Dodaj do ulubionych

Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska w ...

20.08.12, 16:32
Oczywiscie ze rekord, bo na Modlin jak na razie przeniosl sie tylko wizzair z Okecia (no i RianAir, który na okeciu nie lądował). Tak więc tak wielu pasazerow nie odeszlo z Okęcia. Wszystkie czartery wakacyjne, tez nadal lataja z/na Okęcie. Byc moze w przyszlym sezonie wakacyjnym (na ktory loty bukuje sie na przelomie roku) wiecej lotow wakacyjnych bedzie z Modlina (Travel Service, Enter...), ale to sie jeszcze zobaczy w kolejnym sezonie.
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska 20.08.12, 16:35
      pytanie dodatkowe, czy WizzAir zabral ze soba 100% swoich klientów z Okecia, czy tylko czesc a reszta zaczela korzystac z innych linii lotniczych operujacych na Okeciu?
      • Gość: M OLT Express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.12, 16:50
        Zrobił ten ruch. Szkoda tylko, że nie zapłacił za niego ani grosza, czyli Okęcie odprawiło pasażerów na własny koszt. Oj będą tarapaty...
    • pokon Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska w ... 20.08.12, 17:08
      Nic dziwnego , skoro samoloty z Okęcia startują i hałasują przez całą noc a miało być tak pięknie, że pomiędzy godziną 22-gą a 6-tą rano lotnisko obiecało okolicznym mieszkańcom zachowanie ciszy nocnej.
    • Gość: jacob przecież w modlinie nie ma lotniska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 17:18
      Może to dlatego, że na trasie nr 7 z Warszawy do Gdańska (rozumiem, że to jest też trasa do rzekomego lotniska w Modlinie czy też Nowego Dw. Maz.) nie ma ŻADNEGO ANI JEDNEGO znaku "tam skręć na lotnisko". Nie byłem na tym lotnisku, ale często jeżdżę "siódemką" i brak jakiegokolwiek oznakowania każe mi wątpić w jego istnienie. A może to taka moda, przecież dojazd na A2 z Wwy też jest tajny...
    • mirekmm Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska w ... 20.08.12, 17:55
      Wszystko to kosztem jakości życia i zdrowia mieszkańców południowego zachodu miasta.
      • Gość: kot_chester Re: Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska IP: *.adsl.highway.telekom.at 20.08.12, 19:00
        Wszyscy chca autostrad,prostych drog,lotnisk,pieknych dworcow ale jak przychodzi co do czego to dziwnym trafem mieszkancy okolic placa zdrowiem i jakoscia zycia...Jak komus rozrastajaca sie stolica badz co badz europejskiego ponoc kraju przeszkadza to niech emigruje na prowincje....I tyle w temacie....
        • Gość: basia Re: Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.12, 19:26
          Ciekawe gdzie Ty tu tą Ojrope widzisz? Bo chyba nie na tym kurniku zwanym Okęciem?
          • polokokt Re: Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska 20.08.12, 20:09
            oj, ceny mamy europejskie :)

a tak jak wyzej, działki na mazurach sa dosyc tanie. mozna sie wyprowadzic. samomoty tam lataja 10 tys metrow nad glowa a autostrad tez wielu nie ma i predko nie wybuduja :)
            • pokon Re: Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska 20.08.12, 20:44
              Tyle tylko ,że jak ja mieszkałem w pobliżu lotniska to SAMOMOTY lądujące na nim były rzadkością a nawet atrakcją 15 sierpnia , kiedy to nad lotniskiem skakali skoczkowie na spadochronach z kukurużników dwupłatowych . Nie widzę więc żadnego powodu do wyprowadzania się tylko dlatego ,że zarząd lotniska ma w nosie zdrowie i spokój okolicznych mieszkańców dbając tylko o zysk firmy nie zważając na uciążliwości spowodowane własną działalnością.
              • Gość: ja Re: Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska IP: *.piaseczno.vectranet.pl 20.08.12, 22:00
                pokon napisał:

> Tyle tylko ,że jak ja mieszkałem w pobliżu lotniska to SAMOMOTY lądujące na nim
                > były rzadkością a nawet atrakcją 15 sierpnia , kiedy to nad lotniskiem skakal
                > i skoczkowie na spadochronach z kukurużników dwupłatowych . Nie widzę więc żadnego
                > powodu do wyprowadzania się tylko dlatego ,że zarząd lotniska ma w nosie zdrowie
                > i spokój okolicznych mieszkańców dbając tylko o zysk firmy nie zważając na
                > uciążliwości spowodowane własną działalnością.

Skoro nie widzisz rzeczy oczywistych, to posłuchaj innych, co widzą to dokładnie. Startujące i lądujące samoloty w pobliżu mojego bloku nie sprawiają mi uciążliwości, więc skończ z tym oszustwem! I to jak najprędzej :)
                • pokon Re: Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska 20.08.12, 22:20
                  ,, Startujące i lądujące samoloty w pobliżu mojego bloku ..."
                  Jeżeli ponad 20 km od lotniska to jest dla Ciebie ,,w pobliżu" , to zmień optyka i przy okazji odwiedź laryngologa.. :)
                  • Gość: ja Re: Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska IP: *.piaseczno.vectranet.pl 21.08.12, 15:47
                    pokon napisał:

> ,, Startujące i lądujące samoloty w pobliżu mojego bloku ..."
                    > Jeżeli ponad 20 km od lotniska to jest dla Ciebie ,,w pobliżu" , to zmień optyka
                    > i przy okazji odwiedź laryngologa.. :)

Łżesz jak pies :D Możesz teraz poszczekać i pomerdać ogonkiem :D
              • Gość: < Co za bzdury pleciesz IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 23:17
                Kupiłeś tanio i teraz masz wąty. Znam ludzi mieszkających tam całe życie i śpią normalnie.
    • Gość: ____ Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 22:37
      Przyłączam się do opinii , że lotnisko ma gdzieś mieszańcowy zachodniej Warszawy ( i nie tylko) , najważniejsze są rekordy odpraw w danym miesiącu, Dla mnie natomiast jest najważniejsze aby ten interes się przeniósł jak najdalej od Warszawy. A dla tych pewniaków co im lotnisko nie przeszkadza, niech się nie obudzą że mają nerwicę lub ich dzieci chorują na dziwne choroby. Ponoć dziś już nic nie szkodzi , jedzenie mamy bardzo zdrowe, mieszkanie tuż obok autostrady zapewnia świeże powietrze, a lotnisko zapewnia doskonały komfort życia, nieprawdaż ... zdolność myślenia to wyjątkowa rzecz, jak widać nie każdy ją posiadł mimo zdobytego wykształcenia
      • Gość: 23s Re: Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska IP: 79.162.227.* 21.08.12, 07:31
        Zamów radiestetę, grozi ci żyła, promieniowanie i inne promile.
      • realestate1 Re: Rekord na Okęciu i to mimo otwarcia lotniska 21.08.12, 15:20
        Przyłączam się do opinii, zę "OKĘCIE MA GDZIEŚ" i mieszkańcow (brak odszkodowań OOU) i swoich klientów (taxi mafia, kawa za dwie dychy).
        O paradoksie Okęcie - PPL ma nas gdzieś bo jest państwowe, czyli nasze...
        Do smutnych wniosków doszłam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka