Dodaj do ulubionych

Sąd każe ujawnić umowy. Ratusz ma odmienny pogląd

IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 12:20
Kurczę, głosowałem zawsze na PO w wyborach lokalnych, ale to ich bredzenie, że informacje są jawne, ale "niejawne" i że obywatel ma do nich dostęp, ale faktycznie nie ma zaczynają mnie już wkurzać. Czy oni myslą, że mają do czynienia z debilami, którzy kupią takie nędzne wyjaśnienia urzędasów? Skoro wszytko jest jawne to niech ujawnią, a nie narażają budżet miasta na kolejne koszty sądowe w sprawie, którą i tak przgrają jak poprzednią, Żenada po prostu.
Obserwuj wątek
    • jas_pik Sąd każe ujawnić umowy. Ratusz ma odmienny pogląd 17.08.12, 12:37
      Pani Prezydent znów stoi ponad prawem.
      Sed lex dura lex.
      Jesli nie odpowiada - niech zgłosi do "swoich" posłów konieczność jego zmiany !!
    • dinowar SKO ma rację, a Platforma jest antyobywatelska, 17.08.12, 12:40
      co pokazuje na co dzien i od święta. Ale tak jak Marcin P., Michał T. można się wykręcać tylko do czasu. Jeśli nie chcą poazać umów, na które idzie krocie (nie swoich pieniędzy), tzn., że idzie o wielką kasę i oczywiście dla ... znajomych króliczka.
    • kac urzędasy 17.08.12, 12:45
      Najpiękniejsze jest gdy np.
      - dzielnica ustala np stawki podatku od nieruchomości
      - podatnik się odwołuje
      - SKO uznaje jego rację i uchyla postanowienie
      - dzielnica wydaje kolejne, co do słowa identyczne postanowienie itd

Na moje pytanie, "jak tal można" i czy nie widzą tu jakiegoś problemu
      dziumdzia przez telefon odpowiada, że mają prawo robić tak bez końca
      a ja mam płacić i jak mi się nie podoba to mam założyć sprawę w sądzie.

I jak mam szanować takich urzędasów ?
    • stefaniszyn Re: Sąd każe ujawnić umowy. Ratusz ma odmienny po 17.08.12, 12:48
      Gość portalu: trexx napisał(a):

> Kurczę, głosowałem zawsze na PO w wyborach lokalnych, ale to ich bredzenie, że
      > informacje są jawne, ale "niejawne" i że obywatel ma do nich dostęp, ale faktyc
      > znie nie ma zaczynają mnie już wkurzać.

Też mam dosyć samorządowców PO i ich urzędasów. W Warszawie źle się dzieje.
    • top80 Sąd każe ujawnić umowy. Ratusz ma odmienny pogląd 17.08.12, 12:57
      Hanna się już zużyła. Czas odejść. Za dużo się złego w Warszawie dzieje
    • Gość: GOSC To jest strzelanie sobie w noge, ucinanie reki IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 13:10
      tj. wyborcow. Ktos kto tak sie broni ma cos do ukrycia. Po wyborach te umowy i tak zostana odtajnione. I co sie wtedy okaze? ze miliony szly dla kolegow i kolezanek. Ze urzednicy sie dubluja z uslugami z zewnetrz.

Wladza niszczy ludzi. Ludzi malych takich jak HGW widac bardzo. Niestety ta Pani nie nadaje sie do niczego. Ale ped ku wladzy, rozlegle znajomosci robia swoje.
    • alik-w-plomieniach Re: Sąd każe ujawnić umowy. Ratusz ma odmienny po 17.08.12, 13:21
      Beton trzeba wreszcie skuć. Nawet jeśli oddeleguje się do tego Centralne Biuro Antykonkurencyjne.
    • Gość: POdatnik Oni cały czas pokazują,że mają b.wiele do ukrycia! IP: 79.162.76.* 17.08.12, 13:39
      Pozostało umożliwić sprawdzenie tego po wyborach wygranych przez kogoś innego niż HGW...;-)
    • uzdek98 warszawiakom zachcialo sie walza a dostali stolza. 17.08.12, 14:38
      no zaraz...sprawa jest chyba prosta...skoro hanka stolez i jej urzedasy POcioty nie realizuja wyroku sadowego, to trzeba zlozyc doniesienie do prokuratury i posadzic platfusiarnie na rakowieckiej...
    • Gość: eRDe Re: Sąd każe ujawnić umowy. Ratusz ma odmienny po IP: *.home.aster.pl 17.08.12, 15:53
      Arogancja Platformy (podobno obywatelskiej) zaczyna przekraczać wszelkie granice:(
    • Gość: filut z Pragi Lodziarze z Bufetu maja brazowa draske w majtach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 17:09
      teraz wyjdzie jakie "konsultacje" Bufet 'kupowal' piorac pieniadze wydarte warszawiakom np z wieczystego podniesionego o 1600% - wyjdzie nawet jezeli Bufet bedzie zaciagniety za kudly do Sztrazburga

to juz nie znikajace rolki papieru toaletowego i abonowane obiady ktorych nikt nie widzial na ktroych Bufet wyplynal w Banku - teraz to sa juz sprawy na grube miliardy i wyroki dozywocia od ktorych moze Bufeciarzy uratowac tylko szybka ewakuacja do sponsorow z KGB
      • Gość: wobo1704 Re: Lodziarze z Bufetu maja brazowa draske w majt IP: *.warszawa.mm.pl 17.08.12, 18:10
        "Ratusz ma odmienny pogląd"
        Ja także. Są granice jawności.
    • Gość: Janusz Waliknot Sąd każe ujawnić umowy. Ratusz ma odmienny pogląd IP: *.warszawa.mm.pl 17.08.12, 18:09
      Od początku było wiadomo, że to bezczelne, aroganckie i tępe babsko nie nadaje się na prezydenta Warszawy. I co się stało? Wygrała wybory po raz drugi. I kto ją wybrał - głównie młode i "wykształcone" słoiki, dezerterzy od pługa, którzy w ten sposób chcieli się dowartościować. A teraz płaczą, bo w "Warsiawie" nawet na Białołęce coraz trudniej się żyje, opłaty za wodę, gaz i prąd coraz wyższe, a kredyt na mieszkanie i wymarzoną Skodę coraz bardziej boli.
    • Gość: !? Sąd każe ujawnić umowy. Ratusz ma odmienny pogląd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 19:18
      Ukrywają!!!! A więc mają w tym interes!!! Co stoi na przeszkodzie, żeby powiedzieć radnemu czy też Pani X prawdę??? Nie boi się mówić prawdy ten, kto ma czyste sumienie. Boi się ten, kto ma coś do ukrycia!!! Stawiam tezę, że lista tych kancelarii to także lista tych, którzy skupili roszczenia do warszawskich nieruchomości!!! Teraz tworzą projekt ustawy pod swoje potrzeby!!! Po co to przedłużanie sprawy? Po to, żeby jeszcze zdążyć wyszarpnąć z tego miasta co się da. Referendum jest po prostu konieczne. Niech Waltzowa podda się ocenie. Czego się boi? Przecież głosowało na nią ponad 50%. I to nie licząc tych kart, które znaleziono w bagażniku samochodu jakiegoś mordercy. Z nimi pewnie miałaby jeszcze kilka % więcej. Nikt nie bada skąd się tam owe karty wzięły. Podobno to bez znaczenia!!! A dla mnie to ma znaczenie. Mi dali tylko jeden komplet kart do głosowania.
    • Gość: masta Sąd każe ujawnić umowy. Ratusz ma odmienny pogląd IP: *.srv.volvo.com 20.08.12, 15:46
      Żeby zacząć rozliczać tych i innych zlodziei, musimy wziąć sprawy w swoje ręce:

www.ruch-demokratyczny.pl/
    • warzaw_bike_killerz Moze inwestowali w zloto z Amber Gold? 20.08.12, 17:38
      Dlatego nie chca ujawniac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka