Dodaj do ulubionych

Policja szuka osób, które puszczały lampiony na...

IP: *.108.152.81.wlantech.pl 23.04.13, 20:27
hahaha... kolejny absurd made in Poland.
Policja ściga za puszczanie lampionów bo chyba niedźwiedzie mogły je zjeść.
Szkoda, że nie łapali na radar.
Obserwuj wątek
    • ilanek biurokracja 23.04.13, 20:36
      Precz z biurokracją i kontrolowaniem naszego życia przez urzędników. Do ilu urzędów trzeba zgłaszać taką imprezę ?

A policja to już zupełnie nie ma nic do roboty ?
      • Gość: Marcin Re: biurokracja IP: *.dynamic.lte.plus.pl 23.04.13, 20:47
        Nie wiem co policja ma do roboty, a czego nie ma, ale wszyscy odpowiedzialni za ten bajzel, powinni ponieść surową karę. I nic do tego nie ma biurokracja. Natomiast krótkowzroczność i głupota organizatorów oraz uczestników - jak najbardziej tak.
        • Gość: qaz Re: biurokracja IP: 68.67.68.* 24.04.13, 10:56
          Marcinie lepiej byłoby obciążyć organizatorów kosztami sprzątania i leczenia zwierzaków, etc. Szykanie wszystkich uczestników to absurd i strata czasu. Policja ma poważniejsze zadania do wykonania a nie takie pierdoły.
          • Gość: xzzxczcz nastepnym razem niech zorganizuja puszczanie bąków IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 15:53
            banda niedojebow pejsbukowych
        • Gość: kiepski Re: biurokracja IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.04.13, 11:53
          Krótko mówiąc DEBIL
      • Gość: agi Re: biurokracja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.13, 20:55
        choc nie jestem fanka biurokracji to niestety w tym przypadku okazuje sie ze urzednicy musza myslec za cymbalow ktorzy maja takie pomysly - wyglada niestety ze tak trzeba inaczej ludzie nie potrafia wykrzesac z siebie odrobiny myslenia logicznego co moze sie stac jak sie zaczna bawic ogniem w srodku miasta. dobrze ze tym razem szczesliwie nic nie splonelo
      • Gość: J Re: biurokracja IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 21:17
        A jak taki lampionik coś podpali? np samochód lub coś innego? to gamonie nie pomyśleli.
        • Gość: cymbałmistrz [...] IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.04.13, 09:10
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • lukask73 tempy itd. 24.04.13, 09:42
            Gość portalu: cymbałmistrz napisał:

> Gościu malowany samochodu nie podpali bo leci doputy nie zgaśnie tempy cymbale
            Przestań obrażać, tylko naucz się ortografii i rozmawiaj.
            W Poznaniu przez takich głupków spłonął dach jednego domu.
            Nad morzem byłem świadkiem, jak idioci lampionem podpalili żywe drzewo.
            Pozostawianie otwartego ognia a tym bardziej pozwalanie mu na poruszanie się w niekontrolowany sposób powinno być traktowane jak świadome zagrożenie życia.
        • Gość: ubu król Re: biurokracja IP: *.play-internet.pl 24.04.13, 09:21
          1. Palący się Lampion stwarza niestety zagrożenie i to główny zarzut..
          a.) czy miastu, policji bardziej przeszkadza fakt zasmiecenia czy to , że ludzie dobrej woli zebrali sie by razem coś zrobić bez pieczątek miasta ?
          a może oni też by mogli sie zebrać by pomóc posprzątać

2.Urząd który wydał zezwolenie, powinie zapytać , zwrócić uwagę, że potrzebne moga być inne zezwolenia.
          a. Po co angażować policje w sprawie nie udowodnienia? czo kto puszczał ??
          3. na sprzątanie miasta płacimy podatki, Ci puszczający też. ile śmieci , reklamówek, butelek, wala sie po parkach? papierowy lampion nie jest zagrożeniem dla środowiska raczej.
          4. miasto samo organizuje podobne imprezy.. w wyniku "przetargu" wyłania "najkorzystniejszego" wykonawce puszczenia sztucznych ogni, lampionow a także sprzątanie po tym.
          5 miasto za podatki zbudowało stadiony zrobiło b. drogie imprezy dla fanów piłki .
          wiele miast udostępnia kibolom autobusy w cenie biletu na mecz, gdyż i tak chyba jeszcze nie widziano grupy kiboli ( nie kibiców) która kupiłaby bilety na MPK czy PKP
          a.) w przeciwieństwie do Puszczaczy" lampionów ( za własną kasę z której państwo ma VAT i PIT) , między kibolami dochodzi do regularnych działań bojowych, także z użyciem broni, a przy okazji do demolki okolicznego terenu, autobusu, stadionu czy oddziałów policji postawionych na nogi w związku z meczem..
          b.) ale jeszcze chyba żaden klub nie zapłacił za akcje porządkowe, demolkę, grafiti swoich fanów.. płacą wszyscy podatnicy
      • stefanpajonk Re: biurokracja 23.04.13, 21:24
        czyli rozumiem że zaprószanie ognia twoim zdaniem to całkiem normalna sprawa.
        Jeśli ktoś puści lampion i zajmie się ogniem strych albo elewacja budynku to zostanie to pozostanie to bez konsekwencji ? Konsekwencje poniesie osoba która puściła lampion, równie dobrze w środku miasta możesz urządzić sobie ognisko i zostawić je płonące.

Ale mam wrażenie że jesteś jedną z tych osób która nic nie widzi zdrożnego w grilowaniu na balkonie albo w gęstwinie lasu.
      • Gość: jarhead Czas dorosnąć! IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 22:43
        Co jest chłoptasiu?
        Puszczałeś lampioniki, narobiłeś bałaganu, a teraz boisz się konsekwencji?
        • Gość: wrr niech POlicja PO IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.13, 22:58
          informacje zgłosi się do bufetowej!
        • Gość: ofca_chamów Re: Czas dorosnąć! IP: 159.253.7.* 24.04.13, 09:27
          Nieporadne państewko. Muszą koniecznie przypisać lampion do uczestnika.
      • Gość: JA Re: biurokracja IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 02:41
        Do ilu urzędów trzeba zgłaszać taką imprezę? - zastanawia się misio w ZOO, tuż przed zgonem po zjedzeniu paru "niewinnych" drucików, które pojawiły się nagle jako manna z nieba. Do ilu urzędów....myśli palący się właśnie las lub też jakaś hurtownia, magazyn, albo Twój dom.
        Gratulacje dla bezmyślności.
        • spock2 Z tym misiem to dziwna sprawa 24.04.13, 08:24
          Wczoraj było że misio zeżarł te druty, a dzisiaj już że "mógł zeżreć" - czyli afera trochę naciągana, co prawda fakt faktem że organizatorzy tej akcji to idioci ale skończyło się na zaśmieceniu terenu a nie jakiś wielkich pożarach czy trupach misiów w zoo to skąd taka awantura?
          • Gość: m-ki Re: Z tym misiem to dziwna sprawa IP: *.xdsl.centertel.pl 24.04.13, 09:53
            Awantura jest bo ludzie są oburzeni tym że w weekend spacerowało się po Parku Praskim jak po śmietniku. I pewnie nie udzielałbym się tutaj gdyby ktoś to posprzątał po imprezie. A tak zamiast spędzić czas na pokazywaniu dzieciom budzącej się do życia przyrody odpowiadałem na pytania dlaczego na drzewach zawieszone są śmieci.
            Jedyny plus z tej całej historii to to że może dzieciaki coś zrozumiały i w przyszłości zastanowią się zanim zrobią taką głupotę
      • Gość: sdf Re: biurokracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.13, 07:16
        10 ts ludzi jak zakładał organizator.. po dychu za lampion. Lemingi wypuściły z dymem dobrej klasy auto blokując jednocześnie okęcie, trując niedźwiedzia polarnego i narażając miasto na nadprogramowe sprzątanie.
        Czy tych 100000zł (szacunki pewnie grubo zawyżone ale niech będzie 50 tys) nie można było wrzucić do puszki i przeznaczyć na książki dla biednych dzieci? Zasponsorować im kurs jezykowy? Ano nie... bo w polskce mamy do czynienia z debilnym baranim pędem do imprez masowych w których każdy musi oniecznie coś zamanfestować mimo że wiecej z tego kłopotów niż pożytku. No ale przeciez tylko pozornie o manifestację chodzi. Tak naprawdę to chodzi o reklame sponsora maratonu, sprzedanie iluś tam tys lampionów itd itd
        • spock2 Nie wydawaj czyjejś kasy 24.04.13, 08:26
          Równie dobrze zamiast grubych milionów na katabasów nasze państwunio mogłoby finansować te szczytne cele.
          • Gość: kkk Re: Nie wydawaj czyjejś kasy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.04.13, 08:46
            Państwo tworzymy my. A najzwyklejsze nie śmiecenie nic nie kosztuje.
            • spock2 Naiwniak 24.04.13, 08:48
              Państwo tworzymy my, błehehehehe.
              • przechrztaimason Re: Naiwniak 24.04.13, 08:57
                A co ciulu? Nie poczuwasz sie do odpowiedzialności? I przez takich bezmyślnych gó...zjadów jak ty jest śmietnik
                • spock2 Lewą nogą się wstało? 24.04.13, 09:00
                  Weź waleriankę zamiast szczekać na lewo i prawo. Jak jest naśmiecone to niech odpowiednie służby które za to biorą kasę posprzątają.
                  • przechrztaimason Re: Lewą nogą się wstało? 24.04.13, 09:01
                    Sprzata się po sobie gnoju, bo nie po to płacę podatki, by taki pasożyt miasto zaśmiecał. Pewnie nawet nie rozumiesz związku między wydatkami a dochodami głąbie.
                    • spock2 A płacisz jakieś podatki? 24.04.13, 09:21
                      A ja płacę podatki żeby se popuszczać lampiony.
                      • palo_ma1 Re: A płacisz jakieś podatki? 24.04.13, 10:02
                        spock2 napisał:
                        > A ja płacę podatki żeby se popuszczać lampiony.

Płacisz podatki, żeby dostać pałą w d. (jak najbardziej słusznie),
                        za puszczanie lampionów
                      • Gość: antylampion Re: A płacisz jakieś podatki? IP: *.mysmart.ie 24.04.13, 15:22
                        Słuchaj imbecylu, jeśli mi taki lampion na chatę wpadnie i spali dach to ty za to bekniesz!!
                        Jeśli to samo się stanie ale z imprezy "legalnej" to straty pokryje ubezpieczyciel tejże imprezy masowej. To samo ze sprzątaniem tego syfu.

Rozumiesz różnicę ??
                      • Gość: agi Re: A płacisz jakieś podatki? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.13, 00:53
                        a ja place podatki (i sadze ze wieksze od Twoich) po to zeby takich cymbalow jak Ty ganiala policja. Mam wrazenie ze niestety inny poziom argumentacji do was po prostu nie trafia. puszczanie lampionow w srodku miasta to nie jest dobra zabawa - to jest powazne zagrozenie dla mieszkancow i zwierzat obok a niedostrzeganie/celowe omijanie tego problemu to po prostu szczyt glupoty badz egoizmu, zalezy co jest akurat u danej osoby przewazajace
                  • Gość: hehe Re: Lewą nogą się wstało? IP: *.icpnet.pl 24.04.13, 09:07
                    lewaku, sluzby i sluzby. sluzby to cie powinny namierzyc bo pewnie do lasu smieci wyrzucasz, nie zdziwilabym sie - 'bo przeciez sluzby za to biora kase zeby sprzatac, to se pie...e swoje smieci gdzie chce'
                    • spock2 Jakie służby? 24.04.13, 09:21
                      KGB, CIA czy Mossad?
                      • Gość: Petruszek Re: Jakie służby? IP: *.181.10.40.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.04.13, 11:51
                        MPO debilu. :-)
                  • Gość: kkk Re: Lewą nogą się wstało? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.04.13, 09:08
                    Chodzi o to że wystarczy nie śmiecić. Dużo to kosztuje wysiłku i pieniędzy?
                    • spock2 Zaraz zaraz, to chodzi o śmiecenie? 24.04.13, 09:22
                      Bo ja czytam że misie w zoo masowo padają bo najadly się drucików i samochody masowo płoną od palących się spadających lampionów.
                  • Gość: misio Re: Lewą nogą się wstało? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.04.13, 10:40
                    wiec barani lbie ..dzis przychodze pod drzwi twego mieszkania i nawale ci rzadka kupe na wycieraczce a ty to sobie posprzatasz bo to twoja wycieraczka ciu.....lu glupi.
        • michust Re: biurokracja 24.04.13, 09:30
          heh nie czytalem forum kilka miesiecy ze wgledu na saczacy sie jad az do dzisiaj i co jad sie nie saczy tylko leje sie szerokim strumieniem
          co do lampionow coz jak ze wszystkim innym my jako nacja jestesmy jak papuzki tudziez malpki ewentualnie lemingi wszystko na pokaz a najlepiej grupowo kije, lampiony, znicze olej lniany i ..j wie co jeszcze
          jestesmy narodem o zje....nych genach veto wojny powstania zabory komuna dokonaly dziela zniszczenia w kodzie dna
          jako naj we wszystkim (najmadzrzejsi, najsprytniejsi, najzamozniejsi, najzdrowsi, naj naj naj ) nie zauwazamy ze tak nie jest
          sam czasami przylapuje sie na tym ze jestem naj moze nie na skale lampionow ale jednak i to jest smutne przynajmniej zdaje sobie z tego sprawe
          te lampiony to lampiony na miare naszych mozliwosci
          szkoda
        • Gość: Ech Re: biurokracja IP: *.vudoohosting.com 24.04.13, 11:08
          Niestety to prawda :( Winna jest też pogoda a raczej wiatr.
        • Gość: A.K. Re: biurokracja IP: 194.246.124.* 24.04.13, 12:02
          Pięknie powiedziane. Flacha za tą wypowiedź Tobie się należy :)
      • Gość: Olaf Re: biurokracja IP: *.polimex-mostostal.pl 24.04.13, 08:40
        Nie widzisz niebezpieczeństwa? Musi stać się jakaś tragedia żeby dotarło do małego rozumku? Takie żałosne imprezki nigdzie w Europie bez zgody władz nie mogą mieć miejsca.
        • spock2 A stało się coś? 24.04.13, 08:49
          Na wypuszczonych 10 tysięcy lampionów ani jednego pożaru? Te lampiony to nie działają tak że wypalają się w powietrzu i na dół spada już tylko nieszkodliwy wrak? Bez nadmiernej paranoi bo wam żyłki puszczą.
          • przechrztaimason Re: A stało się coś? 24.04.13, 09:00
            Jak widac po syfie w Parku Praskim zdecydowanie nie, złamasie. Zagoniłbym cię ofiaro pękniętego kondona do sprzatania, tobys przestał chcrzanić jak potłuczony bezmyślny gimbus, którego jak się po ryju nie natrzaska, to nie wie o co chodzi.
            • Gość: A.K. Re: A stało się coś? IP: 194.246.124.* 24.04.13, 12:05
              Pełen szacun za próby dyskusji z przedstawicielem "pokolenia fejsika".
          • pataran Re: A stało się coś? 24.04.13, 09:38
            Ja widziałem jak takie lampiony spadają z palącym się ogniem. Jak nie rozumiesz problemu, to życzę ci, żeby kiedyś taki lampion spadł ci na głowę. Jak poczujesz smród własnych palonych włosów a potem będziesz czekać aż ci włosy odrosną, to może zrozumiesz. Większych nieszczęść wynikających z tych lampionów nie będę ci życzyć. Może poza tym jednym przypadkiem braku podstaw rozsądku jesteś dobrym człowiekiem i szkoda by cię było stracić.
            • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Dobry czlowiek mysli o innych IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 10:53
              Ten kretyn mysli tylko o sobie i widzi tylko siebie. Nie moze byc dobrym czlowiekiem i lepiej by bylo, gdyby go nie bylo.
        • jaceq Re: biurokracja 24.04.13, 09:44
          Gość portalu: Olaf napisał(a):

> Musi stać się jakaś tragedia żeby dotarło do małego rozumku?

O czym Ty piszesz? Przecież to fejzbuk. Tam takie zjawiska jak inteligencja w ogóle nie występują.
      • jaceq Re: biurokracja 24.04.13, 09:15
        ilanek napisał:

> Do ilu urzędów trzeba zgłaszać taką imprezę ?

Do urzędów to może niekoniecznie, ale ja bym zgłosił do osobników typu braci Carnajew. Niechby wpadli na imprezkę z plecaczkami...
      • pataran Re: biurokracja 24.04.13, 09:28
        O czym piszesz człowieku? Ta impreza w ogóle nie powinna się odbyć. Puszczanie w powietrze takiej ilości wolnego ognia w środku miasta świadczy tylko i wyłącznie o głupocie zarówno organizatorów jak i wszystkich, którzy się do tego przyłączyli. Obserowałem to nad polskim morzem latem i widziałem ogień spadający między domki kempingowe.
        Wypuszczanie czegoś takiego powinno być karane mandatami i to wysokimi.
        Byłeś tam i puszczałeś, że tak odwracasz kota ogonem?
      • przemek266 Re: biurokracja 07.01.15, 14:48

Ma Pani rację, ponieważ biurokracja jest tak pomyślana aby stanowiła współzależności między urzędnikami. Biurokracja jest czymś w rodzaju sekty lub łatwą Drogą kariery. Ciepła posadka i stała pensja. Wszystkim zainteresowanym zjawiskiem Werberowskiej biurokracji polecam tekst pod tym linkiem Tekst linka Zapraszam.
    • Gość: tabur Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.xdsl.centertel.pl 23.04.13, 20:37
      Nareszcie. U mnie na podworku i na drzewie jest ich siedem. Jeden spadl na balkon. Dobrze ze nie splonelo nic. To chore, zeby takn nie liczyc sie z innymi ludzmi (i ze zwierzetami!) i narażać innych.

Czy ktos moze mi pomoc, moze wiecie, gdzie nalezy zgłosic zniszczenia lampionami i zasmiecanie? Kto za to bedzie placil?
    • Gość: henio Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.13, 20:46
      hahaha, ja idę puścić bąka i też będą mnie szukać??? :)))
      lubię te kryminały pisane przez GW
      • Gość: super_benek Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 21:02
        Rozumiem, ze powyzej komentuja znajomi organizatorow, bo w taki brak wyobrazni trudno uwierzyc. Pojde sobie rozrzucic 5 000 kartek papieru, bo mi to sprawia przyjemnosc, w dodatku w okolicy waszych ogrodkow. Cieszcie sie, bo przynajmniej nic sie wam od nich nie zapali, a wasze zwierzaki nie ucierpia. Zbierajac te smiecie ze swoich drzew i balkonow na pewno bedziecie o mnie cieplo myslec.
        • Gość: kasior Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.04.13, 10:48
          a ja bym im przed altankami nasral na wycieraczke rzadka kupe i niech sobie posprzataja baranie lby
    • Gość: agi Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.13, 20:49
      absurd?? chyba nie wiesz co mowisz. Bylam nad Wisla dzien po tym jak jacys idioci wypuscili setki tych lampionow i wisialy one doslownie wszedzie. prawie na kazdym drzewie. Cale zoo byly nimi uswinione. Po pierwsze cymbale to moglo doprowadzic do prawdziwego pozaru bo jak wiesz lampiony sie pala! ciekawe czy tak samo bys spiewal jakby sie pol zoo z biednymi zwierzetami w srodku spalilo.Przeciez tam wszezie sa ogrodzenia drewniane, siano i takie tam. A jakby spadlo cos takiego na zuybra to by sie chyba spalil zywcem. Troche wyobrazni!!! do tego wiszace ochlapy lampionow na drzewach nie tylko co najmniej nie wygladaja estetycznie i nie zycze sobie takich smieci w moim miescie bo rozumiem ze Ci co wypuszczali ich teraz sprzatac przeciez z czubkow drzew nie bede, ale sa tez zwyczajnie jest to niebezpieczne dla zwierzat np ptakow. To jest po prostu szczyt glupoty puszczac setki lampionow bez przemyslenia co moze sie stac.
      • Gość: miki Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.13, 21:24
        Jedna uwaga. Dopóki lampion się pali to raczej nie spada, a jak spada to znaczy że zgasł.
        Dlatego nie pisz bzdur o możliwych pożarach.
        • Gość: agi Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.13, 21:27
          co Ty za bzdury opowiadasz. puszczalam lampiony na niejednym weselu i lataja jak chca, gdzie chca, i pala sie czy nie przy najmniejszym podmuchu zaczpeiaja o drzewo i leca w dol. Prosze Cie nie kompromituj sie
          • Gość: hudyjac Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.108.152.81.wlantech.pl 23.04.13, 21:43
            jeśli puszczałaś lampiony, to wg. twoich wpisów również powinnać być ścigana...., czyż nie?
            Przecież jakiś lis mógł zjeść, nie mówiąc nic o spowodowaniu pożaru. Polskie piekiełko. "Niech niczego nie będzie"- cytując klasyka
            • Gość: agi Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.13, 22:07
              widzisz misiu - i tu sie mylisz bo u nas wszystko bylo na legalu. wielki to problem nie byl podobno wg organizatorow. jak puszczanie odbywa sie w terenie niezamieszkanym, nie ma wietrznbej pogody (opinia stacji meteorologicznej byla konieczna zeby sprawdzic gdzie taki lampion moze poniesc w danym dniu) i lampionow jest kilka i nie za duze (nie poleca do stratosfery) i do tego strazacy sa na imprezie to problem to ponoc wielki nie byl wg organizatorow zalatwic zezwolenie
          • Gość: miki Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.13, 21:45
            Ani myślę. Też puszczałem lampiony i nie histeryzuję, bo każdy wznosił sie na taka wysokość, że gdzie tam najwyższe drzewa.
            • Gość: agi Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.13, 22:09
              oczywiscie. a te lampiony w zoo i w parku praskim na co drugim drzewie sa dlatego ze sie wszystkie w tym samym miejscu nagle wypalily
            • Gość: A.K. Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: 194.246.124.* 24.04.13, 12:12
              Duzo fotek i filmów wrzuciłeś na fejsika i dużo dostałeś za nie lajków?
          • Gość: 13f Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.13, 22:32
            No i właśnie o to chodzi: to co pasuje na weselu w zabitej dechami wiosce niekoniecznie należy na siłę odtwarzać w mieście. Ale próżno to tłumaczyć hołocie noszącej buty w drugim pokoleniu, ledwo od pługa oderwanej.
            • Gość: zizi Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.fortes.com.pl 24.04.13, 09:27
              Hołota jest wszędzie - na wsi, w mieście, jeśli ktoś uważa, że wieś jest jej wylęgarnią, to choćby bronił nie wiadomo jak słusznej sprawy, i tak w końcu przestanie być wiarygodny.
        • Gość: skorumpowany Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.lte.plus.pl 24.04.13, 11:29
          Ile razy kretynie/kretynko przyglądałeś się tym lampionom? Ze względu na mieszkanie i okna na Wisłę na Starówce właśnie (z dziada pradziada) często je obserwuję. Przy nieco silniejszym i nierównym wietrze lampiony kołysząc się po prostu zaczynają płonąć całe i spadać jako bomby ogniowe. Dokładnie nad Zoo i Parkiem Praskim. Latem przecież mieszkańcy Starówki mają pootwierane okna. Szczęściem wiatry letnie wieją od Starówki raczej... Ale są dni kiedy wieją w kierunku centrum i Starówki. Szkoda tłumaczyć półgłówkom/słoikom... Niech przyjdzie lato i zejdę z sąsiadem z pałami i przetrzepiemy parę bezmyślnych radosnych łepetyn. Bo miasto raczej nic z tym nie zrobi... Nie mogą przeganiać ludzi i wlepiać mandatów czy się po prostu czepiać, bo to turyści, mieszkańcy, sprzedawcy, na głosach których przecież miastu zależy. Więc wlepimy parę pał my... A najlepiej będziemy wtryniać zapalone ogarki w du..ę. Takie biegające po Starówce w przerażeniu "lampiony" będą dużo większą atrakcją i rozrywką :)))
        • Gość: adaw Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 11:45
          Wystarczy że taki lampion najzwyczajniej świecie się rozerwie albo przedziurawi i nigdzie dalej nie poleci, ale palił się będzie. Trzeba mieć minimum poziomu wiedzieć dlaczego lampion płonący leci, i dlaczego w przypadku wystąpienia nieszczelności powłoki dalej leciał nie będzie tylko spadnie na ziemie.
    • Gość: traktorek Czy to w ogóle jest dozwolone? Gdzie jest policja? IP: *.free.aero2.net.pl 23.04.13, 20:56
      Wypuszczanie balonika z otwartym ogniem? Przecież to może spaść tam, gdzie spowoduje pożar. I nie, nie musi zgasnąć, żeby spaść - wystarczy, że wiatr "przygniecie" do ziemi, albo tandetnie wykonany balonik pęknie.
      Czyli jak dla mnie podpada to pod sprowadzenie powszechnego niebezpieczeństwa, czy coś w tym rodzaju, karalny wyczyn w każdym razie.

Dlaczego nasze władze tego nie ścigają?

Jeżeli jakimś zbiegiem okoliczności jest to luka w prawie (nie wierzę, ale nasi kochani sędziowie mogą znaleźć dziurę w całym) to należy ją jak najszybciej załatać.
      Inaczej, będziemy to robić z płaczem, po jakimś medialnym pożarze, dobrze, jak bez ofiar.
      • Gość: agi Re: Czy to w ogóle jest dozwolone? Gdzie jest pol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.13, 21:04
        nie ma luki w prawie, jest luka jedynie w wiedzy na temat przepisow jak widac. Z tego co mniej wiecej kojarze na takie puszczanie lampionow trzeba miec zgode strazy pozarnej, miasta i nawet urzedu lotnictwa (bo taki lampion moze poleciec w gore w gore i np dostac sie do silnika jakiegos bogu ducha winnego samolotu). w kazdym razie bulka z maslem uzyskanie zgody to na pewno nie jest. jak widac to niektorym nic a nic nie przeszkadza..
      • Gość: wawiak Re: Czy to w ogóle jest dozwolone? Gdzie jest pol IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 22:29
        sam jesteś "balonik" :-D
    • Gość: PW Potraktujmy ich gaśnicami! IP: *.dynamic.mm.pl 23.04.13, 20:59
      Proponuję zorganizować kontrhappening i następnym razem potraktować gaśnicą pianową każdego kretyna puszczającego taki lampion.
      • Gość: piston Re: Potraktujmy ich gaśnicami! IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 21:50
        na taki happenig bym chętnie poszedł oblać idiotów bez wyobraźni
    • Gość: Warszawianka Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 21:29
      Czlowieku, taki lampion spadl w zeszlym roku na balkon sasiadow i spowodowal tam pozar. Cale szczescie, ze ktos akurat wyszedl z psem (byla gleboka noc) i go zauwazyl, bo nie wiem, co by sie stalo. Splonely drewniane donice na rosliny i meble ogrodowe, okna zostaly osmalone. W mieszkaniu spala rodzina (dopiero strazacy ich obudzili, mogli zginac od zaczadzenia nawet sie nie obudziwszy). Ta banda kretynow od lampionow powinna zostac pociagnieta do odpowiedzialnosci karnej jak za celowe podkladanie ognia.
    • mirekmm Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... 23.04.13, 21:59
      Nocy z 31 grudnia na 1 stycznia nikt nie pamięta?
    • Gość: DP Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.leon.com.pl 23.04.13, 22:04
      Byłem akurat w niedzielę w zoo. Ogród wyglądał jak wysypisko śmieci - wszędzie na drzewach dyndały poszarpane kawałki papieru (?) w różnych kolorach, wybiegi zwierzaków wyglądały jakby ktoś celowo nawrzucał im śmieci... trzeba być prawdziwym bezmózgiem, żeby tak zaśmiecić własne miasto. Nasze miasto.
      • Gość: A.K. Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: 194.246.124.* 24.04.13, 12:17
        > trzeba być prawdziwym bezmózgiem, żeby tak zaśmiecić własne miasto. Nasze miasto.
        Z tym własnym, naszym, to się trochę zagalopowałeś ;-)
    • Gość: 13f Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.13, 22:28
      Zwyczaj rodem z zabobonów niepiśmiennych chińskich wieśniaków który przyjął się na rodzimych remizowych weselach, tyle w temacie całej tej "pozytywnej energii". Może jak debilne bydełko odpowiedzialne za wdrożenie na terenie miasta swojego folkloru agrarnego zostanie mocno uderzone po kieszeni to nauczy się moresu. I jeszcze ta obrzydliwa fejsbuniowa egzaltacja słoikowych hipsterów, co za żenada.
    • Gość: dziadek Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.13, 23:07
      Jak ktoś chce, za przeproszeniem, nasr... w swoim ogródku, to w sumie jego sprawa. Nie chcę być jednak w samolocie, który spadnie przez jakiegoś kretyna...
      • mrysio111 Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony 24.04.13, 08:04
        Nie życzę nikomu być w takim samolocie, ani też utraty dobytku bądź życia z powodu pożaru, ale jakiemuś półgłówkowi puszczającemu lampiony mógłbym życzyć spowodowania jakiejś tragedii, co mogłoby powstrzymać kolejnych pajaców przed robieniem idiotycznych spędów.

A najgorsze jest to, że te lampiony to nie tylko gimbusy puszczają, którym z racji wieku można głupotę wybaczyć, ale też dorośli, "poważni" ludzie.
        • Gość: A.K. Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: 194.246.124.* 24.04.13, 12:20
          > A najgorsze jest to, że te lampiony to nie tylko gimbusy puszczają, którym z racji wieku można głupotę wybaczyć, ale też dorośli, "poważni" ludzie.
          Poważni ludzie nie podniecają się i nie żyją portalem dla gimbazy.
          • mrysio111 Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony 24.04.13, 20:20
            Zbyt są zajęci puszczaniem lampionów.
    • Gość: gość Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 23:24
      następny rekord sprzedaży lamiponów będzie bity za miesiąc, również blisko zoo
      www.facebook.com/events/620846824610869/
      • Gość: agi Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.13, 23:57
        no pieknie. czy ktos to moze zglosic do urzedu miasta i na policje? moze ich powstrzymaja...
        • Gość: m-ki Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.xdsl.centertel.pl 24.04.13, 01:22
          Po co? Trzeba tylko skoordynować działania i w odpowiednim czasie wylegitymować uczestników i podpalić kilka poddaszy na Pradze - będzie na rewitalizację, remonty kamienic, będą prace społeczne, itp. Miasto na tym tylko zyska jeśli ktoś Urzędzie Miasta sprawnie podziała.
          Pomyśleć że 3 tys. uczestników i od każdego mandat tylko 50 zł za zaśmiecanie.
        • Gość: Tomek Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: 109.232.31.* 24.04.13, 07:45
          Jak chcesz się bawić w społeczniaka (nie mi oceniać czy to dobra postawa), to sam to zgłoś, a nie dostrzegasz problem, ale liczysz, że ktoś inny się tym zajmie cwaniaczku.
          • Gość: agi Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.13, 00:49
            ja zglosilam juz dawno, w domu siedzi naczelnik policji, daleko nie mialam, licze ze nie bede sama z moim zgloszeniem. CWANIACZKU
    • Gość: Jasio Wszyscy z Facebooka solidarnie spierydolili IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 00:52
      I puszczają... lampiony w spodnie żeby nie wyszło na jakimś monitoringu że się z genitaliami na głowę zamienili. Ciekawe ile kosztował 1 lampionik i ile zostało w kieszeni organizatorów śmietniska.
    • Gość: boj Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... IP: *.escom.net.pl 24.04.13, 01:20
      Nierozumiem. Przecież nic się nie stało. Trchę śmieci i tyle. Zwierzęta w zoo żyją, nic nie spłoneło, akcja zgłoszona do pansa.
      A służby porządkowe są od tego, jak sama ich nazwa wskazuje, żeby Warszawę jak jest brudno posprzątać.
      • Gość: m-ki Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.xdsl.centertel.pl 24.04.13, 01:40
        Ty na prawdę "nierozumiesz" czy trolujesz?
        przez takie nic się nie stało kasa na przedszkola, autobusy, sygnalizację świetlną, ścieżki rowerowe idzie na dodatkowe sprzątanie miasta. Chwila przyjemności dla garstki "lajków z fejsbuka" a konsekwencje dla wszystkich mieszkańców Warszawy.
        • Gość: p-p Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.31.22.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.04.13, 07:19
          He, he... w tekście jest mowa, że to dodatkowe sprzątanie kosztowało TRZY TYSIĄCE ZŁOTYCH... a tu proszę ile można za te 3.000,00 zł zrobić... i przedszkola i autobusy i ścieżki rowerowe... może jeszcze trzecią nitkę metra da się zbudować... ot głupek...
          • afiag Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony 24.04.13, 08:17
            he he DEBILU chodzi o możliwość spowodowania pożaru HE HE. Wytrzyj gluty z ryja gimbusie.
            • Gość: p-p Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.31.110.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.04.13, 08:27
              Kłopot z czytaniem ze zrozumieniem? I chooj wczorajszy twój egzamin strzelił gamoniu? W przyszłym roku może poprawisz...
        • erg_samowzbudnik Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony 24.04.13, 12:16
          Gość portalu: m-ki napisał(a):

> Ty na prawdę "nierozumiesz" czy trolujesz?
          > przez takie nic się nie stało kasa na przedszkola, autobusy, sygnalizację świet
          > lną, ścieżki rowerowe idzie na dodatkowe sprzątanie miasta. Chwila przyjemności
          > dla garstki "lajków z fejsbuka" a konsekwencje dla wszystkich mieszkańców Wars
          > zawy.
          Więcej kasy idzie za sprzątanie po " ludu smoleńskim" i wtedy nie warczysz.
      • Gość: red Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 09:59
        Mózg Ci wypaliły chyba te lampiony.
    • blfddude Polska to dziki kraj 24.04.13, 01:47
      Nastepny przyklad zacofania w rozwoju kraju. Niedosyc iz te lampiony zasmiecaja to stanowia zagrozenie pozarowe. W obecnych czasach zagrozenia terroryzmem, wyobrazmy sobie reakcje policji w Bostonie lub Nowym Jorku takimi lampionami. Co bardziej mnie dziwi to fakt iz w Warszawie noca puszczona 4000 lampionow ale zaden policjant tego nie zauwarzyl. Dopiero nad ranem policja prowadzi sprawe dochodzeniowa i stara sie ustalic sprawcow! Nie bylo by tak latwiej zatrzymac ich wtedy na goracym uczynku niz teraz ich "ustalac"? Wszystko dziala anarchicznie i paranoia z brakiem rozumu widoczna jest na wszystkich szczeblach w panstwie.
      • penible4 To jest dobre pytanie - w nocy nie było niczego 24.04.13, 07:14
        widać? Nie widać lampionów!?
        Nie widać, równiez i nie słychać moczymord szwendających się po osiedlach, wrzeszczących i przeklinajacych, tak, że budzą cała okolicę?!
        • Gość: p-p Re: To jest dobre pytanie - w nocy nie było nicze IP: *.31.18.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.04.13, 08:24
          Jeśli ktoś sięw nocy budzi od byle wrzasku znaczy to, że w dzień uczciwie nie pracował... a skoro tak to jego sen nie stanowi żadnej wartości i można go zakłócać do woli... c.b.d.u.
      • erg_samowzbudnik Re: Polska to dziki kraj 24.04.13, 12:18
        blfddude napisał:

> Nastepny przyklad zacofania w rozwoju kraju. Niedosyc iz te lampiony zasmiecaja
        > to stanowia zagrozenie pozarowe. W obecnych czasach zagrozenia terroryzmem, wy
        > obrazmy sobie reakcje policji w Bostonie lub Nowym Jorku takimi lampionami. Co
        > bardziej mnie dziwi to fakt iz w Warszawie noca puszczona 4000 lampionow ale za
        > den policjant tego nie zauwarzyl. Dopiero nad ranem policja prowadzi sprawe doc
        > hodzeniowa i stara sie ustalic sprawcow! Nie bylo by tak latwiej zatrzymac ich
        > wtedy na goracym uczynku niz teraz ich "ustalac"? Wszystko dziala anarchicznie
        > i paranoia z brakiem rozumu widoczna jest na wszystkich szczeblach w panstwie.
        A ty jak śpisz to rączki na kołderce , rozumiem.
    • Gość: sigi456 Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... IP: *.unitymediagroup.de 24.04.13, 07:10
      a po co oni to puszczają? Niech ktoś mnie oświeci. Jest jakas okazja znowu w ten piątek zeby papier z ogniem w niebo puszczac? debilizm
      • Gość: A.K. Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: 194.246.124.* 24.04.13, 12:33
        Trochę dla lansiku, trochę dla lajków na fejsiku, trochę dla pójścia za całym stadem lemingów, bo uczestnictwo w iwentach z fejsika jest passe. Ot cała filozofia.
    • Gość: 85704 Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... IP: *.play-internet.pl 24.04.13, 07:10
      Cytat: "Noc lampionów" odbyła się poza kontrolą służb.
      I to najbardziej boli włodarzy. Bo w tym kraju wszystko powinno przechodzić przez centralę i bumaga musi być na wszystko. Nawet spontaniczne happeningi. Bo coż by się stało, gdyby się okazało , że urzędnicy /władze/ są zbyteczne?
    • mikey777 Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony 24.04.13, 07:12
      organizator:

"To będzie najbardziej romantyczna noc w roku - obiecują organizatorzy. ... Mamy teraz 4 tysiące lampionów - zdradza Piotr Gerlach"
    • Gość: Max Uszkodzenie śmigłowca ratunkowego! IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 07:14
      Ciekawe czy ktoś weźmie odpowiedzialność za uszkodzenie a co za tym idzie awaryjne lądowanie śmigłowca ratowniczego LPR wykonującego misję ratowania życia ludzkiego?! To nie samolot komunikacyjny, który wykonuje loty po ustalonej trasie gdzie w miarę mozna przewidzieć czy lampiony nie znajda sie na kursie spotkaniowym tylko leci po prostej do wypadku! Czy znowu ma dojść do katastrofy przez nasza niefrasobliwosc?
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx "Nasza"?! Poczuwasz sie do tego? IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 10:55
        Dla mnie ci, co puszczali te gowna to przedstawiciele innego gatunku.
      • erg_samowzbudnik Re: Uszkodzenie śmigłowca ratunkowego! 24.04.13, 12:22
        Gość portalu: Max napisał(a):

> Ciekawe czy ktoś weźmie odpowiedzialność za uszkodzenie a co za tym idzie awary
        > jne lądowanie śmigłowca ratowniczego LPR wykonującego misję ratowania życia lud
        > zkiego?! To nie samolot komunikacyjny, który wykonuje loty po ustalonej trasie
        > gdzie w miarę mozna przewidzieć czy lampiony nie znajda sie na kursie spotkanio
        > wym tylko leci po prostej do wypadku! Czy znowu ma dojść do katastrofy przez na
        > sza niefrasobliwosc?
        No to uważaj żeby ci meteoryt na ten zniewolony umysł nie spadł - bo może . Dla pewności nie wychodź z domu albo w co najmniej podwójnym kasku. Tak dla bezpieczeństwa , bo co by było gdyby.
    • neronek1 Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... 24.04.13, 07:17
      wszędzie słyszę tylko zakazy nakazy obowiązki k....mać niech popatrzą troszkę jak to jest gdzie indziej na świecie np w Tajlandii tam puszczają takie same lampiony od lat i to tysiące ale zawsze jest przy tym policja.
      Organizatorzy z policja współpracują aby nie doszło do zapaleń i zaśmiecenia , lampiony puszczane są na plażach w stronę morza .
      Wszystko można zrobić zgodnie z prawem trzeba tylko chcieć zrozumieć innych !
      pozdrawiam
      neronek
      • Gość: PW Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: 85.219.162.* 24.04.13, 07:30
        To wypie...laj do Tajlandii, bezmózgi kretynie!!!!
        • Gość: tom Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.13, 07:51
          to ty wy..laj na wieś buraku jeden, lampionów debilom się zachciało - w normalnym kraju nie szukano winnych by teraz tylko wtedy wieczorem powinno wjechać kilkanaście patroli w miejsce puszczania i napierać po 500 zeta za spowodowanie zagrożenia pożarowego!!!!! Ale to nie w chorym kraju polska!!!
        • Gość: bvf Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.13, 08:06
          To jest właśnie poziom Polaków - "w Tajlandii to..." - dobrze, że nie na Kamczatce, albo Antarktydzie. Naprawdę nie widzisz różnicy między turystyczną wyspą z hotelami i lepiankami z cegieł, a 2 milionową stolicą kraju? Już sam fakt, że tamte bezmózgowce puszczają to na plaży świadczy o tym, że nie rozpływają się one cudownie w powietrzu tylko trafiają do MORZA, gdzie jak jeden delfin czy wieloryb zje takie druciki i zdechnie to nikt się nawet nie przejmie. zwyczaj puszczania takich lampionów jest także w Skandynawii na sylwestra rzecz w tym, że tam wtedy wszędzie jest śnieg i nic się nie zapali, a lampiony robi się samemu bez drutów i kolorowego papieru. Najlepiej by było gdyby takiemu imbecylowi płonący lampion spadł na samochód, balkon albo dach domu, może wtedy przestałby gadać brednie o zakazach tylko wykładając kasę z własnej kieszeni na naprawy zacząłby bluzgać na stado baranów.
          • erg_samowzbudnik Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony 24.04.13, 12:28
            Gdyby, gdyby ,gdyby gdyby babka miała wąsy to była by wujaszkiem . Zawsze i na wszystko można powiedzieć - gdyby . Gdybyś nie wsiadał do samochodu nie uległ bys wypadkowi , gdybyś nie łaził po ulicy nie zlali by cie drechy. I można tak w nieskończoność . Chcesz być niewolnikiem ? Twoja sprawa . Wielu ludzi nie chce
            • Gość: A.K. Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: 194.246.124.* 24.04.13, 12:36
              Gdyby ojciec nie włożył czegoś tam komuś tam, to jednego buraka byłoby mniej :)
              • erg_samowzbudnik Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony 24.04.13, 15:05
                Gość portalu: A.K. napisał(a):

> Gdyby ojciec nie włożył czegoś tam komuś tam, to jednego buraka byłoby mniej :)
                A ładnie tak o sobie ? No no.
        • erg_samowzbudnik Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony 24.04.13, 12:24
          Gość portalu: PW napisał(a):

> To wypie...laj do Tajlandii, bezmózgi kretynie!!!!
          To daj się zaczipować niewolniku.
          • ferdek_bagietka Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony 24.04.13, 21:32
            mniemam, że w imię słodkiej wolności przechodzisz przez ulicę tam gdzie ci pasuje. to nie problem, jak cię rozjedzie TIR czy inny pojazd - mała strata. a jeśli sam siedzisz za kierownicą? czerwone światła honorujesz, czy w imię wolności jesteś "dżigit", niech piesi spier***ją szybko, bo JEDZIESZ I NIKT I NIC cię nie powstrzyma?
            dwumilionowe miasto to spora aglomeracja. albo mieszkańcy będą honorować pewne zasady, albo... anarchia i wojna. póki będziesz zabijał będziesz zadowolony, ale w pewnym momencie trafi się silniejszy, roz**bie twój pusty łeb w kawałki i śmiejąc się pójdzie dalej.

BTW - obrażasz swoim nickiem Stanisława Lema. m.in. ciebie miał na myśli mówiąc " póki nie poznałem internetu, nie wiedziałem jak wielu jest idiotów na świecie".
      • Gość: eM @neronek1 Zaręczam Ci, że IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 07:54
        gdyby te lampiony puszczane były nad brzegiem morza z wiatrem od lądu - nikt by złego słowa nie powiedział... Ps, adekwatny masz nick do wypowiedzi :D
    • notremak Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... 24.04.13, 07:42
      Banda bezmyślnych kretynów. W dodatku półanalfabetów, bo przesylabizować (czym to grozi) jeszcze jako tako potrafią, ale zrozumieć, co przeczytali - to już za Chiny Ludowe!
    • litespeed Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... 24.04.13, 07:44
      Idiotyczna moda z tymi lampionami i tyle.
      • erg_samowzbudnik Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony 24.04.13, 15:07
        litespeed napisał:

> Idiotyczna moda z tymi lampionami i tyle.
        Pięknie to wygląda , niepowtarzalny klimat . Rzeczywiście idiotyczne to.
        • Gość: agi Re: Policja szuka osób, które puszczały lampiony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.13, 00:59
          popatrz a tak samo sie zachwyciles w parku praskim dzien po nad wiszacymi wszedzie smieciami...niepowtarzalny klimat - masz calkowita racje. Nie wiem czy jestes bardziej glupim egoista czy egostycznym debilem
    • Gość: antylampion Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... IP: 212.244.251.* 24.04.13, 07:47
      Mądry Polak po szkodzie.

Skoro tak się długo zgadywali, nie mogła się do pejs-zbukowiczów dołączyć policja z armatkami wodnymi i zgasić to w zarodku?
    • Gość: qwer Policja szuka osób, które puszczały lampiony na... IP: *.60.citypartner.pl 24.04.13, 07:48
      Ciekawostka. Za grupowe puszczanie lampionów bez zezwolenia mogą dostać do 8 lat, a mordercy z Krakowa dostali za zabójstwo 2 lata...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka