Gość: AG IP: 81.255.154.* 12.10.12, 11:04 43mln PLN? to nawet na ekrany akustyczne nie starczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dirk Premier obiecuje w expose: zbudujemy obwodnicę ... IP: 31.178.124.* 12.10.12, 11:05 Panie Burmistrzu poczekałbym z tą radością. Premier już dużo obiecywał w swoich kolejnych wystąpieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Premier obiecuje w expose: zbudujemy obwodnic 12.10.12, 11:21 Tiaaa. Burmistrz najwyraźniej nie zna tej starej prawdy, że kiedy Partia mówi, że zabierze, to zabierze, a kiedy mówi, że da, to mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Premier obiecuje w expose: zbudujemy obwodnic 12.10.12, 11:58 Święte słowa. Tak samo obiecywali, że otworzą A2 przed EURO 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
pika-100 Re: Premier obiecuje w expose: zbudujemy obwodnic 12.10.12, 13:50 fagusp napisał: > Święte słowa. Tak samo obiecywali, że otworzą A2 przed EURO 2012. No przecież otworzyli .. :D zapomnieli tylko "obiecać" ze ją zamkną PO :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_tworek No to już po obwodnicy, bye, bye... IP: 89.174.58.* 12.10.12, 11:12 W zasranych korkach w Markach do końca Platformy stać będziemy. Jak Płemieł cuś obieca, to robi coś zupełnie innnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał s... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.12, 11:15 Nasz ukochany premier obiecał obniżanie podatków. Cieszmy się że je obniżył. Czekam na obwodnicę. Pan Premier jest słowny i dotrzymuje obietnic Nazywam się Jasiu i mam 5 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Mam dla pana burmistrza inną dobrą nowinę 12.10.12, 11:18 Do czasu wybudowania obwodnicy również może oszczędzić mnóstwo czasu. 4 km można pokonać żwawym spacerem w pół godziny, a rowerem w tempie spacerowym w 10 minut. I czasu się oszczędzi, i zdrowie poprawi, i służbową limuzynę można sprzedać :) Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Mam dla pana burmistrza inną dobrą nowinę 12.10.12, 11:26 Widziałem ostatnio u dealera samochodowego pewnej dość znanej marki rowery ze wspomaganiem elektrycznym. Wspomaganie działa nawet do 100% niezbędnej pracy. Za jedne 12 tysięcy brutto jesteś ekologiczny, udajesz, że pedałujesz, i jedziesz bez wysiłku 25 km/h, po dojechaniu wyjmujesz baterię i włączasz do kontaktu. To coś w sam raz dla władzy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Mam dla pana burmistrza inną dobrą nowinę 12.10.12, 13:46 Chińskie no name są po 1 200 :) Tylko z serwisem może być problem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydera Re: Mam dla pana burmistrza inną dobrą nowinę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 14:24 No tak, a po emeryturę do Chin potem ;) Jeśli na prąd to tylko to: youtu.be/1WBkfolnPZQ ale trzeba mieć wolne 5,5 k€ , ale to nie straszna suma jak ktoś ma willę pod Warszawą ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał s... IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 11:24 "Moja droga do pracy, czyli 4 km z północnej części Marek do urzędu, trwa dziś nawet kilkadziesiąt minut. Ratuje mnie to, że znam boczne objazdy - przyznał burmistrz." Stać w korku kilkadziesiąt minut żeby przejechać 4 (tak, cztery!) kilometry?? To już nawet na piechotę szybciej! Nie wspominając o rowerze, hulajnodze czy wrotkach! Ciekawe, ile bagażu pan Burmistrz musi zabierać ze sobą do pracy, że musi korzystać z samochodu na takim dystansie? 100 kg ważnych dokumentów? 200? 500? Albo może po drodze zbiera troje czy czworo pracowników swojego urzędu? Właśnie takie zachowania powodują korki - nie tylko w Markach. A przykład - jak to zwykle bywa - idzie z góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał 12.10.12, 12:59 To jest ściema z tym czasem przejazdu. Przez całe Marki nie ma siły, by jechać dłużej niż 20-25 minut w szczycie szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 13:27 jakas1 napisał: > To jest ściema z tym czasem przejazdu. Przez całe Marki nie ma siły, by jechać > dłużej niż 20-25 minut w szczycie szczytu. Co prawda z mojego doświadczenia wynika że raczej ok. 50-60 minut, ale niech będzie, nie jeżdżę tamtędy co dzień. Tak czy inaczej - 4 kilometry piechotą można pokonać w ok. 30-40 minut (pan Burmistrz z tego co wiem jest osobą w pełni sił), rowerem - w spacerowym tempie 15 km/h - w około 15-20 minut. W kwestii pocenia się, męczenia i innych takich - jada na rowerze z prędkością 15 km/h jest mniej męcząca niż chodzenie piechotą z prędkością 5 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał 12.10.12, 14:11 Gość portalu: Adam napisał(a): > jakas1 napisał: > > > To jest ściema z tym czasem przejazdu. Przez całe Marki nie ma siły, by > jechać > > dłużej niż 20-25 minut w szczycie szczytu. > > Co prawda z mojego doświadczenia wynika że raczej ok. 50-60 minut, ale niech bę > dzie, nie jeżdżę tamtędy co dzień. > > Tak czy inaczej - 4 kilometry piechotą można pokonać w ok. 30-40 minut (pan Bur > mistrz z tego co wiem jest osobą w pełni sił), rowerem - w spacerowym tempie 15 > km/h - w około 15-20 minut. > > W kwestii pocenia się, męczenia i innych takich - jada na rowerze z prędkością > 15 km/h jest mniej męcząca niż chodzenie piechotą z prędkością 5 km/h. JEŻELI nawet jest to prawdą, że przez same Marki, czyli od skrzyżowania z drogą 631 na Zielonkę i Nieporęt do ul Toruńskiej w Warszawie jedzie się 50-60 minut, to nie tylko piechotą i rowerem jest szybciej, ale przede wszystkim warto nadłożyć 15 km przez Białołękę, czy 2-3 km przez Zielonkę, czy Ząbki, a nawet Kobyłkę, bo nawet nadkładając tyle drogi ominie się Marki zdecydowanie szybciej, niż w 50-60 minut. Godzina zaoszczędzonej pracy burmistrza jest chyba warta znacznie więcej, niż paliwo wydane na ten objazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 14:24 jakas1 napisał: > łkę, bo nawet nadkładając tyle drogi ominie się Marki zdecydowanie szybciej, ni > ż w 50-60 minut. Jak najbardziej masz rację, tyle że takie rozwiązanie ma sens tylko jeżeli przez Marki przejeżdzasz, a nie jedziesz z domu do pracy z jednego końca Marek na drugi. > Godzina zaoszczędzonej pracy burmistrza jest chyba warta znacznie więcej, niż p > aliwo wydane na ten objazd. Miejmy przynajmniej nadzieję, że tak jest - właśnie dlatego uważam, że p. Burmistrz powinien korzystać z roweru, żeby nie tracić czasu ani w korkach ani też w objazdach :) Godzinę zajmie mu przejazd przez miasto, niech będze że 30-40 minut objazdem - a rowerem 15-20 minut :) Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał 12.10.12, 15:45 Sprawdziłem sobie, gdzie jest Urząd Miasta w Markach - jest w południowej części, ale nie na krańcu. Odległość z maksymalnie północnego krańca Marek do Urzędu to maksymalnie 6 km. Jeżeli on ten odcinek jedzie w godzinę, to szczerze powiem, że zdecydowanie bardziej opłaca się mu omijać przez Zielonkę czy nawet Kobyłkę. Chodzi o to, że nie jedzie się wcale tyle czasu. Po prostu wiem po sobie, że w korku czas płynie dłużej, niż w rzeczywistości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 17:21 jakas1 napisał: > Sprawdziłem sobie, gdzie jest Urząd Miasta w Markach - jest w południowej częśc > i, ale nie na krańcu. Odległość z maksymalnie północnego krańca Marek do Urzędu > to maksymalnie 6 km. Jeżeli on ten odcinek jedzie w godzinę, to szczerze powie > m, że zdecydowanie bardziej opłaca się mu omijać przez Zielonkę czy nawet Kobył > kę. Jeszcze raz cytat z p. Burmistrza: "Moja droga do pracy, czyli 4 km z północnej części Marek do urzędu, trwa dziś nawet kilkadziesiąt minut. Ratuje mnie to, że znam boczne objazdy - przyznał burmistrz." A co do objazdów - właśnie w tym problem i stąd korki - że zamiast te cztery kilometry przejść piechotą albo przejechać rowerem czy hulajnogą - większość kierowców będzie wolała szukać objazdu choćby i przez Białystok, byle tylko samochodem pojechać. Te biedne, nieszczęsne Marki są tutaj tylko przykładem. Analogiczne sytuacje można zaobserwować i w Warszawie i każdym innym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lde Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał IP: *.jmdi.pl 12.10.12, 20:12 Przecież po to ludzie kupili auta żeby nimi jeździć.. Po to zapłacili 22% VAT(nowy)/2% PCC(używany) żeby były drogi. Dają 2,5 zł z każdego litra paliwa na te same drogi. Dają z wynagrodzenia od 18-30% też między innymi na drogi.. Zatem mogą jeździć z Marek do Warszawy nawet i przez Paryż. A państwo z tego co siłą codziennie wydziera od Ciebie powinno się postarać zapewnić chociażby darmowe autostrady! Odpowiedz Link Zgłoś
sacerdote Ten kto projektował te supły drogowe.. 12.10.12, 11:25 ...miał supeł w głowie. Kolejny generator korków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał s... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.12, 11:38 naiwność nie ma granic, żal mi mieszkańców Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rollo Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał s... IP: *.home.aster.pl 12.10.12, 11:44 haha, jak płemieł coś obiecał to nie ma bata! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ganro Panie Burmistrzu, zamiast czekać na obwodnicę 12.10.12, 12:13 mógłby Pan swoim urzedasom kazać ustawić światła zgdnie ze zdrowym rozsądkiem (zielona fala) a nie wydawać pieniądze (w błoto) na kamery sprawdzające natężenie ruchu, które nic nie dają poza tym, ze na każdych światłach trzeba się zatrzymywać co powoduje drastyczny spadek przejezdności przez skrzyżowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cometto Burmistrz odbiera tel od pismaków podczas spotkań? IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 12:20 I to "ważnych"? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Burmistrz odbiera tel od pismaków podczas spo 12.10.12, 12:42 To POwinno być oczywiste że na tę wiadomość wraz z burmistrzem czekali w napięciu developerzy, aby wiedzieć czy mogą już rozpocząć starania o wykup gruntów. Zanim jeszcze POwstanie obwodnica - ruszy już szeroki front budowy kameralnych osiedli apartamentowców z dojazdem do centrum w 25 minut. I oczywiście nowa obwodnica zapcha się zanim jeszcze zostaną usunięte ostatnie budowlane fuszerki, zaś lemingi zamieszkałe w owych apartamentach 27mkw zaczną natarczywie domagać się budowy... obwodnicy obwodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sloik_spod_radzynia Buahaha 12.10.12, 13:04 > zaś lemingi zamieszkałe w owych apartamentach 27mkw z > aczną natarczywie domagać się budowy... obwodnicy obwodnicy. Hehe, obwodnica obwodnicy, dobre, 10/10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
sloik_spod_radzynia Rusz burmistrzu tyłek i wsiądź na rower 12.10.12, 13:01 Moja droga do pracy, czyli 4 km z północnej części Marek do urzędu, trwa dziś nawet kilkadziesiąt minut. Ratuje mnie to, że znam boczne objazdy - przyznał burmistrz. ] A rowerem 4 km robi się spokojnym tempem w 12 minut. No ale to takie nieprestiżowe, co by ludzie pomysleli? Odpowiedz Link Zgłoś
kudlaty_z_broda Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał s... 12.10.12, 13:05 3mam za słowo. wyborca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigraje MARKI była ciekawą miejscowością. Dziś zeszpeconą! IP: *.centertel.pl 15.07.13, 00:23 Marki koło Warszawy ,nie da się ukryć, zeszpecono ogromem reklam, mylących się z sygnalizacjami drogowymi szyldów ledowych . Niszczeje niekonserwowana dawna architektura Marek. Chociażby ciekawy dom przy Dąbrowskiego 41. Za to na każdym kroku mamy napakowanych łysoli. To Polska właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzywousty_yes_yes znam takiego premiera co obiecał 3 mln mieszkań.. IP: *.free.aero2.net.pl 12.10.12, 13:25 i jest tyle wolnych, w DDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Nikt ci tyle nie da ile ja ci mogę obiecać:) IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 13:30 Tak więc Panie burmistrzu Marek to się nazywa kiełbasa wyborcza Tyle tylko że większość już wie że (Jak mówi Pani Gessler) ona śmierdzi trupem. I niech Pan się niczego konstruktywnego nie spodziewa po tym steku bzdur które dziś padły na Wiejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.M Re: Nikt ci tyle nie da ile ja ci mogę obiecać:) IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 14:34 ...a co konkretnie było bzdurą? Czy tylko tak sobie klepiesz, bo to wypowiedź D. Tuska?! Odpowiedz Link Zgłoś
elfkabezhaltera Tusk różne rzeczy obiecywał ... 12.10.12, 15:04 ... ja mu po prostu nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Tusk różne rzeczy obiecywał ... 12.10.12, 15:25 elfkabezhaltera napisała: > ... ja mu po prostu nie wierzę A jest tu ktoś kto temu Tusku wierzył kiedykolwiek? Wystarczyło tylko trochę wysilić pamięć, i przypomnieć sobie "Salony polityczne Trujki" (pisownia zamierzona) z wczesnych lat 90-tych ub. wieku, gdzie TW "Stokrotka" dzień w dzień zapraszała takie "gwiazdy" jak Jan Krzysztof Bielecki, Janusz Lewandowski, czy Donald Tusk właśnie. Wszyscy oni wywodzili się oni z kanapowej, zrazu zupełnie nieznanej partyjki o nazwie "Kongres Liberalno-Demokratyczny", w skrócie "Liberałowie" którzy przez rok swoich rządów zapracowali sobie w pełni zasłużenie na miano "Aferałów". Partyjka ta została wylansowana i wyciągnięta z POlitycznego niebytu przez TW "Bolka" który tym samym POdle zdradził swoich wyborców, czyniąc sztandarowym punktem swojego programu ukrócenie afer (słynne "latanie z siekierą"), afer których rodówód sięgał oczywiście czasów późnej komuny, ale które miały się nadal świetnie pod dziadowskimi rządami Mazowieckiego. Dokładnie na tym samym (obietnicach rozprawienia się z korupcją) wypłynał na Białorusi sam towarzysz Łukaszenka. Tyle że jemu udało się stworzyć "układ" o wiele silniejszy i trwalszy, niż "układ" gdański, który jak to ostatnio stwierdził jego patron - POlakom odpowiada, skoro głosowali tak a nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asas Tusk już was wyr0uchał na podatkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 18:28 Tusk już was wyr0uchał na podatkach a wy wierzycie że "on" zbuduje obwodnicę? Naiwni jesteście? Przecież tego chyżego rója trzeba pogonić na cztery wiatry. Odpowiedz Link Zgłoś