Gość: LOL IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 19:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Popo Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj m... IP: *.home.aster.pl 24.02.13, 19:54 Jak im ktoś nie wytnie starych drzew to będą mieli tak: www.sadistic.pl/a-smiecie-wyrzucam-tak-vt178613.htm i wtedy będzie krzyk.... czemu tak się musiało stać, nikt nie dba, kto za to odpowiada, itd..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 20:18 mnie tak jak na zalinkowanym filmiku potraktowała topola na rogu Żelaznej i Siennej. W bonusie dostałem jeszcze podrapaną gębę. A ci protestujący to jakieś oszołomy. Za chwilę ponadają tym drzewom imiona i będą im urodziny z tortem urządzać. Wracamy do wieków ciemnych. Jeszcze tylko Świętą Inkwizycję trzeba przywrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niepocieszony Re: Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.02.13, 21:51 Szkoda że ci na durny łeb nie spadło, byłoby jednego idioty mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 21:56 szkoda to jest dlatego, że twój ojciec nie ubrał gumki jak poszedł z twoją matką do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normales mam wrażenie że chaszczy bronią właściciele kundli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 22:43 aby miały gdzie sr... i szcz... i by nikt po nich sprzatać nie musiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bass Odwagi IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.02.13, 08:50 Masz wrażenie? To przyjdź do tych ludzi gdy organizują protest i się zapytaj o co chodzi jak masz tylko "wrażenie" i nie rozumiesz artykułu.....Chyba, że się boisz, nie masz żadnych poglądów na żaden temat i klepiesz w klawiaturę bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOP kuposrajom! Re: mam wrażenie że chaszczy bronią właściciele k IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 07:17 jak zawsze po ich kuposrajach, gdy 'pękają lody' g... pływają po chodnikach, ulicach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kici-kici Re: Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 23:08 w krzaki z niom poszed i ekolologag zmachał Odpowiedz Link Zgłoś
kino.mockba Re: Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj 24.02.13, 23:24 Gość portalu: Dziki napisał(a): > szkoda to jest dlatego, że twój ojciec nie ubrał gumki jak poszedł z twoją matk > ą do łóżka. W co ją miał ubrać? W sukienkę czy w płaszczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot_chester Re: Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj IP: *.adsl.highway.telekom.at 24.02.13, 23:50 Co Dziki...nie masz argumentow i dlatego Jego Matke i Ojca do dyskusji musisz wciagac??? Ma racje,a idac tokiem myslenia wiekszosci tu komentujacych to powinno sie w calej Warszawie wyciac drzewa bo: przeszkadzaja,brudza,psy maja gdzie kupe robic,siedzace ptaki obsrywaja wasze samochody itd itp. To nie drzewa sa problemem tylko ludzie wokol nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwant Pani Ingeborga Janikowska-Lipszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 23:11 to chyba drzemie na sesjach Rady Dzielnicy. Słychac tylko o niej, gdy sie podłącza do spektakularnych i medialnie nagłośnionych protestów mieszkancow, jak juz jest w zasadzie "po ptakach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: Pani Ingeborga Janikowska-Lipszyc IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 06:54 no jak ktoś ma takie imię i Lypszyc na nazwisko to wszystko jasne buhaha! Odpowiedz Link Zgłoś
hektor51 Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj m... 25.02.13, 08:18 Kolejne przedstawienie z cyklu: oszołomy wszystkich parków łączcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
greetings.from.ambergoldland "Ja żyję. Nie ścinaj mnie" 25.02.13, 11:02 "Ja żyję. Nie ścinaj mnie". To były ostatnie słowa Kazimierza Łyszczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Dobra akacja - uporządkowac ten chlew. 25.02.13, 12:04 Ściac wszystkie chore drzewa i wyciać chaszcze w których sie przewalaja latem pijaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
topolino77 Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj m... 25.02.13, 12:46 Ja nie rozumiem agresywnych wpisów wszystkich tych, którzy tak wiele mają do powiedzenia... przede wszystkim czy Państwo są z Ochoty? czy Was dotyczy ta sprawa? czy byliście w parku i wiedzieliście, które drzewa są do wycinki? czy cokolwiek wiecie na ten temat? jeśli tak to może jakieś konkretne merytoryczne argumenty? Ja osobiście byłam, obejrzałam wszystkie drzewa i nie jestem w stanie pojąc czemu większa ich cześć ma być wycięta. To ja mieszkam na Ochocie i to mnie dotyczy ten problem. To ja płacę tu podatki, to ja chodzę na spacery do tego parku z dziećmi i z psem. To ja siadam na parkowej ławce i czytam... Pijaczkowie w krzakach? w tych krzakach latem bawią się dzieci w Indian a jak ktoś chce pić to będzie to robił czy wytniemy krzaki czy nie... podpisałam petycję i NIE JESTEM EKOLOGIEM, nie przypinam się do drzew, nie latam nago po parku. A pomysł napisów na drzewach - rewelacja, przynajmniej ktoś w ładny, estetyczny sposób potrafi wyrażać swoja opinie - ale przecież najłatwiej krytykować w niewybrednych słowach... W innym parku przy Wawelskiej właśnie wycięto polowe drzew - bo trzeba było drogę poszerzyć... może wybetonujmy całość miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.02.13, 13:12 Popieram i proszę nie zwracać uwagi na wpisy krytykujące. To są osoby wynajęte przez władze i opłacane, żeby w tzw debacie przeciwstawiały się sprawom oczywistym z punktu widzenia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.02.13, 21:50 > To są osoby wynajęte przez władze i opłacane, żeby w tzw debacie przeciwstawiały się > sprawom oczywistym z punktu widzenia społecznego. Kto nie z nami to przeciw nam? Trudno zrozumieć, że są inne zdania w tym temacie? Nie wszyscy jak widać w ciemno popierają utrzymanie obecnego chlewu jaki tam panuje. Sprawa oczywista to zrobienie z tego miejsca fajnego parku dla ludzi, oczyszczonego z chorych roślin i dzikich samosiewów. Odpowiedz Link Zgłoś
hektor51 Re: Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj 26.02.13, 10:48 topolino77 napisała: > Ja nie rozumiem agresywnych wpisów wszystkich tych, którzy tak wiele mają do po > wiedzenia... przede wszystkim czy Państwo są z Ochoty? czy Was dotyczy ta spraw > a? czy byliście w parku i wiedzieliście, które drzewa są do wycinki? czy cokolw > iek wiecie na ten temat? jeśli tak to może jakieś konkretne merytoryczne argume > nty? Ja osobiście byłam, obejrzałam wszystkie drzewa i nie jestem w stanie poją > c czemu większa ich cześć ma być wycięta. To ja mieszkam na Ochocie i to mnie d > otyczy ten problem. To ja płacę tu podatki, to ja chodzę na spacery do tego par > ku z dziećmi i z psem. To ja siadam na parkowej ławce i czytam... Pijaczkowie w > krzakach? w tych krzakach latem bawią się dzieci w Indian a jak ktoś chce pić > to będzie to robił czy wytniemy krzaki czy nie... podpisałam petycję i NIE JES > TEM EKOLOGIEM, nie przypinam się do drzew, nie latam nago po parku. A pomysł na > pisów na drzewach - rewelacja, przynajmniej ktoś w ładny, estetyczny sposób pot > rafi wyrażać swoja opinie - ale przecież najłatwiej krytykować w niewybrednych > słowach... W innym parku przy Wawelskiej właśnie wycięto polowe drzew - bo trze > ba było drogę poszerzyć... może wybetonujmy całość miasta? To nie są agresywne wpisy, tylko naga prawda. Potrzebujecie wybiegu dla swoich pupilków i haszcze są potrzebne dla załatwiania potrzeb intymnych. Także przez dzieciaczki. To naga prawda, która was boli, że ktoś obnaża waszą prywatę. Natomiast nadawanie imion drzewom, zapalanie zniczy, nazywanie higienicznych wycinek "rzezią" to zwykłe oszołomstwo, może nawet pogaństwo. Każdy normalny obywatel tego miasta ma prawo nazywać rzeczy po imieniu i protestować przeciwko plenieniu się prywaty i oszołomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.02.13, 21:48 > Ja osobiście byłam, obejrzałam wszystkie drzewa i nie jestem w stanie pojąc > czemu większa ich cześć ma być wycięta. Jesteś dendrologiem i wiesz po czym się rozpoznaje problemy roślin? Jak nie, to wybacz... Odpowiedz Link Zgłoś
topolino77 Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj m... 26.02.13, 15:54 hektor57 - no cóż... mam nadzieję, że nigdy nie będę miała nieprzyjemności spotkać Pana w parku, niby park dla wszystkich, ale czasem zastanawiam się czy nie powinno być jakiś ograniczeń dla niektórych ludzi, lub specjalnych miejsc w których mogli by kontemplować tylko swoje towarzystwo... zwłaszcza, że zapewne Pan również niewątpliwie męczy się w towarzystwie większości innych bywalców parku i miasta Odpowiedz Link Zgłoś
hektor51 Re: Mieszkańcy bronią drzew: "Ja żyję. Nie ścinaj 26.02.13, 18:10 Droga Topolino, wygląda na to że jesteś miłą osobą, ale nie zmienia to faktu, że w tej sprawie nie masz racji. Zostawmy urządzanie parków w rękach fachowców, a oszołomstwo niech przestanie się wtrącać. Wbrew szerzonym na forach opiniom, parkami opiekują się nie urzędasy z gminy, tylko specjaliści od zieleni. Na pewno nie chcą zrobić krzywdy drzewom i w ogóle parkom. Przynajmniej ja w to wierzę. Jeszcze jedno, gdybyśmy się spotkali w parku czy gdziekolwiek, na pewno byłaby to dla mnie sama przyjemność. Już Panią polubiłem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś