Dodaj do ulubionych

To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu

16.04.02, 09:18
Większość postów musi przedstawiać punkt widzenia zbieżny z prezentowanym w
postach "Autorytetów forum". Wszyscy wiemy o kogo chodzi. Ludzie ci spędzają
tak wiele czasu na forum, że są w stanie zaspamować swoimi wypowiedziami każdą
dyskusję która jest prezentacją poglądów innych od tych, jakie są uważane za
słuszne przez ,przykładowo, Sloggiego. Większość forumowiczów pisze w miarę
rzadko, dlatego uważa, że poglądy paru frustratów, których życie zostało
zastąpione prze forum, jest poglądem obowiązującym i reprezentatywnym. Wszyscy
się boją odpowiedzieć czymś nowatorskim, gdyż nie chcą się narażać na drwiny i
wyzwiska (ujęte w eleganckiej formie). Dlatego jedyną opozycją pozostaje banda
gówniarzy, których nie sposób obrazić, bo ich język nie zna słowa wstyd.
Ja znam i jest mi wstyd za to, że na forum Mojego rodzinnego miasta króluje
zaścianek i szerzy się komformizm (poglądy Sloggiego - naszymi poglądami).

Pozdrowiam wszystkich normalnych.
Obserwuj wątek
    • skolmi Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 09:22
      To Ty zaśmiecasz forum jakimś nędznym postem, które pojawiają się NON-StOP,
      pisane przez ludzi, którym nie chce się pomyśleć nad napisaniem czegoś mądrego
      umiecie tylko narzekać1!!
    • jhbsk Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 09:39
      Tak się składa, że jeżeli zgadzam się z kimś to o tym piszę. Nie ma to nic wspólnego z
      konformizmem. Nie będę na siłe się spierać tylko dla samego sporu.
    • Gość: Poważny Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: 195.94.207.* 16.04.02, 10:48
      Tekst głęboki i poniekąd trafny, ale trochę przesadzony
      • tassman Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 11:21
        Gość portalu: Poważny napisał(a):

> Tekst głęboki i poniekąd trafny, ale trochę przesadzony....

....rzekłbym nawet, że Poważnie przesadzony ;)

tassman:)

• Gość: Mar Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: 213.25.197.* 16.04.02, 13:17
      japoneczka napisał(a):

> Większość postów musi przedstawiać punkt widzenia zbieżny z prezentowanym w
      > postach "Autorytetów forum". Wszyscy wiemy o kogo chodzi. Ludzie ci spędzają
      > tak wiele czasu na forum, że są w stanie zaspamować swoimi wypowiedziami każdą
      > dyskusję która jest prezentacją poglądów innych od tych, jakie są uważane za
      > słuszne przez ,przykładowo, Sloggiego. Większość forumowiczów pisze w miarę
      > rzadko, dlatego uważa, że poglądy paru frustratów, których życie zostało
      > zastąpione prze forum, jest poglądem obowiązującym i reprezentatywnym. Wszyscy
      > się boją odpowiedzieć czymś nowatorskim, gdyż nie chcą się narażać na drwiny i
      > wyzwiska (ujęte w eleganckiej formie). Dlatego jedyną opozycją pozostaje banda
      > gówniarzy, których nie sposób obrazić, bo ich język nie zna słowa wstyd.
      > Ja znam i jest mi wstyd za to, że na forum Mojego rodzinnego miasta króluje
      > zaścianek i szerzy się komformizm (poglądy Sloggiego - naszymi poglądami).
      >
      > Pozdrowiam wszystkich normalnych.

To wszystko niestety prawda. Tak zresztą jest i na innym forum, na którym swego
      czasu namiętnie pisywałem (nie tak namiętnie jak niektórzy). Nie zaliczałem się
      też do towarzystwa wzajemnej adoracji (tj. nie uczestniczyłem w piwnych
      spotkaniach i wypowiadałem sie nie zawsze z "jedyną słuszną linią"). Moje posty
      były usuwane lub blokowane pod pozorem "czyszczenia" forum z tekstów nie
      związanych tematycznie z tymże forum (było to forum motoryzacyjne, ale nie
      tylko...). Forumowicze dzielili się na równych i równiejszych. Pewnego dnia
      zrezygnowałem z forum, skasowałem członkostwo i wiecej sie tam nie pokazałem. Nie
      przejmuję się tym zbytnio ani nie przeżywam. I wszystkim odradzam - bo po co
      fundować sobie niesmak i dyskomfort? Można za to pokiwać głową i zadumać sie nad
      bezmyślnością niektórych i... usmiechnąć się, ucieszyć się z faktu, że SĄ GŁUPSI
      ODE MNIE!!!!!!! :-)
      • Gość: opt Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: 212.141.155.* 16.04.02, 13:35
        Gość portalu: Mar napisał(a):

> japoneczka napisał(a):
        >
        > > Większość postów musi przedstawiać punkt widzenia zbieżny z prezentowanym
        > w
        > > postach "Autorytetów forum". Wszyscy wiemy o kogo chodzi. Ludzie ci spędza
        > ją
        > > tak wiele czasu na forum, że są w stanie zaspamować swoimi wypowiedziami k
        > ażdą
        > > dyskusję która jest prezentacją poglądów innych od tych, jakie są uważane
        > za
        > > słuszne przez ,przykładowo, Sloggiego. Większość forumowiczów pisze w miar
        > ę
        > > rzadko, dlatego uważa, że poglądy paru frustratów, których życie zostało
        > > zastąpione prze forum, jest poglądem obowiązującym i reprezentatywnym. Wsz
        > yscy
        > > się boją odpowiedzieć czymś nowatorskim, gdyż nie chcą się narażać na drwi
        > ny i
        > > wyzwiska (ujęte w eleganckiej formie). Dlatego jedyną opozycją pozostaje b
        > anda
        > > gówniarzy, których nie sposób obrazić, bo ich język nie zna słowa wstyd.
        > > Ja znam i jest mi wstyd za to, że na forum Mojego rodzinnego miasta króluj
        > e
        > > zaścianek i szerzy się komformizm (poglądy Sloggiego - naszymi poglądami).
        > >
        > > Pozdrowiam wszystkich normalnych.
        >
        > To wszystko niestety prawda. Tak zresztą jest i na innym forum, na którym swego
        >
        > czasu namiętnie pisywałem (nie tak namiętnie jak niektórzy). Nie zaliczałem się
        >
        > też do towarzystwa wzajemnej adoracji (tj. nie uczestniczyłem w piwnych
        > spotkaniach i wypowiadałem sie nie zawsze z "jedyną słuszną linią"). Moje posty
        >
        > były usuwane lub blokowane pod pozorem "czyszczenia" forum z tekstów nie
        > związanych tematycznie z tymże forum (było to forum motoryzacyjne, ale nie
        > tylko...). Forumowicze dzielili się na równych i równiejszych. Pewnego dnia
        > zrezygnowałem z forum, skasowałem członkostwo i wiecej sie tam nie pokazałem. N
        > ie
        > przejmuję się tym zbytnio ani nie przeżywam. I wszystkim odradzam - bo po co
        > fundować sobie niesmak i dyskomfort? Można za to pokiwać głową i zadumać sie na
        > d
        > bezmyślnością niektórych i... usmiechnąć się, ucieszyć się z faktu, że SĄ GŁUPS
        > I
        > ODE MNIE!!!!!!! :-)

Wytlumacz mi, dlaczego kiedys zaatakowales Slowackiego i jego pomnik. Czego to
        byl przejaw? Chyba nie inteligencji...?

• Gość: Mar Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: 213.25.197.* 16.04.02, 14:18
          Gość portalu: opt napisał(a):

>
          > Wytlumacz mi, dlaczego kiedys zaatakowales Slowackiego i jego pomnik. Czego to
          > byl przejaw? Chyba nie inteligencji...?
          >

Też Ci się przypomniało.... Myślałem, że wytłumaczyłem dobrze już wtedy - ale
          jesli nie, to postaram się wyjasnić jeszcze raz:

Zastanawiam się ile osób w Polsce rzeczywiście ceni twórczość Słowackiego i ile
          osób zapoznawało się z nią z WŁASNEJ woli i poza okresem spędzonym w liceum
          (raptem 4 lata) wogóle kiedykolwiek sięgnęło po utwór autorstwa tego poety. Śmiem
          twierdzić, że bardzo niewiele. Zastanawiam się też co by było, gdyby Juliusz
          Słowacki nigdy się nie urodził. Byłoby tak samo. Być może to okres, w którym
          tworzył zadziałł w pewnym sensie na jego korzyść. W tamtym czasie wszystko co
          polskie miało dodatkową wartość, bo Polski jako kraju nie było. Nie lubię
          romantyzmu jako okresu w sztuce. I to wcale nie znaczy, że muszę być ćwokiem i
          chamem, jak to niekórzy kiedyś sugerowali. Wolę po prostu inne okresy w
          literaturze i nie przepadam za literaturą polską. Nie przeszkadza mi to byc
          jednak od czasu do czasu "klientem" teatru czy filharmonii (niestety repertuar
          warszawskiej mi nie odpowiada). Utwory Słowackiego są moim zdaniem nudne i
          wydumane. Dla mnie artysta i twórca przedstawia wartość wtedy, gdy uznanie
          zdobywa chocby wśród niewielkiej grupy, ale takich osób, które z jego twórczością
          zapozanają sie dobrowolnie i świadomie. Słowacki do takich nie należał.
          • ake piszę to tylko dla Ciebie Mar 16.04.02, 15:21

> Gość portalu: opt napisał(a):
            >
            > >
            > > Wytlumacz mi, dlaczego kiedys zaatakowales Slowackiego i jego pomnik. Czeg
            > o to
            > > byl przejaw? Chyba nie inteligencji...?
            > >
            >
            > Też Ci się przypomniało.... Myślałem, że wytłumaczyłem dobrze już wtedy - ale
            > jesli nie, to postaram się wyjasnić jeszcze raz:
            >
            > Zastanawiam się ile osób w Polsce rzeczywiście ceni twórczość Słowackiego i ile
            >
            > osób zapoznawało się z nią z WŁASNEJ woli i poza okresem spędzonym w liceum
            > (raptem 4 lata) wogóle kiedykolwiek sięgnęło po utwór autorstwa tego poety. Śmi
            > em
            > twierdzić, że bardzo niewiele. Zastanawiam się też co by było, gdyby Juliusz
            > Słowacki nigdy się nie urodził. Byłoby tak samo. Być może to okres, w którym
            > tworzył zadziałł w pewnym sensie na jego korzyść. W tamtym czasie wszystko co
            > polskie miało dodatkową wartość, bo Polski jako kraju nie było. Nie lubię
            > romantyzmu jako okresu w sztuce. I to wcale nie znaczy, że muszę być ćwokiem i
            > chamem, jak to niekórzy kiedyś sugerowali. Wolę po prostu inne okresy w
            > literaturze i nie przepadam za literaturą polską. Nie przeszkadza mi to byc
            > jednak od czasu do czasu "klientem" teatru czy filharmonii (niestety repertuar
            > warszawskiej mi nie odpowiada). Utwory Słowackiego są moim zdaniem nudne i
            > wydumane. Dla mnie artysta i twórca przedstawia wartość wtedy, gdy uznanie
            > zdobywa chocby wśród niewielkiej grupy, ale takich osób, które z jego twórczośc
            > ią
            > zapozanają sie dobrowolnie i świadomie. Słowacki do takich nie należał.
            ----------------------------------------------------------------------------------
            Ci którzy posiadają zdolność odczytania /raczej rozumienia/ Twojego tekstu, są i
            blisko Twojego poziomu.
            Nie są to przecież ani dwa słowa, czy sylaby - jak często to bywa.

Tak to już i jest, że istoty stojące niżej w rozwoju intelektualnym, nie są
            wstanie widzieć tego wszystkiego co jest wyżej.
            Ten dosyć kłopotliwy "paradoks" natury, uniemożliwia wręcz porozumiewanie się
            niestety.
            O proporcji występowania w naturze osobników na poszczególnych poziomach też
            wiadomo. Krzywa Gaussa i tu ma zastosowanie.

A obowiązująca często ocena postaci z jakiejś lektury w szkole?

Możnaby dziś pokusić się poszukać np. takiego dorobkiewicza , co to pomnaża
            majątek na dostawach wojskowych.

Wracając do głównego wątku - nie martw się Mar, Ci z którymi byś mógł wymienić
            poglądy rzadko tu zaglądają, albo w ogóle tu nie przychodzą.
            ----------------------------------------------------------------------------------
            Mar - pomyśl, i co miałbm zareagować, że zaraz jakieś indywiduum przepisze tutaj
            kilka wyrazów ze słownika przekleństw jako odpowiedź dla mnie lub Ciebie?

Hrabia miał zwyczaj mawiać do obrażającego go prostaka: "chamie - nie jesteś
            wstanie mnie obrazić"

Załączam pozdrowienia
            • Gość: Mar ake, :-))))))))) IP: 213.25.197.* 16.04.02, 15:38
              ake napisał(a):

> Hrabia miał zwyczaj mawiać do obrażającego go prostaka: "chamie - nie jesteś
              > wstanie mnie obrazić"

Nie ma sensu aż tak ostro. Trzeba pogodzić się z tym, że złą moneta wypiera
              dobrą, a pospolite zielsko zasłania słońce szlachetniejszym roślinom. Czas już
              chyba "z melancholią zacząć obserować updek własny i własnego gatunku". A skoro
              już o cytatach mowa to przytoczę jeszcze dwa:

"Im pan chama mocniej bije tym cham pana bardziej szanuje" (Gombrowicz,
              Ferdydurke)

I z Przedwiośnia (z filmu - nie wiem czy w książce też było). Baryka do Hipolita
              bawiącego sie na chłopskiej zabawie:
              - Zobaczysz, oni kiedyś cię wywloką z tego dworu i zatłuką za jedną srebrną
              cukiernicę...
            • sloggi Re: piszę to tylko dla Ciebie Mar 16.04.02, 15:39
              ake napisał(a):

> Hrabia miał zwyczaj mawiać do obrażającego go prostaka: "chamie - nie jesteś
              > wstanie mnie obrazić"

Przepraszam, że się wtrącę, ale przypomiałeś mi ake takie powiedzenie:

"Po chamsku do chama, a po pańsku do pana"

POnieważ uznano mnie za chama, zatem wtręt swój umieszczam niezaproszony.

• Gość: Mar Re: piszę to tylko dla Ciebie Mar IP: 213.25.197.* 16.04.02, 15:41
                sloggi napisał(a):

>
                > POnieważ uznano mnie za chama, zatem wtręt swój umieszczam niezaproszony.
                >

"Uznano cię"? Zapewniam cię, że ja w tych kategoriach na ciebie nie patrzę...
                • sloggi Re: piszę to tylko dla Ciebie Mar 16.04.02, 15:47
                  Dziękuję, mimo rozmaitych animozji nadal w moich oczach jesteś kimś.
                  Pozdrawiam.
          • Gość: opt Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: 212.141.155.* 16.04.02, 16:21

> Gość portalu: opt napisał(a):
            >
            > >
            > > Wytlumacz mi, dlaczego kiedys zaatakowales Slowackiego i jego pomnik. Czeg
            > o to
            > > byl przejaw? Chyba nie inteligencji...?
            > >
            >
            > Też Ci się przypomniało.... Myślałem, że wytłumaczyłem dobrze już wtedy - ale
            > jesli nie, to postaram się wyjasnić jeszcze raz:
            >
            > Zastanawiam się ile osób w Polsce rzeczywiście ceni twórczość Słowackiego i ile
            >
            > osób zapoznawało się z nią z WŁASNEJ woli i poza okresem spędzonym w liceum
            > (raptem 4 lata) wogóle kiedykolwiek sięgnęło po utwór autorstwa tego poety. Śmi
            > em
            > twierdzić, że bardzo niewiele. Zastanawiam się też co by było, gdyby Juliusz
            > Słowacki nigdy się nie urodził. Byłoby tak samo. Być może to okres, w którym
            > tworzył zadziałł w pewnym sensie na jego korzyść. W tamtym czasie wszystko co
            > polskie miało dodatkową wartość, bo Polski jako kraju nie było. Nie lubię
            > romantyzmu jako okresu w sztuce. I to wcale nie znaczy, że muszę być ćwokiem i
            > chamem, jak to niekórzy kiedyś sugerowali. Wolę po prostu inne okresy w
            > literaturze i nie przepadam za literaturą polską. Nie przeszkadza mi to byc
            > jednak od czasu do czasu "klientem" teatru czy filharmonii (niestety repertuar
            > warszawskiej mi nie odpowiada). Utwory Słowackiego są moim zdaniem nudne i
            > wydumane. Dla mnie artysta i twórca przedstawia wartość wtedy, gdy uznanie
            > zdobywa chocby wśród niewielkiej grupy, ale takich osób, które z jego twórczośc
            > ią
            > zapozanają sie dobrowolnie i świadomie. Słowacki do takich nie należał.

Aby przyznac sie do bledu trzeba miec troche odwagi . Ty wolisz swoje banialuki.
            Ok, masz do nich prawo. Tylko dziwne, ze nie uznajesz praw innych do zbudowania
            takiego czy innego pomnika. To co napisales, to typowe credo cwiercinteligenta.

• Gość: Mar do opta - od ćwierćinteligenta IP: 213.25.197.* 16.04.02, 16:30

> Aby przyznac sie do bledu trzeba miec troche odwagi . Ty wolisz swoje banialuki
              > .
              > Ok, masz do nich prawo. Tylko dziwne, ze nie uznajesz praw innych do zbudowania
              >
              > takiego czy innego pomnika. To co napisales, to typowe credo cwiercinteligenta.
              >

Chcesz odpowiedź ćwierćinteligenta (a może inteligenta tylko w 1/8)? Proszę
              bardzo. Jeżeli o mnie chodzi, to wy inteligenci w 1/1 możecie sobie wybudować na
              rondzie do Gaula nie tylko sztuczną palmę, ale i pomnik bosego chuja wbitego w
              nagie serce carycy Katarzyny, zakutego w trzy ogniwka. Chuj ci wielki w dupę i do
              tego RADIOAKTYWNY. Ja w swoim ogródku postawię sobię statuetkę mojego kota,
              jeżeli zejdzie on z tego świata przede mną. Mam do tego prawo, bo zrobię to za
              własne pieniądze, z włąsnej i nieprzymuszonej woli. A prawa kogokolwiek do
              postawienia pomnika Słowackiemu nie kwestionuję. Uważam tylko, że na niego nie
              zasłużył.
        • japoneczka Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 15:03

> Wytlumacz mi, dlaczego kiedys zaatakowales Slowackiego i jego pomnik. Czego to
          > byl przejaw? Chyba nie inteligencji...?
          >

Następny przejaw ataku nie na rzeczowe argumenty, ale na autora. Drogi Opcie,
          spójrz, jaki jest temat tego wątku.
    • antek1 Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 13:48
      Co Wam powiem z samego centrum Warszawy ? Rzadko tu zaglądam. Dlaczego ? Szkoda
      słów czasami. Do zobaczenia na forum innych miast...
    • zdzicha Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 14:29
      Parafrazując dośc znany dowcip o pewnej nacji, napiszę tak: co robi japoneczka na
      forum? Podnieca ogień.

Powiedz mi, kochanieńka, co skłoniło cię do napisania tego posta?
      Czy rozumiesz znaczenie słowa "konformizm"?
      Czy długo prowadziłas badania nad naszymi osobowościami? Opublikowałas je gdzieś?
      Czy na ich podstawie możesz mi podać mój rozmiar buta, bo zapomniałam?
      Pod jakim nickiem pisałaś wcześniej?
      Czy masz jakieś ulubione zajęcia poza kopaniem leżącego?

zdrv
      zdzicha
      • japoneczka Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 15:01
        To właśnie miałam na myśli, gdy pisałam o eufemizmach i odwracaniu kota ogonem.
        To nie jest droga Zdzisławo, rzeczowa dyskusja. Ustosunkuj się do tego, co
        napisałam i zaprzestań ataków na moją osobę to porazmawiamy, bo na razie nie
        mam zamiaru odpisywać na twoje pytania tylko po to by spowodować lawinę krytyki
        z twojej strony.
        • zdzicha Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 15:12
          Wiesz... nie mam najmniejszej ochoty z tobą dyskutować ani w jakikolwiek sposób
          się stosunkować.

żegnam ozięble
          zdzicha
          • sloggi Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 15:17
            Tym razem podniesie się larum, że masz uprzedzenia rasowe Droga Dzisiu. A
            przecież nic co żółte nie jest nam obce, no poza elementami bielizny :), te są
            zdecydowanie w barwach, jak ich manufaktura stworzyła.
            • japoneczka Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 15:43
              sloggi napisał(a):

> Tym razem podniesie się larum, że masz uprzedzenia rasowe Droga Dzisiu. A
              > przecież nic co żółte nie jest nam obce, no poza elementami bielizny :), te są
              > zdecydowanie w barwach, jak ich manufaktura stworzyła.

Ależ ty słodki jesteś, chłoptasiu. Mógłbyś, przynajmniej, odpowiedzieć na temat.
          • Gość: ala Re: japoneczko masz racje IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 16.04.02, 15:17
            i wprawdzie nie jest sensem mojego zycia przesiadywanie w necie, to jak czytam
            te ugrzecznione wypociny to mi sie niedobrze robi
            a sloggiego widzialam ostatnio w swojej lodowce
            no i zdzicha-zawsze na podoredziu jakis zgrzebny, "dowcipny" kawal
            albo jak ktos niegrzeczny i nie mysli zgodnie z linia przewodnia-potrafi dac
            klapsa
            japoneczko nie dajmy sie glupocie, blagam!!!!!!!!!!!!!! az nazbyt jej wiele
            wokol
            • zdzicha sloggi! 16.04.02, 15:36
              Do cholery, natychmiast wyłaź z lodówki ali! Bo ci dam klapsa!

alu najdroższa, zyczysz sobie wdać się ze mna w awanturę?
              Pragniesz, abym cię zwyzywała nie przebierając w słowach?
              Nie poddawaj się głupocie, bo większe spustoszenia w twoim umysle moga miec
              skutek śmiertelny.

całuję cię w czółko myślą nie zmarszczone
              zdzicha
              • sloggi Re: sloggi! 16.04.02, 15:42
                Przepraszam Dzisiu że tam wlazłem, ale szukałem Asa. A Ala to klasa, klasa to
                szkoła i tak do okoła.
                Wybacz mi Alicjo wizytę w Twojej lodówce, nawet butów nie wytarłem wchodząc
                pomiędzy sztokfisza i sałatkę warzywną w salaterze.
                Z uniżeniem po pas, pytam - a gdzie As ?
                sloggi
                • japoneczka Re: sloggi! 16.04.02, 15:49
                  Jesteście żenujący!!!
                  Zdzicha prezentuje poziom rynsztokowy.
                  Sloggi wprost przepada za obrażaniem ludzi słowami, jak mu się wydaje,
                  wymyślnymi i w sposób, który ma na celu ukazanie jego (Sloggiego) jako
                  inteligenta pełną gębą. A tak naprawde jest tylko gęba.
                  Nie odpowiadajcie bo mdło się robi.
                  • Gość: mysza Re: sloggi! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 17:26
                    japoneczka napisał(a):

> Jesteście żenujący!!!
                    > Zdzicha prezentuje poziom rynsztokowy.
                    > Sloggi wprost przepada za obrażaniem ludzi słowami, jak mu się wydaje,
                    > wymyślnymi i w sposób, który ma na celu ukazanie jego (Sloggiego) jako
                    > inteligenta pełną gębą. A tak naprawde jest tylko gęba.
                    > Nie odpowiadajcie bo mdło się robi.

jestem oburzona nigdy zdzicha nie zaprezentowala na tym forum poziomu
                    rynsztokowego i nie wydaje mi sie zeby sloggi obrazil kogokolwiek .zauwazylam
                    natomiast ze to on obrazany jest bez przerwy i nie dziwie sie ze stara sie
                    bronic bo ataki zdarzaja sie czesto.na mdlosci najlepsza i najskuteczniejsza
                    jest soda oczyszczana.
                    pozdrawiam zdziche i sloggiego .
                    • sloggi Re: sloggi! 16.04.02, 19:15
                      Mysiu, dobrze, że hardy jestem, bo wierz mi, że mógłbym nie zdzierżyć :)
                      Cmok dla Ciebie
                  • zdzicha Re: sloggi! 16.04.02, 21:35
                    japoneczka napisał(a):

> Nie odpowiadajcie bo mdło się robi.

A odpowiem, a niech ci sie zrobi mdło. Zasadniczo czniam twoje sensacje
                    żołądkowe, ale jak mdłości masz wieczorem, to na pewno będzie chłopiec.

zdrv
                    zdzicha
      • Gość: Mar A kto leży? IP: 213.25.197.* 16.04.02, 15:30
        zdzicha napisał(a):

> Czy masz jakieś ulubione zajęcia poza kopaniem leżącego?

... oprócz tego Forum?
        • skolmi japoneczka 16.04.02, 19:25
          wszyscy wiedzą jak skończyła Japonia
          angażując się w II wojne światową
          • Gość: Jureek Re: japoneczka IP: 62.8.156.* 16.04.02, 19:38
            skolmi napisał(a):

> wszyscy wiedzą jak skończyła Japonia
            > angażując się w II wojne światową

No tak. Ta odpowiedź była dokładnie taka, jak to przewidziała Japonka -
            merytorycznie, rzeczowo i na temat.
            Jurek
    • grzchur Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 19:36
      dobrze dziolcha napisala, no prawie dobrze, ale dobrze
      • Gość: mysza Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 20:59
        grzchur napisał(a):

> dobrze dziolcha napisala, no prawie dobrze, ale dobrze

ale ktora i o czym bo nie bardzo zalapalam.
        • grzchur Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 21:06
          ta pierwsza, japoneczka
          • Gość: Gosc Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 21:45
            37 postow bo ktos nawtykal jednemu (kilku) z czestych bywalcow. I tak jest na
            wiekszosci z watkow. Bawi was to?
            • sloggi Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 21:48
              Czasami miewam przez to ataki śmiechu, to zdrowo bo przepona masuje dwunastnicę.
              • Gość: Gosc Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 21:52
                Oj gdyby jeszcze mozg masowala.
                • sloggi Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 21:57
                  Ja nie narzekam, ale Ty czyżby ?
            • japoneczka Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 17.04.02, 08:31
              Gość portalu: Gosc napisał(a):

> 37 postow bo ktos nawtykal jednemu (kilku) z czestych bywalcow. I tak jest na
              > wiekszosci z watkow. Bawi was to?

Mnie nie bawi i bardzo bym chciała by można było na tym forum podyskutować o
              ważnych sprawach. Problem w tym, że wątków interesujących było coraz mniej i
              mniej, a wątków mających na celu uświadomienie Nam wszystkim potencjału myślowego
              niektórych z forumowiczów coraz więcej. Pomyślałam, że może mój post otworzy
              niektórym oczy. Po cichu liczyłam, że nie przerodzi się ten wątek w pyskówkę -
              szkoda, że stało się inaczej.
              • Gość: Gosc Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 10:14
                Rozwiazanie jest proste. Zakladaj "madre" watki, nie wchodz na "glupie".
                Proste - w kazdym razie nie dla wszystkich, ktorzy wymadrzaja sie na temat
                poziomu forum, ktory jest dla nich denny, ale ktorzy na zaden inny temat nie
                maja nic do powiedzenia. No chyba, ze sa tacy sprytni, ze narzekaja pod jednym
                nickiem, a dyskutuja pod innym.
                • zdzicha Brawo Gosc!!! 17.04.02, 10:24

> Rozwiazanie jest proste. Zakladaj "madre" watki, nie wchodz na "glupie".
                  > Proste - w kazdym razie nie dla wszystkich, ktorzy wymadrzaja sie na temat
                  > poziomu forum, ktory jest dla nich denny, ale ktorzy na zaden inny temat nie
                  > maja nic do powiedzenia. No chyba, ze sa tacy sprytni, ze narzekaja pod jednym
                  > nickiem, a dyskutuja pod innym.

Twój post powinien się znaleźć jako motto na głównej stronie forum oraz powinni
                  go otrzymać mailem wszyscy forumowicze z poleceniem wydrukowania i powieszenia
                  nad monitorem.

Czy ktoś sie ze mna nie zgadza?

zdrv
                  zdzicha
                  • skolmi Re: Brawo Gosc!!! 17.04.02, 10:30
                    :WISCIE masz Moją aprobatę:)
                  • Gość: Jureek Re: Ja się nie zgadzam IP: 62.8.156.* 17.04.02, 10:50
                    zdzicha napisał(a):

> Twój post powinien się znaleźć jako motto na głównej stronie forum oraz powinni
                    >
                    > go otrzymać mailem wszyscy forumowicze z poleceniem wydrukowania i powieszenia
                    > nad monitorem.

Szkoda lasów ;-)))
                    J.
                • Gość: Jureek Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: 62.8.156.* 17.04.02, 10:49

> Rozwiazanie jest proste. Zakladaj "madre" watki, nie wchodz na "glupie".
                  > Proste - w kazdym razie nie dla wszystkich, ktorzy wymadrzaja sie na temat
                  > poziomu forum, ktory jest dla nich denny, ale ktorzy na zaden inny temat nie
                  > maja nic do powiedzenia. No chyba, ze sa tacy sprytni, ze narzekaja pod jednym
                  > nickiem, a dyskutuja pod innym.

Japoneczka dyskutuje pod _swoim_ nickiem również w innych wątkach. I ma coś
                  niecoś do powiedzenia.
                  I dlaczego temat poziomu forum miałby być tematem tabu? Jednach interesują rybki,
                  innych grzybki. Jeśli takie wątki Cię nie interesują, lub wręcz irytują, to
                  zastosuj się do swojej własnej rady i omijaj je z daleka.
                  Jurek

• Gość: Gosc Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 14:57
                    Pomylil ci sie adres. To nie ja narzekam na poziom forum. Dla mnie jest OK.
                    Jestem 100% liberalem i uwazam, ze jakiekolwiek zakazy na forum nie maja sensu.
                    Ludzie sami sobie wyrobia swoje nisze, w ktorych beda dyskutowac o czym chca. A
                    jedni chca wylac kubel pomyj na kogos, a innych interesuje naprawa gaznika. I
                    tylko kretyn wejdzie na watek o naprawie gaznika i bedzie tam wylewal swoje
                    pomyje - ale i tak sie moze zdarzyc - to sa wlasnie koszta demokracji. A co do
                    glosow Japoneczki - uzyj wyszukiwarki zanim napiszesz cos o czyichs
                    wypowiedziach. Na 36 postow polowa to zale na poziom forum, reszta dotyczy
                    pilki noznej. Daleki jestem od twierdzenia, ze wypisujac setki postow
                    zapracowujesz sobie specjalne prawa na tym forum, ale zanim ktos zacznie
                    kwekac, to niech zobaczy, ze na tym forum sa SETKI TYSIECY postow o
                    merytorycznych problemach.
                    • sloggi Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 17.04.02, 15:01
                      Masz Gościu rację, to jest forum - hyde park, ale tak jak wszędzie ważna jest
                      kultura i wzajemny szacunek.
                      • Gość: Gosc Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 15:06
                        Ja mam taki zwyczaj: jak czyjas obecnosc zaczyna byc dla mnie uciazliwa to
                        wychodze. Od wychowywania to delikwent mial mamusie. Tak wiec zale, ze ktos
                        wypisuje bzdety na forum, sa bez sensu, bo zalacy sie masochistycznie wpierw
                        musial te bzdety przeczytac. Ja np. juz po pewnych nickach widze, ze nie mam co
                        robic w pewnych watkach - i daje sobie siana.
                    • Gość: Jureek Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: 62.8.156.* 17.04.02, 15:51

> Pomylil ci sie adres. To nie ja narzekam na poziom forum.

Narzekasz natomiast na tych, co narzekają. I to właśnie miałem na myśli. Ja
                      uważam, właśnie jako liberał, że i narzekacze mają prawo głosu.

> Dla mnie jest OK.
                      > Jestem 100% liberalem i uwazam, ze jakiekolwiek zakazy na forum nie maja sensu.

100% zgody.

> Ludzie sami sobie wyrobia swoje nisze, w ktorych beda dyskutowac o czym chca. A
                      >
                      > jedni chca wylac kubel pomyj na kogos, a innych interesuje naprawa gaznika. I
                      > tylko kretyn wejdzie na watek o naprawie gaznika i bedzie tam wylewal swoje
                      > pomyje - ale i tak sie moze zdarzyc - to sa wlasnie koszta demokracji.

j.w. 100% zgody

> A co do
                      > glosow Japoneczki - uzyj wyszukiwarki zanim napiszesz cos o czyichs
                      > wypowiedziach. Na 36 postow polowa to zale na poziom forum, reszta dotyczy
                      > pilki noznej.

Nie używałem wyszukiwarki, tak po prostu zauważyłem, że wypowiadała się dzisiaj o
                      podatkach, dlatego zaprotestowałem przeciw użyciu przez Ciebie
                      kwantyfikatora "nigdy". Post, o którym piszę, jest pewnie zbyt świerzy, żeby
                      znaleźć go wyszukiwarką, więc mógł ujść Twojej uwagi.

> Daleki jestem od twierdzenia, ze wypisujac setki postow
                      > zapracowujesz sobie specjalne prawa na tym forum, ale zanim ktos zacznie
                      > kwekac, to niech zobaczy, ze na tym forum sa SETKI TYSIECY postow o
                      > merytorycznych problemach.

No i to stwierdzenie, kłóci się trochę z Twoim deklarowanym liberalizmem. Ja
                      uważam, że jak ktoś chce sobie pokwękać, to niech sobie kwęka, co najwyżej mogę
                      polemizować, jeśli w swoim kwękaniu opiera się na nieprawdziwych przesłankach.
                      Ale uzależniać prawa do kwękania od własnego wkładu w forum nie zamierzam. W
                      końcu krytyk literacki nie musi być literatem.
                      Pozdrawiam
                      Jurek
    • roland_x Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu 16.04.02, 22:01
      uciekam od
      bla bla bla
      bla bla bla
      blaaaaaaaaa
      jak w tym sensu brak!
    • Gość: martin Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 23:12
      sloggi i jego wypowiedzi to śmieszny bełkot często, ale nie zawsze
    • japoneczka I jeszcze jedno 17.04.02, 08:33
      Zapomniałam napisać, że najbardziej destrukcyjne dla każdego forum jest, gdy
      uczestnicy zapominają, że nie należy mylić forum z czatem. To najczęściej
      prowadzi do pyskówek, tak jak to się stało w tym wątku, częściowo również z
      mojej winy. Za co przepraszam.
      • skolmi Re: I jeszcze jedno 17.04.02, 09:14
        Całkwicie z twojej winy
        • japoneczka Do skomli 17.04.02, 12:00
          Szkoda, że w Polsce nie ma ukamieniowań. Miałbyś zabawę.
          • skolmi Re: Do skomli 17.04.02, 17:27
            kto tu skomli???
            ja tylko piszę

pzdr
            • skolmi do Japoneczki!!! 17.04.02, 17:34
              wygląsz na inteligentą forumowiczkę(choć przejawiasz to w obsmarowywaniu
              innych), więc warto abyś
              tworzyła ciekawsze wątki.

pzdr;)
            • japoneczka Re: Do skolmi 19.04.02, 09:53
              skolmi napisał(a):

> kto tu skomli???
              > ja tylko piszę
              >
              > pzdr

Rzeczywiście głupia literówka. Przepraszam.
    • Gość: dorian Re: To forum dalej jest popisem głupoty i konformizmu IP: 213.195.132.* 18.04.02, 01:20
      Sloggiemu i Zdzisze z dedykacją i z nadzieją, że spokojnie i ze zrozumieniem
      przeczytają - dedykuję tę garść definicji i norm prawnych.
      Żeby mieli pewność, co do tego, co zrobili.

Ład społeczny,
      porządek wynikający z organizacji życia społecznego, oparty na pewnych
      zasadach, normach i wartościach. Sposób zachowania poszczególnych jednostek i
      zbiorowości wobec siebie wyznaczony przez prawo, moralność, obyczaje, tradycje,
      systemy światopoglądowe, ideologiczne, uznawane wartości. Jeżeli podstawą ładu
      społecznego jest współpraca, umiejętność uzgadniania rozbieżnych interesów,
      consensus, akceptowanie przez członków zbiorowości wspólnej hierarchii
      wartości, wówczas następuje rozwój i postęp; w przeciwnym wypadku dochodzi do
      działań destrukcyjnych, konfliktowych, które powodują dezorganizację
      zagrażającą rozpadem określonej zbiorowości.

Tajemnica korespondencji,
      oznacza, iż wszystko, co jest przedmiotem przekazu od nadawcy do adresata,
      należy wyłącznie do tych osób, z wyjątkiem sytuacji, gdy wyrażą one zgodę na
      udostępnienie również innym informacji, które między sobą przekazują.
      Tajemnica korespondencji jest istotną częścią składową prawa do poszanowania
      życia prywatnego, w tym również do poszanowania jej tajemnicy. Naruszenie
      tajemnicy korespondencji podlega karze z mocy prawa. W sytuacjach szczególnych
      (np. związanych ze ściganiem poważnych przestępstw) przepisy zezwalają na
      naruszenie tajemnicy korespondencji.

Tajemnica korespondencji w kodeksie karnym
      Art. 267
      § 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną,
      otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do
      przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne
      szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności
      albo pozbawienia wolności do lat 2.
      § 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie
      jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym
      albo innym urządzeniem specjalnym.
      § 3. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1
      lub 2 ujawnia innej osobie.
      § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek
      pokrzywdzonego.

Wyciąg z kodeksu cywilnego dotyczący m.in. tajemnicy korespondencji:

Art. 23. Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć,
      swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji,
      nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i
      racjonalizatorska, pozostają pod ochrona prawa cywilnego niezależnie od ochrony
      przewidzianej w innych przepisach.

Art. 24. § 1.Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym
      działaniem, może żądać zaniechania tego działania, chyba ze nie jest ono
      bezprawne. W razie dokonanego naruszenia może on takze żądać, ażeby osoba,
      która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia
      jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i
      w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może on również
      zadąć zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na
      wskazany cel społeczny

Poczta elektroniczna / Usenet (netykieta)

1. Nie wysyłaj do listy czy grupy dyskusyjnej informacji niepotrzebnych,
      które zabierają odbiorcom miejsce na dysku, czas potrzebny do odczytania choćby
      nagłówka czy przyczyniają się do przeciążenia łączy internetowych (szum
      informacyjny).
      2. Nie stosuj zbyt rozbudowanych sygnatur, czyli podpisów pod listami do
      list / grup dyskusyjnych.
      3. W polu "temat" (ang. "subject") poczty wysyłanej nie wpisuj długich
      tekstów; z drugiej strony dbaj o to, aby temat w sposób zrozumiały określał
      treść Twojego listu.
      4. Nie wysyłaj do list / grup dyskusyjnych dużych plików, np.
      oprogramowania, które jest powszechnie dostępne np. na serwerach, ftp.
      Wystarczy informacja, gdzie zainteresowany może takie pliki uzyskać.
      5. Nie nadużywaj dużych liter. Zgodnie z ogólnie przyjętą konwencją,
      oznaczają one w sieci podniesiony głos lub nawet krzyk.
      6. Zanim zastosujesz polskie litery ("ogonki"), upewnij się, że systemy
      pocztowe, które prześlą list dalej, nie zniekształcą treści do tego stopnia, że
      listu nie da się przeczytać. Standardowo poczta zapewnia przesyłanie danych 7-
      bitowych, co oznacza, że nie prześle w sposób prawidłowy znaków
      niestandardowych, np. polskich znaków diakrytycznych (powstaną "krzaczki").
      7. Do list / grup dyskusyjnych pisz na temat. Przede wszystkim nie jest
      mile widziane rozsyłanie materiałów reklamowych (chyba, że w grupie temu
      poświęconej) (patrz poniżej - spam) lub też "łańcuszków szczęścia".
      8. Jeżeli jesteś "nowicjuszem" w grupie i chcesz spytać, np. o coś, czego
      nie wiesz lub nie rozumiesz, to przed wysłaniem zapytania do innych członków
      listy / grupy warto sprawdzić, czy odpowiedź nie została już udzielona
      wcześniej i nie czeka w archiwach grupy lub w często spotykanym dokumencie FAQ
      (ang.frequently asked questions), który właśnie w celu odpowiedzi na
      najczęściej zadawane pytania został przygotowany.
      9. Nie używaj wulgaryzmów w listach. Jeżeli koniecznie musisz to robić,
      zamieść na początku listu informację "flame on", co powszechnie oznacza, że
      treść zawiera wulgaryzmy. Nie naruszaj dobrych obyczajów, dobrego smaku; nie
      prowokuj, nie atakuj.
      10. Nie publikuj w liście / grupie dyskusyjnej listu, który
      otrzymałeś "prywatnie", bez zgody nadawcy (tajemnica korespondencji).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka