowe oraz prawo dziedziczenia podlegają równej dla wszystkich ochronie prawnej.

3.Własność może być ograniczona tylko w drodze ustawy i tylko w zakresie, w jakim nie narusza ona istoty prawa własności."

W konstytucji kazdego cywilzowanego kraju masz takie właśnie wpisy.
          Ale w naszym kraju , z 'ich uezędnikami" nawet konstytucja przestaje obowiązywać

• jestem_z_kobry Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak 30.05.12, 22:48
            > 3.Własność może być ograniczona tylko w drodze ustawy i tylko w zakresie, w jak
            > im nie narusza ona istoty prawa własności."

No właśnie. Sam podajesz przepisy, które potwierdzają moje słowa, że nie ma czego takiego jak święte prawo własności (co oznacza w tym kontekście "nienaruszalne, że własność nie może być w żadnej sytuacji odebrana czy ograniczona"), a jednocześnie piszesz, że nie mam racji. To ja mam iść do szkoły?
    • sarabacki Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak można 30.05.12, 15:32
      To jeden z wielu podłych artykułów Wyborczej. Piszą ze reklama ohydna, bo to spodoba się prymitywnej publice. Szczególnie tej nie z Warszawy, która pojęcia nie ma o prawdziwych problemach a stanowi większość mieszkańców miasta. Ale że prawa właściciela władza miesza z błotem to już Wyborcza ledwo zaznacza. Tyloko dlatego reklama się tam pojawiła, bo to był jedyny sposób aby właściciel mógł jakąkolwiek korzyść czerpać ze swojej własności. Chciał to robić w inny sposób ale bezkarna władza mu nie pozwoliła.
      • Gość: Waw Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.12, 17:33
        Jestem z Warszawy, i reklama była obrzydliwa. Dobrze, że wreszcie znika to świństwo. O jedną mniej.
    • Gość: kilo Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak można IP: *.srv.volvo.com 30.05.12, 15:39
      Nie ma jakiegos paragrafu dla tych smieci co paskudza nasze miasto? Chocby za notoryczne, z premedytacja lamanie prawa?
      A moze urzad skarbowy przeswietli dokladnie tego pana Klossa? Taki wredny cwaniaczek napewno nie jest czysty. Tacy ludzie zawsze cos kombinuja, oszukuja itp. Moze i on tez?
    • Gość: żenada Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak można IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.05.12, 16:20
      Ojej, Gazeta przejmuje się tym, że reklamy są ohydne. Co w takim razie napiszesz/zrobisz Gazeto w sprawie reklam umieszczanych na nośnikach AMS? :)
      Nie cierpię hipokryzji.
    • Gość: yurek Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak można IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 17:07
      "Urzędnicy nie chcieli pozwolić mu zbudować m.in. piwiarni dla kibiców Euro. Koss wynajął więc działkę firmie reklamowej..."

I bardzo dobrze. Dlatego jestem za tym Panem. Miasto się wycwaniło, zakazując budowy to się im odwdzięczył reklamą.
    • Gość: :) Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak można IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.12, 17:24
      ...ohydna to jest GW :)
    • Gość: Wawwwa Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.12, 17:30
      Warszawianko
    • Gość: jadzia Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak można IP: 10.202.56.* 30.05.12, 17:31
      cos czuje ze kase dostal za zdjecie tego bo uefa kazala miastu. to nic nie zmieni, po miesiacu bedzie nowa, beda nowe - jeszcze wieksze. do zagospodarowania jest jeszcze kilka hotleli w centrum i oczywiscie budynki mieszkalne. bo po co przestrzegac prawa jak nikt nie kaze?
    • Gość: Wawwwa Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.12, 17:34
      Warszawianko
    • Gość: filut z Pragi Aemesik zwalcza konkurencje wszelkimi metodami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 23:05
      zaraz pojawi sie antyzemityzm ktory reklamiarze z Pl.Defilad wyssali z mlekiem matki i nie daja robic koszernego gieszeftu ekaunt menadzerom z tej telawiwskiej firemki
    • Gość: anonymous Re: Znika ohydna reklama z pl. Defilad. A jednak IP: *.opera-mini.net 31.05.12, 10:56
      A może tak zacząć bojkot firm korzystających z takich NIELEGALNYCH przestrzeni reklamowych zaśmiecających miasto ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka