Dodaj do ulubionych

Karta miejska

17.10.04, 13:26
Slyszalam od znajomej ze mozna kupic miejska karte z kwartlnym biletem MZK po
okazyjnych cenach. Czy ktos z was wie gdzie to zalatwic?
Obserwuj wątek
    • tarantula01 Re: Karta miejska 18.10.04, 10:24
      studentkawawa napisała:

> Slyszalam od znajomej ze mozna kupic miejska karte z kwartlnym biletem MZK po
      > okazyjnych cenach. Czy ktos z was wie gdzie to zalatwic?

Kazda poczta w Warszawie, stacje metra, punkty ZTM (Metro Ratusz i
      Świętokrzyska oraz Senatorska 37). Można naładować bilet 90-dniowy - poczytaj
      ulotki w autobusach i tramwajach.
      • roxis Re: Karta miejska 19.10.04, 21:42
        studentka nie jest z wawy. jest jakas wiesniaczka ktora nie ma zielonego
        pojecia o miescie. karty miejskie sa od paru lat i kazdy o nich wie, wiec sie
        nie pyta, chociaz sa swietnie reklamowane. poza tym nazywasz MPK, ktore nie
        istnieje. jest MZA jesli chodzi o autobusy, MZT jesli chodzi o tramwaje i
        spolka "Metro warszawskie" jesli chodzi o undergrounda. okazyjne ceny? widac ze
        nie ma pojecia, kupowac w przod na 3 miesiace tzn tyle ile nie potrzebuje to
        potrafia kretyni w TESCO na promocjach! wracaj do siebie i nie zabieraj nam
        warsawiakom miejsc pracy i na studiach. przez takich jak Wy nie ma gdzie
        szpilki wsadzic do autobusu!
        • tarantula01 Re: Karta miejska 20.10.04, 09:57
          roxis napisał:

> studentka nie jest z wawy. jest jakas wiesniaczka ktora nie ma zielonego
          > pojecia o miescie. karty miejskie sa od paru lat i kazdy o nich wie, wiec sie
          > nie pyta, chociaz sa swietnie reklamowane. poza tym nazywasz MPK, ktore nie
          > istnieje. jest MZA jesli chodzi o autobusy, MZT jesli chodzi o tramwaje i
          > spolka "Metro warszawskie" jesli chodzi o undergrounda. okazyjne ceny? widac
          ze
          >
          > nie ma pojecia, kupowac w przod na 3 miesiace tzn tyle ile nie potrzebuje to
          > potrafia kretyni w TESCO na promocjach! wracaj do siebie i nie zabieraj nam
          > warsawiakom miejsc pracy i na studiach. przez takich jak Wy nie ma gdzie
          > szpilki wsadzic do autobusu!

O ze szpilką w ręku to miejsce się znajdzie na pewno :)

Sprostowanie:
          Nie ma MZT, jest TW znawco Warszawy.
        • Gość: Ja Re: Karta miejska IP: *.aster.pl 20.10.04, 13:46
          A Ty byś się gdzieś nie wyniósł, by nie psuć do końca opinii warszawiakom ? A i
          w autobusach byłoby lużniej i kulturalniej.
          Przynajmniej popracuj nad uprzejmością.
          • Gość: Ja Re: Karta miejska IP: *.aster.pl 20.10.04, 13:56
            To oczywiście dotyczy ROXISa
        • Gość: muniek Re: Karta miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:33
          A nie przyszlo wam do glowy, ze moze dziewczyna nie pyta o normalna, legalna
          karte miejska tylko "okazyjna"? Kiedys slyszalem ze polibuda pracuje nad
          systemem doladowywania kart, miejskich i telefonicznych, ale chyba nic z tego
          nie wyszlo. Cóz, studentkowawa, chyba musisz sie udac po normalna,legalna karte
          albo jej doladowanie. I tak nie sa najdrozsze, 83 zyle za 3 miesiace chyba
          jakos dasz rady
        • Gość: A Re: Karta miejska IP: 195.85.249.* 21.10.04, 12:30
          O jak pięknie ujęte, jak typowy prawdziwy warszawiak. Wzruszyłem się....i jaki
          pomocny....tak to MUSI być RODOWITY warszawiak
    • tulenka Re: Karta miejska 20.10.04, 23:34
      A ja mam trochę inne ptyanie. A mianowicie. Czy karta miejska( za 83 zł) jest
      ważna w tramwajach, metrze i autobusach?

PS Wydaje mi się że tak, ale wolę się upewnić

Z óry dziękuję
      • Gość: muniek Re: Karta miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:06
        Tak zlotko, jest wazna wszedzie. Tylko jak masz bilet miejski, staraj sie
        przynamjmniej za czesto nie wyjezdzac na tereny podmiejskie :)
    • roxis Re: Karta miejska 21.10.04, 00:45
      tak, juz sie wlasnie wynioslem rok temu z Wawy. jestem szczesliwy bo tak jak
      tarantula (chyba) mieszkałem na Tarchominie. jak teraz czytam o tym zjezdzie na
      Most Grota to mi rece do kolan opadaja. dzieki Bogu mnie tam nie ma...ufff
      • l.kalbarczyk Re: Karta miejska 21.10.04, 10:30
        Boszz...
        Oczywiscie.
        • roxis Re: Karta miejska 21.10.04, 22:14
          panie Kalbarczyk, jesli mieszka pan na Tarchominie niech pan jeszcze wpisze
          tylko swoj rok urodzenia, a zaczne podejrzewac ze pana wysmienicie znam...!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka