Dodaj do ulubionych

Anulowanie mandatu ZTM

14.11.16, 13:48
Nie wiem czy to jest mozliwe ale spytać nie zaszkodzi.
Wczoraj skończył mi się miesięczny, dzisiaj załadowałem nowy na kolejne 30 dni, tylko nie skasowałem (brak nawyku, zwykle kupuję przed końcem miesiąca), moja wina.
No i w trakcie kontroli wyszło że mam nieaktywny, przy czym kara wyższa niż koszt samego biletu.

I takie pytanie - czy jest szansa na anulowanie/zmniejszenie/ rozłożenie na raty?
Obserwuj wątek
    • arekmiz Re: Anulowanie mandatu ZTM 15.11.16, 10:07
      Nie. Gapowe się płaci. Tak to byś jeździł jeszcze nie wiadomo ile na tym nieskasowanym i płacili by za ciebie uczciwi pasażerowie. A kontrol cię przywróciła do pionu.
      • Gość: gościnnie Re: Anulowanie mandatu ZTM IP: *.static.ip.netia.com.pl 18.11.16, 09:40
        no właśnie...
      • luni8 Re: Anulowanie mandatu ZTM 12.01.17, 14:42
        Czyli fakt ze przez X lat korzystam normalnie z miesiecznego a jak kupilem i zwyczajnie zapomnialem aktywować oznacza że jestem nieuczciwy?
        Medal za logikę.

Ciekawi mnie co powiesz o zlodziejach ktorzy siedzą w autobusie korku gdy na 15 minutowej trasie ich 20 minutowy bilet skonczyl sie 5 minut temu.
        Zatwardziali kryminaliści.
        • horpyna4 Re: Anulowanie mandatu ZTM 13.01.17, 17:14
          Forumowicze po prostu wyjaśnili Ci, jaka jest logika działania ZTM. Nie chodziło im o ocenę Twojej uczciwości, tylko o wyjaśnienie zasad tej firmy.

A tak przy okazji - utknięcie w korku w autobusie to jeszcze mały pikuś w porównaniu z awarią w metrze. W autobusie przynajmniej są kasowniki, w wagonach metra nie. I chyba można by się procesować, jakby co.

Przecież taka WKD też ma bilety czasowe. Ale tam liczy się czas rozkładowy, a nie faktyczny. Więc jak się chce, to można.
          • luni8 Re: Anulowanie mandatu ZTM 03.04.17, 15:08
            Nie ma tak łatwo.
            Regulamin ZTM mowi
            "2. O ważności biletu w formie papierowej stanowi zapis magnetyczny lub nadruk w przypadku biletów występujących w formie biletu pojazdowego."

I tyle.
            Interpreracja ZTM mowi że dłużej nie możesz przebywać w pojeździe i tyle.
    • Gość: werwa Re: Anulowanie mandatu ZTM IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.04.17, 19:41
      jutro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka