Dodaj do ulubionych

Gdzie na imprezę?

24.06.14, 17:10
Od piątku będę na kilka dni w Warszawie. problem w tym, że będe musiała "zapewnić" w weekend (najbliższy!!!) godziwą "rozrywkę" kilku młodym osobom. Dwie z rodziny, które stolicę znają słabiej niż ja, jedna ze stolicy (ale totalny kujon, którego jak zapytalam sie o jakiś miejsce to zaproponował mi jakieś miejsce w bibliotece na jakimś wieczorku poetyckim czy coś takiego). Gdy dopytałam się o coś bardziej odpowiedniego nie uzyskałam żadnej odpowiedzi. Do tego 4 osoby które odwiedzą nas z zagranicy. I to głównie o nie mi chodzi.W niedziele zaplanowałam wypad do miejsc ogólnie uznanych jako normalne punkty programów wszelkich wycieczek, czyli Łazienki, Pałac Kultury itp. Ale nie mam pomysłu na wieczór z piątku na sobotę, wewntualnie sobota/niedziela.
Obserwuj wątek
    • Gość: Warszawiaczek Re: Gdzie na imprezę? IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.14, 19:58
      Fontanny na Podzamczu - warto zobaczyć pokaz multimedialny. Po knajpach sam się nie włóczę, więc wiele nie pomogę. Możecie poszukać czegoś na Starówce, na Trakcie Królewskim (Harenda koło UW?), na Mazowieckiej.
      • joannaorange Re: Gdzie na imprezę? 24.06.14, 22:03
        Chyba nie o to chodziło, bo knajpa to tylko raczej na obiad czy kolację, a tu o ile dobrze zrozumiałam chodzi o imprezę klubową czy w tym stylu. Ale może źle oceniam i nie mam racji. Nie mniej troszkę mało informacji podajesz, bo piszesz, że szukasz miejsca, gdzie można wybrać się na imprezę, ale jaką (dla jednych impreza i emocjonalne przeżycie to wizyta z operze, dla innych balanga do białego rana w klubie). Dalej. W jakim wieku są te osoby, może to za daleko idący przykład, ale 10 - latka zaprowadzisz do ZOO a nie Klubu GoGo, na podobnej zasadzie 25 latek szybciej zabawi się w klubie niż pod klatką z miśkami. Więc napisz choć jaki jest przekrój wiekowy. Dobrze, też jakbyś podała co was interesuje, nie wiem, impreza w klubie? Jeżeli tak to jaką muzę lubicie? No i ostatnie, nie wiem czy i kiedy byłaś w Warszawie, ale lokalizacje też jest ważna, bo błąkać się po całej Warszawie to też nie ma sensu... Jak dasz więcej konkretów, to ktoś na pewno ci coś podrzuci ciekawego...
        • yooop Re: Gdzie na imprezę? 24.06.14, 23:03
          Z obiadem byłby najmniejszy problem. Faktycznie chyba za mało szczegółów podałam. W każdym razie zwiększyła się liczba osób do wyjazdu, bo właśnie dzwoniła do brata kolejna grupka na doczepke z pytaniem gdzie załatwialiśmy nocleg. Jeszcze troszkę, to zrobi się z tego wyjazd klasowy - grupowy, a my "siła przewodnia" zostaniemy zepchnięci do roli przyzwoitek. Tak więc podsumowując, ZOO raczej odpada, nie ten przedział wiekowy, podobnie jak kluby nocne ze striptizem (choć część męska pewnie by się cieszyła). Chodzi o to gdzie można by było się zaczepić na fajnej imprezie "dla wysztkich" w liczbie około 15 osób (tak obecnie wychodzi mi z podlicznia), większość to Polacy, wiekowo przedział 17-20, z drobnymi 3 wyskokami do lat 30 :-) Co do lokalizacji to bez znaczenia, w niedzielę mamy mieć dzień zwiedzania, piątek i sobota przeznaczona na imprezowanie
          • joannaorange Re: Gdzie na imprezę? 25.06.14, 11:00
            Nie wiem czy dobrze zrozumiałam to co chciałaś napisać, ale nie chodzi ci o typową imprezę wieczorowo nocną, a tak w sumie wynikało z Twojego pierwotnego zapytania, tylko o zgubienie czsasu głównie w ciągu dnia, zakłądając, że zwiedzamie miejsc historycznych odbywa się w niedzielę? Tak swoją drogą, to jesteś pewna, że 1 dzień nie znając Warszawy Ci wystarczy? Bo z tego co napisałaś, to masz kogoś w Wawie, ale powiedzmy nie do końca rozgarniętego, więc przypuszczam, że to słoik. Ja ci zbytnio nie pomogę, bo wybacz nie do końca te klimaty, w dzień to praca i nauka, a jak impreza to klun ale nocą w weekend. Miejsc "impezowych" na dzień nie znam. Nie mniej nie wiem, czy nie lepiej jest napisać post ponownie, nie tu tylko na forum "Warszawa po godzinach" lub tam po prostu włączyć opcję wyszukiwania.
            • joannaorange Re: Gdzie na imprezę? 25.06.14, 11:03
              I żeby nie było niedomówień, to forum Warszawa po godzinach (być może minimalnie przekręciłam nazwę) to nie żadne forum zewnętrzne, tylko kilka pozycji niżej pod tym gdzie piszemy jest do neigo odnośnik, to też jedno z for na gazecie
            • yooop Re: Gdzie na imprezę? 25.06.14, 11:28
              1 dzień na typowe zwiedzanie, powinien wystarczyć, tak mamy ustalone, a nie będę tam sama, nie jestem też przewodnią siłą narodu :-) aby narzucać że zwiedzanie i tylko zwiedzanie, młodsi i tak na mnie buykiem już patrzyli jak usłyszeli ze c a ł y j e d e n dzień będzie na zwiedzanie, niestety to pokolenie które ja określam Wirtulal Life - żyja w grach, portalach społecznościowych, przerywając na jedzenie, nauka raczej z musu lub bo tak wypada, a nie tak trzeba, a wieczorami impreza. Dla nich najlepiej gdyby weekend trwał już przynajmniej od wtorku.... Nie mniej dzieki za ukierunkowanie na to drugie forum, wcześniej specjanie nie zwróciłam na to uwagi, na "dzielnicowych" nie chciałam na każdym zakładać tematu, a to gdzie napisałam było pierwsze na jakie trafiałm i to w ogólnym zarysie
              • sweetabc Re: Gdzie na imprezę? 25.06.14, 22:45
                Przy takim przekroju wiekowym nie wykluczałabym imprezy w klubie :-)
    • sweetabc Re: Gdzie na imprezę? 25.06.14, 22:48
      I jeszcze jedna sprawa mówi Ci coś hasło "Strefa Chillu"? Ponadto uważam, że nie masz co się martwić w Warszawie zawsze coś się dziej...
    • Gość: ZimnyLech Re: Gdzie na imprezę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.14, 12:08
      W najbliższy weekend to najlepiej chyba trafić do Soho. Wjazd za free, a co do szczegółów jak napiszą mi maila to podpowiem dokładniej
      • sweetabc Re: Gdzie na imprezę? 26.06.14, 13:10
        Jeżeli piszesz o Soho Factory, to dokładnie wbijasz się w temat o którym jak napisałam, wjazd faktycznie za darmochę, impreza zaczyna się o 16 w piątek. Z tego co przeczytałam, to ogólne hasło to "Pomaturalna Strefa Chillu" Z tego co wiem planowane są jakieś warsztaty, zabawa ziołami (heheh), letnie kino i coś tam jeszcze. W sumie też czekam za bardziej dokładnymi danymi. Jutro tam wpadnę, jak będzie OK, to można też dobić i w sobotę
        • yooop Re: Gdzie na imprezę? 27.06.14, 10:25
          Dzięki, masz rację, moich to powinno zainteresować, a co do palnów i tego co ma być na tej imprezie to informacje dodatkowe znalazłam też na FB na profilu o imprezach
          • sweetabc Re: Gdzie na imprezę? 27.06.14, 15:43
            Masz racje, też znalazłam już informacje dokładniejsze, jedyny mój problem, że dzisiaj niestety coś mi wypadło i nie dam rady tam dotrzeć, czego żałuję, ale mam nadzieję nadrobić to jutro
            • 1-buc wszędzie ten sam SPAM 27.06.14, 17:47
              wyszukiwarka nie kłamie
              • sweetabc Re: wszędzie ten sam SPAM 29.06.14, 22:42
                Szybkość wpisywania hasła w wyszukiwarkę jest u ciebie odwrotnie proporcjonalna do poziomu kultury osobistej. Bucem możesz nazywać sobie koleżanki w piaskownicy, a ja sobie wypraszam.... abyś nie jazgotała na spam, pełną moją odpowiedź masz pod linkiem odpowiedź ty detektywie od siedmiu boleści...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka