Dodaj do ulubionych

Bruk na Al. 3 Maja

30.06.04, 10:02
No właśnie. Jakiś (duży) czas temu był o tym artykuł w stołku. Zaraz po nim
pojechałem i zbadałem - bruk był. Jednak z innych źródeł dowiedziałem się, iż
dnia 26 czerwca br. szyny pocięto, a bruk rozebrano i w jego miejsce ułożono
asfalt. Mam pytanie - kto wydał zgodę na ten ,,remont''?
PS. Źródła:
ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=50407
Pozdrawiam,
Juliusz Kublik
Obserwuj wątek
    • erazm1 Re: Bruk na Al. 3 Maja 01.07.04, 08:32
      Z bruku zostanie 15 m. z fragmentem szyn tramwajowych, nieistey bez rynsztoka.
      Tyle udało sie społecznikowm wytargować z Zarządem Terenów Publicznych...
      • juliusz.kublik Re: Bruk na Al. 3 Maja 01.07.04, 20:32
        > Z bruku zostanie 15 m. z fragmentem szyn tramwajowych, nieistey bez
        rynsztoka.
        > Tyle udało sie społecznikowm wytargować z Zarządem Terenów Publicznych...
        Gęba człowiekowi odpada... Dlaczego tylko tyle? Co im ten bruk szkodził? Jk
        mieli za dużo pieniędzy do wydania to mogli go jakoś wyremontować (przełożyć,
        czy coś) a nie go rozwalać... Te szyny, które pocieli na żyletki bl w pewnym
        sensie zabytkowe. Tuż po wojnie pod poniatoszczakiem znajdowła się tymczasowa
        zajezdnia tramwajowa, to właśnie po Al. Trzeciego Maja tramwaje do niej
        zjeżdżały... To jest skandal. Cieszę się, że w ogóle coś uratowaliście, ale ten
        kawałek liczący 15 m. Co to jest? Ja nie rozumiem, dlaczego oni tak MUSIELI to
        wymieniać. Czy ktoś raczy mi to wytłumaczyć?
        Pozdrawia oburzony
        Juliusz Kublik
        • erazm1 Re: Bruk na Al. 3 Maja 02.07.04, 10:23
          Niestety to i tak duzy kompromis, poniewaz ZTOP miał wszystkie kwity na ten
          remont, a wszystko przez niedbalstwo urzędnikó Naczelnego Architekta Warszawy,
          któzy uznali, że tej inwestycji nie trzeba uzgadniać ani ze stołęcznym ani z
          wojeózkim konserwatorem, te 15 m to rodzaj skruchy szefowej ZTP. Ręce opadają,
          ale co zrobić.... Dodam tylko, że miastem rządzi prawnik, a jego decyzje sa
          wydawane z naruszeniem prawa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka