Dodaj do ulubionych

Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 22:18
LPR wyraźnie przegina. Przebiła już dawno AWS, przebija i SLD.
Taki fajny zestawik - mieszkanie dla Jackowskiego, Paprota burmistrzem
(miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2250592.html), Pawłowski
wiceprezesem WFOŚiGW (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
f=51&w=15210527). Panowie i Panie - STOP!!!! DOŚĆ!
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Jackowski twórca - cudotwórca czyli oszust IP: *.ols.vectranet.pl 25.08.04, 22:30
      • Gość: Wiesiołek A kiedy Karski złozy doniesienie do prokuratury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:38
        CZekam z niecierpliwością na zagranie Karola Karskiego. Może uda się sprawą
        zainteresować ABW?
        • Gość: Admiral Dwulicowosc i obluda Kaczora IP: *.k.mcnet.pl 27.08.04, 21:08
          Gdyby to byl Piskorski albo Kozak, to pewnie Kaczor by juz dawno podpalal stos
          i przypiekal ich na wolnym ogniu... o rzadaniu ustapienia ze stanowiska nie
          wspominajac! A tak - praktycznie KONKRETNEJ i zdecydowanej reakcji. Wiec jak to
          naprawde jest z '"I szeryfem RP" - "jedynym prawym i sprawiedliwym"? Gdzie sie
          podziala jesgo stanowczosc? A moze stanowczosc ma zarezerwowana tylko na
          Platforme?
          Biedactwo chyba nie moze wciaz wydarowac, ze PO PiS-uarow tak daleko odsadzila
          w notowaniach i z premierki "nici" a na "prezydenturke" tez nie ma wiekszych
          szans...
          • Gość: Admiral Dwulicowosc i obluda Kaczora -poprawka IP: *.k.mcnet.pl 27.08.04, 21:13
            Sorki, wdarl sie bledzik "zadaniu" pisze sie oczywiscie przez z z kopka.
            A pomiedzy "praktycznie" a "KONKRETNEJ" zginelo slowko "zadnej".
            Wicej grzechow nie pamietam choc mogly sie zdarzyc;-)
    • Gość: mieszkaniec kaczorku nie migaj się IP: 212.75.114.* 26.08.04, 00:46
      Prezydent powinien współpracować z radą ale rada to nie koleś Jackowski.
      Prezydent powinien nakazać kontrolę tej całej zamiany i stwierdzić był czy nie było przekrętu.
      Jeśli prezydent nie robi tego po doniesieniach prasowych to staje się tym ,który kryje przewał.
      Czegoś tu nie rozumiem.
      Prezydent lub Karski-jego podręczny, powinien zgłosić do prokuratury donos.
      Tak zrobili z Kozakiem- też przewodniczącym rady i nie tłumaczyli się głupio.
      Prawo i sprawiedliwość po pisuarowsku-tylko wtedy gdy ich biznes.
    • Gość: Adam Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.t-s.pl 26.08.04, 08:41
      Prezydent Kaczyński obiecał był przeciąć stare układy. Fakt: nie obiecał nie
      zostawić nowych.
      • krzysztofplebs Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego 26.08.04, 08:50
        Kaczor swoich układów nie przecina. A propos gdzie sie podział jego
        drugi "podręczny" Glapiński?!
    • tarantula01 Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego 26.08.04, 10:02
      "I jeśli nawet tę pracownię przyznał mu SLD-owski burmistrz [zgodę na wynajem
      pracowni parafował urzędnik z rekomendacji Sojuszu - red.], to musiał być
      wprowadzony w błąd."

Oburzenie SLD, to już przesada. Sami przyznali, a teraz krzyczą.
    • Gość: chory - na prawdę HIPOKRYTA !!! A Ludwig Dorn ??? Pojechał samochode IP: 212.244.77.* 27.08.04, 08:36
      m służbowym za nasze pieniądze do Chorwacji i co?? Też w zgodzie z prawem - ale
      takim co sobie sami uchwalą. A może jestem chory - przecież "co innego jest
      wzięcie mieszkania po znajomościach i układach a co innego jazda w celach
      prywatnych na wczasy służbowym samochodem". Jak pisze Maciej Rybiński w
      artykule Urzędow erekcja umysłowa, we Wprost z 29 sierpnia "Co innego jest
      pokrzykiwanie o cudzej moralności i etyce, a co innego wybór pomiędzy
      jeżdżeniem własnym i cudzym samochodem i to niezależnie od ilorazu
      inteligencji. Cytyjąc dalej " łaskawi politycy (na czele z lesiem kaczorkiem),
      przestańcie udawać naiwnych, szlachetnych i niedorozwiniętych. Jesteście cwani,
      pazerni.
      • Gość: podroznik Pojechał, ale płacił za paliwo IP: *.pfizer.com 28.08.04, 22:18
        Tak, na koszt podatników pojechał samochodem, ale tylko amortyzacja pojazdu w
        tym wypadku jest na mój koszt. Niektórzy politycy latali helikopterami w swoich
        celach i bynajmniej nie poczuwali się do jakiegokolwiek udziału w kosztach
        swoich wypraw.
        • pinos Re: Pojechał, ale płacił za paliwo 22.09.04, 15:40
          Bardzo przepraszam, ale koszty zostaly pokryte. Nie to, zebym cos - sympatje w
          sensie - zywila do osoby latajacej helikopterem i jej partii. Ale trzeba
          przyznac: koszty pokryli
    • Gość: WARSZAWIAK Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 10:18
      jackowski to niezly cwaniak i zlodziej.lpr to partia popierajaca
      pedofili.NIESTETY TAKA JEST PRAWDA.A TO ICH BOLI NAJBARDZIEJ
      • Gość: Ewa Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.in.zabkowska.pl / *.zabkowska.pl 27.08.04, 11:47
        Sprawa tych mieszkań, to jeden wielki przekręt.Ja też chcę płacić 1,49. A p.
        Czerwińska, o której mozna równiez przeczytać w Gazecie, "biedna" z wyrokiem
        wylądowała jako pracownik w NSA, bo ma doświadczenie ( w czym?)i jeszcze pani
        rzecznik opowiada takie bzdury. Czerwińska była "dyspozycyjną" w sprawie
        czynszówek. Może ktoś poza Gazetą zajałby sie sprawą Jackowskiego,Czerwińskiej
        i czynszówek . Dlaczego takie historie sa tolerowane przez władzę? Czy ręka
        rekę myje?
        • krzysztofplebs Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego 28.08.04, 02:30
          Wiadomo czyja...
    • Gość: warszawiak Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.04, 09:03
      A Jackowski ma te opinie i komentarze gdzieś!Nie pierwszy i nie ostatni raz
      okazał się sprytniejszy niż inni.I co ?I nic ! W wyborach będzie na pierwszym
      miejscu listy partyjnej.Której ?Tej która mu się spodoba.A bedzie dużo mówił o
      potrzebie sprawiedliwości społecznej i chrześcijańskiej moralności.Przecież ten
      facet kpi z nas wszystkich.A my cicho się temu przyglądamy.I jakoś nikt nie
      mówi wprost: Jackowski ,jesteś oszust !
      • Gość: Rybon Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.aster.pl 28.08.04, 20:07
        już tak na niego nie najeżdżajcie, bo sie znowu bidulek zaleje z rozpaczy, a
        ostatnio był trzeźwiutki i na chodzie
    • Gość: kamat Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.crowley.pl 03.09.04, 13:43
      W jedenj ręce trzymam krzyż a drugą zagarniam do własnej kieszonki. Oto jak
      prawdziwy polak - katolik. Razem z księdzem prałatem, ojcem dyrektorem oraz
      rodziną Giertychów stworzymy kręgosłup moralny tego upadłego narodu. Bóg z nami
      a kto przeciwko nam niech s... wyjedzie do Izraela!
    • krzysztofplebs Re: Nie-główny lider 04.09.04, 10:57
      Jackowskiego potępiam zdecydowanie, ale skąd ten arcydebilny tytuł: "jak główny
      lider...."
    • Gość: drtomus Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 15.09.04, 09:44
      to typowa 2 licowosc polskich "katolikow" innym nie dac a sobie wziac i to 2
      razy tyle. Cale te LPR to bada oszustow ktorzy zaslaniaja sie wiara i "troska o
      Polske"
      • d.z Re: tfu-rca??? artysta??? 15.09.04, 09:59
        Twórca Jackowski?
        A co on takiego stworzył? Być może narażam się na pośmiewisko, że nie wiem a
        chciałbym dowiedzieć się. No bo jeśli ktoś jest twórcą to ma prawo ale
        jeśli "tfu-rcą" to już nie za bardzo.

Z drugiej strony każdy polityk jest artystą choć mam wrażenie, że eksponowane
        role zajęła już dawno Samoobrona:)
    • Gość: pan Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 11:46
      Jackowski...Jankowski / ksiądz / i inni cwaniacy korzystają z parasola
      ochronnego kościoła.Tylko czy na dłuższą metę kościołowi się to opłaci?
    • Gość: dina Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 12:36
      LPR to banda nawiedzonych złodziei. Oni są tak samo straszni jak Samoobrona...
      a może nawet gorzej.... mam nadzieję, że ich podatność na korupcję i lewe
      interesy ich zgubi....
    • Gość: DETEKTYW OSĄDŹ SAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:12
      Czytam sobie to forum i stwierdziłem, że coś tu brzydko pachnie. GW chyba nie
      zdała egzaminu w rzetelnej pracy. Postanowiłem pobawić się w detektywa. Oto
      efekt mojego kilkuminutowego grzebania w internecie. WARTO TAM ZAJRZEĆ
      chociażby po to, aby wysłuchać drugiej strony, a nie tylko redaktorów z
      GW.pozdrawiam

www.bip.warszawa.pl/dokumenty/oswiadczenia_majatkowe/oswiadczenia_m_lista.asp?str=2&mn_id=163&st=3&dz_id=
      Pod tym adresem jest oświadczenie majątkowe Jackowskiego.

www.jmjackowski.pl/pliki/start.html
      na dole strony po prawej kliknij na aktualności . Znajdują się tam
      oświadczenia Jackowskiego

• Gość: jaa_ga Re: OSĄDŹ SAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.04, 19:19
        A wiesz...przejrzałam...
        nie wykazał przychodu/dochodu z najmu.
        Zatajenie przychodów to przestępstwo z art.233 K.K.
        Grozi za to więzienie. Przeczytałam na formularzu oświadczenia.
        Nawet nieznajomością prawa nie da się więc wytłumaczyć tego przestepstwa.
        Oswiadczenie? Teraz?
        Wolne żarty...
    • Gość: Marcin Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:26
      Jaki Prezydent taki i Przewodniczący - Bóg - przekręt i prywata to dewizy tych
      łobuzów
    • Gość: Kanu Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.chello.pl 18.09.04, 18:03
      Normalka jeśli chodzi o LPR. Dobrze, że przy okazji brygady Mocherowych Beretów
      i Odzierz wszechpolska nie zabiły paru żydów i feministek. Przewałka z
      mieszkaniem to pikuś dla takich kręteczy.
      • Gość: Dina Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 22:42
        najgorsze, że dla części babć Jackowski stanie się teraz niesłusznie oskarżonym
        i prześladowanym męczenikiem za wiarę. A to zwykły krętacz
    • Gość: Jerema & & #35; 8222;Gazeta Stołeczna& & #35; 8221; kłamie &# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 14:39
      Źródło:
      http://www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=kraj&parStrona=1&nr=2004091520194

Zanim przejdziemy do realizacji porządku dnia pragnę skierować do Wysokiej Rady
      kilka słów w związku z publikacjami „Gazety Stołecznej”, nie opartymi na
      przesłankach merytorycznych, w których zawarte są wyraźne insynuacje mające na
      celu szkalowanie mojego dobrego imienia i mojej licznej rodziny.

Od 1987 roku do 1999 roku byłem głównym najemcą mieszkania komunalnego w
      Warszawie przy ul. Królowej Aldony w budynku będącym – według danych Urzędu
      Dzielnicy Praga Południe – własnością Gminy Warszawa-Centrum. W związku z
      faktem, że moja rodzina była coraz liczniejsza i od 1997 przysługiwał nam
      normatyw nie mniej niż 60 m2 powierzchni mieszkalnej, a zajmowany lokal posiadał
      35,90 m2 powierzchni mieszkalnej i 65,12 m2 powierzchni użytkowej, co oznacza,
      że w 2 pokojach o powierzchni niespełna 36 m2 zamieszkiwało 6 osób, w 1999 roku
      skorzystałem z możliwości zamiany mieszkania na większe. Możliwość zamiany była
      ogłoszona publicznie. Ponieważ moja rodzina spełniała kryteria zamiany określone
      uchwałą Rady Gminy Centrum, złożyłem wniosek i inne wymagane dokumenty, a
      następnie poddałem się obowiązującej procedurze, która została zakończona
      pozytywnie. Została ze mną podpisana umowa najmu lokalu mieszkalnego w oddawanym
      do użytku budynku komunalnym w Warszawie przy ulicy Meissnera.

Protokołem zdawczo-odbiorczym przekazałem Gminie mieszkanie przy ul. Królowej
      Aldony. Nowy lokal był dwukrotnie większy, gdyż jego powierzchnia mieszkalna
      wynosiła 81,56 m2, a powierzchnia użytkowa 127,82 m2, ale stawka czynszu była i
      jest nadal trzykrotnie wyższa i wynosi 8,90 zł/1m2 powierzchni użytkowej.
      Obecnie w mieszkaniu przy ul. Meissnera zamieszkuję z sześciorgiem dzieci, żoną
      w zaawansowanej ciąży, a okresowo przebywa z nami teściowa, która przebyła
      ciężki uraz i wymaga stałej opieki przez 24 godziny na dobę. Liczba osób w
      najbliższej rodzinie daje nam prawo do lokalu o powierzchni mieszkalnej nie
      mniej niż 80 m2, zgodnie z aktualnie obowiązującą ustawą. Wkrótce będzie nam
      przysługiwało 90 m2 powierzchni mieszkalnej. W dacie zamiany oba mieszkania były
      własnością gminy i nie było żadnych przeszkód prawnych dla dokonania tej czynności.

Od blisko 30 lat zajmuję się działalnością twórczą. Jestem autorem 4
      indywidualnych wystaw fotograficznych, autorem bądź współautorem ponad 100
      programów telewizyjnych, opublikowałem ponad 500 tekstów z zakresu problematyki
      kulturalnej, społecznej i politycznej, wydałem 5 książek eseistycznych. Ostania
      – „Drogi i bezdroża III RP” – ukazała się w czerwcu br. W lipcu b.r. skończyłem
      pisać kolejną książkę, która odsłania mechanizmy funkcjonowania w Polsce systemu
      oligarchiczno-mafijnego oraz udziału w patologizacji życia publicznego oraz grze
      korupcyjnej niektórych koncernów medialnych, o czym opinia publiczna mogła się
      przekonać przy okazji tak zwanej afery Rywina. Ta ostatnia pozycja jest u
      recenzentów, a obecnie pracuję nad kolejną książką – poświęconą globalizacji. Z
      tytułu działalności twórczej już od 1987 roku korzystałem z prawa do dodatkowej
      powierzchni mieszkalnej, zgodnie z obowiązującą w tym czasie ustawą.

W związku z udokumentowanym dorobkiem twórczym w marcu 2000 roku wystąpiłem z
      podaniem o przydział pomieszczeń na pracownię twórczą. Zostały mi przyznane
      pomieszczenia gospodarcze pod warunkiem dokonania – na własny koszt – ich
      adaptacji na pracownię. Pomieszczenia te były pozbawione przewodów
      wodociągowych, kanalizacyjnych, elektrycznych oraz wymagały zmian
      konstrukcyjnych i zainstalowania dodatkowego co., aby spełniały wymogi określone
      przepisami prawa budowlanego dla pomieszczeń pracowni. Zapłaciłem za opracowanie
      projektu adaptacji. Ponieważ pomieszczenia gospodarcze były (i są nadal)
      własnością gminy, o zgodę na adaptację występowała gmina, natomiast ja byłem
      inwestorem, który ponosił wszelkie koszty robót budowlanych. Po uzyskaniu
      prawomocnego pozwolenia na budowę, nakładem ponad trzydziestu tysięcy złotych,
      dokonałem adaptacji. Na poniesione koszty posiadam faktury. Koszty poniesione na
      adaptację nie podlegają zwrotowi. Czynsz za pomieszczenia przeznaczone na
      pracownię twórczą opłacałem od daty zawarcia umowy, czyli faktycznie opłacałem
      czynsz jeszcze za pomieszczenia gospodarcze, które pracownią stały się od daty
      za-kończenia robót budowlanych i zgłoszenia pracowni do użytkowania właściwemu
      organowi administracji architektoniczno-budowlanej. Przepisy dotyczące najmu
      pomieszczeń niemieszkalnych na pracownie do prowadzenia działalności twórczej
      nie przewidywały i nie przewidują ani przetargów, ani konkursów ofert. Wysokość
      czynszu została ustalona na podstawie ustawy oraz uchwały Rady Gminy.

Tak wyglądają fakty. Tymi wszystkimi informacjami dysponowali autorzy
      publikacji, którym udzieliłem wyczerpujących odpowiedzi na wszystkie stawiane
      przez nich pytania. Natomiast publikacje, dotyczące mojego mieszkania –
      zamieszone w „Gazecie Stołecznej” w dniach 7-8 sierpnia, 16 sierpnia, 25
      sierpnia oraz 26 sierpnia b.r. – mają niewiele wspólnego ze stanem faktycznym,
      są celowo zmanipulowane, gdyż zawierają wiele nieprawdziwych stwierdzeń.

Oto kilka przykładów.

1. W publikacji "Jak Jackowski zmienił mieszkanie" (GS z dnia 7-8 sierpnia 2004
      r.) napisano, że: "Mieszkanie z roszczeniami przedwojennych właścicieli przyjęli
      urzędnicy od Jana Marii Jackowskiego – żeby ten mógł się wprowadzić do
      luksusowej czynszówki na Gocławiu”. Informacja jest nieprawdziwa, gdyż według
      dokumentów, budynek przy ul. Aldony wybudowany został w 1948 r. przez
      spółdzielnię mieszkaniową Ministerstwa Przemysłu i Handlu i w tym samym roku
      został zasiedlony.

2. W publikacji "Skandal na szczeblu dzielnicowym" (GS z dnia 7-8 sierpnia 2004
      r.) napisano, że: "14 kwietnia Urząd Mieszkalnictwa poinformował, że unieważnił
      decyzję z 1951 r., która odmawiała byłym właścicielom praw do kamienicy (otwiera
      to drogę do jej zwrotu). Mimo tej wiedzy 19 kwietnia wydział lokalowy
      zarekomendował zarządowi dzielnicy ofertę Jackowskiego”. Informacja jest
      nieprawdziwa, gdyż według dokumentów, Urząd Mieszkalnictwa nie informował o
      unieważnieniu decyzji z 1951 r. Pismem z dnia 13 kwietnia 1999 r. wydział
      Gospodarki Gruntami poinformował Wydział Lokalowy, że złożono wniosek o
      stwierdzenie nieważności decyzji z 1951 r.

3. W publikacji "Pod słowem honoru" (GS z dnia 16 sierpnia 2004 r.) napisano,
      że: "...Jackowski zaproponował 65 m2 w niewielkiej przedwojennej kamienicy przy
      Królowej Aldony na Saskiej Kępie". Budynek przy ul. Aldony wybudowany został w
      1948 r. przez spółdzielnię mieszkaniową Ministerstwa Przemysłu i Handlu i w tym
      samym roku został zasiedlony. „W kwietniu 1999 r., na miesiąc przed przetargiem,
      podległy mu wydział polityki mieszkaniowej dostał następującą informację z Pragi
      Południe "Były właściciel złożył wniosek o stwierdzenie nie-ważności decyzji
      utrzymującej w mocy orzeczenie administracyjne odmawiające przyznania prawa
      własności czasowej do gruntu ww. nieruchomości". U dołu dopisek: „do wiadomości
      – Jan Maria Jackowski”.

Nie ma takiego pisma. W aktach jest pismo z dnia 22 kwietnia 1999 r.,
      informujące o zgodzie Zarządu Dzielnicy na przekazanie do dyspozycji Gminy
      Centrum lokalu przy ul. Aldony i przesłaniu załącznika – informacji o stanie
      prawnym nieruchomości. Kopię pisma z 22.04.99. otrzymałem do wiadomości, ale bez
      załącznika informującego o stanie prawnym.

"Gmina wynajmując czynszówkę, musiała mieć gwarancję, że będzie mogła dysponować
      mieszkaniem, które dostaje w zamian. Takich możliwości nie dawał lokal oddany
      przez Jackowskiego”. Twierdzenie jest nieprawdziwe. Przy nie uregulowanym stanie
      prawnym lokalu jest możliwe zawieranie umów najmu na czas określony – do czasu
      prawomocnego rozstrzygnięcia roszczeń byłyc
      • Gość: Dina Re: Jackowski jeśli ma honor odda mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 16:13
        Wszystko się zgadza. Jackowski jest politykiem. Osoba o jego dochodach
        wstydziła się by korzystać z mieszkań komunalnych. Jeśli ma honor odda
        mieszkanie. I zrezygnuje z przewodniczenia radą
        • Gość: jojo Re: Jackowski jeśli ma honor odda mieszkanie IP: *.acn.waw.pl 22.09.04, 19:35
          No to teraz Wam wyłuszczę o co chodzi z tym Jackowskim. Otóż wśród koalicjantów
          w naszej Radzie Warszawy (PiS i LPR) zaczęło się gotować. Pan Karski postanowił
          pozbyć się Jackowskiego z funkcji przewodniczącego i tocząc pianę wykorzystuje
          swoje możliwości, żeby zrobić zadymę. Pałeczkę podjęła GW, od dwóch lat jakoś
          wyjątkowo proPISowska (może to pieniążki za wszystkie ratuszowe ogłoszenia
          zrobiły?). Nie wiem, czy Jackowski jest w porządku, czy nie, ale wiem, jak to
          wygląda od strony Rady Warszawy. Dla mnie jedni (LPR) warci są drugich (PIS).
          Niech się biorą za łby, co mi tam. A jeśli chodzi o GW to szkoda, że nie zajmie
          się tym, co NAPRAWDĘ dzieje się w Warszawie, miałaby co pisać, oj miałaby! Ale
          dam sobie odciąć rękę, że za tych rządów warszawskich złego słowa nie napisze.
          • Gość: Dina Re: Jackowski jeśli ma honor odda mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 20:00
            to że jedni są wart drugich to wszyscy wiemy. I LPR i PiS to partie, które z
            uczciwością niewiele mają wspólnego. Moraliści, którzy sami nie są w porządku
            • Gość: mu Jackowski jeśli ma honor odda mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 20:51
              Ktoś chyba zmienia temat. Gówno mnie obchodzi, kto to komentuje - mogą być
              nawet kosmici. Fakt jest faktem: ma komunalne mieszkanie, mimo że ma też sześć
              mieszkań prywatnych; płaci śmieszną kwotę za przyłączoną do mieszkania
              komunalnego pseudopracownię o pow. 63 m kw.; nie ujawnił zysków z wynajmu
              pięciu mieszkań w oświadczeniu majątkowym (art. 233 k.k. - kara pozbawienia
              wolności do lat 3). Co więcej? Same fakty, które wszyscy powinni poznać a potem
              się wyrzygać. Że nieestetyczne? Ale prawdziwe.
              • Gość: Dina Re: Jackowski jeśli ma honor odda mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:03
                Ale jak widać jak na razie ani zarząd LPR ani Kaczor nie protestują głośno. A
                przecież obrażono tu moralność
    • warszawianin1 Re: Komentarze wokół mieszkania Jana Jackowskiego 23.09.04, 23:12
      Jako wieloletni sąsiad jestem oburzony napadem Gazety Wyborczej na p.
      J.M.Jackowskiego. Na zamówienie polityczne obrzucono błotem niewinnego
      człowieka bo jest niewygodny i stara się robić wiele dobrego dla ludzi.
      Mówienie, że na Saskiej Kępie mieszkał w budynku przedwojennym to bzdura, bo
      wiem, że dom w którym wynajmował mieszkanie kwaterunkowe był wybudowany juz po
      wojnie.
      Pan Jackowski ma liczna rodzinę. Gdy był moim sąsiadem miał 4 córki a teraz ma
      6-cioro dzieci i dlatego przeniósł sie do większego mieszkania. Płaci chyba za
      nie również większy czynsz a strych zaadoptował za własne pieniądze.
      Proponuję zrobienie statystyki warszawskiej:
      a) rodzin w których jest powyżej 6-oro dzieci
      b) rodzin w których jest powyżej 6 córek.
      Przyjmuję zgłoszenia do listy.
      W sprawie płacenia podatków przez p. Jackowskiego od wynajmowanych mieszkań
      myślę, że sytuacja wyjaśni się dla niego pomyślnie i dziennikarz, który tak
      dokładnie opisał w swoim artykule szczegóły tej "afery mieszkaniowej" przeprosi
      p. Jackowskiego dużymi drukowanymi literami na pierwszej stronie G.W.
      Zbulwersowany Warszawianin
      • Gość: Dina Re: Jackjowski jak ma honor odda mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:01
        Pan Jackowski jest politykiem zarabia spore pieniądzę nie musi korzystać z
        mieszkań komunalnych. Sparwa jest bardzo prosta. Nic tego posła, który zasłynał
        przemówieniami po pijanemu nie usprawiedliwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka