Dodaj do ulubionych

S2 = POW to nie ekspresowka

IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 21:37
S2 czyli POW (Południowa Obwodnica Warszawy) od Konotopy do Ursynowa to NIE JESY droga ekspresowa. Na wszystkich jej WJAZDACH - od strony Poznania, od strony Puławskiej, na wjazdach pośrednich sa ustawione znaki KONIEC DROGI EKSPRESOWEJ (przekreślony samochod na niebieskim tle). Zatem obowiązuje ograniczenie prędkości do 90 km/godz. Stąd można spotkać patrole Policji (oznakowane i nieoznakowane) z radarami. Co o tym sądzicie ?????
Obserwuj wątek
    • Gość: KierowiecBombowiec Re: S2 = POW to nie ekspresowka IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.11.13, 17:55
      Mam to w c.h.u.j.u. !!!! Jeżdżę tamtędy 160 km/h, patrząc przed siebie i w lusterka. Jak widzę jakąś qrwę na ogonie, to zwalniam do setki. Jeszcze odpukać żaden smerf mnie tam nie dupnął.
    • u-15 Re: S2 = POW to nie ekspresowka 25.11.13, 18:06
      Dlaczego 90km/h?
      • Gość: albwu Re: S2 = POW to nie ekspresowka IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 22:07
        Przepraszam - 100 km/godz jak na drodze o dwóch odseparowanych jezdniach
      • jhbsk Re: S2 = POW to nie ekspresowka 26.11.13, 14:10
        100. Bo na razie nie jest formalnie ekspresówką.
        • Gość: KierowiecBombowiec Re: S2 = POW to nie ekspresowka IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.11.13, 22:47
          Nie jest ekspresówką? A oznakowanie pionowe to co niby? Na tablicach stoi jak byk S2, informacje o węzłach drogowych również są przewidziane wyłącznie na ekspresówce. Nikt tego wszystkiego nie zakleił ! Żaden sąd nie uzna, że to nie jest ekspresówka. W razie mandatu wykłócałbym się o dozwoloną prędkość 120 km/h przed sądem. Pazerne qrwy szukają po prostu łatwej okazji do łupienia kierowców, dzisiaj jechałem całą obwodnicą dwa razy w te i we wte i faktycznie cały czas łapali nieoznakowanym radiowozem z wideorejestratorem (ford chyba). A już całkowitym skandalem jest 70 km/h na jezdniach równoległych, co za menda to w ogóle wymyśliła? Z jakiego powodu? Pieszych się tam spodziewają?
          • Gość: 30 lat za kółkiem Re: S2 = POW to nie ekspresowka IP: *.skynet.net.pl 02.01.14, 17:17
            Fajna sprawa, można by powiedzieć, tylko, że to totalna żenada. Sposób oznakowania tej drogi jest tragiczny. Zapewne jest czytelny tylko dla budowniczych tej drogi i to w dzień. Ostatnio znajoma jechała od Puławskiej z zamiarem dojechania na Bemowo, ale jadąc w nocy, zmęczona po pracy "wylądowała" pod Żyradowem. Śmiesznie no nie. Tylko, że zrobiła dodatkowe 40 km. Czy ktoś się zastanawia jak, gdzie i z jaką treścią powinny być drogowskazy ? Obawiam się, że nie. To tak jak oznakowanie zjazdu z trasy S2 w ulicę Pułwską jadącą na południe. Stoi tam drogowskaz SANDOMIERZ ( ???) a dlaczego nie PIASECZNO albo GRÓJEC ? Kto to wymyśla i czym się kieruje, bo chyba nie logiką ?
            Dla decydentów polecam wycieczki do krajów "cwilizowanych" po nauki jak oznakowywać drogi w sposób czytelny, zrozumiały nawet dla kierowcy który jedzie daną trasą po raz pierwszy w życiu. Czy to jest takie trudne? Przy ogromnych kosztach budowy drogi umieszczenie tablic informacyjnych, nawet w nadmiarze nie powinno uszczuplić budżetu w znacznym stopniu. I drugi aspekt, policja walczy z piratami drogowymi i dobrze, ale czy ta walka nie może być oparta na czytelnych zasadach. Ja jako kierowca powinienem w sposób czytelny być powiadomiony jaką jadę drogą, to znaczy z jaką maksymalną prędkością mogę się poruszać po danej drodze ? Znak drogowy powinien informować mnie jaka to jest droga i jaka maksymalna prędkość tu obowiązuje. To powinno być czytelne. Są już auta, które czytają mijane znaki drogowe a dzięki postawionemu znakowi kierowca by wiedział, jaka jest ta prędkośc na danym odcinku drogi. Co to daje, ano to, że kierowca jest skupiony na kierowaniu a nie analizowaniu jaka to jest droga, ekspresowa, czy nie ekspresowa, jedno- czy dwujezdnowa itd. A więc mamy w konsekwencji bezpieczniejsza jazdę i chyba o to powinno chodzić naszej policji. Chyba, że się mylę ? ...
            Prawo drogowe powinno być czytelne w obie strony, jednoznaczne i podane z sposób sprzyjający bezpieczeństwu drogowemu a nie możliwości wlepiania mandatów. To tyle w temacie dbania o nas kierowców przez decydentów o ruchu drogowym. Czy ktoś to przeczyta z zastanowi się może zatrudnić paru testerów przed oddaniem drogi do sprawdzenia czy droga jest oznakowana w sposób czytelny w dzień i w nocy dla nawet mało rozgarnientego Kowalskiego ?
            • Gość: asc Re: S2 = POW to nie ekspresowka IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.14, 18:27
              no sorry ale skoro jecała na bemowo a zajechała pod żyrardów to powinni jej zabrać prawo jazdy i samochód bo stwarza zagrożenie w ruchu drogowym nie wiedząc dokąd jedzie
    • Gość: K Re: S2 = POW to nie ekspresowka IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.11.13, 17:06
      W ogóle to ciekawi mnie że nikt nie podejmuje tematu jakości nawierzchni na tej nowo oddanej drodze...?

Dla mnie to jest totalna żenada - góry, doły, jakiś koślawy asfalt jakby to łopatami ręcznie robili.
      Nie na całej długości ale dużo tego.

Za taką kasę? Kto to odbierał??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka