Dodaj do ulubionych

Cmentarz Żydowski zwrócony Gminie. Remont w tym...

20.02.13, 14:25
Kilkakrotnie oprowadzałem po tym cmentarzu Gości z zagranicy i w głowie mi się nie miescilo jak mijały mnie niczym nie skrepowane Osoby na spacerze z pieskami. Traktowli to jako park czy skwerek i nawet nie rozumieli mojego oburzenia przy zwróceniu uwagi. W październiku, jedna z Pań nawet skomentowała moje oburzenie; "a co to Pana obchodzi, przeciez to cmentarz żydowski". Widocznie do głowy nie przychodziło, że Żyd może gadać po polsku ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: sigurd Re: Cmentarz Żydowski zwrócony Gminie. Remont w t IP: *.home.aster.pl 20.02.13, 14:56
      a mnie bawi inna rzecz:
      Komisja Majątkowa (a więc d/s majątku zabranego Kościołowi Katolickiemu) stawiana jest pod ciągłym ostrzałem, że to zaborcze klechy, zaborcze siostry, niesprawiedliwość, łapówkarstwo itd.
      Komisja d/s Majątków Gminy Żydowskiej, oddająca bez mrugnięcia okiem majątek lub wypłacająca wielomilionowe Gminie Żydowskiej liczącej kilkaset mniej wiernych niż przed wojną nie doczekała się żadnej krytyki ze strony szechterówki i jej "oburzonych" na oddawanie cudzego mienia popleczników.

i żeby nie było - to tylko bawi, nie dziwi :)
    • dzikowy Re: Cmentarz Żydowski zwrócony Gminie. Remont w t 20.02.13, 14:58
      Norma. Po remontach starych cmentarzy trzeba je zamykać na kłódki i otaczać drutem kolczastym, najlepiej pod prądem, inaczej momentalnie znów przekształcają się w psie wychodki, tylko teraz z ładnie przystrzyżoną trawą (żeby szanownych psich zwieraczy źdźbła nie drażniły).
    • leo.17 Cmentarz Żydowski zwrócony Gminie. Remont w tym... 20.02.13, 15:54
      cmentarz aż się prosi o remont, mam nadzieję, że rzeczywiście będzie jeszcze w tym roku...
    • Gość: lemingas Rabin zablokował budowę drogi IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 18:05
      A co z tym rabinem, który nie zgodził się na budowę drogi, bo mu w czymś przeszkadzała?

Jak rozwiązano tę sprawę??? Nie może być tak, że widzimisię rabina blokuje rozwój miasta.
    • Gość: wawa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 20:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nieszaryobywatel Re: Zapakować całe to gó.... 20.02.13, 21:26
        Gość portalu: wawa napisał(a):

> I wysłać do Izraela.Polakom to nie potrzebne a żydostwo tylko ciągnie kasę wiec
        > się nie dziwie,ze ludzie wyprowadzają tam psy w końcu to ich podatków będzie r
        > emont wiec niech coś z tego mają....przynajmniej koszerny kibel dla czworonogów
        > .Szkoda,ze nie mieszkam w pobliżu bo sam bym tam wyprowadzał psa,w końcu to tez
        > z moich podatków.

Podaj swoje dane osobowe, a jeśli zejdziesz szybciej z tego łez padołu, z przyjemnością będę załatwiał swoje potrzeby fizjologiczne na Twoim nagrobku. Twoim bliskim na pewno się to spodoba, skoro sam reprezentujesz taki sposób "myślenia".
        • Gość: framz Re: Zapakować całe to gó.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 21:48
          niczym się nie różnisz o tego powyżej, ale pewna nacja "wybrana" tak ma....
          • Gość: wawiak Re: Zapakować całe to gó.... IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 21:54
            framz,
            un tego nie zrozumie,
            a ty na wstrętnego antysemytnika
            wyszedłeś.
    • Gość: Ja_z_Anatewki Aj, waj! IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.13, 21:51
      Szalom, Hanka!

Dziękujemy za Muzeum Żydów Polskich. Są igrzyska, nie ma chleba... Aj, waj!
    • eu18 Cmentarz Żydowski zwrócony Gminie. Remont w tym... 21.02.13, 15:59
      Misie polskie kochane, aż wzrusza, kiedy dajecie świadectwo bycia Homo Sovieticusem czystej wody, ni drobiny zakłamania w Waszych szczerych wyznaniach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka