stolek 01.08.04, 18:21 Kto zatrzymał się dziś o 17-tej? Czy wielu wokół Was - podczas spacerów, zakupów, przejażdżek - stanęło na dźwięk syren w godzinę W? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niech Re: Godzina W 01.08.04, 18:38 Ty stales godzine i dwadziescia jeden minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Żałosny jesteś facet (i coraz bardziej nudny).... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.04, 18:50 Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Żałosny jesteś facet (i coraz bardziej nudny) 01.08.04, 18:52 Za to twoj wpis to ciekawa lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
jawix Re: Żałosny jesteś facet (i coraz bardziej nudny) 01.08.04, 20:16 Dalbys spokoj ze swoimi sarkazmami niechu-pewnie ty sie nie zatrzymales bo jak zwykle czas to pieniadz i ta minuta jest dla ciebie bezcenna, nie?Ja przechodzilem o 17-tej przez Plac Konstytucji bo akurat szedlem do domu-wiekszosc ludzi sie zatrzymala i bylo duzo lepiej niz w zeszlym roku-zatrzymaly sie autobusy i samochody-niektorzy kierowcy wlaczyli klaksony-zauwazylem dwie blond lafiryndy ktore siedzialy na przystanku i nie raczyly wstac-mialem ochote je opierniczyc ale w koncu czego mozna sie spodziewac po blondie w dresiku:DGeneralnie Warszawiacy zareagowali jak trzeba!Czesc pamięci walczącej Warszawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasywny idiota Re: Żałosny jesteś facet (i coraz bardziej nudny) IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.04, 20:21 ...jezeli ci przypomne czarne karty historii tego swiata bedziesz beczał kazdego dnia... myśl do przodu , bądż promiennie aktywny...nie zagladaj zbyt często do archiwum... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkokwasny Nie zartuj z powstancow! 01.08.04, 21:57 Gość portalu: pasywny idiota napisał(a): > ...jezeli ci przypomne czarne karty historii tego swiata bedziesz beczał > kazdego dnia... myśl do przodu , bądż promiennie aktywny...nie zagladaj zbyt > często do archiwum... A czy dla ciebie istnieja jakies swietosci z wszystkiego jaja sobie robisz ,ale w tym temacie przesadziles .Jak mozesz zartowac z ludzi ktorzy gineli za ojczyzne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: impresje n/t Re: Nie zartuj z powstancow! IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.04, 22:16 ..za ojczyzne oddaje się życie samemu o tym decydując ... a nie rozkazowym terorrem.. gdy w latach 80-tych nie chcialem wstapic do jedynie slusznego zwiazku zawodowego,srodowisko rzekło . no wreszcie wiemy kim on jest ..pier..lony ubek..nigdy nie ujawnie kim byłem ... i co z tego... nikt nie bedzie układał mi życiorysu... Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Nie zartuj z powstancow! 01.08.04, 22:24 PPP = rozkazowy terror. Jestes ubecka szmata - za rok na 1. maja znowu wywiesza cie na kiju. A kim byles nie musisz ujawniac - pewnie juz niejeden odnalazl twoje nazwisko w IPN-owskich teczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danger Re: Nie zartuj z powstancow! IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.04, 22:36 ..to dobrze, moge czuc sie bezpiecznie... ubawiles mnie karaluszku...min.sweterek był dziurawy i nie przechwycił mnie na wątku... (tkackim, ty ofermo)...teczkami ipn mozesz sobie tylek higienizować.. wszyscy hochsztaplerzy bedąc w swoim czasie przy korycie skutecznie je zniszczyli.. ignorancie polityczny , mysl trochę... moja teczke zniszczylem juz gdy lesiobelkocik byl w internacie...i z jankowerem chlał wino. a my karbidówe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Żałosny jesteś facet (i coraz bardziej nudny) IP: 195.205.149.* 01.08.04, 20:25 a ja byłam przy pomniku Malego Powstańca. wszyscy stali, poza: jednym rowerzystą w koszulce biura promocji miasta, który z tępym wyrazem twarzy jeździł w kółko (może myślał że jeżdżenie w kółko to to samo co zatrzymać się) oraz większością ludzi którzy rozsiedli się na barbakanie - tylko jeden z nich stał - reszta siedziała wymachując niefrasobliwie nogami - widocznie też myśleli że siedzenie i wymachiwanie nogami to to samo co stanie na baczność. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Żałosny jesteś facet (i coraz bardziej nudny) 01.08.04, 20:33 Bylam na wycieczce rowerowej nad Wisłą. Przejeżdżalam właśnie pod Trasą Siekierkowską, kiedy rozleglo sie wycie syreny. Zatrzymalam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Żałosny jesteś facet (i coraz bardziej nudny) 01.08.04, 22:41 Pomodliliśmy się za dwóch braci mojej Babci, którzy nie wrócili z Powstania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Żałosny jesteś facet (i coraz bardziej nudny) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.04, 06:11 uważam, że Ci którzy zatrzymali się na 1 min. są prawdziwymi Warszawiakami (także ci przyjezdni) a ci którym się niechciało zatrzymać i oddać hodłu , niech nie mówią o sobie Warszawiacy !! ja akurat jechałem 222 byłem już blisko Powązek, wszyscy stanęli a kierowca busa trąbił. :) Odpowiedz Link Zgłoś
to-nie-ja Re: Żałosny jesteś facet (i coraz bardziej nudny) 02.08.04, 09:34 Jak powiedzial Prezydent Kaczynski: "mieszkancom Warszawy przypominam o rocznicy Powstania Warszawskiego, bo Warszawiakom przypominac nie musze". I to zdanie zawiera wszystko. Gość portalu: Konrad napisał(a): > uważam, że Ci którzy zatrzymali się na 1 min. są prawdziwymi Warszawiakami > (także ci przyjezdni) a ci którym się niechciało zatrzymać i oddać hodłu , > niech nie mówią o sobie Warszawiacy !! > ja akurat jechałem 222 byłem już blisko Powązek, wszyscy stanęli a kierowca > busa trąbił. :) Odpowiedz Link Zgłoś
serek.topiony Re: Żałosna jesteś raczej 02.08.04, 13:10 To nie facet, tylko sfrustrowane babsko, które siedzi w necie po kilkanaście godzin na dobę:) RAdzę dodac do wrogów, bo szkoda czasu na czytanie tych wypierdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentymentalna Re: Godzina W IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 22:32 W swoej chęci zaistnienia na forum jesteś żałosny, niestety. Tak sądzę zapwne nie tylko ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Godzina W IP: *.chello.pl 01.08.04, 21:19 I tak staliśmy w kolejce do Muzeum Powstania, więc mogliśmy jedynie się wyprostować. Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: Godzina W 01.08.04, 21:22 Jechałem z Krakowa do Warszawy EX Wyspiański. Część ludzi wyszła z przedziałów, maszynista dał sygnał przez ponad minutę. Cześć Ich pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
mickey.mouse Re: Godzina W 01.08.04, 21:35 Ogladajac o 11 czasu lokalnego Telekspres w TV Polonia, wzruszylem sie widzac stojace rondo u zbiegu Marszalkowskiej i Aleji Jerozolimskich. Dziekuje Twlewizji Polskiej SA, ze moglem to zobaczyc za jej posrednictwem i za te chwile wzruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkin Re: Godzina W IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 22:34 Jechałem na rowerku Broniewskiego i większość samochodów stanęła a nawet część ludzi powychodziła z samochodów. Jak wróciłem na Targówek to nie widziałem prawie żadnej flagi, gdy na Bielanach i Żoliborzu było ich niemało. Jak to jest z tą prawą stroną Wisły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cantabile Re: Godzina W IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.04, 21:43 ....wyjdzcie z mentalnego archiwum..tworzcie nowa polske...polske bez zalobnych spektakli...polske radosną , tak by nas eskimosi i nowozelandczycy kochali... Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Godzina W 01.08.04, 22:10 Wal sie komuchu... Smak tej twojej nowej Polski juz znamy. A raczej Polszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozór żałosny Re: Godzina W IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.04, 22:18 ..co ty wiesz o smaku, majac ozor umęczony pijaństwem... Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Godzina W 01.08.04, 22:54 Na Woli (ulica Wolska róg Elekcyjnej) duża część ludzi staneła. Niestety nie dotyczyło to wielu rowerzystów i nie zatrzymał się chyba ani jeden samochód. Fatalnie było słychać dźwiek syren. Sygnał słabo dochodził gdzieś od strony Koła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelek Re: Godzina W IP: *.esr.east.verizon.net 01.08.04, 23:10 Ogladalem ten moment przez internet w Teleekspresie i Panoramie. Widzialem zatrzymane tramwaje na rogu Jerozolimskich i Marszalkowskiej i harcerzy na rondzie. Przejmujace wycie syren... Za oknem upalny Waszyngton, a mnie tak zachcialo sie byc teraz w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Godzina W IP: *.spray.net.pl 02.08.04, 01:14 Wagony linii turystycznej T stanely na wlaczonych przez minute dzwonkach. W wagonie stojacym przy dworcu Wilenskim poprosilem pasazerow o powstanie i uczczenie pamieci powstancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipek Re: Godzina W IP: 212.160.172.* 02.08.04, 08:27 byłam przy Powązkach, ludzie się zatrzymali wszyscy byli przejęci chwilą - naprawde wruszenie ściskało za gardło Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Godzina W 02.08.04, 08:35 Akurat szedłem Jana Pawła między Grzybowską a Elektoralną. Ruch był tam niewielki, a mimo to miałem niemiłe odczucie, że większość nie stanęła. Stał trawmaj, jeden samochód, pojedyncze, głównie starsze osoby, w tym ja z kolegą. Byłem trochę zasmucony, ale wieczorem w tv widziałem, że w bardziej ruchliwych miejscach było znacznie lepiej. ________________________________________ Roody102 "Możemy spokojnie przyjąć, że autor nie umiejący myśli swych wyrazić jasno nie umie też myśleć jasno, że więc myśli jego nie zasługują na to, by się silić na ich odgadywanie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Godzina W IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 02.08.04, 08:48 Nowodwory - Książkowa Ja stanęłam, ale nie zauważyłam by to było powszechne zachowanie. Syreny zawyły, tymczasem na placu zabaw dla dzieci rodzice rozkosznie czytali gazetki. Ja tez jestem osobą przyjezdną (jak większość na Nowodworach), ale 1 sierpnia jest dla mnie Wielkim Dniem. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Godzina W 02.08.04, 09:16 Bylam na Powazkach, dawno nie widzialam takich tlumow, chwala Warszawiakom, ze sie tam wybrala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Godzina W IP: 217.153.24.* 02.08.04, 11:47 bylam na Powazkach Wojskowych w przerazajacym tlumie ludzi. wszyscy staneli. chwycilo za gardlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze w marszu Re: Godzina W IP: *.gdynia.mm.pl 02.08.04, 11:52 ...chwyć rzeczywistość za gardło i nie egzaltuj się.....stanąć, to tak jakby dac krok do tyłu..zdobywczym krokiem idziemy w słoneczny świat..tralalalalala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek stolek ciolek ma brudne lapska !!!! IP: *.u.mcnet.pl 02.08.04, 11:52 ile to przekretow popieracie ??? ile razy klamaliscie ??? ile razy lamaliscie zasady etyki ??? i co jak sie przylepicie do bohaterow powstania - to zmyjecie swoje haniebne postepki ??? Odpowiedz Link Zgłoś