IP: *.umirm.gov.pl 08.04.02, 09:30
No właśnie, na Eurosporcie jest transmisja z MŚ w tej sympatycznej dyscyplinie.
Może ktoś słyszał, czy i gdzie można się w to pobawić w Warszawie? Spodobały mi
się te "czajniki" jak nie wiem :-)

Pozdrowionka & miłego tygodnia - Perry
Obserwuj wątek
    • tassman Re: Curling 08.04.02, 09:32
      Gość portalu: Perry napisał(a):

> No właśnie, na Eurosporcie jest transmisja z MŚ w tej sympatycznej dyscyplinie.
      >
      > Może ktoś słyszał, czy i gdzie można się w to pobawić w Warszawie? Spodobały mi
      >
      > się te "czajniki" jak nie wiem :-)

Na Kole jest mnóstwo starych czajników co sobota i niedziela. Zapraszam !!
      Wybawisz sie za wszystkie czasy...

tassman:)

>
      > Pozdrowionka & miłego tygodnia - Perry

• Gość: Perry Re: Curling IP: *.umirm.gov.pl 08.04.02, 10:24
        Ale TE "czajniki" muszą ważyć prawie 20 kg i byc wykonane ze szkockiego
        granitu! ;-)))

Greetz - Perry
        • tassman Curling i miotła 08.04.02, 10:38
          Perry,

Mówię Ci wal na Koło. Przynajmniej wybierzesz sobie jakąś przedwojenną miotłę do
          tarcia lodu....

PZDR
          • eela Re: Curling i miotła 08.04.02, 11:58
            A co to jest curling?
            • Gość: Perry Re: Curling i miotła IP: *.umirm.gov.pl 08.04.02, 12:14
              To taki sport, gdzie pchasz 20-kg "kamienie" (z boku podobne do czajników, stąd
              tak je określiłem) po tafli lodu tak, aby odpowiednio je ustawić lub wybić
              kamienie przeciwników. Gracze mogą korygować nieco tor jazdy intensywnie
              szczotkując lód przed sunącym kamieniem. Ogólnie - fajne :-)

Pozdrowionka - Perry
              • tassman Re: Curling i miotła 08.04.02, 14:16

To jak Perry,

Pojawisz się na Kole po miotłę i czajniki?

• Gość: Perry Re: Curling i miotła IP: *.umirm.gov.pl 08.04.02, 14:20
                  Why not, daleko nie mam :-)

Ale mówiąc poważnie - słyszał ktoś o tym w naszym mieście?

Pozdrowionka - Perry
                  • tassman Re: Curling i miotła 08.04.02, 14:24
                    Perry,

Słyszałem o lodowisku na Torwarze, ale zeby tam curling uprawiali to nie....:)
                    Nie słyszałem żeby gdziekolwiek w Polsce to trenowano.....:)
                    Pewnie w Szwecji, Finlandii, Norwegii czy Anglii bys sie wyszkolił. Angielki
                    zdobyły złoto w curlingu na Olimpiadzie w Salt Lake City teraz....

PZDR
                    Owocnych poszukiwań kamieniarzy lodowych..

• antyeela Re: Curling i miotła 08.04.02, 14:32
              pani eela napisała:

> A co to jest curling?

pani eela nie wie, bo przed wojna gralo sie w klipy
              • Gość: Perry Re: Curling i miotła IP: *.umirm.gov.pl 08.04.02, 15:06
                Do Tassmana - thanx, może coś da się zdziałać, nawet wysłałem już maila do
                Szwedzkiego Związku Curlingu z prośbą o info o kosztach sprzętu, itp.

Do "antyeeli": masz jakiś uraz, nie wiem czym jest spowodowany, ale tkwi
                głęboko w twojej mózgownicy. Być może jest trauma wywołująca lęki i psychozy.
                Czy czasami nie wydaje ci się, że widzisz Eelę, która ściga cię, próbuje
                złapać, osacza, wyciąga swe dłonie aby zgnieść twą osobę, zmiażdżyć,
                skonsumować etc. Rekomendowałbym wizytę u dobrego psychoanalityka. Nieleczona
                psychoza może doprowadzić chorą osobę nawet do śmierci (lub co gorsza chory
                może próbować przenieść swą nienawić na Bogu ducha winnych ludzi).
                Te symptomy moga również oznaczać początek schizofreni paranoidalnej (można
                zaleczyć, ale nie uleczyć). (copyright by pontefixmaximus)

Po diabła tak się żreć, opamiętania troszkę! Włazić na wątek tylko po to, aby
                komuś wsadzić szpilę??? :-)

Greetz - Perry
                • tassman Szwedzi, curling, Wisła 09.04.02, 08:15
                  Perry,

Życze zeby ci Szwedzi przysłali ci czajnik curlingowy gratis -albo chociaz w
                  jakiejś promocji....No i zeby Wisła zamarzła w czerwcu, abys swobodnie mógł
                  potrenować.....;))

• Gość: Perry Re: Szwedzi, curling, Wisła IP: *.umirm.gov.pl 09.04.02, 08:47
                    Tack sa mycket, Tassman, ale ja nie z takich, co na paczki z UNRR-y czekają :-
                    )))

Faktycznie, po zamarzniętej Wiśle to byłby czadzik :-)

A wobec "pewnych faktów" pozdrawiam zarówno Eelę, jak i Antyeelę i mówię sorry -
                    trochę ostatnio wypadłem z forumowego obiegu ale przechodziłem
                    ostrą "reorganizację" w pracy.

Miłego dnia, pozdrowionka - Perry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka