Dodaj do ulubionych

Świąteczna mobilizacja - komentarz

IP: *.dc.dc.cox.net 02.08.04, 01:39
Brawo Prezydent Kaczyński!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Świąteczna mobilizacja - komentarz IP: *.acn.waw.pl 02.08.04, 03:12
      Ja również chciałbym podziękować za te trzy dni obchodów i otwarte Muzeum
      Powstania Warszawskiego prezydentowi Kaczyńskiemu. To Muzeum i pamięć o tych
      dniach pełnych wspomnień i wzruszeń będą już zawsze wiązane z Jego prezydenturą
      w naszym stołecznym mieście !
    • roody102 Re: Świąteczna mobilizacja - komentarz 02.08.04, 08:47
      Nie jestem i nagle nie stanę się zwolennikiem prezydenta Kaczyńskiego, tym
      bardziej jednak wypada mi głośno powiedzieć, że zapisał się on w tych dniach
      trwale w historii Warszawy - takiej rocznicy, takiej imprezy, takiej atmosfery
      nie pamiętam w tym mieście nigdy. Pięknie Pan to zorganizował Powstańcom i
      mieszkańcom i należą się Panu za to wyrazy ogromnego uznania. Pokazał Pan, jak
      można ożywić to miasto przez jego historię, jak można wciągnąć w nią jego
      współczesnych mieszkańców, udało się Panu ożywić jego ducha, w każdym rzie dla
      tych, którzy chcieli go znaleźć.

To było wielkie święto.

Mam nadzieję, że poprzedni włodarze miasta, którzy nie zrobili nic dla
      Powstańców widzieli to dokładnie stydzili się i żałowali, że nie są na Pana
      miejscu. Brawo!

Ah, chciałem jeszcze dopisać, że tak, jak nie jestem jakimś szczególnym
      admiroterem harcerstwa jako całości i idei, tak przez ostatnie kilka dni
      Warszawę właśnie ich obecność wypełniała jakimś szczególnym nastrojem
      dojrzałości wśród młodych ludzi połączonym z radością ale i refleksją a przede
      wszytskim z zaangażowaniem. Miło było patrzeć. I także im należą się
      podziękowania za tą szczególną atmosferę.

"Możemy spokojnie przyjąć, że autor nie umiejący myśli swych wyrazić jasno nie
      umie też myśleć jasno, że więc myśli jego nie zasługują na to, by się silić na
      ich odgadywanie."
    • Gość: Moryc Kaczyński na tak IP: *.gpw.com.pl 02.08.04, 10:55
      Gratulacje za pomysl obchodow i konsekwenta realizacje, ufam ze slyszal Pan
      aplauz przy swoim nazwisku podczas witania gosci.
      • Gość: marek jak przyjda lewusy..to bedzie gay parada+woodstok IP: *.pool.mediaWays.net 02.08.04, 11:04
        ...
        • Gość: Enola Gay co.uk Nie chwalcie dnia przed zachodem slonca IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.08.04, 11:45
          Bledem jest przypisywanie Kaczynskiemu calej zaslugi przy standardowym
          zachowaniu sie mieszkancow miasta w 60 ta rocznice Powstania.To nie jest
          jeszcze prezydent na miare 2 milionowego miasta.Ktokolwiek go zastapi ,niewazne
          skad przyjdzie,ma szanse na przywrocenie miastu wizerunku prezydenta
          Starzynskiego,jedynego gospodarza miasta z duza klasa.Kilku ostatnich
          prezydentow to:Zlodziej,glupek,nieudacznik,koles i teraz zwolennik kary
          smierci,wrog myslacych inaczej niz on i jego partia.
          Miasto jest dla wszystkich jego mieszkancow.nie tylko dla katolikow i
          zwolennikow partii Prawo i Niesprawiedliwosc.Nie chodzi o parady.W Londynie
          odbyla sie wczoraj w Soho calodzienna dyskoteka na swiezym powietrzu
          organizawana przez Soho Pride/organizacje gejowska/.Bralo w niej udzial 20
          tysiecy ludzi z calego swiata,malo tego,byly rodziny z dziecmi.Wszyscy bawili
          sie swietnie.Tutaj niewazne skad przychodzisz.Wazne co masz do przekazania
          innym...
          • Gość: marek Re: Nie chwalcie dnia przed zachodem slonca IP: *.pool.mediaWays.net 02.08.04, 12:30
            ".Tutaj niewazne skad przychodzisz.Wazne co masz do przekazania
            innym... "

a co ci gaye maja do przekazania ,ze musza parady robic ? ...ja jeszcze nigdzie
            nie widzialem heteroseksualistow robiacych parady ,aby pokazac ze sa
            heteroseksualistami i lubja uprawiac heteroseksualny stosunek..

jak ktos jest gayem ,to nie mam nic przeciwko temu..ale takie parady sa
            poprostu bezsensowne.....
        • rodzina_adamsow Polak-katolik ? 02.08.04, 17:15
          Nie ma w tym kraju "lewusów" paranoiku.
          Partie mieniace się lewicowymi to tylko popłuczyny przyklejone
          do zadków oligarchów jak Kulczyk.

Co takiego kaczeńce świętują?
          - przegranie (któregoś już z rzędu) powstania?
          - dziesiątki tysięcy poległych cywilów?
          - zrujnowanie miasta przez wqurwionych hitlerowców?
          - kompletne niedorozwinięcie jakim wykazał się rząd londyński
          wydając rozkaz powstania, które nie miało najmniejszych szans powodzenia?

Może czas troche odmitologizować powstanie ?
          RA
          • roody102 Re: Polak-katolik ? 02.08.04, 18:08
            Ale masz na ten temat coś do powiedzenia, czy zamierzasz się pakować w każdy
            wątek z tym prowokacyjnym pytaniem, ale bez chęci do dyskusji? Bo ja Ci raz na
            to odpisałem dość poważnie i nie raczyłeś tematu rozwinąć; jeśli więc masz
            zamiar tylko męczyć, to idź gdzieś indziej łaskawie.
            • rodzina_adamsow Re: Polak-katolik ? 02.08.04, 18:25
              Szkoda mi czasu śledzic przez kilka dni jeden wątek.
              Pytanie jest prowokacyjne w zamierzeniu, ponieważ jak do tej pory
              powstanie jest przedstawiane wszedzie tylko z jednej strony.
              Negatywne skutki powstania są obecnie na siłę zasłaniane bohaterstwem
              powstańców, tragicznym losem miasta, itd....
              Wszelkie święta i obchody są realizowane jako uczczenie pamięci
              poległych w beznadziejnej, choć bohaterskiej walce.
              O poległych nalezy pamiętać, należy im się szacunek z naszej
              strony za ich oddanie.

Jednak nie należy pokazywać wszystkiego tylko z jednej strony !
              Może by tak ktoś z "historyków" wypowiedział by się o prawdziwej przyczynie
              zatrzymania wojsk radzieckich na linii Wisły ?
              Jest wiele rzeczy o których się przemilcza albo udaje że nie ma tematu.
              RA

• roody102 Re: Polak-katolik ? 03.08.04, 00:37
                rodzina_adamsow napisała:

> Szkoda mi czasu śledzic przez kilka dni jeden wątek.

A mnie szkoda w takim razie czasu, odpisywać na Twoje posty.

> Pytanie jest prowokacyjne w zamierzeniu, ponieważ jak do tej pory
                > powstanie jest przedstawiane wszedzie tylko z jednej strony.

Mało czytałeś w takim razie. A Twoje pytanie nie jest prowokacyjne, tylko
                głupie. Publiczne obnażanie własnej niewiedzy dawno przestało być prowokacją.
                Epoki Ci się pomyliły - dziś to już, niestety, nikogo nie rusza.

> Negatywne skutki powstania są obecnie na siłę zasłaniane bohaterstwem
                > powstańców, tragicznym losem miasta, itd....

Odesłałbym Cię do ostatniego akapitu posta, którego nie miałeś czasu zobaczyć.
                BTW, między Twoim postem w tamtym wątku a moją odpowiedzią jest niecałe 45
                minut.

> Wszelkie święta i obchody są realizowane jako uczczenie pamięci
                > poległych w beznadziejnej, choć bohaterskiej walce.

To tylko Twój prosty umysł umie dostrzec wyłącznie tą warstwę. Niektórzy są w
                stanie rozpatrzeć rzecz na różnych poziomach i szacunek dla weteranów nie kłóci
                im się z żalem po zniszczonym mieści czy nawet z krytyczną oceną samej decyzji.
                Ale to wymaga większego wysiłku, niż tylko powtarzanie bzdur rodem z PRLowskiej
                propagandy.

> O poległych nalezy pamiętać, należy im się szacunek z naszej
                > strony za ich oddanie.

Nie sądzę, by zależało im na szacunku kogoś takiego, jak Ty, łaskawco.

> Jednak nie należy pokazywać wszystkiego tylko z jednej strony !

Ślepyś? Ja widzę wiele stron, nikt mi nic nie zasłania. Trzeba tylko chcieć
                patrzeć.

> Może by tak ktoś z "historyków" wypowiedział by się o prawdziwej przyczynie
                > zatrzymania wojsk radzieckich na linii Wisły ?
                > Jest wiele rzeczy o których się przemilcza albo udaje że nie ma tematu.

Och, jak ja lubię tych, którzy znają obiektywną prawdę, tylko jakoś nie umieją
                się nią przekonująco podzielić. Zawsze się znajdzie taki jeden - nikt nie chce
                go słuchać, choć przeca on wie, on zna... Prawdziwe przyczyny, prawdziwi
                Polacy, prawdziwa historia... A to, co jest znana i od lat dyskutowana, to jaka
                jest? Nieprawdziwa? Niepolska? Jaka jest? Kto za tym stoi (bo tego się te Twoje
                dyrdymały pewno sprowadzają)?

I Ty mówisz, że nie masz czasu czytać odpowiedzi? Nędzny prowokator z Ciebie i
                tyle.

ich odgadywanie."
              • Gość: =t= Re: Polak-katolik ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 01:22
                > Pytanie jest prowokacyjne w zamierzeniu

Widać że mało wiesz, a za wiedzę uważasz głównie nazistowską i sowiecką
                propagandę. Jeśli jesteś zdrajcą bo cię otumanili, to postudiuj temat, ale nie
                w oparciu o sowiecką maskirowkę, ale o poważne prace. Może zrozumiesz.

A jeśli jesteś sowieckim agentem (nawet jeśli tylko tzw. agentem wpływu) to
                proponuję abyś porozważał losy sobie podobnych, którym w imieniu Niepodległej
                chłopcy z AK pakowali kulę w łeb.
                • roody102 Re: Polak-katolik ? 03.08.04, 18:47
                  Niestety, znów nie miał czasu czytać odpowiedzi na swojego posta. Szkoda uwagi
                  na niego, sam to potwierdza.

ich odgadywanie."
    • Gość: rypki Re: Świąteczna mobilizacja - komentarz IP: 148.81.141.* 02.08.04, 15:01
      przyłączam sie do braw. Brawo!!!
      • Gość: wnuczka-powstańca Re: Świąteczna mobilizacja - komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 15:18
        Dziękujemy Panie Prezydencie!
    • Gość: Chłopak ze Starówk Re: Świąteczna mobilizacja - komentarz IP: *.chello.pl 02.08.04, 17:23
      Było wspaniale. Nareszcie byłem wśród swoich.
      Na uroczystościach ludności napływowej na lekarstwo - głównie wypasieni
      krawaciarze na urzędach, którzy chcą upiec swoją pieczeń na gehennie tych co
      ośmielili się dożyć dni dzisiejszych.
      Policja i Straż Miejska grzeczna i uprzejma jak nigdy.
      Magister Prezydent Wszystkich Polaków nawet mówił do rzeczy.
      Miasto odświętnie wystrojone – flagi na budynkach „państwowych” i prywatnych,
      na autobusach, tramwajach, wagonach mera, niektóre korporacje taksówkowe też
      oflagowane.
      Aż tu nagle pewien zgrzyt. Trafiłem w niedzielę do Ambulatorium Pogotowia (
      niestety już nie te lata i za dużo wzruszeń ). Na budynku przy Hożej ani
      skrawka flagi, a przecież tu był powstańczy szpital, więc choćby dla tego
      flaga się należy, że nie wspomnę o tablicy pamiątkowej. Czekając pod gabinetem,
      pogadałem z personelem – okazuje się, że dyrektorem Pogotowia jest facet z
      Płocka – a Pogotowie nie jest warszawskie, tylko wojewódzkie. To tłumaczy
      wszystko, szkoda gadać!
    • Gość: p. Panie Prezydencie m. st. Warszawy - Szacunek ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.04, 23:53
      Przez te ostatnie dni poswiecil calego siebie, byl praktycznie wszedzie.
      W koncowce tego maratonu widac bylo ze jest zmeczony - czasami podczas
      przemowien gubil litery, nastepowaly drobne przejezyczenia, ale nie patrzyl na
      sprawy pod katem "zysku" politycznego. Byla w nim szczera skromnosc.
      Jakby czul jakas wielka powinnosc, ktora musi spelnic.
      Staram sie to pisac bardzo obiektywnie, bo te kilka dni pozwolily wyzwolic sie
      z resztek egoizmu i prywaty, ktora niestety zzera nasz kraj.
      Dziekuje Panie Prezydencie Kaczynski !
      • krzysztofplebs Re: Panie Prezydencie m. st. Warszawy - Szacunek 03.08.04, 00:56
        Chyba się rozpłaczę, może mu za życia pomnik wystawisz?!
        • Gość: p. Re: Panie Prezydencie m. st. Warszawy - Szacunek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 11:57
          wrociles juz..no to wyluzuj
          • krzysztofplebs Re: Panie Prezydencie m. st. Warszawy - Szacunek 03.08.04, 22:31
            i tu się znalazłeś? Dotychczas " podszywaczu" -
            vel: "Podziwiaku", "Mieszkańcu" "Kocie" etc. raczej zasmiecałeś Forum
            wesołowskie...
    • Gość: =t= "LEGIA PANY" zmieniło dla mnie znaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 01:10
      Godzina W, 60 lat później. Jak od paru lat, przy tym pomniku o tej szczególnej
      porze na Gen. Zajączka poza mną bywa tylko jedna weteranka powstania. Tym
      razem - niespodzianka. Para młodych ludzi, ze zniczem w barwach klubowych i
      wieńcem - Powstańcom Kibice Legii.

No a mnie teraz pozostaje tylko wstydzić się tego że ich wcześniej z góry i
      hurtowo 'skreślałem'.

A po zeszłorocznej awanturze, na całym Starym Żoliborzu słychać było syreny.
      Wreszcie, tą rocznicę pierwszy raz obchodzono godnie. Panowie z PO, jeśli
      chcecie uniknąć posądzenia o to, że z was niepatriotyczne gnidy, lepiej szybko
      się tłumaczcie co robiliście te kadencje kiedy wy rządziliście. A może lepiej
      milczcie? Mam już dość kłamstw...
      • Gość: Chłopak ze Starówk Re: "LEGIA PANY" zmieniło dla mnie znaczenie IP: *.chello.pl 03.08.04, 03:27
        Oni już żyją Brukselą, zwłaszcza nadworny bibliofil i historyk Piskorski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka