Dodaj do ulubionych

Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny w...

18.06.12, 15:53
I bardzo dobrze, teraz niech wypowiada się wyłącznie na temat tipsów, farb do włosów oraz silikonu!
Obserwuj wątek
    • myszykiszek ręce opadają 18.06.12, 16:00
      Co to za cholerny kraj, gdzie można zostać skazanym za obrazę czegoś abstrakcyjnego i niedefiniowalnego, opartego na niespójnej mitologii, bajeczkach sprzed ok. 2 tys. lat? Kolejna Arabia Saudyjska, albo jakiś Jemen, tylko nazwa bożka inna...
      • Gość: asd Re: ręce opadają IP: 195.117.99.* 18.06.12, 16:31
        bardzo dobrze, ze zostala ukarana.
        nie powinno sie obrazac uczuc innych.
        • Gość: worek owszem opadają IP: 91.123.232.* 18.06.12, 16:41
          ja myslalem, ze konstytucja mowi, ze Polska jest panstwem swieckim. Wyglada na to, ze to go*no prawda. Jak zwykle zreszta. Ja tam popieram slowa Dody, nie rozumiem co w dzisiejszych czasach jeszcze robi taka instytucja jak kosciol. Ba, ida na nia moje podatki...
          A tymczasem okazuje sie, ze za skrytykowanie tego cyrku mozna zostac osadzonym. Brawo Polska, nuech zyje wolnosc slowa...
          • Gość: 100% Re: owszem opadają IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 16:52
            > ja myslalem, ze konstytucja mowi, ze Polska jest panstwem swieckim.

No i dlatego nie została skazana za obrazę państwa. Państwo ma bronić swych obywateli, również przed obrażaniem przez innych.

• perseveratio Re: owszem opadają 18.06.12, 16:59
              A jakież to inne uczucia, poza religijnymi są chronione przez państwo polskie?
              • Gość: tpepe Re: owszem opadają IP: *.nencki.gov.pl 18.06.12, 17:13
                oczywiście żadne, swoja droga, jesli piłka może byc czyjąś religia, to powiedzenie o "zaprutych kibolach" też powinno być warte 5 tys zł grzywny...
                • Gość: ja Re: owszem opadają IP: *.piaseczno.vectranet.pl 18.06.12, 20:37
                  Biblię napisali nie "napruci winem i palący jakieś zioła" lecz kapłani chcący mieć władzę nad głupim ludem w starożytności. Czas upłynął, kapłani przeobrazili się w skrajną prawicę a głupi lud pozostał :D
              • lai21 Re: owszem opadają 18.06.12, 17:50
                perseveratio napisał:

> A jakież to inne uczucia, poza religijnymi są chronione przez państwo polskie?

no naprzyklad takie ze nie wolno nazwac dody blachara
                • Gość: qqryq Re: owszem opadają IP: *.home.aster.pl 18.06.12, 20:06
                  A w tym wszystkim najśmieszniejsze jest to, że gdyby sędzia nie był (była? nie wiem czy to była kobieta czy mężczyzna) ignorantem i na lekcjach historii nie ściągał, to by wiedział, że w tamtych czasach wszyscy byli naprani wińskiem, bo wody ze względów zdrowotnych się zwyczajnie nie piło. BA! Sama biblia (przepraszam ale podobnie jak o mitologii greckiej nie będę o tej książce z bajaniami pisał wielką literą) zawiera mit o zamianie wody w... WINO! I co? potem to wino wylano ku czci swojego bożka? Nie! wypito je do dna!. Niestety, ale doda, której zwyczajnie nie znoszę i nie znosze jej zachowania, blacharstwa, tępych wypowiedzi miała w tym przypadku 100% racji. No ale przecież Amerykanie oburzają się za wypomnienie im pogromu Indian, Niemcy nie chcą już słyszeć o odpowiedzialności za Polskie Obozy Zagłady, a katolicy nie mogą znieść, że ich wiara opiera się na pijackich marach.Przykre to, ale prawdziwe.
                  • lai21 Re: owszem opadają 19.06.12, 10:05

mysle ze bardziej prawdziwe moze byc to ze ktos cie mlotkiem w glowe pier_dol_n_ol i wygadujesz jakies bzdety
              • Gość: , Re: owszem opadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 23:15
                No nie? Czy jak obrażę taksówkarzy to obrażam ich uczucia taksówkarskie? A czemu nie mówi się o obrazie uczuć ateistycznych? I za to nikt nikogo nie karze?
                • Gość: Gosc Re: owszem opadają IP: *.146.83.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.06.12, 23:24
                  Otoz to. W Kodeksie Karnym powinno byc, dla rownowagi, przstepstwo polegajace na obrazue uczuc antyreliginych. A ze tak nie ma, to znaczy, ze mamy dzis w Polsce dyktature kleru czyli inaczej nie demokracje, a teokracje!
            • Gość: worek Re: owszem opadają IP: 91.123.232.* 18.06.12, 17:00
              a kogo ona obrazila? wytlumaczy mi ktos? tych naprutych winem i otumanionych ziolami co biblie pisali? to oni jeszcze zyja? bo nie slyszalem, zeby obrazila tych, co w te bzdury wierza?
            • myszykiszek Re: owszem opadają 18.06.12, 23:31
              Gość portalu: 100% napisał(a):

> > ja myslalem, ze konstytucja mowi, ze Polska jest panstwem swieckim.
              >
              > No i dlatego nie została skazana za obrazę państwa. Państwo ma bronić swych oby
              > wateli, również przed obrażaniem przez innych.

Tych obywateli, którzy się wcale nie napruli gdy pisali Biblię?

Czy tych, co narzucają innym swoje śmieszne wierzenia i wykorzystują słabość Suchockiego systemu prawnego tego kraju, w imię dziadka z brodą i jego skrzydlatych krasnali?
            • Gość: Catohater Re: owszem opadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 07:50
              Nie, mój drogi, to bynajmniej nie jest rola państwa. Państwo ma cię bronić przed kradzieżą, pobiciem itp, od obrażania masz instytucję pozwu cywilnego. Choćby dlatego, że 'obraza' jest pojęcie superpłynnym - jeden za nazwanie go durniem rzuci się z pięściami, inny się zaśmieje.

Jak to ktoś ładnie powiedział - "czyimś uczuciom religijnym należy się szacunek dokładnie taki sam, jak jego przekonaniu, że jego żona jest piękna, a dzieci inteligentne". I nie większy.
        • Gość: Gosc Re: ręce opadają... IP: *.180.23.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.12, 18:17
          A ilu ksiezy obraza codziennie moje uczucia antyreligijne, np. bijac w dzwony czy organizujac procesje?
        • jhbsk Re: ręce opadają 18.06.12, 20:33
          Gość portalu: asd napisał(a):

> bardzo dobrze, ze zostala ukarana.

A jeśli ja wierzę w w potwora spaghetti i obraża mnie ktoś jedzący makaron?
        • watashi79 jak można obrazić uczucia do czegoś, co... 18.06.12, 21:53
          ... nie istnieje? czy warto bronić czegoś, co każe mordować ludzi za spożywanie owoców morza albo za noszenie obrań z dwóch różnych tkanin? czy każdy może sobie wymyślić dowolną bajkę i skorzystać z ochrony przed obrazą uczuć religijnych?
        • Gość: Abstynent Re: ręce opadają IP: *.opera-mini.net 18.06.12, 23:57
          Dobrze, że nie jest jeszcze tak źle, że nie palą na stosie i nie łamią kołem za zdanie niezgodne z jedyną słuszną prawdą i obowiązkową wiarą. . Pewnie nie dlatego, żeby nie chcieli, ale, że niestety nie można. Sędzia jak widzę też katolik i materiał dowodowy ocenił dowolnie.
        • Gość: gość Re: ręce opadają IP: *.free.aero2.net.pl 19.06.12, 08:37
          Mając na uwadze, w jakim stanie są moje uczucia, obrażone przez prawicowych oszołomo-talibów, prawica od lat powinna być bankrutem z powodu astronomicznych kwot zasądzanych przez kolejne sądy. A nie jest.
      • Gość: kokosz11.1 Re: ręce opadają IP: *.hsd1.mi.comcast.net 18.06.12, 16:57
        Zgadzam sie z Toba w 100%. Pytam jak zyc w takim kraju? To jest chore!!!
      • Gość: waw nic nie opada. Pani Dorota R. wina i niech buli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 19:03
        Jak się nie wie co się mówi, ale chce się być trendy, to się za to teraz płaci. Może to pani Dorocie R. wyrówna poziom językowy na przyszłość.
        • myszykiszek Re: nic nie opada. Pani Dorota R. wina i niech bu 18.06.12, 23:38
          Pani Dorocie to akurat wisi ta kasa i bardzo się z wyroku pewnie cieszy, bo przynajmniej jest o niej głośno, i dodatkowo co mniej uważni uważają ją za bohaterkę, bo nie spostrzegli jej żałosnych tłumaczeń i wykręcania się.

Chodzi o istnienie paragrafu KK, dzięki któremu rozfanatyzowane tumany mogą legalnie psuć życie innym ludziom. Pośrednio chodzi też o istnienie umowy międzypaństwowej, ustanawiającej częściową podległość świeckiego kraju demokratycznego wobec pseudomonarchii wyznaniowej. Umowy, którą wprowadziła rozfanatyzowana była pani premier, obecnie grzejąca tyłek w Watykanie, o ile dobrze pamiętam.
      • nowotka1 Re: ręce opadają 18.06.12, 22:39
        Taliban
      • Gość: mieszkaniec Stul pysk, burku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 04:44
        Zachowaj swoje teorie dla siebie.
    • Gość: Zennonn paranoja IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 16:43
      po prostu paranoja
      a Wielkiego Latającego Potwora Spaghetti to obrażać można do woli
      • Gość: eR Re: paranoja IP: 194.156.48.* 18.06.12, 16:53
        Niech ktos tylko powie zle slowo na Wielkiego Latajacego Potwora Spagetti - precendens juz mamy!
        • michal747 Re: paranoja 18.06.12, 17:22
          Najwyraźniej sędzia był na czczo..
          • posterunkowy ile kasy? 18.06.12, 18:06
            ciekawe, ile kasy w międzyczasie musiało pójść na "procesowanie" tego niezwykłego występku :)
            krasnoludken.blogspot.com/2012/05/walczmy-o-pieniadze-dla-budzetu.html
        • nowotka1 Re: paranoja 18.06.12, 22:43
          Latający Potwór Spagetii nigdy się nie obraża. ON jest ponad wszytkim. RAmen.
    • pokon Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny w... 18.06.12, 16:47
      W takiej sytuacji a,z strach się wypowiadać publicznie , bo zawsze można czyjeś uczucia obrazić.
      Sądy zaczynają sądzić w/g prawa kanonicznego za panowania ministra Gowina. Z drugiej jednak strony Doda powinna się cieszyć, że nie spalono ją na stosie na rynku w Ciechanowie pod czujnym okiem tamtejszego proboszcza.
    • perseveratio Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny w... 18.06.12, 16:57
      I think, that people who get offended should be offended - Linus Torvalds.

Katolicy są obrażani przez Dodę. Ciągają ją po sądach. Ja na ich miejscu byłbym obrażony przez siatkę pedofilską w ich organizacji, której to organizacji władze kryły tychże pedofili. Byłbym obrażony ostatnio ujawnionym skandalem papieskim. No, ale ja mam inną niż katolicka moralność.
    • Gość: bógzeus zabobony trumfują w Polce w XXI wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 17:01
      Te prawo o obrazie uczuć religijnych to jest ciemnogród. I ciemnogród zwycięża w niby świeckim państwie w XXI wieku. No po prostu żenada. Czy ci sędziowie nie widzą, że w tej biblii jest mnóstwo przemocy, seksizmu, terroru i masowych mordów? Ta książka nawołuje do nienawiści, a tu się okazuje, że nawet skrytykować jej nie można. Dlaczego chroni się treści nawołujące do poniżania kobiet, gwałcenia i zabijania? Można tak długo wyliczać i napisać dzieło o tej samej grubości co biblia, bo tyle jest tam okrucieństwa. Bóg nazywany nieskończenie miłosiernym analogicznie jak orwellowskie Ministerstwo Pokoju, którego jedynym zadaniem było bezustanne toczenie wojny. No i za tym wymyślonym i nieistniejącym tworem, jednocześnie nieskończenie krutnym, wstawia się świecki sąd. Brawo.
      • Gość: Po mszalnym Re: zabobony trumfują w Polce w XXI wieku IP: *.opera-mini.net 19.06.12, 00:06
        Wygląda na to, że "kościół" w sądach też ma swoich., może jeszcze z nadania katoliczki Suchockiej?.
    • gregsmile gdzie ta wolność słowa w Polsce? o to walczyliśmy? 18.06.12, 17:07
      przykre i smutne zarazem.
    • w.s3 Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny w... 18.06.12, 17:15
      Dziwny kraj. Ponoć świecki. Ja nie czuje żeby obrażono moje uczucia religijne. Na miejscu Dody bym się odwoływał do samego Strasburga. Jak jest się intelektualistą po średnim studium zawodowym i hipokrytą to wszystko może urazić.
      • lai21 Re: Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny 18.06.12, 17:23
        ty nie czujesz, ktos inny tak

>Jak jest się intelektualistą po średnim studium zawodowym i hipokrytą to wszystko może urazić.

pijesz do nazwania jej blachara przez pewna grupe raperska?
    • fagusp Gdyby Monty Python nakręcił Żywot Briana w Polsce 18.06.12, 17:17
      to do dzisiaj nie wyszedłby z pierdla.
      • lai21 Re: Gdyby Monty Python nakręcił Żywot Briana w Po 18.06.12, 17:20
        w PL by wyszedl, ale w przesiaknietej lewactwem GB, juz raczej nie. Wszak Zydow nie wolno obrazac
      • Gość: kaja Re: Gdyby Monty Python nakręcił Żywot Briana w Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 23:43
        świetne!!!:)
    • Gość: starski Re: Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny IP: *.bb.sky.com 18.06.12, 17:28
      Polska to kraj wyaznaniowy- cofneliśmy sie do średniowiecza. Moje uczucia sa obrażane gdy czarna mafia rozkrada mój kraj i gwałci dzieci. Tylko, że kare za to poniosą juz nie na TEJ ZIEMI.
      • Gość: gość Re: Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 17:35
        Chory kraj i chore sądy. Doda nie daj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ike Przecie Jan z Patmos pruł grzybki równo :) IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 17:37
      Dlaczego tzw. katolicy obrażają się za prawdę?
      Przecież tzw. święty Jan Apostoł w trakcie swojego "Objawienia" równo wciągał halucynogeny. To wiedza powszechna dla każdego, kto choć troszkę interesuje się historią. Inni też nie lepsi.

Chyba nigdy nie zrozumiem religiantów :)
    • mariatg8 Dodziu! Polacy są z tobą!!! Nie straszny nam kata- 18.06.12, 18:07
      bas w sukience! Możesz liczyć na POparcie narodu , gdyby agentura obcego państwa chciałaby Ci zrobić krzywdę .
    • Gość: Gosc Doda skazana za "naprutych winem". IP: *.180.23.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.12, 18:15
      A gdzie jest wolnosc slowa i ochrona uczuc antyreligijnych? Ten wyrok nie utrzyma sie w Strasburgu!
    • Gość: amrik Doda skazana ale sad sie osmieszyl IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 18:51
      Jesli kara miala miec cel odstraszajacy od popelnienia ponownie podobnego "przestepstwa", to mozna powiedziec, ze sad odstawil kabaret. 5 tys. kary dla kogos kto poeruje milionami jest tylko osmieszeniem sie sadu i wyrzuceniem w bloto pieniedzy podatnikow.

A swoja droga, to mial byc to podobno wolny kraj z wolnoscia wypowiedzi. Jak kiedys tez byla wolnosc pod warunkiem, ze nie godzilo sie w sojusze i nie lzylo partii, teraz - pod warunkiem, ze nie krytykuje sie czarnych. Proponuje zakonczyc te hipokryzje i przyznac publicznie, ze Polska jest panstwem wyznaniowym gdzie prawo koscielne stoi ponad prawem publicznym. Wtedy bedzie wszystko ok.
    • najlepszygeorge Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny w... 18.06.12, 18:56
      Co mnie nie przestaje zadziwiać w polskim wymiarze tzw. sprawiedliwości to wysokość orzekanych kar po miesiącach/latach procesowania się.

I tak oto po przeanalizowaniu setek akt, przesłuchaniu setek świadków grupa niezależnych ekspertów orzekła: obraziła.

Za ten występek pani Doda została ukarana zawrotną jak dla niej kwotą 5 tys. zł grzywny (1200 euro). Na pewno taka kara wpłynie znacząco na jej jakość zycia i na pewno już teraz dwa razy sie zastanowi zanim wypowie się publicznie.
    • Gość: Kat Olik Lepiej wybaczyc IP: *.ip.netia.com.pl 18.06.12, 18:59
      A czy nie lepiej wybaczyc? :)
      • kamel_65 Re: Lepiej wybaczyc 18.06.12, 19:59
        No właśnie - a gdzie słynne "nadstaw drugi policzek"?
        Strasznie wybiórczo katole stosują nauki Jezusa.
    • Gość: vlado napruci winem sędziowie IP: *.acn.waw.pl 18.06.12, 19:09
      katoland
      • kamel_65 Re: napruci winem sędziowie 18.06.12, 20:00
        Kato-islam prawie...
    • Gość: m Pluję na bibilię IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 19:31
      i co mi zrobicie?
      • Gość: m Re: Pluję na bibilię IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 19:37
        Pseplasam plose Ksiendza jus nie będę oblazac, tylko niech mi Wielebny nie każe znów siadać na roracie.
      • Gość: dziadek Re: Pluję na bibilię IP: *.neanet.pl 18.06.12, 20:26
        Nic Ci nikt nie zrobi , ale gej to nie mężczyzna.
      • Gość: mieszkaniec Re: Pluję na bibilię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 04:46
        Podaj swój adres.
        • lai21 Re: Pluję na bibilię 24.06.12, 22:41
          Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> Podaj swój adres.
          nie poda. to kolejny twardziel klawiatury, ktry pewnie jakby dostal z liscia to by sie POplakal
    • Gość: 4g63 Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny w... IP: *.play-internet.pl 18.06.12, 19:55
      no niemożliwe.. przecież PO rządzi, nawet się nie da zwalić tego na PIS i Jarosława Kaczyńskiego... kurcze, nie na pewno coś da się wymyślić...
    • Gość: kajmak Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny w... IP: *.centertel.pl 18.06.12, 20:08
      Czy szanowny wymiar tzw sprawiedliwości nie dostrzega, że jest żałosny, wydając takie wyroki?
    • dziennix Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny w... 18.06.12, 20:34
      ciekawe co opinia publiczna powiedzialaby gdyby Doda powiedziala o muzułmanach że to opętani przez szalonego arabskiego watażkę mściwi i żądni krwi mordercy... pewnie byłby straszny wrzask....
    • heterofob2 znowu zapłacę ileśtam PLN po wyroku Trybunału w Sz 18.06.12, 20:35
      Nie chcę płacić raz po raz kary nałożone na RP przez Trybubał Praw Człowieka za łamanie podstawowych praw człowieka!

• lai21 Re: znowu zapłacę ileśtam PLN po wyroku Trybunału 24.06.12, 22:36
        heterofob2 napisał:

> Nie chcę płacić raz po raz kary nałożone na RP przez Trybubał Praw Człowieka
        >
        za łamanie podstawowych praw człowieka!
        >
        prosta sprawa....trzeba przestac honorowac wyroki jakiegos lewackiego trybunalu polozonego gdzies tam, gdzies tam....
    • Gość: gość Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 21:05
      Promocja za 5tys to raczej tanio, a na sylwestra to będzie wielka artystka, która musi wystąpić - bo co się stanie jak nie wystąpi?
    • Gość: amorvertical Paranoja! IP: 178.73.49.* 18.06.12, 23:42
      Na miejscu Dody zrobiłbym aferę na sto fajererk i zaskarżył wyrok do Trybunału w Strasburgu.
    • kamel_65 Re: Doda skazana za "naprutych winem". Prawomocny 18.06.12, 23:52
      Czyli zgodnie z wyrokiem sądu, hipokryta p. Nowak może nam narzucać swoje słuszne i jedyne zdanie?!
      A takiego. Nie przepadam za Dorotą, ale powinna zaskarżyć wynik, bo jest niezgodny z Konstytucją. A sąd powinien zwolnić się, skoro ferują wyroki na podst. zdania rozhisteryzowanego katolika, któremu wydaje się, że jego opinia i zdanie są "najmojsze".
      Panie Nowak, chce pan walczyć z sektami religijnymi? Hurra, zgadzam się z panem. Nieraz się słyszało, że ktoś wpadł w sidła sekty i nawet prawnie nie można nic zrobić.
      Ale jakby pan poczytał trochę Biblię, to zdałby sobie pan sprawę, że część przypowieści to bajki albo jakieś dziwne nierealne wymysły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka