Dodaj do ulubionych

25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą obj...

20.04.13, 15:19
GRATULACJE DLA BIEGACZY, DUŻE BRAWA.
Obserwuj wątek
    • Gość: gaz cur... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 15:20
      A tunelem ich nie można puścić? Przecież miał być otwarty "na święta"...
    • nick_do_komentarzy 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą obj... 20.04.13, 16:32
      Dlaczego władze znowu blokują pół miasta z racji jakiegoś biegu? Czy nie można biegu zorganizować np. na Żeraniu? Tam tyle wolnego placu.
      • robert_wwa Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 20.04.13, 17:54
        A nie możesz jechać na Żerań tylko i w niedziele musisz się pchać wszędzie autem?
        • nick_do_komentarzy Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 20.04.13, 18:41
          A mógłbyś przestać wypowiadać się jak ostatni debil?

Blokady dotyczą TAKŻE komunikacji miejskiej!

Miesiąc temu przez te blokady spóźniłem się na ważny egzamin (za ok. 1000 USD), szczęśliwie złapałem po drodze taksówkę, który sam nie wiedział jak przejechać przez dany rejon kiedy jednocześnie zablokowano Wisłostradę, Sobieskiego, itd.

A Ty pewnie myslisz tak jak pierdzistołki z ratusza, że w niedzielę to się albo leczy kaca albo idzie na spacer, broń boże pracuje czy się uczy.

I teraz debilku jeszcze na koniec: nie mam w W-wie samochodu.
          • robert_wwa Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 20.04.13, 18:48
            Nie mam w wawie samochodu. Więc rozumiem, że nie jesteś tutejszy to co Cię obchodzi co się tu dzieje? A dwa "debilku" cóż człowiek się uczy ale kultury niestety ze studiów nie wyniesiesz a im mniej takich wykształconych tym lepiej.
            A komunikacja? Objazdy wystarczy się zorientować i wyjść wcześniej gdzie jest problem? Trzeba chcieć.
            • koronka2012 Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 20.04.13, 19:03
              Czepiasz się gościa bez sensu zupełnie. Jak ktoś ma spotkanie o 14 to musi wyjść z domu przed 10 i bezsensownie tracić pół dnia, bo inaczej może się nie wydostać w ogóle?

Po co zamykać ulice na Mokotowie od wczesnego rana, skoro biegacze pojawią się tam znacznie później? start maratonu jest o 9.30, biegacze najpierw lecą w stronę Żoliborza, potem zawracają, a np. Al. Wilanowska, KEN - zamknięte od 10tej?
              • robert_wwa Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 20.04.13, 19:21
                Czyli niech się nic nie dzieje bo kilka osób ma coś. Jutro/dziś w biegach weźmie 25 tys osób każda z 2-3 towarzyszącymi to już mamy 100 tys osób zainteresowanych bezpośrednio, do tego promujące miasto transmisje w TVP. To już absolutnie nie jest ważne?
                Jak ja mam coś ważnego na co nie mogę się spóźnić to staram się zorientować co i kiedy jest. Zamknięcia w wielu miejscach są czasowe do tego Policja w miarę regularnie powinna puszczać ruch na ile to będzie możliwe. Ale tak czasami trzeba wyjść wcześniej i tyle.
                • Gość: Mieszkaniec Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.13, 20:33
                  "Czyli niech się nic nie dzieje bo kilka osób ma coś. Jutro/dziś w biegach weźmie 25 tys osób każda z 2-3 towarzyszącymi to już mamy 100 tys osób zainteresowanych bezpośrednio, do tego promujące miasto transmisje w TVP. To już absolutnie nie jest ważne?"

Owszem. To jest mało ważne. Może ty sobie zamieszkaj w okolicy, w której masz co parę dni mecz na legii, co chwila jakiś bieg, albo inną imprezę. I po kolejnym tygodniu, w którym stałeś pół godziny w korku na zjeździe z Trasy Łazienkowskiej jeszcze ci zamykają wyjazd z domu. I nie, argumentu "trzeba było nie kupować mieszkania w takim miejscu" nie kupuję. Tu znacząca większość mieszkańców mieszka dużo dłużej niż zaczęły się maratony i nim miasto raczyło zrobić legii prezent w postaci nowego stadionu bez kompletnie żadnej sensownej infrastruktury.
                  A już najbardziej podoba mi się tan argument o promocji Warszawy. Wśród kogo chcesz tę Warszawę promować? Wśród kolejnych biegaczy - żeby przyjechali na następną imprezę? Wot, straszny zysk.
                  Po raz kolejny napiszę - najgłośniej za takimi imprezami krzyczą ci, którzy mieszkają w kompletnie innej części miasta, i których ona kompletnie nie dotyka.

"Jak ja mam coś ważnego na co nie mogę się spóźnić to staram się zorientować co i kiedy jest."

Wiesz, o ile półmaraton wkurzał mnie równie mocno, co ten jutrzejszy maraton "pełny", o tyle trzeba przyznać, że przeszło tydzień wcześniej pojawiły się na ulicach informacje. A tu? Nic.
                  • robert_wwa Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 20.04.13, 20:45
                    To trzeba się orientować. Informacje? Nie wiem jakie są ale o imprezie oficjalnie kiedy wiadomo od grudnia. A jutro do Centrum muszę do pracy dotrzeć ale po prostu sobie dojdę. Tak chcesz mieszkać w centrum to takie są udogodnienia poza wygodą na co dzień są też maratony i imprezy. Chcesz ciszę i spokój bez korków to niestety trzeba zamieszkać gdzieś indziej aniżeli w środku miasta. A, że nie kupujesz to nie mój problem. Ciszy i spokoju w środku miasta nie ma i nie będzie. Można zapobiegać informować leniwych którym trzeba podtykać wszystko pod nos ale imprezy będą nadal. A fundowanie stadionu ale ta Legia tam jest od bez mała 100 lat i na mecze chodziło znacznie więcej ludzi aniżeli dziś chodzi.

A w czym ty niby jesteś ważniejszy od tych 100 tys "nieważnych" osób? A promocja? Każde mówienie o mieście jest promocją i to akurat chyba rzecz oczywista. Jutro informacje w TVP, TVN i pewnie w głównych serwisach, że taka impreza była tu a nie gdzie indziej. Tak to jest promocja mówienie w pozytywnym kontekście.
                    • Gość: Mieszkaniec Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.13, 21:08
                      "To trzeba się orientować."

No jasne. Bo przecież obowiązkiem obywatela jest sprawdzać w pierdyliardzie miejsc czy przypadkiem nie ma meczu, jakiejś gó...anej imprezy na Torwarze, biegu, wyścigu... (i tak ostatnio lepiej z demonstracjami).

"Informacje? Nie wiem jakie są"

No właśnie. Nie wiesz, bo tu nie mieszkasz i łatwo ci mówić, że "tak się ma jak się mieszka w mieście". Informacji nie ma absolutnie żadnych.

"ale o imprezie oficjalnie kiedy wiadomo od grudnia."

Co to znaczy "oficjalnie wiadomo"? Mieszkańców nikt nie informował. Wiesz, ludzie naprawdę mają ciekawsze rzeczy do roboty w życiu niż sprawdzanie czy przypadkiem ktoś nie raczył zorganizować im maratonu pod oknem.

"A jutro do Centrum muszę do pracy dotrzeć ale po prostu sobie dojdę. Tak chcesz mieszkać w centrum to takie są udogodnienia poza wygodą na co dzień są też maratony i imprezy. Chcesz ciszę i spokój bez korków to niestety trzeba zamieszkać gdzieś indziej aniżeli w środku miasta."

Nie wiem czy zauważyłeś, ale ja nie narzekam na normalne uciążliwości życia w mieście. Te są dla mnie czymś oczywistym i jeśli będę chciał się ich pozbyć - zastanowię się nad wyprowadzką na wieś. Ja narzekam na kretyńskie dodatkowe utrudnianie życia mieszkańcom.
                      Gdyby to było tak, że raz w roku jest dobrze przygotowany maraton, o którym mieszkańcy są powiadomieni z sensownym wyprzedzeniem, nie miałbym z tym większego problemu. Ale tu co chwilę coś. Bo przecież nie można zrobić jednej imprezy na Pradze, drugiej na Jelonkach, trzeciej w Ursusie...

"A, że nie kupujesz to nie mój problem."

I to jest clou programu. Klasyczne polskie "to nie mój problem". Podobnie jak zastawianie samochodami chodników, albo psy srające po trawnikach.

"A fundowanie stadionu ale ta Legia tam jest od bez mała 100 lat i na mecze chodziło znacznie więcej ludzi aniżeli dziś chodzi."

Masz rację. Kluczowe jest tu "chodziło". Teraz bydło jeździ i rozjeżdża trawniki w okolicy i zastawia chodniki. A Straż Miejska ma to w dupie.

"A promocja? Każde mówienie o mieście jest promocją i to akurat chyba rzecz oczywista. Jutro informacje w TVP, TVN i pewnie w głównych serwisach, że taka impreza była tu a nie gdzie indziej. Tak to jest promocja mówienie w pozytywnym kontekście."

Jakbyś cokolwiek wiedział o marketingu, wiedziałbyś, że przekaz marketingowy powinien mieć jakiś cel. A jaki chcesz mieć cel w promowaniu Warszawy? I gdzie chcesz tę Warszawę promować? W Polsce? Myślisz, że ludzie w Polsce nie wiedzą że Warszawa istnieje? Na świecie? Myślisz, że przez fakt, że może gdzieś pod koniec programu informacyjnego pojawi się informacja, że w mało ważnym biegu w mało ważnym miasteczku wygrał jakiś Kenijczyk do Warszawy przyjadą turyści?
                      • robert_wwa Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 20.04.13, 23:24
                        Za dużo by odpisywać i prowadzić jałowe dyskusje. Trzeba się orientować co się w mieście dzieje banalne i ułatwia życie nawet jak coś mnie nie interesuje to mało co wtedy zaskakuje. Do reszty się nie dogadamy dla mnie im więcej imprez w mieście tym lepiej i oby się działo. Nie chcesz nie musisz tu mieszkać ja mieszkam ciut na uboczu bo to był mój wybór właśnie ze względu na to czym jest miasto. Ty wolisz być w samym środku ja nie. Bo miasto się dla Ciebie nie zmieni.
                        • Gość: jesteś ciul Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.04.13, 14:03
                          Zabrakło argumentów na celną i logiczną ripostę? Jesteś ordynarnym tłukiem i tyle.
                    • nick_do_komentarzy Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 20.04.13, 22:47
                      "To trzeba się orientować. Informacje? Nie wiem jakie są (...)"

To powiem Ci jakie były ostatnio: na przystankach tylko lakoniczne "w godz. 9-15 niektóre linie mogą kursować rzadziej", co oznaczało w praktyce, że autobus o 9.30 podjechał normalnie, ale ten następny nie podjechał już w ogóle. A co ciekawe ta sama linia w przeciwnym kierunku kursował już normalnie. Była linia zastępcza Z coś tam, która zawoziła pod Torwar, czyli skąd żaden inny autobus nie kursował, bo Wisłostrada była zamknięta.

Nie byłem jedynym pasażerem, który był zdezorientowany.

Rowerem jeździłem w wieku 6 lat, wybiegałem się w szkole, podobnie z rolkami i naprawdę nie rozumiem co ci ludzie próbują pokazać światu.

• robert_wwa Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 20.04.13, 23:29
                        To, że ktoś zaskoczony to akurat absolutnie o niczym nie świadczy. Zmian w komunikacji jest sporo to fakt, ale ludzie zawsze tłumnie są zaskoczeni a co to się dzieje? Ostatnio niedaleko mnie był problem z "17" i ludzie 2 tygodnie zdziwieni a co to dlaczego dalej nie jedzie w momencie kiedy dzielnica tym żyła. Wystarczy raz w tygodniu wpaść na stronę ZTM i zobaczyć jakie zmiany planują. Na majówkę ma być remont tramwajów i mogę się założyć, że masa osób przyjdzie i zapyta "a co to się dzieje?" a wystarczy zajrzeć do pracy czy portali warszawskich aby zwyczajnie wiedzieć co się dzieje i kiedy.
                        • nick_do_komentarzy Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 20.04.13, 23:57
                          Ty dalej nie rozumiesz: ja SPRAWDZIŁEM wcześniej te informacje o biegu, tylko co mi z takiej informacji, że może autobus będzie kursował od 15, a może 2 h wcześniej?

I specjalnie wyszedłem wcześniej, aby zdążyć i mój autobus miał przyjechać, a nie przyjeżdżał, bo organizator postanowił wcześniej zamknąć most niż planował.
                        • Gość: Mieszkaniec Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.13, 16:57
                          Wiesz, jechałem dziś autobusem rano. I samo ZTM skierowało autobus na trasę, która była zamknięta i kierowca musiał kombinować inną drogą.
                          To tyle w temacie informacji i zaskoczeń.
                    • Gość: qq Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 23:57
                      sobie żartujesz w sensie, że Warszawa potrzebuje się w Polsce promować???
                    • Gość: qq Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.13, 00:22
                      nie chodzi o to, czy te rzekome 100.000 osób zainteresowanych tym biegiem jest ważne, czy nieważne. Ja do nich nic nie mam, odpowiedzialność za wszelkie problemy spada na organizatorów i - przede wszystkim - władze miasta.Rzecz w tym, że ten bieg utrudnia życie może 50, a może 200 tysiącom ludzi - mieszkańców. Czy oni są nieważni?
                      Ja na przykład planuję jutro wyjechać z miasta - wolno mi czy nie? I nie wiem czy mi się uda oraz ile to potrwa. A wstawać w tym celu o 5 rano nie zamierzam.
                      Dodajmy, że co bieg to inna trasa, jaka się tam komu ubrda. Tak że nawet nie sposób się tego nauczyć.
                      Promocja jak 150.
                • Gość: qq Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 23:54
                  policja powinna puszczać ruch, ha ha ha. Powinna znaczy, że nie będzie puszczać, tak to niestety wygląda. bo ciągnie się jakiś maruder albo jest podobny powód.
                  Promuj sobie miasto w inny sposób, zresztą gdzie niby te transmisje będą, a jeśli już to kto to będzie oglądał?? I jaka z tego realna korzyść dla miasta?
                  No chyba, że ktoś ciekaw, czy eksplozji nie będzie.
                • m_234 Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 21.04.13, 08:40
                  Promocja, mówisz? Wolałbym inną. Wolałbym zrobione obwodnice, aby TIR-y nie musiały przez Warszawę przejeżdżać, wolałbym więcej parkingów, zwłaszcza piętrowych, a nie budowanie dzielnic z biurowcami zupełnie bez wyobraźni. Gdzie ci ludzie mają zaparkować?
                  Jedynym, w miarę sensownym środkiem komunikacji w tym mieście jest jednoślad. Jakikolwiek. Tylko, że nie bardzo widzę, jak jednośladem pojechać po dzieci, zrobić zakupy i jeszcze nie zapominajmy o klimacie. Zima i takie tam.
                  Powiesz, że jest komunikacja miejska. Hłe hłe. Nie każdy jest emerytem i ma tyle czasu, żeby podróżować autobusami.
                  Załóżmy, że mieszkasz na Czerniakowskiej, nieopodal Legii. Sprawdź, gdzie jest najbliższy markecik... Nie męcz się. Daleko. Robienie zakupów codziennie - odpada. Zostaje właściwie niedziela. Ale nie zrobisz, bo właśnie odbywa się promocja Warszawy. Albo nie pojedziesz do centrum, bo przemarsz, bo protest, bo ktoś chory na główkę wymyślił stadion w środku miasta, bo walczą o niepodległość i TV TRWAM, bo mecz na Legii, bo...
                  Jeśli paraliż miasta uważasz za jego promocję, to raczej nie jesteśmy w stanie się dogadać.
                  Jak myślisz, jakby HGW mieszkała na Czerniakowskiej, to gdzie odbyłby się maraton? ;)

Nie mieszkam na Czerniakowskiej.
                  Nie mieszkam w Warszawie.
                  • Gość: le Ming Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.jmdi.pl 21.04.13, 15:35
                    "Robienie zakupów codziennie - odpada. Zostaje właściwie niedziela."

A co z sobotą?
                    Zresztą tak biegi masowe w w-wie masz trzy w roku. Nie przesadzasz z tymi zakupami?
        • Gość: qq Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 23:47
          autem nie autem - i tak się nie dostaniesz. Co ma do rzeczy środek lokomocji?
          akurat mieszkam w miejscu, gdzie biegnie każdy maraton, a nie mam chęci kibicować - i co mam zrobić???
          • dean08 Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 21.04.13, 13:21
            Mieszkasz na Czerniakowie lub w okolicach to zostałeś złożony na ołtarzu promocji miasta (zasadniczo wszystkie kretyn-maratony odcinają Czerniakowską). Jeśli masz samochód to masz cień szansy dostać się opłotkami na Trasę Siekierkowską a potem na prawą stronę Wisły i mostem Grota (najbezpieczniej) objechać ten kurnik zwany maratonem. W innej wersji to zostaje Ci poruszanie się na piechotę bo komunikacja miejska jest wtedy fikcją.
          • Gość: le Ming Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.jmdi.pl 21.04.13, 15:37
            > akurat mieszkam w miejscu, gdzie biegnie każdy maraton, a nie mam chęci kibicować - i co
            > mam zrobić???

Akurat mieszkam w miejscu, gdzie jeżdżą autobusy, których nie lubię. I co mam zrobić?!
            • Gość: agi Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.04.13, 22:51
              zenada nie porownanie. Autobusy sluza wszystkim mieszkancom miasta, a maraton sluzy niewiadomo komu. to nigdy nie powinna byc impreza miejska - duzo lepiej sie biega po obszarach wiejskich i to wszystkim biegaczom doradzam
    • robert_wwa Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 20.04.13, 17:55
      25 tys osób to już robi wrażenie. 3 dystanse ale jednak maraton to nie dla każdego a tak mamy święto biegowe dla każdego bo 10 km spokojnie można już zrobić. Fajnie, że coś się dzieje.
      • ilanek Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o 22.04.13, 01:20
        Tak jakbyś nie wiedział o co chodzi ? Maraton warszawski jest organizowany jak co roku jesienią. Ta akcja do czystej wody promocja Orlenu (a nie Warszawy, bez żartów). Termin też nie został wybrany przypadkowo, bo na ten sam dzień zaplanowana była (największa w Europie) sztafeta maratońska, którą Orlen przy okazji postanowił zniszczyć swoim "marathonem". Nie rozumiem dlaczego miasto wyraziło zgodę na kolejny maraton w Warszawie i zamknięcie ulic. Która stolica w Europie robi dwa maratony miejskie w roku ? Oczywiście kosztem mieszkańców.
    • Gość: Anty-Krawiec Nasz Orlen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 20:14
      Jutro przyjeżdżamy będzie nas 600 z PKN-u pokażemy Jackowi co myślimy o jego maratonie:) Widzimy się przy linij mety. POzdrawiam z Płocka.
      • Gość: qq Re: Nasz Orlen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.13, 00:03
        własnie, może niech się Płock promuje (na zdrowie!), bo nam już wystarczy
    • ragol Hipokryzja 21.04.13, 06:45
      Szczytem hipokryzji jest fakt, że imprezę w teorii promującą zdrowy tryb życia sponsoruje koncern paliwowy...

• skomentowawszy Re: Hipokryzja 21.04.13, 08:34
        tak to już jest. igrzyska olimpijskie sponsoruje producent niezdrowo słodkich napojów gazowanych, mistrzostwa w piłce producent piwa, a w skokach narciarskich udziela się producent niezdrowego napoju dodającego skrzydeł. sport, czy to profesjonalny czy masowy, jest medialny, a reklama na mediach stoi.
      • ilanek Re: Hipokryzja 22.04.13, 01:12
        Niech sobie promuje, ale u siebie a nie kosztem Warszawy.
    • Gość: Tomo 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą obj... IP: *.merinet.pl 21.04.13, 08:33
      Nie ma to jak komentarze bandy frustratów, których jedynym ruchem w życiu jest wyciągnięcie browara z lodówki i sięgnięcie po pilota od TV...
      • Gość: jarhead No, nie tylko. IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 10:49
        "nick_do_komentarzy" lubi także "kultowe klubokawiarnie" i jest przeciwnikiem ciszy nocnej, ale nie lubi zamykania ulic dl maratonów warszawskich.

Bo ci pieprzeni maratończycy tak głośno tupią.
        • Gość: Marti Brawo maratonczycy, do przodu!!! :-))) IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 11:29
          Brawo maratonczycy, do przodu!!! :-)))
          • wacek69 Re: Brawo maratonczycy, do przodu!!! :-))) 21.04.13, 11:51
            No do przodu, jasne ze nie do tylu. Za pieniadze Orlenu z wyzszych cen benzyny zamkneli cale miasto i wszyscy sa wzuszeni ta szlachetną ideą
      • Gość: agi Re: 25 tysięcy osób pobiegnie w maratonie. Będą o IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.04.13, 21:57
        sam jestes frustrat ktory musi sie swoim hobby afiszowac glownymi ulicami miasta. bo w zaciszu to juz nie ten efekt. idea maratonow zamykajaca pol Warszawy jest dla mnie kompletnie nie do zaakceptowania bo utrudnia zycie WIEKSZOSCI mieszkancow ktora w maratonie udzialu nie bierze. wiecej, ma go kompletnie w powazaniu
    • Gość: ha ha ha Biegnie Orlen Warsaw Marathon. Niektóre ulice z... IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 11:52
      owczy pęd!!!! biegacze-wariaci ktorzy w wiekszosci nie sa warszawiakami (np adam malysz i j. kowalczyk) czyli tak zwane słoiki utrudniaja zycie 99,9 % mieszkancow tego miasta.. to lemingi ktore nabraly sie na lans na bieganie.. żal mi tych smutnych ludzi... małysz chociaz jest milionerem a wy bidaki bedziecie egzystowac w tych gettach pod warszawa..zostalo wam tylko bieganie.. ha ha ha
    • Gość: Lump z brzeskiej Od każdego biegającego maratom po asfalcie IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 12:06
      idioty powinni wziąć oświadczenie, że kręgosłup i stawy będzie leczył na własny koszt. Nie dość, że miasto zablokowane to jeszcze hodowla kalek...
    • Gość: Warszawski Słoik Biegnie Orlen Warsaw Marathon. Niektóre ulice z... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 21.04.13, 12:35
      Rzygać mi się chce jak widzę jak Polacy nie szanują swojego języka. Jak można Polski maraton pisać w jeżyku angielskim. Widać że lemingi znad Wisły już dawno sprzedały się zachodowi.
    • zalobanarodowa Biegnie Orlen Warsaw Marathon. Niektóre ulice z... 21.04.13, 12:54
      Zgłaszam to na milicję
    • nick_do_komentarzy Biegnie Orlen Warsaw Marathon. Niektóre ulice z... 21.04.13, 15:17
      Zgodnie z mapką to po punkcie 1 następuje punkt 3, a 2 jest na samym końcu. Weź i tu coś zrozum.
    • Gość: pat A w maratonie pobiegło tak naprawdę 3951 osób.. IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.04.13, 15:59
      ..gdzie to 25 tysięcy? GW przelicza maratończyków jak Sakiewicz ze spółką uczestników smoleńskich wypraw kryżowych..

źródło: www.domtel-sport.pl/wyniki/?offset=39&co=9&bieg=1
      • Gość: Mieszkaniec Re: A w maratonie pobiegło tak naprawdę 3951 osób IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.13, 17:00
        Nie do końca. Tylu dobiegło w regulaminowym czasie i zostało sklasyfikowanych. 25 tys. pewnie się zgłosiło. A prawda leży - jak zwykle - gdzieś pośrodku.
    • Gość: mex Orlen Warsaw Marathon: Niektóre ulice były zamk... IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 17:09
      mam wrazenie ze w zdm i ratuszu pracuja imbecule. na ursynowie zamiast jednej glownej drogi zablokowali dwie. do Wilanowa wracalem 1.30 h.
      • billy.the.kid Re: Orlen Warsaw Marathon: Niektóre ulice były za 21.04.13, 19:17
        nosz q....a. w jakim to psim języku
        ORLEN WARSZAW MARATHON.
    • rkkrakow Powinni zakazac 21.04.13, 21:51
      uwazam ze powinni tych maratonow zakazac w W-wie. Co to za dziwny pomysl zeby zamykac pol miasta, reorganizowac ruch na najwiekszych arteriach, zwolywac pol garnizonu policji bo pare osob chce sobie pobiegac?? ani z tego pieniedzy ani innych benefitow, same problemy. Niech sobie biegaja prosze bardzo, to zdorwe nawet, ale po lesie kabackim czy po puszczy kampinoskiej a nie przez srodek miasta, tym bardziej ze to bedzie dla tych ludzi zdecydowanie zdrowsze niz bieganie w spalinach miejskich. Czy ludzie w ogole sobie zdaja sprawe jakie to jest kosztowne dla podatnika, urzadzenie takiego biegu?? sluzby miejskie trasy samochodow zmieniaja nieodplatnie (w znaczeniu nie placi im organizator imprezy) ale na pewno nie za darmo (wiec placi za to miasto=podatnik). Policji rowniez nie placi organizator imprezy, ale dyzury policjantow nieodplatne w dzien maratonu oczywiscie nie sa - placimy za to my podatnicy. A jutro jak bedzie wypadek to z policji beda jechac wieki bo bedzie tylko jedna zaloga (bo dodatkowo po dyzurze nalezy sie wolne i wiekszosc zalog wlasnie bedzie je odbierac po niedzieli). Po diabla ludzie chca biegac w srodku miasta utrudniajac zycie innym? Jaka idea w tym jest? Jak pobiegna w lesie to juz nie bedzie takiego szpanerstwa czy jak?? Koniecznie ich inni musza widziec i podziwiac jacy to sa wspaniali. Nie kumam, nie popieram i wkurzaja mnie korki w miescie bo nawet z dzieckiem do Lazienek sie dzisiaj nie bylo jak przebic z Ursynowa. Bardzo lubie ruch i wysilek fizyczny ale nie oznacza to ze moi sasiedzi maja przez to cierpiec. Jakos sie z tym nie afiszuje po centrum i nie kaze zamykac przed soba obwodnic.
      • ilanek Re: Powinni zakazac 22.04.13, 01:13
        rkkrakow napisał:

> uwazam ze powinni tych maratonow zakazac w W-wie.

Szczególnie takich, których jedynym celem jest promocja jakiegoś koncernu naszym kosztem.
    • ilanek Poniżej 4 tysięcy 22.04.13, 01:25
      W "marathonie" orlenu biegło nie 25 tylko poniżej 4 tysięcy i dla tej grupki trzeba było zablokować miasto na pół dnia.

Tymczasem w tym samym czasie w sztafecie maratońskiej w parku na kępie potockiej (bez pomocy orlenu i bez blokowania ulic) pobiegło 500 drużyn po 6 osób każda.

Ale tego już media nie zauważyły, bo piszą tylko to, co im PR Orlenu zasponsoruje.
      • rkkrakow Re: Poniżej 4 tysięcy 22.04.13, 01:33
        o i taki maraton po parku popieram w pelni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka