Dodaj do ulubionych

Sowa & Przyjaciele - bez peanów zachwytu, ale d...

IP: *.rev.zagiel.com.pl 04.01.13, 10:04
Kto by się spodziewał... Choć Pan Sowa zdradza momentami pewną nudę w inspiracjach... Choćby łosoś, którego promuje, a w zasadzie reklamuje ;)

www.czysmakuje.blogspot.com/
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość restauracji Sowa & Przyjaciele - bez peanów zachwytu, ale d... IP: *.INTELINK.pl 04.01.13, 13:09
      Byłam, jadłam i widziałam.
      Zgadzam się w 100 %, że lokal nie przyciąga, czuć taki chłód w tym miejscu, brakuje przytulności, mimo iż w koło otacza całkiem spora winniczka, a od progu witają hiszpańskie produkty.
      Odnośnie obsługi, myślę że jest na całkiem wysokim poziomie, nie ma nic gorszego niż głupkowaty kelner, myślę że ich nadmierna "upierdliwość" spowodowana była samą obecnością pana Macieja. Dania, niby człowiek nie powinien się doczepić, a jednak? Produkty regionalne, wysokiej jakości, elegancko podane, ale ten smak!!! To przekombinowane formy, zatraca się smak głównego składnika, zbyt duża ilość dodatków, wszystko tworzy niespójną papkę. Zdarzają się też wpadki np. gumiaste mięso. Odnośnie deserów, one też mnie nie zachwyciły, widać że cukiernik śledzi nowe trendy, jest odtwórczy, ale zdarzały się wpadki gdzie podany sos był zbyt intensywny. Każdy jednak doskonali się w swym fachu i może cukiernik poprawił swoje dzieła. Podsumowując - Restauracja Sowy to nie Robert Sowa, to zlepek dań wzorowanych na innych kucharzach, kompletny brak własnego stylu.
    • Gość: też gość Sowa & Przyjaciele - bez peanów zachwytu, ale d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 17:27
      Czyli od września nic się nie zmieniło. Natarczywość obsługi mnie skutecznie zniechęciła.
    • belcanto123 Peany zachwytu ????? 06.01.13, 17:28
      A są jakieś inne peany ??? Nie wyrażające zachwytu, podziwu, pochwały...itp. ?
      Pewnie autor chciał "yntelygentnie" - a wyszło jak zwykle...:))) Czyli wstyd.
    • Gość: zając Sowa & Przyjaciele - bez peanów zachwytu, ale d... IP: *.play-internet.pl 06.01.13, 18:06
      czy ja dobrze widzę? na wieszak razem z płaszczem powędrowała marynarka?
    • wlodzimierz.ilicz Czy wy u k. nędzy nie macie innych problemów 06.01.13, 19:05
      niz obżerać się policzkami jagnięcia?
      W jakim kraju żyjecie?
      • Gość: xxx Re: Czy wy u k. nędzy nie macie innych problemów IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 19:36
        Nie masz kasy, żryj kartofle!
    • ilanek do gastronautów 06.01.13, 20:51
      wrzuć ten komentarz do jakiegoś innego serwisu recenzującego knajpy, a nie tutaj.
    • ardzuna Peanów czego???? 06.01.13, 22:42
      Redakcja i korekta zwolniły się już z pracy w GW?
      Od kiedy to peany wymagają jakichś dodatków? Istnieją peany obrzydzenia? złości? nienawiści?
    • Gość: Hanna Sowa & Przyjaciele - bez peanów zachwytu, ale d... IP: *.229.155.42.atman.pl 06.01.13, 22:55
      Wpadlam ze znajomymi do tej restauracji skuszona nazwiskiem kucharza. Od wejscia czlowiek czuje sie tam nie za bardzo. Brzydkie wejscie, sliski gres z czasow chyba PRL-u .Restauracja ma zdecydowianie nieladny wystroj i gdy na dworze zimno w restauracji rowniez nie jest zbyt cieplo. Do tego wszystkiego paru napuszonych kelnerow zaserwowalo nam dania na wilgotnym obrusie. po godzinie wszyscy przy moim stole mieli wilgotne rekawy.
      Jedzenie zdecydowanie takie sobie biorac pod uwage bardzo wysokie ceny.
      • Gość: gaga Re: Sowa & Przyjaciele - bez peanów zachwytu, ale IP: *.centertel.pl 20.02.13, 12:13
        Mamy podobne wrażenia. Kelner nachalny, wdający się w rozmowy z klientami, po każdym daniu pytał czy smakuje. Zupełnie jak u teściowej w niedzielę! Dania zepsute zbyt dużą ilością różnych przypraw , zacierających smak główny! Jak na tak wygórowane ceny(500zł za obiad trzech osób) chciałoby się zjeść dobrze i smacznie. Wystrój pszaśny, jakieś czerwone kable pod sufitem zakoćzone żarówami, jakaś cegła....Niewiele to ma wspólnego z elegancją i szykiem. Nie wiem czy to przypadek czy brak należytej wiedzy ale przy stolikach obecne były tylko pary męskie. Czułam się nieswojo......
        • Gość: adam Re: Sowa & Przyjaciele - bez peanów zachwytu, ale IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.13, 16:56
          Boisz się mężczyzn?
    • Gość: gaga Sowa & Przyjaciele - bez peanów zachwytu, ale d... IP: *.centertel.pl 20.02.13, 12:41
      Nie polecam. Ceny wygórowane (500 zł za obiad dla trzech osób) a dania przekombinowane . Zbyt duża ilość różnych , nie zawsze najlepiej dobranych przypraw. Ginie smak główny potrawy! Kelner nachalny, wtrącający się w naszą rozmowę, po każdym daniu dopytywał się czy smakowało.? Zupełnie jak u teściowej na obiedzie w niedzilę!! Wystrój przaśny, jakieś kable, rury pod sufitem, zamiast lamp żarówy, jakaś cegła. Niewiele to ma wspólnego z szykiem i elegancją oraz cenami lokalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka