Dodaj do ulubionych

Wykwintne restauracje na rocznicę

IP: *.centertel.pl 29.11.16, 12:47
Szukam restauracji do której mógłbym zabrać moją ukochaną na naszą rocznicę, parę restauracji już odwiedziliśmy i szukam czegoś, gdzie nas jeszcze nie było żeby było wyjątkowo... nie musi być centrum Warszawy a nawet lepiej żeby były to obrzeża, do okolicznych miast też możemy dojechać o ile restauracja jest tego warta!! Zależy mi na nietypowym menu (najlepiej jakaś autorska kuchnia), miłej obsłudze i fajnym klimacie miejsca, takim ciepłym a nie jakieś modne ostatnio surowe wnętrza...
Obserwuj wątek
    • 1-buc Re: Wykwintne restauracje na rocznicę 29.11.16, 20:16
      Pierwsze kroki w warszawie są trudne. Szczególnie, jeśli nie ma się nikogo znajomego, kto już był w kilku restauracjach i może którąś polecić.
      Na szczęście internet ułatwia szukanie. Wygoogluj sobie: Ale Gloria, Akademia, Belverere, Dom Polski, Moonsfera, Różana, Salto, Signature, Strauss.
      • horpyna4 Re: Wykwintne restauracje na rocznicę 02.12.16, 11:56
        Proponuję jeszcze wyguglać Vivandier. Zdecydowanie nie ma nic wspólnego z modą na proste, chłodne wnętrza; mieści się zresztą w "pałacykowatej" willi na Mokotowie.
        • 1-buc Re: Wykwintne restauracje na rocznicę 03.12.16, 21:36
          Koszmarny szklarniowy taras. Zaniedbane ściany.
          • horpyna4 Re: Wykwintne restauracje na rocznicę 04.12.16, 08:24
            Fakt, byłam tam ostatnio prawie dwa lata temu i mogło się zaniedbać od tego czasu. Ale żarcie było naprawdę w porządku, a co do "szklarni", to kwestia gustu - niektórym może się podobać. Ja zresztą korzystałam wtedy z jednego z gabinetów przy okazji urodzinowego obiadu w maleńkim gronie. Było nieźle i kameralnie, największe zastrzeżenia miałam do braku toalety na tym samym piętrze - trzeba było wchodzić na wyższe.
    • kaz_nodzieja Re: Wykwintne restauracje na rocznicę 05.12.16, 22:57
      Tak,
    • kasia.trawinska Re: Wykwintne restauracje na rocznicę 06.12.16, 14:54
      Tak czytam twój post i jedyna restauracja jaka mi przychodzi do głowy to Babie Lato, ale to w Grodzisku Mazowieckim... ale skoro możecie dojechać to zachęcam żeby chociaż spojrzeć bo restauracja faktycznie jest tego warta to w sumie nasze ostatnie odkrycie, byliśmy tam najpierw rodzinką, później już na romantyczną kolację we dwoje, dania mnie osobiście powalają zresztą uwielbiam kuchnię fusion :-) wystrój mi się osobiście podoba, jest dużo miejsca i ma swój klimat. Aha warto sobie zarezerwować stolik na sob-ndz bo wtedy mają muzykę na żywo :-)
    • 1-buc Re: Wykwintne restauracje na rocznicę 17.07.17, 18:16
      W knajpie pusto, więc w każdym wątku ten sam spam.
    • karolchojniak5 Re: Wykwintne restauracje na rocznicę 07.08.17, 14:18
      Witaj,

sprawdź w zakładce "zacisznie" lub "we dwoje: na www.lokalowo.pl/ ,lokale na randki i innego rodzaju spotkania ;) Pozdrawiam, Karol
    • herbaciarka89 Re: Wykwintne restauracje na rocznicę 10.12.17, 23:35
      Mysle, ze w takim razie na pewno spodoba ci sie Kuchnia Smakosza. To moje najnowsze kulinarne odkrycie i staram się co jakiś czas tam zaglądać i próbować kolejnych dań. Glownie serwują polskie dania (kocham ich żeberka z pieca), chociaż ostatnio skusiłam się na tagliatelle z krewetkami i tez bylo pyszne. Jak dla mnie restauracja ma swoj klimat- przyjemna ciepla atmosfera ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka