Dodaj do ulubionych

Komagane i jej pseudoreferendum

19.09.04, 00:06
Z tego, co czytam, co wypisują przeciwnicy wariantu ursynowskiego przebiegu obwodnicy, jakie bzdury i banialuki, jaką wykazują się niewiedzą, to zastanawiam się nad sensem owego słynnego referendum z 2000 roku.
To ile rzeczywiście głosowało, jest kwestią do ustalenia. Komagane powołuje się na stronę w internecie, ale ja jakoś na tej stronie nie moge znaleźc tych danych.
Jednak sprawa ilości nie ma znaczenia. Aby referendum miało sens, to trzeba naświetlić sprawę całościowo i prawdziwie. No a własnie z tych wypowiedzi autostradofobów widać, że o trasie nie wiedzą nic. Aby o czymś zdecydować, trzeba wpierwej posiąśc jakąś wiedzę. Bo jeśli ktoś tu wypisuje jedynie o "tabunach TIRów", a czasem "tabunach chińskich i japońskich TIRów" oraz o tym, że z obwodnicy nie bedzie zjazdów na Ursynowie, tylko gdzies pod Piascznem, to jak może podjąc decyzję na TAK lub NIE.

Kiedyś poszukam i zrobię klasyfikację największych bzdur na temat obwodnicy i zdziwicie się wszyscy, jaka to ynteligencja siedzi w narodzie. I gwarantuję, że wśród 10 największych głupot tu wypisywanych będą przynajmniej 2-3 posty naszej bojowniczki - Komagane.
Bo jak się okazuje, to Komagane mieszka na Załuskach.
Na osiedlu budowanym już w tym wieku.
Pytanie: czemu Komagane kupowała mieszkanie nie dalej jak 2-3 lata temu na osiedlu, które leży tuż przy trasie planowanej obwodnicy (planowanej od wielu, wielu lat) i którego połowę teraz (jak pisze, a ja jej nie wierze) trzeba będzie wyburzyć?
A może po prostu Komagane i jej podobni stwierdzili po prostu - kupimy mieszkania, potem się budowę oprotestuje i już.
Ale nic z tego - Za głupotę trzeba płacić.

Na tą obwodnicę zarezerwowany był pas ziemi od lat. Każdy wiedział lub jeśli nie wiedział, to mógł sprawdzić.

Wracając do referendum - w sprawie warszawskiej obwodnicy powinni mieć szansę wypowiedzieć się wszyscy warszawiacy. Chciałbym jednak, by ktoś z przeciwników przedstawił wreszcie wizję rozwoju ulic warszawskich, jeśli A2 wywali się pod G.Kalwarię.
Ja od ponad 2 lat zadaję kazdemu, kto protestuje przeciw obwodnicy, te same pytania i zawsze kończy się to zbywaniem albo wchodzeniem na epitety i slogany. A własnie warszawiacy powinni, nim dokonaja wyboru, zapoznać się z każdym rozwiązaniem.
Miedzyinnymi, co z warszawską obwodnica miejską, gdy A2 będzie pod G. Kalwarią. Jak będzie się wtedy rozwijać sieć dróg w Warszawie.
Bo ja twierdzę, że jeśli A2 pójdzie poza miasto, to tak i tak przez Załuski i Ursynów poleci kiedyś trasa szybkiego ruchu. Z tym że wtedy nikt nie
będzie nawet myślał o tunelach, bo nie będzie na to kasy z budżetu miasta.

Poza tym, może zrobić by też referenda w G.Kalwarii i innych miasteczkach do których ursynowiacy chcą przenieść A2. Czemu chcecie decydować za nich? Krzyczycie, że nikt nie uwzględnia waszych głosów, ale sami wciskacie komuś pasztet i OK. Bo tam gdzie chcecie wynieśc A2, nie było jej nigdy w planach. I tam ludzie beda mieć realne prawo do słusznych protestów.
Może w takim razie zorganizować w miescowości gdzie jest warszawskie wysypisko śmieci, referendum o przeniesieniu go na Ursynów?
A ja zrobię referendum na Wierzbnie, czy zamknąc Al. Niepodległości dla samochodów z Ursynowa. Wyników jestem pewien. Tylko co z tego?

Ja nie znam budowy w Warszawie któraby nie była oprotestowana. Każdy chce wygodnie żyć, mieszkać w wielkim mieście, a jednocześnie mieć leśne lub morskie powietrze i świergot ptaków. Każdy chce mieć ciszę i spokój, a jednocześnie każdy chce móc wygodnie podróżować samochodem i nie stać w korkach i szybko dojechać do pracy, do znajomych, do domu.
Tyle, że pogodzić się tego nie da.
W Warszawie 99% ludzi mieszka słysząc ruch samochodowy i wdychając spaliny.
Ja od lat muszę znosić smród i hałas samochodów ursynowskich w Al.Niepodległosci, nie móc spokojnie wyjechać z domu w Aleje (bo ruch taki), stać w korku (bo ursynowiacy muszą do pracy dojechać).
Znaczna częśc tego ruchu nie musi przejeżdżać pod moim domem. Tylko że ludzie nie mają wyboru, bo właśnie brakuje obwodnicy.
Co do konieczności budowy obwoidnicy miejskiej jesteśmy, mam nadzieję,zgodni. Choć nikt z Was - przeciwników ursynowskiego tunelu - woli tego tematu nie podejmować.

Dlatego zwracam się z apelem o konstruktywną dyskusję.
Kolega Yasioo jest tu najlepszym specem od ruchu drogowego. Komagane może se pisać, że to bzdura te jego wyliczenia, ale innych sama nie dostarcza, ani ona, ani nikt inny. Piszcie tylko w kółko o "tabunach" TIR. Czy jeden tabun oznacza 100 TIRów? To napiszcie chociaż ilu tych tabunów się spodziewacie?
Pamiętam jak Komagane pisała jeszcze o tabunach chiśkich TIRów. Jakie to obrazowe - CHINSKICH. Sama czujesz,Komagane, że to co piszesz to zwykła demagogia i populizm.
Zależy ci tylko na tym, by trase spod osiedla gdzie mieszkasz wywalić komuś innemu. Mimo że świadomie kupowałaś mieszkanie przy planowanej trasie.Powołujesz się na ursynowskie referndum, ale nie pytaz się Góro Kalwaryjczyków, czy chcą A2.
Wstyd i tyle. Widać, że punkt widzenia zależy jedynie od punktu własnego ja.
Obserwuj wątek
    • Gość: kalwaryjczyk Re: Komagane i jej pseudoreferendum IP: 62.29.199.* 19.09.04, 00:57
      świete slowa vampira. Panuje powszechne przekonanie, ze mieszkancy Gory
      Kalwarii marzą o autostradzie, a to nie prawda.
      Tej inwestycji chca u nas tylko wladze,
      by zbic wlasny kapitał na budowie i napchac wlasną kasę.
      Wladze stolycy też chcą by budować autostrade przez Wlochy i Ursynów. Ursynowiacy wciskają nam A2 i chcą za nas decydować.
      jakim prawem?
      pisze sie, że A2 da nam szanse rozwoju. A my nie chcemy takiego rozwoju i by
      wiocha z ursynowa mówila nam jakie to korzysci miec bedziemy.
      Wara od Gory Kalwarii. Chcecie rozwoju, to rozwijajcie sie sami. nam wystarczy
      ze niemal przez środek miasta przechodzi obwodnica tirow.
      I tak mamy ruch i korki w calym miescie, a wy nas chcecie na sile uszcześlowic
      autostradą.
      Ja zbudowalem niedawno dom pod Gora kalwaria. Wybierałem działke budowlaną
      starannie i sprawdzilem, czy w okolicy nie jest nic planowane. nie było.
      No a teraz sie dowiaduje, ze jak przejdzie wariant kalwaryjski autostrady
      to być może bede ją miał na swoim ogródku. I w takiej sytuacji jest wielu.
      Kamgane, wara od Gory Kalwarii. Mogłeś se sprawdzić plany nim kupowałeś
      mieszkanie.a teraz nam wciskasz śmierdziucha, bo sam chcesz mieć spokój.
      I to niby wszystko dla naszego dobra.
      • komagane Re: Komagane i jej pseudoreferendum 19.09.04, 12:53
        Proszę bardzo, zróbcie referendum jeszcze raz. Obawiam się, że nawet jesli
        referendum obejmie całą Warszawę, to i tak miasto go nie wygra. I co wtedy?
        GDDKiA odstąpi od budowy autostrady?

Dlatego referendum władze nie chcą. Bo referendum jest wiążące dla władz. A
        władza nasza (i dalej na wschód) głosu obywateli nie lubi, oj nie lubi. Bo
        głos obywateli może pokrzyzować różne intratne plany biznesowe na styku władza -
        oligarchia na przykład.
        Zamiast referendum, grypa ytrzymająca władzę woli wystawiać różnych Yasiów,
        Vampirów i innych o podejrzanych nickach, którzy będą wciskać wybiórcze i
        wyselekcjonowane dane, niczym niesławnej pamieci agitatorzy - politrucy przed
        innym znanym referendum (z 30 czerwca 1946 r.)

I jeszcze jedno nie pasuje: te 36 tys. z hakiem mieszkańców Ursynowa. Nie da
        się zaliczyc do nich samych staruszek i niewykształconych głąbów, którym słoma
        wylazi z butów. 40 procent mieszkańców? 80 procent głosujących, czyli tych,
        którzy chodzą na wybory? Tych, którzy kilka lat później tak licznie
        opowiedzieli sie na Unią Europejską? Bo prawda jest taka: na Ursynowie
        przeciwników autostrady jest bardzo wielu, we wszystkich grupach społecznych,
        wśród ludzi młodych i starych, bogatych i biednych, wykształconych i
        niewykształconych.

Mało tego: podobnie jest we wszystkich zagrozonych dzielnicach wianuszka,
        których mieszkańcy licznie stawili sie na sesji rady Warszawy. Tylko że u nich
        referendów nie było i dlatego nie ma danych. Na przykład w mojej "rodzinnej"
        dzielnicy Włochy była ABiEA przeprowadziła "konsultacje" społeczne, których
        wyniki, jako wygodne, opublikowano. Tylko że w konsultacjach wzięły udział 3
        (słownie: trzy) osoby: były burmistrz Brzózka, przewodniczący Rady Turkas i
        kierowniczka działu urbanistyki. Zainteresowanych nawet nie poinformowano.
        Potem zas władze hucznie otrąbiły, że Włochy o niczym innym nie marzą, tylko o
        autostradzie przez Załuski.
        Takie oto wiarygodne dane nastepnie bierze Yasio, Vampir i spółka, przetwarza,
        przelicza i wyciąga wnioski. Jesli to nie jest manipulacja, to mów
        mi: "Goebbels" jeszcze raz.

A co do Góry Kalwarii i rzekomych kalwaryjczyków, to: rezerwa terenu pod
        autostradę istnieje i sama GDDKiA twierdzi, że w roku 2015, a moze w roku 2020
        będzie tam wreszcie budowana prawdziwa autostrada A-2, która jest konieczna dla
        ruchu transeuropejskiego, tzw. europejskich korytarzy transportowych. Ten, kto
        dzis buduje sie przy tej trasie, będzie ja miał, jak nie za 10, to za 15 lat.
        Zabiegi dzielnic warszawskich zmierzaja do tego, by te budowe zacząć wczesniej,
        póki jeszcze jej korytarz nie jest obudowany domami i blokami. Jesli
        Kalwaryjczycy sami nie dopilnuja tego, a ich samorząd zaniedba sprawę, za pare
        lat historia Ursynowa powtórzy sie z Górze Kalwarii.
      • komagane Re: Komagane i jej pseudoreferendum 19.09.04, 12:57
        Wara od Gory Kalwarii. Chcecie rozwoju, to rozwijajcie sie sami. nam wystarczy
        ze niemal przez środek miasta przechodzi obwodnica tirow.
        I tak mamy ruch i korki w calym miescie, a wy nas chcecie na sile uszcześlowic
        autostradą.

Właśnie! Wyprowadzic TIR-y ze środka miasta na autostradę! Bo, zdaniem
        tutejszych "ekspertów" TIR-y tam maja pozostać. Podobno nie mają prawa wjechać
        do warszawy. Tak przynajmniej twierdzi urząd prezydenta Kaczyńskiego, rzekomo
        mając środki i sposoby, by nie dopuścic tranzytu do Warszawy. Intencją GDDKiA
        jest pozostawienie go nadal m. in. w centrum Góry Kalwarii.
        • Gość: jaa_ga Re: Komagane, na miłość boską.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.09.04, 13:33
          Przekroczyłaś już wszelkie granice śmieszności...
          Z wyrazami współczucia
          jaa_ga
          • Gość: Kalwaryjczyk Re: Komagane, na miłość boską.... IP: *.visp.energis.pl 19.09.04, 15:55
            I tak oto gosc ukrywający się pod nickiem Komagane wypisuje kolejne brednie
            Zadnego pasa zarezerwowanego pod autostrade w okolicach g.Kalwarii nie bylo
            I ja sam kupując działke dokladnie to sprawdzilem.
            Widac, ze chyba kolega nigdy nie byl w tych okolicqach. miedzy Kalwaria, a
            Warszawką nie ma najmniejszego pasa wolnej ziemi.Wszystko jest niemal
            szczelnie zabudowane domkami jednorodzinnymi. A tuz a Gora Kalwaria jest
            Czersk. wy wiecie co to Czersk? Gdyby nie powódź w sredniowieczu, to w Czersku
            bylaby stolica, bo Czersk istnial jak Warszawka skladala się z 2 chałup

Co do ruchu tir przez 50tke. My liczymy wlasnie na to ze po zbudowaniu
            autostrady w warszawce ten ruch u naws sie zmniejszy lub calkiem zniknie
            autostrady w szedzie w swiecie łączą wielkie miasta, a nie mieściny takie
            jak gora Kalwaria, czy Tarczyn. Autostrada to problem Warszawiakow, bo to dla
            nich buduje sie ta drogę
            Jak zbuduja a2 u nas, to zapewne bedzie platna i wszystie tiry bedą i tak walic
            50tką, bo taniej, przyklady na to widać w miejsach gdzie sa już płatne
            autostrady.
            No i kto koledze komagane dał prawo decydowania za nas? Powoluje sie wciaz
            na wyniki referendum, a nas sie nie pyta. My se tez zrobimy referendum, czy
            puscic A2 przez Ursynów.
            • komagane Re: Komagane, na miłość boską.... 19.09.04, 17:47
              Alez obejrzyj sobie te plany. I obejrzyj sobie również informacje, podawane
              przez prezydenta kaczyńskiego, jakoby ruch tranzytowy nie miał byc wpuszczony
              do warszawy. I jeszcze poczytaj posty niejakiego Yasia oraz strone internetową
              gddkia (w postach yasia masz linki). (Yasio pisze wiele nieprawdy, ale linki ma
              prawdziwe, a mnie sie nie chce ich sprawdzać). A potem zobacz, do kogo nalezy
              mieć pretensje, czy na pewno do Warszawiaków.
              • vampi_r Re: Komagane, na miłość boską.... 19.09.04, 18:50
                Zaraz, zaraz Komagane, ja tu czegoś nie rozumiem. Wpierw upierasz się, że obwodnicą przez Ursynów poleci cały ruch tranzytowy WZ z całym tabunem TIR-ów i dlatego protestujesz przeciw warszawskiej obwodnicy, a teraz piszesz, że ten cały ruch pójdzie jednak 50-tką?

No cóż - argumenty i fakty widać dla ciebie są po to, by je naginać do aktualnych potrzeb. Chcesz przekonać warszawiaków, że obwodnica w Warszawie jest be, to piszesz, że jest be, bo polecą nią tabuny ruskich i chińskich TIRów. A jak chcesz przekonać mieszkańa Góry Kalwarii, że autostrada dla nich to zbawienie, to piszesz, że jeśli obwodnica będzie na Ursynowie, to i tak 50-tką będzie szedł cały ruch tranzytowy TIR.

No to zastanów się wreszcie i uczciwie odpowiedz. Gdzie będa te "tabuny" chińskich TIR-ów? Na Ursynowie, czy w G.Kalwarii?
                • komagane Re: Komagane, na miłość boską.... 19.09.04, 19:41
                  Nie mąć, Vampir. Dosyc juz namąciłeś.
                  O klasie czlowieka swiadczy umiejętnosc przyznania sie do błędu oraz
                  przeproszenia, kiedy sie zawiniło.

Koncepcja GDDKiA zakłada budowe przez Ursynów trasy ekspresowej, miejskiej
                  obwodnicy. Tak?
                  Ruch tranzytowy, zdaniem kajwaryjczyka, powinien poleciec przez Ursynów? Tak?
                  Ursynowianie obawiaja sie tego. czyz nie?
                  Kaczyński obiecał, ze tranzytu do W-wy nie wpuści. Prawda?
                  Przez warszawe ma przebiegac tylko trasa ekspresowa, zaś autostrada A-2 w
                  przyszłości, kiedy to już będzie opłacalne, może w 2015, może później, będzie i
                  tak wybudowana przez Górę kalwarię. Tak?
                  Jesli ci sie nie zgadza, poczytaj informacje w postach Yasia.
                  Ja tez uwazam, że to wszystko razem jest niespójne i bałamutne, i nie trzyma
                  sie kupy. Ale taka jest koncepcja GDDKiA, do ktorej cały czas sie z Yasiem
                  odwołujecie. I o ktorej obaj piszecie, że jest słuszna i genialna. A co, gdzie
                  i z jakim ruchem samochodowym wybudują, to chyba tylko Kulczyk i Pan Bóg
                  wiedzą, bo na pewno ani ja, ani ty. ani Yasio.
                  Za to brak autostrady poza miastem (obok Góry Kalwarii) przynosi juz dzis
                  wymierne rezultaty, tj. nadmierny ruch samochodów, także TIRów, także tranzytu,
                  po warszawskich drogach (Al. Krakowskiej, Puławskiej, Połczyńskiej, Trasie AK i
                  Trasie Łazienkowskiej). A budowa trast ekspresowej przez Ursynów przeniesie
                  ruch spod okien mieszkańców tych ulic pod okna mieszkańców Załusk, Zielonego
                  Ursynowa i Wawra, oraz Bemowa i Bielan.
                  Weź wreszcie i zacznij kumać, o co w tym wszystkim chodzi.
                  A co do pomówień, to nie licz na wyrozumiałość. Pomówienie to pomówienie i ktoś
                  ci powinien za to splunąć w oczy. Nie wstyd ci teraz?
                  • vampi_r Re: Komagane, na miłość boską.... 19.09.04, 21:19
                    komagane napisała:

> Nie mąć, Vampir. Dosyc juz namąciłeś.
                    > O klasie czlowieka swiadczy umiejętnosc przyznania sie do błędu oraz
                    > przeproszenia, kiedy sie zawiniło.

Aha, zwłaszcza jeśli ktoś pisze o tabunach chińskich TIRów.

>
                    > Koncepcja GDDKiA zakłada budowe przez Ursynów trasy ekspresowej, miejskiej
                    > obwodnicy. Tak?

Tak

> Ruch tranzytowy, zdaniem kajwaryjczyka, powinien poleciec przez Ursynów? Tak?

Ale to tylko jego opinia.

> Ursynowianie obawiaja sie tego. czyz nie?

Tak, bo tacy jak ty im to wmawiają.

> Kaczyński obiecał, ze tranzytu do W-wy nie wpuści. Prawda?

Nie obchodzi mnie co obiecał Kaczyński.

> Przez warszawe ma przebiegac tylko trasa ekspresowa, zaś autostrada A-2 w
                    > przyszłości, kiedy to już będzie opłacalne, może w 2015, może później, będzie i
                    >
                    > tak wybudowana przez Górę kalwarię. Tak?

Być może.

> Jesli ci sie nie zgadza, poczytaj informacje w postach Yasia.
                    > Ja tez uwazam, że to wszystko razem jest niespójne i bałamutne, i nie trzyma
                    > sie kupy. Ale taka jest koncepcja GDDKiA, do ktorej cały czas sie z Yasiem
                    > odwołujecie. I o ktorej obaj piszecie, że jest słuszna i genialna.

O przepraszam, albo nie umiesz czytać, albo masz kłopotu z rozumieniem czytanego tekstu. Ja nigdzie nie pisałem że ta koncepcja jest genialna. Wielokrotnie pisałem, że idealnie by było gdyby A2 przeszła w okolicach G.Kalwarii, ale pod warunkiem zbudowania kilku dojazdów z Warszawy o klasie drogi ekspresowej, i pod warunkiem, że wcześniej w Warszawie powstaje obwodnica z prawdziwego zdarzenia połączona z dojazdówkami do A2.
                    Tyle że jest to utopia i ani Polski ani Warszawy na to nie stać.
                    Mnie najbardziej chodzi o warszawską obwodnicę miejską, a mniej mnie obchodzi sama autostrada. Twierdzę z całą mocą, że obwodnica w Warszawie jest potrzebna i to na wczoraj, i że rodzi się szansa na to, by Warszawa wreszcie uzyskała obwodnicę własnie przy okazji A2. Autostrada jest dla mnie tu narzędziem, a nie celem. Celem jest warszawska obwodnica. Obwodnica która potrzebuje Stolica, a nie G.Kalwaria, czy Tarczyn. Twierdzę też, że innej lokalizacji na warszawską obwodnicę nie ma od południa, jak tylko właśnie w od lat planowanym korytarzu. I twierdzę, że lepiej dla ursynowiaków jest mieć trasę w tunelu, niż wierzchem.
                    I jak sie skupisz, to może zrozumiesz wreszcie to, co ja piszę.

> Za to brak autostrady poza miastem (obok Góry Kalwarii) przynosi juz dzis
                    > wymierne rezultaty, tj. nadmierny ruch samochodów, także TIRów, także tranzytu,
                    >
                    > po warszawskich drogach (Al. Krakowskiej, Puławskiej, Połczyńskiej, Trasie AK i
                    >
                    > Trasie Łazienkowskiej). A budowa trast ekspresowej przez Ursynów przeniesie
                    > ruch spod okien mieszkańców tych ulic pod okna mieszkańców Załusk, Zielonego
                    > Ursynowa i Wawra, oraz Bemowa i Bielan.

Czyli zniknie z 50-tki? Czy tak? Bo przyznam się, że się gubię w tych twoich wywodach.

> Weź wreszcie i zacznij kumać, o co w tym wszystkim chodzi.

No to o co w tym wszystkim chodzi? Chodzi o to, że Komagane kupiła tanio mieszkanie w Załuskach wiedząc, że osiedle budowane jest przy planowanej obwodnicy, a teraz wymysla niestworzone rzeczy.

> A co do pomówień, to nie licz na wyrozumiałość. Pomówienie to pomówienie i ktoś
                    >
                    > ci powinien za to splunąć w oczy. Nie wstyd ci teraz?

Ależ ja znów prosze żebyś pokazała mi gdzie i kogo pomówiłem.
                    Ja ci pokazałem twoje pomówienie i za to nie licz na wyrozumiałość. Pomowenie to pomówienie i spluń se za nie w oczy. Nie wstyd ci teraz?
                    Jak chcesz takiego poziomu dyskusji, to prosze bardzo.

Dla mnie jestes zwykłą kombinatorką, która po prostu dla własnej wygody chce innym podsunąc A2, na zasadzie "Autostrada? - Tak, ale pod czyims innym oknem, a nie moim".
                    Żałosne.
                    • komagane Dosyć tego! 19.09.04, 21:27
                      Uprzejmie prosze o niepisanie do mnie więcej na tym forum i na innych też. Nie
                      mam zamiaru dyskutowac z facetem, który posuwa sie do kłamstw, wymysłów i
                      pomówień, kiedy nie daje rady dyskutowac z faktami.
                      • Gość: Dina Re: Dosyć tego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:47
                        Kommagene nie rozumiem. Ty nie chcesz dialogu, tylko monolog
                        • komagane Re: Dosyć tego! 19.09.04, 22:14
                          Jaki monolog?
                          Cały czas uprawiam dialog i uzywam samych sprawdzonych argumentów. Okazuje sie
                          potem, że gdy juz wreszcie argument jest nie do zbicia (tu: wyniki referendum,
                          ale nie tylko, inne też), to niejaki Vampir odpowiada mi pisząc banialuki o
                          deweloperach, co to buduja osiedla na Załuskach, i o głupich lub sprytnych
                          typkach, którzy kupili tam mieszkania.
                          Takie same pomówienia zresztą czytałam, i nie raz, przeciw jackowi, przeciw
                          panu genv i przeciw wielu innym osobom, ktore miały w kwestii autostrady
                          odmienne zdanie.
                          No, w taki sposób to ja nie zamierzam dyskutować. Niech sobie Vampir dyskutuje,
                          jak chce i z kim chce. Dla mnie tym postem odsłonił się całkowicie jako
                          osobnik, który nie cofnie sie przed rzuceniem błotem, byle tylko postawic na
                          swoim.
                          • Gość: kalwaryjczyk Re: Dosyć tego! IP: *.visp.energis.pl 19.09.04, 23:44
                            Glupoty wypisujesz. Komacośtam
                            W twoich dzisiejszych postach kolego Komacośtam nie podajesz zadnych argumentow
                            a jedynie zacząłeś od wyzywania innych i rzucania blotem,
                            Toty zacząłeś od nazywania kogoś pseudoczymśtam.
                            I nie dziwię sie, że ci się wreszcie odwinął za te twoje durne frazesy
                            Vampir pisze do ciebie zadajac konkretne pytania i odnosi sie do twoich
                            zarzutow. To ty wziales sie jedynie za frazesy, to ty od samego niemal rana
                            atakujesz jasia i vampira i robisz to nie majac najmniejszych podstaw.
                            To ty i po twoim ataku i nazywaniu kogos przedstawicielem jakichś własz dales
                            wyraz temu, ze nie cofniesz sie przed niczym by tylko wygralo twoje.
                            Kolega vampir odnosi sie do wynikow tego referendum i slusznie zauwaza, ze
                            organizowane bylo w momencie, gdy o trasie nie wiadomo bylo nic poza tym ze
                            gdzies musi przejsc.
                            Zreszta ja nie wyobrazam sobie innego wyniku referendum gdy pytanie jest
                            postawione w taki sposob: czy chcesz trasy szybkiego ruchu na ursynowie.
                            W ten sposob nic nigdzie w Polsce by nie zostalo zbudowane, zaden zakład
                            przemysłowy,czy droga.
                            My w Gorze Kalwarii tez zrobimy referendum i tez 80% bedzie przeciw
                            a mimo to wielu ursynowiakow, jak tu czytam, lansuje opcje przejscia A2
                            przez gore Kalwarie.
                            Pisalem juz, ze autostrady w swiecie buduje sie by polączyły wielkie miasta
                            a Gora kalwaria nie jest wielkim miastem.I zupełnie nie rozumiem czemu
                            Warszawiacy usiłują nam wcisnąc ta trase. Po co nam ona? Autostrada jest
                            potrzebna Warszawie, bo z Warszawy masa ludzi jeździ do Poznania i Berlina
                            i na odwrót. Co wy chcecie jeździć do Poznania przez Gore Kalwarię?

Ja nie wiem nic, by istnial jakis pas zarezerwowany pod a2 w okolicach Gory
                            Kalwarii. Jeśli jest, to na pewno tam gdzie budowałem dom.
                            ale jak ostatnio starałem się o pozwolenie wykonania przybudówki
                            koło domu, to powiedzieli mi na nucho w urzedzie, że jak przejdzie wariant GK
                            autostrady, zamiast ursynowskiego, to wlasnie bede mial trase niemal w swoim
                            podworku. Jak kupowalem dzialke to takich planów nie było.
                            A ty, z tego co pisze Vampir, skoro kupowales mieszkanie gdzies, wiedząc
                            ze tam planowana jest trasa, to terqaz masz problem i wcale ci nie współczuje
                            Ja tez oceniłbym to jako cwaniactwo. bo zapewne tereny tuz przy trasie byly
                            tanie. No to teraz masz za swoje. Bedziesz mieć trasę pod oknem i już
                            I nie waż się więcej głosić, by wywalić ta trasę pod GK. Bo tu ludzie pobudowali
                            sie przynajmniej w dobrej wierze. Tu nie ma cwaniaków jak w Warzawce
                            W dodatku daleś dziś popis bezkrytycznego populizmu i bezpodstawnych ataków na
                            innych i nie dziwie się, że ktoś ci się zrewanżował. Ja bym ci jeszcze dokopał
                            za to cwaniactwo.
                            • Gość: Kalwaryjczyk Re: Dosyć tego! IP: *.visp.energis.pl 19.09.04, 23:47
                              errata:
                              mialo byc: Jeśli jest, to na pewno NIE tam gdzie budowałem dom.
                              • Gość: Dina Re: Dosyć tego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 08:55
                                nie zauważyłam aby to co pisał Kommagene w jakimś stopniu dotyczyło postó
                                napisanych przez wampira. Ale to nie jedyny wypadek gdy kommagene nie odnosi
                                się do głosów swoich krytyków
                            • komagane Re: Dosyć tego! 20.09.04, 10:01
                              Zamiast sie miotać, udaj sie najmierw do Urzędu Marszałka Województwa obejrzec
                              plany, a potem weź urlop, przyjdź na sesję rady Warszawy 3o wrzesnia i dowiedz
                              się z bardziej wiarygodnego niż Vampiry źródła, jakie właściwie plany ma
                              prezydent Warszawy.
                              Ze swojej strony mogę ci tylko powiedziec, że kilkakrotnie, z ust Kaczyńskiego,
                              dyr. Dąbrowskiego z GDDKiA, naczelnego architekta miasta Borowskiego, dyr.
                              Dariusza Skowrońskiego i szeregu niższych urzedników Urzędu Miasta słyszałam,
                              iż tranzyt ma z warszawy zniknąć i że miasto ma skuteczne sposoby, by to
                              wyegzekwować. Czyli nie tylko nie ubędzie wam TIRów na 50-tce, ale miałoby
                              przybyć.
                              Pytanie tylko, kogo władza chce oszukać? Was w Górze kalwarii czy nas w
                              Warszawie? Obawiam sie, że jednych i drugich. Tj. to, co nie zmieści sie na 50-
                              tce, wjedzie do miasta. Moze byc tez odwrotnie: ceny za przejazd autostrada
                              przez miasto będa tak wysokie (dla porównania:100 km A-2 pod Poznaniem - 85 zł
                              za TIRa), że bariera finansowa nie dopuści do przejazdu TIRów przez Warszawę.
                              Wtedy w/w trasy rzeczywiscie stana sie obwodnica miejską. Ale co będzie w Górze
                              Kalwarii na drodze nr 50? Możesz to sobie wyobrazić? Dlatego powinienies być
                              chyba naszym sojusznikiem i domagać sie gromkim głosem budowy autostrady A-2
                              obok Góry Kalwarii, by ocalić własne miasto przed zmodernizowaną droga nr 50.
                              Droga, która na długo pozbawi Górę Kalwarię szans na nowoczesnośc.
                      • vampi_r Re: Dosyć tego! 19.09.04, 21:51
                        komagane napisała:

> Uprzejmie prosze o niepisanie do mnie więcej na tym forum i na innych też. Nie
                        > mam zamiaru dyskutowac z facetem, który posuwa sie do kłamstw, wymysłów i
                        > pomówień, kiedy nie daje rady dyskutowac z faktami.

Ale jakie ty fakty wyciagasz?
                        Ileż to moich postów z konkretnymi pytaniami do ciebie i moimi odpowiedziami na twoje watpliwości zostało bez odezwu.
                        To ty nie podajesz żadnych faktów, tylko same wymysły o tabunach TIR walących przez Ursynów.

Ty nie masz prawa zabraniać mi pisywać na forum. Nie chcesz, nie czytaj moich postów.
                        • Gość: jacek nie mozna zakazywac wykonywania zawodu IP: *.u.mcnet.pl 20.09.04, 09:14
                          wampir za uprawianie goebbelsowskiej propagandy dostaje swoja dzialke lewej
                          kasy

wychodzi spora wierszowka

oprocz tego dostaje dzialke do tirowek i ich alfonsow - A2 na Ursynowie to
                          bedzie lepiej niz plac Pigalle

uczciwa, gangsterska praca
                          • Gość: Dina Re: nie mozna zakazywac wykonywania zawodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:35
                            Jacku to jest pomówienie. Wampir gdyby oddał sprawę do sądu miałby wygraną w
                            kieszeni. Proponuje mu żadanie jako odszkodowania wpłacenie przez ciebie 10
                            tys. na budowę autostrady albo jakiegoś wieżowca:))))
                            • Gość: jacek nie obawiam sie sadu - oskarzam jawnie IP: *.u.mcnet.pl 20.09.04, 09:42
                              jestem gotow wykazac w sadzie wiele naruszen procedur demokratycznych
                              dokonywanych przez gddkia, wojewode i kaczora

konwencja w Arhus - ratyfikowane prze z RP - stala sie tu posmiewiskeim

dzialalnosc wampira, yasioo-a i twoja - to jawne nawolywanie do popelnienia
                              przestepstwa
                          • nel11 Re: nie mozna zakazywac wykonywania zawodu 20.09.04, 09:41
                            Jacku, nareszcie się odwzwałeś.
                            Dlaczego nikt nie rozumie różnicy pomiędzy akutostradą w środku miasta a
                            obwodnicą, drogą eksperesową, dorgą międzydzielnicową etc.
                            Padało na tym forum i innych poświęconych temu problemowi tak wiele przykładów
                            i prezentacji, co to oznacza dla miasta, że aż przerażenie ogarnia, że ludzie
                            tego nie rozumieja. Nie dociera do wyobraźni czym jest tranzyt ciężkich
                            samochodów środkiem osiedla mieszkaniowego bez żadnej ochrony dla mieszkańców,
                            bo widocznie tego nie doświadczyli (tunel jest tylko na części Ursynowa. Te
                            śmieszne niziutkie ekrany dżwiękoszczelne rozrzucone gdzieniegdzie nie
                            spełniają swojej roli. AUTOSTRADA NIE JEST DLA MIASTA TYLKO PRZEZ MIASTO !!! I
                            przeciw temu mam prawo protestować. Niech nikt nie omamia ludzi, że rozwiąże
                            to problemy komunikacjne w Warszawie. Przynajmniej na ten temat nie kłamcie,
                            skoro już argumenty o wprowadzeniu dodatkowego hałasu i spalin do i tak
                            umęczonego miasta już nie wystarczą. A Pan z Góry Kalwarii jest typowym
                            przykładem zaściankowego i pełnego kompleksów myślenia. To Pan właśnie krzyczy -
                            nie przez moje podwórko - jednocześnie odsądzając "od czci i wiary" innych
                            protestujących. Więcej dystansu do samego siebie ...
                            • Gość: jacek kalwaryjczyk to podszywka IP: *.u.mcnet.pl 20.09.04, 09:59
                              w G K nie ma pracy - musza jezdzic do Warszawy

A2 to dla nich szansa - a uciazliwosci z pewnoscia latwiejsze do
                              wyeliminowania - wykup nieruchomosci bedzie kosztowal mniej niz w Warszawie -
                              gdzie urzednicy rekami i nogami beda sie bronic przed palceniem ogromnych
                              odszkodowan

odszkodowania w G - K beda oczywisci nizsz - bo mniej mieszknacow bedzie
                              narazonych na uciazliwosci

• Gość: Dina Re: kalwaryjczyk to podszywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:20
                                Autostrada w Górze Kalwarii dobrze. Droga ekspresowa przez Ursynów w tunelu
                                źle. Typowe myslenie kalego. Jacku zawiodłeś mnie:(((((
                                • Gość: jacek bardzo lubie zawodzic dinazaury IP: *.u.mcnet.pl 20.09.04, 11:24
                                  A2 w okolicach G-K to szansa dla biednego Mazowsza - mimo obiektywnie niezbyt
                                  nowoczesnej technologii

A2 przez Warszawe to zarzynanie bogatego regionu - ktory przegonil reszte
                                  Polski - a takze Mazowsze
                                  • Gość: Dina Re: bardzo lubie zawodzic dinazaury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:06
                                    ekspertyzy o ile pamiętam mówią, że ruch na autostradzie znacznym stopniu
                                    kieruje się do Warszawy. Jakoś te samochody i tak będą jeżdziły do Warszawy.
                                    Zresztą one juz tu są.
                                    • Gość: jacek bardzo lubie zawodzic dinazaury IP: *.u.mcnet.pl 20.09.04, 12:13
                                      > ekspertyzy o ile pamiętam mówią, że ruch na autostradzie znacznym stopniu
                                      > kieruje się do Warszawy. Jakoś te samochody i tak będą jeżdziły do Warszawy.
                                      > Zresztą one juz tu są.

poczytaj sobie dyskusje na tym forum - sprzed miesiaca, roku itp - i nie
                                      powtarzaj bzdur

najlepsze ekspertyzy dot. ruchu na nieistniejacych jeszcze autostradach
                                      sformulowala Pytia - nieco gorsza dokladnosc daja fusy po kawie (te po herbacie
                                      sa niestety zbyt rozrzucone)
                                      • Gość: Dina Re: bardzo lubie zawodzic dinazaury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:23
                                        czyli Jacku według twoich słów wynika że protestujesz ale nie wiesz naprawdę
                                        przeciwko czemu. Tylko powinszować
                                        • Gość: jacek zapisz sie na kurs logiki IP: *.u.mcnet.pl 20.09.04, 13:47
                                          dla nieawansowanych
                                          • Gość: Dina Re: zapisz sie na kurs logiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:51
                                            Jacku potrzeba ci wypoczynku. Masz chyba zbyt skołatane nerwy. W twoich postach
                                            nie można znaleźć nic poza demagogią. Odpręż się, odpocznij. Jak zauważyłam
                                            wszelkie dyskusje z tobą zawsze kończą się pyskókami. Czy ty nie umiesz
                                            dyskutować na poziomie?
                                            • Gość: jacek zapisz sie na kurs logiki IP: *.u.mcnet.pl 20.09.04, 14:04
                                              a ty nie zauwazylas ze ja nie mam zamiaru dyskutowac ?????

ze zlodziejami i przestepcami ja nie dyskutuje - trzeba ich zamykac do wiezienia

A2 przez miasto to przestepstwo - i marnotrawstwo

i tyle
                                  • kalwaryjczyk Re: bardzo lubie zawodzic dinazaury 20.09.04, 20:58
                                    Gość portalu: jacek napisał(a):

> A2 w okolicach G-K to szansa dla biednego Mazowsza - mimo obiektywnie niezbyt
                                    > nowoczesnej technologii

Przyjedź no do GK, to żywy nie wyjedziesz, ty bydlaku
                                    A opisz te szanse. ty tylko rzucasz brednie i nawet nie zadasz se trudu by
                                    pomyslec, ty przedstawicielu układu rządzących w GK i ruskiej mafii.
                                    Kto ci płaci za te twoje teksty? SLD czy LPR? A może towarszysze z Rosji
                                    co chcą w okolicach GK opanować cały biznes.

>
                                    > A2 przez Warszawe to zarzynanie bogatego regionu - ktory przegonil reszte
                                    > Polski - a takze Mazowsze

A2 przez warszawe to rozwój stolicy, bo cudzoziemcy obecnie śmieją się z tych
                                    waszych dziur. Nikt nie zacznie biznesu z UE w stolycy, jak nie nbedzie mógł
                                    do niej dojechać.
                                    Wszyscy zagraniczniacy jakich znam mówią, że warszawa to wielka wiocha.
                                    • Gość: jacek spadaj ruska mafio IP: *.u.mcnet.pl 21.09.04, 10:52
                                      i nie plec bzdur
                              • kalwaryjczyk Re: kalwaryjczyk to podszywka 20.09.04, 20:52
                                Gość portalu: jacek napisał(a):

> w G K nie ma pracy - musza jezdzic do Warszawy
                                >
                                > A2 to dla nich szansa - a uciazliwosci z pewnoscia latwiejsze do
                                > wyeliminowania - wykup nieruchomosci bedzie kosztowal mniej niz w Warszawie -
                                > gdzie urzednicy rekami i nogami beda sie bronic przed palceniem ogromnych
                                > odszkodowan
                                >
                                > odszkodowania w G - K beda oczywisci nizsz - bo mniej mieszknacow bedzie
                                > narazonych na uciazliwosci

Wsadż se w d... te twoje wywody.
                                Napisz kim jesteś, miej odwagę pajacu.
                                >
                                >
                                >
                                • Gość: Dyzio Ta dyskusja staje się wysoce moczopędna ... IP: *.starnettelecom.pl 21.09.04, 10:49
                                  Najgorzej zaś jak ktoś usiłuje dyskutować z delikwentem, który zdania i opinie
                                  dzieli na własne i błędne. A to się niestety (stety - ?) zdarza coraz częściej
                                  bo mentalność Kalego bardzo się ostatnio wzmacnia w narodzie. A wtedy jest się
                                  totalnie impregnowanym na argumenty oponentów. Ma się dla nich li i jedynie
                                  pogardę i skromny ale efektowny zestaw wyzwisk i epitetów. Ci co takowe metody
                                  stosują nie pojmują, że w ten sposób pokazują swoją słabość - a szkoda, bo
                                  sprawa A2 w WWie dotyczy wszystkich i wcale nie jest "czarno - biała" ...
                                  • Gość: jacek w logice kalego jestes dyzio mistrzem IP: *.u.mcnet.pl 21.09.04, 10:54
                                    moge najwyzej podpatrywac z zachwytem

ale nasladowac nie mam zamiaru
                                • Gość: jacek kalwaryjczyk to podszywka IP: *.u.mcnet.pl 21.09.04, 10:53
                                  zebys mogl wyslac swoich kumpli z ruskiej mafii
                                  • Gość: Dina Re: kalwaryjczyk to podszywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:55
                                    Jacku są granice kompromitacji. Ty je przekroczyłeś. Znowu
                                    • Gość: jacek kalwaryjczyk to podszywka IP: *.u.mcnet.pl 21.09.04, 10:59
                                      ty z pewnoscia wiesz najlepiej gdzie leza granice kompromitacji

definiujesz je w coraz to nowym wymiarze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka