Dodaj do ulubionych

Koniec "Augustyna"

IP: *.chello.pl 26.06.04, 20:58
Ja w tym roku w Augustynie skończyłem 2 klasę gimnazjum.Szkoda że ta szkoła
się rozpada bo była bardzo dobra.Nayczyciele świetnie nauczali, a ja
osobiście poznałem tam wiele miłych osób.Zawsze będę pamiętał o tej szkole.To
że do niej chodziłem i to że skończyło ją wiele znanych osobistości.
Obserwuj wątek
    • Gość: Znawca Paksowców Kasa, dzieci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 23:19
      szefostwo paksu (pardon Civitasu) zbiera sobie na godziwą emeryturkę, więc
      wyprzedaje wszystko, co ma i czego nie ma. To ludzie bez wyobraźni, żądni forsy.
    • Gość: Zioolek Re: Koniec "Augustyna" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 12:11
      Kolejny artukul o pograzaniu sie swietnej szkoly. Szkoda ze jak chodzilo do szkoly ponad 300 uczniow to tez utrzymywanie szkoly bylo nierentowne. Moze wtedy "prezesiki" mowilyby ze potrzeba 600 uczniow... Nic to. Mowi wam tu jedno: znajomosci zawarte w tej szkole przetrwaja dlugo i to sie liczy.
      • Gość: req Re: Koniec "Augustyna" IP: *.orby.sth.bostream.se 27.06.04, 12:31
        ja tez chodzilem do tej szkoly ale tylko rok, kilka ladnych lat temu i to do
        1szej licealnej. to teraz w augustynie bylo rowniez gimnazjum? szkole wspomnam
        w porzadku tylko matematyka nie za bardzo lubilem, wydaje mi sie ze nazywal sie
        slowikowski. za to mast od fizyki byl calkiem rowny koles. a i ksiadz chyba
        jablonski albo jablonowski byl spoko, religia nie byla jakims trudnym
        przedmiotem u niego, kazdy mial czworki i piatki. mimo wszystko ta szkola chyba
        nie byla taka swietna jesli kadre tracili, uczniow tracili i pienidzy w ogole
        nie mieli. gdyby wprowadzili koedukacje moze byloby lepiej?
        • Gość: band2ior Re: Koniec "Augustyna" IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.06.04, 16:14
          Rest in Peace PAX ;(
          • higher_eu Re: Koniec "Augustyna" 27.06.04, 16:43
            Ks. Jabłoński był (i nadal jest) wspaniałym człowiekiem... podobnie jak wielu
            nauczycieli z tej szkoły... szkoda, że ludzie nastawieni tylko i wyłącznie na
            zysk postanowili zniszczyć PAX... różnił się on znacznie od innych warszawskich
            liceów! Przede wszystkim uczniów traktowało sie o wiele lepiej i nikt nie
            zmuszał do wyścigu szczurów... Uciekłem tam z jednego z tzw. "prestiżowych"
            publicznych warszawskich liceów i nigdy nie żałowałem swojej decyzji...

Bardzo szkoda tej szkoły!
    • Gość: Maja Re: Koniec "Augustyna" IP: *.chello.pl 27.06.04, 16:41
      Gość portalu: Helmix napisał(a):

> Ja w tym roku w Augustynie skończyłem 2 klasę gimnazjum.Szkoda że ta szkoła
      > się rozpada bo była bardzo dobra.

Oj, tego to nie byłabym taka pewna. Tegoroczne wyniki testu gimnazjalnego: część
      humanistyczna 25,4, część mat-przyrod. tylko 16 pkt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka