Dodaj do ulubionych

Premier obiecuje w expose: zbudujemy obwodnicę ...

IP: 81.255.154.* 12.10.12, 11:04
43mln PLN? to nawet na ekrany akustyczne nie starczy ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: dirk Premier obiecuje w expose: zbudujemy obwodnicę ... IP: 31.178.124.* 12.10.12, 11:05
      Panie Burmistrzu poczekałbym z tą radością. Premier już dużo obiecywał w swoich kolejnych wystąpieniach.
      • asperamanka Re: Premier obiecuje w expose: zbudujemy obwodnic 12.10.12, 11:21
        Tiaaa. Burmistrz najwyraźniej nie zna tej starej prawdy, że kiedy Partia mówi, że zabierze, to zabierze, a kiedy mówi, że da, to mówi.
        • fagusp Re: Premier obiecuje w expose: zbudujemy obwodnic 12.10.12, 11:58
          Święte słowa. Tak samo obiecywali, że otworzą A2 przed EURO 2012.
          • pika-100 Re: Premier obiecuje w expose: zbudujemy obwodnic 12.10.12, 13:50
            fagusp napisał:

> Święte słowa. Tak samo obiecywali, że otworzą A2 przed EURO 2012.

No przecież otworzyli .. :D
            zapomnieli tylko "obiecać" ze ją zamkną PO :D

• Gość: PO_tworek No to już po obwodnicy, bye, bye... IP: 89.174.58.* 12.10.12, 11:12
      W zasranych korkach w Markach do końca Platformy stać będziemy.
      Jak Płemieł cuś obieca, to robi coś zupełnie innnego.
    • Gość: Jasiu Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał s... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.12, 11:15
      Nasz ukochany premier obiecał obniżanie podatków. Cieszmy się że je obniżył.
      Czekam na obwodnicę. Pan Premier jest słowny i dotrzymuje obietnic
      Nazywam się Jasiu i mam 5 lat:)
    • zdzisiek66 Mam dla pana burmistrza inną dobrą nowinę 12.10.12, 11:18
      Do czasu wybudowania obwodnicy również może oszczędzić mnóstwo czasu.
      4 km można pokonać żwawym spacerem w pół godziny, a rowerem w tempie spacerowym w 10 minut. I czasu się oszczędzi, i zdrowie poprawi, i służbową limuzynę można sprzedać :)
      • asperamanka Re: Mam dla pana burmistrza inną dobrą nowinę 12.10.12, 11:26
        Widziałem ostatnio u dealera samochodowego pewnej dość znanej marki rowery ze wspomaganiem elektrycznym. Wspomaganie działa nawet do 100% niezbędnej pracy.

Za jedne 12 tysięcy brutto jesteś ekologiczny, udajesz, że pedałujesz, i jedziesz bez wysiłku 25 km/h, po dojechaniu wyjmujesz baterię i włączasz do kontaktu. To coś w sam raz dla władzy :-)))
        • zdzisiek66 Re: Mam dla pana burmistrza inną dobrą nowinę 12.10.12, 13:46
          Chińskie no name są po 1 200 :)
          Tylko z serwisem może być problem ;)
          • Gość: szydera Re: Mam dla pana burmistrza inną dobrą nowinę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 14:24
            No tak, a po emeryturę do Chin potem ;)

Jeśli na prąd to tylko to: youtu.be/1WBkfolnPZQ ale trzeba mieć wolne 5,5 k€ , ale to nie straszna suma jak ktoś ma willę pod Warszawą ;P
    • Gość: Adam Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał s... IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 11:24
      "Moja droga do pracy, czyli 4 km z północnej części Marek do urzędu, trwa dziś nawet kilkadziesiąt minut. Ratuje mnie to, że znam boczne objazdy - przyznał burmistrz."

Stać w korku kilkadziesiąt minut żeby przejechać 4 (tak, cztery!) kilometry??

To już nawet na piechotę szybciej!
      Nie wspominając o rowerze, hulajnodze czy wrotkach!

Ciekawe, ile bagażu pan Burmistrz musi zabierać ze sobą do pracy, że musi korzystać z samochodu na takim dystansie? 100 kg ważnych dokumentów? 200? 500?
      Albo może po drodze zbiera troje czy czworo pracowników swojego urzędu?

Właśnie takie zachowania powodują korki - nie tylko w Markach.
      A przykład - jak to zwykle bywa - idzie z góry :)
      • jakas1 Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał 12.10.12, 12:59
        To jest ściema z tym czasem przejazdu. Przez całe Marki nie ma siły, by jechać dłużej niż 20-25 minut w szczycie szczytu.
        • Gość: Adam Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 13:27
          jakas1 napisał:

> To jest ściema z tym czasem przejazdu. Przez całe Marki nie ma siły, by jechać
          > dłużej niż 20-25 minut w szczycie szczytu.

Co prawda z mojego doświadczenia wynika że raczej ok. 50-60 minut, ale niech będzie, nie jeżdżę tamtędy co dzień.

Tak czy inaczej - 4 kilometry piechotą można pokonać w ok. 30-40 minut (pan Burmistrz z tego co wiem jest osobą w pełni sił), rowerem - w spacerowym tempie 15 km/h - w około 15-20 minut.

W kwestii pocenia się, męczenia i innych takich - jada na rowerze z prędkością 15 km/h jest mniej męcząca niż chodzenie piechotą z prędkością 5 km/h.
          • jakas1 Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał 12.10.12, 14:11
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> jakas1 napisał:
            >
            > > To jest ściema z tym czasem przejazdu. Przez całe Marki nie ma siły, by
            > jechać
            > > dłużej niż 20-25 minut w szczycie szczytu.
            >
            > Co prawda z mojego doświadczenia wynika że raczej ok. 50-60 minut, ale niech bę
            > dzie, nie jeżdżę tamtędy co dzień.
            >
            > Tak czy inaczej - 4 kilometry piechotą można pokonać w ok. 30-40 minut (pan Bur
            > mistrz z tego co wiem jest osobą w pełni sił), rowerem - w spacerowym tempie 15
            > km/h - w około 15-20 minut.
            >
            > W kwestii pocenia się, męczenia i innych takich - jada na rowerze z prędkością
            > 15 km/h jest mniej męcząca niż chodzenie piechotą z prędkością 5 km/h.

JEŻELI nawet jest to prawdą, że przez same Marki, czyli od skrzyżowania z drogą 631 na Zielonkę i Nieporęt do ul Toruńskiej w Warszawie jedzie się 50-60 minut, to nie tylko piechotą i rowerem jest szybciej, ale przede wszystkim warto nadłożyć 15 km przez Białołękę, czy 2-3 km przez Zielonkę, czy Ząbki, a nawet Kobyłkę, bo nawet nadkładając tyle drogi ominie się Marki zdecydowanie szybciej, niż w 50-60 minut.
            Godzina zaoszczędzonej pracy burmistrza jest chyba warta znacznie więcej, niż paliwo wydane na ten objazd.
            • Gość: Adam Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 14:24
              jakas1 napisał:

> łkę, bo nawet nadkładając tyle drogi ominie się Marki zdecydowanie szybciej, ni
              > ż w 50-60 minut.

Jak najbardziej masz rację, tyle że takie rozwiązanie ma sens tylko jeżeli przez Marki przejeżdzasz, a nie jedziesz z domu do pracy z jednego końca Marek na drugi.

> Godzina zaoszczędzonej pracy burmistrza jest chyba warta znacznie więcej, niż p
              > aliwo wydane na ten objazd.

Miejmy przynajmniej nadzieję, że tak jest - właśnie dlatego uważam, że p. Burmistrz powinien korzystać z roweru, żeby nie tracić czasu ani w korkach ani też w objazdach :)
              Godzinę zajmie mu przejazd przez miasto, niech będze że 30-40 minut objazdem - a rowerem 15-20 minut :)
              • jakas1 Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał 12.10.12, 15:45
                Sprawdziłem sobie, gdzie jest Urząd Miasta w Markach - jest w południowej części, ale nie na krańcu. Odległość z maksymalnie północnego krańca Marek do Urzędu to maksymalnie 6 km. Jeżeli on ten odcinek jedzie w godzinę, to szczerze powiem, że zdecydowanie bardziej opłaca się mu omijać przez Zielonkę czy nawet Kobyłkę.
                Chodzi o to, że nie jedzie się wcale tyle czasu. Po prostu wiem po sobie, że w korku czas płynie dłużej, niż w rzeczywistości ;)
                • Gość: Adam Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 17:21
                  jakas1 napisał:

> Sprawdziłem sobie, gdzie jest Urząd Miasta w Markach - jest w południowej częśc
                  > i, ale nie na krańcu. Odległość z maksymalnie północnego krańca Marek do Urzędu
                  > to maksymalnie 6 km. Jeżeli on ten odcinek jedzie w godzinę, to szczerze powie
                  > m, że zdecydowanie bardziej opłaca się mu omijać przez Zielonkę czy nawet Kobył
                  > kę.

Jeszcze raz cytat z p. Burmistrza:
                  "Moja droga do pracy, czyli 4 km z północnej części Marek do urzędu, trwa dziś nawet kilkadziesiąt minut. Ratuje mnie to, że znam boczne objazdy - przyznał burmistrz."

A co do objazdów - właśnie w tym problem i stąd korki - że zamiast te cztery kilometry przejść piechotą albo przejechać rowerem czy hulajnogą - większość kierowców będzie wolała szukać objazdu choćby i przez Białystok, byle tylko samochodem pojechać.

Te biedne, nieszczęsne Marki są tutaj tylko przykładem.
                  Analogiczne sytuacje można zaobserwować i w Warszawie i każdym innym mieście.
                  • Gość: lde Re: Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał IP: *.jmdi.pl 12.10.12, 20:12
                    Przecież po to ludzie kupili auta żeby nimi jeździć.. Po to zapłacili 22% VAT(nowy)/2% PCC(używany) żeby były drogi. Dają 2,5 zł z każdego litra paliwa na te same drogi. Dają z wynagrodzenia od 18-30% też między innymi na drogi.. Zatem mogą jeździć z Marek do Warszawy nawet i przez Paryż.
                    A państwo z tego co siłą codziennie wydziera od Ciebie powinno się postarać zapewnić chociażby darmowe autostrady!
    • sacerdote Ten kto projektował te supły drogowe.. 12.10.12, 11:25
      ...miał supeł w głowie. Kolejny generator korków.
    • Gość: lula Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał s... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.12, 11:38
      naiwność nie ma granic, żal mi mieszkańców Marek
    • Gość: rollo Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał s... IP: *.home.aster.pl 12.10.12, 11:44
      haha, jak płemieł coś obiecał to nie ma bata! ;)
    • ganro Panie Burmistrzu, zamiast czekać na obwodnicę 12.10.12, 12:13
      mógłby Pan swoim urzedasom kazać ustawić światła zgdnie ze zdrowym rozsądkiem (zielona fala) a nie wydawać pieniądze (w błoto) na kamery sprawdzające natężenie ruchu, które nic nie dają poza tym, ze na każdych światłach trzeba się zatrzymywać co powoduje drastyczny spadek przejezdności przez skrzyżowania.
    • Gość: Cometto Burmistrz odbiera tel od pismaków podczas spotkań? IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 12:20
      I to "ważnych"?
      • tomjani Re: Burmistrz odbiera tel od pismaków podczas spo 12.10.12, 12:42
        To POwinno być oczywiste że na tę wiadomość wraz z burmistrzem czekali w napięciu developerzy, aby wiedzieć czy mogą już rozpocząć starania o wykup gruntów. Zanim jeszcze POwstanie obwodnica - ruszy już szeroki front budowy kameralnych osiedli apartamentowców z dojazdem do centrum w 25 minut. I oczywiście nowa obwodnica zapcha się zanim jeszcze zostaną usunięte ostatnie budowlane fuszerki, zaś lemingi zamieszkałe w owych apartamentach 27mkw zaczną natarczywie domagać się budowy... obwodnicy obwodnicy.
        • sloik_spod_radzynia Buahaha 12.10.12, 13:04
          > zaś lemingi zamieszkałe w owych apartamentach 27mkw z
          > aczną natarczywie domagać się budowy... obwodnicy obwodnicy.

Hehe, obwodnica obwodnicy, dobre, 10/10 :)
    • sloik_spod_radzynia Rusz burmistrzu tyłek i wsiądź na rower 12.10.12, 13:01
      Moja droga do pracy, czyli 4 km z północnej części Marek do urzędu, trwa dziś nawet kilkadziesiąt minut. Ratuje mnie to, że znam boczne objazdy - przyznał burmistrz. ]

A rowerem 4 km robi się spokojnym tempem w 12 minut. No ale to takie nieprestiżowe, co by ludzie pomysleli?
    • kudlaty_z_broda Premier obiecał obwodnicę. Burmistrz przerwał s... 12.10.12, 13:05
      3mam za słowo.

wyborca
      • Gość: emigraje MARKI była ciekawą miejscowością. Dziś zeszpeconą! IP: *.centertel.pl 15.07.13, 00:23
        Marki koło Warszawy ,nie da się ukryć, zeszpecono ogromem reklam, mylących się z sygnalizacjami drogowymi szyldów ledowych . Niszczeje niekonserwowana dawna architektura Marek. Chociażby ciekawy dom przy Dąbrowskiego 41. Za to na każdym kroku mamy napakowanych łysoli. To Polska właśnie...
    • Gość: krzywousty_yes_yes znam takiego premiera co obiecał 3 mln mieszkań.. IP: *.free.aero2.net.pl 12.10.12, 13:25
      i jest tyle wolnych, w DDR
    • Gość: Marek Nikt ci tyle nie da ile ja ci mogę obiecać:) IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 13:30
      Tak więc Panie burmistrzu Marek to się nazywa kiełbasa wyborcza Tyle tylko że większość już wie że (Jak mówi Pani Gessler) ona śmierdzi trupem. I niech Pan się niczego konstruktywnego nie spodziewa po tym steku bzdur które dziś padły na Wiejskiej
      • Gość: ja.M Re: Nikt ci tyle nie da ile ja ci mogę obiecać:) IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 14:34
        ...a co konkretnie było bzdurą? Czy tylko tak sobie klepiesz, bo to wypowiedź D. Tuska?!
    • elfkabezhaltera Tusk różne rzeczy obiecywał ... 12.10.12, 15:04
      ... ja mu po prostu nie wierzę
      • tomjani Re: Tusk różne rzeczy obiecywał ... 12.10.12, 15:25
        elfkabezhaltera napisała:

> ... ja mu po prostu nie wierzę

A jest tu ktoś kto temu Tusku wierzył kiedykolwiek? Wystarczyło tylko trochę wysilić pamięć, i przypomnieć sobie "Salony polityczne Trujki" (pisownia zamierzona) z wczesnych lat 90-tych ub. wieku, gdzie TW "Stokrotka" dzień w dzień zapraszała takie "gwiazdy" jak Jan Krzysztof Bielecki, Janusz Lewandowski, czy Donald Tusk właśnie. Wszyscy oni wywodzili się oni z kanapowej, zrazu zupełnie nieznanej partyjki o nazwie "Kongres Liberalno-Demokratyczny", w skrócie "Liberałowie" którzy przez rok swoich rządów zapracowali sobie w pełni zasłużenie na miano "Aferałów". Partyjka ta została wylansowana i wyciągnięta z POlitycznego niebytu przez TW "Bolka" który tym samym POdle zdradził swoich wyborców, czyniąc sztandarowym punktem swojego programu ukrócenie afer (słynne "latanie z siekierą"), afer których rodówód sięgał oczywiście czasów późnej komuny, ale które miały się nadal świetnie pod dziadowskimi rządami Mazowieckiego. Dokładnie na tym samym (obietnicach rozprawienia się z korupcją) wypłynał na Białorusi sam towarzysz Łukaszenka. Tyle że jemu udało się stworzyć "układ" o wiele silniejszy i trwalszy, niż "układ" gdański, który jak to ostatnio stwierdził jego patron - POlakom odpowiada, skoro głosowali tak a nie inaczej.
        • Gość: asas Tusk już was wyr0uchał na podatkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 18:28
          Tusk już was wyr0uchał na podatkach a wy wierzycie że "on" zbuduje obwodnicę? Naiwni jesteście? Przecież tego chyżego rója trzeba pogonić na cztery wiatry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka