Gość: MufTur IP: *.elartnet.pl 01.08.12, 11:22 Kto uważa okupantów za wyzwolicieli, niech płaci. Ja proponuję pozbyć się kłopotu razem z tego rodzaju "pomnikami". Pozdrawiam Polaków! polacy.eu.org Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tieheme Czerwony pasuje 01.08.12, 11:26 "Za kazdym razem placa za to podatniki" - a po co ? Niech nie zmywaja tej farby. Przeciez to byla "Armia Czerwona", ktora przelala duzo krwi polskiej. Czerwona farba jak najbardziej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Czerwony pasuje IP: 1.124.42.* 01.08.12, 11:53 Jesli jest w Polsce wiecej takich "tieheme ", to Polska nie zasluguje na niepodlegosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: Czerwony pasuje IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.08.12, 13:44 Nie wiem dokładnie, jaki problem ma z Tobą Gosc, napiszę, jaki ja mam problem: Szkoda, że nie zauważasz, że to nie pomnik Armii Czerwonej, tylko Żołnierzy Armii Czerwonej. Warto czasami na chwilę zastanowić się nad tym i spróbować odróżnić polityczne zwierzchnictwo armii, które wydaje rozkazy, i zwykłych żołnierzy, które te rozkazy wykonywali. Warto zadać sobie pytanie, kto ginął w walkach i uświadomić sobie, że ginęli głównie ludzie, którzy po prostu wykonywali rozkazy. Ja w każdym razie mam szacunek dla poległych, pamiętajmy, że każdy ginął za swoją ojczyznę i za to bezwzględnie należy się szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Czyli taki ze swastyką też winniśmy postawić? IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 14:06 Warto zadać sobie pytanie, kto ginął w walkach i uświadomić sobie, że ginęli głównie ludzie, którzy po prostu wykonywali rozkazy. To zupełnie tak samo jak w armii niemieckiej. Też "tylko wykonywali rozkazy". Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Czyli taki ze swastyką też winniśmy postawić? 01.08.12, 15:24 Wasza rozmowa jest bezprzedmiotowa Warszawę wyzwolili Polscy Powstańcy a później wyzwalali ją Ukraińcy i Niemcy Z lekcji historii i religii wiem, że trzeba nienawidzić ruskich. Szkoda, że nie zatrzymali się na Bugu. Nasi dziadkowie mieszkaliby wtedy jak u Hitlera za piecem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza To oczywista oczywistość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 15:37 Matka Boska i Dzesus król polski wyzwolili by Polskę od morza do morza gdyby tylko Polacy dawali więcej na tacę i modlili się zamiast pić wódkę i barłożyć z babami! To oczywista oczywistość! Odpowiedz Link Zgłoś
dassein Re: To oczywista oczywistość! 20.09.13, 00:55 ten pomnik jest ohydnym wyrazem wdziecznosci, do ktorego Polacy zostali zmuszeni i tym zmuszeniem ponizeni; dzis juz nikt nie zmusza nas do korzenia sie przed sowieckim okupantem, ktory zaatakowal Polske 17 wrzesnia 1939 roku, zabral polowe terytorium, wywiozl na Syberie pol miliona elit, wymordowal kilkadziesiat tysiecy jencow, a potem, w 1944 tu wrocil, patrzyl bezczynnie jak Hitler morduje powstanie, a potem sam mordowal dziesiatki tysiecy AKowcow to sa oczywistosci, jesli ktos tego nie rozumie, to albo jest wykorzeniony (i wtedy nie powinien zabierac glosu) albo jest dalej lojalnym pacholkiem okupantow sowieckich, ktorzy oczywiscie poslugiwali sie biednym miesem armatnim, ale wlasnie ci biedni soldaci bez mrugniecia oka rozstrzeliwali naszych bohaterow "wykonujac rozkazy" dzis Polska jest wolna i nie musi tolerowac haniebnych symboli kleski i niewoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Czyli taki ze swastyką też winniśmy postawić? IP: *.ip.netia.com.pl 02.08.12, 08:32 > Z lekcji historii i religii wiem, że trzeba nienawidzić ruskich. Możesz za to pozwać rodziców iż Cię do takich szkół słali, jestem pewien że każdy sąd przyzna Ci rację. > Nasi dziadkowie mieszkaliby wtedy jak u Hitlera za piecem Czyli tak jak po wojnie w RFN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Czyli taki ze swastyką też winniśmy postawić? IP: *.204.103.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 20:31 miguell napisał: > Wasza rozmowa jest bezprzedmiotowa > Warszawę wyzwolili Polscy Powstańcy a później wyzwalali ją Ukraińcy i Niemcy > > Z lekcji historii i religii wiem, że trzeba nienawidzić ruskich. > Szkoda, że nie zatrzymali się na Bugu. > Nasi dziadkowie mieszkaliby wtedy jak u Hitlera za piecem chyba raczej, na pewno "jak u hitlera w piecu"? wiem , wiem, że to ironia była.;) Odpowiedz Link Zgłoś
dassein hipokryzja GW 20.09.13, 00:50 GWno placze nad wandalizmem. Oblali czerwona farba, oblali. Wandale. Krzyz z puszek po piwie na Krakowskim Przedmiesciu i szczanie na znicze bylo cool and sexy. I europejskie. Czerwona farba na kacapskim pomniku to wandalizm i barbarzynstwo. GWno jak zwykle pelne hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Czerwony pasuje? IP: 1.124.213.* 01.08.12, 13:48 Nie jestem, nie bylem i nie chce byc twoim kolega, gdyz jestes zwyklym chamem i bydlakiem, nie majacym szacunku dla tych, ktorzy zgineli walczac o twoja wolnosc. To, ze oficjalna propganda rzadowa chce Polakom zochydzic Rosje i Rosjan jest slaba wymowka, gdyz gdybys choc troche pomyslal, to bys wiedzial, czym sie dla Polakow i Polski konczy zawsze antyrosyjskosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly_borsuk Re: Czerwony pasuje? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 01.08.12, 14:05 Walczyli o moją wolność? Kiedy? Gwałcili, zabijali, niszczyli wszystko co popadło, kradli itp też w imie wolności, tak? Człowieku, oprzytomnij! To, że na front było wysyłane "mięso armatnie" i wykonywali rozkazy to fakt, ale czy w rozkazach było powiedziane że można ludzi katować tylko dlatego, że są polakami? Nikt nikomu nie zochydza Rosji ani Rosjan - mówimy o bolszewickich okupantach a to dość istotna różnica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Czerwony pasuje? IP: *.204.17.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 20:36 Gość portalu: wesoly_borsuk napisał(a): > Walczyli o moją wolność? Kiedy? > Gwałcili, zabijali, niszczyli wszystko co popadło, kradli itp też w imie wolnoś > ci, tak? > Człowieku, oprzytomnij! To, że na front było wysyłane "mięso armatnie" i wykony > wali rozkazy to fakt, ale czy w rozkazach było powiedziane że można ludzi katow > ać tylko dlatego, że są polakami? > Nikt nikomu nie zochydza Rosji ani Rosjan - mówimy o bolszewickich okupantach a > to dość istotna różnica! ty wypierdziany przez katechetę w borsuczej czapce - "patryidioto", Polacy pisze się tak jak napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Czerwony pasuje! IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 14:08 Nie jestem, nie bylem i nie chce byc twoim kolega, gdyz jestes zwyklym chamem i bydlakiem, nie majacym szacunku dla tych, ktorzy zgineli walczac o twoja wolnosc. Walczyli chłopaki dla Stalina a nie dla mnie, to raz. O mało nie zabili mojego dziadka, to dwa. Mordowali polskich żołnierzy i patriotów, to trzy. Zniewolili ten kraj na lat kilkadziesiąt, to cztery. Innymi słowy - bydlakiem to może jesteś Ty i Twoi czerwoni idole. Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
tieheme Ustawmy wszystko na miejsce 01.08.12, 14:21 Sluchaj gosci (skoro nie kolega) : Chamem jest ten ktory tak mowi na drugiego. Kurcze, nic o mnie nie wiesz, a tak mnie wyzywasz, a taka nienawiscia plujesz ! Zalosne. Dawaj argumenty na stol, a nie obelgi ! Moj wpis byl pol-ironiczny : nie chce ani czerwonego pomnika, ani zadnego pomnika dla Armi Czerwonej (lub ich zolnierzy - wychodzi na to samo, tylko innymi slowami) w zadnym reprezentacyjnym miejscu Polski. AC nie walczyla o moja wolnosc, tylko tak im propaganda radziecka wmawiala ; oni walczyli o imperium sowieckie, i wygrali, naszym kosztem, jak i kosztem krajow baltyckich, Czechow, Slowakow, Wegrow, itd. ZSSR byl wrogiem Polski w trakcie drugiej wojny od 1939 do 1945 ; proklamowali siebie sojusznikiem gdy sojusznik Hitler ich zdradzil. Pamietasz pakt Ribentrop-Molotov, i jego aneks z gruba kreska czarna dzielaca Europe centralna i wschodnia ??? Stalin tak nie wierzyl w zdrade Hitlera, ze mimo iz mial sygnaly z swoich sluzb wywiadowczych, to nie przygotowal zadnej obrony, dlatego tak latwo Niemcom poszla pierwsza faza operacji "Barbarosa". W dniu najazdu Stalin powiedzial : "A tyle pieknych rzeczy moglismy zrobic !" Te slowa o wszystkim swiadcza. Wiem o czym mowie, bo akurat mocno przestudiowalem ten okres ; tobie chyba brakuje wiedzy historycznej, polecam kilka wizyt do biblioteki, lub przy najmniej na dobre strony internetowe. Albo moze tak pyskujesz w obronie ZSSR bo sam wywodzis sie z tego ustroju i upasles sie w partii czy UB, podczas gdy wiekszosc Polakow zylo w nedzy, ktora byla w duzej mierze spowodowana malpim systemem rubla transferowego (kozystnego tylko dla ZSSR) i ograniczeniami w dzialalnosci gospodarczej i handlu z "kapitalistycznymi wrogimi krajami". Dzisiaj mam kolegow Rosjan i dobrze mi sie z nimi rozmawia i bawi. Nie jestem jakims prymitywnym anty-rosjanem, ani anty-niemcem, mimo ze np. ojciec jednej kolezanki niemieckiej nalezal do niewielu nazistow skazanych na wiezienie po drugiej wojnie za zbrodnie wojenne. Ale niech nikt mi nie pierd*** ze w trakcie wojny 39-45 ZSSR byl po naszej stronie i AC walczyla dla Nas ; oni walczyli dla siebie, a propaganda mowila ze dla Nas tez, choc tak naprawde przeciwko interesie niepodleglej Rzeczypospolitej. Poborowi mieli prane mozgi, i rzucani pijani pod ogien jak mieso armatnie bez odpowiedniego wyposazenia. Szkoda mi tych ludzi, jako ze byli ludzmi, i dobrze ze maja swoje miejsce spoczynku na cmentarzu radzieckim przy Zwirki i Wigury ; ale AC nigdy nie bede szanowac ani honorowac, bo to byla wroga armia przez caly okres swojego istnienia, i jeszcze przez dziesieciolecia po wojnie straszyla, ze jej czolgi stlumia kazde proby przewrotu wladz marionetkowych PRL przez zniewolonych Polakow. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
dd_heretyk Re: Ustawmy wszystko na miejsce 01.08.12, 14:36 W 100% popieram ten wpis i myślę dokładnie tak samo. Szlag mnie trafia, gdy ktoś usiłuje zrobić z sowietów naszych "wyzwolicieli"! Prawda była zupełnie inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron do Kozłówki IP: *.paradowski.pl 02.08.12, 06:02 miejscem takich pomników jest Kozłówka trzeba go przenieść i sprawa załatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Ustawmy wszystko na miejsce IP: *.ip.netia.com.pl 02.08.12, 08:13 No to sie chlopie nie dziw ze nas nie lubia na ukrainie, dla nich Polacy w 20 roku to tak samo jak dla ciebie czerwonowarmisci.... typowy polak z prawem kalego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Byłeś na Ukrainie? IP: *.ip.netia.com.pl 02.08.12, 08:30 Akurat na Ukrainie (przynajmniej zachodniej) to nas całkiem lubią. Za to wydaje się, że Rosjan nie lubią. Nie wiem czemu? Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Ustawmy wszystko na miejsce IP: *.204.49.215.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 20:43 tieheme napisał: /.../W dniu najazdu Stalin powiedzial : "A tyle pieknych rzeczy moglismy zrobic !" Te slowa o wszystkim swiadcza. Wiem o czym mowie, bo akurat mocno przestudiowalem ten okres ; tobie chyba brakuje wiedzy historycznej, polecam kilka wizyt do biblioteki, lub przy najmniej na dobre strony internetowe./.../ tobie, te wizyty do biblioteki, najwyraźniej nic nie dały. :-D musisz studiować jeszcze mocniej! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guli Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dziewi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 11:29 Policja i Straż Miejska zamiast pilnowac pomnika szuka wrażeń w krzakach u "stałych bywalców" w parku, więc nie dziwi ich skutecznośc... Kilka razy zwracałem uwagę "stróżom prawa", żeby nie łazili po chaszczach, ale oni udają, że nie wiadomo co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dassein GWno sie wzrusza IP: *.play-internet.pl 01.08.12, 11:42 GWno placze nad wandalizmem. Oblali czerwona farba, oblali. Wandale. Krzyz z puszek po piwie na Krakowskim Przedmiesciu i szczanie na znicze bylo cool and sexy. I europejskie. Czerwona farba na kacapskim pomniku to wandalizm i barbarzynstwo. GWno jak zwykle pelne hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Pajac powyżej sie wzrucha IP: *.aster.pl 01.08.12, 11:48 Jak się wypije piwo, to trzeba gdzieś się odlać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redr Re: GWno sie wzrusza IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.12, 11:59 Brawo !!! A reszta takich rzeczy nie widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Straz miejska szuka gejów w krzakach! 01.08.12, 11:48 W tym porypanym katolandzie na polecenie katowładz stolicy katostraż wraz z policją całymi dniami sterczą w okolicznych krzakach parku skaryszewskiego w nadziejii znalezienia kochajacych sie par,i to niekoniecznie gejowskich, każdy sex w krzakach porypanego katolandu jest grzeszny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redr Re: Straz miejska szuka gejów w krzakach! IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.12, 12:00 lecz sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Obwiązać szmatami ze to niby.... IP: 217.111.201.* 01.08.12, 11:46 Proponuje pomalowac caly pomnik na bialo, wtedy po oblaniu czerwoną wyjdą polskie barwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr i bardzo dobrze .pomnik morderców i gwałcicieli IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 11:48 tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy. IP: 1.124.42.* 01.08.12, 11:51 To wynik antyrosyjskiej psychozy, rozsiewanej przez POPiS. Wstyd i hanba dla tych, ktorzy pomazali farbą pomnik żołnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dd_heretyk A po co takie coś w Parku? 01.08.12, 11:52 Po co ten pomnik stoi w reprezentacyjnym miejscu w Parku Skaryszewskim? Wywalić go razem z "Czterema śpiącymi" do muzeum PRL-u albo na sowiecki cmentarz i po problemie! Dlaczego ktoś usiłuje drażnić co niektórych Polaków? Czemu ma to służyć?! Ja tylko czekam, aż ktoś to wysadzi w powietrze, bo ten pomnik wzbudza takie, negatywne emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: A po co takie coś w Parku? 01.08.12, 12:40 Poto m in, zebys mogl pisac te glupoty. Pewnie zadasz tez szacunku dla polskich grobow na kresach, co?! Ci co zgineli napewno sie o to nie prosili. Przejedz sie artysto po polnocnej Francji (o ile wiesz, gdzie to). Zobaczysz tam groby z I wojny, roznych armii, i wszystkie czyste i piekne i uszanowane. Odpowiedz Link Zgłoś
dd_heretyk Re: A po co takie coś w Parku? 01.08.12, 12:44 A czy my jesteśmy we Francji, yntelygento?! Tu jest Polska, a Polacy (czy raczej polaczki) nie dorosły do tego, by szanować innych. Widać to po twoim marnym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
tieheme Re: A po co takie coś w Parku? 01.08.12, 12:45 Na polnocy Francji sa groby ALIANTOW, tj. Polakow, Amerykanow, Kanadyjczykow itd. ZSSR nie byl sojuszniekiem Polski, ale najezdzca. Moze powinnismy na nowo nazwac PKiN imieniem Stalina ? W koncu to on nam go zaoferowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: A po co takie coś w Parku? IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 14:11 > Poto m in, zebys mogl pisac te glupoty. Pewnie zadasz tez szacunku dla polskich > grobow na kresach, co?! Ale potrafisz jeszcze odróżnić pomnik od grobu? Czy już nie bardzo? > Zobaczysz tam groby z > I wojny, roznych armii, i wszystkie czyste i piekne i uszanowane. Jak zobaczę pomniki faszystowskich żołnierzy to pogadamy. Ale raczej nie zobaczę... Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
dd_heretyk ZSRR - kolaboranci Hitlera. 01.08.12, 14:22 ZSRR po podpisaniu Paktu Libbentrop - Mołotow, faktycznie stali się "wspólnikami", zaś ZSRR stało hitlerowskim kolaborantem. W wyniku tego aktu, te dwie zbrodnicze nacje dokonały IV rozbioru RP. To są fakty! Stawianie pomników zbrodniarzom hitlerowskim, czy stalinowskim po prostu nie przystoi. Tym bardziej, oddawanie czci żołnierzom tych armii jakoś mi się nie podoba. Pisanie, że to byli "tylko szeregowi żołnierze" jest również nieporozumieniem. Ci ludzie, doskonale zdawali sobie sprawę z tego, co robią i po co tu są. Każdy żołnierz ma prawo odmówić wykonania rozkazu, jeśli uznaje, że stoi on w sprzeczności z jego sumieniem. Ilu z nich tak postąpiło? Wszyscy wiemy. Więc przestań tu zachwycać się nad sowietami! Bo równie dobrze, mógłbyś "kochać" nazistów, gdyż byli siebie warci. Rosyjscy żołnierze ginęli, gdyż wpierw kolaborowali z hitlerowcami, ergo są sobie sami winni i pomniki i hołdy im się nie należą. Odpowiedz Link Zgłoś
dd_heretyk Re: ZSRR - kolaboranci Hitlera. 01.08.12, 14:36 Chodzi mi oczywiście o pakt Ribentrop-Mołotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Polska prawica (AK i NSZ) to kolaboranci Hitlera! IP: 101.170.127.* 04.08.12, 07:24 AK: wspolpraca z III Rzesza np. w Wilnie, wspolpraca w Katyniu (delgacja AK brala udzial w ekshumacji grobow w Katyniu w czasie, kiedy Katyn byl pod niemiecka okupacja) a pozniej Powstanie Warszawskie, ktore bylo politycznie wymierzone w Aliantow, a wiec po mysli Hitlera. NSZ: Ta sama faszystowsko-nacjonalistyczna ideologia co w III Rzeszy, a Brygada Swietokrzyska NSZ wycofala sie do Niemiec pod oslona jednostek SS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: ZSRR - kolaboranci Hitlera? IP: 101.170.127.* 04.08.12, 07:26 Ile ci euro zaplacili dd_heretyk Niemcy z te nazistowska propagande? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Za to, że 68 lat temu staliście bezczynnie. IP: 91.198.145.* 01.08.12, 12:07 Ta farba to krew Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Za to, że 68 lat temu staliście bezczynnie? IP: 101.170.127.* 04.08.12, 07:30 Polakow w roku 1944 mordowali w Warszawie nasi obecni sojusznicy z NATO i UE, czyli Niemcy, a nie Rosjanie! Widze, ze od roku 1990 mamy w Polsce nowa historie, jak u Orwella: fakty sie nie licza, liczy sie tylko obecny cel polityczny, a on uswieca wszelakie srodki, w tym i klamstwo oraz profanacje pomnikow bohaterow! Odpowiedz Link Zgłoś
nieszaryobywatel Wandalizm w najczystrzej postaci... 01.08.12, 12:10 Pomijając te wszystkie ideologie i osoby stojące za tym, czy za innym pomnikiem, mamy tutaj do czynienia z czystym i chamskim aktem wandalizmu. Co więcej, o tyle gorszym, że "schowanym" pod fałszywym płaszczykiem patriotyzmu oraz obrony polskości. Niszczenie czegokolwiek w przestrzeni publicznej to zwykły akt wandalizmu, za naprawę którego my wszyscy (podatnicy - nie zależnie od poglądów) gorzko zapłacimy. Jeśli pewnym środowiskom obecność tych a nie innych symboli, czy pomników się nie podoba, niech dążą do ich usunięcia (bądź przeniesienia). Ale niech robią to w normalny, uczciwy sposób zamiast pokątnie wcielać się w przestępców (wandali). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan w Polsce jesteśmy .tu nie ma uczciwych metod IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 12:29 z aparatem represji znaczy władzy nie da się uczciwie wygrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: w Polsce jesteśmy .tu nie ma uczciwych metod IP: 101.170.127.* 04.08.12, 07:45 A represja jest dzis jeszcze gorsza niz w PRLu, gdyz dzis nie ma w Polsce dostepu do nierezymowych mediow (np. do odpowiednika Radia Wolna Europa, a BBC i Glos Ameryki mowia dzis dokladnie to samo co rezymowa telewizja, czyli TVP, TVN, POLSAT etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja ci powiem co to ja ci powiem co to jest wandalizm IP: *.acn.waw.pl 01.08.12, 13:51 wspomnialeś o wandaliźmie w kontekście niszczeniu przestrzeni publicznej. Pozwól że pociągnę ten wątek. Wandalizm w najczystszej postaci jest wtedy, jak się niszczy nie jakiś pomnik, budynek, kwartał czy nawet miasto. Wandalizm w najczystszej postaci jest wtedy, jak się niszczy całe państwo, do tego dwukrotnie, najpierw do spółki z drugim wandalem, a potem wtedy, jak to państwo właśnie wstaje, żeby się odbudować. A przy okazji niszczenia tego państwa niszczy się również jego obywateli, na zwykłe, uświęcone od lat sposoby: mordując, rabując i gwałcąc. Ale to jeszcze nic. Potem stawia się pomnik na cześć morderców, rabusiów i gwałcicieli, żaby potomkowie zamordowanych, obrabowani i zgwałcone miały gdzie składać kwiaty. To jest dopiero wandalizm w najczystszej postaci! Bardziej przestrzeni publicznej zniszczyć już się chyba nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: to ja ci powiem co to jest wandalizm IP: 101.170.127.* 04.08.12, 07:48 A co powiesz na to, ze w Polsce stoi w stolicy, na jednej z glownych ulic, pomnik jednego z najwiekszych wrogow Polski i Polakow, czyli prezdenta USA Ronalda Reagana, przez ktorego tak trudno sie zylo w Polsce w latach 1980.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: że brakuje mi pomn że brakuje mi pomnika enerdowca IP: *.acn.waw.pl 19.08.12, 15:58 jak wiadomo w roku 1980 strajki wybuchły, bo Polacy nie mogli już znieść nadmiaru luksusu i dobrobytu, w którym się tarzali. Potem ich strajki, wspomagane przez Reagana, zrujnowąły kompletnie tą kwitnącą gospodarkę, do tego stopnia, że państwo utrzymywało się tylko dzięki bratniej pomocy enerdowców i czechosłowaków, którzy udejmowali sobie od ust, aby oddać dla warcholących się nierobów Polaków. dlatego brakuje mi pomnika tego pełnego poświęcenia enerdowca, co to przekazuje w braterskiej pomocy ostatnią suszarkę do włosów oraz tego czechosłowaka, co oddaje komplet pepegów, aby bratni naród Polski całkiem nie wpadł w ręce wrogów ludu. Pomnik ten miałby oczywiście wymiar tragiczny, bo cały ten wysiłek poszedł na nic, a od tego wysiłku zawaliły się również państwa enerdowskie i czechoslowackie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Wandalizm w najczystrzej postaci! IP: 101.170.127.* 04.08.12, 07:36 Ponadto bardzo szkodliwy, gdyz psuje on stosunki z Rosja, a na zlych stosunkach z Rosja, to Polska nigdy dobrze nie wyszla i nie wyjdzie. Niestety, ale lata antyrosyjskiej indoktrynacji w wykonaniu solidrauchow odmozdzyly spora czesc polskiej mlodziezy... :( Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Wyliżcie to sobie językami 01.08.12, 12:28 Redakcja GWna niech zrobi akcję społeczną i wyliże do czysta pomnik swoich przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
mariatg8 Re: najpierw wyliż odbyt prezesa , 02.08.12, 08:26 to wyciszcisz sobie wargi . Jego odbyt jest bardziej czysty niż twoje usta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dzie IP: *.157.66.34.e-plan.pl 01.08.12, 12:29 takimi "prawdziwymi polakami" jak ty gardzę. Wykazujesz zero szacunku dla ludzi, którzy oddawali życie za to abyś ty mógł teraz pisać brednie przy komputerze. W tym kontekście szkoda , że w ogóle walczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
tieheme Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dzie 01.08.12, 12:40 Owszem, szkoda ze Armia Czerwona walczyla i ze w ogole istniala. Najpierw najechali Poslke od wschodu, potem rostrzelali naszych w Katyniu, potem czekali na Pradze az Niemcy powstancow wymorduja, a nasteptnie podbili i zaanektowali Polske. Dzieki za pomoc. Bez Rosjanow Niemcy i tak by przegrali (moze rok pozniej) a Polska bylaby niepodlegla od konca wojny, a nie od 1989 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dzie IP: *.204.123.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 20:53 tieheme napisał: > Owszem, szkoda ze Armia Czerwona walczyla i ze w ogole istniala. Najpierw najec > hali Poslke od wschodu, potem rostrzelali naszych w Katyniu, potem czekali na P > radze az Niemcy powstancow wymorduja, a nasteptnie podbili i zaanektowali Polsk > e. Dzieki za pomoc. Bez Rosjanow Niemcy i tak by przegrali (moze rok pozniej) a > Polska bylaby niepodlegla od konca wojny, a nie od 1989 r. @tieheme (niezły nick...) gadasz jak wielorasowy kundel, sqrwysyn i folksdojcz. nicht wahr? Odpowiedz Link Zgłoś
tieheme Cisza 04.08.12, 06:59 "Wawiaku", przepraszam zawczasu ze powiem szczerze : albo pisales twoje posty bedac zupelnie nawalonym, albo jestes pokopany z natury, ze nie laczys idei z ideami oraz argumentow z argumentami, albo jakas dziwna zazdrosc cie bierze, ze umiem ulozyc zdania, kiedy ty tylko jakies fanaberie i obelgi wypowiadasz. Sajonara Samuraju ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Cisza IP: *.146.150.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.08.12, 14:19 tieheme napisał: > "Wawiaku", przepraszam zawczasu ze powiem szczerze : albo pisales twoje posty b > edac zupelnie nawalonym, albo jestes pokopany z natury, ze nie laczys idei z id > eami oraz argumentow z argumentami, albo jakas dziwna zazdrosc cie bierze, ze u > miem ulozyc zdania, kiedy ty tylko jakies fanaberie i obelgi wypowiadasz. > > Sajonara Samuraju ! tjaaa, a najbardziej, to mnie biorą te twoje "wizyty do biblioteki" i "mocne studiowanie" forum.gazeta.pl/forum/w,752,137875380,137934077,Re_Ustawmy_wszystko_na_miejsce.html jednym słowem: raus! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dzie 01.08.12, 13:34 Oddawali życie bo inne kacapy czekały za ich plecami z karabinami maszynowymi na wypadek, gdyby jednak nie chcieli dobrowolnie tego życia oddać :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Oddawali życie za Stalina i zniewoloną Polskę IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 14:14 > takimi "prawdziwymi polakami" jak ty gardzę. Generalnie wyglądasz na takiego co gardzi Polakami. > Wykazujesz zero szacunku dla ludzi, którzy > oddawali życie za to abyś ty mógł teraz pisać brednie przy komputerze. Bzdura. Oddawali życie za to, żeby Stalin mógł mordować polskich patriotów i zainstalować w Polsce marionetkowy rząd. Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Oddawali życie za Stalina i zniewoloną Polskę? IP: 101.172.42.* 04.08.12, 08:31 A jaka to masz dzis Polske, jak nie zniewolona przez zachodni kapital, zupelnie jak przed wojna? Nie dosc, ze kolejne (post)solidarnosciowe rzady oddaly zachodniemu kapitalowi nasz majatek narodowy, przez co mamy olbrzymie bezrobocie, powszechna nedze, masowa emigracje i zapasc demograficzna grozaca wyludnieniem Polski i fizyczna likwidacja Narodu, to na dodatek, na rozkaz z Waszyngtonu, bralismy i bierzemy udzial w brudnych, kolonialnych wojnach (Irak i Afganistan)... :( Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny A "patrioci" chca szacunku dla grobow na wschodzie 01.08.12, 12:37 Trzeba byc bydlakiem, zeby wyzywac sie na grobach poleglych. Zwykly krasnoarmiejec byc brany z poboru i moze nawet pojecia nie mial, dokod go wyslano. A jakby nie ci wlasnie prosci, zwykli zolnierze ktorzy zgineli jako SOJUSZNICY, to aktualne komentarze nawet nie moglyby zaistniec- w planach Hitlera Polacy mieli byc nastepni w kolejce do przerobienia na nawoz. Odpowiedz Link Zgłoś
dd_heretyk Re: A "patrioci" chca szacunku dla grobow na wsch 01.08.12, 12:46 Naucz się pisać po polsku, "patryjoto". Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: A "patrioci" chca szacunku dla grobow na wsch 01.08.12, 15:56 dd_heretyk napisał: > Naucz się pisać po polsku, "patryjoto". Co cie gryzie misiu-rysiu? Jakas literowka? Zwroc grzecznie uwage, a nie naburmuszaj sie. No, to gdzie ten blad?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydlaki i bydlątka bydlaki i bydlątka IP: *.acn.waw.pl 01.08.12, 12:48 faktycznie trzeba być bydlakiem żeby wyżywać się na grobach. tylko... gdzie masz te groby w Parku Skaryszewskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Patrz jaki z ciebie relatywista IP: 91.198.145.* 01.08.12, 12:48 Na Powstanie Warszawskie patrzysz przez pryzmat dowódców, którzy wydając rozkaz przyczynili się do tej rzezi; i cała krytyka zapomina o umęczonych 5 letnią wojną mieszkańcach, o terrorze i o szeregowych żołnierzach podziemia. Jeśli zaś chodzi o pomnik tego bydła ze wschodu, to tutaj jest odwrotnie - bronisz tej armii przez pryzmat szeregowca gdzieś spod Mongolii, zupełnie zapominając, ze to Stalin i jego współpracownicy wydawali rozkazy. Po prostu pięknie. Powstańcy to byli tchórze, a czerwonoarmijcy to czyste bohaterstwo, w najgorszym przypadku bohaterscy żołnierze, którzy nie wiedzieli nawet, gdzie i o co walczą.... Wiesz, co groziło wygłaszającym takie opinie w trakcie wojny? A wiesz, czemu możesz teraz bezkarnie pisać te brednie? Bo byli tacy, którym się chciało i którzy ryzykowali, nie tylko w PW, ale i później. Żebyś teraz mógł na nich pluć i wychwalać Armię Czerwoną. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Patrz jaki z ciebie relatywista 01.08.12, 15:59 Grzecznie ci odpowiem: glupis Tomeczku. Artykul jest o bydlakach, ktorzy pomalowali zolnierskie groby. Ty walisz w teks gornolotne bajery o Powstaniu. Nie na temat, wiesz? A dlaczego np. Niemcy sie nie wyzywaja na grobach czerwonoarmiejcow, to juz zagadka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Patrz jaki z ciebie relatywista IP: *.ip.netia.com.pl 02.08.12, 08:34 > Artykul jest o bydlakach, ktorzy pomalowali zolnierskie groby. Jakbyś go przeczytał to byś wiedział, że jest o "nieznanych sprawcach" którzy ochlapali sowiecki pomnik. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: A "patrioci" chca szacunku dla grobow na wsch 01.08.12, 13:36 To nie kto inny jak ci właśnie przeciętni żołdacy z poboru gwałcili wszystko co się ruszało, czasem nawet zwierzęta gospodarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczywiście Re: A "patrioci" chca szacunku dla grobow na wsch IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.08.12, 13:50 Czasami warto zastanowić się nad komentowaniem pewnych praw, bo akurat kwestia gwałtów i rzezi ludności dotyczyła praktycznie każdej Armii (hint dla Ciebie: my również nie byliśmy święci). Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: A "patrioci" chca szacunku dla grobow na wsch 01.08.12, 15:26 ruskiej w szczególności - co z resztą praktykują do dziś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc A "patrioci" chca szacunku dla grobow na wschodzie IP: 1.124.213.* 01.08.12, 13:44 To schamienie i zbydlecenie mlodych Poakow jest wynikiem samobojczej, antyrosyjskiej polityki, znow prowadzonej przez polskie rzady. A skonczy sie to tak samo, jak w roku 1939... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Bohaterscy czerwonoarmiejcy nas wyzwolą jak w 1939 IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 14:22 > A skonczy sie to tak samo > , jak w roku 1939... Bohaterscy czerwonoarmiejcy nas "wyzwolą"? Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Bohaterscy czerwonoarmiejcy nas wyzwolą jak w 01.08.12, 16:03 Co sie oburzasz? Silniejszy i tak ma racje. Napisz moze cos ciekawego o agresji Polski na osamotniona Czechoslowacje. Sytuacja podobna- karzelek zewszad otoczony i silny lobuz. Tylko, ze jak Stalin napadl na Polske to bylo be, a jak Polska napadla na osamotniona CSR to bylo cacy? Relatywizm dziejow, czy kwestia Kalego i jego krow? Polska nie ma moralnego prawa uskarzac sie na czyjs napad, skoro robila to samo, czyz nie tak?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Bohaterscy czerwonoarmiejcy nas wyzwolą jak w IP: *.paradowski.pl 02.08.12, 06:00 a jak Polska napadła na Czechosłowację? Uratowano tysiące osób przed represjami Hitlera. To źle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Bohaterscy czerwonoarmiejcy nas wyzwolą IP: 101.170.127.* 04.08.12, 07:50 Lepiej nie draznijmy olbrzyma ze wschodu, bo znow bedziemy mieli kolejny Katyn! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Trzeba być idiotą, żeby pomylić grób z pomnikiem.. IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 14:15 Trzeba być idiotą, żeby pomylić grób z pomnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
dd_heretyk Re: Trzeba być idiotą, żeby pomylić grób z pomnik 01.08.12, 14:38 Bo @kroliklesny chyba nawet nie jest Polakiem. ;) Coś mi się wydaje, że to jakiś pracownik ambasady rosyjskiej, gdyż żaden Polak nie ma tak wypranego mózgu. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Trzeba być idiotą, żeby pomylić grób z pomnik 01.08.12, 16:05 Bogu dzieki, ze to nie ty oceniasz, kto ma jaka narodowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odkąd to bandyci m odkąd to bandyci mają w Polsce pomniki? IP: *.acn.waw.pl 01.08.12, 12:44 najpierw rozwalili państwo polskie, skasowali inteligencję i teleportowali sporą część pozostałych, potem aresztowali w komplecie przywódców państwa gdy miało się odbudować, wyłapali i wystrzelali tych co tych przywódców słuchali, wywieźli co się dało do siebie, a na koniec zafundowali nam protektorat rządzony przez swoje marionetki. Za to należy się pomnik? Jeżeli tak, to faktycznie niech to będzie pomnik w czerwieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: odkąd to bandyci mają w Polsce pomniki? IP: 1.124.213.* 01.08.12, 13:42 Sam jestes bandyta, jesli nie masz szacunku dla ludzi, ktorzy zgineli niosac nam wolnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to się nazywa woln to się nazywa wolność? IP: *.acn.waw.pl 01.08.12, 13:57 że aresztowali w komplecie przywódców państwa podziemnego, że zniszczyli wszystkie odradzające się organy państwa, że pognali do obozów wojsko, że wymordowali kogo się dało z inteligencji, a nie przepuścili też, żeby było równo, chłopom, że przez lata na mokotowach i koszykowych strzelali po piwnicach w głowy, że kradli i wywozili, a na koniec zrobili protektorat z własnymi marionetkami na czele i wolne wybory z 99,98% procentowym poparciem? wiesz, jakoś faktycznie nie mam do nich szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: to się nazywa wolność? IP: 101.169.170.* 03.08.12, 14:03 Aresztowali pomocnikow Hitlera, ktorzy chcieli przeszkodzic w zwyciestwie nad III Rzesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocników Hitlera pomocników Hitlera? IP: *.acn.waw.pl 19.08.12, 15:49 NKWD aresztowało pomocników Hitlera? a z kim przez 6 lat walczyła AK? A z kim walczyli powstańcy w Warszawie? A w jakiej koalicji i przeciw komu był rząd którego wojskiem była AK? A z kim walczyły dywizje tego rządu we Francji i we Włoszech? A oferty walki przeciw komu składały kolejno aresztowane dowództwa AK w Wilnie, Lublinie i Lwowie? A deklaracje walki do końca przeciw komu składali przywódcy państwa polskiego aresztowani w Pruszkowie? A do walki przeciw komu wzywał Delegat Rządu na Kraj? A pomoc wywiadowaczą i logistyczną przeciw komu oferowały szpicom RKKA ujawniające się komórki AK, od Święcian po Ochotnicę? Przeciw Marsjanom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert bandyci mają w Polsce pomniki IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 14:17 > Sam jestes bandyta, jesli nie masz szacunku dla ludzi, ktorzy zgineli niosac na > m wolnosc... Może Wam przynieśli wolność ale Polakom tylko kolejną niewolę. Dla wielu gorszą niż poprzednia... Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: bandyci z NSZ mają w Polsce pomniki IP: 101.169.170.* 03.08.12, 14:04 To rzeczywiscie skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: bandyci z NSZ mają w Polsce pomniki IP: *.204.26.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 21:08 a bandziory z upa na Ukrainie. jest remis.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: bandyci z NSZ mają w Polsce pomniki IP: 1.124.127.* 04.08.12, 04:05 Za ten pomnik bandyty Bandery we Lwowie, to Polska powinna zerwac wszelakie stosunki z Ukraina i zamknac granice z nia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi "zolnierze" Szechtera - banda mordercow, zlodziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 13:02 i gwalcicieli ktorzy polowali na Polakow przez pol roku w czasie ktorego odnowili swoj sojusz z Hitlerem z lat 39-41 ale czego sie spodziewac kiedy tatus obalal Polske na zoldzie z NKWD a w redakcji koszerny ubek na ubeku i kapusta ubecka pogania Odpowiedz Link Zgłoś
mariatg8 Re: pryszczaty brandzlotechniku z Pragi ! 02.08.12, 08:24 Gość portalu: filut z Pragi napisał(a): > i gwalcicieli ktorzy polowali na Polakow przez pol roku w czasie ktorego odnow > ili swoj sojusz z Hitlerem z lat 39-41 > > ale czego sie spodziewac kiedy tatus obalal Polske na zoldzie z NKWD a w redakc > ji koszerny ubek na ubeku i kapusta ubecka pogania Idź do klozetu i spuść swoje kompleksy . Umyj się i oczyść ze smrodu bo z d...py ci cuchnie hitlerem . I umyj zęby bo też leci ci czosnkiem , onanisto . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy A co tam robił czytelnik? IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 13:11 Chodzenie w Narodowy Dzień Pamięci Powstania Warszawskiego pod pomnik żołnierzy radzieckich, de facto pomnik upokorzenia Polski, to tylko przypadek? Czy czytelnik jest w stanie powiedzieć, czy 22 lipca pomnik też był już zamalowany, bo zapewne takiej okazji do oddania hołdu nie przegapił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dziewi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 13:18 Pogratulować męstwa! Ten czyn godny prawdziwego polskiego patrioty już na zawsze zwiąże się z dniem 1go sierpnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech, cóz to męstwo ech, cóz to męstwo! nie przesadzajmy! IP: *.acn.waw.pl 01.08.12, 13:41 ech, cóz to męstwo! nie przesadzajmy! Męstwo to okazał własciciel tego wacka, co ma (wacek, nie wlaściciel) pomnik w parku skaryszewskim. pomnik jest jeszcze seksowniejszy, bo czerwień oznacza, że ta wyzwalana panna miała akurat swój czas w miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dziewi... IP: 204.45.29.* 01.08.12, 13:35 Niech Ruscy spadają z tym badziewiem do Moskwy i przy okazji zabiorą swoich namiestników chrabiuf z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dzie IP: *.neanet.pl 01.08.12, 21:48 A za chwilę będzie w odwecie sprofanowany pomnik w Smoleńsku,Katyniu,Starobielsku to będziecie wołać" gewałt naszych biją."Wiem jedno Putin jako stary KGB-ista nigdy nie przebacza swoim wrogom, no chyba iż są martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kriso13 Odesłać wszystkie pomniki czerwonych do Rosji 01.08.12, 13:59 Jeszcze można by dorzucić im gratis Berlinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end2end Pluję na ten pomnik zawsze, kiedy tamtędy idę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 16:35 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd ale kto o tym doniósł gazecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 21:57 ale kto o tym doniósł gazecie? Czytelnik, czy sowiecki agent? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dziewi... 02.08.12, 04:15 Na ziemi polskiej sa mogily miliona zolnierzy rosyjskich !!!!!!!!!!!!! Nie szanujemy cudzych grobow i wlasnych. Na pulawskiej 71 w Warszawie wlasnie zlikwidowano pomnik pomordowanych mieszkancow bo wybudowano apartamentowiec z pieknym widokiem na skarpe. Historia to przezytek liczy sie kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
mariatg8 Pytanie do pani rzecznik dzielnicy : 02.08.12, 08:20 a na ch..j są psy i strażnicy miejscy ? Na ch...j im płacimy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Pytanie do pani rzecznik dzielnicy : IP: *.204.94.6.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 21:01 a z czego będą mieć na diety poselskie nasi wybrańcy? z mandatów, radarów wystawianych przez srażników wiejskich i pieski ryżego! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunta kinte Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dziewi... IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.12, 09:10 RAZ SIERPEM RAZ MŁOTEM CZERWONĄ CHOŁOTĘ Po 89 takie pomniki powinny zostać zniszczone, to tak jakby hitler zbudował pomnik wehrmachtu i po wojnie zostały by gdzie stoją. A jeśli przez "wyzwolenie" redaktor rozumie 40 lat okupacji to tylko pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dzie IP: *.204.30.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 20:58 niech te debile spróbują takiego numeru w Berlinie. Tam jest jeszcze większy pomnik z jeszcze większą czerwoną gwiazdą... Za jednym zamachem zrobią na złość "dwóm' okupantom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dziewi... IP: *.centertel.pl 04.08.12, 09:09 hitlerowcy i bolszewicy gwałcili i mordowali warszawianki tysiącami!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy IP: 101.170.85.* 04.08.12, 10:56 Tylko Niemcy mordowali Warszawiakow w roku 1944! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipinka Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy IP: *.14.vie.surfer.at 22.09.13, 00:07 Bo dowodztwo AK bardzo o to Niemcow prosilo a pozniej zaczelo zmuszac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspolczujacy Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dzie IP: *.14.vie.surfer.at 22.09.13, 00:06 Wyglada na to, ze ty jestes synem jednego z nich, bo jestes kretyn. Takie znieksztalcenia powstaja czesto przez zadawanie sie rasy panow z motlochem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdek Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dzie IP: *.14.vie.surfer.at 22.09.13, 19:38 Gość portalu: gość napisał(a): > hitlerowcy i bolszewicy gwałcili i mordowali warszawianki tysiącami!!!!! A mimo to zostalo ich jeszcze tyle, ze urodzily kretynow rzadzacych terazniejsza Polska. W tej sytuacji naprawde nie wiadomo, czy pietnowac okupanta za morderstwa, czy za to, ze nie przykladal sie do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
anasz Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dziewi... 04.08.12, 13:59 Kamerka by sie zwróciła z nawiązką zamiast tego czyszczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TurMuf Re: Pomazali farbą pomnik żołnierzy. "To już dzie IP: *.14.vie.surfer.at 22.09.13, 00:02 W ramach rewanzu zalecam malowac farba zolta z czerwonym szlaczkiem pomniki papieza. Jest ich wiecej, wiec i pracy wiecej bedzie, ale trudno. Nie zorientowanym wyjasniam, ze ten czerwony szlaczek ma przypominac, kto rozpoczal wojne malowania na czerwono po pomnikach zolnierzy. Mozna tez pozbyc sie klopotu razem z tego rodzaju pomnikami. Pozdrawiam Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś