Dodaj do ulubionych

oferty pracy spam mail

24.05.15, 14:09
Czy ktoś z was dostał może takie lub podobne oferty pracy na maila?
"Drogi Partnerze!
Nasza firma oferuje zatrudnienie obywatelom Unii Europejskiej.
Oferujemy:
- prace z roznymi systemami platnosci..."
"Pozdrawiam,
Grupa finansowa zatrudni pracowników do pracy w nowym biurze w Europie: Asystent Menedżera, Agent Płatności Międzybankowych, Pełnomocnik Finansowy.
Nasza firma oferuje okres próbny.."

Jeżeli tak, to prosiłabym o przesłanie takich mailów na moją skrzynkę:
spalonainnymsloncem@o2.pl
Obserwuj wątek
    • agulha Re: oferty pracy spam mail 26.05.15, 19:43
      Och, oczywiście. Ostatnio dostałam (na służbowy email!) maila, którego wkleję poniżej. Generalnie, o ile wiem, w takich ofertach chodzi o złowienie jeleni, którym poleci się przyjąć na prywatne konto przelewy np. (za nieistniejący towar, zamówiony przez oszukiwanych przez zleceniodawcę klientów), podjąć te pieniądze i przesłać dalej firmą typu Western Union. Potem policja takiego nieszczęśnika aresztuje i wsadza do ciupy, a zleceniodawcy rozpływają się w powietrzu. Może też chodzić o pranie brudnych pieniędzy albo (być może?) scenariusz, kiedy każą Ci przesłać 1 grosz na inne konto ze swojego prywatnego konta, a potem oszuści biorą na Twoje nazwisko kredyty itp.
      Kiedyś takie ogłoszenia łatwo było rozpoznać, bo były pisane łamaną angielszczyzną lub łamaną polszczyzną. Teraz całkiem ładnie po polsku - sami oceńcie. Aha, last but not least, ani ja, ani moja firma nie mają absolutnie nic wspólnego z finansami, księgowością itp.
      "Pozdrawiam,
      Grupa finansowa zatrudni pracowników do pracy w nowym biurze w Europie: Asystent Menedżera, Agent Płatności Międzybankowych, Pełnomocnik Finansowy.
      Nasza firma oferuje okres próbny:
      - osobisty mentor podczas okresu próbnego
      - możliwość pracy w domu
      - podczas okresu próbnego, nauczysz się podstaw pracy na giełdzie i transakcji międzynarodowych
      - okresu próbnegy jest płatny
      Pracując z nami zyskujesz:
      - ubezpieczenie medyczne
      - członkostwo w klubie fitness
      - nauka języka obcego korporacyjne szkolenia
      - zniżki na towary firmy
      - dentysta na koszt firmy
      - płatny urlop
      Jeśli jesteś zainteresowany, prosimy o kontakt.
      Mattox Shira"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka