Dodaj do ulubionych

Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki

IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 10:35
brakuje schematu a miejsce jest tak skomplikowane że by się przydał.
Inna sprawa że drogowzy jak zwykle nie potrafią zrobić swojej pracy szybko.....2 miesiące horroru w tym kluczowym dla kilku okolicznych dzielnic miejscu, ja dziękuję i przz kolejne 2 miesiące się tam nie pojawię żeby nie stracić 30 minut w korku
Obserwuj wątek
    • robert_wwa Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 10:43
      A ile wg Ciebie taki remont powinien trwać. I co zrobiłbyś szybciej?
      • e-e Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 15:19
        Tak się składa, że mieszkam w jednym z "odciętych" bloków. Szukałem schematu tego, jak to będzie wyglądało. Oczywiście nie było na stronie ZDM nic takiego nie było.
        Do wczoraj nawet nie było informacji, że ta ulica będzie wyłączona. Po wyjechaniu z uliczki osiedlowej spędziłem 15 minut próbując przejechać odcinek 150 metrów i wyjechać na Puławską we właściwym kierunku. Pomijam, że kierowcy nie widzą znaków, które są bardzo rozbudowane i skomplikowane, ale informacji ze schematem próżno było szukać.

Nie pomaga też ustawienie świateł, które daje całe 6 sekund na wyjazd z Puławskiej - w tym czasie dają radę przejechać całe 2 samochody. Potem czeka się kilka minut na wyjazd. A samochodów było ze 40 - wszystko ludzie, którzy nie wiedzieli jak jechać.

Pomógłby prosty znak zakazu wjazdu z tabliczką "nie dotyczy dojazdu do budynków nr itd."
        • Gość: Lex Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 16:53
          najgorszym kretynizmem który ostał sie po poprzednim remoncie Puławskiej jest nakaz jazdy w prawo - w dół Idzikowskiego !!! (z Bukowińskiej) kiedys mozna było skrecac w lewo do Puławskiej i jechac w strone centrum..jakiemus idiocie to przeszkadzało i w efekcie wbijamy sie w Idzikowskiego by zaraz skrecac w lewo w Kalatówki (waska ze ledwo 1 auto sie miesci) i ciagnac do Pulawskiej przez 5 minut ..., Moge byc tylko zadowolonym ze sie 2 lata temu wyprowadziłem z Cieszynskiej !!!
    • Gość: Mk Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 10:44
      A może wystarczy czytać znaki informacyjne, a nie zachowywać się jak stado baranów i wjeżdżać mimo znaków zakazu.
      Zaraz odezwą się Ci którzy wiedzą lepiej jak należałoby zorganizować całość.
      Ech, kraj specjalistów od wszystkiego.
      • Gość: s_m Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 11:03
        Znaki znakami, a opis tak niejasny, że szkoda gadać. Ok, pracuję w tamtej okolicy i wiesz co? Jak to jest, że o takich sporych zmianach dowiaduję się dopiero dzisiaj, jak jest już zamknięte? Czemu już wcześniej o tym nic nie pisano? Czemu nigdzie nie ma wyraźnej mapki z nową organizacją ruchu?
        • Gość: Mordred Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 11:14
          Jeżeli pracujesz w tych okolicach, to powinieneś zauważyć, że od tygodnia stoją tam tablice informacyjne.
        • robert_wwa Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 11:18
          Dowiaduje się dzisiaj. Cóż jak kogoś nic nie obchodzi to się dowiaduje dziś. Wystarczy czytać jakieś media lokalne czy tablice których nie sposób nie zauważyć aby po prostu wiedzieć, że coś się będzie działo.
        • Gość: blady.felix Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 11:18
          > Jak to jest, że o takich sporych zmianach dowiaduję się dopiero
          > dzisiaj, jak jest już zamknięte? Czemu już wcześniej o tym nic nie pisano?

Właśnie, że pisano. Np. na tym portalu. Trzeba było czytać na bieżąco, a nie teraz wylewać swoje żale.
          • e-e Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 19:02
            Najwięcej wiedzą i mają do powiedzenia ludzie, którzy na miejscu nie byli. Mi wyjazd z domu zajmie teraz na odcinku 100 metrów 15 minut.

Tutaj nie chodzi o to, czy pisano kiedy i co zamkną.
            Chodzi o organizację ruchu - przypuszczałem, że będzie ruch obustronny na jednej jezdni, tak jak przy przebudowie skrzyżowania Domaniewskiej z Niepodległości. Jest inaczej.

Chciałem znaleźć informację co i jak pozamykają na stronie ZDM - tam, gdzie ta informacja powinna być - na próżno, nie ma odpowiedniego planu, który by się przydał, bo tak pokombinowali z pasami i oznakowaniem, że ja się ludziom nie dziwię, że nie wiedzą jak jechać.
            Pomijając kwestię winy sprowadza się to do:

1. Totalnego zablokowania wyjazdu jakimś dwóm setkom samochodów mieszkańców.
            2. Urządzenia z równoległej uliczki osiedlowej (na której już wcześniej ustawiono zakazy) tory rajdowego cwaniaczków, którzy jak się zorientowali, że trzeba inaczej, próbują szybko znaleźć inną drogą, której po prostu nie ma.
            3. Stałego koncertu trąbienia jednego na drugiego, bo inne cwaniaczki próbują zawrócić wymuszając pierwszeństwo.

Dla mnie pół biedy, bo i tak ostatnio poruszam się po mieście raczej rowerem, ale czasami potrzebuję samochodu.
        • Gość: pawel319 Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.static.chello.pl 29.06.13, 14:11
          od pół roku o tym trąbią, od 2 miesięcy jest znana organizacja ruchu w tej okolicy a ten się dopiero dzisiaj dowiedział... To chyba Twój problem. specjalnie dla Ciebie trzeba by wysyłać informację poleconym? wystarczy gazety czytać ale to chyba boli?
        • Gość: Lex Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 17:11
          s-m..o czym ty pieprzysz? informowano o tym od tygodni!!! widac pracujesz na komendzie na Puławskiej i inteligencji i kojarzenia faktów nie nalezy po tobie oczekiwac...., nawet moja 80 paroletnia matka zadzwonila pare dni temu i zaczeła mi gledzic w słuchawke - dobrze synku ze sie stamtad wyprowadziles bo tam maja wszystko rozryc.
          • Gość: s_m Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 23:18
            ano moj drogi leksie tak, pieprze o tym, ze nie ma schematu... a, no tak twoja szklana kula pewnie o tym wiedziala, a ja sie pytam, gdzie byla o tym ionformacja, wraz ze schematem nowej organizacji ruchu? wiesz, o smieciach tez informowano ze zdaza, a metro to juz wogole... w 2012 mielismy miec cala druga linie.... ot, tyle jest warta informacja, czyli doslownie nic.

PS: a co do reszty, to sam gowno wiesz :) wiesz faktycznie, dobrze ze sie stamtad wyprowadziles - zyj na tej swojej wsi i nie przyjezdzaj tutaj sie wymadrzac. wystarczy tutaj juz takich, co to mysla, ze wiedza wszytsko, a w rzeczywistosci nic nie wiedza
            • Gość: Lex Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 16:01
              Ze wsi to chyba ty buraku jestes!!! O zmianach cymbale pisano od wielu dni chociazby tu w GW. To ze ulica jest rozkopana i od wielu dni Domaniewska jest zamknieta to kazdy to widział. Pozdrawiam z mojej wsi - Madalinskiego street ciołku .!!!
              Szkoda mi Cieszynskiej ze wzgledu na zielen pod skarpa -moj pies mogl sie tam ostro wybiegac , ale i to zaczyna byc zabudowywane.
              Jak masz oczy w dupie to sie nie dziwie ze nic nie widziales ani nie słyszałes.
      • Gość: gość Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.p1.InterArena.pl 29.06.13, 17:29
        Czy Mk to przypadkiem nie autor (autorka) projektu p. Małgorzata K-W, pracująca u Inżyniera Ruchu i żona p. W. z ZDM?

forum.gazeta.pl/forum/w,752,145436313,,Dymisja_dyrektora_od_estetyki_Nie_radzi_sobie_.html?v=2
        • Gość: Mk Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 18:18
          Krótko - nie.
          Jestem osobą która mieszka w okolicy remontu.
          Pozdrawiam
          Mariusz
    • Gość: ornee Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.13, 11:03
      Schemat - jest; oznaczenie - dobre. Podejście kierowców: e, tam! Pierwszy dzień - na pewno jeszcze się da jakođ przejechać. Jadę dalej! To lubię!!!!
    • Gość: archikrator Początki Warszawy. IP: 176.111.229.* 29.06.13, 11:11
      Na początku był niebyt.
      Z niebytu wzięli się Galas i Ruta.
      Dobrali się po słowie.
      I tak powstał CHAOS.
    • hoffi42 Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 11:43
      W Austrii kilka KILOMETRÓW drogi zmienili podsyp i asfalt w 3 tygodnie!!!!
      Tu będzie totalne nicnierobienie jak dotychczas.Zejdzie do jesieni.
    • pijak.i.zlodziej Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 12:04
      Zwolenników referendum w/s odwołania przybywa z dnia na dzień. To cieszy.

Zamiast kończyć stare remonty i przebudowy i wtedy systematycznie remontować i przebudowywać następne, do chaosu dodaje się nowe rozkopy powiększając chaos i brak koordynacji jednocześnie próbując tuszować to nieudolnym "kiedyś trzeba".

Ciekawe co będzie w poniedziałek z ruchem z Bemowa skoro do korka-giganta dzwigowa-kleszczowa dorzucono korek na łopuszańskiej..... Brawo! Referendum dostanie nowy zastrzyk wk... obywateli ursusa, bemowa i włoch.

A Środkowa nadal zamknięta...

Festiwal nieudolności trwa....

Tak trzymać Hania!!
      • robert_wwa Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 12:25
        No już był taki jeden co nic nie robił. Zdecydujcie się ŹLE jak się robi czy ŹLE jak się nie robi. Teraz piszesz, że odwołać bo remontuje. A kilka tygodni temu jak było o skorodowanych mostach to też odwołać bo się nie robi. To jak w końcu jest? Obu wizji miasta nie da się połączyć. Z jednej strony nadgonić dziesięciolecia opóźnień a z drugiej robić jeden remont na rok.
        • Gość: gh67 Polaczkowatość z niektórych wychodzi i tyle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.13, 13:01
          Na to rady niestety nie ma :(
          • Gość: pat Re: Polaczkowatość z niektórych wychodzi i tyle.. IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.06.13, 13:34
            Zdrowy rozsądek, a nie "polaczkowatość". Nie dziwie się narzekaniom bo patrząc po takich "inwestycjach" jak np. trwający 1,5 roku remont skrzyżowania Górczewska/Lazurowa (miał trwać kilka tygodni) itd zamknięcie tego odcinka Puławskiej "do końca wakacji" równie dobrze może oznaczać zamknięcie do świąt 2015.
            • robert_wwa Re: Polaczkowatość z niektórych wychodzi i tyle.. 29.06.13, 13:47
              Czyli Trasy Łazienkowskiej czy łącznika metra lepiej nie robić wcale?
              • Gość: słu! Re: Polaczkowatość z niektórych wychodzi i tyle.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.13, 14:15
                robert_wwa napisał:

> Czyli Trasy Łazienkowskiej czy łącznika metra lepiej nie robić wcale?

Nie.

Ale akurat przedłużania KENu nad Dolinką, przez Rolna i miedzy blokami Nowobukowińskiej lepiej było nie robić wcale. To szkodliwa inwestycja, na dodatek droga i jak widać kłopotliwa.
                • Gość: wert Re: Polaczkowatość z niektórych wychodzi i tyle.. IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.13, 15:06
                  Kłopotliwe to dopiero będzie, jak zamkną cały węzeł Al.Wilanowska/Puławska/Al.Niepodległości i zrobią skrzyżowanie Al.Wilanowska/Puławska a Al.Niepodległości wpuszczą w tunel. I wtedy dopiero będzie bajzel po maxie. Na planie wygląda to tak: www.siskom.waw.pl/zagospodarowanie/dworzec-poludniowy/uchwalenie/mpzp_DwPld_zal1%28rys%29.jpg
                • Gość: Lex Re: Polaczkowatość z niektórych wychodzi i tyle.. IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 17:06
                  Przedłuzanie Nowobukowinskiej miedzy apartamentowcami (Pod Orłem) to zbrodnia i horror na lokalnej spolecznosci mieszkanców + gigantyczny kłopot dla reszty starych MON-owskich budynków , wszystkie sklepy na parterach apartamentowców sie polikwidowały (brak dojazdu i mozliwosci zaparkowania) hałas jaki bedzie w tej studni i stezenie spalin jest dla mnie niewyobrazalne! Dla mieszkanców chyba tez bo trwa masowa i goraczkowa sprzedaz lokali mieszkalnych prawie za bezdurno , ludzie uciekaja stamtad jak z tonacego okretu. Przez ostatnia dekade nastawiano tam kilka gigantycznych budynków mieszkalnych dla ładnych kilkunastu tysiecy ludzi. Dojazd byl zawsze pieta achillesowa po wąskiej Bukowinskiej (plus siedziby banków ,pzu , itp) teraz to juz bedzie armagedon jak pojdzie tamtedy ruch z Kenu!!! Dobrze ze sie pare lat temu wyprowadzilem z Cieszynskiej bo nie wiem jakbym to wytrzymał.
                • Gość: czytelnik Re: Polaczkowatość z niektórych wychodzi i tyle.. IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 17:29
                  I będąca w planach zagospodarowania od co najmniej 40-tu lat... Więc teraz krzyk, bo ulicę budują. Żenua.
                  • Gość: Lex Re: Polaczkowatość z niektórych wychodzi i tyle.. IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 17:41
                    Ok..wszystko sie zgadza tylko nie wiem co za kretyn wydał pozwolenie na budowe w tym miejscu 2 wielkich apartamentowców ,miedzy którymi jak w wąwozie poleci 4 czy 6-sio pasmówka dotykajac prawie ze drzwi wejsciowych na klatki schodowe.., zreszta ludzie nie wierzyli do konca w budowe tej prawie autobahny pod oknami, jak tam jeszcze mieszkałem to pamietam ze jakies komitety protestacyjne itp urzadzali .
                  • Gość: Xxx Re: Polaczkowatość z niektórych wychodzi i tyle.. IP: *.cli.nitronet.pl 29.06.13, 19:25
                    W planach owszem, ale sensu od tego siedzenia 40 lat w planach nie zyskała. Ot dopcha się dodatkowe auta na Puławskiej, które wydłużą korek przed Woronicza. Cały zysk.
                    • Gość: czytelnik Re: Polaczkowatość z niektórych wychodzi i tyle.. IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 20:38
                      Niezupełnie. Zmieni się proporcja podziału samochodów na dworcu południowym, co powinno wpłynąć znacznie na poprawę płynności ruchu - nie każdy dojeżdża na Woronicza, a wąskim gardłem jest teraz dw. Południowy. O ile oczywiście nie spaprają świateł w tym miejscu, co niestety u nas jest wielce prawdopodobne.
        • pijak.i.zlodziej Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 17:18
          robert_wwa napisał:

>Zdecydujcie się ŹLE jak się robi czy ŹL
          > E jak się nie robi.

Czego nie zrozumiałeś w prostym zdaniu "Zamiast kończyć stare remonty i przebudowy i wtedy systematycznie remontować i przebudowywać następne" ??

Nikt nie neguje potrzeby zmian tylko skrajnie nieudolny sposób ich prowadzenia, niedotrzymywanie WSZYSTKICH terminów i bezładny i bezmyślny sposób ich prowadzenia.

Jeśli pójdziesz do prywatnej firmy i zaczniesz na raz 5 projektów to z tego powodu z dumną miną, brylować możesz przez pierwsze 3 miesiące, później zaczną się pytania czemu projekty nie kończą się na czas, czemu firma przez to traci i dezorganizuje swoją działalność, po roku czasu zaś zostaniesz bezpardonowy wypierniczony na bruk.

Różnica w tym przypadku polega na tym, że w przypadku firmy widzą to właściciele dla których liczą się wyniki a nie partyjne i medialne układy.

Nie wiem czy nie zrozumiałeś, czy zwyczajnie manipulujesz ale jedno i drugie jest godne ubolewania.
          • robert_wwa Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 20:15
            Czyli robimy metro to olać mosty niech się rozpadną. Bo jeden projekt nie kilka. I zaraz trzeba będzie któryś wyłączyć z użytku. Ale przecież to lepsze dla "firmy"?
      • Gość: czytelnik Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 17:27
        Tak, zwolenników referendum przybywa. Spytałem się jednego nawoływacza, jaką proponuje alternatywę. Zapowietrzył się na minutę jak nie lepiej. Nie potrafił sensownie zdania sklecić.
        Aha, za kaczora dziękuję. Jeden już burdelu narobił. Za Hanki chociaż remonty są. A co do terminów - powinni kary przywalać, a się z tym cackają.
        I jeszcze jedno do krzykaczy - obwodnice to sprawa GDDKiA, a nie miasta. I to oni dpowiadają za tamten burdel, a nie miasto.
        • pijak.i.zlodziej Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 18:07
          Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> Tak, zwolenników referendum przybywa. Spytałem się jednego nawoływacza, jaką pr
          > oponuje alternatywę. Zapowietrzył się na minutę jak nie lepiej. Nie potrafił se
          > nsownie zdania sklecić.
          > Aha, za kaczora dziękuję. Jeden już burdelu narobił. Za Hanki chociaż remonty s
          > ą. A co do terminów - powinni kary przywalać, a się z tym cackają.
          > I jeszcze jedno do krzykaczy - obwodnice to sprawa GDDKiA, a nie miasta. I to o
          > ni dpowiadają za tamten burdel, a nie miasto.

Czytelniku z ratusza. O tym kogo wybierze się to sprawa na później, najwazniejszy jest potrzebny czytelny sygnał do władzy że to nie przelewki a stanowisko można stracić wcześniej.

Z tym GDDKiA to niepotrzebnie się wysilacie. HGW to szycha w PO, więc jej odwołanie ma być sygnałem dla CAŁEJ PO "weźcie sie do roboty" bo zaliczycie szybszy wypad niż planowaliście.

I nie wyjeżdzaj mi tu z tekstami o Kaczorze bo ta wasza spiewka się dawno zgrała, nikt już tego sie nie wystraszy.

> ą. A co do terminów - powinni kary przywalać, a się z tym cackają.

Nie wiesz czemu nie przywalają ??? Bo multum opóźnień wynika z błędów i opieszałości urzędników. Dlatego tak chętnie idą w aneksy.
          • Gość: ja Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.piaseczno.vectranet.pl 29.06.13, 18:50
            pijak.i.zlodziej napisała:

> I nie wyjeżdzaj mi tu z tekstami o Kaczorze bo ta wasza spiewka się dawno zgrała,
            > nikt już tego sie nie wystraszy.

Tiaaaaa... A jak już ten ktoś od Kaczora nastawia ci tu pełno pomników najgorszego prezydenta III RP za publiczne pieniądze to będziesz beczał i to nie tylko na tym forum. Ale to już będzie za późno :D
            • pijak.i.zlodziej Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 21:07
              Gość portalu: ja napisał(a):

> Tiaaaaa... A jak już ten ktoś od Kaczora nastawia ci tu pełno pomników najgorsz
              > ego prezydenta III RP za publiczne pieniądze to będziesz beczał i to nie tylko
              > na tym forum. Ale to już będzie za późno :D

Spadaj z tym bełkotem na onet. Tam jest twój poziom gimbusie.
          • robert_wwa Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 20:19
            Kaczorem nastraszą jeszcze nie raz. Bo PiS i jego dziedzictwo i żadnych argumentów więcej nie trzeba bo to niebo a ziemia w tym co się w mieście dzieje. A PiS go nie skrytykuje więc sam się pogrąży w swoim czasie.

A referendum. Władza wie, że można odwołać. Ale odwołać a potem jakoś to będzie to zwykłe gó...arstwo za przeproszeniem. HGW zła zgoda ale ja dziś już mogę napisać co bym inaczej zrobił, a koalicja referendalna ani be ani me czyli nie są żadną alternatywą. A zebranie negatywnego elektoratu na populistycznych hasłach to akurat najprostsza sprawa. Ale cokolwiek w zamian to już trzeba mieć trochę w głowię a nie tylko nie i nie i nie i nie.
      • wobo1704 Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 30.06.13, 17:30
        pijak.i.zlodziej napisała:
        > Tak trzymać Hania!!

I ja tak uważam.
        Nie przejmuj się biadoleniem pijak.i.zlodziej i jemu podobnych.

• Gość: przedszkolak Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 15:06
      drodzy Państwo gratuluje - przebudowa przebudową - lecz totalne debilstwo - wyłączenie tramwajów - tym bardziej ze metro nie dziala - jak ludzie dojadą do pracy na służewiec chyba ze sankami :)- oki dotachają się do metra służew a tu kolejna niespodzianka prócz tego ze jezdzi znav=cznie mniej autobusów niż 2 miesiac temu to jeszcze linia 189 ma nie jezdzic co 6 min tylko co 8 . warszawskie bydłowozy trzeba napełnić na maxa w największy skwar
      • Gość: Lex Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 16:48
        "przedszkolak" - Jak metro nie dziala jak dziala? o czym ty chrzanisz? od Politechniki chodzi do konca trasy wiec w czym problem? .Problem jest dla zmotoryzowanych , przebijanie sie przez aleje i woronicza to masakra...
    • Gość: Lex Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 16:58
      Puszenie ruchu przez Ksawerów (na tylach komendy) to poroniona decyzja!! waska uliczka z "garbami" -dobijanie nią do Alej to horror. Nie powinno byc wjazdu w Puławska za skrzyzowanie z Woronicza (poza zabudową) Jak juz to lepiej wczesniej w Woronicza skrecic z Puławskiej albo w dowolna wczesniejsza (Odynca,Madalinskiego,Malczewskiego Dabrowskiego etc..)
      • e-e Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 29.06.13, 19:06
        O, to, to, to, to! Tylko trzeba puścić ruch mieszkańców i dojazdu do sklepów z identyfikatorami i postawić patrol straży miejskiej (na coś się wreszcie przydadzą).
        • kilovolt Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 30.06.13, 13:47
          Bzdura, a jakbyś dojechał do Idzikowskiego? Tam trochę samochodów w lewo jednak skręca, zatem odcinek Woronicza-Idzikowskiego musi być ogólnie dostępny.
          • e-e Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 30.06.13, 16:41
            Do Idzikowskiego można dojechać jadąc Niepodległości i zawracając w Puławską.
            • kilovolt Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 01.07.13, 20:23
              Tylko po co byłoby powiększać korki na objeździe skoro można dojechać w sposób dotychczasowy? Zamknięcie tego lewoskrętu nie miałoby żadnego uzasadnienia.
    • Gość: kierowca Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.ip.netia.com.pl 29.06.13, 18:34
      jak głąby kierowcy nie czytają napisów na tablicach, to nie ma się czemu dziwić...:):):):)
    • Gość: min Pol Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 22:12
      Inwestycje obie sa potrzebne i bedzie potem lepiej więcej możliwości dróg szerzej pasów i bedzie żyło się lepiej nomen omen a utrudnień uniknąć się nie da bo jak mają to zrobić to nie jest weekendowe fezowanie powierzechowne chwilowka tylko powazna inwestycja o tunelu to chyba mozna na razie zapomnieć brak kasy inne priorytety. Rowerem czy pieszo to nie aska jasnie państwo.
      • e-e Re: Drogowcy zamknęli Puławską. Chaos i korki 30.06.13, 16:50
        Ależ nikt nie kwestionuje tego, że trzeba inwestować, remontować i zamykać na czas robót. Jestem za - dzięki tej inwestycji będę miał świetną drogę na Ursynów - i samochodem i rowerem!

Chodzi tylko o sposób prowadzenia remontu i informowania - dlaczego na stronie ZDM nie ma planu organizacji ruchu? (www.zdm.waw.pl/utrudnienia-w-ruchu/?tx_awarie_pi1[UshowUid]=2008 - skrzyżowanie z ulicą"Domaniowską")

Dlaczego oznakowanie jest tak źle zrobione? Znak zakazu wjazdu jest ustawiony w takim miejscu, że ludzie nie mają szansy zdecydować gdzie jechać. Brakuje znaku D4a. Dlaczego nie puszczono większości ruchu w Woronicza, zamiast tego puszczając go przez Ksawerów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka